یادش بخیر یه زمانی اینا هم قاب بود هم ساعت
البته ساعتش کوچیکتر از گل و بلبل های داخلش بود.
🗞 @Ancients ⏳
شهاب سنگ:
"روز ١٥ جمادى الاول [سنه ١٢٩٧]، در وسط قريه بوغين و اشتهارد در قشلاقات شاهسون بغدادى، سنگى از آسمان افتاده است با صداى مهيّب به صحرا. چوپانى ديده بود، وزن سنگ گويا ١٥ من بوده است. فرنگيان اين نوع سنگ ها را بوليد boolide مى گويند كه گاهى از آسمان از كره هايى كه دور آفتاب مى چرخند به زمين گاهى بسيار نزديك مى شوند، قوه مغناطيسيه زمين آنها را به خود جذب مى كند. خيلى سنگ عجيبى است، به مثل او در زمين خودمان نديده بودم. سياه و براق است و آهن زياد دارد، چهار ربعش آهن خالص است. نيكل هم دارد، خيلى سخت و صُلب است. يك تكّه كوچكى حالا پيش ما هست، باقى را گفته ام بياورند. تكّه بزرگش را هم آوردند، يك پارچه آهن است. چيز غريبى است."
| روزنامه خاطرات ناصرالدين شاه، النار بايرام زاده. نشر پرنده| شهاب سنگ مذكور در تالار موزه ديوانخانه كاخ گلستان قابل رؤيت است
🗞 @Ancients ⏳
دهه شصت کسی این جامدادی رو داشت نه تنها بچه پولدار بود بلکه از لحاظ تکنولوژی حس ناسا بهش دست میداد
مخصوصا اون جا پاک کنی که از بغل باز میشد 😁
🗞 @Ancients ⏳
غارهای هنامه که در جنوب شرقی روستای شیروان استان خراسان واقع شدهاند، مربوط به سده ۴ تا ۵ هجری قمری هستند. این غارها در تاریخ ۲۶ اسفند ماه سال ۱۳۸۶ به ثبت ملی رسیدهاند.
غارهای هنامه مجموعهای از معماری دستکند هستند. از نمونههای دیگر این معماری دستکند میتوان به غار «خربس» در جزیره قشم و روستای «میمند» در کرمان اشاره کرد.
🗞 @Ancients ⏳
در شاهنامه فردوسی آمده است:
جمشید پادشاهی عادل و زیبا رو بود که نوروز را بر پا داشت و هفتصد سال بر ایران پادشاهی کرد. اورنگ یا تخت شاهی او چنان بزرگ بود که دیوان به دوش میکشیدند.
صدها سال مردمی که از نزدیکی خرابههای "پارسه" عبور میکردند، تصاویر حکاکی شده بر تخت شاهی را می دیدند که روی دست مردم بلند شده است و از آنجا که نمی توانستند خط میخی کتیبه های حک شده روی سنگ ها را بخوانند،پنداشتند که این همان اورنگ جمشید است که فردوسی در شاهنامه خود از آن یاد کرده است.
به همین خاطر آنجا را "تخت جمشید" نام نهادند.
🗞 @Ancients ⏳
آرامگاه شیخ صفیالدین اردبیلی؛
یکی از مکانهای تاریخی و باستانی شهر اردبیل در شمال باختری ایران و از آثار ثبت شده ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو است.
یکی از موارد منحصربهفرد این مجموعه این است که این بقعه حاوی دهها اثر بدیع در مضامین مختلف رشتههای هنری است که از آن جمله میتوان به عالیترین نوع کاشی کاری معرق و مقرنس و گچبری کتیبههای زیبا و نفیس و خط خطاطان بزرگ دوره صفوی (میر عماد، میر قوام الدین، محمد اسماعیل و…) منبتهای ارزنده، نقره کاری، تذهیب و طلاکاری، نقاشی و تنگ بری و...اشاره کرد.
این اثر از ساختار معماری فخیمی برخوردار است که گرد هم آمدن فضایل هنری نامبرده، آن را در مجموعههای تاریخی ایران متمایز کرده است.
🗞 @Ancients ⏳
بخشی از پانل کاشی هفت رنگ
،چهره بانوی ایرانی با لباس مجلل و موهای تزئین شده،
قدمت: دوره صفوی
محل نگهدارب موزه دولتی برلین.
🗞 @Ancients ⏳
خانه ای تاریخی بازمانده اواخر عصر قاجار در دل قم که معماری اصیل ایرانی را به نمایش در آورده است.
خانه زند که امروزه به موزه مردمشناسی شهرت دارد در مرکز بافت قدیمی شهر قم(محله گذرقلعه) در کوچه باریکی واقع شده است.
وارد خانه که شوید دو حیاط می بینید که مربوط به خانه دو برادر از بازماندگان قاجار با نام های حاجی خان و حاج علی هستند که قدمت شان به 130 سال قبل یعنی اواخر دوره قاجار باز می گردد.
این بنا با توجه به مواد و مصالح موجود در منطقه که شامل سنگ، خشت، چوب، آجر و گچ بنا شده که شاخصه معماری عصر قاجار بوده و نشان از مصالحی است که در دل کویر ایران بیش از هرچیز در ساخت و ساز و معماری مورد استفاده قرار می گرفته که البته چند باری در طول تاریخ مرمت شده ولی بافت اصیل آن دست نخورده باقی مانده است.
🗞 @Ancients ⏳
بعضی ﭼﯿﺰﺍ ﺧﯿﻠﯽ ﺑﻪ ﻫﻢ ﻣﯿﺎﻥ
ﻣﺜﻞ ﺯﺭﺷﮏ ﻭ ﭘﻠﻮ
ﻣﺜﻞ ﻣﺎﺳﺖ ﻭ ﺧﯿﺎﺭ
ﻣﺜﻞ ﭘﻨﯿﺮ ﻭ ﮔﺮﺩﻭ
ﺑﻌﻀﯽ ﭼﯿﺰﺍ ﺑﺎ ﻫﻢ ﯾﻪ ﺟﻮﺭﯼ ﻫﺴﺘﻦ
ﻣﺜﻞ ﻗﺮﻣﻪ ﺳﺒﺰﯼ ﻭ ﻣﺎﺳﺖ
ﻣﺜﻞ ﻣﺎﻫﯽ ﻭ ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﯽ
ﻣﺜﻞ ﻣﺮﺑﺎ ﻭ ﭘﻨﯿﺮ
ﺍﻣﺎ
ﺑﻌﻀﯽ ﭼﯿﺰﺍ ﺑﺎ ﻫﻢ ﺑﻮﺩﻧﺸﻮﻥ ﺣﺎﻝ ﺁﺩﻡ ﺭﻭ ﺑﻬﻢ ﻣﯿﺰﻧﻪ
ﻣﺜﻞ ﻧﻮﻥ ﺧﺎﻣﻪ ﺍﯾﯽ ﻭ ﺗﺮﺷﯽ
ﻣﺜﻞ ﻟﻮﺍﺷﮏ ﻭ ﮐﺎﭘﻮﭼﯿﻨﻮ
ﻣﺜﻞ ﺷﯿﺮ ﻭ ﻧﻮﺷﺎﺑﻪ
ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﺎ ﺁﺩﻣﺎ ﻫﻢ ﺩﺭ ﮐﻨﺎﺭ ﻫﻢ ﻫﻤﯿﻨﻄﻮﺭﻩ
ﺑﺎ ﺑﻌﻀﯿﺎ ﺧﯿﻠﯽ ﺧﻮﺑﯿﻢ
ﺑﺎ ﺑﻌﻀﯿﺎ ﯾﻪ ﺟﻮﺭﯼ ﻫﺴﺘﯿﻢ
ﺍﻣﺎ
ﺑﺎ ﺑﻌﻀﯿﺎ ﺍﺻﻼ ﺟﻮﺭ ﺩﺭ ﻧﻤﯿﺎﯾﻢ
ﭘﺲ ﺗﻮﯼ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺁﺩﻣﺎﯼ ﺍﻃﺮﺍﻓﻤﻮﻥ ﺩﻗﺖ ﮐﻨﯿﻢ
ﺗﺎ ﺣﺎﻝ ﺧﻮﺩﻣﻮﻥ ﻭ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﻮﻥ ﺭﻭ ﺑﻬﻢ ﻧﺰﻧﯿﻢ
قصه عشق ، انسان بودن ماست
اگر کسی احساست را نفهمید مهم نیست
سرت را بالا بگیر ولبخند بزن
فهمیدن احساس
کار هر آدمی نیست.
احمد شاملو
🗞 @Ancients ⏳
هدایت شده از تبلیغات تاریخ
🔹اگر مدام افسرده ای و خاطرات
گذشته، رو مرور میکنی، یکبار
عضو جمع ما باش!!!
♦️اگر خجالت میکشی تو جمع حرف بزنی
اگر اعتماد به نفست پایینه 😢
روزي ١٠ دقيقه فقط وقت بزار👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2100035738C3405090fa4
به شــــدت تــوصیه میکنم حتمـــا عضـــو شوید💎👆🏻
هدایت شده از تبلیغات تاریخ
Tujh Bin.mp3
5.74M
میدونستی دانشمندا معتقدند شنیدن «روزی یک موزیک بیکلام» باعث تراپی روحت میشه ، و روحت رو از انرژی های منفی دور میکنه ، و تو آدمی میشی که هیچوقت کسی نمیتونه روی روانت تاثیر منفی بذاره؟
پس بیاین همه باهم بریم کانال زیر تا هرشب ، یه بیکلام گوش بدیم و روزانه کلی چیز جدید یاد بگیریم.🌱
https://eitaa.com/joinchat/3839164601C79fa69a25b
پنجشنبه؛
۵ مهر ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛
۲۶ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی؛
۲۲ ربیعالاول ۱۴۴۶ هجری قمری
🔹وقوع غزوه بنی النضير و بيرون راندن يهوديان از مدينه - ۴ ق
🔹آغاز عملیات شكست حصر آبادان توسط دلیر مردان ایران زمین با نام عملیات ثامنالائمه (ع) و پیروزی قاطع این عملیات با خارج کردن آبادان از محاصره نیروهای عراقی تا ۷ مهر - ۱۳۶۰ ش
🔹روز گردشگری
🔹درگذشت شمسالدّین محمّد وحشی بافقی شاعر شهیر ایرانی - ۹۶۲ ش
وحشی بافقی یکی از شاعران نامدار سدهٔ دهم ایران، در شهر بافق از توابع یزد چشم به جهان گشود. دوران زندگی او با پادشاهی شاه طهماسب صفوی و شاه اسماعیل دوم و شاه محمد خدابنده همزمان بود.
🔹زادروز سیدحسن تقیزاده، سیاستمدار مطرح، سناتور چندین دوره مجلس سنا، نخستین رییس مجلس سنای ایران و یک دوره دیگر، نماینده ۵ دوره مجلس شورای ملی، وزیر سابق وزارتخانه های مالیه، طرق و شوارع (راه)، سفیر کبیر سابق ایران در بریتانیا و وزیر مختار سابق ایران در فرانسه از رهبران انقلاب جنبش مشروطه، از رجال سیاسی بحثانگیز معاصر، دیپلمات و از شخصیتهای علمی و فرهنگی ایران معاصر در تبریز - ۱۲۵۷ ش
🔹وثوق الدوله قحطی و کمبود نان را در تهران حل کرد و در رأس اداره نان یک بلژیکی به نام مولیتور قرار داد - ۱۲۹۷ ش
🔹گشایش مجموعه كارخانههای دولتی سيگار سازی - ۱۳۱۶ ش
🔹نخستين دسته داوطلبان هواپيمایی كشور فارغ التحصيل شده گواهينامه گرفتند - ۱۳۱۸ ش
🔹زادروز حسن رضایی بازیگر و بدلکار مطرح در شهرستان ملایر استان همدان - ۱۳۱۸ ش
🔹رضا شاه پهلوی يك ماه و دو روز پس از تجاوز نيروهای انگلستان و شوروی به ايران به همراه خانوادهاش در بندر عباس بر كشتی انگليسی بندرا نشست و دوران تبعيد خود را آغاز كرد - ۱۳۲۰ ش
🔹زادروز زندهیاد استاد امیرحسین فردی، نویسنده، داستاننویس و روزنامهنگار مطرح و فعال عرصه ادبیات داستانی، سردبیر و مدیرمسئول هفته نامه کیهان بچهها، مدیر آفرینشهای ادبی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، بنیانگذار جشنواره کتاب سال جایزه ادبی شهید حبیب غنی پور و مؤسس و مدیرمسئول کیهان علمی در روستای قرهتپه شهرستان نیر استان اردبیل - ۱۳۲۸ ش
🔹زادروز سعید دبیری، ترانهسرا، آهنگساز و خوانندهٔ مطرح در تهران - ۱۳۲۹ ش
🔹زادروز کمال تبریزی، کارگردان مطرح سینما و تلویزیون در تهران - ۱۳۳۸ ش
🔹آغاز به کار كنفرانس بين المجالس پنجاه و پنجم در تهران در كاخ سنا با حضور نمايندگان پارلمانهای ۶۳ كشور - ۱۳۴۵ ش
🔹دولت اعلام کرد: در سال ۱۳۵۳ مجموعاً ۷ میلیارد دلار به کشورهای خارج کمک کرده است - ۱۳۵۴ ش
🔹اشغال قصر شيرين، غرب دزفول و مناطق اطراف توسط عراق متجاوز - ۱۳۵۹ ش
🔹درگذشت آیتالله العظمی سیّد عبدالله موسوی شیرازی، فقیه و مجتهد اصولی مطرح و یکی از مراجع تقلید نامدار شیعه و از نوادگان حضرت احمد بن موسی، معروف به شاه چراغ (ع) و دارای نقش موثر در واقعه مسجد گوهرشاد مشهد در سال ۱۳۱۴ و واقعه ۹ و ۱۰ دی مشهد (یکشنبه خونین مشهد) در مشهد - ۱۳۶۳ ش
🔹ورود غیرقانونی نیروهای گروه تروریستی طالبان به دفتر نمایندگی سازمان ملل در کابل و بازداشت، شکنجه و سپس قتل فجیع محمد نجیبالله مشهور به داکتر نجیب رئیس جمهور سابق افغانستان و رئیس سابق هیات رئیسه شورای انقلاب افغانستان، آخرین رئیس دولت کمونیستی این کشور، دبیرکل حزب دموکراتیک خلق افغانستان و رئیس سابق خدمات امنیت دولتی افغانستان در سن ۴۹ سالگی و برادرش شاهپور - ۱۳۷۵ ش/ ۱۹۹۶ م
🔹درگذشت استاد عباس بلوکیفر، نقاش قهوه خانهای مطرح و از صاحبنظران این هنر - ۱۳۸۸ ش
🔹درگذشت محرم بسیم، بازیگر مطرح سینما و تلویزیون و پدربزرگ سینمای ایران - ۱۳۹۲ ش
🔹اولین مکالمه روسای جمهور آمریکا و ایران پس از انقلاب به صورت تلفنی بین باراک اوباما و حسن روحانی، در خلال اولین سفر حسن روحانی رئیس جمهور ایران به نیویورک برای حضور و سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل، در فرودگاه جان اف کندی نیویورک به مدت ۱۵ دقیقه - ۱۳۹۲ ش
🔹قرار گرفتن ماهواره نور ۳ توسط ماهوارهبر قاصد در مدار ۴۵۰ کیلومتری زمین - ۱۴۰۲ ش
🔹درگذشت امرالله صابری، بازیگر مطرح تئاتر، تلویزیون و سینما - ۱۴۰۲ ش
🗓 @ancients