زبان فارسی:
زبان فارسى در ٢٩ كشور جهان صحبت میشه، که در ردیف ششم بعد از زبان اسپانيايى و قبل از زبان آلمانى (از نظر تعداد كشورهایی که توی اونها فارسى صحبت میکنند) ردهبندى شده!
زبان فارسى دومین زبان كلاسيک جهان بعد از زبان يونانى شناخته شده و همهٔ ويژگیهاى يک زبان كلاسيک رو داره. زبانهاى لاتين و سانسكريت در رديفهاى سوم و چهارم قرار دارند!!
زبان فارسى از نظر تنوع مَتَل (ضربالمثل) بین سه کشور اول دنیاست!
زبان فارسی از نظر دامنه و تنوع واژهها يكى از پرمايهترين و بزرگترين زبانهای دنیاست.
در كمتر زبانى فرهنگلغاتى مثل لغتنامهی ١٨جلدی دهخدا و يا فرهنگ معين در 6 جلد ديده میشه!!
زبان فارسى توانايى ساختن 225 ميليون واژه را داره كه در ميان زبانهاى گيتى بىهمتاست!!
زبان فارسی سیزدهمین زبان پرکاربرد در محتوای وب و اینترنته!!
زبان فارسى يک سده از لاتين و دوازده سده از انگليسى جلوتره!!
از ده شاعر برتر جهان پنج نفر از آنها فارسیزباناند.
آخرین نکته هم اینکه زبان فارسی زبانیست که میشه تعداد زیادی فعل رو کنار هم گذاشت و در آخر هم یه جمله معنیدار داشت. مثلا:
داشتم، میرفتم، دیدم، گرفته، نشسته، گفتم، بذار، بپرسم، ببینم، میاد، نمیاد، دیدم، میگه، نمیخوام، بیام، میخوام، برم، بگیرم، بخوابم!!!
🗞 @Ancients ⏳
﷽ سهشنبه؛
11 اردیبهشت 1403 هجریخورشیدی؛
30 آوریل 2024 میلادی؛
21 شوال 1445 هجری قمری
🔹فتح اندلس به دست مسلمانان به فرماندهی طارق بن زياد - 92 ق
🔹ترور و شهادت عالم آگاه و انديشمند استاد شهید آیتالله مرتضی مطهری، روحانی مطرح شیعه، استاد فلسفهٔ اسلامی و کلام اسلامی و تفسیر قرآن، عضو هیئت موتلفه اسلامی و از نظریهپردازان نظام جمهوری اسلامی ایران، پیش از انقلاب 1357 استاد دانشکده الهیات دانشگاه تهران و پس از انقلاب ریاست شورای انقلاب توسط گروهک تروریستی فرقان در سن 59 سالگی در تهران - 1358 ش
🔹انتشار نخستین شماره ی کاغذ اخبار، نخستین نشریه ی ایران، به فرمان محمد شاه قاجار توسط میرزا صالح شیرازی کازرونی در تهران - 1216 ش
🔹محمدعلیشاه قاجار فرمان عفو عمومی و فرمان مربوط به احیای مشروطیت را صادر کرد و تاریخ برگزاری انتخابات مجلس شورای ملی را تعیین کرد - 1288 ش
🔹حمله پلیس به تظاهرات کارگران کرمانشاه به مناسبت روز جهانی کارگر و کشتهشدن 14 کارگر کشته و زخمی شدن 120 کارگر - 1325 ش
🔹گشایش ساختمان تازه آرامگاه سعدی در شیراز - 1331 ش
🔹انتصاب سرتیپ مدبر به ریاست شهربانی توسط دکتر مصدق - 1332 ش
🔹گشایش بنای جدید آرامگاه فردوسی در مشهد - 1347 ش
🔹زادروز علی پهلوان، خواننده، گیتاریست، شاعر، تدوینگر و تنظیمکننده موسیقی در تهران - 1354 ش
🔹زادروز نیما نکیسا دروازهبان مطرح فوتبال ایران، بازیکن سابق باشگاه های پرسپولیس، برق شیراز، پاس تهران، استقلال اهواز و تیم های دیگر و تیم ملی فوتبال ایران، مدیرعامل فعلی باشگاه ذوبآهن اصفهان در تهران - 1354 ش
🔹عمليات تپه چشمه در دزفول توسط دلاورمردان ارتش ايران در جریان جنگ تحمیلی عراق با ایران - 1360 ش
🔹درگذشت گل آقای ایران، کیومرث صابری فومنی، پایه گذار مؤسسه گل آقا، نویسنده و طنزنویس مطرح؛ وی با تشکیل دولت شهید رجایی، به عنوان مشاور فرهنگی ایشان مشغول به کار شد و در سال 1362 ناگهان از همه مسئولیتهای دولتی خود کناره گرفت - 1383 ش
🔹درگذشت محمد بهمنبیگی، نویسنده، حقوقدان، معلم و بنیانگذار آموزش و پرورش عشایری در ایران در شیراز - 1389 ش
🔹روز جهانی موسیقی جاز
🔹عبور اعراب به فرمانده ی طارق ابن زياد از تنگه جبل طارق با هدف تصرف اسپانيا - 711 م
🔹درگذشت سلطان محمود غزنوی وی به نام گسترش اسلام، چند حمله نظامی به هند برد و با اين اقدام خود نخستين سنگ بنای كشوری را گذارد كه 9 قرن پس از او به نام پاكستان مركب از مسلمانان هند پا به عرصه وجود گذارد - 1030 م
🔹درگذشت رابرت بُويل فيزيكدان و شيمیدان معروف انگليسی - 1691 م
🔹تولد فردريك گائوس منجم و رياضیدان نامی آلمان - 1777 م
🔹ژنرال جورج واشنگتن نخستين رئيس جمهور فدراسيون (ايالات متحده) شد - 1789 م
🔹درگذشت برتولت بِرشت شاعر و نويسنده برجسته آلمانی - 1956 م
🔹پایان كار ساختن بزرگترين دكل جهان به ارتفاع 537 متر در شوروی - 1967 م
🔹پيروزی مردم ويتنام بر آمريكا و پايان جنگ ويتنام - 1975 م
🔹زادروز WWW (شبکه اینترنت) و آغاز بهره برداری از بزرگترین پدیده ارتباط عمومی - 1993 م
🔹الحاق ده كشور اروپای شرقی به اتحاديه اروپا - 2004 م
🗞 @Ancients ⏳
گذر زمان فقط همين عكس!!
یاد اون دیالوگ از فیلم لئون افتادم که لئون به ماتیدا گفت: تو به زمان نیاز داری تا یک کمی بزرگ بشی!
ماتیلدا گفت: من دیگه بزرگ شدنم تموم شده؛ بعد از این فقط سنم زیاد میشه...
🗞 @Ancients ⏳
.
♦️بَلاش یکم یا وَلَگش یکم (اشک بیست و دوم) بیست و دومین شاه ایران از خاندان اشکانی است. او در سال ۵۱ میلادی پس از مرگ پدرش بر تخت شاهی نشست و تا سال ۷۸ میلادی سلطنت کرد. وی در دوران زمامداری خود با مشکلات و نابسامانیهای بسیاری مواجه شد. در تاریخ از او به عنوان آخرین شاه بزرگ اشکانی یاد میکنند. پس از وی دولت اشکانی رو به ضعف نهاد.
بلاش یکم به آیین و روشهای ایرانی بسیار علاقهمند بود. وی در احیای فرهنگ و آیینهای ایرانی تلاش بسیاری کرد و بازماندهٔ گرایشهای یونانی را در ایران از میان برد. در این زمان الفبای ایرانی که از خط آرامی منشعب شده بود، جای الفبای یونانی را گرفت و برای اولین بار بر روی سکههای بلاش یکم پدیدار گشت. بر یک روی این سکهها نقش شاه و بر روی دیگر آن تصویر آتشدانی نقش شد. این سنت تا زمان انحطاط ساسانیان کم و بیش حفظ شد. بنا به روایات زرتشتی در زمان بلاش، متون کهن اوستایی از نو گردآوری شد و نام یونانی شدهٔ شهرها نیز دوباره نام ایرانی خود را بازیافت.
🗞 @Ancients ⏳
12.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دیوار عظیم چین، اثر تلاش یک ملت برای ادامه بقا
🗞 @Ancients ⏳
5.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آبشار بيشه لرستان
🗞 @Ancients ⏳
10.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این مرد رکوردار تعداد ازدواج در قرن ۲۰ به بعد است
🗞 @Ancients ⏳
7.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شطرنج (تلفظ عربی)؛ چترنگ (تلفظ پارسی) و چتورَنگَ (اصلِ سانسکریت)
بازی چترنگ ازطریقِ ایرانیان به جهانِ غرب راهیافت و ازاینرو اصطلاحاتِ مربوطبه چترنگ در زبانهای اروپایی همگی ریشهٔ پارسی دارند؛ مانندِ واژهٔ «schach» (شاخ) در آلمانی که تلفظ آلمانی واژهٔ شاه است؛ نیز «echecs» فرانسوی و «шах» روسی.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخشی از سنگ نبشته داریوش بزرگ هخامنشی در سوئز
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انیمیشن باز سازی شده از شهر تیسفون پایتخت ساسانیان
این کلیپ فوق العاده شهر "انبار" که یکی از هفت شهر تیسفون بوده را نشان میدهد و که طاق کسری در آن قرار دارد.این هفت شهر به حدی رویایی بوده که در ادبیات عرفانی هفت شهر عشق از آن اقتباس شده است.
اگر چه تیسفون واقعی بزرگتر و بسیار سرسبزتر بوده است اما معماری فوق العاده شهر و استفاده از رنگ آبی در تک تک ساختمان های شهر به زیبایی به نمایش در آمده است.
معماری طلایی ایرانی در این انیمیشن کاملا مشهود است و شهرهایی چون شیراز و اصفهان و یزد نیز شبیه همین معماری را دارا میباشند.
هفت شهر تیسفون در دوران باستان زیباترین شهر جهان بوده بطوری که رومیانی که از این شهر بازدید کردند این شهر را ساخته دست پریان دانستند و اعراب نیز پس از ورود به این شهر آن را همان بهشت وعده داده شده قلمداد کردند..
🗞 @Ancients ⏳
تاریخ ایران و جهان باستان
در سال ۱۵۰۷ میلادی به شاهاسماعیل خبر رسید که گروهی پرتغالی با کشتیهای جنگی به حدود لار و جزیره هرمز وارد شده و با حاکم هرمز پیمان بسته و آنجا را زیر نفوذ خود درآوردهاند. هرمز بزرگترین مرکز تجارت بین ایران، عراق، هند و آفریقا بود. شاهاسماعیل، به دلیل فقدان نیروی دریایی و درگیری با ازبکان، حضور پرتغالیها را نادیده گرفت؛ ولی برای اثبات قدرت خود بر این منطقه باج و خراج سالانه را از حاکم مطالبه کرد که با مخالفت آلبوکرک (دریانورد پرتغالی) روبرو شد. در مقابل، این ماجراجوی خشن پرتغالی اظهار آمادگی کرد تا به شاه در جنگ با عثمانی کمک کند. در سال ۹۲۱ قمری (یکسال پس از شکست چالدران) قراردادی میان شاه و آلبوکرک امضا شد تا سپاهیان ایران با مساعدت نیروی دریایی پرتغال به بحرین و قطیف لشکرکشی کنند و دو دولت مقدمات حمله به عثمانی را نیز فراهم آورند. در مقابل ایران از جزیره هرمز چشم پوشید و موافقت کرد امیر آن جزیره تابع پرتغال باشد. چند ماه پس از این قرارداد، آلبوکرک درگذشت و اجرای قرارداد مسکوت ماند و پرتغالیها حدود یک قرن در خلیجفارس باقی ماندند. یکی از نتایج قرارداد واگذاری تعدادی از وسایل جنگی جدید از سوی پرتغال به ایران بود. پرتغالیها پذیرفته بودند که نحوه کاربرد آنها را نیز به ایرانیان آموزش دهند. همین موضوع باعث شد عثمانیان با پرتغالیها خصومت پیدا کنند. از مرگ آلبوکرک تا زمان شاه عباس بزرگ یعنی تا اواخر قرن دهم هجری، دولت پرتغال در خلیج فارس اقتدار فراوان داشت و کشتیهای آن دولت از طریق هرمز که مرکز تجارت ایشان در نواحی خلیج فارس بود با غالب بندرهای جنوبی ایران و سواحل عربستان تا بصره معامله و تجارت انحصاری داشتند. در این مدت دست تسلط پرتغالیها روز به روز بر سواحل ایران درازتر شد و مراکز تجارتی نواحی دریای عمان و خلیج فارس مانند مسقط و هرمز و بحرین بهواسطه ستمکاری و آزمندی پرتغالیها راه ویرانی و زوال سپرد.
@Ancients