ردند و آقای شفا آن را به اسم خودش که ادعا کرد از ایتالیایی شخصاً ترجمه کرده، درآورد. شما ترجمههای شفا چه “نغمههای شاعرانه لامارتین” و چه “برفهای کلیمانجارو”ی همینگوی را بخوانید و از عمق بیاطلاعی و جرأت این مشاور مطبوعاتی شاه سابق شاخ دربیاورید. اینجور آدمها کم نبودند که کاش در برابرشان آدمهایی بودند که شعور و رسم شرافت ادبی را در ایران اینجور خراب نمیکردند. (16)
به هر حال شفا با بالا گرفتن کار انقلاب اسلامی ایران، بهمانند بخش عمده کارگزاران رژیم پهلوی از کشور گریخت و به پاریس رفت و ماندگار شد. او در دورهی جدید کاریِ خود، پرده از ماهیت اسلامستیز و از آن بالاتر، خداستیز خود برداشت و تمام تمرکز کاریِ خود را به حمله به ادیان ابراهیمی و مفهوم خدا اختصاص داد.
مشهورترین کتاب او در این دوره کتابی با عنوان «تولدی دیگر: ایران کهن در هزارهی نو» است که سرتاسر به دروغ و جعل آیات قرآن و منابع تاریخی و مطالعات اسلامی با هدف حمله به اسلام و سایر ادیان ابراهیمی اختصاص یافته است.
او در کتاب دیگری با عنوان «توضیح المسائل» که با عنوان «از کلینی تا خمینی» شهرت یافت، قلم هتاک و موهن خود را سراسر به تحریف و استهزاء تاریخ پرافتخار شیعه چرخاند تا ماهیت توحیدستیز خود و مأموریت تاریخیاش را (که به احتمال قوی با پیشینهی اجدادی او مرتبط است) که همان مسخ اعتقادات ریشهدار مردم این مرز و بوم است، بهطور کامل عیان کند.
در نقد این دورهی کاری شفا، کتابهای زیادی نوشته شده که از مهمترین عناوین میتوان به «دینستیزی نافرجام» (سیدمصطفی طباطبایی)، «نقدی بر تولدی دیگر، پاسخ به تحریفات قرآنی» (صدر حسینی)، «هزار تقلب دیگر از شجاعالدین شفا در تولدی دیگر» (مهدی چهلتنی، محمد لامعی) و «دروغ و خیانت در علم و دیانت» (شجاعالدین شهنواز) اشاره کرد.
نکتهی بسیار تأسفبار اینکه، کتابی از شفا، با آن سابقهی ضدّیت عمیق با جمهوری اسلامی ایران و اصولاً ادیان ابراهیمی، با عنوان «افسانه خدایان» در سال 83 از وزارت ارشاد مجوز انتشار گرفت و هماکنون هم در فروشگاههای اینترنتی کتاب نسخههای آن قابل خریداری و یا حتی دریافت رایگان است. (17)
محتوای این کتاب، کاملاً همجهت با دوران کاریِ پس از انقلاب او در جهت حمله به مفهوم «خدا» و ماهیت «دین» و اسطوره و افسانه خواندن این پایهی اعتقادی هر فرد دیندار است.
شجاعالدین شفا در 27 فروردین 1389 در پاریس از دنیا رفت تا پروندهی یکی از دینستیزترین چهرههای فرهنگی عصر پهلوی در بهشت اومانیستها و دینستیزان جهان (پاریس) بسته شود.
پینوشتها:
1- http://old.irdc.ir/fa/calendar/108/default.aspx
2- http://www.tarikhirani.ir/fa/events/3/EventsDetail/124/
3- فرزندان استر، به کوشش هومن سرشار (یهودی)، ترجمه مهرناز نصریه، انتشارات کارنگ، صفحه 139
4- http://bootimar2.blogfa.com/post/9
5- https://docs.wixstatic.com/ugd/c599a0_eceaae8dd25b46f88aa78f662ccb9762.pdf
6- https://www.radiofarda.com/a/f35_Shojaedin_Shafa/2018473.html
7- http://www.iichs.org/index.asp?id=240&doc_cat=1
8- https://hawzah.net/fa/Magazine/View/5211/6552/76193
9- https://mashruteh.org/wiki/index.php?title=%D8%B4%D8%AC%D8%A7%D8%B9%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D8%AF%DB%8C%D9%86_%D8%B4%D9%81%D8%A7
10- http://www.dehbashi.com/?action=oral-history-single&oid=16&lang=fa
11- http://www.haadi.ir/s/561
12- مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات، بزم اهریمن، (جشنهای دوهزار و پانصد ساله شاهنشاهی به روایت اسناد ساواک)، 4 ج، تهران، 1378 ، ص 21.
13- جهان زیر سلطه صهیونیزم، تهران، انتشارات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، 1361، ص 52.
14- «زندگی و زمانه علی دشتی»/ عبدالله شهبازی/ صص 78، 81
15- https://p.dw.com/p/Q5Sh
16- https://sherenab.com/blog/5666
17- https://shahreketabonline.com/products/87/4827/%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87_%D8%AE%D8%AF%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%8
🎯 پکر انگلیسی، مشروطهطلبی، سرمایهداری (1)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت بیستوهفتم)
🌐 سیاستمداران عملگرا و دولت سرمایهداری (3)
1⃣ بازگشت تئوریسینهای #علوم_سیاسی_سکولار به ایران و انتشار نشریات مبلّغ #لیبرال_سرمایهداری، زمینهی تجدیدنظرطلبی سیاسی را در ذهن برخی دولتمردان کلید زد.
2⃣ اگر #عبدالکریم_سروش در طیف موسوم به #روشنفکران_دینی یک تئوریسین مؤثر نامیده میشد، #سعید_حجاریان نیز در میان سیاستمداران چپگرا نفوذی برتر داشت و آنچه پیشنهاد میکرد، محصول مهمترین پروژه عمرش بود.
3⃣ او از ابتدای دهه 1370 طرح «نوسازی سیاسی جمهوری اسلامی» را در ذهن خود میپروراند؛ چنانکه وقتی سال 1368 پس از پایان دوره محمد محمدی ریشهری در وزارت اطلاعات از سمت معاونت وزیر کناره گرفت، در پاییز 1370 به #حلقه_کیان با محوریت عبدالکریم سروش پیوست.
4⃣ او همگام با سروش هوادار جدی فرآیند #سکولاریزم_سیاسی و استقرار #دموکراسی_انگلیسی بود؛ هم از شاخصهای «عرفیگرایی مدرن» دفاع میکرد و هم از ائتلاف «چپهای مسلمان» با «روشنفکران دینی»!
5⃣ در این جلسات محمد مجتهد شبستری، محسن سازگارا، محسن کدیور، ماشاءالله شمسالواعظین، رضا تهرانی، آرش نراقی، ابراهیم خلیفهسلطانی، علیرضا جلاییپور، حسینعلی قاضیان، مراد فرهادپور، سیدمرتضی مردیها و… شرکت میکردند. همچنین بخشی از نیروهای امنیتی چپگرا مانند محسن امینزاده، عباس عبدی، محمدرضا تاجیک، علی ربیعی، علیرضا علویتبار و… نیز در جمع آنان حضور مییافتند.
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص300-304
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/JJpjJJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
🎯 پکر انگلیسی، مشروطهطلبی، سرمایهداری (3)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت بیستوهفتم)
🌐 سیاستمداران عملگرا و دولت سرمایهداری (3)
1⃣ از دل #حلقه_کیان و حلقه مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، زمستان 1374 #حلقه_آئین شکل گرفت که #سیدمحمد_خاتمی و #سعید_حجاریان در مرکزیت آن قرار داشتند و کادر رهبری سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی مانند نبوی، تاجزاده، و آرمین در کنار هادی خانیکی، عباس عبدی، محمدتقی فاضل میبدی و محسن کدیور طیف اکثریت آن را تشکیل میدادند. آنان سال 1375 در زمره اعضاء کادر مرکزی ستاد انتخاباتی خاتمی با شعار «او آمد، پرده و پر بگشایید» درآمدند.
2⃣ سه حلقهی کیان، آئین و مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در پروژه #دموکراتیزاسیون تحت نفوذ ایدئولوژی «عصر مدرن» و «نهضت روشنگری» بودند و اغلب اعضاء و مشاوران آن نیز یا از #تئوریهای_انگلیسی تغذیه میکردند یا دانشآموختگان #دانشگاههای_انگلستان به شمار میرفتند!
👈 #عبدالکریم_سروش در چلسی کالج لندن «فلسفه علم» آموخت و آن را با تکیه بر آراء #کارل_پوپر یهودی در ایران رواج میداد.
👈 #حسین_بشیریه هم که سخت شیفتهی توماس هابز و ماکس وبر بود، دکترای «تئوری سیاسی» خود را از دانشگاه لیورپول انگلستان گرفت.
👈 #محمدرضا_تاجیک، رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری و معاون آموزشی وزارت اطلاعات در #دولت_اصلاحات نیز سال 1372 در دانشگاه اسکس انگلستان درس «تحلیل گفتمانی» خواند.
👈 #حمیدرضا_جلاییپور که در دهه 1360 معاون سیاسی – امنیتی استانداری کردستان بود، سال 1376 پس از گرفتن دکترای «جامعهشناسی سیاسی» از دانشگاه لندن به یکی از چهرههای کلیدی اصلاحات بدل گشت و ناشر روزنامههای جامعه، طوس، نشاط و… شد.
👈 #حسن_روحانی نیز که یکی از نزدیکترین چهرهها به هاشمی رفسنجانی و خاتمی بود، تحصیلات عالی خود را در کشور انگلستان گذراند.
👈 #سیدمحمد_خاتمی نیز به شدت شیفته ایدئولوگهای «انقلاب باشکوه» انگلیس مانند #جان_لاک بود و آنان را مظهر پیوند «دینداری و تجددخواهی» مینامید.
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص300-304
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/JJpjJJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
🎯 پکر انگلیسی، مشروطهطلبی، سرمایهداری (2)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت بیستوهفتم)
🌐 سیاستمداران عملگرا و دولت سرمایهداری (3)
1⃣ سال 1372 #سعید_حجاریان از این نیروها و اعضاء مرکزیت سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی برای اجرای طرحی جدید با عنوان «پروژه توسعه سیاسی» در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری (به ریاست سیدمحمد موسوی خوئینیها) دعوت کرد و مسئولیت مستقیم آن را در کسوت معاون سیاسی مرکز برعهده گرفت.
2⃣ همدوش او و م#وسوی_خوئینیها، 7 چهره برجستهی دیگر شامل بهزاد نبوی، عباس عبدی، محسن آرمین، هاشم آغاجری، علیرضا علویتبار، عماد افروغ و محسن کدیور ترکیب شورای سیاستگذاری مرکز را میساختند.
3⃣ عبدی به سمت «معاون فرهنگی» مرکز منصوب شد و افروغ نیز که در دهه 1360 از اعضاء دفتر سیاسی سپاه پاسداران در شیراز بهشمار میرفت، بهتدریج پیوندهای نزدیکی با سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی یافت و سرانجام به سمت مدیریت «گروه اجتماعی» این مرکز رسید. کدیور نیز در رأس «معاونت اندیشه اسلامی» قرار گرفت.
4⃣ اما پشت صحنهی این #پروژه_نفوذ تئوریسینی کم حاشیه به نام #حسین_بشیریه به چشم میخورد که سال 1361 با دکترای «تئوری سیاسی» از دانشگاه لیورپول انگلستان به تهران آمد و در مرکز ترجمهی تئوریهای «دموکراتیزاسیون» برای گذار از سنت به مدرنیته نشست؛ گرچه حجاریان میگفت بهسبب حساسیتهای عمومی نباید از واژه «دموکراتیزاسیون» بهعنوان سرشناسهی پروژه استفاده کرد.
5⃣ گزارشهای پژوهشی مرکز مستقیماً روی میز رئیسجمهور #هاشمی_رفسنجانی قرار میگرفت و حاوی توصیههای راهبردی برای حاکمیت فرهنگِ سیاسی مدرن بر کشور بود. اغلب پیشنهادات این گروه در دوره #اصلاحات به صحنهی اجرا آمد. البته اکبر هاشمی رفسنجانی میگفت:
👈 «آقای خاتمی تقریباً در مسیر سیاستهای دورهی مسئولیت من پیشرفت کردند. اگر من هم میخواستم ادامه دهم، به همین جاها میرسیدم.»
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص300-304
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/JJpjJJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
🎯 پکر انگلیسی، مشروطهطلبی، سرمایهداری (4)
✡ ارتش سرّی روشنفکران (قسمت بیستوهفتم)
🌐 سیاستمداران عملگرا و دولت سرمایهداری (3)
1⃣ بسیاری از مسئولان میانی کشور یا فعالان سیاسی مانند #حمیدرضا_جلاییپور که پیشتر رویکردهای ارزشی داشتند، با بورسیههای دولتیای که وزیر علومِ #هاشمی_رفسنجانی به آنها داد، روانهی انگلستان یا دیگر کشورهای اروپایی گشتند و بعدها در میانهی دهه 1370، بخش مهمی از آنان در زمره حامیان #اصلاحطلبان_سکولار درآمدند.
2⃣ تخصیص این بورسیهها برخلاف توصیههای راهبردی امام خمینی (ره) در حوزه آموزش عالی مدیریت شد و بخشی از زمینههای رشد #علوم_انسانی_سکولار را در ایران تسهیل ساخت.
3⃣ نهتنها سروش و بشیریه بخش مهمی از کنشگران سیاسی #اصلاحطلب مانند سیدمحمد موسوی خوئینیها، سیدمحمد خاتمی و سعید حجاریان را زیر چتر معرفتیشان داشتند، بلکه ابتدا در نیمه دهه 1360 و سپس از سال 1372 دو تئوری برجستهی انگلیسی را به مثابه مبنای اصلاحطلبی برگزیدند:
👈 یکی تئوری #پلورالیسم_دینی
👈 و دیگری اندیشهی #جامعه_مدنی
که دو فیلسوف انلگیسی، یعنی #جان_هیک و #جان_کین از احیاگران آن در قرن بیستم به شمار میرفتند.
4⃣ برای همین آنان «انقلاب باشکوه انگلیس» را یگانه الگوی «مشروطیت» تلقی میکردند و برای رسیدن به این نقطه #سعید_حجاریان با صراحت از «مدل انگلیسی اصلاحات» دفاع میکرد، چنانکه آن را «دموکراسی بدون مرگ» میدانست.
5⃣ بنابراین، وقتی در اولین گفتوگوی خود پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری پای میز مصاحبه با ماهنامه اطلاعات سیاسی – اقتصادی نشست، به صراحت تأکید کرد: راه #اصلاحطلبان برای دموکراتیزاسیونِ حکومت ایران مبتنی بر تجربههای تاریخی و آموزههای معرفتی انگلیسیهاست:
👈 این همان راهی است که #انگلستان از قرن دوازدهم با «ماگنا کارتا» یا «منشور بزرگ» شروع کرد و کلمه کارتا، چارت و «مشروطیت» هم از همینجا مشتق شده است.
📚 پیام فضلینژاد ، ارتش سری روشنفکران ، تهران: شرکت انتشارات کیهان، چاپ پنجم، ص300-304
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 goo.gl/JJpjJJ
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #ارتش_سری_روشنفکران
حی علی الصلاه
اصیکم ، باوامرولی الامر المسلمین ، کما اوامر، ولی الله،، علیه السلام،
4_509647540967178435.apk
7.93M
👆 نرمافزار قرآن کریم و عهدین (شامل متن کامل قرآن کریم و ترجمهی عهد قدیم و عهد جدید).
/ یهود و علوم / یهود و تغذیه و بهداشت / سادهلوحی در انکار جنگ اقلیمی
سادهلوحی در انکار جنگ اقلیمی
یهود و تغذیه و بهداشت ارسال دیدگاه 264 بازدید
اقلیمشناس آمریکایی: آنها که میگویند «جنگ اقلیمی» نداریم، «سادهلوح» هستند + معرفی ۱۰ فناوری دستکاری اقلیمی
پرونده ویژه «جنگ جهانی غذا» ؛ قسمت شانزدهم
بررسی ویژه: «نبرد اقلیمی» ؛ بخش اول
چندی است در ایران اظهارات کارشناسی متناقضی در خصوص تعمد یا دخالت خارجی در «تغییرات اقلیمی» یا بهاصطلاح رایج «جنگ اقلیمی» بالا گرفته است. در این موضوع، طیف گستردهای از نظرات کارشناسی وجود دارد.
در یک سو، نهادهای صیانتی – مانند سازمان پدافند غیرعامل – دخالت خارجی در شرایط فعلی ایران را محتمل ارزیابی میکنند؛ از سوی دیگر کارشناسان کلاسیک کشور – مانند سازمان هواشناسی و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست – بهکلی منکر این موضوع هستند و حتی بر طرح کنندگان موضوع خرده میگیرند.
نظر سردار جلالی؛ رئیس سازمان پدافند غیرعامل، دربارهی جنگ اقلیمی
موضوع تغییرات اقلیمی با کلیدواژهی «ابردزدی»، اولین بار توسط غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل در 11 تیرماه 1397 مطرح شد.
بلافاصله پس از یک روز، در تاریخ 12 تیرماه، عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، بر سردار جلالی – بهدلیل ورود در حوزهی غیرتخصصیاش – خرده گرفت، و با وجود اینکه تغییرات اقلیمی را تأیید کرد، نظرات وی را مردود دانست.
یک روز پس از آن، 13 تیرماه، داوود پرهیزکار، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور نیز صراحتاً در این خصوص اعلام نظر کرد؛ وی نیز نظر سردار جلالی را “فاقد مبنای علمی” ارزیابی کرد.
پس از این تاریخ، موجی از اظهارنظرها توسط کارشناسان مختلف، در رسانهها مطرح شد که به رد یا تأیید «عمدی بودن تغییر اقلیم ایران» پرداختند.
موجی از نظرات کارشناسان به محوریت سازمان محیطزیست و سازمان هواشناسی در رد جنگ اقلیمی
طی روزهای آینده، ذیل پروندهی «جنگ جهانی غذا» بررسیِ ویژهای در این زمینه انجام خواهیم داد تا ابعاد مسئله برای نخبگان و آحاد مردم روشن شود. در بررسیِ این موضوع به متنها، فیلمها و مؤلفههای بسیار قابل توجهی برخوردیم که به نظر میرسد برای خوانندگان نیز جذاب خواهد بود.
برای اولین شماره، متن و فیلم اظهارات جیم لی – فعال محیط زیستی و اقلیمشناس آمریکایی – در نظر گرفته شده که ذیلاً تقدیم خوانندگان میشود.
جیم لی، محقق حوزهی دستکاریهای اقلیمی است؛ وی خود مینویسد: من هفت سال گذشتهی زندگیام را به درک و گزارش حقیقت، دربارهی تاریخ طولانی تغییرات آب و هوا اختصاص دادهام.
وی با بیان اینکه ادعای ایران دربارهی دستکاری اقلیمی، برای ما که جنگ اقلیمی را پیگیری میکنیم تعجبی ندارد، تأکید کرد: چنین احتمالی وجود دارد.
مدیر وبسایت «کلایمت ویور» با اشاره به مستندات و مقالات منتشر شده دربارهی پروژهی «نیل آبی» که توسط سازمان سیا با هدف نابودی مزارع نیشکر کوبا انجام شد خاطرنشان کرد: در این پروژه باران ابرها، قبل از اینکه به کوبا برسند، بیرون کشیده شده است.
وی ادامه داد: سیا با قاطعیت منکر استفاده از تغییرات اقلیمی در هر جایی – غیر از ویتنام! – شده است.
این فعال محیط زیست در ادامه به ابعاد بزرگتری از این پروژه اشاره کرد و افزود: هدف از پروژهی «نیل آبی»، تغییرات اقلیمی در سه دولت کوبا، چین و شوروی بود تا محصولهای این سه کشور را نابود کنند و آشوبهای سیاسی ایجاد کنند.
وی در ادامه درخصوص احتمال بهکارگیری چنین فناوریای برای ایران خاطرنشان کرد: میدانید؟ من طرفدار ایران نیستم، اما هر طور فکر کنید، احتمال این موضوع وجود دارد.
این اقلیمشناس آمریکایی ادامه داد: رئیس سازمان هواشناسی ایران گفته این شرایط یک تغییر اقلیمی است نه جنگ اقلیمی؛ اما کسانی که گذشته را فراموش کنند، (و عبرت نگیرند) محکوم به تحمل تکرار آن هستند.
وی با اشاره به مقالات متعدد کنشهای سیا در زمینهی دستکاری اقلیمی، آمریکا را – بجای اسرائیل – بازیگر اصلی این موضوع دانست، و اضافه کرد: سیا این فناوری را در انحصار خود دارد؛ حتی کاناداییها برای استفاده، ناچارند به سیا در خواست بفرستند.
این محقق حوزهی دستکاریهای اقلیمی همچنین به پیام نتانیاهو دربارهی موضوع آب ایران اشاره کرد، و افزود: این اگرچه در ظاهر بهعنوان یک نیّت خیرخواهانه نشان داده میشود اما این نوع همدردی نتانیاهو، در واقع «جاسوسبازی» است. چرا که این نوع همدردی و حل مشکل، اهرم فشاری به همراه خواهد آورد.
وی تصریح کرد: فناوری دستکاری اقلیمی ما در حال دزدیدن بارانهایی است که به سمت ایران میروند؛ آنوقت پیام میدهند ما به شما تجهیزات میدهیم که مقدار فراوانی آب برای شما به همراه داشته باشد.
جیم لی کارشناسان سازمان هواشناسی ایران را مورد خطاب قرار داد و گفت: برای هواشناسان ایرانی ک
ه میگویند این موضوع نمیتواند اتفاق افتاده باشد میگویم یک شرکت به نام «آکواس» وجود دارد که مدعی است فناوری تغییر اقلیم را در اختیار دارد و از ایستگاههای زمینی برای ایجاد امواج الکترومغناطیسی برای هدایت ابرها در آسمان استفاده میکند.
وی افزود: پس آیا میتوان رودخانهها را از آسمان هدایت کرد یا ابرها را از ایران دور کرد؟ بر طبق گفتههای صاحبان این فناوری من میگویم: بله. امکانش هست.
مدیر وبسایت کلایمت ویور ادامه داد: ما نگرانی ایران را قبل از این هم دیدهایم؛ به همین دلیل من پیش از این مقالهای نوشتم و 10 فناوری را که برای این منظور استفاده میشود نشان دادهام. ما در سال 1962 و 1969 این فناوری را در اختیار داشتیم و استفاده کردیم؛ که با فناوریهای امروزی ما قابل قیاس نیست.
جیم لی در پایان تأکید کرد: این یک حقیقت است که دستکاری اقلیمی اتفاق افتاده است.
مشروح فیلم اظهارات جیم کلی را ذیلاً ببینید:
فیلم: جیم لی از تغییرات آب و هوایی میگوید.
توضیح: جیم لی در مقالهای مجزا (اینجا) 10 فناوری دستکاری اقلیمی را اینگونه برمیشمرد: گرمایش یونوسفریک، راکتهای صوتی، ماهواره، لیزر، بارور کردن ابرها، یونیزه کردن ابرها، تزریق ایروسول استراتوسفریک، ایجاد ابر، و هدایت جریان ابر در آسمان.
…..
✡ آیا سیلباریهای اخیر عمدی است؟
🎯 اپیزود اول
1⃣ روزهای اخیر به توصیهی یکی از دوستان، فیلم #ژئواستورم یا طوفان جغرافیایی (GeoStorm) محصول 2017 آمریکا را با دقت بررسی کردیم. فیلم محصول #کمپانی_برادران_وارنر است. این کمپانی در سال 1918 توسط چهار برادر #یهودی مقیم ایالات متحده با نامهای هری، سام، آلبرت و جک تأسیس شد و بسیاری از محصولاتش از نوعی نگاه #آیندهپژوهانه یا به عبارت بهتر #پیشگویانه برخوردار است. چه اینکه شبکهی تحلیلگران و سازندگان فیلمهای این کمپانی از کلیّت بسیاری از برنامهها و دستور کارهای پشتپردهی ایالات متحده آگاهند و همراستای با این برنامهها، گام برمیدارند، و با اهداف خاص فیلم میسازند.
2⃣ ژئواستورم، یک برنامهی فراملی را نمایش میدهد که توسط ایالات متحده استارت خورده و تحت فشارهای جهانی در حال بینالمللی شدن است. در این برنامه، یک ایستگاه فضایی جهت تأثیرگذاری همزمان بر #اقلیم تمام جهان ساخته شده است. در اثنای فیلم مشخص میشود که یک اخلالگر، در سطح راهبردی مسئولان آمریکا، تلاش دارد تا با تغییر جهت فعالیت ایستگاه، اهداف خاص خودش را دنبال کند. این اختلال، با برهم زدن دفعی دما و اقلیم و مرگ هزاران نفر در هند، هنگکنگ، امارات، افغانستان و بسیاری نقاط دیگر زمین آغاز میشود، که البته نهایتاً با قهرمانبازی خاص آمریکاییها (به سبک راکی و زورو و سوپرمن و بتمن و...) این اختلال خاتمه مییابد و مردم دنیا نجات پیدا میکنند.
3⃣ فیلم ژئواستورم، جدا از فرم و محتوا، یک پیام ویژه را به ما میرساند: «آمریکا برای #دستکاری_اقلیمی برنامههای مشخص دارد.» این برنامه، با توجه به ابعاد ماکرو در تأثیرگذاری، میتواند بسیار مخرّب باشد. کافی است با بهکارگیری انواعی از شتابدهنده یا محرک، برخی از مؤلفههای اقلیمی تحت تأثیر قرار گرفته و تشدید شود، تا اثرات زیانباری مانند یخبندان، گرمای بیش از حد، بارانهای سیلآسا، تگرگ با ابعاد بزرگ، سیلهای غیرقابل مهار و این قبیل عدم توازنهای ناشی از اختلالهای اقلیمی رخ دهد.
✡ آیا سیلباریهای اخیر عمدی است؟
🎯 اپیزود دوم
1⃣ بیشک، سردار سرتیپ #غلامرضا_جلالی، مسئول سازمان #پدافند_غیرعامل، یکی مبرّزترین مسئولان نظام در حوزهی دفاع و صیانت راهبردی از کشور است. دهها مورد از تلاشهای او سراغ داریم که در شرایطی که دستگاههای موازی بیخبر و کمرمق بودهاند مردم را از بلایای گوناگون مصون نگاه داشته است. از جمله تلاشهای موفق وی میتوان به پیشتازی در موضوع #تراریخته، یا موضوع گوشیهای هوشمند مسئولان، یا مقاومسازی سازههای شهری در برابر زلزله اشاره کرد. با این توضیح كوتاه، رفت و برگشتهای خبری زیر را در موضوع اقلیم ببینید:
🌐 11 تیر 97:
👈 غلامرضا جلالی، در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، #تغییرات_اقلیمی در ایران را مشکوک به دخالت خارجیها دانست؛ وی خاطرنشان کرد: «مطالعات مراکز علمی کشور، این گزاره را تأیید میکند.» اما بیدرنگ، برخی مسئولان به این اظهارات سردار جلالی واکنش منفی نشان دادند!!
🌐 11 تیر 97 (دقتکنید: همان روز):
👈 مدیر کل پیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: بر اساس اطلاعات هواشناسی امکان اینکه کشوری برف یا ابری را بدزد، وجود ندارد. «احد وظیفه»، در واکنش به اظهارات رئیس پدافند غیرعامل مبنی بر اینکه «تیمهای مشترکی از #اسرائیل با همکاری یکی از کشورهای همسایه ابرهای در حال ورود به ایران را نابارور میکنند و همچنین ما با #ابردزدی و #برفدزدی در کشور مواجه هستیم»، خاطرنشان کرد: «نمیدانم ایشان بر چه اساسی این موضوعات را مطرح کرده است. احیاناً ایشان اسناد و مدارکی در این زمینه دارند و من در جریان نیستم، اما بر اساس اطلاعات هواشناسی امکان این که کشوری برف یا ابری را بدزدد، وجود ندارد.» جالب اینكه این نگاه، به مذاق رسانههای خارجی خوش رسید و آن را پوشش دادند!!
🌐 12 تیر 97 (یعنی فردای آن روز):
👈 #عیسی_کلانتری نیز بهسرعت به این اظهارات واکنش نشان داد و درصفبندی مخالفان موضوع #جنگ_اقلیم به اظهارنظر پرداخت. وی با طعنه به سردار جلالی و با بیان اینکه «هر چیزی را هر کسی نمیتواند بگوید؛ همهچیز را همگان دانند.»، تصریح کرد: «کاهش بارشها مسئلهای سیاسی یا اقتصادی نیست. مسئلهای کاملاً فنّی و علمی است.»
🌐 13 تیر 97 (یعنی پسفردای آن روز):
👈 داوود پرهیزکار، رئیس سازمان هواشناسی کشور، تأکید کرد: «این اظهارات پایهی علمی ندارد، چون دستکاری جو توسط بشر ممکن نیست. برای همین مدعیان ابردزدی باید ادعای خود را در جمع کارشناسی به اثبات برسانند.»
2⃣ در ادامهی این رفت و برگشت، ذیل پروندهی معظم #جنگ_جهانی_غذا، وجود #نبرد_اقلیمی را از زبان یک دانشمند و اقلیمشناس آمریکایی به اثبات رساندیم. این متخصص آمریکایی حوزهی دستکاری اقلیمی تصریح کرد: «ما در چندین مورد از جمله جنگ ویتنام، مزارع نیشکر کوبا، و همچنین در چین و شوروی از نزول باران جلوگیری میکردیم. حالا شما اگر فکر میکنید الآن چنین چیزی احتمال ندارد، واقعاً #سادهلوح هستید.»
3⃣ پس از انتشار گستردهی این گزارش در دو اتفاق مهم رخ داد:
🔸1. رفت و برگشت سیاسیِ رسانهای از سوی مخالفان ایدهی #جنگ_اقلیمی علیه ایران، متوقف شد!
🔸2. عیسی کلانتری در گفتوگویی تأکید کرد که در این حوزه تخصصی ندارد، و تنها بیان کارشناسان را تأیید کرده است!
4⃣ در این اپیزود سه پرسش مطرح است:
🔸1. چرا متخصصان سازمان هواشناسی از مقولهی مهمی همچون «نبرد اقلیمی» در جهان بیاطلاعند؟!
🔸2. چرا سازمان هواشناسی بهجای بررسی مستندات اظهارات سردار جلالی، در همان روز و روزهای پیاپیِ پس از آن، عملیات رسانهای علیه این ادعا بهراه انداخت، که البته با اقبال و پوشش رسانههای خارجی هم همراه شد؟!
🔸3. سیل شیراز حوالی ظهر روز پنجم فروردین رخ داد که به از دست رفتن 19 نفر از هموطنانمان منجر شد؛ اگر سازمان هواشناسی متخصص حوزهی اقلیم است، چرا در هشدارهای پیش از سیلباریهای اخیر ، شیراز را حتی در شرایط هشدار معرفی نکرده بود؟!
5⃣ این رفت و برگشت سیاسی و رسانهای را هم همینجا میگذاریم و میگذریم.
📖