آرایش کردن تنها باعث میشود که از بیرون زیبا دیده شوید، اما اگر از درون زشت باشید به شما کمکی نخواهد کرد؛
مگر آنکه لوازم آرایش را بخورید!
👤 آدری هپبورن
@ancients
دو زن مُلا !
ملا دو زن داشت. روزی هر دو زن نزد ملا آمده و پرسیدند: «کدام یک از ما را بیشتر دوست داری؟»
ملا خیلی سعی کرد که هر دو آنها را راضی نگاه داشته و باعث رنجش هیچ یک نشود. بنابراین با اصرار گفت که هر دو را به یک اندازه دوست دارد. ولی زنها راضی نمیشدند و پرسش خود را تکرار میکردند. بالاخره زن جوانتر پرسید: «اگر ما هر دو با شما سوار قایق باشیم و قایق در رودخانه برگردد، برای نجات کدام یک از ما اقدام میکنی؟»
ملا هر چه سعی کرد جوابی نیافت.
بالاخره رو به زن قدیمیاش کرد و گفت: «گمان دارم شما کمی شنا کردن بلد باشید.»
@ancients
بر اساسِ قانونی در «لوح حمورابی» متعلق به پادشاه بابِل، مرد می تواند همسر دوم بگیرد اگر همسر اولش به خاطر مریضی قادر به زندگی طبیعی نباشد اما مرد هرگز نمی تواند او را طلاق دهد و باید او را نگه داری کند.
قانون حمورابی نخستین سند شناخته شدهایست که در آن یک فرمانروا به اعلان عمومی یک مجموعه کامل قوانین برای ملت خود اقدام میکند.
@ancients
یکی از موارد جالب در شاهنامه اشاره اى افسانه وار به کُردهاست
در شاهنامه چنين آمده كه وقتی ضحاک بر تخت نشست و ابلیس بر شانه های اون بوسه زده و از جای آن بوسه ها دو مار سر برآورد روزانه دو جوان ایرانی را کشته و مغز آنان را خوراک مارها میکردند، پس از چندی دو آشپز خورشخانه شاهی با نام "ارمایل" و "گرمایل" از بین دو جوان یک تن را آزاد کرده و بدین شکل ماهانه سی تن از جوانان را رهانیده و میفرستادند که در میان کوهها جای گیرند و بدین ترتیب جان ۲۰۰ تن از جوانان را از مرگ رهانيدند. به روایت افسانه اى شاهنامه کُردها از همین جوانان ایرانی رهیده از چنگ ضحاک پدید آمدند.
ازین گونه هر ماهیان سی جوان
ازیشان همی یافتندی روان
چو گرد آمدی مرد ازیشان دویست
بران سان که نشناختندی که کیست
کنون کُرد از آن تخمه دارد نژاد
که ز آباد ناید به دل بَرْش یاد
✍افتخار روحی فر
@ancients
دروغ تا واقعیات تاریخ !
اکثر مورخان غربی ، بسیاری از وقایع جنگی ایران را با سفسطه و ذکر ارقام و روایات نادرست ثبت کرده اند. مثلا در مورد نبرد ماراتن که داریوش شخصا در آن حضور نداشت و ایرانیان نیز اسیری نداده اند ، آنچنان اغراق نمودند و خاطره آن را گرامی می دارند که نام یکی از ورزش های دو و میدانی المپیک را ماراتن نهاده اند.
آنها برای اینکه به غرور ملی شان لطمه نخورد از افتخارات جنگی ایرانیان مثلا نبرد حران در سال 53 قبل از میلاد که به شکست فاحش ارتش 45 هزارنفری روم از لشکر 10 هزارنفره ایرانیان شد ، چیزی نمی نویسند حال این پیروزی ایرانیان بر رومیان از موارد بسیار هوشمندانه جنگی و اقتدار آمیز به حساب می آمده است.
بطور مثال ، آلبرماله فرانسوی و ژول ایزاک در تاریخ مفصل خود چندین صفحه از جلد یکم کتاب خود را برای نبرد ماراتن اختصاص داده اند ، در صورتیکه برای شکست رومیان به فرماندهی کراسوس از ایرانیان و به فرماندهی سورنا حتی یک سطر مطلب هم ننوشته اند!
ملتی که تاریخ نداند محکوم به تکرار آن است...
@Ancients
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بوید بوشمن، دانشمند ارشد لاکهیلد مارتین، که بر روی موشک و تکنولوژی لیزر کار میکرد، دو ماه پیش از مرگش، در ويديويى اعتراف کرد که موجودات فرازمینی وجود دارند، و با ما همکاری میکنند.
@ancients
بعد از دستگیری میرزا رضا کرمانی و هنگام بازجویى از او پرسیدند چرا حضرت ناصرالدین شاه را کشتی؟
او پاسخ داد: سراسر مملکت را فساد و فقر گرفته و همه تقصیر از او بود،چرا که سر رشتهی همه چیز در مملکت به او ختم میشد. گفتند این ربطی به والا حضرت ندارد و اطرافیان او مقصرند، او از خیلی امور ناراست بی اطلاع بود.
ميرزا گفت: اگر اطلاع داشت که حقش بود و اگر بیاطلاع بود، وای به حال مملکتی که شاهش از این همه ناراستی و فقر و فساد بى اطلاع باشد همان به كه بميرد.
@ancients
بازرگانی ورشکست شد و طلب کارانش او را به دادگاه کشاندند ، بازرگان با یک وکیل مشورت کرد و وکیل به او گفت : در دادگاه هر کس از تو چیزی پرسید بگو : (بله)
بازرگان هم پولی به وکیل داد و قرار شد بقیه پول را بعد از دادگاه به وکیل بدهد
روز بعد در دادگاه در جواب قاضی و طلبکارانش مدام گفت : (بله ، بله) تا اینکه قاضی گفت : این بیچاره از بدهکاری عقلش را از دست داده و بهتر است شما ببخشیدش
طلب کارها هم دلشان به حال اون سوخت و او را بخشیدند
فردای آن روز وکیل به خانه ی بازرگان رفت و بقیه پولش را طلب کرد و مرد بدهکار در جواب گفت: (بله)
وکیل گفت: باهمه بله با ما هم بله
#ضرب_المثل
@ancients
آگهی ساده درگذشت سهراب سپهری
سهراب سپهری شاعر و نقاش در اول اردیبهشت ۱۳۵۹ درگذشت و هر چند در شعر با «هشت کتاب» به شهرت رسیده و نقاشیهای او در نمایشگاههای معتبر جهانی به نمایش درمیآمد و هنرمندی بینالمللی به حساب میآمد اما روحیه انزواجو و فضای سیاست زده و پر هیاهو در هنگام مرگ سپهری مانع پرداختن ویژه مطبوعات به سهراب سپهری شد و هر چه زمان گذشت شهرت و اعتبار او بیشتر و بیشتر شد.
@ancients