پارک ملی گلستان نخستین پارک ملی ثبت شده ایران است. این منطقه کوهستانی در منتهی الیه شرق البرز و جنگلهای شمالی کشور واقع شده است .
این جنگل در ۱۹ مرداد ۱۳۳۶ به نام «منطقه حفاظت شده آلمه وایشکی» تحت حفاظت کانون شکار قرار گرفت. در شهریور ۱۳۴۲ به «پارک محمدرضا شاه» تغییر نام داد و در ۲۲ فروردین ۱۳۴۳ «پارک وحش» نامیده شد. در شهریور ۱۳۵۰ محدودهای در شرق پارک به نام «قُرخود» با وسعت ۳۴ هزار هکتار به آن الحاق و نهایتا در سال ۱۳۵۳ عنوان پارک وحش به «پارک ملی» تغییر داده شد.
در سال ۱۳۵۴ اولین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو بهعنوان یکی از ۵۰ ذخیرهگاه زیستمحیطی کره زمین به ثبت رسیدهاست.
🗞 @Ancients ⏳
🔴 شیاد و معلم!!
روستایی بود دور افتاده که مردم ساده دل و بی سوادی در آن سکونت داشتند. مردی شیاد از ساده لوحی آنان استفاده کرده و بر آنان به نوعی حکومت می کرد. بر حسب اتفاق گذر یک معلم به آن روستا افتاد و متوجه دغل کاری های شیاد شد و او را نصیحت کرد که از اغفال مردم دست بردارد و گرنه او را رسوا می کند. اما مرد شیاد نپذیرفت.
بعد از اتمام حجت٬ معلم با مردم روستا از فریبکاری های شیاد سخن گفت و نسبت به حقه های او هشدار داد. بعد از کلی مشاجره بین معلم و شیاد قرار بر این شد که فردا در میدان روستا معلم و مرد شیاد مسابقه بدهند تا معلوم شود کدامیک باسواد و کدامیک بی سواد هستند. در روز موعود همه مردم روستا در میدان ده گرد آمده بودند تا ببینند آخر کار، چه می شود.
شیاد به معلم گفت: بنویس «مار»
معلم نوشت: مار
نوبت شیاد که رسید شکل مار را روی خاک کشید.
و به مردم گفت: شما خود قضاوت کنید کدامیک از اینها مار است؟
مردم که سواد نداشتند متوجه نوشته مار نشدند اما همه شکل مار را شناختند و به جان معلم افتادند تا می توانستند او را کتک زدند و از روستا بیرون راندند!!!
🗞 @Ancients ⏳
تا منافع جامعه تامین نگردد منافع افراد جامعه نیز تامین نخواهد شد.
مرحوم دکتر مصدق
🗞 @Ancients ⏳
فتحعلی شاه و رضا شاه با فاصله ی زمانی ۱۳۰ سال هر دو یک اشتباه را تکرار کردند.
فتحعلی شاه برای مبارزه با روسها دست به سوی ناپلئون دراز کرد و از او تقاضای توپِ جنگی کرد اما ناپلئون در آخرین لحظات ایران را به روسها فروخت و باعث قراردادهای ترکمنچای و گلستان شد.
رضا شاه هم برای بیرون راندن روسها و انگلیسیها دست به دامان هیتلر شد، اما هیتلر چون امیدوار بود روس ها را از ورود به جنگ جهانی دوم بازدارد در نیمه جنگ جهانی با روسها پیمان عدم تعرض امضا کرد و ایران را به روسها فروخت و باعث تبعید رضا شاه شد.
البته هر دو آنها چون قدر موقعیت استراتژیک ایران را نمیدانستند نابود شدند.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تانک های بعثی در حال پیشرویند تا اینکه بالگرد ایرانی برای شکار وارد میشود...
🔹فیلمی بی نظیر از لحظه ی اصابت موشک بالگرد ایرانی به تانک رژیم بعثی عراق
🗞 @Ancients ⏳
شهر یاران بود و خاک مهربانان این دیار
مهربانی کی سر آمد؟ شهریاران را چه شد؟
حافظ ☘️
🗞 @Ancients ⏳
دست خط دکترمصدق، زمانى كه در تبعيد به سر ميبرد/ احمد آباد ٢١آذر١٣٣٧
"عقيده دارم كه مخالفت عده اى معدود نبايد موجب ياس افراد شود... هركس وظايفى دارد و بايد براى انجام آن گامهاى بلندى بردارد"
🗞 @Ancients ⏳
داريوش در سال٥١ بعلت رانندگى بدون گواهينامه وتصادف به زندان قصر افتاد. ميگويند اوبخاطر توهين به اشرف پهلوى زندانى شد! او پس از آزادى ترانه بوى گندم راعليه حكومت شاه خواند وبه زندان اوين افتاد!!
🗞 @Ancients ⏳
آنچه نیکی میکنی، پیش کسی اظهارش مکن
گر خدا داند بس است، کالای بازارش مکن
سخن زیبا همیشه بوی باران می دهد
بسپار در دفتر دل، خط دیوارش مکن
وعده گر دادی، همیشه بر سر قولت بمان
چونکه نتوانی، بگو، دیگر امیدوارش مکن
ای که از روی لجاجت زود قضاوت میکنی
بیگناه را همچو منصور بر سر دارش مکن
روح پاک و جسم سالم بهر ما یک نعمتیست
پس بیا با کینه و حسرت بیمارش مکن....
🗞 @Ancients ⏳
قدیمترین استفاده از واژه "بانو" در یکی از الواح تخت جمشید به خط ایلامی بصورت "بانوکا" [ba-nu-ka] آمده است که ظاهرا عنوان ملکه آتوسا دختر کورش،همسر داریوش و مادر خشایارشا است.
🗞 @Ancients ⏳
▪️ تصویری از تکه الماسی که فتحعلیشاه قاجار بابت خون بهای سفیر روسیه،گریبایدوف، به تزار روسیه پیشکش کرد .
187 سال پيش ،گروهى از اوباش تهرانی به محل اقامت سفير روسيه در تهران حمله كردند و سفير و همه همراهان و نگهبانانش (به جز يك نفر) را كشتند. بعد از اين واقعه، فتحعلى شاه، الماسى 88 قيراطى را به عنوان خون بها به تزار روس پيشكش كرد و مدت ها طول كشيد تا روابط دو كشور به حالت عادى برگردد. پس از گذشت حدود دو قرن از اين رويداد، هنوز هم فاجعه قتل گريبايدوف از حافظه مردم روسيه پاك نشده است و كماكان كتاب هاى فراوانى درباره او و ماجراى حمله به اقامتگاه سفير روسیه در تهران نوشته مى شود.
نادرشاه افشار، در لشکرکشی به هند این تکه الماس را به همراه الماس کوه نور و دریای نور به ایران آورده بود.
🗞 @Ancients ⏳
خانه مجیری خمینی شهر یکی از خانه های تاریخی اصفهان است که در زمان قاجاریه احداث شده است. معماری این خانه خانه های تاریخی ایران شکوه و عظمت یک عمارت قاجاری را به رخ میکشد. خانه_تاریخی مجیری از جاهای دیدنی خمینی شهر است که در ایام نوروز بازدیدکنندگان فراوانی دارد. فاصله خمینی شهر تا اصفهان حدود ۱۲ کیلومتر است و مسافران اصفهان به سادگی میتوانند از این شهر زیبا نیز بازدید نمایند.
این خانه مجیر خمینی شهر محل سکونت یکی از اعیان شهر اصفهان بوده است. حاج ابوالحسن مجیری مالک این بنا یکی از تجار توتون و تنباکو در خمینی شهر بوده است. او نوه “حاج محمد اندانی” معروف به حاج مجیر بزرگ بوده است. گفته میشود حاج مجیر بزرگ دارای هفت خانه مجلل در محله اندان خمینی شهر بوده است. البته از او بناهای عام المنفعه مانند مسجد نیز به یادگار مانده است. ابوالحسن خان مجیر که خود دارای ۸ فرزند بوده در سال ۱۲۸۶ قمری از دنیا رفته است.
🗞 @Ancients ⏳
دهه ۸۰ میلادی، بامیان
هلیکوپتر Mi17 شوروی و مجسمه بودا
🗞 @Ancients ⏳
۲۱ تیر ۱۳۱۴ | واقعهٔ مسجد گوهرشاد یا قیام گوهرشاد یکی از وقایع دوران حکومت رضاشاه و نخستوزیری محمدعلی فروغی در حکومت پهلوی است که در ۲۱ تیر ۱۳۱۴ رخ داد. خیزش مردم در جریان این واقعه، در اعتراض به اجباری شدن بر سرنهادن کلاه شاپو و اجباری شدن کشف حجاب توسط حکومت مرکزی در مسجد جامع گوهرشاد در حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد رخ داد و به شهادت بیش از صد نفر انجامید. این حادثه بهعنوان یک «رخداد خونین» توصیف شدهاست.
🔹 طبق آمار بریتانیا ۱۲۸ نفر در جریان این کشتار به شهادت رسیده و ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن مجروح شدند، ۲ افسر و ۱۸ سرباز کشته شده و پس از این حادثه ۲ سرباز به دلیل نافرمانی اعدام شده و ۱ سرباز نیز خودکشی کرد.
🗞 @Ancients ⏳
اسكناساى ٢٠ تومنى قديمى عكس مردها و كارگرانى روش بود كه در حال كار بودن و روش نوشته بود جهاد سازندگى...
🗞 @Ancients ⏳
زمانی که گوگل مپ نبود!
تصویری از سال 1963 زمانی که مردم برای پیدا کردن مسیر و آدرس های مورد نظرشان به مراکز خدماتی تلفن می کردند و آنان هم از روی نقشه برایشان تعیین جهت می کردند
🗞 @Ancients ⏳
مهستان، اولين پارلمان ایران در عهد اشکانیان نخستین جلسه خود را در نوروز سال ۱۷۳ پیش از میلاد با حضور مهرداد اول، برگزار کرد و اولین مصوبه آن انتخابی کردن شاه بود!
🗞 @Ancients ⏳
بر طبق منابع؛ قطب نما، ورقه های فولادی، لامپ، ماشین چاپ و از همه جالب تر "اهلی کردن اسب" پنج مورد از مهم ترين اختراعات بشر هستند!
با اهلی شدن اسب ها اوضاع جنگ ها بسیار تغییر کرد!
🗞 @Ancients ⏳
ایران نخستین جاى دنیاست که در آن آموزش و پرورش شکل گرفت! 3900 سال پیش در تمدن ایلام مدارس یادگیری نوشتن و خواندن وجود داشتند! برخى منابع نيز سومريان را اولين پديدآورندگان تدريس ميدانند!
🗞 @Ancients ⏳
رومیان باستان بر این باور بودند مژه های کوتاه زنان نشان دهنده رابطه زیاد آنان با مردان است! به همین خاطر گفته میشود آرایش مژه از روم باستان متداول بوده تا زنان عفت خود را نشان دهند!
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی کمیاب و دیدنی از مراسم باشكوه رونمایی از تندیس ستارخان در تبریز، سال 1324
نوادگان وی چند مرتبه سعی نمودند تا پیکر وی را از شاه عبدالعظيم تهران به تبریز منتقل کنند اما موفق نشدند.
🗞 @Ancients ⏳
▪️چرا تبریز شهر اولین هاست؟
اولین مرکز تلفن، اولین شهرداری، اولین اتاق تجارت و... در این شهر به وجود آمدند.
آتش نشانی تبریز اولین آتش نشانی ایران است که در سال ۱۲۲۱ شمسی و زمانی که نیروهای روسی در ایران بودند، ساخته شد.
مدرسه ی رشدیهِ تبریز، اولین مدرسه ی تحصیلات ابتدایی به شیوه مدرن در ایران است که توسط میرزا حسن رشدیه در تبریز بنا شد.
اولین چاپخانهِ ایران در سال ۱۲۲۷ توسط عباس میرزا در تبریز تاسیس شد.
نخستین سینمای عمومی ایران، ۵ سال بعد از اختراع آن توسط برادران لومیر، در تبریز شروع به کارکرد. این سالن سینما در سال ۱۲۷۹ توسط کاتولیک ها، با نام سینماسولی تاسیس شد.
نخستین کتابخانهِ دولتی و عمومی در سال۱۳۰۰ در تبریز ایجاد شده است. نام آن کتابخانهِ تربیت بوده و بانی ساخت آن محمد علی تربیت است.
تبریز امن ترین شهر بین شهرهای ایران و یکی از القاب شهر تبریز شهر "بدون گدا" است!
🗞 @Ancients ⏳
تاریخ ایران و جهان باستان
۲۱ تیر ۱۳۱۴ | واقعهٔ مسجد گوهرشاد یا قیام گوهرشاد یکی از وقایع دوران حکومت رضاشاه و نخستوزیری محمدع
پیش درآمد واقعه گوهرشاد
رضاشاه که در سال 1313 خورشیدی، با هماهنگی نخستوزیرش محمدعلی فروغی، سفری چهل روزه به ترکیه داشت که پس از بازگشت به ایران، تصمیم به انجام رشتهای از امور گرفت تا ایران را همچو ترکیه، از آنچه «مظاهر تمدن غرب» خوانده میشد، بهرهمند گرداند. تغییر کلاه مردم به کلاه شاپو، کشف حجاب، تأسیس دانشگاه (دانشگاه تهران)، جشن هزاره فردوسی، تأسیس فرهنگستان ایران و پیمان سعدآباد از آن جملهاند که همگی رهآورد آن سفر بودند.
🔹هنگامی که در سال 1314، جایگزینی کلاههایی که مردم ایران تا آن لحظه بر سر مینهادند (که کلاه پهلوی را نیز در برمی گرفت) با کلاه شاپو، به فرمان حکومت، در ایران اجباری شد، در شهر مذهبی مشهد، اجرای آن به آسانی انجام نگرفت و پیرامون اجرای آن بین دو قدرت در خراسان اختلاف نظر ایجاد شد: فتحالله پاکروان استاندار خراسان که تازه به این مقام گماشته شده یود، بر این باور بود که حکومت بایستی در برابر مقاومت مردم در پذیرش کلاه شاپو که کلاهی فرنگی و بیگانه بهشمار میرفت، با بهکارگیری زور، آنها را به این جایگزینی و دگرگونی وادارد. اما از سوی دیگر، قدرت دیگر خراسان، یعنی محمدولی اسدی، نایب التولیه آستان قدس رضوی که تا حدی جنبه مردمی داشت و با روحانیان نشست و برخاست داشت، معتقد بود از آنجا که مشهد شهری مذهبی است و بسیاری از اهالیش پیرو روحانیت هستند، برای پرهیز از هرگونه رویداد شومی (به ویژه خیزش مردم بر ضد حکومت که به احتمال زیاد به خونریزی میانجامید) بایستی کاربرد کلاه شاپو در خراسان، بهطور استثنا دلبخواهی باشد.
🗞 @Ancients ⏳
تاریخ ایران و جهان باستان
پیش درآمد واقعه گوهرشاد رضاشاه که در سال 1313 خورشیدی، با هماهنگی نخستوزیرش محمدعلی فروغی، سفری چه
روز واقعه
رضاشاه هر دو دیدگاه را مورد توجه قرار داد و سرانجام پس از مدتی، عقیدهٔ آن دو قدرت را جویا شد. پاکروان صریحاً به شاه نوشت: «... چاکر قادر به انجام نظر خود هستم در صورتی که از طرف نایب التولیه تحریک نشود…»؛ نایب التولیه هم نوشت: «... هنوز به اظهارنظر خود معتقد بوده و اجرای آن را خطرناک میدانم…». به دستور پاکروان، شهربانی برای بهکارگیری کلاه فرنگی در مقام اعمال قدرت برآمد و به دریدن کلاه سابق و بازداشت کسان بیکلاه ورزید.
🔹در تیرماه 1314 روحانیونِ مشهد با تجمع در منزل یونس اردبیلی، از روحانیون شیعه، تصمیم به فرستادن نمایندگانی برای مذاکره با رضاشاه گرفتند و روحانی شیعه سید حسین طباطبایی قمی به این منظور انتخاب شد. قمی پس از ورود به تهران، به ری رفت و در باغ سراجالملک ساکن شد. حکومت محل اقامت او را تحت محاصره قرار داد و سپس بازداشت و ممنوعالملاقات شد.
🔹به دنبال انتشار خبر بازداشت قمی در مشهد و همچنین در اعتراض به اقدامهای شهربانی، شب نوزدهم تیرماه مردم در مسجد گوهرشاد گرد آمدند و محمدتقی بهلول معروف به شیخ بهلول واعظ که در آن جلسه بر منبر سخن میراند، مردم را به ایستادگی در برابر حکومت فراخواند. موعظه شیخ بهلول دو سه روزی ادامه یافت؛ او در منبر سخنان تندی ایراد کرد که شنوندگان را کاملاً تحت تأثیر قرار داد.
🔹به محض آنکه گزارش بستنشینی مردم در حرم امام رضا به رضا شاه رسید، به مأموران نظامی مشهد دستور صریح داد که اگر تا فردا صبح، مردم بستنشسته را نپراکنند، به بالاترین مجازات نظامی گرفتار خواهند شد. پلیس مشهد حکم به پراکنده شدن جمعیت حاضر (که در این مدت در آنجا تحصن کرده بودند) داد ولی مردم فرمان نبردند؛ از اینرو پلیس به قوه مجریه (استانداری) متوسل شد. پاکروان هم از ایرج مطبوعی فرمانده لشکر خواست که مردم گردآمده را بپراکند. سرتیپ مطبوعی نیز هنگ پیاده لشکر را به سرکوبی مردم گماشت؛ این هنگ به فرماندهی سرهنگ قادری اطراف صحن و حرم علی بن موسی الرضا و مسجد گوهرشاد را محاصره کرد و به تیراندازی به تحصنکنندگان پرداخت که در نتیجهاش، عده زیادی از زائران و تحصنکنندگان کشته شدند. حسینعلی ذوالفقاری گلمکانی، پاسبان بازنشسته و حاضر در واقعه، مدعی است «آن شب حدود 1600 نفر را کشتند البته از پاسبانها و نظامیها هم کشته شده بود که بروز داده نمیشد!»حکومت جسد کشتهشدگان را بدون رعایت آیینهای شرعی در گوری دستهجمعی در محله خشت مالها و باغ خونی مشهد دفن کرد.
🔹پس از واقعه مسجد گوهرشاد، محمدتقی بهلول به علت تحت تعقیب بودن به افغانستان گریخت. همچنین حکومت در همان سال سید حسین طباطبایی قمی را از ایران به عراق تبعید کرد
🗞 @Ancients ⏳
سال 89 قبل از میلاد در روم مقام شهروند به تمام مردم ایتالیا اعطا شد؛ تا پیش از آن زنان و بردگان شهروند حساب نمی شدند
اما همواره زنان اجازه ورود به آمفی تئاتر و تماشای بازی ها را داشتند!
🗞 @Ancients ⏳