سربازان وارد روستائی شدند و به همه زنان تجاوز کردند به استثناء یک زن که با مقاومت توانست سربازی را بکُشد و سر او را ببُرد ...
پس از برگشت سربازان به پادگانها و اقامتگاهها، همه زنان نیز از خانههایشان بیرون آمدند و لباسهای پاره پاره خود را با گریهای دلسوزانه جمع میکردند به جزء آن زن ... ،
از خانه اش با عزت و افتخار در حالی خارج شد که با در دست داشتن سر آن سرباز ، به دیگر زنان با تحقیر نگاه میکرد و گفت: تصور داشتید بگذارم به من تجاوزی کند بدون آنکه بمیرم یا او را بکشم؟!
زنهای روستا به یکدیگر نگاه کردند و تصمیم گرفتند او را بکشند تا مبادا با شرافتش بر آنها برتری داشته باشد و هنگام بازگشت همسرهایشان پرسیده شود چرا همانند او مقاومت نکردید ...
بنابراین با حمله ای دست جمعی، او را کشتند
”شرافت را کشتند تا خفت و ننگ زنده بماند”
این است واقعیت فاسدین جامعه، هر انسان شریفی را می کُشند، تخریب میکنند، دروغ میبندند، عزل میکنند، از دسترس مردم دور میکنند تا فسادشان آشکار نشود!
@ancients
ترک ما کردی،
برو همصحبت اَغیار باش
یار ما چون نیستی
با هر که خواهی یار باش...
( وحشی بافقی )
🗞 @Ancients ⏳
صاحب یک کارخانه برای اینکه یادش نره کی بوده و به کجا رسیده است موتورش رو جلو کارخونه قاب کرده تا هر روز بهش یاد آوردی بشه👌
خواستن توانستن است ...
🗞 @Ancients ⏳
سنگ مزار فردوسی در حدود سالهای ۱۳۱۵ خورشیدی
این عکس را باستانشناس مشهور آلمان، ارنست هرتسفلد زمانی که به همراه آندره گدار، رئیس اداره باستانشناسی به توس رفته بود، برداشته است.
ارنست هرتسفلد همان باستانشناسی است که برای نخستین بار تختجمشید را مورد کاوشهای باستانشناسی قرار داد و بخش وسیعی از آن را از زیر خاک بیرون کشید.
(خاطرات ارنست هرتسفیلد)
(انتشارات اساطیر )
🗞 @Ancients ⏳
نراق یکی از شهرهای شهرستان دلیجان و استان مرکزی است. این شهر قدمت تاریخی قابل توجهی دارد و پس از ماسوله گیلان، دومین شهر تاریخی ایران است. برخی از مورخان معتقدند که شهر نراق به نوعی قبل از اسلام شکل گرفته است؛ البته در ابتدا شامل هفت روستا که در مجاورت یکدیگر قرار داشتند میشد، اما شخصی ملقب به ریشبلند که سمت کدخدایی داشت، شهر نراق امروزی را احداث کرده است.
شهر نراق در گذشته با عنوان شهر آسیابها شناخته میشد، زیرا ۱۵ آسیاب آبی در این شهر وجود دارد.
🗞 @Ancients ⏳
رشته کوه هزار مسجد، ارتفاعات شمال خراسان رضوی را تشکیل می دهند که به صورت مرزی طبیعی دشت هموار مشهد را از صحرای سرد و خشک قره قوم ترکمنستان جدا می کند.
در دامنههای سرسبز شمالی این رشتهکوه، منطقه کلات نادری، در کوهپایههای شمالی دشت قره قوم ترکمنستان، در شمالغربی آن درگز و در جنوب این کوهستان دشت مشهد واقع شده است.
بلندترین نقطه این رشته کوه، قله هزار مسجد با ارتفاع حدود ۳۱۴۰ متر در شمال غربی شهر مشهد واقع شده است.
🗞 @Ancients ⏳
حدود 4000 سال قبل از میلاد ساکنان فلات ایران نخستین شهرهای مدرن را ایجاد کردند. شوش نخستین شهر مدرن در 4000 سال قبل از میلاد بود و بعدها در 2700 قبل از میلاد پایتخت حکومت ایلام شد!
🗞 @Ancients ⏳
در مقطع فوقلیسانس استادی داشتیم كه بسیار باسواد و البته بداخلاق بود.
یكی از دانشجویان که بسیار دیرفهم و در عینحال جوانی جاهطلب بود برای رسیدن به مقطع پایان نامه نیاز به یک نمره ارفاق از درس آن استاد داشت و استاد سالخوردۀ ما هم به هیچ وجه زیر بار آن نمیرفت...
من علیرغم میل باطنی به سراغ استاد رفتم و گفتم:
ایشان پسر خوبیست و فقیر است، پرداختن اجارۀ منزل در اینجا برایش دشوار است اگر میشود برای قبول شدن کمکش کنید.
آن روز استاد حرفی زد كه بعدها عمقش را فهمیدم.
ایشان فرمود: تركیب بیسوادی و جاهطلبی و فقر میتواند فاجعه به پا كند، شما از كجا میدانید كه این آدم در آینده به پست و مقام مهمی نرسد،
بگذار تو و من عامل این فاجعه نباشیم.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به شدت نیاز داریم برگردیم به دورانی که خونه ها اینشکلی بود و همه در کنار هم خوش بودن، نه خبری از گرونی بود و نه کرونا:((
🗞 @Ancients ⏳
درخت ویسپوبیش
این نام درختی اساطیری است
این درخت در دریای فراخکرت قراردارد و آشیانهٔ سیمرغ برآن است ویسپوبیش در پارسی میانه به معنای "درمان همه دردها" است .
همچنین تخم همه گیاهان بر ویسپوبیش قرار دارد.
🗞 @Ancients ⏳
مشاور املاک نام مستأجر را در قرارداد نوشت
صاحبخانه : محمد حاجمحمدی مبلغ اجارهبها؟
صاحبخانه گفت:کرایه خانه من صلوات است برمحمدوآل محمد(ص)
اینجا محله نازیآباد تهران است.
قیمت اجارهها سر به فلک کشیده، ولی حاجمحمد ۲۳ سال است ۷ خانه نقلی را صلواتی به عروس و دامادهای نیازمند میدهد.
/دانیال معمار، روزنامهنگار
🗞 @Ancients ⏳
از ساخته های شگفت انگیز مهندسی ایرانی کانال سوئز می باشد که در اواخر قرن ششم پیش از میلاد و به فرمان داریوش بزرگ حفر گردید و افتخاری همیشگی را برای ایرانیان ثبت نمود .
داریوش با توجه به اهمیت راه های دریایی به ویژه راه دریایی میان ایران و مصر که در آن زمان جزو کشورهای تابعه شاهنشاهی هخامنشی بود دستور داد کانالی میان دریای مدیترانه و دریای سرخ از راه رود نیل حفر شود تا کشتی های تجاری و نیز ناوگان دریایی ایران به آسانی از آن عبور کرده و راه کوتاهتری میان ایران و مصر پیموده شود .
🗞 @Ancients ⏳
کشتی گرفتن با خر اولین بار!
توسط يدالله شيرازی در سال ١٣٤٥ انجام شد، از آن موقع به بعد هرکس خر را میزد به او لقب خر زور داده میشد!
🗞 @Ancients ⏳
پدر صنعت برق ایران
محمدحسین امینالضرب (زاده - درگذشته ۲۵ آذر ۱۳۱۱ تهران) تاجر ایرانی در دورهٔ قاجار بود. او در دورهٔ زمامداری مظفرالدینشاه اولین دستگاه تولید برق را از روسیه خرید و به این شکل، برق وارد ایران شد و جای گاز را گرفت.
به همین دلیل به محمدحسین امینالضرب «پدر برق ایران» لقب دادهاند. در آن زمان مردم برای روشنایی از روغن یا نفت استفاده میکردند.
قبل از آمدن برق به ایران، روشنایی خیابانها و کوچهها، یکی از مشکلات دولت وقت بود.
بنابراین برای اولین بار در ایران کارخانهای دایر شد که روشنایی خیابان ناصریه و خیابان دراندرون (باب همایون فعلی) را با استفاده از گاز کاربیت تأمین میکرد.
البته این روشنایی، مختص خیابانهایی بود که به دربار منتهی میشد !!
🗞 @Ancients ⏳
طبق گفته آرتور کریستن سن در کتاب شاهنشاهی ساسانیان ایرانیان از حرص در مهمانی ها دوری میکردند به ویژه افراط در میگساری را بسیار ناپسند میدانستند وچنان از آن پرهیز میکردند که گویی از طاعون فرار میکنند!
🗞 @Ancients ⏳
گزو، آبشاری زیبا و منحصر به فرد که در اطراف شهرستان شیرگاه مازندران و در منطقهای بسیار خوش آب و هوا و سرسبز به نام لفور واقع شده است.
مهمترین ویژگی این آبشار دیدنی و حیرت انگیز، بلندای آن است که از ارتفاع 53 متری درون درهای می ریزد که به واسطه آن حوضی از آب زلال شکل گرفته است.
🗞 @Ancients ⏳
براساس مطالب آمده در افسانهها و اسطورهها گرگین میلاد از پهلوانانِ باستان، بنیانگذار شهری بود که با مشتقگیری از نامش احتمالاً به لاد شهرت یافت و این نام بعدها به لار تغییر پیدا کرد. لار فعلی در اواخر قرن ششم قمری شکل گرفت و برخی از منابع قرن هشتم هجری از جمله حمدالله مستوفی اولین بار از وجود آن خبر دادند.
🗞 @Ancients ⏳
🔴داستان دختر زیبا و مرد حیله گر عیاش
روزگاری یک دهقان در قریه زندگی می کرد که باید پول زیادی را که از یک پیرمرد قرض گرفته بود، پس می داد.
دهقان دختر زیبایی داشت که خیلی ها آرزوی ازدواج با او را داشتند. وقتی پیرمرد طمعکار متوجه شد دهقان نمی تواند پول او را پس بدهد، پیشهاد یک معامله کرد و گفت اگر با دختر دهقان ازدواج کند قرض او را می بخشد، و دخترش از شنیدن این حرف به وحشت افتاد و پیرمرد کلاه بردار برای اینکه حسن نیت خود را نشان بدهد گفت:...
اصلا یک کاری می کنیم، من یک سنگریزه سفید و یک سنگریزه سیاه در کیسه ای خالی می اندازم، دختر تو باید با چشمان بسته یکی از این دو را بیرون بیاورد. اگر سنگریزه سیاه را بیرون آورد باید همسر من بشود و بدهی بخشیده می شود و اگر سنگریزه سفید را بیرون آورد لازم نیست که با من ازدواج کند و بدهی نیز بخشیده می شود، اما اگر او حاضر به انجام این کار نشود باید پدر به زندان برود.
این گفت و گو در جلوی خانه کشاورز انجام شد و زمین آنجا پر از سنگریزه بود. در همین حین پیرمرد خم شد و دو سنگریزه برداشت. دختر که چشمان تیزبینی داشت متوجه شد او دو سنگریزه سیاه از زمین برداشت و داخل کیسه انداخت. ولی چیزی نگفت!
سپس پیرمرد از دخترک خواست که یکی از آنها را از کیسه بیرون بیاورد.
دخترک دست خود را به داخل کیسه برد و یکی از آن دو سنگریزه را برداشت و به سرعت و با ناشی بازی، بدون اینکه سنگریزه دیده بشود، وانمود کرد که از دستش لغزیده و به زمین افتاده. پیدا کردن آن سنگریزه در بین انبوه سنگریزه های دیگر غیر ممکن بود.
در همین لحظه دخترک گفت:آه چقدر من دست و پا چلفتی هستم! اما مهم نیست. اگر سنگریزه ای را که داخل کیسه است دربیاوریم معلوم می شود سنگریزه ای که از دست من افتاد چه رنگی بوده است....
و چون سنگریزه ای که در کیسه بود سیاه بود، پس باید طبق قرار، آن سنگریزه سفید باشد. آن پیرمرد هم نتوانست به حیله گری خود اعتراف کند و شرطی را که گذاشته بود به اجبار پذیرفت و دختر نیز تظاهر کرد که از این نتیجه حیرت کرده است.
@ancients
زندگی ما همچون یک قطعه موسیقی نیازمند وزن وهماهنگی است واگر سیم انسانیت از کوک بیفتد زندگی زشت وناخوش میشود و رو به فساد می رود
( الهی قمشه ای )
🗞 @Ancients ⏳
اقتصاد هخامنشی برپایه کشاورزی و دامپروری استوار بود. میزان مالیات گرفته شده از مردم یک دهم تعیین میشد و برای اینکار کارمندانی که به "ده یک گیر" معروف بودند انجام وظیفه میکردند.
🗞 @Ancients ⏳
چرا سقاخانه حرم امام رضا به نام "اسماعیل طلا" مشهور است؟
از میان سقاخانههایی که در حرم امام رضا وجود دارد، سقاخانه "اسماعیل طلا" ی صحن کهنه حرم رضوی یکی از معروفترین و قدیمیترین آنهاست. سنگ بنای این سقاخانه را نادرشاه افشار گذاشت. اما در واقع یکی از فرماندهان فتحعلیشاه، بهای روکش طلای آن را مهیا کرد! ماجرا از این قرار بود که در زمان فتحعلی شاه قاجار از طرف يكی از دولتهای خارجی بستهای به عنوان هديه به دربار رسيد و شاه قصد گشودن آن را كرد. "اسماعيل خان" كه جزء ملتزمين بود و از فرماندهان فتعلی شاه، از شاه استدعا كرد اين كار در محوطه كاخ به وسيله خدمتگزاران انجام شود؛ چرا که احتمال سوء قصد را نمیتوان از نظر دور داشت. اتفاقا هنگام باز كردن بسته منفجر شد و خساراتی هم به بار آورد.
فتحعلی شاه با اطلاع از اين امر، دستور داد برای اين دورانديشی، هم وزن سرداراسماعيلخان سكههای طلا به او مرحمت شود؛ چنين كردند و اسماعيل خان معروف به "زر ريز خان" شد! اسماعیل خان هم که ارادت ویژه ای به امام رضا داشت، طلاها را صرف ساختن جایگاه آن سنگاب کرد! تا گنبد و پایههای سقاخانه با روکشی از طلا مزین شود از آن زمان این سقاخانه را به "سقاخانه اسماعیل طلا" میشناسند!
🗞 @Ancients ⏳
چشم خود بستم
که دیگر چشم مستش ننگرم
ناگهان دل داد زد
دیوانه ! من می بینمَش...
( شهریار )
🗞 @Ancients ⏳
کاشتن درخت از دوران باستان در ایران رواج داشت. چنانکه هر فرد زمانی که فرزندی به دنیا میآورد موظف بود یک نهال (غالبأ درخت سرو) بکارد و درخت را به اسم فرزند خود بنامد. این رسم هنوز در میان برخی از زرتشتیان پا برجاست.
🗞 @Ancients ⏳
«من اولین کسی بودم که در تلویزیون ایران مقابل دوربین رفتم و گفتم نام جعبهای که تصویر من را در آن میبینید تلویزیون است»
(زنده یاد منوچهر نوذری )
از جمله برنامههای محبوب این بازیگر در بین مردم میشه به برنامهی رادیویی "صبح جمعه باشما" و برنامهی تلویزیونی پرطرفدار "مسابقه هفته" اشاره کرد.
🗞 @Ancients ⏳
محققان در کوزهای متعلق به عصر برنز (3500سال پیش) که ظاهری شبیه گیاه خشخاش دارد بقایای تریاک کشف کردند!
احتمال داده میشه از این ظرف برای حمل و نقل و نگهداری تریاک استفاده میشده!
🗞 @Ancients ⏳