قهرمان جنگ تیمسار سرتیپ خلبان علی اشرف بهرامی پناه ملقب به گرگ اسمان، او تنها شاگرد ممتاز تمام دوره های حرفه ای آکادمیک خلبانی ایالات متحده امریکا با نمره شگفت انگیز 100 Perfect بوده و تنها کسی است که از استاد سختگیر امریکا James Silicon نمره 100 گرفته. پس از رد کردن پیشنهاد ایالات متحده امریکا مبنی بر اقامت او و دریافت امتیازات بسیار در آن کشور به ایران باز می گردد.ایشان دارنده رکورد بیشترین ساعات انجام عملیات جنگی در زمان 8ساله ی جنگ بدون کوچکترین صدمه است.همچنین ایشان يكي از دارندگان با ارزشترین عنوان خلبانی و رزم خلبانی یعنی “TOP GUN" تاریخ نیروی هوایی ایران است. دارنده دومین رکورد ساعتهای پرواز پیاپی بدون توقف عملیاتی در جنگ که پس از زدن این رکورد بسیار سخت و سنگین 40% شنوایی گوش راست خود را از دست داد.
@Ancients
هرودوت مورخ یونانی می گوید وقتی سپاه پارسی به جنگ می رود مدارکی از سابقه و تاریخ قومی که با آن درجنگ هستند را همراه دارند که پس از شکست آنها از این مدارک برای تصمیم گیری قوم شکست خورده استفاده کنند!
🗞 @Ancients ⏳
در دوره هخامنشی علاوه بر تداوم سنتهای هنر سفالگری، ساخت ظروف ساده با تزئینات خطی کندهکاری، ظروفی به شکل ساغرهای جانورسان همانند ظروف فلزی (تکوک) متداول شد. معتبرترین سفالینههای این عهد از مناطق فارس، خوزستان و همدان به دست آمده است.
استفاده از لعاب برای پوشش و تزئین ظروف سفالی و آجرها در این دوره متداول بوده است. از این میان آجرهای لعابدار کاخها شامل نقوش انسانی و حیوانی میشد که به جزئیاتی چون جنس و نقش لباسها در آن توجه شده است.
🗞 @Ancients ⏳
آویز به شکل سگ
جنس نقره
محل کشف:شوش
(3100–3800قم)
یک مورد مشابه :
یک آویز طلایی از سگ مربوط به 3300 سال قبل از میلاد مسیح وجود دارد که هم اکنون در موزه بوستون آمریکا از آن نگهداری میشود که در یکی از شهرهای سومری ها یافت شده است که یک سگ را که برگردن آن قلاده ای پهن بسته شده است را به ما نشان میدهد این قلاده با خط هایی تزیین شده است و از فرم صورت و گوش ها میتوان گفت نژاد سگ نمایش داده شده سگ سالوکی می باشد. در آن دوره سگ سالوکی نژاد بسیار مهمی در میان رودان بوده است.در نی نوا نیز لوح استوانه ای یافت شده است که در آن اشاره های زیادی به نژاد سالوکی شده است و نشان دهنده اهمیت این نژاد در آن دوره میباشد.
🗞 @Ancients ⏳
نقاشی پشت شیشه قجری
چگونگی ورود نقاشی پشت شیشه به ایران مشخص نیست، روایت است که این شیوه نقاشی، از طریق بندر ونیز، به سراسر دنیا ارسال شده و از این طریق به بنادر جنوبی ایران رسیده است. نقاشی پشت شیشه(یا نقاشی پشت بدل)، در دوران زندیه به شهرهای جنوبی ایران رسیده بود و در شهر شیراز برای تزئین خانههای اعیانی از نقاشی پشت شیشه، با طرحهای گل و مرغ استفاده میشد .
با گذشت ایام از انحصار نقاشی گل و مرغ بیرون آمد وبا اوج نقاشی قهوهخانهای همراه با مضامین مذهبی جایگاه خود را در نقاشی پشت شیشه پیدا کرد. با شروع سلطنت فتحعلیشاه، شیوه نقاشی صورت(شبیهکشی) درایران و به خصوص نقاشان درباری رواج یافت و نقاشی پشت شیشه از حیطه تزئین در آمد وبه شکل مستقل اجرا شد . نقاشی پشت شیشه از نظر مضمون و محتوا به دو دسته تقسیم میشود: ۱_ نقاشی مذهبی که شامل خط نقاشی و شمایل است. ۲_ نقاشیهای تزئینی مرکب از گل و مرغ ، پرتره و دور نماست. علاوه بر این دو مورد، نقاشی پشت شیشه با محتوای تقلیدی از نقاشیهای قهوهخانهای هم باید نام برد که تاریخ پیدایش آن به حدود دهه ۴۰ شمسی باز میگردد که تاکنون ادامه دارد.
🗞 @Ancients ⏳
تصویری زیبا از چنار امام زاده صالح در عهد قاجار.این درخت یکی از معروفترین چنارهای کهن سال ایران بود که قدمتش دستکم به هشتصدساله میرسید.مادام" دیولافوا" ی فرانسوی در سفرنامه اش در ایران به سال 1881 میلادی دربارۀ این درخت مینویسد: «در مسجد (بقعۀ امامزاده صالح) تجریش چنار عجیب و غریبی است که کمتر نظیر آن در دنیا پیدا میشود. قطر فوق العاده آن را نمی توان دقیقا با رقم معین کرد. تقریبا محیط آن به پانزده متر می رسد. هریک از شاخه های آن مانند تنه درخت کهنسالی در بالای بنای مسجد و سایر اطراف سر به آسمان کشیده است . این درخت عده کثیری را در سایه خود پناه میدهد. مومنین در زیر آن نماز میخوانند.مکتبدار اطفال را در آنجا جمع کرده درس میدهد. قهوهچی سماور و استکان و لوازم خود را در درون آن قرار داده است. سقا هم کوزههای پر آب خود را در گوشه ای از تنه گذارده است.»
تنه این درخت به میزانی بوده است که پاره دوزی در آن دکه داشته،این چنارعظیم تا سالیانی پیش نیز در حیاط امامزاده به چشم میخورد ولی به علتهای مختلف چه طبیعی و چه تخریب انسانی، امروز از آن درخت کهنسال اثری باقی نمانده است.
🗞 @Ancients ⏳
میگویند روزی مولانا از کنار مسجدی
رد میشد و دید عده ای دست به دعا
برداشته اند و میگویند خدایا کافران را بکش
مولانا از کنار مسجد رد شد و رفت تا به
کلیسایی رسید و دید در آنجا هم عده ای
دست به آسمان برداشته اند و میگویند
خدایا کافران رابکش
مولانا رفت تا به در میخانه رسید دید در آنجا خم
ها رو به هم میزنند و میگویند بزن بسلامتی...
سپس فرمود: من آنموقع بود که دیدم
دین مستی بهترین دین است که جز
سلامتی دیگران آرزویی ندارند...
آنجا بود که سرود:
"پرستش به مستیست در کیش مهر
برون اند زین حلقه هوشیارها
🗞 @Ancients ⏳
#بدشانس_ترین_رییس_جمهور_امریکا
"جیمز آبراهام گارفیلد" بد شانس ترین رییس جمهور ایالات متحده امریکا است! او بیستمین رییس جمهور ایالات متحده بود که در مارچ 1881 در امریکا به قدرت رسید.
اما بخت با او یار نبود و در دوم ژوییه 1881 در ایستگاه راه آهن ترور شد وسرانجام نیز بر اثر جراحات وارده و عفونت زخمش (هنوز آنتی بیوتیک اختراع نشده بود) مدتی بعد در 19 سپتامبر 1881 و در 49 سالگی درگذشت.
قاتل او " چارلز گیتیو" نام داشت و وکیل دادگستری بود. وی از طرفداران او بود و در ستاد انتخاباتی وی بسیار فعال بود. پس از پیروزی "گارفیلد" در انتخابات، چارلز از او سفارت امریکا در فرانسه را طلب نمود.
"گارفيلد "در آغاز كار با سفير شدن "چارلز گيتيو" موافق بود اما وزير امورخارجه با انتصاب او به اين سمت موافقت نداشت و مي گفت كه سفير آمريكا در فرانسه نه تنها بايد تجريه كار ديپلماتيك داشته باشد بلكه بر زبان فرانسه هم مسلط باشد.
سرانجام "رییس جمهور گارفیلد" براي خلاص كردن خود از دست گيتيو، به منشي اش دستور داد كه از آن پس به گيتيو وقت ملاقات ندهد.
چارلز گيتيو كه متوجه قضيه شده بود تصميم به قتل "رییس جمهور" گرفت و اورا در دوم ژوئيه 1881 در يك ايستگاه راه آهن در شهر واشنگتن گلوله زد.
رییس جمهور بر اثر این گلوله زخمی شد و مدتی بعد بر اثر عفونت ناشی از آن در گذشت.
🗞 @Ancients ⏳
اعلامیههایی که هواپیماهای ارتش سرخ در شهریور۱۳۲۰ بر تهران، رشت، انزلی و تبریز فرو ریختند تا «عملیات ویژه» در خاک ایران را توجیه کنند.
🗞 @Ancients ⏳
دکتر محمد مصدق در سفرش به مصر وقتی نخست وزیر نحاس پاشا از او در فرودگاه استقبال نمی کند! ، این گونه دراز کشیده از نحاس پاشای پشیمان استقبال می کند تا جایگاه ایران برایش روشن شود.
🗞 @Ancients ⏳
این عکس سربازان اشغالگر عراقی در شهر قصرشیرین، مهرماه ۱۳۵۹
(عکس از میشل ستبون)
همزمان با اخبار اوکراین، یادی کنیم از ابرمردان و ابرزنان ایران عزیز خودمان و مقاومتی که حقیقتاً همهی مقاومتها علیرغم جلوههای درخشانشان قابل قیاس با آن نیست.
@ancients