برخی از اسامی اصیل ایرانی به همراه معنی آنها
آبان دخت : دخترآبان ، نام زن داریوش سوم
آبتین : نام پدر فریدون پادشاه پیشدادی
آتوسا : قدرت و توانمندی – دختر کورش وزن داریوش اول
آفر : آتش – ماه نهم سال شمسی
آفره دخت : دختر آتش – دختری که در ماه آذر به دنیا آمده است .
آذرنوش: شیرین و دل انگیز
آذین : زیور، طاق نصرة، تزئین ، آرایش
آراه : نام فرشته موکل روز بیست و یکم ازماه پنجم درآئین زردشت
آرزو : کام ، مراد ، معشوق ، امید
آرش: درخشان ، آفتاب ، جد بزرگ اشکانیان – پهلوان کمانگیر ایرانی در لشگرمنوچهر
آرتین: عاقل و زیرک,نام پهلوان ایران در زمان منوچهر پادشاه پیشدادی
آرتام:والی فریگه در زمان کوروش هخامنشی
آرتمن:نام برادر بزرگ تر خشایار شاه پسر داریوش شاه
آرشام : بسیار قوی – پدر بزرگ داریوش بزرگ هخامنشی
آرمان : آرزو – خواهش – امید
آرمین : آرام گرفتن – پسر کیقباد پادشاه پیشدادی
آرمیتا: آرامش یافته ، کلمه ای زردشتی است
آریا فر: دارنده شکوه آریائی
آریا : آزاده نجیب – یکی از پادشاهان ماد – مهمترین نژاد هند و اروپائی
آریا مهر : دارنده مهر ایران – از سرداران داریوش سوم
آرین : سفید پوست آریائی
آزاده : دلیر و بی باک ، رها
آزرم : شرم ، مهر ، محبت ، عشق
آزرمدخت : یکی از ملکه های ساسانی
آزیتا : آزاده
آناهیتا : الهه آب
🗞 @ancients
📝حکایت
💫 يك روز چند نفر از اطرافيان سلطان محمود غزنوى به حسن ميمندى (وزير سلطان محمود ) گفتند: امروز پادشاه هنگام مشورت در مورد فلان موضوع، به تو چه گفت ؟ حسن ميمندى جواب داد: آنچه گفته از شما نيز پوشيده نيست. گفتند: شاه آنچه را با تو گويد، روا نداند كه به امثال ما بگويد. حسن ميمندى گفت: سلطان به اتكاى اينكه مى داند من راز او را فاش نمى كنم با من مشورت مى كند، بنابراين شما هم آن را از من نپرسيد و افشاى آن را از من نخواهيد.
🔸نه هر سخن كه برآيد بگويد اهل شناخت
🔹به سر شاه سر خويشتن نشايد باخت (۱)
۱_ يعنى : انسان دانا هر سخن را كه مى توان به زبان آورد نگويد زيرا نبايد جان خود را بخاطر فاش نمودن راز شاه از دست بدهد.
📚 گلستان سعدی: باب چهارم :حکایت ۷
🗞 @ancients
دلیل نامگذاری محله جماران تهران
زمینهای جماران متعلق به سید محمد باقر جمارانی از روحانیان معروف در زمان ناصر الدین شاه بوده است. برخی از اهالی معتقدند که در کوههای این محله از قدیم مار فراوان بوده و مارگیران برای گرفتن مار به این ده میآمدند و دلیل نامگذاری این منطقه نیز همین بوده است و عدهای هم معتقدند که جمر و کمر به معنی سنگ بزرگ است و چون از این مکان سنگهای بزرگ به دست می آمده است، آنجا را جمران، یعنی محل بهدست آمدن جمر نامیدهاند.
🗞 @ancients
مردی که میلیونها نفر را سیگاری کرد امروز در سن ٩٩ سالگی درگذشت.
باب نوریس که کشاورز بود سالها در کسوت یک کابوی در تبلیغات مارلبورو حضور داشت و هزاران فیلم و آگهی تبلیغاتی از او پخش شد.
+نکته جالب اینکه خودش هرگز سیگار نکشید و ۹۹ سال عمر کرد😂
🗞 @ancients
🔴حكایت چوب معلم
امیر نصر سامانی (یکی از امرای سامانی که از سال 301 تا 331 ه.ق سلطنت کرد) در ایّام کودکی معلّمی داشت، که نزد او قرآن می خواند، ولی از ناحیه ی معلّم کتک بسیار خورد (زیرا سابقا معلمین به شاگردان خودتنبیه بدنی شدید می کردند) امیر نصر کینه ی معلم را به دل گرفت و با خود می گفت: هر گاه به مقام پادشاهی برسم، انتقام خود را از او می کشم و سزای او را به او می رسانم.
وقتی که امیر نصر به پادشاهی رسید، یک شب به یاد معلمش افتاد و در مورد چگونگی انتقام از او اندیشید، تا اینکه طرحی به نظرش رسید و آن را چنین اجرا کرد، به خدمتکار خود گفت: برو در باغ روستا چوبی از درخت «به» بگیر و بیاور.
خدمتکار رفت و چنان چوبی را نزد امیر نصر آورد و امیر به خدمتکار دیگرش گفت تو نیز برو آن معلم را احضار کن و به اینجا بیاور.
خدمتکارنزد معلم آمد و پیام جلب امیر را به او ابلاغ کرد، معلم همراه او حرکت کرد تا نزد امیر نصر بیاید، معلم در مسیر راه از خدمتکار پرسید: علت احضار من چیست؟
خدمتکارجریان را گفت.
معلم دانست امیر نصر در صدد انتقام است، در مسیر راه به مغازه ی میوه فروشی رسید، پولی داد و از یک عدد میوه ی «بِهِ خوب» خرید و آن را در میان آستینش پنهان کرد. هنگامی که نزد امیر نصر آمد، دید در دست امیر نصر چوبی از درخت«به» هست و آن را بلند می کند و تکان می دهد. همین که چشم امیر نصر به معلم افتاد، خطاب به او گفت: از این چوب چه خاطره را می نگری؟ (آیا می دانی با چنین چوبی چقدر در ایام کودکی من، به من زدی؟)
در همان دم معلم دست در آستین خود کرد و آن میوه ی «به» را بیرون آورد و به امیر نصر نشان داد و گفت:« عمر پادشاه مستدام باد، این میوه ی به این لطیفی و شادابی از آن چوب به دست آمده است.» ( یعنی بر اثر چوب و تربیت معلم، شخصی مانند شما فردی برجسته، به وجود آمده است).
امیر نصر از این پاسخ جالب، بسیار مسرور و شادمان شد، معلم را در آغوش محبت خود گرفت، جایزه ی کلانی به او داد و برای او حقوق ماهیانه تعیین کرد، به طوری که زندگی معلم تا آخر عمر در خوشی و شادابی گذشت.
🗞 @ancients
میدان نقش جهان دومین میدان بزرگ دنیا :
میدان نقش جهان ساخته شده در عصر صفوی گسترده به طول ۵۲۵ متر و عرض ۱۵۹ متر طراحی گردیده است، این در حالی است که در همان دوره میدان دوژ پاریس با طراحی مربعی شکل که هر ضلعش تنها ۱۴۰مترمربع بیش نداشت به فرمان هانری چهارم درسال ۱۶۱۲ میلادی بنا گردید. میدان امام از میدان سرخ مسکو نیز که یکی از گسترده ترین و نامی ترین میدان های جهان بود، گسترده تر است . میدان بزرگ شهر بروکسل بلژیک نیز با اندازه ای ۶۸*۱۱۰ متر از دیدگاه گستردگی کمتر از یک دهم میدان نقش جهان پهنه دارد. در قیاس با میدان کنکورد پاریس نیز میدان نقش جهان از دیدگاه تاریخی برتری دارد و پس از میدان تیان آنکمن در پکن دومین میدان بزرگ جهان به شمار می رود.
🗞 @ancients
تولید سوسیس و کالباس در ایران ابتدا در سال ۱۳۰۷ در بندرانزلی توسط یک تبعه رکس به نام افونامو با یک ماشین کوچک دستی شروع شد که روزانه احتیاجات عدهدای از اتباع خارجی آن را تامین می کرد.
در سال ۱۳۰۹ شخص دیگری به نام لیشنیسکی از اهالی شوروی در بندر انزلی کارگاه کوچکی راه اندازی کرد که روزانه ۵۰ کیلو کالباس تهیه می نمود و سپس در سال ۱۳۱۲ کارخانه خود را به تهران منتقل نمود و تولید روزانه به مراتب بیشتری نیز داشت.
🗞 @ancients
یکی از نقاشی های عجیب ناصرالدین شاه از خوابی که دیده بود ترسیم کرده و از طایفه اجنه ایی که به خواب مبارک رفته بودند توضیحی داده است جالب اینکه خواب را با خاب نوشته است!
🗞 @ancients
تصاويرى از روش يخ سازى در ايران قديم قبل از ابداع يخچال هاى برقى!
در یکی از کارگاه های سنتی یخسازی در شب های زمستان آب قنات در جوی های کوچکی جاری می شد تا شب هنگام یخ بزند
پس از یخ بستن این یخ توسط کلنگ و پارو خرد می شد و در گود یخ ریخته می شد و روی آن آب پاشیده می شد تا فضای بین یخ ها پر شود و دوباره هنگام شب یخ بزند و یکپارچه شود. در سراسر زمستان این کار تکرار می شد تا گود یخ پر شود. در پایان زمستان این گود با لایه ای از کاه و خاک نرم پوشانیده می شد تا از گرما در امان بماند و در فصل تابستان به تدریج از این یخ برداشت می شد.
🗞 @ancients
بزرگترین فرش دستباف جهان که در کتاب گینس ثبت شده !
بزرگترین فرش دستباف جهان در مسجد شیخ زاید بن السلطان آل نهیان بزرگترین مسجد امارات متحده عربی و هشتمین مسجد بزرگ جهان می باشد. این مسجد به منظور یادبود شیخ زاید، بنیانگذار و اولین رئیس جمهور امارات، بنا نهاده شده است و شیخ زاید نیز در همین مکان دفن شده است.
پس از عرضه دو فرش بزرگ ایرانی برای مسجد شیخ زاید در ابوظبی واقع در کشور امارات
و فرش ایرانی مشهور به ویس کرمان در حراج کریستی لندن به 20 برابر قیمت پیش بینی شده به فروش رسید عنوان گران ترین و بزرگ ترین فرش های تاریخ جهان به نام ایران در کتاب گینس نیز ثبت شده است
این فرش توسط یک هنرمند ایرانی به نام علی خلیقی، طراحی و توسط شرکت سهامی فرش ایران بافته شده است. این فرش 6000 متر مساحت دارد و توسط 1200 بافنده، 30 کارگر و 20 تکنسین و با استفاده از 35 تن پشم و 12 تن پنبه بافته شده است. این فرش نفیس، 47 تن وزن دارد و دارای 2268000000 گره می باشد.
🗞 @ancients