ماجرای جالب همسران شاعره شاه اسماعیل صفوی!
شاه اسماعیل صفوی دو زن به نام های
حیات و جهان داشت
که هردو بانو دارای طبع شاعری نیز بودند.
روزی بانو جهان این شعر را برای معشوقِ زیبا روی خویش که در سفر جنگی بود، سروده و برایش فرستاد:
تو پادشاهِ جهانی و جهان ز دست مده
که پادشاهِ جهان را جهان به کار آید
بانو حیات وقتی خبردار شد که شاه با شنیدن اين بيت زیبا دلتنگ و غمگین از دوریِ بانو جهان شده است، از حسادت خونش به غلیان آمده و بیتی به این مضمون برای شاه اسماعیل فرستاد:
ترکِ غمِ "جهان" بکن تا ز حیات برخوری
هرکه غمِ "جهان" خورد، کی ز حیات برخورد
🗞 @Ancients ⏳
بوعلی سینا :
هیچوقت باکسی
بیشترازجنبه اش شوخی نکن
حرمتهاشکسته میشود
هیچوقت به کسی بیشتر
ازجنبه اش عشق نورز
بی ارزش میشوی
ازذهن تادهن یک
نقطه فاصله است
پس تاذهنت رابازنکردی
دهانت رابازنکن
🗞 @Ancients ⏳
یکی از مهم ترین آثار دوران فرمانروائی پارس ها در مصر، مهرهای پادشاهی است که در اکثر ساتراپها و کشورهای ملل تابعه امپراطوری هخامنشی این مهر پادشاه بزرگ رایج بوده در واقع نه تنها چنین مهرهای منحصر بفردی وجود داشته بلکه بیش از 30 عدد مهر در اختیار بوده است. چنانچه در زمان داریوش تمام مقامات عالیرتبه، از جمله کلیه استانداران که جزو مقامات عالیرتبه محسوب می شدند، یک چنین مهری را با نام داریوش داشته اند. یک نمونه از مهر دوران فرمانروائی پارس ها در مصر از مهر داریوش که فقط یک نمونه منحصر بفرد بوده است. احتمالاً داریوش اول در سال 487 قبل از میلاد در مصر آن را به استانداران تازه منصوب شده اعطا کرده بود. دومین نمونه از مهرهای دوران فرمانروائی پارس ها در مصر به صورت یک مهر غلتان یا استوانه ای و توخالی است. بر روی تصویر سطح مهر یکی از پادشاهان هخامنشی که با یک نیزه ای در دست دارد ایستاده، کنده کاری شده است. در جلوی او فرعون مصر نیز زانو زده است.
🗞 @Ancients ⏳
نفوذ هنر ساسانی در هنر افغانستان قابل توجه است آویزهایی، که از تاج پادشاهان ساسانی آویخته، سربودا رادر افغانستان زینت میبخشد.
درنقاشی دیواری از بودا افغانستان عناصر ساسانی را، هم در دوایر مرواریدشان و هم به صورت شرابه های نور که از سر او خارج می شود می توان دید.
🗞 @Ancients ⏳
۱۰ اردیبهشت در تقویم ایرانی روز خلیج فارس است. این روز به مناسبت سالروز اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز و خلیجفارس نامگذاری شده است .
🗞 @Ancients ⏳
وقتی رضا شاه سربازی را در ایران اجباری کرد، بیشتر سربازان که از اقوام مختلف میآمدند تا قبل از آن فارسی صحبت نکرده بودند!
دو سوم از مشمولان ۶ ماه نخست را به یادگیری زبان فارسی سپری میکردند!
🗞 @Ancients ⏳
نمای بسیار زیبا از پل ورسک مازندران و قبری که آن را مربوط به مهندس اتريشى سازنده پل (والتر اینگر) می دانند که در روبروی پل دفن گردیده است.
این پل در دوران جنگ جهانی دوم توسط چرچیل، پل پیروزی لقب گرفت!
🗞 @Ancients ⏳
اولین فیلم ناطق ایرانی به نام "دختر لر" در سال ١٣١٢ توسط اردشیر ایرانی ساخته شد.
در آن زمان غير از صديقه صامى نژاد،هيچ زنى حاضر نشد جلو دوربين برود، زيرا زنان در حجاب كامل بودند.
🗞 @Ancients ⏳
با کشف 699 کتیبه فارسی و عربی در قعر دریای مازندران و در کنار یک قلعه، این احتمال به وجود آمد که به عنوان تعویذ و طلسم برای دفع بلایا و دشمنان مورد استفاده قرار می گرفته اند
کتیبه ها در فاصله 300 متری ساحل باکو در حاشیۀ قلعه و جزیره ای که بیش از 700 سال پیش(1306م) طی یک زلزله و مرتفع شدن دریا، به زیر آب رفته بود، یافت شدند.
این کتیبه ها حاوی کلمات فارسی و عربی است و تا کنون در چیدمانهای مختلف کتیبه ها در کنار یکدیگر، هیچ عبارت معناداری قرائت نشده است!!
🗞 @Ancients ⏳
از اعتقادات تهرانی های قدیم برای بخت گشایی دختران این بود که دخترشان را از میان کمان پنبه زن عبور می دادند و اعتقاد داشتند که به زودی زه کمان پاره می شود و بخت دخترشان هم باز می گردد!
🗞 @Ancients ⏳
نه ژاپنی ها نابغه اند
و نه ما کند ذهنیم!
تنها تفاوت ما و آنها در این است که؛
آنها فرد شکست خورده را تشویق میکنند تا موفق شود، ولی ما با فرد موفق میجنگیم تا شکست بخورد.
🗞 @Ancients ⏳
چشمه قیر پدیدهای نادر، اما طبیعی است که در خلال آن، قیر طبیعی همانند یک چشمه جوشان از داخل زمین میجوشد و گاهی با چشمه آبی که ممکن است در کنارش باشد، مخلوط میشود و از بالا به طرف پایین سرازیر میشود.
یکی از چشمههای قیر کشور ما در شهرستان رامهرمز قرار گرفته است. این چشمهها در دو طرف یک مسیل کمآب هستند که به شکل تنورهای نانوایی دیده میشوند.
این چشمه که با نام چشمه قیر ماماتین شناخته میشود، براساس باورهای اساطیری افراد بومی، خون اژدهایی است که در جنگ با اسفندیار به هلاکت رسید.
🗞 @Ancients ⏳