نمایی بسیار با شکوه از
دره گرماگلو در استان قزوین
و در مسیر دسترسی به قلعه الموت به طول حدود ۶۰۰ متر می باشد!!
@Ancients
خانه_تاریخی مشیرالملک انصاری وزیر با کفایت دوره قاجار، اثری ارزنده در تاریخ معماری ایران است. این خانه از دو جهت نسبت به ابنیه های قاجاری برتری دارد، یکی طراحی و ساخت سلطنتی و دیگری پیشرو بودن در هنر معماری است. شاه نشین و حوضخانه این بنا خود گنجینه هایی در دل گنجینه هستند. شاه نشین این خانه دارای بزرگ ترین و تاریخی ترین ارسی موجود در ایران است.
این اثر تاریخی به شمارهٔ ۲۹۷۷۶ در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۸۸ به ثبت ملی رسیده است.
@Ancients
جالب است بدانید تاریخ دقیق ساخت طاق کسری که از معروف ترین بناهای ساسانیان می باشد مشخص نیست.
گمان دربارهٔ سال ساخت طاق کسری یکی از مشکلات اساسی در مورد آن است. زیرا که هرگونه گمانه زنی و تفسیر در مورد این عمارت رابطه مستقیم با سال ساخت آن دارد.
دیدگاهها از تعلق بنا به شاپور یکم (۲۴۱–۲۲۴ میلادی) تا دورهای جدیدتر یعنی دوره خسرو یکم (انوشیروان) (۵۷۸–۵۳۱ میلادی) متفاوت است.
@Ancients
"ریش و قیچی را دست کسی سپردن"
ریش در گذشته در میان عوام دارای اهمیت و حرمت بسیار زیادی بوده است، تا آن جا که در میان مردم یک تار موی ریش بیش تر از صد قباله و بنجاق و هزاران ضامن و متعهد ارزش داشته است و اصطلاح "ریش خود را گرو گذاشتن" نیز که به معنای ضمانت کردن برای چیزی یا کسی است از همین جا است و از این رو نیز داشتن ریش جزو امتیازات بزرگ مردان بوده و پدید آمدن واژه ی "محاسن" برای ریش نیز به دلیل همین حسن و امتیاز آن بوده است. پس از اسلام نیز که به تبعيت از سنت پیامبر، مسلمانان ميبایست ریش ها را بلند و سبیل ها را کوتاه کنند، ارزش و حرمت ریش باز هم بالاتر رفت.
با این توضیحات در میان ایرانیان برای صاحب ریش هیچ بلا و مصیبتی بالاتر از این نبوده است که کسی از روی دشمنی یا در مقام تنبیه به زور ریش او را بتراشد و از این رو دادن ریش و قیچی به دست آرایشگر و سلمانی نشانه ی اعتماد و اطمینان کاملی بود که مردان به آرایشگر نشان می دادند که ریش آنان را نه ار بیخ و بن، بلکه در حد آرایش کوتاه کند.
بعد ها نیز مردم این اصطلاح را در معنی مجازی برای نشان دادن اعتماد و اطمینان به کسی و وکیل قراردادن او برای انجام کاری به کار بردند
@ancients
پارسیان رها کردن پادشاه یا فرمانده را پس از شکست کفر و ننگ میدانستند.
از همین رو اسکندرمقدونی بعد از پیروزی بر ایران فقط به دنبال کشتن داریوش سوم بود تا به مقاومت ایرانیان پایان دهد!
@Ancients
شواهد ژنتیکی، گرافیکی و استخوان شناسی، نقش های سنگی بر روی پلکان های تخت جمشید، مهرها و مجسمه های بر جا مانده از آثار تمدنهای باستانی، دلایلی محکم برای وجود اسب کاسپین از زمان های دور است و البته نزدیک ترین سند موجود، نقش های حک شده بر سنگ های تخت جمشید است که سربازانی نشسته بر اسب های کوچک را نشان میدهد؛ به طوری که پاهای این سربازان نزدیک به زمین است و این حاکی از آن است که سربازان هخامنشی، از اسب های کوچک کاسپین استفاده می کردهاند.
اسب کاسپین در همه شهرستان های گیلان وجود دارد، اما شهرستان های غرب گیلان از جمله رضوانشهر در صدر جدول پرورشدهندگان اسب کاسپین گیلان است.
نتایج پژوهش های باستان شناسی نشان می دهد قدمت این گونه به حدود ۶۰۰۰ سال پیش بر می گردد.
@Ancients
خط میخی که توط سومریان ابداع شد از سال ۲۶۰۰ قبل از میلاد تا ۳۳۰ قبل از میلاد که سقوط هخامنشیان بود ،خط اول جهان بود که با انقراض هخامنشیان این خط برای همیشه به فراموشی رفت و سپس خط های یونانی ، پهلوی رونق گرفتند.
خط میخی پس از سکوتی تقریبا ۲۲۰۰ سال در سال ۱۸۳۷ توسط هنری راولینسون رمزگشایی شد.
@Ancients
زمانی که «خيام» تنظيم تقويم خورشيدی را تكميل كرد.
تقويم هجری خورشيدي كه مورد استفاده ما ايرانيان است، ششم مارس 1079 ميلادی (برابر با پانزدهم اسفندماه در آن سال، و امسال 16 اسفند) توسط حكيم عمر خيام نيشابوری تكميل شد كه به تقويم جلالی معروف گرديده است، زيرا كه در زمان حكومت جلال الدين ملكشاه سلجوقی تنظيم شده بود.
اين تقويم دقيق تر از تقويم ميلادی است كه آن هم خورشيدی است، زيرا كه عدم دقت آن هر 3770 سال، يک روز است و تقويم ميلادی هر3330 سال.
عمر خيام كه در سال 1044 ميلادی به دنيا آمد و در سال 1124 درگذشت نه تنها رياضی دان و آگاه از علم هيات (فضا - ستارگان) بود بلكه در فلسفه، پزشكی و شعر نيز شهرت جهانی دارد و رباعيات او كه در سال 1839 به انگليسی ترجمه شده هنوز هر سال تجديد چاپ مي شود. آثار ديگر او از جمله «نوروز نامه» و «رساله در وجود» معروفند. عمر خيام با همه علاقه ای كه به زادگاهش نيشابور داشت؛ در طول حيات خود چند سفر تحقيقاتی به اصفهان، سمرقند، بخارا و ري كرده بود. وی با اين که به كار دولتی علاقه نداشت، دعوت شاه وقت را برای ساختن رصدخانه ری پذيرفت.
@Ancients
ارگ و دیوارهای مرموز آن
همه ی ما ارگ بم کرمان، قدیمی ترین سازه ی خشتی دنیا را می شناسیم.
اما شاید ندانیم که وجود مومیایی جسدهای کودکان در بین دیوارهای ارگ بم این اثر تاریخی ارزشمند را در میان ترسناک ترین عجایب ایران قرار داده است.
سال ها پیش یکی از باستان شناسان هنگامی که در حال تحقیق در محوطه ی تاریخی ارگ بم بود اسکلت نوزادهای مومیایی شده را در دیوارهای ارگ بم کشف کرد!!!
@Ancients
اولین کسی که ایرانیها را با دنیای سیرک آشنا کرد دچار سرنوشت تلخی شده است.
پهلوان خلیل عقاب سالهاست به سختی در کانکسی در بوستان ولایت زندگی میکند اما به او گفتهاند باید آنجا را ترک کند. آقا خلیل میگوید اگر از آنجا برود مجبور است کارتنخواب شود.
@Ancients
کله پاچه باستانی !!
چند سال پیش باستانشناسان در محوطه باستانی "چلو" در استان خراسان شمالی، در قبرهای کشف شده، ظروف سفالی یافتند که در آن بقایای کله و پاچه وجود داشت که احتمالا غذای محبوب دفنشدگان بوده است!
@Ancients
قبور صخره ای
نوعی قبر باستانی ایرانی در دل سنگ با قدمت بالای هزار و چهار صد سال در این نوع قبر های به جای دفن در خاک اجساد را در دل سنگ دفن میکردند و بهعلت استحکام زیاد صخره ها تا سال های طولانی قبر دچار فرسایش نمیشد.
@Ancients
حمام وکیل شیراز از نمای ۳۶۰ درجه دیده بودید تابحال؟!
حمام وکیل در دوران زندیه یکی از معروف ترین محل های شیراز به حساب می آمد.
@Ancients
#حكايت
ناصرالدین شاه شیری داشت که هر هفته یک گوسفند جیره داشت.
به شاه خبر دادند که چه نشستهای که نگهبان شیر، یک ران گوسفند را میدزدد.
شاه دستور داد نگهبانی مواظب اولی باشد. پس از مدتی آن دو با هم ساخت و پاخت کردند و علاوه بر اینکه هر دو ران را میدزدیدند، دل و جگرش را هم میخوردند.شاه خبردار شد و یکی از درباریها را فرستاد که نگهبان آن دو باشد.
این یکی چون درباری بود دو برابر آن دو برمیداشت!!!
پس از مدتی به شاه خبر دادند: «جناب شاه، شیر از گرسنگی دارد میمیرد.»
جستجو کردند و دیدند که این سه با هم ساختهاند و همه اندامهای گوسفند را میبرند و شیر بیچاره فقط دنبه گوسفند برایش میماند. ناچار هر سه را کنار گذاشت و گفت:
اشتباه کردم!
یک نگهبان دزد بهتر از سه نگهبان دزد بود...
@Ancients
بشر از مادر ایام نمیزاد ای کاش
تا عنان در کف تقدیر نمیداد ای کاش
جز ستم نیست توانایی و آن هم که گناه
آدمی هیچ گناهی نتواناد ای کاش...
( شهریار )
@Ancients
خانه_تاریخی مشیرالملک انصاری وزیر با کفایت دوره قاجار، اثری ارزنده در تاریخ معماری ایران است. این خانه از دو جهت نسبت به ابنیه های قاجاری برتری دارد، یکی طراحی و ساخت سلطنتی و دیگری پیشرو بودن در هنر معماری است. شاه نشین و حوضخانه این بنا خود گنجینه هایی در دل گنجینه هستند. شاه نشین این خانه دارای بزرگ ترین و تاریخی ترین ارسی موجود در ایران است.
این اثر تاریخی به شمارهٔ ۲۹۷۷۶ در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۳۸۸ به ثبت ملی رسیده است.
@Ancients
خنجر زيباى قاجارى،تيغه آن از جنس فولاد و دسته آن از عاج با نقشى از يك بزرگ زاده
موزه متروپوليتن
شعر روى خنجر:
نشود کار عالمي به نظام
که نه پای تو در میان باشد
@Ancients
نوازندگان اولین سرود ملی ایران
نخستين سرود ملی رسمی دولت ايران در دوره ناصرالدین شاه توسط معلم موزيک دارالفنون، «لومر» به صورت موزيک بدون کلام ساخته شد.
@Ancients
عقل مى گويد بمان و عشق مى گويد برو؛
و اين هردو عقل و عشق را ،خداوند آفريده است تا وجود انسان در حيرت ميان عقل و عشق معنا شود،
اگر چه عقل نيز اگر پيوند خويش را با چشمه ى خورشيد نبُرَد، عشق را در راهى كه مى رود تصديق خواهد كرد؛ آن جا ديگر ميان عقل و عشق فاصله اى نيست...
از كتاب فتح خون ، نوشته ى
سيد مرتضى آوينى
@Ancients
تاغ درختچهای مقاوم به خشکی و گرما است و به علت ریشهی گستردهای که دارد، برای جلوگیری از پیشروی کویر از آن استفاده میشود.
این درختچه تا ۴/۵ متر رشد میکند. تنهی تاغ محکم و چروکیده و پوستی به رنگ خاکستری روشن دارد.
در ایران ۳ گونهی تاغ وجود دارد؛ سفید تاغ، زرد تاغ، سیاه تاغ. تاغ در بیشتر نواحی بیابانی دیده میشود.
@Ancients
نوازندگان اولین سرود ملی ایران
نخستين سرود ملی رسمی دولت ايران در دوره ناصرالدین شاه توسط معلم موزيک دارالفنون، «لومر» به صورت موزيک بدون کلام ساخته شد.
@Ancients
فلات ایران با مساحت ۳٬۷۰۰٬۰۰۰ کیلومترمربع، امروزه علاوه بر ایران کنونی، شامل کشورهای دیگری از جمله ارمنستان، آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و بخشهایی از قرقیزستان، پاکستان ، چین ، (ترکیه) ، (سوریه) و (عراق) میشود.
کشور ایران با مساحت ۱۶۴۸۰۰۰ کیلومترمربع، تقریباً به وسعت نیمی از فلات ایران است که مساحت آن برابر با مجموع مساحت کشورهای فرانسه، سوئیس، اسپانیا و بریتانیا میباشد.
@Ancients
گدایی به قصد دریافت چیزی درب خانه ای را کوبید ۰ صاحب خانه فریاد براورد : کیست؟
گدا پاسخ داد : «فقیری عاجز و بینوا."
صاحبخانه سر براورد و پرسید :"چه می خواهی ؟»
گدا گفت :" فقیر چه خواهد؟ هر چه مرحمت کنی."
صاحب خانه گفت: " مرا جود و بخشش چون حاتم طائی است . چه کنم که این بالا گرفتارم ودرهم و دینار در سرای پایین و اکنون مرا به آن دسترسی نیست."
گدا آهی سرد برکشید ، از بخت بد خویش نالید و سر در راه نهاد .
مدتی بعد از قضا دوباره گدا را به همان خانه کار افتاد . دق الباب کرد . صاحب خانه فریاد براورد :" کیست؟"
گدا پاسخ داد : « فقیری عاجز و بینوا.»
صاحبخانه سر براورد و پرسید :«چه می خواهی ؟»
گدا گفت :«فقیر چه خواهد؟ هر چه مرحمت کنی.»
صاحب خانه گفت: «مرا جود و کرم بیش از حاتم طائی است . چه کنم که اکنون این پایین گرفتارم ودرهم و دینار در سرای بالا و فی الحال مرا به آن دسترسی نیست.»
گدا پوزخندی زد و گفت : « ما هم پائینت را دیده ایم و هم بالایت را» 😁
@ancients
بلوچستان، سرزمین مکا
نخستین اشاره به این منطقه به اسم «مکا» در کتیبه داریوش در بیستون و تخت جمشید صورت گرفتهاست. سرزمین مکا به عنوان ایالت چهاردهم امپراتوری هخامتسی ذکر شده است.
نام مکا بعدها به مکران تغییر یافته است که در زمان ساسانیان نیز از مناطق مهم ایران به شمار می رفته است.
@Ancients