فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پنکه نفتی دیده بودید!؟🥶
🗞 @Ancients ⏳
گل محمدی عنصری مقدس از دل کویر
گل محمدی به رسم نامی مقدس عطری بهشتی را میزبان زندگی زمینیها میکند و در این بین گلهای سربرآورده از دل کویر سفره زمین را زینت بخشیدهاند.
گلابگيری يكی از فنون استحصال است كه در فصل بهار از گل محمدی عطر و گلاب تهيه میکنند. اين فن در لالهزار يكی از بخشهای شهرستان بردسير به صورت سنتی و صنعتی رواج دارد اما گلابگيری سنتی فصل بهار در سطح استان كرمان در منازل و به وسیله زنان انجام میشود.
از سال ۱۳۵۵ گلابگيری در لالهزار رونق بيشتری گرفت. همایون صنعتی به همراه همسرش شهیندخت صنعتی كه از خيرين كرمان بودند با وجود مخالفت و ممانعت مردم منطقه، نهالهای گل محمدی را از قمصر كاشان آوردند و در منطقه پرورش دادند که امروزه در سرتاسر منطقه لالهزار، كاشت گل محمدی انجام میشود. بعد از آن کارخانه گلاب زهرا در این روستا دایر شد، گل را از کشاورزان خریداری و برای گلابگیری به کارخانه میآوردند و مازاد گل محمدی به كارخانه گلابگيری كاشان برده میشود.
از اواسط ارديبهشتماه كه برداشت گل محمدی شروع میشود.
🗞 @Ancients ⏳
نمایی از شهر اراک در حدود صد و بیست سال قبل
🗞 @Ancients ⏳
44.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تاریخ جهان از اولین تمدن تا الان
جالب و دیدنیست
@ancients
شاپور دوم ساسانی تنها شاهی در جهان بود که قبل از تولدش شاه شد! هنگامی که پدرش درگذشت؛ مادرش آبستن بود. موبدان برای رفع نزاع بین مدعیان تاج و تخت؛ تاج را بروی شکم مادر نهادند و کودک متولد نشده را شاهنشاه ایران خواندند! این کودک که شاپور نامگذاری شد در شانزده سالگی زمام کل سلطنت را برعهده گرفت.
به شاپور دوم ساسانی لقب “ذوالاکتاف” به معنی “صاحب شانه ها” داده اند. این لقب به این دلیل به شاپور دوم داده شد که پس از يورش برخی قبایل عرب به ايران، شاپور در همان شانزده سالگی پى انتقام درامد و پس از حمله، دستور داد کتف اسیران را سوراخ کنند و از آن ریسمان رد کنند!
🗞 @Ancients ⏳
در مجلسى از ژولیده نیشابوری پرسیدند، میتوانی فی البداهه شعری بگویی که ده تا کلمه "دل" در آن باشد و هرکدام معانی مختلفی داشته باشند؟
ژولیده رباعی زیر را در همون مجلس سرود:
ﺩﻟﺒﺮﯼ ﺑﺎ ﺩﻟﺒﺮﯼ ﺩﻝ ﺍﺯ ﮐﻔﻢ ﺩﺯﺩﯾﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ
ﻫﺮﭼﻪ ﮐﺮﺩﻡ ﻧﺎﻟﻪ ﺍﺯ ﺩﻝ، ﺳﻨﮕﺪﻝ ﻧﺸﻨﯿﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ
ﮔﻔﺘﻤﺶ ﺍﯼ ﺩﻟﺮﺑﺎ، ﺩﻟﺒﺮ ﺯ ﺩﻝ ﺑﺮﺩﻥ ﭼﻪ ﺳﻮﺩ؟
ﺍﺯ ﺗﻪ ﺩﻝ ﺑﺮ ﻣﻦ ﺩﯾﻮﺍﻧﻪ ﺩﻝ ﺧﻨﺪﯾﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ
🗞 @Ancients ⏳
يهو يادم افتاد چقدر كاغذ
خورديم سر اين شكلاتا 😍
کیا یادشونه...
🗞 @Ancients ⏳
"لد زپلین" گروه موسیقی راک انگلستان که از آنها به عنوان پیشوای سبک هوی متال و بزرگترین گروه هارد راک تاریخ یاد میشود،
سوار بر پیکان،
در ایران
تهران سال ۱۹۷۳
🗞 @Ancients ⏳
زمانی که نادرشاه بر تخت سلطنت نشست، برای اینکه این ساعت به یادگار باقی بماند دستور داد سکه هایی ضرب کنند که روی آن منقوش باشد:
سکه بر زر کرد نام سلطنت را در جهان
نادر ایران زمین خسرو گیتی ستان
🗞 @Ancients ⏳
همین یه اثر تاریخی کفایت میکرد هالیوود و امثالهم ازش صدها فیلم با موضوع ابر قدرتی جهان و جهانداری بسازه
نقش رستم - فارس
(زانو زدن پادشاه رم در مقابل شاپور ساسانی)
🗞 @Ancients ⏳
تصویری بسیار نایاب از میدان قاپوق در دوران قاجاریه
تهران در نزدیکی دروازه محمدیه امروزی
بالای عکس نوشته شده در تهران یک نفر را کشتند، مردم تماشا می کنند!
🗞 @Ancients ⏳
تصویری از نخستین جراح و سرطان شناس زن ایرانی
سکینه پری متولد 1281 که در روسیه دیپلم دکتری گرفت و 1314 اجازه نامه پزشکی گرفت.
🗞 @Ancients ⏳
ظرف زیبای ایلامی از جنس نقره
با طرح نیلوفر (لوتوس)
قدمت بین 800 تا 900 قبل از میلاد.
🗞 @Ancients ⏳
مرد عنکبوتی داشتیم وقتی مرد عنکبوتی داشتن مد نبود!
مهدی قلی خان مجدالدوله ( پسردایی و داماد ناصرالدین شاه)
ایشان از همراهانِ شاه در اروپا بود ودر بازدید از برج ایفلِ فرانسه، عبا و ردا را درآورده وبدون تجهیزات از برج ایفل بالا رفت!
وقتی او در حال بالا رفتن از برج بود جمعیت زیادی از مردم پاریس به پایین برج جمع شدند و محو تماشای مهدی قلی خان شدند. پس از بالارفتن و رسیدن به نوک برج ایفل ، مهدی قلی خان تا مدت طولانی توسط مردم پاریس مورد تشویق قرار گرفت!
🗞 @Ancients ⏳
در عهد ساسانیان، اختلاف طبقاتی فزونی گرفت. در دوره ی سلطنت قباد، مزدک از اختلاف شاه با طبقه ی روحانیون استفاده کرد و نظریات مساوات طلبانه خود را اعلام کرد. او گفت: «نابرابری و عدم مساوات در دنیا به جبر و قهر به وجود آمده است. خداوند کلیه ی وسایل معیشت را در روی زمین در دسترس همگان قرار داده است تا افراد بشر آن را به تساوی بین خود تقسیم کنند...پس باید از توانگران گرفت و به تهیدستان داد.»
منبع: ایران در زمان ساسانیان،کریستین سن، ترجمه رشید یاسمی، صفحه ۳۶۷
🗞 @Ancients ⏳
مرد لاف زن
یک مرد لاف زن، پوست دنبهای چرب در خانه داشت و هر روز لب و سبیل خود را چرب میکرد و به مجلس ثروتمندان میرفت و چنین وانمود میکرد که غذای چرب خورده است.
دست به سبیل خود میکشید، تا به حاضران بفهماند که این هم دلیل راستی گفتار من امّا...
شکمش از گرسنگی ناله میکرد که ای دروغگو، خدا حیله و مکر تو را آشکار کند! این لاف و دروغ تو ما را آتش میزند، الهی آن سبیل چرب تو کنده شود، اگر تو این همه لافِ دروغ نمیزدی، لااقل یک نفر رحم میکرد و چیزی به ما میداد.
ای مرد ابله لاف و خودنمایی روزی و نعمت را از آدم دور میکند، شکم مرد دشمن سبیل او شده بود و یکسره دعا میکرد که خدایا این دروغگو را رسوا کن تا بخشندگان بر ما رحم کنند، و چیزی به این شکم و روده برسد.
عاقبت دعای شکم مستجاب شد و روزی گربهای آمد و آن دنبه چرب را ربود، اهل خانه دنبال گربه دویدند ولی گربه دنبه را برد.
پسر آن مرد از ترس اینکه پدر او را تنبیه کند رنگش پرید و به مجلس دوید، و با صدای بلند گفت پدر! پدر! گربه دنبه را برد، آن دنبهای که هر روز صبح لب و سبیلت را با آن چرب میکردی، من نتوانستم آن را ازگربه گیرم.
حاضران مجلس خندیدند، آنگاه بر آن مرد دلسوزی کردند و غذایش دادند.
"مرد دید که راستگویی سودمندتر است از لاف و دروغ."
🗞 @Ancients ⏳
سهشنبه؛
۱۳ شهریور ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛
۳ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی؛
۲۹ صفر ۱۴۴۶ هجری قمری
🔹زادروز ابوریحان محمد بن احمد بیرونی، دانشمند، ریاضیدان، ستارهشناس، تقویمشناس، انسانشناس و تاریخ نگارِ بزرگِ ایرانی و پدرِ انسانشناسی در کاث آن زمان در ایالت خوارزم امروزی در ایران بزرگ - ۳۵۲ ش/ ۳ ذیحجه ۳۶۲ ق/ روز بزرگداشت ابوریحان بیرونی
دربارۀ هنگام زادهشدن ابوریحان بیرونی، به استناد نوشتههای خود او میدانیم که در ۳۶۲ ه.ق زاده شده است، زیرا در بخش دوم رساله فی فهرست کتب محمد بن زکریاء رازی، سن خود را در پایان سال ۴۲۷ ه.ق، ۶۵ سال قمری و ۶۳ سال خورشیدی آورده است. غضنفر تبریزی، یکی از شیفتگان ابوریحان، بر اساس زایچهای که برای وی یاد کرده، لحظۀ تولد ابوریحان را ۳ ذیحجۀ ۳۶۲ ه.ق برابر با روز مهر یا ۱۶ شهریورماه ۳۴۲ یزدگردی و مطابق با ۴ ایلول ۱۲۸۴ اسکندری اعلام داشته است. اصالت و درستی این زایچه محل تردید است اما آنچه در این میان مهم مینماید آنکه حتی به فرض درست انگاشتن این زایچه، زادروز ابوریحان ۱۸ شهریور خورشیدی خواهد بود نه ۱۳ شهریور. ریشۀ این اشتباه در محاسبات گاهشماری است.
🔹روز مردم شناسی
🔹روز نقشه بردار
🔹روز تعاون
🔹روز علوم پایه
🔹امضای عهدنامه گردان (کِردِن) میان ایران افشاری و امپراتوری عثمانی - ۱۱۲۵ ش/ ۱۷۴۶ م
این عهدنامه در نزدیکی شهر قزوین به امضا رسید. طرف ایرانی مشارکتکننده حسن علی حاجی و طرف عثمانی آن مصطفی نظیف بود.
به موجب اين عهدنامه:
۱ - خط مرزی میان دو کشور به همان خط مرزی تعیین شده در عهدنامه قصرشیرین (۱۶۳۹) بازگشت.
۲ - عثمانی حکومت افشاریان را به عنوان حاکم ایران به رسمیت شناخت.
۳ - عثمانی پذیرفت که به زائران ایرانی اجازه دهد که به مکه بروند.
۴ - تبادل کنسولگری (شهبندر) برای هر دو کشور اجازه داده شد.
۵ - هر دو کشور پذیرفتند تا اسیران جنگی خود را مبادله کنند.
۶ - عثمانی مذهب شیعه را به عنوان مذهب شرعی اسلام پذیرفت.
🔹زادروز حجتالاسلام والمسلمین شهید محمدجواد باهنر، روحانی و اندیشمند مطرح در کرمان، نخستوزیرِ رئیس جمهور شهید محمدعلی رجایی، دومین دبیرکل حزب جمهوری اسلامی پس از شهادت شهید بهشتی، دارای فوق لیسانس علوم تربیتی و دکترای الهیات از دانشگاه تهران، معلم آموزش و پرورش و مولف و نویسنده کتب دینی و قرآن مدارس در دوران پهلوی، وزير آموزش و پرورش در دولت شهید رجایی و بنی صدر، برادر محمدرضا باهنر، نماینده ادوار و نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، شهید شده در انفجار تروریستی دفتر نخست وزيری در ۸ شهريور ۱۳۶۰ به همراه شهید رجایی - ۱۳۱۲ ش
🔹تصويب منشور ملل متفق توسط مجلس شورای ملی - ۱۳۲۴ ش
🔹تجمع بیش از دویست هزار تن از طرفداران دکتر مصدق در میدان جلالیه تهران برای اولین بار بعد از کودتای ۲۸ مرداد - ۱۳۳۹ ش
🔹درگذشت پروفسور محسن هشترودی، فیلسوف، اندیشمند، شاعر و ریاضیدان نامدار معاصر ایران، استاد دانشگاه، رئیس سابق دانشگاه تبریز و رئیس سابق دانشکده علوم دانشگاه تهران - ۱۳۵۵ ش
🔹برپايی نخستين تظاهرات ميليونی مردم تهران بعد از نماز عيد فطر عليه رژيم پهلوی - ۱۳۵۷ ش
🔹هدف قرار گرفتن دو کشتی نفتی ایرانی در آبهای جزیره خارک توسط نیروی هوایی ارتش عراق - ۱۳۶۱ ش
🔹درگذشت منوچهر آگاه، اقتصاددان و سیاستمدار نامدار، بنیانگذار ادارهٔ بررسیهای اقتصادی بانک ملی (سپس بانک مرکزی) ایران و یکی از آخرین رئیسان سازمان برنامه و بودجه پیش از انقلاب در دولت جمشيد آموزگار و وزیر مشاور در امور اجرایی در همین دولت و دومین رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در تهران - ۱۳۹۱ ش
🗓 @ancients
تاریخ ایران و جهان باستان
سهشنبه؛ ۱۳ شهریور ۱۴۰۳ هجریخورشیدی؛ ۳ سپتامبر ۲۰۲۴ میلادی؛ ۲۹
🔹روز استقلال سان مارينو از امپراتوری روم - ۳۰۱ م
جمهوری سان مارينو كشور كوچكی در جنوب اروپا است كه در خاك ايتاليا قرار دارد. مساحت اين كشور كوچك حدود ۶۱ كيلومتر و جمعيت آن ۳۳ هزار نفر میباشد. پايتخت اين كشور، سان مارينو نام دارد. بيش از ۸۳ درصد جمعيت اين كشور كوچك، ملّيت سانمارينويى و از نژاد سفيد هستند. زبان رسمی در سان مارينو ايتاليايى و خط رايج آنها لاتين است. واحد پول اين كشور لير ايتاليا بود كه با پيوستن اين كشور به اتحاديه اروپا، يورو جايگزين آن شده است. حكومت اين كشور، جمهوری چند حزبی با يك مجلس قانونگذاری است. شهرت سان مارینو به قانون اساسی این کشور است. قانون اساسی سان مارینو که در سال ۱۶۰۰ میلادی تدوین شده، قدیمیترین قانون اساسی ملی در جهان است.
🔹درگذشت اليور كراموِل تنها رئيس جمهور انگلستان - ۱۶۵۸ م)
🔹درگذشت ايوان تورگنيف رمان نويس مشهور روسی - ۱۸۸۳ م
🔹اشغال شهر دمشق توسط نيروهای متفقين در اواخر جنگ جهانی اول - ۱۹۱۸ م
🔹اعلان جنگ فرانسه و انگليس به آلمان در جريان جنگ جهانی دوم - ۱۹۳۹ م
🔹آغاز نبرد زيردريايیها توسط آلمان در آغاز جنگ جهانی دوم - ۱۹۳۹ م
🔹ورود نيروهای متفقين به ايتاليا در جريان جنگ جهانی دوم - ۱۹۴۳ م
🔹درگذشت هوشی مينه، قهرمان استقلال ويتنام - ۱۹۶۹ م
🔹روز ملی و استقلال قطر از استعمار انگلستان - ۱۹۷۱ م
کشور پادشاهی قطر با ۱۱/۵۸۱ كيلومتر مربع مساحت در جنوب غربی آسيا در منطقه خاورميانه واقع شده است. جمعيت آن بیش از ۲ میلیون نفر است كه قريب به اتفاق مسلمانند. پايتخت قطر شهر دوحه و ريالِ قطر واحد پول آن میباشد. نظام سياسی قطر، سلطنتی مطلقه است و در اين كشور، پارلمان و نهاد انتخابی ديگری وجود ندارد.
🗓 @ancients
قراردادی که قدرت شاه را دود کرد
🔹چگونه امتیاز انحصاری خرید و فروش توتون و تنباکو یا قرارداد رژی سرشت سیاسی قاجار را تغییر داد؟
🔹در سال 1890، کمتر از دو دهه پس از قرارداد رویتر ناصرالدینشاه برای تامین هزینههای سومین سفرش به اروپا امتیازی را برای انحصار کامل تولید، فروش و صادرات تنباکو به مدت پنجاه سال به ماژور جیاف تالبوت اعطا کرد.
🔹زمانی که سرگرد جرالد تالبوت انگلیسی امتیاز انحصاری خرید و فروش توتون و تنباکو را از ناصرالدینشاه کسب کرد کسی فکر نمیکرد این امتیاز پرسود زمینهساز جنبش و نهضتی اعتراضی در ایران شود که به جنبش مشروطه و تغییر نظام سلطنتی استبدادی به نظام مشروطه منجر شود.
🗞 @Ancients ⏳
نخستین قربانی فضا!
تاریخ سیر و سفر انسان از زمین به فضا چندان هم بیخطر نبود. یکی از این خطرات که به فاجعهای غمانگیز در ۲۴ آوریل ۱۹۶۷ بدل شد، سقوط فضانورد اتحاد شوروی، «ولادیمیر کوماروف» بود. او به کمک فضاپیمای سایوز-۱ توانست به نخستین فضانورد شوروی تبدیل شود که بیش از یکبار به فضا سفر کرده. با این وجود، سایوز-۱ قتلگاه کوماروف هم بود.
بازنشدن چتر نجات سایوز-۱ علت مرگ او عنوان شده است. کوماروف از نخستین کسانی بود که برای پروازهای فضایی در سال ۱۹۶۰ انتخاب شدند. این فضانورد در چهل سالگی، نخستین فضانوردی شد که جان خود را در راه فعالیتهای فضایی از دست داد.
+ تصویر بالا تنها چیزیست که از او باقی مانده!
🗞 @Ancients ⏳
کوزهای با طرح برجهای فلکی؛
ساخت کاشان، مربوط به ۶۰۰ سال پیش
🗞 @Ancients ⏳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روستایی در یزد که تمام ساکنین ان زرتشتی هستند و در تمام روستا میتوان نماد های زرتشتی ،ساسانی و هخامنشی را دید.
🗞 @Ancients ⏳
قالی ایرانی یا فرش ایرانی از دیرباز معروف و مورد استفاده بوده، سند آن نیز گزنفون تاریخنگار یونانی در کتاب سیرت کوروش، در بین سالهای ۴۳۰ تا ۳۴۵ پیش از میلاد مینویسد: « ایرانیان برای اینکه بسترشان نرم باشد قالیچه زیر بستر خود میگسترند.» در زبان پهلوی به هر چیز گستردنی (فرش) ویسترگ میگفتند (ویستردن=گستردن) سالنامهٔ چینی سوئیسو در دورهٔ ساسانی از فرش پشمی ایران به عنوان کالای وارداتی به چین نام میبرد. فرش معروف بهارستان در کاخ تیسفون نیز به خاطر شکوهش بازتاب گستردهای در ادبیات اسلامی داشتهاست. اگر چه برخی قصد دارند تاریخ فرشبافی را به هنر ترک و قبایل آسیای مرکزی مرتبط نمایند، اما با کشف قالی پازیریک که قدیمیترین نمونهٔ قالی جهان که تاکنون یافته شده است، با نقوش اصیل هخامنشی است که در گور یخزدهٔ یکی از فرمانروایان سکایی در درهٔ پازیریک در ۸۰ کیلومتری مغولستان بیرونی پیدا شده این ادعا را باطل میکند!
🗞 @Ancients ⏳