مُشک را گفتند: ﺗﻮ ﺭﺍ ﯾﮏ ﻋﯿﺐ ﻫﺴﺖ، ﺑﺎ ﻫﺮ ﮐﻪ ﻧﺸﯿﻨﯽ ﺍﺯ ﺑﻮﯼ ﺧﻮﺷﺖ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺩﻫﯽ
ﮔﻔﺖ: ﺯﯾﺮﺍ ﮐﻪ ﻧﻨﮕﺮﻡ ﺑﺎ که هستم، ﺑﻪ ﺁﻥ ﺑﻨﮕﺮﻡ ﮐﻪ ﻣﻦ که هستم.
« فيه ما فيه ، مولانا »
🗞 @Ancients ⏳
کره جواهرنشان، ارزشمندترین جواهر ملی ایران
وزن: ۳۴ کیلوگرم طلای ناب
وزن جواهرات: ۳ کیلو ۷۰۰ گرم
پایان ساخت: ۱۲۵۴ خورشیدی
جنس و تعداد سنگهای قیمتی: الماس، زمرد، یاقوت، لعل، ۵۱۳۶۶ قطعه
سرپرست تیم ساخت: زرونی ماسحیان، جواهرساز نامدار ارمنی
محل نگهداری: موزه جواهرات ملی ایران
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موزه لوور بخش ایران باستان رو ببینید😍👌
🗞 @Ancients ⏳
استفاده از سواره نظام آهنین از قرن 6ق.م. در زمان هخامنشیان در ایران رواج داشت. سواره نظام در دوره اشکانیان با توان نظامی بسیار و مهارت بالا در تیراندازی به هنگام نبرد، همواره باعث وحشت و شکست رومیان میشدند تا جایی که بعدها امپراطوری روم نیز در صدد برآمد چنین نیرویی را برای خود ایجاد کند.
🗞 @Ancients ⏳
مريدی پرسيد: پندی ده كه به سفر شوم
پير گفت: چرا روی؟
گفت: آب كه نرود تيره گردد.
پير گفت: خود، دريا باش.... كه نرود، تيره نيز نگردد.
«خواجه عبدالله انصاری »
🗞 @Ancients ⏳
روستای زیبای بلبر بهشت گم شده ایران است، روستایی در اورامانات و در میان کوههای سربه فلک کشیده کوهسالان در کنار سیروان، طولانیترین رودخانه کردستان
بلبـر یک واژه یونانی است که «بل» به معنی "خدای آبها" میآید، بلبر روی هم رفته به معنی «جلوی آب» است، تاریخنویسان و ریشسفیدان روســتا، سابقه بلبـر را صدها سال قـبل از میلاد حضرت مسیح میدانند.
🗞 @Ancients ⏳
تصویر بزکوهی در هنر ایران به عنوان حیوان ملی ایران، از دیرباز نقش بسیار مهمی داشته و نگاره های آن از دوره های پیش از تاریخ در نقوش غارها، سنگ های حجاری شده، ظروف سفالی و فلزی بسیار دیده شده است. بز در آن دوره نمادی از نیروی زندگی، سرچشمه نزول باران بود که نقش آن بر ظروف سفالینه این دوران مبین این است که ظرف، پر از نعمت و محصول دوچندان گردد.
تصویر بزهای روی سفالینه های پیش از تاریخ، واقع گرایانه، تجریدی، نمادین و به صورت بز تک یا بز بالدار و یا بز به شکل گروهی هستند.
@Ancients
گویند انوشیروان روز نوروز مجلس عام داشت. دید که یکی از حاضران پنهانی جامی زرین در بغل نهاد. چشم پوشید و چیزی نگفت. چون مجلس تمام شد شراب دار گفت:
هیچ کس بیرون نرود تا تجسس کنم که یک جام زر ناب گم شده...
انوشیروان گفت:
بگذار که آن کس که گرفت باز نخواهد داد و آنکس که دید سخن چینی نکند.
بعد از چند روز آن شخص پیش نوشیروان آمد. جامه های نو پوشیده بود و کفشی نو در پای داشت.
نوشیروان اشاره به جامه های وی کرد که اینها از آن است؟
مرد دامن از روی کفش برداشت و گفت این نیز از آن میباشد.
نوشیروان بخندید و دانست که او به ضرورت گرفته است و پس بفرمود تا هزار مثقال زر به وی دادند....
#بهارستان_جامی
🗞 @Ancients ⏳
اسپاراپت !
در ارمنستان باستان که تحت سیطره ایران بود فرمانده کل سپاه را اسپاراپت می گفتند.
واژه اسپاراپت از دو واژه پهلوی ( فارسی میانه ) اسپه یا سپاه و پت با بد ساخته شده و معادل سپهبد یا اسپهبد است.
معمولا حاکم دست نشانده ایران عنوان و درجه اسپاراپت را نیز دارا بود .
در سده های چهارم پنجم میلادی که ارمنستان دست نشانده ساسانیان و از خاندان مامیگونیان بودند وظیفه اسپاراپتی در اختیار این خاندان قرار داشت.
اسپاراپت ها به غیر از حکمرانی بر ارمنستان وظیفه سنگین از مرزهای ایران در مقابل اقوام مهاجم برون مرزی را انجام میدادند.
از اسپاراپت های معروف می توان به «موشل »سردار ارمنی در زمان شاپور دوم و وارتان مامیگونیان سردار ارمنی بهرام پنجم در جنگ با هپتال ها و شورشی در زمان یزدگرد دوم برای رسمی شدن مسیحیت در ارمنستان اشاره کرد.
🗞 @Ancients ⏳
وقایع پس از مرگ نادرشاه و کریم خان زند ...
پس از کشته شدن نادر ، محمد حسن خان قاجار از مخفیگاه خود بیرون آمده و استرآباد را تسخیر کرد. احمد خان ابدالی و آزاد خان افغان را شکست داد و آذربایجان را گرفت ولی دو پسر او آقا محمد خان و حسینقلی خان در دست هواداران کریم خان گرفتار شدند. محمد حسن خان قاجار سر انجام در جنگ با شیخ علیخان زند مغلوب و سر انجام کشته شد آقا محمد خان در تحت حمایت کریم خان زند درآمد و در شیراز به سر میبرد. کریم خان با او به مهر و ملاطفت رفتار میکرد و از آنجا که به عقل و درایتش اعتقاد داشت غالبا در امور کشور با او به مشورت مینشست.به علاوه عمه آقا محمد خان زن کریم خان نیز بود. ...به هنگام بیماری کریم خان ، آقا محمد خان پیوسته مترصد مرگ او بود. روز پیش از درگذشت کریم خان برای شکار به خارج شهر رفت . نزدیک دروازه شهر رسیده بود که از خبر مرگ وی آگاه شد. با شنیدن این خبر شیراز را ترک گفته به اصفهان عزیمت کرد. سپس راه مازندران را در پیش گرفته اموال کاروانی را که حامل وجوه مالیات بود تصرف کرد و به قبیله خویش پیوست. نابرادری وی مرتضی قلی خان با او به مخالفت برخاسته خود را شاه اعلام کرد و آقا محمد خان را محبوس ساخت. اما آقا محمد خان بزودی از زندان گریخته بر ایالات دریای مازندارن دست یافت و دعوی حکومت کرد. کوششهای اولیه آقا محمد خان صرف ایجاد وحدت و یگانگی بین قبایل قوانلو(آشاقه باش) و دولو(یوخاری باش) قاجار شد. در این امر با نهایت تدبیر و سیاست عمل کرد و در حالیکه هرج و مرج شدیدی جنوب ایران را در برگفته و خوانین زند و بختیاری بر سر سلطنت بنزاع برخاسته بودند وی گرگان و مازندران و گیلان را تحت تصرف درآورد. سپس مقارن جلوس علیمردان خان بر تخت سلطنت نفوذ خود را تا حدود اصفهان بسط داد و از آن پس با خوانین زند وارد جنگ شد.
تاریخ ایران. رضایی
🗞 @Ancients ⏳
این تصویر مردی است که پلکانِ شرقی کاخِ آپادانای تخت جمشید از زیر خاک بیرون کشید همچنین دهها هزار لوح گِلی را کشف کرد که دادههای گستردهای از اقتصاد و جامعه ایران در زمان هخامنشی به جامعهی جهانی ارایه کرد.
«ارنست هرتسفلد» آلمانی تمام زندگی خود را صرف تاریخ ایران کرد. با پول فروش کتابخانهاش درباره باستانشناسی ایران مینوشت. هرگز به زندگی در آمریکا خو نگرفت و کمی پس از بازنشستگی در سال ۱۹۴۴ به خاورمیانه بازگشت.
او با هزینهی شخصی خود پانصد نگاتیو ارزشمند از بخشهای گوناگون پارسه (تخت جمشید) نیز تهیه کرد که اکنون در موزه شرق شناسی شیکاگو نگهداری میشود.
🗞 @Ancients ⏳
شاهنامه فردوسی از نظر یک تاریخ دان بزرگ ترکیه :
شاهنامه مربوط به زمانی است که هنوز ملت هایی روی درخت زندگی میکردند و اصلا در اروپا ادبیاتی وجود نداشت!
🗞 @Ancients ⏳
ماری که نتواند پوست اندازی کند
محکوم به مرگ است،
ذهنی هم که نگذارند عقایدش را تغییر دهد،
ماهیت خودش را از دست می دهد.
✍فردریش نیچه
🗞 @Ancients ⏳
سردر اصلی مسجد جامع یزد، عکس از رابرت بایرون، . در سال ۷۷۷ هجری قمری تزئینات کاشیکاری وسیعی در مسجد جامع نو انجام شد. همچنین در این دوران سردر عظیم مسجد احداث شد. دربارهٔ تاریخ ساخت منارههای سردر، که از بلندترین منارههای باقیمانده در ایران هستند، اختلاف نظر وجود دارد. ماکسیم سیرو معتقد است که احتمالا منارههای سردر اصلی مسجد را در زمان حکومت امیرچقماق و در بین سالهای ۸۲۵ تا ۸۴۶ هجری ساختهاند، و به قولی دیگر، این منارهها را در زمان شاه طهماسب صفوی به سردر افزودهاند.
@Ancients
دیوان محیط قمی
عصر قاجار، سرآغاز نوگرایی در جامعه سنتی ایران بوده است. این نوگرایی در بیشتر صنایع دگرگونیهای بنیادین پدید آورد و شیوههای تفکر صاحبان صنایع را دگرگون کرده است. برای نمونه مولفان و کاتبان و دیگر دستاندرکاران تهیه و تدوین کتاب که تا پیش از آن به گمنام ماندن گرایش بسیار داشتند، در آن دوره این رویه را کنار گذاردند. درج و انتشار تصویرهایی از دستاندرکاران نگارش و چاپ کتاب در پارهای کتابها در پی همین نوگرایی رخ داد. نسخه شماره 283 مجموعه چاپ سنگی کتابخانه و موزه ملی ملک از این دست آثار به شمار میآید. این نسخه چاپ سنگی «دیوان محیط قمی» نام دارد که ملکالخطاطین کتابت و به سال 1318 قمری منتشر کرده است. شمسالفصحا محیط قمی، مولف کتاب بوده که مصورالملک تصویر او را با دستان چیرهدستاش به تصویر کشیده شده است.
@Ancients
اسب سواری ، مرد افلیجی را سر راه خود دید ڪه عصا بهدست پیاده میرود ، افلیج از او کمک خواست، مرد سوار دلش به حال او سوخت ، از اسب پیاده شد او را از جا بلند ڪرد و بر روی اسب گذاشت تا او را به مقصد برساند! مرد افلیج ڪه اڪنون خود را سوار بر اسب میدید دهنه ی اسب را ڪشید و گفت: اسب را بردم ... و با اسب گریخت!
پیش از آنڪه دور شود صاحب اسب داد زد: تو تنها اسب را نبردی ، جوانمردی را هم بردی، اسب مال تو ؛ اما گوش ڪن ببین چه میگویم؛ مرد افلیج اسب را نگه داشت! مرد سوار گفت: هرگز به هیچ ڪس نگو چگونه اسب را به دست آوردی! میترسم ڪه دیگر "هیچ سواری" به پیادهای رحم نڪند.
«كليله و دمنه»
حڪایت ، حڪایت روزگار ماست!!
به قدرتمندان و ثروت اندوزان و ڪاخ نشینان بگویید: شما ڪه با جلب اعتماد مستمندان و بیچارگان و ستمدیدگان ؛ اسب قدرت بهدستتان افتاده ... شماها ؛ نه فقط اسب ، ڪه ایمان ، اعتماد ، اعتقاد و... نان سفرهمان را بردید... فقط به ڪسی نگوئید چگونه سوار اسب قدرت شدید!!! افسوس... ڪه دیگر نه بر اعتمادها اعتقادیست و نه بر اعتقادها اعتمادی!
🗞 @Ancients ⏳
سلاممان بوی نفت میدهد یا اخلاق !؟
یکی از بزرگان میگفت : ما یک گاریچی در محلمان بود ، که نفت می برد و به او عمو نفتی می گفتند . یک روز مرا دید و گفت : سلام ببخشید خانه تان را گازکشی کرده اید !؟ گفتم : بله !
گفت: فهمیدم چون سلام هایت تغییر کرده است ! من تعجب کردم ، گفتم یعنی چه !؟ گفت: قبل از اینکه خانه ات گازکشی شود ، خوب مرا تحویل می گرفتی ، حالم را می پرسیدی همه اهل محل همینطور بودند ، هرکس خانه اش گازکشی میشود دیگر سلام علیک او تغییر میکند…
از اون لحظه فهمیدم سی سال سلامم بوی نفت میداد ! عوض اینکه بوی انسانیت و اخلاقیات بدهد...
سی سال او را با اخلاق خوب تحويل گرفتم خیال میکردم اخلاقم خوب است ولی حالا که خانه را گازکشی کردم ناخودآگاه فکر کردم نیازی نیست به او سلام کنم...
یادمان باشد ، سلام مان بوی نیاز ندهد !
🗞 @Ancients ⏳
صبح اولين روزی که کشور سوئد جهت رانندگی را از سمت چپ به سمت راست تغيير داد "١٩٦٧"
تغییر کردن هیچوقت راحت نیست، حتی تغییر کوچکترین عادتها ...
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هجوم کاربران برای خرید ویندوز ۹۸ !!
ویندوز ٩٨ اولین سیستمعاملی بود که از USB و DVD پشتیبانی میکرد و دارای امکاناتی مثل مرورگر مستقل (اینترنت اکسپلورر) و فرستادن و گرفتن نامههای الکترونیکی بود. مایکروسافت در سال ٢٠٠۶ پشتیبانی از این سیستمعامل را متوقف کرد و در مجموع دهها میلیون کپی از آن فروخته شد.
🗞 @Ancients ⏳
مراسم افتتاح اولین پرواز خط تهران به لندن توسط هواپیمایی ایران ایر با بوئینگ ۷۲۷ با حضور #امیرعباس_هویدا نخست وزیر وقت. هویدا از یکی از کارکنان هواپیمایی ایران ایر خواست تا با بریدن نوار، این پرواز را افتتاح کند. ۱۳۴۷ خورشیدی
🗞 @Ancients ⏳
ایرانیان قدیم عقیده داشتند که در زمینی که دزد و ستم کار و گناهکار، و زنانی که از شوهر فرمان نمیبرند وجود داشته باشند، زلزله بیشتر میشود!
🗞 @Ancients ⏳
بى شرم ترين مديران آنهايى هستند كه؛
ناكارآمدى و اشتباهات خود را
به مردم نسبت ميدهند...!
« دكتر مصدق »
🗞 @Ancients ⏳
دل ویرانه عمارت کردن
خوشتر از کاخ بر افراختن است
« پروین اعتصامی »
🗞 @Ancients ⏳