وضعیت اقتصادی کشور" !!
شاه عباس" از وزیر خود
پرسید:
امسال "اوضاع اقتصادی كشور"
چگونه است؟
وزیر گفت:
الحمدالله به گونه ای است كه تمامِ
"پینه دوزان" توانستند به زیارتِ
كعبه بروند!
شاه عباس گفت:
نادان!
اگر اوضاع مالی مردم خوب بود
میبایست "كفّاشان" به مكه میرفتند
نه "پینه دوزان"؛
چون مردم نمیتوانند كفش بخرند
ناچار به تعمیرش می پردازند!
بررسی كن و علت آن را پیدا نما
تا كار را اصلاح كنیم...!!
🗞 @Ancients ⏳
هنگامی که یعقوب لیث در جنگ با “طوق بن مغلس”، او و سپاهش را با زر و زیور و تجملات فراوان دید، چکمه خود را که در آن قدری نان خشک گذاشته بود بیرون آورد و گفت:
"دو ماه بیشتر است که چکمه از پا بیرون نیاورده و با نان خشک که در چکمه گذاشتهام، گذران میکنم"
یعقوب لیث صفاری نخستین کسی بود که زبان پارسی را ۲۰۰ سال پس از ورود اسلام به ایران، به عنوان زبان رسمی ایران اعلام کرد و اینگونه بود که نام یعقوب در تاریخ جاودانه ماند.
📚منبع: فارس نامه ناصری، حسین فسایی
🗞 @Ancients ⏳
مضیف در جزیره زیبای مینو
جزیره مینو از جزیرههای ایران در استان خوزستان است. این جزیره بین آبادان و خرمشهر واقع شده و دو شاخه اروندرود آن را فرا میگیرد.
مضیف از جنس نی مردابی است و فضایی بسیار زیبا و جلوهای فاخری از معماری دارد که تمام اجزای این خانه که به شکل یک سالن بزرگ است از جنس نی ساخته میشود.
🗞 @Ancients ⏳
شهید عباس دوران طول جنگ بيش از يكصد و دو پرواز جنگى داشت.
وى بارها میگفت اگر هواپيما بال نداشته باشد خودم بال در آورده و بر سر دشمن فرود مى آيم و هرگز تن به اسارت نخواهم داد.
عباس دوران در سحرگاه ۳۰ تیر ۱۳۶۱ بر فراز حریم هوایی بغداد بهپرواز درآمد و پالایشگاه الدوره در ضلع جنوبی بغداد را نشانه رفت.
وی، تمامی بمبهای خود را بر روی پالایشگاه فرو ریخت، اما هواپیمایش در آسمان بغداد مورد اصابت موشکهای ضد هوایی ارتش عراق قرار گرفت.
در حالی که همراهش، با چتر نجات به بیرون پرید، وی با صرف نظر کردن از خروج اضطراری، هواپیمای فانتوم (اف۴) صدمه دیدهٔ خود را که در آتش میسوخت، با هدف ناامن جلوه دادن شهر بغداد، به هتل محل برگزاری هفتمین دوره اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها کوبید و مانع از برگزاری این اجلاس در کشور عراق شد. این عملیات شهادت طلبانه تحت عنوان عملیات بغداد نام گرفت.
از پیکر وی، بیست سال بعد در سال ۱۳۸۱ تکهای از استخوان پا به ایران بازگشت که در ۱۰ مرداد ۱۳۸۱ خانواده وی آنرا در شیراز به خاک سپردند.
🗞 @Ancients ⏳
دزد حلوایی را گرفتند و سوار بر الاغ در شهر میچرخاندند و مردم هل هله میکردند،
هنگام چرخاندن نگهبان از دزد پرسید سخت میگذرد؟
دزد گفت: حلوا را که خوردم، الاغ را که سوارم، مردم هم شادند، چه از این بهتر؟!
🗞 @Ancients ⏳
سنگنبشته بیستون یکی از مهمترین سندهای تاریخ جهان و مهمترین متن تاریخی در زمان هخامنشیان است
سنگ نبشته و حجاری حیرت انگیز از دوران هخامنشی دره هرسین کرمانشاهان که در اطرافش آثاری از دوران ساسانی نیز می توان یافت.
شرح پیروزی داریوش بزرگ بر گئوماته مغ به چند زبان از عیلامی و اکدی گرفته تا پهلوی. این اثر در یونسکو ثبت شده است اما در طول زمان لطمات جبران ناپذیری به خود دیده است.
🗞 @Ancients ⏳
فقیری میگفت همه ی عمرمان را با سختی زندگی کردیم و گریستیم؛
و وقتی لبخند زدیم عکسی از ما گرفتند و زیرش نوشتند:
پول خوشبختی نمیاره!
🗞 @Ancients ⏳
دوشان تپه
دوشانتپه نام قریه ای واقع در اطراف تهران بود که در گذشته جزو حومۀ تهران محسوب میشد، امّا در حال حاضر به صورت بخشی از تهران بزرگ درآمده است. یکی از دروازه های قدیمی شهر تهران به نام دروازه دوشانتپه، به مسیر منتهی به این قریه گشوده میشد.کلمه دوشان در زبان ترکی به معنای خرگوش می باشد و دلیل این که این محل با نام دوشان تپه خوانده شده گویا در این قریه مرتفع، خرگوش وحشی فراوان بوده است. بعدها ناصرالدین شاه این محل را به منظور شکار خرگوش ها، قرق می کند.
دوشانتپه در زمان ناصرالدین شاه قاجار شکارگاه وی بوده است و عمدۀ شهرت این محل در کتابهای تاریخی، به همین خاطر می باشد. همچنین گاهی در این محل مسابقات اسبدوانی نیز برگزار می شده است.
ناصرالدین شاه قاجار در دوشانتپه یک باغ وحش بنا کرد. این باغ وحش قبل از آن، در محل باغ لالهزار قرار داشت و به دستور شاه قاجار، حیوانات و تجهیزات باغ وحش موجود در باغ لاله زار به باغ وحش دوشان تپه انتقال داده شد.
دیگر بنای بسیار مشهور موجود در دوشان تپه، کاخ مشهور فرح آباد است .
🗞 @Ancients ⏳
هر زمان شايعه ای رو شنيديد و يا خواستيد شايعه ای را تکرار کنيد اين فلسفه را در ذهن خود داشته باشيد :
در يونان باستان سقراط به دليل خرد و درايت فراوانش مورد ستايش بود. روزی فيلسوف بزرگی که از آشنايان سقراط بود، با هيجان نزد او آمد و گفت : سقراط میدانی راجع به يکی از شاگردانت چه شنيده ام؟
سقراط پاسخ داد : " لحظه ای صبر کن. قبل از اينکه به من چيزی بگویی از تو میخواهم آزمون کوچکی را که نامش ”سه پرسش” است پاسخ دهی." مرد پرسيد : سه پرسش؟ سقراط گفت : بله درست است. قبل از اينکه راجع به شاگردم با من صحبت کنی، لحظه ای آنچه را که قصد گفتنش را داری امتحان کنيم.
اولين پرسش حقيقت است. کاملا مطمئنی که آنچه را که میخواهی به من بگویی حقيقت دارد؟ مرد جواب داد : "نه، فقط در موردش شنيده ام." سقراط گفت : "بسيار خوب، پس واقعا نمیدانی که خبر درست است يا نادرست.”
حالا بيا پرسش دوم را بگويم، " پرسش خوبی" آنچه را که در مورد شاگردم میخواهی به من بگویی خبر خوبی است؟ مرد پاسخ داد : " نه، برعکس…" سقراط ادامه داد : "پس میخواهی خبری بد در مورد شاگردم که حتی در مورد آن مطمئن هم نيستی بگویی؟" مرد کمی دستپاچه شد و شانه بالا انداخت.
سقراط ادامه داد : "و اما پرسش سوم سودمند بودن است. آن چه را که میخواهی در مورد شاگردم به من بگویی برايم سودمند است؟" مرد پاسخ داد : " نه ، واقعا…" سقراط نتيجهگيری کرد : "اگر میخواهی به من چيزی را بگویی که نه حقيقت دارد و نه خوب است و نه حتی سودمند است پس چرا اصلا آن را به من میگویی؟!!
مراقب نقل قولهایمان باشیم....
🗞 @Ancients ⏳
مرا دردی ست اندر دل
که گر گویم زبان سوزد
و گر پنهان کنم،
تَرسم که مغز استخوان سوزد!
( سعدی )
🗞 @Ancients ⏳
در تضادند غم من و پریشانی تو
سفره ی فقر من و سفره ی مهمانی تو
روزی آید که خدا حکم کند مابین
پینه ی دست منو پینه ی پیشانی تو ...
🗞 @Ancients ⏳
تصویری از توریستهای خارجی که با ماشین خود به ایران آمده اند.
نقش رستم دهه ۵۰
🗞 @Ancients ⏳
ضرب المثل "تعارف شاه عبدالعظیمی" از کجا اومده
قدیما که تهرانیها با ماشین دودی میرفتن زیارت شاه عبدالعظیم پول رفت و برگشت ماشین رو باید اول میدادن برای همین اهالی شهر ری که مطمئن بودن اینا چون پول بلیط رو قبلا دادن حتما برمیگردن خونه هاشون، الکی تعارف میکردن که تو رو خدا شب پیش ما باشین !
🗞 @Ancients ⏳
بلیت حج در سال ۱۳۲۷
هزینه رفت و برگشت به مکه معظمه در آنموقع ۲۹۵۰ تومان بوده است!
🗞 @Ancients ⏳
برج عجیب تهران!
در دامنه کوه نقارهخانه در جاده امینآباد(تهران)، هفت دستگاه اثری معظم با پلانی دایرهای قرار گرفته که شما را به طرف خود میخواند. بنا به روایات تاریخی، این برج در حدود هزار سال پیش به دستور شخصی به نام " بزرگ امید " ( بوزرجمید) به عنوان مدفن ساخته شده است.
🗞 @Ancients ⏳
یزد
ترکیبی از تمام چیزای دوست داشتنی: اسب، کویر، برکه آب و آسمان آبی ...
#اینجا_ایران
🗞 @Ancients ⏳
طبق قوانین فیزیک قرار دادن یک آهن در میدان مغناطیسی، پس از مدت کوتاهی آنرا به "آهنرُبا" تبدیل میکند، حال قراردادن یک ذهن در میدان مغناطیسی بدبختی، میشود بدبختی رُبا!
و قرار دادن در میدان مغناطیسی خوشبختی، میشود خوشبختی رُبا. هرچه را که میبینید،
هرآنچه را که میشنوید، و هر حرفی که میزنید،
همه دارای انرژی مغناطیسی هستند و ذهن شما را همانرُبا میکنند!
به قول حضرت مولانا :
تا درطلب گوهر کانی، کانی
تا در هوس لقمه نانی، نانی
این نکتهٔ رمز اگر بدانی، دانی
هرچیز که در جستن آنی، آنی
🗞 @Ancients ⏳
سراخیه نام یکی از روستاهاى خوزستان است که آب از ميان كوچه هاى آن میگذرد و مردم با قایق عبور و مرور میکنند، به همين خاطر اين روستا به ونيز ايران معروف شده است...
🗞 @Ancients ⏳
گل و مرغ در میان نقشهایی که هنرمندان قلمداننگار در تاریخ آفریدهاند، بیشترین فراوانی را دارد. شیوه اجرای طرح گل و نشستن پرندگان هریک از سبکی حکایت دارد که در یک دوره تاریخی مرسوم بوده است. گلهای منتخب بر این دسته از آثار لاکی در دوره زندیه به طور معمول گل سرخ، زنبق و میخک با برگهای فراوان بوده است. طرح گل و مرغ از دوره صفویه مرسوم شد و تا دوره قاجار ادامه یافت. این شیوه طراحی در سطوح مختلف قلمدان مشهود است که از روح لطیف هنرمند نشان دارد.
🗞 @Ancients ⏳
نخستین لپ تاپ در 3 آوریل1981با نام Osborne1 پا به بازار گذاشت و دارای 52 «کاراکتر» بود. این لپ تاپ 10.7 کیلو وزن داشت و جابجایی آن بسیار دشوار بود و طراحش«Lee Felsenstein»بود.
🗞 @Ancients ⏳
دوخت لباس همچون دیگر دستساختههای بشر با هدف حفاظت انسان در برابر ناملایمات طبیعت بوده و به دلیل تماس مستقیم آن با پوست با ظرافت و دقت بسیار تهیه میشده است. شرایط جغرافیایی و اقلیم هر منطقه تولید پارچهای ویژه را میطلبیده است. همنشینی بیواسطه میان لباس و تن، آدمی را بر آن داشت میان خود و نیروهای خیر همنشینی بیواسطه پدید آورد.
نوشتن عبارتهای قرآنی و دعاها بر لباس و پوشیدن آن ریشه در باورهای مذهبی دارد. پیراهن طلسمات و پوششهایی اینچنین برای حفظ صاحب لباس در برابر رخدادهای ناگوار به ویژه در میدان نبرد تهیه میشد و دعاهایی که بر اینگونه پیراهنها نوشته میشد به دعای تیغبند معروف بود. چنین پیراهنی را معمولا زیر زره بر تن میکردند یا اگر زرهی در میان نبود جزو پوشش های زیرین بود تا از دید محفوظ باشد زیرا باور داشتند اگر نگاه همگان بر آن افتد، شاید تاثیرش را از دست دهد. جنس اینگونه پیراهنها گاه از الیاف ابریشم طبیعی تهیه میشد زیرا ابریشم در صورت گذر تیر و تیغ خنجر از زره مقاومتی خوبی داشت. این پیراهن به اواخر دوره صفویه و یا اوایل دوره زندیه تعلق دارد.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴یکی نیست تو شیراز، جلو این عنکبوتها رو بگیره تا از آسیب رسیدن به یه بنای تاریخی که نیاز به مراقبت داره جلوگیری بشه!؟
🗞 @Ancients ⏳
ماسک هاى ۳ میلیون تومانى با نخ طلا 😐
شکاف طبقاتى این روزها حتى خودش را در استفاده از ماسک هم نشان مى دهد تا جایى که ردپاى ماسک ۳ میلیونى تومانى هم در بازار مشاهده شده است.
یکى از تولیدکنندگان ماسک مى گوید: از همین الان تولید ۱۰ روز آینده ما پیش فروش شده، مردم خیلى خوب از ماسک هاى محرم استقبال کرده اند، چند هیات هم با طرح و آرم اختصاصى تعداد بالا به ما سفارش دادند.
ماسک هاى تولد و مناسبتى هم زیاد شده مثلا براى تولد سفارش چاپ عکس روى ماسک مى دهند یا براى مهمانی هاى مجلل ماسک هایى با سنگ هاى زینتى با نخ نقره یا طلا که هر روز به تعداد این سفارش ها افزوده مى شود. قیمت این ماسک ها از ۲۵ هزار تا ۳ میلیون تومان است.
🗞 @Ancients ⏳
۱۳ مرداد روز فرودگاه مهرآباد است. در ۱۳ مرداد ۱۳۳۷ (در برخی منابع۱۴ مرداد)، فرودگاه بینالمللی مهرآباد به طور رسمی افتتاح شد. مهرآباد نام روستایی بود که این فرودگاه در آن ساخته شد. زمین اطراف این روستا از سال ۱۳۱۷ برای فرود هواپیما استفاده میشد
× روزها ×
🗞 @Ancients ⏳
با مطالعه درباره مهر های ساسانی جایگاه اجتماعی اشخاص را میتوان در آنها تشخیص داد؛ برای مثال اگر مُهری با نقش چهره باشد و فاقد کتیبه، نشان از آن دارد که جایگاه اجتماعی صاحب مهر از مرتبه پایینتری برخوردار است. مهرهای کوچک با نقوش تکچهره معمول غالبا دارای نقش ستاره و هلال ماه در زمینه و عناصر جزئی در طرحهای دیگر مهرهاست که نیز میتواند طلب یاری از ستارگان باشد!!
🗞 @Ancients ⏳