ازدواج گروهی جوانان به مناسبت جشنهای ۲۵۰۰ ساله
🗞 @Ancients ⏳
سعدی اگر عاشقی
میل وصالت چراست؟!
هر که دل دوست جُست
مصلحت خود نخواست...
« سعدی »
🗞 @Ancients ⏳
یک نکته جالب درباره آثار تخت جمشید به ویژه آپادانا و خزانه امضای گروههای مختلف هنری است که ساخت قسمتی از بناها را بر عهده داشته اند. وجود این امضاها نشان از علاقه هخامنشیان به هنر و هنرمند است .
🗞 @Ancients ⏳
هنگامی که در زندگی اوج میگیری
دوستانت می فهمند
تو چه کسی بودی
اما هنگامی که تو زندگی،
زمین میخوری...
آنوقت تو می فهمی
که دوستانت چه کسانی بودند.!!
« منتسب به سقراط ،فیلسوف یونانی »
🗞 @Ancients ⏳
وقتی رنگ ها شب را در آغوش می گیرند !😍
مسجد نصیرالملک شیراز در شب ، نمونه ای از معماری بی نظیر ایران زمین
#اینجا_ایران_است
🗞 @Ancients ⏳
در طول سالهای ۱۹۳۳ و ۱۹۳۴میلادی حدود ۳۰هزار لوح گلی از تخت جمشید خارج شد و به آمریکا برده شد!
این الواح که به میخی پارسی ، ایلامی و بابلی هستند امروزه در دانشگاه شیکاگو نگهداری می شوند و بسیاری از آنها ترجمه نشده اند!!
🗞 @Ancients ⏳
هردوت مورخ یونانی دوره هخامنشیان میگوید: در سیمای ایرانیان آثار تقارنی خوش آیند دیده می شود .
آنان مانند یونانیان بینی كشیده دارند و در سیمایشان آثار نجابتی ویژه مشهود است!
🗞 @Ancients ⏳
نگاره ای اروپایی از محمد ابن ذکریای رازی در قرن 12 به گفته جرج ساتن پدر تاریخ علم ذکریای رازی برجسته ترین پزشک ایرانی در زمان قرون وسطی بود!
🗞 @Ancients ⏳
حضرت مولانا:
آنها که اهلِ صُلح اند
بُردند زندگی را
وین ناکَسان بِمانَند
در جَنگِ زندگانی...
🗞 @Ancients ⏳
تنها کولری که هیچ پدری نمیتونه هی بره خاموشش کنه.
📷میرباقری
📍باغ دولت آباد یزد
+ روش کار بادگیر :
فرم اين بادگير، هشتضلعی است که باعث میشود باد در هر جهت بوزد و بهراحتی و بهسرعت به قسمت زيرين هدايت شود.
از سوی ديگر در زير اين بادگير حوضی قرار دارد بهطوری که با وزيدن باد به سطح آب حوض، هوای خنکی را داخل بنا ايجاد میکند. دراین ساختمان با تلفیق باد و آب که درحوضهای داخل ساختمان در جریان است، هوای خنک از زیر بادگیر به قسمت شاهنشین و تالارها انتقال پیدا میکند. به همین دلیل به این بنا، ساختمان تابستانه نیز گفته میشود.
🗞 @Ancients ⏳
این چه حرفیست که در عالم بالاست بهشت
هر کجا وقت خوش افتاد همانجاست بهشت
دوزخ از تیره گی بخت درون تو بوَد
گر درون تیره نباشد همه دنیاست بهشت
👤 صائب تبریزی
+ میرزا محمد علی صائب تبریزی از شاعران عهد صفویه است که در حدود سال ۱۰۰۰ هجری قمری در اصفهان (و به روایتی در تبریز) زاده شد. در جوانی مانند اکثر شعرای آن زمان به هندوستان رفت و از مقربین دربار شاه جهان شد. در سال ۱۰۴۲ هجری قمری به کشمیر رفت و از آنجا به ایران بازگشت و به منصب ملکالشعرایی شاه عباس ثانی درآمد. در زمان پیری در باغ تکیه در اصفهان اقامت کرد و همواره عدهای از ارباب هنر گرد او جمع میشدند. وی در سال ۱۰۸۰ هجری قمری وفات یافت و در همین محل (باغ تکیه) در کنار زایندهرود به خاک سپرده شد.
+ ۱۰ تیر ، ۱ ژوئیه ؛ بزرگداشت صائب تبریزی
🗞 @Ancients ⏳
مستراح رفتن ناصرالدین شاه در فرنگ!
نقل است كه ناصرالدین شاه وقتی به اولین سفر اروپایی خود رفت در كاخ ورسای بعد از مراسم شام، اعلیحضرت سلطان صاحب قران به قضای حاجتش نیاز اوفتاد و با راهنمایی یكی از نوكرها به سمت یكی از توالت های كاخ ورسای هدایت شد.
سلطان صاحبقران بعد از ورود به دستشویی هرچه جستجو كرد چیزی شبیه به "موال” های سنتی خودمان پیدا نكرد و در عوض كاسه ای دید بزرگ كه معلوم نبود به چه كار می آید.
غرورش اجازه نمی داد كه از نوكر فرانسوی بپرسد كه چه بكند پس از هوش خود استفاده كرد و دستمال مباركش را بر زمین پهن كرد و همان جا….!حاجت كه برآورده شد سلطان مانده بود و دستمالی متعفن؛ این بار با فراغ خاطر نگاهی به اطراف انداخت و پنجره ای دید گشوده بر بالای دیوار و نزدیك به سقف كه در دسترس نبود پس چهار گوشه ی دستمال را با محتویات ملوكانه اش گره زد و سر گره را در دست گرفت و بعد از این كه چند بار آن را دور سر گرداند، تا سرعت و شتاب لازم را پیدا كند، به سوی پنجره ی گشوده پرتاب كرد تا مدرك جرم را از صحنه ی جنایت دور كرده باشد. گویا نشانه گیری ملوكانه خوب نبوده چون دستمال بعد از اصابت به دیوار باز می شود و محتویات آن به در و دیوار و سقف می پاشد.
وضع از اول هم دشوارتر می شود. سلطان، بالاجبار، غرور را زیر پا می گذارد، از دستشویی بیرون می رود و به نوكری كه آن پشت در انتظار بود كیسه ای پول طلا نشان می دهد و می گوید این را به تو می دهم اگر این كثافت كاری كه كرده ام رفع و رجوع كنی. می گویند نوكر فرانسوی در جواب ایشان تعظیم می كند و می گوید من دو برابر این سكه ها به اعیلحضرت پادشاه تقدیم خواهم كرد اگر بگویند با چه ترفندی توانسته اند روی سقف چنین كاری انجام دهند.
🗞 @Ancients ⏳
هدایت شده از #سهشنبههاے_امامزمانی💚🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚🌷
مهربونم، بازم برات غزل سرودم…
الهم عجل لولیک الفرج
الهی آمین
#امام #امام_زمان #صاحب_الزمان 💚
#منتظر #انتظار #ظهور 💛
#فرج #دعا #خدا ❤️
#صبحانتظار
#صبح_مهدوی
#سه_شنبه_های_مهدوی
#اللهم_عجل_لولیڪ_الفرج
#سهشنبههاے_امامزمانی🌷
#سه_شنبه_های_امام_زمانی💚
💚💚💚🌷🌷🌷
هخامنشیان به دنيا آموختند كه ايجاد امپراتورى ، برخلاف آنچه نزدآشور و مصر و بابل رایج بود ، راهش منحصربه ايجاد محدوديتهاى آیینی ،اعمال فشار بر اقوام تابع ، نیست بارعایت رافت امپراتوری پايدارتر می ماند.
🗞 @Ancients ⏳
در کتاب روضه الصفا آمده که خلیفه "الناصر"سی و چهارمین خلیفه عباسی برای نجات از درگیریها بین حکومت عباسی و خوارزمشاهیان نامه ای به چنگیزخان مغول نوشت و از او خواست با حمله به ایران به سلطه خوارزمشاهیان پایان دهد اما حمله مغول خود باعث نابودی خلافت عباسیان نیز شد.
🗞 @Ancients ⏳
اولین جاروبرقی زیمنس بنام پمپ مکش غبار
در سال ۱۲۸۵ خورشیدی به بازار آمد
که سیصد کیلو وزن داشت!
🗞 @Ancients ⏳
ماه شرف خانم ملقب به مستوره اردلان که در زمان حکومت امان الله خان در سنندج به دنیا آمد، به روایتی او اولین زن تاریخ نگار جهان است!
ماه شرف خانم در سال 1220 قمری، در زمان حکومت امان الله خان والی اردلان در خانوادهای اهل فرهنگ در سنندج به دنیا آمد.
خانواده وی، برخلاف فرهنگ و سنت آن زمان، او را همتراز با مردان به آموختن علوم آن زمان تشویق کردند و وی نیز با ذوق و قریحه شعریاش، به یکی از شاعران نامدار این دوره تبدیل شد و در تاریخ نویسی نیز برابر با سایر مورخان آن دوره جلوه کرد.
زبانهای کُردی، فارسی و عربی را نزد پدرش ابوالحسن بیگ قادری آموخت.
مستوره در سال 1263 سنندج را ترک کرد و به سلیمانیه رفت و در همان شهر دیده از جهان فروبست.
🗞 @Ancients ⏳
پلاسکو نوستالژی بود که تراژدی شد
بهار سال ۴۱، اواخر ساخت ساختمان پلاسکو
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سازه هاى آبى تاریخى شوشتر خوزستان
در سفرنامه مادام ژان دیولافوآ باستان شناس نامدار فرانسوی از این محوطه به عنوان بزرگ ترین مجموعه صنعتی پیش از انقلاب صنعتی یاد شده است.
🗞 @Ancients ⏳
️این مکان بقعه شیخ شهاب الدین اهری میباشد شیخ شهابالدین اهری عارف و شاعر قرن هفتم هجری قمری بودهاست. در اکثر کتب قدیمی، شیخ شهابالدین را با نامهای شهابالدین محمود تبریزی و شهابالدین محمود التبریزی العتیقی الاهری نام بردهاند. لقب شهابالدین توسط استاد و مرشد وی، شیخ رکنالدین سجاسی به وی اعطا شدهاست.آرامگاه شیخ شهابالدین اهری مربوط به اوائل دوره صفوی است و در اهر، استان آذربایجان شرقی، خیابان شیخ شهاب واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ تیر ۱۳۱۱ با شمارهٔ ثبت ۱۷۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست .این بقعه محل خانقاه و آرامگاه شیخ شهابالدین اهری است که دربرگیرنده ساختمانهای خود خانقاه، مسجد، ایوانی بلند، منارهها، و تعدادی غرفه است. این خانقاه از سال ۱۳۷۴ به موزه ادب و عرفان تبدیل شدهاست که تنها موزهٔ عرفان در ایران است.
🗞 @Ancients ⏳
زغال های خاموش را درکنار زغال
های روشن میگذارند تا روشن شود.
چون همنشینی اثردارد...
ماهم مثل همان زغال های خاموشیم٬اگرکنار افرادی روشن بشینیم
که گرما وحرارت دارند٬
مابه طبع آنها نور وحرارت و گرما پیدا میکنیم.
پس همیشه آدمی را انتخاب کنید که به شما انرژی مثبت ببخشد.
"غرور "
هديه ى شيطان است
و
"دوست داشتن "
هديه ى خداست ؛
و چه زشت و قبیح است وقتی :
هديه ى شيطان را به رخ هم ميكشيم
و هديه ى خداوند را از يكديگر پنهان ميكنيم...
🗞 @Ancients ⏳
بسيار نادر هستند کلماتی که
ارزششان بيشتر از سکوت باشد.
ژان هنری دونانت
🗞 @Ancients ⏳
در نگاره های تخت جمشید ایلامیان برای شاهنشاه یک شیر ماده و توله اش را به عنوان پیشکش آورده اند طبق بررسی ها این شیرهای ایرانی از خوزستان و به احتمال زیاد حوالی دزفول گرفته و تقدیم شاه شده اند.
🗞 @Ancients ⏳