__[برج رادکان]__
برج رادکان در شهر چناران خراسان رضوی تنها برجی است که توانایی تعیین چهار فصل، سال کبیسه و آغاز نوروز را دارد.
این برج از آثار بجا مانده از خواجه نصیرالدین طوسی است و از آن در زمینه گردشگری غمگینانه پشتیبانی نشده و در بخش های ساختمانی به ترمیم نیاز دارد...
🗞 @Ancients ⏳
روزگاری که کل ایران فقط یک کانال تلویزیونی داشت که اون هم فقط شبها ۳ساعت برنامه داشت
🗞 @Ancients ⏳
غار عجیب کروبرا در نزدیک دریای سیاه، عمیق ترین غار جهان! اختلاف ارتفاع این غار از نقطه ورود آن تا پایین ترین نقطه جست و جو شده 2197 متر است
🗞 @Ancients ⏳
میگویند
برای کلبه کوچک همسایهات،
چراغی آرزو کن،
قطعأ حوالی خانه تونیز،
روشن خواهد شد.
من خورشید را
برای خانه دلتان آرزو میکنم
تا هم گرم باشد وهم سرشار
از روشنایی ...
🗞 @Ancients ⏳
جالب است بدانيد چرا اين مكان در تخت جمشيد را دروازه ملل ميگويند؟
نماینده های ملل مختلف از این مكان وارد تخت جمشيد ميشدند و خشايارشا گفت:
"به خواست اهورامزدا گذرگاه همه كشورها را ساختم"
🗞 @Ancients ⏳
عکس یادگاری و قدیمی از
عکسهای اتلیه ای اعیان دوران قاجار از بچه های خود(فقط ژست دختره)
سال 1293
🗞 @Ancients ⏳
آمار رشد نظامی ایران در دهه ۳۰ تا ۵۰ …
بین زمان ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۶ بودجه نظامی در ایران ۱۲ برابر شد و سهم آن در بودجه سالانه از ۲۴ به ۳۵ درصد رسید!!!!!! و میزان آن از ۶۰ میلیون دلار در سال ۱۳۳۳ ، به ۵/۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۵۲ و ۷/۳ میلیارد دلار در سال ۱۳۵۶ افزایش یافت.(درحال حاضر هیچ کشوری این مقدار از بودجه عمومی خود را صرف هزینه های نظامی نمیکند) شمار پرسنل نظامی از ۱۲۷ هزار نفر به ۴۱۰ هزار نفر رسید. در سال ۱۳۵۶ شمار کادر ثابت نیروی زمینی ۲۲۰ هزار نفر، نیروی هوایی ۱۰۰ هزار نفر ژاندارمری ۶۰ هزار نفر و نیروی دریایی ۲۵ هزار نفر بود. در این میان بخش عمده بودجه نظامی صرف سلاح های فوق پیچیده میشد. دلالان اسلحه به شوخی میگفتند شاه کتابچه های راهنمای سلاحها را همانند مردانی که نشریه جنسی پِلِی بوی میخوانند با تمام وجود بررسی می کند . ایران در سال ۱۳۵۴/۱۹۷۵ دارای بزرگترین نیروی دریایی خلیج فارس، بزرگترین نیروی هوایی در غرب آسیا و پنجمین ارتش بزرگ جهان بود و به ژاندارم امریکا در منطقه تبدیل شده بود.
بن مایه: تاریخ ایران مدرن ، یرواند آبراهامیان
🗞 @Ancients ⏳
در تاریخ ایران تنها دو پادشاه زن به صورت رسمی بر ایران حکومت کردند. پوراندخت و خواهرش آذرميدخت که درسالهای ۶۲۹_۶۳۲ میلادی بر امپراتوری بزرگ ساسانی فرمانروایی کردند.
🗞 @Ancients ⏳
روزی کلاغی در کنار برکه نشسته بود. آب می خورد و خدا را شکر می کرد.
طاووسی از آنجا می گذشت؛ صدای او را شنید و با صدای بلندی قهقهه زد.
کلاغ گفت:«دوست عزیز چه چیزی موجب خنده تو شده است؟
طاووس گفت:« ازاین که شنیدم خدا را برای نعمت هایی که به تو نداده شکر می گویی»
بعد بال هایش را به هم زد و دمش را مانند چتری باز کرد و ادامه داد: «می بینی خداوند چقدر مرا دوست دارد که این طور زیبا مرا آفریده است؟!»
کلاغ با صدای بلندی شروع به خندیدن کرد.
طاووس بسیار عصبانی شد و گفت:«به چه می خندی ای پرنده گستاخ و بد ترکیب؟»
کلاغ گفت:« به حرف های تو، شک نداشته باش که خداوند مرا بیشتر از تو دوست داشته است؛ چرا که او پرهایی زیبا به تو بخشیده و نعمت شیرین پرواز را به من و ترا به زیبایی خود مشغول کرده و مرا به ذکر خود»
🗞 @Ancients ⏳
در 40 کیلومتری غرب شهر ایوان، در مسیر جاده آسفالته به سمت سومار، در منطقهای زیبای کوهستانی کوشک، بنایی فرهنگیتاریخی به نام طاق شیرین و فرهاد وجود دارد که به دلیل ویژگیهای منحصر بهفرد طبیعی و تاریخی و نقطهٔ تلاقی ییلاق و قشلاق، تفرجگاه زمستانهٔ مردم آن دیار است.
وجهتسمیه نام اثر به استناد نقلقولهای سینه به سینه نزد مردم محل به این صورت ذکر شده که، در موقع گذر شیرین و فرهاد از این منطقه برای آسایش شیرین و برای استراحت شبانه، فرهاد مبادرت به ساخت بنای مذکور در کمتر از نصف روز میکند.
نوع طاق بنا از طاق گهوارهای است. این طاقها خصوصیت بارز دورهٔ ساسانی است. مصالح ساخت این بنای تاریخی، سنگهای حجیم تراشخورده به صورت خشکه چین و بدون ملاط بوده که به صورت منظم روی هم قرار دادهاند.
اساس این بنا را طاقی سنگی با پلانی مربع شکل تشکیل میدهد ورودی بنا نیز در بخش جنوب شرقی با پوشش تخت ساخته شده است. هرچند در باور مردم بنا را به شیرین و فرهاد نسبت میدهند، اما واقعیت آن است که به عنوان یک بنای بینراهی حکومت، برای انجام کنترل ایاب و ذهاب و تردد و امنیت کاروانیان مورد استفاده قرار گرفته است.
🗞 @Ancients ⏳
روزی چارلی چاپلین جوکی را برای تماشاگران تعریف کرد
همه خندیدند
سپس برای بار دوم آن جوک را تعریف کرد
این بار فقط تعدادی خندیدند
وقتی برای بار سوم آن جوک را تعریف کرد
هیچکس نخندید
سپس چارلی چاپلین جملات زیبایی گفت
اگر یک جوک نمی تواند چند بار تو را بخنداند
چرا یک غم باید چند بار تو را بگریاند !
🗞 @Ancients ⏳