احبهای با شبکه ان بیسی از دلایل خود در پاسخ به اینکه چرا وی در طول چهار سال ریاست جمهوری به اسرائیل سفر نکرد ه میگوید. "من وقتی به اسرائیل خواهم رفت که مطمئن باشم واقعا در مذاکرات حرکتی رو به جلو خواهم داشت". اوباما در این مصاحبه اختصاصی گفت: "من چند ماه پیش از اینکه رئیس جمهور شوم به اسرائیل رفته بودم. الان هم اعلام میدارم که اسرائیل بزرگترین هم پیمان، شریک و متحد ماست و این اتحاد محکمتر خواهد شد. اما زمانی به اسرائیل سفر خواهم کرد که در شرایط کنونی خاورمیانه مطمئن باشم در روند مذاکره ما با اسرائیل حرکت مثبتی صورت خواهد گرفت".
سیاستهای افراطی و تندخویی نتانیاهو سبب شد اوباما همواره از ملاقات با وی طفره رود
یک از جنبههای اختلاف اوباما و نتانیاهو به بحث تعیین خط قرمز از سوی اسرائیل برای ایران و چراغ قرمز آمریکا به اسرائیل در تهدید ایران به حمله نظامی باز می گردد. اسرائیل همواره سعی کرده است با تعیین خط قرمز برای برنامه هسته ای صلح آمیز ایران، وعده حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران در صورت عبور از خط قرمز کذایی را داده است. اما خط قرمز اسرائیل با هر مرحله پیشرفت ایران در مسیر صلح آمیز هسته ای، یه گام به عقب رفته است.
اما نتانیاهو نیز در واکنش به اخطار آمریکا به این رژیم در رابطه با تهدید نظامی ایران گفته بود: "آنهایی که برای ایران خط قرمز تعیین نمیکنند حق ندارند برای اسرائیل چراغ قرمز در نظر بگیرند."
سیاست های افراطی نتانیاهو، اسرائیل را به هم پیمانی پر هزینه برای آمریکا تبدیل کرده است که منافع ایالات متحده در خاورمیانه را تحت الشعاع خود قرار داده است.
عصبانیت و ناراحتی آمریکا و شخص اوباما از رفتارهای نتانیاهو وهزینه هایی که بر آمریکا تحمیل کرده است به حدی رسید که وی سال گذشته در دیدار با سارکوزی در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در کن فرانسه، در گفتگویی خصوصی از دروغگویی نتانیاهو به یکدیگر شکایت کردند که روشن ماندن میکروفن باعث فاش شدن این صحبت های خصوصی شد.
سارکوزی در این گفتگو به اوباما می گوید که از دروغ های نتانیاهو خسته شده است...و اوباما نیز اینگونه پاسخ می دهد: من چه باید بگم که هر روز باید با او سر و کله بزنم...!
نمایش مضحک در سازمان ملل و موج تمسخر نتانیاهو
یکی دیگر از اقدامات "بی بی" که با انتقاد توأم با تمسخر مقامات و رسانه های غربی همراه بود، نمایش مضحک در آخرین نشست مجمع عمومی سازمان ملل بود که در آن وی با نمایش دادن یک نقاشی کودکانه سعی در نشان دادن خط قرمز! برنامه هسته ای ایران داشت.
پس از این اقدام بسیاری از رسانه های غربی و شبکه های تلویزیونی به دستمایه قرار دادن این حرکت نتانیاهو، کاریکاتورهای بسیاری را منتشر کردند.
نمایش مضحک نتانیاهو در سازمان ملل سوژه طنز بسیاری از رسانههای غربی و حتی اسرائیلی شد
محافل سیاسی و رسانه های داخلی رژیم صهیونیستی نیز پس از این سخنرانی، نتانیاهو را به باد تمسخر گرفتند.
ناآرامیهای اجتماعی و موج خودسوزیها در سرزمینهای اشغالی
اما موج بیسابقهای که سال گذشته سرزمینهای اشغالی را فرا گرفت، موج اعتراضات اجتماعی و خودسوزیها در مناطق صهیونیستنشین بود که مشکل ناآرامی اجتماعی و بیثباتی داخلی را نیز به معضلات دیگر این رژیم جعلی افزود.
اعتراضات به وضعیت اقتصادی و معیشتی ساکنان سرزمینهای اشغالی طی دو سال گذشته کابینه اسرائیل را از تهدیدهای بیرونی به تهدیدی در درون خود معطوف کرد که پایههای سست این رژیم را به لرزه در آورد. تظاهرات ساکنان مهاجرت داده شده به اسرائیل در اعتراض به نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی باعث شد تا بارها خیابانهای تلآویو و بیتالمقدس شاهد تظاهرات دهها هزار صهیونیست باشد. اعتراضاتی که هربار با سرکوب شدید پلیس این رژیم روبرو شد تا جایی که صدای سازمان عفو بین الملل نیز از این برخوردهای شدید در آمد.
بحران بیسابقه اقتصادی و بیکاری فراگیر در اسرائیل از زمان نخستوزیری نتانیاهو روندی صعودی در پیش گرفت و منتقدان سیاستهای بیبی، وی را به بی اعتنایی به مشکلات داخلی و پرداختن به توهمات بینالمللی خود در برخورد با ایران و دیگر دشمنان اسرائیل متهم میکنند.
نرخ بیکاری در اسرائیل در دوره نتانیاهو به بیش از ۲۵ درصد افزایش یافت
این اعتراضات تا جایی ادامه پیدا کرد که معترضان خواستار کنارهگیری نتانیاهو از قدرت شدند و سریال خودسوزیهای پیاپی آغاز شد. این خودسوزی یکسال پس از شکلگیری اعتراضات اجتماعی و در واکنش به عدم توجه به خواستههای معترضان آغاز شد و ۱۲ نفر خود را در خیابانهای تلآویو و دیگر مناطق اشغالی به آتش کشیدند. اقدامی که در نوع خود از زمان شکلگیری رژیم جعلی اسرائیل بیسابقه بود و فروپاشی این رژیم از درون را کلید زد.
ائتلاف ضعیف و پیروزی خفیف نتانیاهو در انتخابات
یکی دیگر از نشانههای رو به زوال و ضعف بودن اسرائیل و شخص نتانیاهو، نتایج انتخابات اخیر در اسرائیل ا
هدایت شده از عابد خادملو
ست که حزب نتانیاهو در ائتلاف با حزب لیبرمن با فاصلهای اندک توانستند اکثریت کرسیهای کنست این رژیم را به خود اختصاص دهند. پس از آن نیز این ائتلاف شکننده برای تشکیل کابینه جدید مجبور به ائتلاف با سایر احزاب رقیب شد تا در اولین گام، اختلافات نتانیاهو با کابینه جدید نمایان شود.
در کابینه جدید موشه یعالون به عنوان وزیر جنگ جدید این رژیم انتخاب شده است که در مورد مسئله برخورد با ایران، همانند بسیاری از مقامات این رژیم، با نتانیاهو اختلاف نظر اساسی دارد و هرگز موافق اقدام نظامی و تهدید ایران نیست.
روند رو به زوال نتانیاهو همچنان ادامه دارد و بیبی تندخو و افراطی خود و رژیم اشغالگر قدس را روز به روز به سقوط نزدیکتر میکند. اختلافات با اوباما موجب شده است نتانیاهو نقطه اتکای خود را از آمریکا به سمت اروپا تغییر دهد زیرا پس از دوره چهارساله ریاست جمهوری اوباما و برخورد سرد با وی دریافته است که آمریکا دیگر حامی بی چون و چرای سیاستهای اسرائیل نخواهد بود.
بنی گانتس
بنیامین نتانیاهو
رقیب نتانیاهو کیست و چه مواضعی در قبال ایران دارد؟
تهران- ایرنا- نتایج انتخابات در سرزمین اشغالی فلسطین نشان می دهد که بنیامین نتانیاهو نمیتواند اکثریت لازم برای تشکیل دولت بعدی را کسب کند. بر اساس آراء شمارش شده، رقابت میان نتانیاهو و بنی گانتس آنچنان نزدیک و فشرده است که نتانیاهو احتمالا قادر به کسب اکثریت کرسیهای کنست برای تشکیل دولت نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، نتایج اولیه از شعب اخذ رأی در سرزمین های اشغالی از ناکامی حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو در کسب اکثریت کرسی های کنست برای تشکیل دولت حکایت دارد.
بنیامین نتانیاهو نخستوزیری با بیشترین دوره حکومت در رژیم صهیونیستی است اما قدرت نتانیاهو در یکسال گذشته بطور قابل توجهی کاهش یافته است. اتهامات فساد مالی و اداری همچنین دست داشتن در تنشهای سیاسی بویژه در موضوع خدمت نظام ارتدوکسها آنهم در جامعهای که در آن یهودیان ارتدوکس از قدرت زیادی برخوردارند، باعث کاهش نفوذ او شده است.
حامیان نتانیاهو، لفاظیهای او علیه ایران، فلسطینیان و مخالفان سیاسی را تحسین میکنند. در مقابل منتقدانش معتقدند که او تلاشها برای برقراری صلح در خاورمیانه را بینتیجه گذاشته است.
این انتخابات در حالی برگزار میشود که همچنان اتهامات سنگینی مانند رشوه خواری، کلاهبرداری و سوء استفاده از قدرت متوجه بنیامین نتانیاهو است. قرار است او و دادستان کل رژیم صهیونیستی که این اتهامات را علیه او طرح کرده به زودی مقابل دادگاه حاضر شوند.
رقیب سرسخت ترین نتانیاهو، در این انتخابات یک ژنرال بازنشسته محبوب است که پیش از این نظرسنجیهای منتشر شده از موقعیت قویاش خبر دادند. البته نتانیاهو همچنان در مسیر تشکیل ائتلافی از جناح راست در پارلمان، مشابه ائتلاف کنونی اش، است.
بنی گانتس رئیس حزب آبی-سفید در انتخابات پارلمان رژیم صهیونیستی، در نخستین اظهار نظر خود پس از انتخابات تاکید کرد به نظر میرسد حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو در این انتخابات شکست خورد. او گفت: به نظر میرسد ما ماموریت خود را انجام دادیم و بنیامین نتانیاهو در ماموریت خود شکست خورد.
رئیس حزب آبی-سفید در تجمع شماری از طرفداران خود افزود: تماس با احزاب را برای تشکیل کابینه وحدت آغاز کردهام. منتظر اعلام نتیجه رسمی و نهایی انتخابات خواهیم ماند.
حزب آبی-سفید با اختلاف کمی از حزب لیکود پیش افتاده است. این سخنان در حالی بیان شده که نتانیاهو در اولین سخنرانی خود بعد از انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی سخنی از پیروزی یا شکست به میان نیاورد.
بنیامین (بنی) گانتس کیست
بنی گانتس که فرزند یکی از بازماندگان هولوکاست است در خانوادهای کشاورز بزرگ شد. او در طول ۳۸ سال خدمت در ارتش سمتهای مهمی را در اختیار داشت.
بنی گانتس در سال ۱۹۷۷ میلادی به نیروهای دفاعی رژیم صهیونیستی پیوست. او از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ میلادی، فرماندهی جبهه شمال، از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ میلادی، فرمانده نیروی زمینی ارتش و از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ میلادی، وابسته نظامی در سفارت رژیم صهیونیستی در واشینگتن بودهاست. او همچنین در سال ۲۰۰۹ میلادی، برای مدتی به سمت معاون ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی منصوب شده بود.
گانتس در عرصه سیاست تازه وارد است. او ژنرالی بازنشسته است که ائتلاف «آبی و سفید» را در فوریه سال جاری به همراه یائیر لاپید، رهبر حزب میانه «یش عتید (آینده آنجاست)»، گبی اشکنازی، یکی دیگر از ژنرالهای بازنشسته ارتش و موشه یعلون، وزیر سابق دفاع تشکیل داد.
مواضع بنی گانتس در مورد ایران
گانتس وعده داده که در صورت پیروزی به سیاستهای دوگانه نتانیاهو پایان می دهد. او تلاش زیادی کرده که رای دهندگان راستگرا را از نتانیاهو دور کند و با لحنی تندتر درباره ایران و سیاست های نتانیاهو درباره مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطینیان حرف میزند.
گانتس اشارهای به راه حل ایجاد دو کشور مستقل نکرده و خروج یک جانبه از اراضی اشغالی کرانه باختری را رد میکند. او وعده افزایش خانه سازی یهودیان را در این اراضی داده و بر آزادی عمل ارتش رژیم صهیونیستی در تمام منطقه تاکید میکند.
این نظامی رژیم صهیونیستی مواضع تندی علیه ایران دارد و مدعی شده که رژیم صهیونیستی باید برای مهار کردن جمهوری اسلامی ایران در رقابتهای منطقهای در صورت لزوم از زور استفاده کند.
گانتس در یکی از سخنرانی های خود مدعی شده است: «به این دلیل است که من از این تریبون به رژیم ایران میگویم که ما هرگز اجازه نخواهیم داد که در سوریه به طور پایدار باقی بماند و به سلاح هستهای دست پیدا کند. در زمان قدرت من شما به یک قدرت منطقهای تبدیل نخواهید شد و در صورتی که لازم باشد ما
از زور استفاده خواهیم کرد.»
اگرچه از فاصله زیادی میان وعده های انتخاباتی و عمل سیاستمداران وجود دارد، اما به نظر می رسد در سرزمین های اشغالی تندروها یکی پس از دیگری به قدرت می رسند، سخنان تند رقیب نتانیاهو حاکی از آن است که همچنان نمی توان امیدوار بود که صلح خاورمیانه به نتیجه ای مطلوب برسد و قطعا ایران با جانشین احتمالی نتانیاهو چالش های بسیاری خواهد داشت.
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ کمک بهائیان به تجهیز ارتش اسرائیل
1⃣ #بهائیان که ادعای صلح دوستیشان گوش عالمیان را کَر کرده است، در طول تاریخ به خونریزیهای بسیاری دست زده و جنگهای بسیاری را بهراه انداخته یا حمایت کردهاند.
2⃣ از بهراه انداختن شورشهای خونین در ایران گرفته، تا حمایت از ارتش انگلیس در #اشغال_فلسطین را تنها میتوان برگی از جنایات این فرقهی جنگطلبِ مدعی صلح دانست. [1]
3⃣ در این راستا، در جریان #جنگ_شش_روزه اعراب و اسرائیل در سال 1967، بهائیان علاوه بر تبلیغ به نفع اسرائیل غاصب، فعالیتهای زیادی برای جمعآوری پول و خرید مایحتاج اسرائیلیان و کمک به ارتش این رژیم غاصب نمودند.
4⃣ همچنان که در گزارش #ساواک میخوانیم:
👈 «مبلغی حدود 120 میلیون تومان بهوسیلهی #بهائیان_ایران جمعآوری گردید و تصمیم دارند این مبلغ را در ظاهر به #بیت_العدل در #حیفا ارسال نمایند، ولی منظور اصلی آنها از ارسال این مبلغ، کمک به ارتش #اسرائیل میباشد. مقدار قابل ملاحظهای از این پول به #حبیب_ثابت تعهد و پرداخت شده است». [2]
5⃣ اینها همه در حالیاست که #بهائیت در تبلیغاتش، خود را یگانه منادی «صلح عمومی» در جهان معرفی میکند. علاوه بر اینکه تشکیلات #بهائی، همواره سعی بر آن دارد تا تقارن تأسیس رژیم غاصب و جعلی صهیونیستی و فرقهی جعلی بهائیت را اتفاقی جلوه داده و هرگونه روابط پیدا و پنهان این تشکیلات با رژیم صهیونیستی را منکر شود!!
🌐 پینوشتها:
[1]. میرزا کاشانی، نقطة الکاف، ص245.
[2]. جواد منصوری، تاریخ قیام پانزده خرداد به روایت اسناد، شماره: 2/96.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ «بیعت یک گروه یهودی با [امام] خامنهای» و تقاضای پناهندگی از ایران (1)
✍ فرنوش رام (اسرائیل)
1⃣ یک گروه #یهودی متعصب به نام «لِو طاهور» (قلب پاک) ضمن بیعت با آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، از ایران تقاضای #پناهندگی کرده است.
2⃣ رسانههای #اسرائیل روز یکشنبه ۳۱ شهریور خبر دادند که اعلام همپیمانی این یهودیان با رهبر جمهوری اسلامی و درخواستشان برای گرفتن پناهندگی و زندگی در ایران، در جریان رسیدگی به یک پرونده حقوقی در دادگاهی در آمریکا اعلام شد.
3⃣ ابتدا نشریه «اخبار دنیای یشیوا» روز شنبه ۳۰ شهریور این گزارش را منتشر کرده و نوشته بود که گروه «قلب پاک»، #بیعت با رهبر ایران و درخواست پناهندگی از حکومت او را پاییز پارسال ارائه کرد.
4⃣ بر اساس گزارشها، این گروه برای حمایت از «مبارزه» جمهوری اسلامی ایران علیه #صهیونیسم، با رهبر ایران بیعت کرده است.
5⃣ خبر بیعت آنها با [آیةالله] علی خامنهای در حالی در رسانهها منتشر شده است که پنج تن از اعضای این گروه در پاییز ۲۰۱۸ در مکزیک دستگیر و به آمریکا مسترد شدهاند. آنها به اتهام «آدمربایی»، «کودکآزاری» و «جعل هویت» در آمریکا در انتظار محاکمه هستند.
6⃣ اما این اتهامات مربوط به ازدواج دختران ۱۶ ساله با پسران همسن یا کمی بزرگتر در میان فامیلهایی از این جامعه است و ظاهراً ارتباطی با درخواست پناهندگی آنها از ایران ندارد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ «بیعت یک گروه یهودی با [امام] خامنهای» و تقاضای پناهندگی از ایران (2)
✍ فرنوش رام (اسرائیل)
1⃣ یهودیان #لو_طاهور بهنام جامعه «خِشِک شلومو» یا «چشک اشلومو»، به یاد حاخام #شلومو_هالبرانتز نیز شناخته میشود.
2⃣ «قلب پاک» در دهه ۱۹۹۰ در اورشلیم توسط حاخام هالبرانتز تشکیل شد و از آن زمان به بعد در جهان آواره و سرگردان است.
3⃣ این گروه که شمار آنها تا ۵۰۰ تن ارزیابی شده، ابتدا از اسرائیل به نیویورک فرار کردند؛ مدتی در کانادا بودند اما در سال ۲۰۱۴ از دست «آزارهای کانادا» راهی گواتمالا شدند. نهادهای کانادایی والدین این گروه را به سهلانگاری در خصوص نیازهای فرزندانشان متهم کرده بودند.
4⃣ آنها در #گواتمالا در دهکدهای جنگلی در حدود پنجاه کیلومتری گواتمالاسیتی، پایتخت این کشور، ساکن شدند. اما اعضای گروه در نتیجه مخالفت مردم و مذهبیون بومی در گواتمالا، تابستان سال ۲۰۱۷ به سوی مکزیک حرکت کردند.
5⃣ حاخام شلومو هالبرانتز در جریان گریز به مکزیک، در یک رودخانه این کشور غرق شد و پیروانش ناچار شدند به گواتمالا بازگردند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ «بیعت یک گروه یهودی با [امام] خامنهای» و تقاضای پناهندگی از ایران (3)
✍ فرنوش رام (اسرائیل)
1⃣ «قلب پاک» بیانیه اعلام #بیعت خود با رهبر ایران را نیز به فارسی نوشته است:
👈 «به نام پروردگار قادر، جامعه چشِک اشلومو و جنبش #لو_طاهور، یهودیان وفادار به ها شِم (پروردگار والا) و تورات حقیقی او، پرچمدار مبارزه با صهیونیسم و سلطه آنها بر سرزمین مقدس و ملت یهود».
2⃣ این گروه مانند یهودیان فرقه «نِتورهی کارتا» که با محمود احمدینژاد رئیسجمهوری پیشین ایران مناسبات نزدیکی برقرار کردند، مخالف #صهیونیسم هستند.
3⃣ «قلب پاک» بر اساس حکمت حاخامهای خود بر این باور است که تنها پروردگار میتواند حافظ یهودیان باشد نه وجود کشوری به نام #اسرائیل.
4⃣ دختران و زنان جامعه «قلب پاک» از پوششی سیاه که شبیه #چادر است، استفاده میکنند و تنها صورتشان دیده میشود.
5⃣ آنها استفاده از اینترنت و رادیو و تلویزیون را «ضد ارزش» میدانند؛ وظیفه زن را در آموزش فرزندان و نقش مرد را در آموزش علوم دینی میدانند؛ این گروه گیاهخوار بوده و زندگی ساده را ارزش میدانند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ گزارش «بیعت یهودیان لِو طاهور با مقام معظم رهبری و درخواست پناهندگی از ایران» در نشریه «اخبار دنیای یشیوا»
👉 https://www.theyeshivaworld.com/news/general/1788502/bombshell-lev-tahor-cult-was-seeking-asylum-in-iran-see-the-ywn-exclusive-documents.html
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
یهودیان (به عبری: יהודים) گروهی قومی مذهبی نشأت گرفته از بنیاسرائیل، یا عبرانیان خاور نزدیک باستان است.[۶][۷] قومیت، ملت و دین یهود شدیداً با یکدیگر در پیوندند و یهودیت آیین سنتی ملت یهود است،[۸][۹][۱۰] که عمل به مناسک آن از حالت شدید تا عدم عمل متغیر است.
قوم یهود
به زبان عبری: יהודים (Yehudim)
بنا به سنت یهود، یعقوب پدر اسباط اسرائیل بود.
کل جمعیت
۱۳٬۷۴۶٬۱۰۰–۱۷٬۹۳۶٬۴۰۰
مناطق با جمعیت قابل توجه
اسرائیل
۶٬۰۴۲٬۰۰۰
ایالات متحده آمریکا
۵٬۴۲۵٬۰۰۰ (۲۰۱۱)
فرانسه
۴۸۰٬۰۰۰
کانادا
۳۷۵٬۰۰۰
بریتانیا
۲۹۱٬۰۰۰
روسیه
۱۹۴٬۰۰۰ – بیش از ۵۰۰٬۰۰۰
آرژانتین
۱۸۲٬۳۰۰
آلمان
۱۱۹٬۰۰۰
استرالیا
۱۰۷٬۵۰۰
برزیل
۹۵٬۳۰۰
آفریقای جنوبی
۷۰٬۸۰۰
اوکراین
۶۷٬۰۰۰–۲۰۰٬۰۰۰
مجارستان
۴۸٬۶۰۰
مکزیک
۳۹٬۴۰۰
بلژیک
۳۰٬۳۰۰
هلند
۳۰٬۰۰۰
ایتالیا
۲۸٬۴۰۰
ترکیه
۲۶٬۰۰۰
ایران
۸٬۷۵۶
سایر کشورها
۲۵۰٬۲۰۰
زبانها
زبانهای گفتاری غالب:
زبان انگلیسیزبان عبریزبان روسیvernacular languages of other countries in the diaspora
زبانهای تاریخی:
زبان ییدیشزبان لادینوJudeo-Arabicothers
زبانهای سری:
عبری انجیلیزبان آرامی
دین
یهودیت
گروههای قومی مرتبط
سایر اهالی شام،[۱][۲][۳][۴] سامریها،[۳] مردم عرب،[۳][۵] آشوریها[۳]
یهودیان
کل جمعیت
۱۳ میلیون نفر
نواحی با بیشترین جمعیت
اسرائیل۴۳٪، ایالات متحده آمریکا۳۹٪
زبانهای رایج
عبری، ییدیش، انگلیسی، روسی، فرانسوی، زبان فارسی و …
ادیان و مذاهب
یهودیت
پیروان یهودیت چه نو کیشان و چه افرادی که از نژاد یهود هستند یهودی خطاب میشوند.
بر اساس نظر یهودیان، نژاد آنها به شه پدران کتاب مقدس ابراهیم، اسحاق و یعقوب و شه مادران سارا، ربهکا، لیه و راحیل بازمیگردد. یعقوب و خانواده اش به مصر قدیم مهاجرت کردند بعد از اینکه توسط یوسف که وزیر مصر بود دعوت شدند. بازماندگان آنها بعداً توسط مصریان به اسارت گرفته شدند و توسط موسی از اسارت نجات یافتند. این اتفاق در قرن ۱۳ قبل از میلاد رخ دادهاست. یهودیان امروز تنها بازمانده از قبایل یهودا و شمعون و کمی از قبیله بنیامین و لاوی هستند که همگی با هم پادشاهی یهودا را تشکیل میدادند. از باقیمانده بقیه قبایل اسرائیل که به ده قبیله گمشده معروفند اطلاعاتی در دست نیست.
یهودیت بر خلاف اسلام و مسیحیت دارای ارتباط شدیدی بین نژاد، ملیت و دین است. در دین یهودیت گرویدن مورد استقبال نیست و امری بسیار مشکل دانسته میشود و معمولاً تنها در زمانی انجام میشود که یک یهودی بخواهد با یک غیریهودی ازدواج کند.
قوم یهود از زمان نابودی معبد سلیمان در سال ۷۰ بعد از میلاد دارای کشوری واحد نبودند و تنها پس از تشکیل کشور اسرائیل امروزی دوباره دارای یک کشور شدند. از زمان تشکیل کشور اسرائیل قانونی به نام قانون بازگشت ایجاد شد که به هر یهودی از هر جای دنیا اجازه بازگشت به سرزمین اسرائیل را میدهد. اسرائیل تنها کشوری در دنیا است که یهودیان دارای اکثریت جمعیت در آن هستند. اجداد یهودیان تنها دو بار در تاریخ خود دارای کشور مستقل بودند. اولین بار در زمان تأسیس پادشاهی اسرائیل به وسیله طالوت و بعد داوود و سلیمان و بار دوم در زمان پادشاهی هاسمونیان در بین سالهای ۱۴۰ تا ۳۷ قبل از میلاد.
یهودیان در هر دوره تاریخی مورد تنفر برخی اقوام بودند و بارها در طول تاریخ به صورت دسته جمعی مورد آزار قرار گرفتند. از این رو جمعیت آنان در طول تاریخ دچار تغییرات زیادی شدهاست. دشمنی مسیحیان با یهودیان حتی تا پس از قرون وسطی و گذر از رنسانس ادامه یافت مانند قتلعام یهودیان توسط هیتلر یا کشته شدن سرباز درجهدار یهودی وفادار فرانسوی با تهمت ناروای خیانت توسط خود ارتش فرانسه. به دلیل آن دشمنیهای دیرین طی دورههایی از تاریخ یهودیان زیادی در بین مسلمانان زندگی میکردند مانند مصر و ایران. تاریخشناسان تشکیل صهیونیسم را وابسته به ناامید شدن یهودیان از زندگی مسالمت آمیز در بین مسیحیان در گذشته عنوان میکنند و دلیل آن، علاوه بر اختلاف نظرهای عقیدتی مسیحیت و یهودیت، در دورهای وابسته به بدبینی مسیحیان اروپا به تلاش و ثروتاندوزی یهودیان که حتی به پادشاه وام میدادند عنوان شدهاست، اما همزمان با رشد فراماسونری و مفهوم برادری و سکولاریسم در غرب این بدبینی دیرین مسیحیان به یهودیان کمکم از بین رفت.[۱۱]
در زمان جنگ جهانی دوم جمعیت یهودیان به بیشترین حد خود که حدود ۱۶٫۷ میلیون نفر بود رسید ولیکن بعد از واقعه هولوکاست درصد زیادی از یهودیان از بین رفتند و جمعیت یهودی دوباره کاهش
یافت. در سال ۲۰۱۲ تخمین زده میشود که جمعیت یهودی دنیا ۱۳٫۷۵ میلیون نفر است که کمتر از ۰٫۲٪ جمعیت دنیا میباشد. ۴۳٪ تمامی یهودیان دنیا در اسرائیل هستند و ۳۹٪ در ایالات متحده زندگی میکنند. بقیه یهودیان بیشتر در اروپا و کانادا ساکن میباشند. این اعداد فقط افرادی هستند که خود هویت خود را یهودی میدانند و شامل افرادی که به هر دلیل مایل نیستند خود را یهودی بدانند نمیشود. تخمین دقیق جمعیت یهودی دشوار است و فقه یهودی همه کسانی که خود را یهودی میدانند یهودی نمیداند. (ببینید :چه کسی یهودی است؟)
عبری زبان سنتی یهودیان و زبان رسمی اسرائیل است و بسیاری از یهودیان حتی در پراکندگی کشورهای دیگر این زبان را میآموزند، بجز عبری زبانهای ییدیش، لادینو، گویش بخارائی، تاتی دربین برخی یهودیان رایج است.[۱۲][۱۳]
در سال ۵۳۹ پیش از میلاد کوروش به یهودیان آواره اجازه داد تا به اورشلیم بازگردند و در آنجا آزادانه برای خود کنیسه بسازند.[۱۴]
ستاره داوود نشان امروزی یهودیت و هویت یهودی است[۱۵] که ریشه در ادبیات عربی قرون وسطی دارد که کابالیستها از آن به عنوان دعای محافظ(سگولا (en)) در برابر طلسم استفاده میکردند که به مهر سلیمان مشهور است.[۱۶][۱۷] از نظر تاریخی ریشه نشان ماه و ستاره نیز به قرن ششم پیش از میلاد مسیح و اطراف اسرائیل باستان و موأب برمیگردد و در پیکرنگاری سومری رایج بودهاست. طی قرن نوزدهم نشان ماه و ستاره به عنوان نشان جهان اسلام و ستاره داوود به عنوان نشان یهودیت شناخته شدند.
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✡ تورات ۱۰۰۰ ساله ایران به اسرائیل برده شد!
🌐 سند زیر، گزارش انتقال تورات قدیمی یکهزار ساله ایران به اسرائیل است. نمونهای دیگر از غارت میراث فرهنگی ایران!
🔸شماره 5058
🔸تاریخ 1354/11/1
👈 وزارت امور خارجه ـ اداره هشتم سیاسی
✍ ترجمه فارسی شرح مندرج در شماره مورخ 54/10/23 روزنامه #هاآرتص راجع به یک جلد #تورات قدیمی هزار ساله كه توسط آقای دردشتی خواننده ایرانی به #اسرائیل منتقل شده است جهت استحضار به پیوست ارسال میگردد.
مرتضی ـ مرتضایی
📚 یک جلد تورات قدیمی به اسرائیل آورده شد
1⃣ روز دوشنبه آقای #یونا_دردشتی یک جلد تورات هزار ساله از كنیسای تهران به اسرائیل منتقل نمود.
2⃣ اين تورات قدیمی به كنیسای مهاجران ایرانی در ریشون لتصیون كه به كنیسای شوشن هبیرا (شوش پایتخت) مشهور است اهداء شده است.
3⃣ آقای دردشتی كه ده سال پیش به اسرائیل مهاجرت نمود پیشنماز و خوانندهای است كه در برنامههای رادیو اسرائیل نیز شركت میكند.
4⃣ اين تورات قدیمی كه در یک جلد چوبی مزین قرار دارد با رقص و پایكوبی و سرودخوانی به كنیسای مزبور منتقل خواهد شد.
5⃣ این گزارش در روزنامه اومر نیز منتشر شده است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter