میخواید بدونید اون داستان معروف سینمای جهان، یعنی ازدواج دختر ثروتمند و مرد فقیر از کجا اومده؟
ایشون خانم هیپارچیا، احتمالا اولین فیلسوف زن تاریخ جهان هستند که در سال ۳۵۰ پیش از میلاد در یونان و در خانوادهای اشرافی به دنیا میاد.
این اشرافیزاده، عاشق یه مرد نحیف و مفلس اما صاحب اعتقادی (فلسفه کلبی) به نام کراتس میشه و تمام خواستگاران ثروتمندش رو رد میکنه و به رقم مخالف خانواده، باهاش ازدواج میکنه و بعدش همانند همسرش فقر و سادهزیستی رو انتخاب میکنه.
تا اینجا همه چی جذاب و عاشقانه است، اما جالبه بدونید که این دو لیلی و مجنون طبق فلسفه کلبی، همیشه در ملاعام باهم رابطه جنسی برقرار میکردند، که خداروشکر فیلمسازان این جاش رو در تاریخ نخوندن!
🗞 @Ancients ⏳
دنبال نخود سیاه فرستادن !
نخود سیاه تنها برای تهیه ی "لپه" کاشته می گردد. همه ی نخودها به همان گونه که درو می شوند استفاده می گردند و آنها را تغییر شکل نمی دهند جز نخود سیاه که هیچ گاه به صورت اصلی برای فروش به بازار نمی برند و چون به عمل آمد نخست آن را در آب می ریزند تا خیس بخورد و به صورت "لپه" در بیاید سپس می فروختند.
نخود سیاه در هیچ مغازه ای پیدا نمی شود، در گذشته هیچ کس هم دنبال نخود سیاه نمی رفت و در اصطلـاح اگر کسی را به دنبال نخود سیاه می فرستادند، در حقیقت او را به دنبال چیزی فرستاده بودند که در هیچ دکانی پیدا نمی شد و به همین دلیل از معنی مجازی آن این گونه فهمیده می شد که می خواسته اند او را دنبال کاری دروغین بفرستند تا از رازی یا داستانی باخبر نشود.
🗞 @Ancients ⏳
در یکی از اتاقهای کاخ صاحبقرانیه موسوم به اتاق مدالها و نشانها، یک شمشیر تزئینی زیبا نگهداری میشود. این شمشیر کوتاه با تیغه فولادی با آبکاری کرم، ساخت کشور فرانسه است. معمولاً افسران فارغالتحصیل دانشکده نظامی "سن سیر" فرانسه از این نوع شمشیرها میبستند.
این شمشیر به شکل شمشیرهای عربی است و دارای قبضه کائوچویی با روکش فلزی مطلاست. غلاف شمشیر نیز به رنگ مشکی با پوشش فلزی مطلا میباشد. اندازه طول غلاف ۴۸ سانتیمتر و اندازه طول شمشیر ۵۹ سانتیمتر است. روی تیغه این شمشیر نام این ژنرال با عبارت (General Jose De San Martin) حک شدهاست.
"خوزه سن مارتین" یک ژنرال آرژانتینی مشهور بود که در بین سالهای ۱۸۵۰- ۱۷۷۸ زندگی میکرد. او رهبر اصلی ارتش آمریکای جنوبی در جنگ برای استقلال از اسپانیا و یکی از قهرمانان آمریکای جنوبی بود. با رهبری سن مارتین کشور پرو در تاریخ ۲۸ جولای ۱۸۲۱ میلادی رسماً استقلال خود را اعلام کرد.
🗞 @Ancients ⏳
مورخین می نویسند که مهدی ارباب(وکیل مجلس) از بازرگانان وارد کننده چای بود.
از این که دولت مصدق نمی گذاشت چای خارجی وارد بشود؛ ناراحت بود و با همه تقلایی که کرده بود وزیر اقتصاد وقت روا ندیده بود چای خارجی وارد کند.
روزی به من مراجعه کرد و گفت وقتی از آقا بگیرید که شرفیاب شوم و توضیحاتی بدهم.
مطلب را به پدرم گفتم.
پرسید چه کار دارد؟
گفتم مثل این که می خواهد درباره واردات چای صحبت کند.
پدرم پذیرفت و روزی که معین شده بود چند نفر از تجار سرشناس چای همراه ارباب به منزل امدند.
پدرم قبلا به چایخانه سپرده بود که چای اعلای لاهیجان که همه ساله از علی امینی لنگرودی می خریدیم در نهایت خوبی دم کنند و تجار مذکور پیش از این که آنها را بپذیرد با آن چای پذیرایی شوند. همین کار شده بود و پس از آن تجار به اتاق پدرم رفتند.
پرسید چه گرفتاری دارید. گفتند دولت اجازه ورود چای نمی دهد و مردم علاقه دارند که چای خوب بنوشند. مصدق گفت ایا چای خدمتتان آوردند؟ گفتند بلی. گفت چایش چه طور بود؟ همه تعریف کردند. گفت به مردم از همین چای بدهید که چای لاهیجان است.
🗞 @Ancients ⏳
جالب است بدانید که در ایران و در طب سنتی برای بی حسی ترکیبی از میخک و چهارگیاه دیگر رو داشتند که برای بی حسی موضعی یا حداقل کم کردن درد از آن استفاده می کردند و کاربرد بسیار خوبی داشت !
🗞 @Ancients ⏳
با کاوش در تنب پرگان جناح (جنه)واقع در شهرستان بستک استان هرمزگان ساختار معماری عجیبی از دوره ساسانی بدست آمده که شامل یک بنای مدور داخلی، یک حصار خشتی در اطراف آن و در نهایت خندقی است که کل این مجموعه را احاطه کرده است
قطر این سازه 16.80 متر و مساحت کل فضای داخلی آن 221 متر مربع است
آنچه مسلم است بنای شناسایی شده کارکرد معمول و عادی نداشته است و به طور کلی می توان دو کاربری آیینی و یا علمی- رصدخانه ای و یا هر دو آنها را توامان برای آن در نظر گرفت.
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هرچیزی که راجع به جهنم و اینگه چگونه جایی است، تا حالا شنیدید را از یاد ببرید و این یکی که اتفاقا از صدا و سیمای خودمان هم پخش شد را گوش کنید! باید بر طرز فکر و بیان این استاد ایرانی آفرین گفت! بهترین و مفیدترین ۳ دقیقه شبکه ۴ بود!
.
🗞 @Ancients ⏳
عکسی را که مشاهده می کنید عکس ساختمان تلگراف است که وقتی نگاهم به این عکس افتاد خیلی شگفت زده شدم و سعی کردم از نزدیک این بنای زیبا را مشاهده نمایم اما زمانی که متوجه این قضیه شدم که این ساختمان دیگر وجود خارجی ندارد حسرت خوردم اما این ساختمان زیبا بی وفایی نکرد و مانند انسانهای هم دوره خودش سالهای سال است که در عکاسخانه خاک میخورد و جای خودش را به ساختمان ۱۶ طبقه مخابرات داده است.
🗞 @Ancients ⏳
امیرکبیر هفته ای دو روز به دروازه گمرک تهران میرفت و کالاهایی که بازرگانان وارد کرده بودند از نزدیک مشاهده و معاینه میکرد و اگر آنها را بی مصرف دانسته ورودشان را صلاح نمیدانست وامر میکرد برگردانده شود.
در سفری که امیر کبیر به اتفاق ناصرالدین شاه به اصفهان کرد ، در قم به بازار رفت و وقتی که بلورها و چینی هایی که پیشه وران قم ساخته بودند مشاهده کرد ، قلیان خود را به آنها نشان داد و گفت آیا می توانید چنین شیشه هایی برای قلیان بسازید ؟ ما این را هر کدام سه تا چهار تومان از انگلیس وارد می کنیم .
چرا شما نظیر آنها را نمی سازید که پول ما به جیب خارجیها نرود .
بعد دستور داد که در مجلس او به جز بلور و چینی قم ، ظرفی به کار برده نشود .
با این دستور اعیان واشراف کشور از امیر تبعیت کرده و به جای ظروف خارجی از ظرفهای ساخت ایران استفاده کردند
🗞 @Ancients ⏳
اردشیر دوم ساسانی از ۳۷۹ تا سال ۳۸۳ میلادی، در سن ۶۹ سالگی به سلطنت رسید و یازدهمین شاهنشاه ایران دودمان ساسانی بود.
او که برادر شاپور دوم بود، در زمان شاهنشاهی برادرش به عنوان شاه نودشیرگان خدمت کرد و در جنگهای شاپور در برابر رومیان نیز حاضر بود. اردشیر پس از مرگ برادرش به عنوان شاهنشاه برگزیده شد تا زمانی که پسر شاهنشاه پیشین، یعنی شاپور سوم، به سن قانونی برسد و بتواند بر تخت عاج بنشیند. دوران کوتاه این شاهنشاه بسیار آرام بود و اتفاق مهمی روی نداد و تنها ساسانیان به سیاست پیشین خود در رابطه با ارمنستان ادامه دادند !
🗞 @Ancients ⏳
زایندهرود اصفهان به وقت آب
زایندهرود وقتی آب داره واقعا آدم رو زنده میکنه از بس زیباست و دلنشین
#اینجا_ایران_است
🗞 @Ancients ⏳
" تاریخچه خیابان سیروس ..."
...
قبلا به این خیابان سه راه سیروس میگفتند زیرا از سر بازار بطرف جنوب مسدود وبن بست بود.
یکروز که رضاشاه عازم حرم شاه عبدالعظیم بود اتومبیلش درکوچه پس کوچه های بازار آهنگر ها گیر میکند وبسختی از آن محله موفق به عبورمیشود.
همانروز به کریم خان بوذرجمهری رییس بلدیه دستور میدهد این خیابان را از سه راه چهار راه وبه خیابان مولوی درمدت یکماه یعنی سی روز وصل نماید وشهردار هم در مدت سی روز همه خانه ها وکاروانسراهای واقع در مسیر را از صاحبانشان خریده وتخریب مینماید.وخیابان سیروس به سه راه مولوی واسمال بزاز متصل میشود.
ابتدا به این خیابان سی روز میگفتندکه بعد ها به سیروس تبدیل گردید....ناگفته نماند که این خیابان محله کلیمیان هنرمند آنزمان ومرکز بنگاه های شادمانی بود ومردم برای دعوت از انواع مطربها ونمایش های روحوضی یا تخته حوضی وشامورتی بازی " شعبده بازی"برای جشنهای نامزدی وعقد وعروسی وختنه سوران به این خیابان مراجعه میکردند...
🗞 @Ancients ⏳
مواردی چند از غنایم نادرشاه از هند :
1_ هزار فیل و هفت هزار اسب و ده هزار شتر
2_ نویسنده صدوسی نفر
3_ آهنگر دویست نفر
4_ بنا سیصد نفر
5_سنگتراش صد نفر
6_نجار دویست نفر
🗞 @Ancients ⏳
سه دسته از افراد رو در زندگیتون هرگز فراموش نكنید:
1. كسانى كه زمان سختى ها كمكت كردن
2. كسانى كه زمان سختى ها تركت كردن
3. و كسانى كه تو را در سختى انداختن
🗞 @Ancients ⏳
با آثار فرهنگ و تمدن درخشان «ایران»
موزه های اروپایی رونق گرفته اند، موزه «درنتس» هلند با نمایش آثار باستانی ایرانی، برنده جایزه بهترین موزه سال جهان شد
این جایزه مانند اسکار موزه ها هست، طی مراسمی در شهر نیویورک موزه «درنتس» را موزه برگزیده سال اعلام کردند!
جالب نیست ؟!!!
🗞 @Ancients ⏳
در دوره قاجاریه، ارگ تاریخی میشیجان بنا نهاده شد. این ارگ در روستای میشیجان علیا از توابع شهرستان خمین در استان مرکزی واقع شده است. این بنا ساخته شده از خشت و گل است و توسط شاهزاده حیدر قلی میرزا فرزند حشمت دوله که به امیر حشمت نیز معروف بود ساخته شد. او این عمارت را به عنوان اقامتگاه تابستانی و مرکز رسیدگی به امور مناطق تحت مالکیت و حکومت خود بنا کرد.
این عمارت در زمین مستطیل شکل هشت ضلعی در حدود یک هکتار ساخته شده است، ساختمان اصلی به صورت بنایی تنها در دو طبقه با نقشه چهار ضلعی و با نمای گچ و آجر در وسط محوطه قرارگرفته و سقف آن به وسیله قاب بندی های چوبی یکپارچه آراسته شده است.
در شمال و غرب محوطه فضاهایی با کاربری گلخانه، محل اسکان خادمین و حیاط خلوت قرار دارد. عمده مصالح به کار رفته در این بنا خشت وگل و چوب بوده و سقف اطاق ها بصورت طاق آهنگ و طاق های چهار بخشی و سقف مسطح چوبی طراحی شده است. در جنوب محوطه کالسکه خانه قرار دارد که دارای یک سقف چهار گنبندی است.
🗞 @Ancients ⏳
افسانهای شمشیر جادویی و سحرآمیز در تاریخ ایران !
شمشیر زمردنگار شمشیری در افسانههای ایرانی است که متعلق به امیر ارسلان نامدار بوده است.
این شمشیر با دانههای زمرد تزیین شده بوده است.
بر اساس افسانهها مادر فولادزره با خواندن وردی او را از گزند هر سلاحی مصون میسازد به جز شمشیر زمرد نگار.
خنجر در اصل متعلق به یکی از حکام به نام سلیمان بوده است و فولادزره از آن محافظت میکرده است. علت محافظت از این شمشیر علاوه بر قیمتی بودن آن آسیبپذیری فولاد زره از آن و خاصیت ضد طلسم شمشیر بوده که در بین عقایدمردم آن دوران رایج بوده است.
🗞 @Ancients ⏳
رضا شاه خطاب به وزيران:
اگر شما به معنی واقعی وطن پرست باشید، هیچ خارجی نمیتواند به شما زور بگوید
فقط ایرانی برای ایران کار میکند. یعنی عراقی، انگلیسی و ... برای من و شما کاری نمیکنند!
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کاوه_آهنگر که بود ، چه کرد و آرامگاه او کجاست ؟
🗞 @Ancients ⏳
رضا شاه خطاب به وزيران:
اگر شما به معنی واقعی وطن پرست باشید، هیچ خارجی نمیتواند به شما زور بگوید
فقط ایرانی برای ایران کار میکند. یعنی عراقی، انگلیسی و ... برای من و شما کاری نمیکنند!
🗞 @Ancients ⏳
حکیمی را ناسزا گفتند و او هیچ جوابی نداد.
گفتند ای حکیم، از چه روی جوابی ندادی؟
گفت: از آن روی که در جنگی داخل نمیشوم که برنده آن بدتر از بازنده آن است...
🗞 @Ancients ⏳
زيبايی انسان در چيست؟
روزی شاگردان نزد حکيم رفتند و پرسيدند: «استاد زيبايی انسان درچيست؟»
حکيم دو کاسه کنار شاگردان گذاشت وگفت: «به اين دو کاسه نگاه کنيد اولی ازطلا درست شده است ودرونش سم است و دومی کاسه ای گليست و درونش آب گوارا است، شما کدام راميخوريد؟»
شاگردان جواب دادند: «کاسه گلی را.»
حکيم گفت:
« آدمی هم همچون اين کاسه است. آنچه که آدمی را زيبا ميکند درونش واخلاقش است.
بايد سيرتمان را زيباکنيم نه صورتمان را»
🗞 @Ancients ⏳
مرحوم آیت الله اراکی درباره شخصیت والای میرزا تقی خان امیرکبیر فرمود: شبی خواب امیرکبیر را دیدم، جایگاهی متفاوت و رفیع داشت.
پرسیدم چون شهیدی و مظلوم کشته شدی این مرتبت نصیبت گردید؟
با لبخند گفت: خیر
سؤال کردم چون چندین فرقه ضاله را نابود کردی؟
گفت: نه
با تعجب پرسیدم: پس راز این مقام چیست؟
جواب داد: هدیه مولایم حسین است!
گفتم: چطور؟
با اشک گفت: آنگاه که رگ دو دستم را در حمام فین کاشان زدند؛ چون خون از بدنم میرفت تشنگی بر من غلبه کرد سر چرخاندم تا بگویم قدری آبم دهید؛ ناگهان به خود گفتم میرزا تقی خان! ۲ تا رگ بریدند این همه تشنگی! پس چه کشید پسر فاطمه؟ او که از سر تا به پایش زخم شمشیر و نیزه و تیر بود! از عطش حسین حیا کردم، لب به آب خواستن باز نکردم و اشک در دیدگانم جمع شد.
آن لحظه که صورتم بر خاک گذاشتند امام حسین آمد و گفت: به یاد تشنگی ما ادب کردی و اشک ریختی؛ آب ننوشیدی این هدیه ما در برزخ، باشد تا در قیامت جبران کنیم.
🗞 @Ancients ⏳
جراید قدیمی
ذرات رادیو اکتیویته نسل های زاده نشده ایران را تهدید میکند!
زمانی که رئیس مرکز اتمی دانشگاه تهران هشدار داد که بر اثر انفحارهای اتمی در روسیه ذرات رادیو اکتیو در ایران افزایش پیدا کرده و روی سلامت نسلهای اینده ی ایران تاثیر منفی و خطرناکی خواهد داشت، منظورش همین نسلهای امروز بوده یعنی؟!
#کمی_تامل
🗞 @Ancients ⏳
فاتحان قله ی دماوند در عصر قاجار!
تصویر مربوط به ۱۰۰ سال پیش ، سال ۱۲۹۷ هجری شمسی
🗞 @Ancients ⏳