دوخت لباس همچون دیگر دستساختههای بشر با هدف حفاظت انسان در برابر ناملایمات طبیعت بوده و به دلیل تماس مستقیم آن با پوست با ظرافت و دقت بسیار تهیه میشده است. شرایط جغرافیایی و اقلیم هر منطقه تولید پارچهای ویژه را میطلبیده است. همنشینی بیواسطه میان لباس و تن، آدمی را بر آن داشت میان خود و نیروهای خیر همنشینی بیواسطه پدید آورد.
نوشتن عبارتهای قرآنی و دعاها بر لباس و پوشیدن آن ریشه در باورهای مذهبی دارد. پیراهن طلسمات و پوششهایی اینچنین برای حفظ صاحب لباس در برابر رخدادهای ناگوار به ویژه در میدان نبرد تهیه میشد و دعاهایی که بر اینگونه پیراهنها نوشته میشد به دعای تیغبند معروف بود. چنین پیراهنی را معمولا زیر زره بر تن میکردند یا اگر زرهی در میان نبود جزو پوشش های زیرین بود تا از دید محفوظ باشد زیرا باور داشتند اگر نگاه همگان بر آن افتد، شاید تاثیرش را از دست دهد. جنس اینگونه پیراهنها گاه از الیاف ابریشم طبیعی تهیه میشد زیرا ابریشم در صورت گذر تیر و تیغ خنجر از زره مقاومتی خوبی داشت. این پیراهن به اواخر دوره صفویه و یا اوایل دوره زندیه تعلق دارد.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴یکی نیست تو شیراز، جلو این عنکبوتها رو بگیره تا از آسیب رسیدن به یه بنای تاریخی که نیاز به مراقبت داره جلوگیری بشه!؟
🗞 @Ancients ⏳
ماسک هاى ۳ میلیون تومانى با نخ طلا 😐
شکاف طبقاتى این روزها حتى خودش را در استفاده از ماسک هم نشان مى دهد تا جایى که ردپاى ماسک ۳ میلیونى تومانى هم در بازار مشاهده شده است.
یکى از تولیدکنندگان ماسک مى گوید: از همین الان تولید ۱۰ روز آینده ما پیش فروش شده، مردم خیلى خوب از ماسک هاى محرم استقبال کرده اند، چند هیات هم با طرح و آرم اختصاصى تعداد بالا به ما سفارش دادند.
ماسک هاى تولد و مناسبتى هم زیاد شده مثلا براى تولد سفارش چاپ عکس روى ماسک مى دهند یا براى مهمانی هاى مجلل ماسک هایى با سنگ هاى زینتى با نخ نقره یا طلا که هر روز به تعداد این سفارش ها افزوده مى شود. قیمت این ماسک ها از ۲۵ هزار تا ۳ میلیون تومان است.
🗞 @Ancients ⏳
۱۳ مرداد روز فرودگاه مهرآباد است. در ۱۳ مرداد ۱۳۳۷ (در برخی منابع۱۴ مرداد)، فرودگاه بینالمللی مهرآباد به طور رسمی افتتاح شد. مهرآباد نام روستایی بود که این فرودگاه در آن ساخته شد. زمین اطراف این روستا از سال ۱۳۱۷ برای فرود هواپیما استفاده میشد
× روزها ×
🗞 @Ancients ⏳
با مطالعه درباره مهر های ساسانی جایگاه اجتماعی اشخاص را میتوان در آنها تشخیص داد؛ برای مثال اگر مُهری با نقش چهره باشد و فاقد کتیبه، نشان از آن دارد که جایگاه اجتماعی صاحب مهر از مرتبه پایینتری برخوردار است. مهرهای کوچک با نقوش تکچهره معمول غالبا دارای نقش ستاره و هلال ماه در زمینه و عناصر جزئی در طرحهای دیگر مهرهاست که نیز میتواند طلب یاری از ستارگان باشد!!
🗞 @Ancients ⏳
🔰 چشمها به شماست
🔹همه آقایان بنای بر این بگذارند که کارهایشان را روی وظیفهشان عمل کنند. خودشان را ببینند در یک جمهوری اسلامی؛ ببینند در یک مملکتی هستند که رأس این مملکت امام زمان(س) مراقبشان هست؛ مأمورهای مخفی دارد؛ ملائکةاللّه مأمورند، خودش را تحت مراقبت ببیند.
📆 امام خمینی (ره) ۱۷ تیر ۱۳۵۸
🗞 @Ancients ⏳
با عجیبترین و متمدنترین روستای ایران آشنا شوید!
مناطقی وجود دارد که گاهی با قدم گذاشتن در آنها، از این دنیا جدا میشویم و گویی پا به دنیای قصهها و رویاها گذاشتهایم. این مناطق انگشتشمار، هرکدام بنا به دلیل خاصی دستنیافتنی به نظر میرسند، روستای دیزباد بالا، روستایی که صد در صد مردم آن باسواد هستند و به همین دلیل آن را متمدنترین روستای ایران میدانند!
اولین مدرسهی روستا در سال ۱۳۱۲ تاسیس شد و ناصرخسرو نام داشت. این روستا، در سال ۱۳۴۸ به عنوان یکی از معدود روستاهایی که صد در صد باسواد است، در یونسکو به ثبت رسید.
یکی دیگر از نکاتی که باعث شده این روستا، در میان سایر روستاهای ایران، جایگاه ویژهای داشته باشد، تفکیک زباله است!
وقتی وارد روستا میشیم اولین چیزی که توجه مون رو جلب میکنه تابلویی هست که این شعار روی اون نوشته شده:
مبادا شکار، مبادا تبر بر درخت و بهار، محیط و زمین را نکو پاک دار
🗞 @Ancients ⏳
اشعار سعدی بر آرامگاه های ۶۰۰ ساله مردم اندونزی که نشان دهنده استقبال از فرهنگ غنی ایران میباشد.
چهارگوشه جهان نشان از برتری تمدن ایران دارد ...
🗞 @Ancients ⏳
این وسیله اسمش میکرومتر زیباییه و برای اندازهگیری دقیق قسمتهای مختلف صورت ازش استفاده میکردن تا بهترین و مناسب ترین نوع آرایش رو انجام بدن! 😐
🗞 @Ancients ⏳
خانه آقازاده ابرکوه
خانه آقازاده و بادگیر آن مربوط به دوره قاجار است و در ابرکوه، محله دروازه، میدان ابرقو واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۷۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۳۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. از سال ۱۳۹۳، اسکناسهای ۲۰هزار ریالی با طرحی از نمای این خانه تاریخی در ایران منتشر شده است. این خانه متعلق به سید حسین ابرقویی است از ثروتمندان ابرکوه بودهاست که ۸۲۰ مترمربع مساحت آن است.
اتاق جنوبی خانه به صورت صلیبی و شکم دریده ساخته شدهاست و دارای حیاط مرکزی با حوض سنگی بزرگی است که در وسط حیاط قرار دارد. خانه در سه جبهه ساخته شدهاست تا ساکنان آن بر اساس شرایط آب و هوایی فصلهای مختلف سال در بخشهای مختلف آن ساکن شوند.
بادگیر این خانه یکی از بادگیرهای اصیل و زیبای ابرکوه محسوب میگردد که ۱۸ متر ارتفاع دارد و مساحت آن ۱۸ مترمربع است و در دهانه بادگیر ۱۹ دریچه تنظیم هوا وجود دارد که با بادگیر دوم هماهنگی و ارتباط دارد. این بادگیر میتواند تنظیمات هوا را حتی در زمانی که هیچ بادی نمیوزد، انجام دهد. این بادگیر، برخلاف اکثر بادگیرها، دو طبقه است.
🗞 @Ancients ⏳
مسجد جامع یزد
مسجد جامع یزد به شیوه یک ایوان در دل کویر میباشد و در طی حدود ۱۰۰ سال و سه دوره بنا شدهاست. پایههای اصلی مسجد را ساسانیان و بنای فعلی مسجد، از لحاظ شیوه معماری متعلق به دو دوره موسوم به آذری دانستهاند. بنای گنبد خانه متعلق به دوره ایلخانی و سر در رفیع مسجد را متعلق به زمان شاهرخ و دوره تیموری دانستهاند. این بنا از لحاظ خوابیدگی گنبد، سردر رفیع وبلند و همچنین کاشیکاری زیبا و منحصربهفرد، شهرت دارد.
سبک معماری این بنا به شیوه آذری است.
مسجد جامع کبیر یزد،یکی ازشاهکارهای تاریخی ایران بوده که در هر گوشه و کنار آن ،یادگارهایی از دوران گوناگون برجای مانده است.تاریخچه و ساخت مسجد جامع از دوران پیش از اسلام آغاز شده و پایان کار آن به دهه اخیر برمیگردد. این مسجد یکی از زیباترین مساجد دورهٔ تیموری است که از نظر کاشیکاری، سَردَر رفیع، منارهها و کتیبهٔ آن در عداد زیباترین شاهکارهای معماری قرن نهم هجری قمری میباشد. گرچه ساختمان اصلی مسجد را به قبل از دورة تیموری نسبت میدهند ولی ساختمان فعلی بر طبق کتیبههای موجود نشان میدهد که در دورهٔ تیموری بنا گردیدهاست.
🗞 @Ancients ⏳
اولین بالونی که بر فراز آسمان پاریس به پرواز در آمد .
فرانسه سال 1878 میلادی
🗞 @Ancients ⏳