تا تــــــو نیایی همه شـــــــب🌙 ها یلـــــــــداست
همه باهم در شب یلـــــــــــدا ساعت ۲۲:۰۰ دعای فرج را میخوانیم...
✨اِلهى عَظُمَ الْبَلاءُ، وَ بَرِحَ الْخَفآءُ، وَانْکشَفَ الْغِطآءُ، وَانْقَطَعَ الرَّجآءُ، وَ ضاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمآءُ، و اَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَ اِلَيک الْمُشْتَکى، وَ عَلَيک الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخآءِ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ، اُولِى الْأَمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَينا طاعَتَهُمْ، وَ عَرَّفْتَنا بِذلِک مَنْزِلَتَهُمْ، فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ، فَرَجاً عاجِلاً قَريباً کلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ، يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ، يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ، اِکفِيانى فَاِنَّکما کافِيانِ، وَانْصُرانى فَاِنَّکما ناصِرانِ، يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ، الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ، اَدْرِکنى اَدْرِکنى اَدْرِکنى، السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ، يا اَرْحَمَ الرَّاحِمينَ، بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرينَ.✨
#شب_یلدا
#امشب_همه_باهم
#نشر_حداکثری ‼️
تاریخچه فال حافظ، سنتی برای شب یلدا
🔹اولین فال دقیقاً ساعاتی پس از مرگ حافظ گرفته شد. ادوارد براون در جلد سوم تاریخ ادبیات ایران نوشته، پس از فوت حافظ، عدهای که کلام او را قلب کرده بودند او را تکفیر و از دفن او در گورستان مصلی جلوگیری کردند. برای حل مشکل تصمیم گرفتند با تفأل از کلام خود حافظ راهنمایی بگیرند و پس از آنکه کلیه غزلهای حافظ را نوشته و در سبدی ریختند، کودکی تفألی میزند و غزلی با این پایان بندی میآید: "قدم دریغ مدار از جنازه حافظ/ که گرچه غرق گناهست میرود به بهشت"
🗞 @ancients
کوتاه ترین و بلندترین شب یلدا در کدام شهرهای ایران است؟
کوتاهترین شب یلدا در ایران_ چابهار
و طولانیترین شب یلدا نیز درشهر ماکو خواهد بود
در جنوب شرق کشور در چابهار، طول شب یلدا 13 ساعت و 26 دقیقه و در بخش شمال غربی در شهر ماکو طول شب یلدا 14 ساعت و 36 دقیقه است.🍉
🗞 @ancients
شب یلدا یا شب چله آخرین روز آذرماه، شب اول زمستان و درازترین شب سال است.ایرانیان باستان با باور اینکه فردای شب یلدا با دمیدن خورشید، روزها بلندتر شده و تابش نور ایزدی افزونی مییابد، آخر پاییز و اول زمستان را شب زایش مهر یا زایش خورشید می خواندند و برای آن جشن بزرگی برپا می کردند !
🍉یلداتون مبارک
🗞 @ancients
در ایران باستان سرپرستی و دستگیری از تهی دستان و تنگ دستان با دولت مرکزی بود
کسانی که تهی دست بودند هرگز نیاز خود را بر همگان آشکار نمی کردند و این نکته در شاهنامه نمایان است!
🗞 @ancients
این عکس به عنوان شب یلدا در زمان قاجار در فضای مجازی منتشر شده که دیدنش خالی از لطف نیست.
مراسم اوستا خوانی زردتشتیان در زمان قاجار نیز اشاره شده
🗞 @ancients
بسیاری از داستانهای شاهنامه در زابل، بَلخ، سَمَنگان، زرنگ، بُست، هیرمند که امروزه جزو افغانستان هستند میگذرد، اما فردوسی اینها را بهعنوان اجزای کشور ایران بیان کرده است. در شاهنامه نام «ایران» بیش از هزار بار ذکر شده و در واقع هیچ شاعری مانند فردوسی بر هویت خود و کشورش پافشاری نکرده است!
🗞 @ancients
هدایت شده از باید بدانیم 😎
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢سفیدی مو درمان دارد....😍
🌿با کمک گیاهان دارویی قدرت رنگ سازی را به موهات برگردون💯💯
🔝اثر بخشی فوق العاده👌💯
📱عدد (( 5 رو به 10004322)) پیامک كن همکارانمون باهات تماس میگیرن👨🏻💻👩🏻💻
💢محصول رو بگیر راضی
نبودی برگشت بزن پولتو پس بگیر!!!🤗💵
تصاويرى از روش يخ سازى در ايران قديم قبل از ابداع يخچال هاى برقى!
در یکی از کارگاه های سنتی یخسازی در شب های زمستان آب قنات در جوی های کوچکی جاری می شد تا شب هنگام یخ بزند
پس از یخ بستن این یخ توسط کلنگ و پارو خرد می شد و در گود یخ ریخته می شد و روی آن آب پاشیده می شد تا فضای بین یخ ها پر شود و دوباره هنگام شب یخ بزند و یکپارچه شود. در سراسر زمستان این کار تکرار می شد تا گود یخ پر شود. در پایان زمستان این گود با لایه ای از کاه و خاک نرم پوشانیده می شد تا از گرما در امان بماند و در فصل تابستان به تدریج از این یخ برداشت می شد.
🗞 @ancients
نام قدیم: کاخ یاقوت
نام جدید: کاخ سرخه حصار
زمان ساخت: در سال ۱۲۶۲ شمسی در دوران سلطنت ناصرالدین شاه قاجار
کاخ سرخه حصار یا کاخ یاقوت، در سال ۱۲۶۲ خورشیدی و در دوران ناصرالدین شاه در منطقه سرخه حصار بنا نهاده شد. این کاخ سلطنتی دارای دو عمارت به نامهای کوشک بیرونی و درونی بود و روی هم رفته دارای نزدیک به دویست اتاق بود. افزون بر کاخ اصلی، ساختمانهای دیگری مانند کاروانسرا، سربازخانه و گرمابه در این باغ وجود داشت است.
ساختمان این قصر نخستین بنای ایران است که هیچ تأثیری از معماری ایرانی نگرفتهاست. این بنا ایوانی در بالای در ورودی دارد که در معماری اروپایی ویژه معرفی شدن اشخاص مهم مانند ملکه و ابراز احساسات به مردم است.
🗞 @ancients
یه قرونی !
یکی از واحد های پول ایران در گذشته قران بوده است که سال هاست متروک شده ولی مردم همچنان از آن در در ضرب المثل ها و زندگی استفاده می کنند. قِران واحد پول ایران بین سالهای ۱۲۰۱ خورشیدی تا ۱۳۱۱ خورشیدی، بود. نام قران کوتاه شده صاحب قران است. هر قران معادل ۲۰ شاهی و یا ۱۰۰۰ دینار میباشد و هر ۱۰ قران معادل یک تومان است. در سال ۱۳۱۱ واحد ریال جایگزین قران گردید و واحد جز آن را هم دینار انتخاب کردند چنانکه هر ریال کنونی به ۱۰۰ دینار تقسیم میشود. قران دیگر در نظام پولی ایران کاربرد رسمی ندارد اما ایرانیان هنوز به طور گستردهای از این واژه در مکالمات روزمره و ضربالمثلها بهره میبرند و در عرف عامه هر ریال امروزی ایران معادل یک قران است.
🗞 @ancients
هرمزد يكم ساسانی يا هرمزد اردشير سومين پادشاه ساسانی او پس از پدرش شاهپور اول به مدت يكسال از سال ٢٧٢ تا سال ٢٧٣ پس از ميلاد حكومت كرد به خاطر شجاعتش در جنگ با روميان به او لقب دلاور يا شجاع داده شده بود و در زمان حيات شاهپور اول به فرمانروايی ارمنستان گمارده شد كه به همين سبب به او بزرگ شاه ارمنشهر نيز گفته ميشود.
🗞 @ancients
جالب و خواندنی👌👇
ضرب المثل قدیمی « وارونه زدن » یا « نعل وارونه زدن »، ریشه در نوعی حیله جنگی دارد.
در زمانهای قدیم که نیروی سواره نظام نقش مهمی را در جنگها و ارتش دارا بود، هر وقت گروهی سواره به مقصدی رهسپار می شد، سواران نعل اسبان خود را وارونه میکوبیدند.
دلیل آن این بود که دشمنان آنان گمراه شوند. یعنی برای مثال اگر سوارهها از شمال به جنوب رفته بودند، دشمنان آنان که میخواستند از روی رد نعل اسب ها مسیر را شناسایی کنند، اشتباه می کردند و فکر میکردند اسبسوارها از جنوب به شمال رفتهاند.
این تعبیر از میدان جنگ به فرهنگ عامه سرایت کرد و حالا هم هرگاه کسی رقیبش را با حیله فریب میدهد، میگویند نعل وارونه زده است.
🗞 @ancients
از تيمورلنگ سوال کردند كه چگونه امنيتی در كشور پهناور خود ايجاد نمودی؛ كه وقتی زنی با طبقی از جواهرات طول كشور را طی میكند؛ كسی به او تعرضی نکرده و جسارتی نمی كند؟
در جواب جمله كوتاه ولی با تاملی میگويد :
در هر شهری که دزدی ديدم
گردن داروغه را زدم
چون یا دزد و داروغه هم دست بوده اند
یا داروغه در خواب ...
🗞 @ancients
در سال ۳۰۷ خورشیدی فردی به نام “مرداویچ” فرزند زیار بر طبرستان دست یافت و پس از آن قم، کاشان، اصفهان، همدان و اهواز را گشود و حکومت زیاریان را پایه گذاری کرد. این خاندان، بسیار ایران دوست و فرهنگ پرور بودند و آیینهای ایرانی را ارزشمند میشمردند و جشن باستانی سده را نیز برپا میکردند...
مرداویچ اهل گیلان و از تبار ساسانیان بود. او بر ضد تازیان قیام کرد. مرداویچ فرمان داده بود تا تاجی مانند تاج انوشیروان دادگر برایش بسازند و طاق کسری را بازسازی کنند تا دوباره حکومت ساسانیان را برپا کند. در همدان لشکر عباسیان را شکست داد اما پس از ۴ سال مبارزه به دست تعدادی از غلامان ترک در گرمابه کشته شد.
📚به نقل از تاریخ پرچم ایران از دکتر نصرت الله بختورتاش
🗞 @ancients
زادروز صفر ایرانپاک بازیکن سابق تیم ملی ایران
صفر ایرانپاک متولد ۲ دی ۱۳۲۵ در مسجدسلیمان
از بازیکنان سابق تیم ملی و باشگاه پرسپولیس ایران بود.
او در ۱۱ بهمن ۱۳۸۷ در سن ۶۲ سالگی بر اثر ابتلاء به سرطان ریه در استکهلم سوئددرگذشت و جسدش در قبرستان بهشت آباد اهواز به خاک سپرده شد.
صفر ایرانپاک در تهران ازدواج کرد و صاحب دو فرزند پسر شد آرمین و آبتین.آرمین فرزند کوچکش است و آبتین از او بزرگ تر است هماکنون آرمین در یکی از تیمهای سوئدی بازی میکند....
روحش شاد و یادش گرامی باد🥀🥀🥀
🗞 @ancients