در مورد ریشه و ابداع ورزش چوگان گویند که در اوایل قرن ششم قبل از میلاد، و اساسا به عنوان تمرینی برای سوارهنظامها ایجاد شد.
سواره نظام همواره هسته اصلی ارتش بوده است و ورزشی مانند چوگان علاوه بر تمرین بدنی حالتی مفرح برای آنان نیز داشته است.
@Ancients
همه انسان ها به طور یکسان
محکومند که روزی بمیرند!
ایستاده مردن،
بهتر از زانو زده زیستن است
آلبر کامو - حکومت نظامی
@Ancients
از افتخارات و نبوغ سران قجری !
شکار حیوانات و گرفتن عکس از آنها
سال ۱۲۷۹ هجری قمری
@Ancients
ساخت صندوق عدالت ناصری (شکایات) در میدان ارگ تهران
احداث: در سال ۱۲۸۱ هجری قمری در دوران حکومت ناصرالدین شاه قاجار
یکی از ابداعات ناصرالدین شاه تأسیس صندوق عدالت بود ،وی در سال ۱۲۸۱ ه.ق دستور داد که صندوقی در میدان ارگ قرار دهند و هرکس عریضه ای به شاه دارد در آن صندوق بیندازد .
در این رابطه سندی به خط ناصرالدین شاه موجود است ، به شرح ذیل :
دستخط ناصرالدین شاه:
صندوق عدالت در میدان ارگ نصب شود، استاد حیدر علی آمده زود بسازد، دستورالعمل بدهم چطور بسازد .
قراول یک نفر یاور توپخانه هفتهای دوبار، روز جمعه و دوشنبه عرایض را بیرون بیاورند و به حضور برسانند. در روزنامه هم چاپ شود که مردم بدانند و چاپ شود که عرض دروغ و بیمعنی و یا عرایض وِل اگر بشود، صاحبش سیاست خواهد شد .
@Ancients
کسی کفشش را برای تعمیر نزد کفاش می برد. کفاش با نگاهی می گوید این کفش سه کوک می خواهد و هر کوک ده تومان و خرج کفش می شود سی تومان.
مشتری هم قبول می کند. پول را می دهد و می رود تا ساعتی دیگر برگردد و سوار کفش تعمیر شده بشود.
کفاش دست به کار می شود. کوک اول، کوک دوم و در نهایت کوک سوم و تمام ...
اما با یک نگاه عمیق در میابد اگر چه کار تمام است ولی یک کوک دیگر اگر بزند عمر کفش بیشتر می شود و کفش کفشتر خواهد شد.
از یک سو قرار مالی را گذاشته و نمی شود طلب اضافه کند و از سوی دیگر دو دل است که کوک چهارم را بزند یا نزد...
او میان نفع و اخلاق میان دل و قاعده توافق مانده است.
یک دوراهی ساده که هیچ کدام خلاف عقل نیست.
اگر کوک چهارم را نزند هیچ خلافی نکرده. اما اگر بزند به انسانیت تعظیم کرده است...
دنیا پر از فرصت کوک چهارم است . و من و تو کفاش های دو دل..
@Ancients
اندر احوالات فحش دادن ایرانیان در طول تاریخ
میرزا سالور نیز در باب فحش دادن ایرانیان در روزنامه خاطرات عین السلطنه مینویسد: طناب را به گردن میرزا رضا انداختند و او را بالا کشیدند. حین بالا رفتن، جمعیتی که مشغول تماشا بودند شروع به فحاشی و ناسزاگویی به میرزارضا کردند.
محمدعلی جمالزاده در قصه ما به سر رسید مینویسد: در ایران فحش را در مکاتب و مدارس با گفتن پسرک فضول و بیچشم و رو، بیحیا، حمار بن حمار، گوساله، ولد الزنا، چه گهى میخوری، خبیث، ملعون و... به بچهها آموزش و یاد میدهند!
غزالی نیز در کیمیای سعادت مینویسد: اندر دوزخ کسان باشند که از دهان ایشان پلیدى همى رود چنانکه از گند آن همه دوزخیان به فریاد آیند و گویند این کیست؟ گویند این آنست که هر کجا سخن فحش و پلید بود دوست داشت و خود همى میگفت.
این نشان میدهد که حتی در قرن پنجم هجری نیز، فحاشی و ناسزاگویی یکی از خلقیات ناپسند ایرانیان بوده و به قدری عمومیت داشته که فیلسوفی همچون غزالی را بر آن داشته تا در نکوهش و مذمت آن سخن بگوید و پندها بدهد.
@Ancients
بوقلمونچرانی در خیابانهای تهران قدیم در سال ۱۳۳۸ شمسی
در ایران تا پیش از دوره صفویه بوقلمون یافت نمیشد و اولین بار ارامنهای که برای تجارت از ایران به اروپا رفته بودند بوقلمون اهلی را به ایران آوردند و آن را به شاه عباس تقدیم کردند.
طعم گوشت این پرنده به ذائقه شاه عباس خوش آمد و به دستور وی تخم بوقلمون در خانه ارامنه تقسیم شد تا آنها به پرورش این پرنده بپردازند. اما در گذر زمان کم کم نگهداری و پرورش بوقلمون بین مردم رونق گرفت.
@Ancients
در تمدن ایلام باستان مار نمادی است برای باروری و زندگی ایلامیان با حک کردن نقش مار شاخدار در کنار دروازه های شهر و معابد و نصب تندیس مار حفاظت از دروازه ها و معابد را به آنها می سپردند.
@Ancients
حکایتی از شیخ بهایی
روزی مردی با عیالش مشغول غذا خوردن بود ودر میان سینی ایشان مرغ بریان شده ای قرار داشت.در آن حال ،سائلی (گدا) به در خانه امد وآنها او را مایوس کردند.
اتفاق افتاد که آن مرد فقیر شد وزنش را طلاق داد،وآن زن شوهر دیگری اختیار کرد.
روزی شوهر با او غذا می خورد ومرغ بریانی نزد ایشان بود که ناگاه سائلی به در خانه آمد.
آن مرد به عیالش گفت:این مرغ را به این سائل بده .آن زن چون مرغ را نزد سائل برد. دید شوهر اولش است؛مرغ را به او داد وگریان برگشت.
شوهر از سبب گریه اش سوال کرد ؛گفت :سائل شوهر سابق من بود وقصه محروم نمودن آن سائل را نقل کرد.
شوهرش گفت :والله آن سائلی که محرومش نمودید،من بودم!
@Ancients
ماجرای این عکس از عجیب هم عجیبتره!
شایدم با عقل جور درنمیاد!
سمت راست تصویر انسان بالدار در منطقه تیمره خمین در ایران با بیش از ۱۰ هزار سال قدمت! و سمت چپ تصویر انسان بالدار در منطقه legend rock در آمریکا با ۱۰ هزار سال قدمت!!
این تشابه بسیار زیاد در دو سمت از کره زمین بدون هیچ راه ارتباطی و حتی اینکه از وجود هم خبر داشته باشند در ۱۰ هزار سال قبل!!!
@Ancients
بسیاری از معماران با اشاره به معماری عصر ساسانی و کاخ سروستان که یکی از سرآمدترین بناهای آن دوره است، همچنین تکنیکهای پیشرفته در کلیات و جزئیات بناها، این ساختمانها را الهام بخش اصلی معماری “گوتیک” میدانند. گوتیک یک سبک معماری مذهبی است که همواره در خدمت کلیسا بوده، این نوع معماری در حدود ۲۰۰ سال پس از حکومت ساسانیان برای اولین بار در فرانسه دیده شد.
@Ancients
فروشگاه "تاپو" در مسجد سلیمان؛ نخستین سوپرمارکت ايران
با افزایش استخراج نفت و گاز در خوزستان توسط انگلیسی ها بسیاری از کارگران بومی ، هندی و دیگر مردمان جمعیت این مناطق افزایش یافت.
تاپو یا بهتر بگوییم آقای تاپو، در واقع یکی از سرمایه داران بزرگ هندی بود که همراه با یکی از آخرین کاروان های کاگران هندی به مسجد سلیمان آمد. او قبل از آمدنش، پیشاپیش سفارش یک محل مناسب، جهت بازگشایی سوپر مارکتِ خود را داده بود. وقتی آمد، همه چیز طبق سفارش آماده شد. حتی تابلو را هم از پیش نصب کرده بودند.
به اين ترتيب او پس از ورود به مسجد سلیمان، کار زیادی نداشت، جز اینکه فروشگاه بزرگ خود را افتتاح کند و مردم را به تماشای آن فرابخواند!
تاپو، شخصا در روز افتتاح، به مردم گفت كه نباید مقدار قابل توجهی از وقت و حوصله آنها در گرما و سرما برای خرید نیازمندی ها، صرف دور زدن در خیابان های این شهر شود؟ بعلاوه آنها در اين فروشگاه مي توانند چيزهايی را بيابند كه در جاهای ديگر پيدا نمی كنند و به همه توصیه كرد که نیازمندی های خود را از اين فروشگاه تدارک ببیند.
@Ancients
واژگانی که از فارسی باستان عهد هخامنشی در زبان فارسی کنونی یادگار است.
بسیاری واژگان فارسی امروز ، ریشه در فارسی باستان یا هخامنشی دارد و بسیاری از این واژگان، شباهت چشمگیری با هم دارند که در این جستار به شماری از واژگان عصر هخامنشی و فارسی کنونی اشاره شده است:
هخامنشی _ _ _ _ _ _ فارسی امروز
دروگ _ _ _ _ _ _ _ دروغ
ستونا _ _ _ _ _ _ _ ستونها
راستام _ _ _ _ _ _ _ راست
دئیوا _ _ _ _ _ _ _ دیوها
اسبار _ _ _ _ _ _ _ اسوار (سوار)
مِرغا _ _ _ _ _ _ _ مرغ
گوسپندا _ _ _ _ _ _ _ گوسفند
کوف _ _ _ _ _ _ _ کوه
داریامی _ _ _ _ _ _ _ دارم
دریَ _ _ _ _ _ _ _ دریا
زورَ _ _ _ _ _ _ _ زور
زورَکَرَ _ _ _ _ _ _ _ زورگر ، ظالم
تونوا _ _ _ _ _ _ _ توانا
روت _ _ _ _ _ _ _ رود _ رودخانه
وزرگ _ _ _ _ _ _ _ بزرگ
تومهیا _ _ _ _ _ _ _ تخمه (نژاد)
@Ancients
دل آزرده
وقتی به جهل جوانی بانگ بر مادر زدم. دل آزرده به کنجی نشست و گریان همی گفت:
مگر خُردی فراموش کردی که درشتی می کنی؟
« گلستان سعدی »
@Ancients
اصفهان ... کاخ جهان نما .. این کاخ در زمان شاه عباس صفوی ساخته شد و بسیار زیبا بود .. و از بالای آن چهار باغ تا کوی صفه به راحتی دیده میشد ،تا اینکه 《ضل السلطان》 قاجاری، به این دلیل که برخی افراد از بالای آن ، کاخِ 《هشت بهشت》که محل اسکان خواهرش ، 《بانو عظما 》میباشد ، را دید میزنند ،، تخریبش کرد...
@Ancients
یکی از خاص ترین آثاربدست آمده از شهداد کرمان بادبزنی بافته شده از جنس برگ درخت خرما است که از درون قبرى به دست آمده و پیشینه آن به 4600 سال پیش می رسد!!
این اثر در بازدید عمومی قرار ندارد.
@Ancients
در غرب ميدان نقش جهان و روبروی مسجد شيخ لطف الله عمارتی سر بر افراشته که به عنوان يکی از مهمترين شاهکارهای معماری اوائل قرن يازدهم هجری از شهرتی عالمگير برخوردار است.
با توجه به منابع و مأخذ موجود درباره سلسله صفوی و همچنين با در نظر گرفتن بررسی های انجام شده در مورد اين ساختمان زيبا و رفيع چنين استنباط می گردد که کاخ_عالی_قاپو دروازه مرکزی و مدخل کليه قصرهائی است که در دوران_صفويه در محدوده ميدان_نقش_جهان احداث شده اند.
در حقيقت اين بنا به مثابه يک ورودی بزرگ و با شکوه ميدان نقش_جهان را به مجموعه دولتخانه و عماراتی مانند رکيب خانه، جبه خانه، تالار تيموری، تالار طويله، تالار سرپوشيده و کاخ چهلستون و ديگر عمارات مربوط می کرده است
@Ancients
اسلحه ژ-3 ساخت کشور آلمان اهدایی پادشاهی عربستان سعودی به محمدرضا شاه. بیشتر قطعات بیرونی این سلاح از طلا ساخته شده است
روش نوشته:
حضرة صاحب الجلالة الامبراطور محمدرضا بهلوي اریامهر شاهنشاه ایران العظیم
۳ جامدی الاول ۱۳۹۸ ه
۱۰ ابریل ۱۹۷۸ م
@Ancients
یکی از بزرگان میگفت: ما یک گاریچی در محلمان بود، که نفت می برد و به او عمو نفتی می گفتند.
یک روز مرا دید و گفت: سلام. ببخشید خانه تان را گازکشی کرده اید!؟
گفتم: بله!
گفت: فهمیدم. چون سلام هایت تغییر کرده است!
من تعجب کردم، گفتم: یعنی چه!؟
گفت: قبل از اینکه خانه ات گازکشی شود، خوب مرا تحویل می گرفتی، حالم را می پرسیدی. همه اهل محل همینطور بودند. هرکس خانه اش گازکشی میشود، دیگر سلام علیک او تغییر میکند…
از اون لحظه، فهمیدم سی سال سلامم بوی نفت میداد. عوض اینکه بوی انسانیت و اخلاقیات بدهد.
سی سال او را با اخلاق خوب تحويل گرفتم. خیال میکردم اخلاقم خوب است. ولی حالا که خانه را گازکشی کردم ناخودآگاه فکر کردم نیازی نیست به او سلام کنم.
یادمان باشد، سلام مان بوی نیاز ندهد!
@ancients
این طلوع آفتاب جالب در همدان...
چند وقت طلوع و غروبها عجیب غریب شدن... بعضی شبا میبینی ماه رنگ خون شده...
چه همزمانی جالبی با اتفاقات جهان...
@Ancients
کارت پایان خدمت سربازی دوره رضا شاه
مشخصاتش جالبه..
بالایی دماغ بزرگ
پایینی دماغ قلمی
@Ancients
موسیقی جنوبی ایران ملهم از طبیعت تفتیده و گرم این منطقه، سرشار از شور و نیرو و حرارت است. این موسیقی در استانهای هرمزگان، بوشهر و خوزستان رایج است.این نوع موسیقی ریتمی شاد دارد . آنچه بیش از همه برای بررسی موسیقی جنوب بخصوص هرمزگان دارای اهمیت به نظر میرسد، ترکیب جمعیتی این منطقه است. در این منطقه به جز ساکنان محلی، تیرههای دیگری از جمله مهاجرین بسیار قدیمی آفریقایی نیز زندگی میکنند. موسیقی کرانههای جنوب ایران، بخصوص آواز بندری به باور برخی از شناسندگان، با موسیقی بومیان آفریقایی پیوندی ژرف و ریشه دار یافته است
@Ancients
خشم بیش از حد گرفتن وحشتآرد
و لطف بیوقت هیبت ببرد ،
نه چندان درشتی کن که از تو سیر گردند و نه چندان نرمی که بر تو دلیر شوند
👤سعدی | گلستان
@Ancients
طراحی ساختمان بانک ملی شعبه دانشگاه تهران (تصاویر پایین) که ساخت آن در سال 1962 پایان گرفت توسط یورن اوتزان، معمار دانمارکی انجام شد.
اوتزان، 11 سال بعد پروژه دیگری را به پایان رساند که اکنون از معروفترین ساختمانهای دنیاست!
تالار معروف اپرای سیدنی در استرالیا (تصویر بالا)
@Ancients
سیستم حفر چاه در قلعهها به ویژه در مناطق کوهستانی به دلیل وجود صخرهها و زمین سنگلاخ همواره با چالشهای خاصی همراه بوده است. چاه قلعه فلک الافلاک از جمله معدود چاه های تامین آب شرب کشور بوده که به صورت دستکند در دل صخرههای آهکی کنده شده است.
بر اساس نمونه سفال به دست آمده از لابهلای دیواره سنگچین چاه مربوط به دوره قبل ازساسانی است.
@Ancients
برای آنکه محل دفن چنگیز خان یک راز باقی بماند همه 2000 نفر حاضر در تشییع جنازه وی اعدام شدند، سپس جلادان بوسیله گارد خاص وفادار چنگیزخان بقتل رسیدند.
« این جماعت مغول حتی به خودشون هم رحم نمیکردن بعد انتظار هست که به ملت مغلوب از جمله ایرانیان رحم کنند»!
@Ancients
در ایران قدیم پزشکان کیفشان را پر از دارو و ابزار پزشکی میكردند وبه بالین بیمار میرفتند. مطب پزشکان که محکمه نام داشت در منزلشان بود؛از اين رو نام پزشک را بعنوان نام کوچه انتخاب ميكردند.
@Ancients
معروف است که محمدتقی بهار شعر "ناله مرغ سحر" را پس از به توپ بسته شدن مجلس توسط محمدعلی شاه و ناامیدی بخاطر شکست مشروطه سرود. بسیاری "مرغ سحر" را پس از "ای ایران" ماندگارترین تصنیف ایران معاصر میدانند.
@Ancients
تنهاکاروانسرای دایره شکل ایران در شهرستان مهریز واقع شده است در روایات تاریخی آمده که کاروانسرای زین الدین به مناسبت دیدارشاه عباس با زین الدین گنجعلی خان،حاکم کرمان درقرن ۱۰ قمری ساخته شد.
@Ancients
هگل فیلسوف آلمانی در مورد ایرانیان میگوید؛
ایرانیان نخستین ملتی در تاریخ بودند که توانستند یک امپراتوری واقعی را که نظیرش در هیچ نقطه ای پیدا نمیشود پایه گذاری کنند.
@Ancients