May 11
⚜️ بسم الله الرحمن الرحیم ⚜️
هوالحکیم
💠 #اندیشکده_یقین ، به عنوان مرکز بررسیهای دکترینال، نخستین اندیشکده در ایران میباشد که رسماً در سال 1379 با ریاست «حسن عباسی» موجودیت خود را اعلام نمود و به عنوان یک نهاد عمومی تصمیمساز، تلاش میکند که سواد تصمیمسازی و بینش استراتژیک را از محافل آکادمیک رسمی به میان تودهی مردم به ویژه جونان کشانده انحصار آموزشی آن را بزداید و انحرافها و اعوجاجهای سیاستگذاری کنونی در کشور را به حداقل برساند.
🌐 درباره اندیشکده یقین: andishkadeh.ir/about
📡 @andishejo
🌸 هوالحکیم 🌸
✅ گفتمان معرفت توحیدی | مبنای بومیسازی | دانش دکترینولوژی
💠 امام خامنهای (مدظلهالعالی): «جهاد علمی مبتنی بر تولید علم دینمدار و توسعه نوآوری و نظریه پردازی» [۱۳۹۳/۰۶/۲۹]
مراکز علمی در جهان به سه دسته دانشکده، پژوهشکده و اندیشکده تقسیم میشوند.
🔹 در دانشکده، دانشجویان با حضور در کلاسهای علمی، علم تولیدشده توسط افراد دیگر را بدون هیچگونه تغییر یا اعمال نظر میآموزند.
🔹 در پژوهشکده، پژوهشگر با استفاده از علومی که توسط افراد دیگر تولید شده، هدفی برای پژوهش خود تعیین میکند که عموماً در جهت حل مشکلات جامعه است.
🔹 اما در اندیشکده افراد بدون هیچگونه تعصب نسبت به دانشمند یا نظریهای خاص، به دور از هیاهوی کتاب و کلاس، اندیشه و تراوشهای ذهنی خود را بیان میکنند که در نهایت منجر به تولید علم و نظریه جدید میشود.
💠 از این رو اندیشکده رحمت با نظارت مستقیم اندیشکده یقین ، از خرداد 1395 در شهرستان بابل، استان مازندران فعالیت خود را آغاز کرد.
✅ حوزههای فعالیت اندیشکده رحمت :
1️⃣ حوزه تعلیم و تربیت استراتژیک رسمی
▫️ در این حوزه، اندیشکدهی رحمت از سطح دانشآموزی تا سطح دانشجویی در پایهی تحصیلات تکمیلی، در تعلیم و تربیت تصمیمسازان، استراتژیستها و دکترینِریَنهای جوان و نوجوان مشغول است.
2️⃣ حوزه تعلیم و تربیت استراتژیک عمومی
▫️ اندیشکدهی رحمت ، در حوزه تعلیم و تربیت استراتژیک عمومی، برای ارتقاء سواد استراتژیک و بینش دکترینال عمومی، جایگاه ویژهای قائل بوده است. از اینرو همواره در تعامل با افکار عمومی در تلاش برای عرصهسازی بوده و هست. کشاندن مباحث کلان تصمیمسازی و سیاستگذاری و قواعد حکومتداری و جامعهسازی به درون جامعه و لایههای مختلف اجتماع، به ویژه در میان جوانان، از اساسیترین فعالیتهای اندیشکدهی رحمت بوده است.
3️⃣ حوزه تولید علم
▫️ دانش پایه برای علوم استراتژیک، دانش دکترینولوژی و قاعدهالقواعد است. حوزهی نخست فعالیت اندیشکدهی رحمت ، بومیسازی دانش دکترینولوژی است.
4️⃣ حوزه تصمیمسازی
▫️ اندیشکدهی رحمت ، تصمیمسازی و چارهگذاری پایه را در سطح دکترینال، با تبیین دکترینهای حوزهها و بخشهای گوناگون نهادهای رسمی و حوزهی عمومی، و سپس طرحریزی استراتژیک در آن حوزهها صورت داده و میدهد.
📇 برنامههای اندیشکده:
🔹 جلسات کلبه کرامت: سیر دائمی کرسی ارائه استاد حسن عباسی
🔹 کرسیهای نظریهپردازی
🔹 اندیشسرای کودک و نوجوان: اتاق کودک (دورههای تربیت مدرس مبتنی بر رویکردهای طرحریزی استراتژیک)
❇️ کشور مقتدر در علوم انسانی، کشوری است که قواعد جامعهسازی را با معیارهای بنیادین خود، بومیسازی نماید. عیار استقلال واقعی هر کشور، ابتدا در علوم انسانی، و به ویژه در علوم استراتژیک آن سنجیده میشود. علوم استراتژیک عموماً و دانش دکترینولوژی خصوصاً، عمدهترین علوم انسانی اقتدار آفرین محسوب میشود.
📡 @andishejo
💠 نحوه برگزاری دوره کلبه کرامت
⚪️ نحوه برگزاری جلسات
در هر جلسه، فیلم تعلیمشدۀ ای که توسط استاد عباسی ارائه شده است و به اندیشه جویان داده شد ، به مباحثه گذاشته میشود .
⚫️ چینش دروس
چینش دروس، طبق سرفصلهای دانش دکترینولوژی است که توسط اندیشکده یقین تهیه شده است. محتوای هر دانش بر اساس محورهای اصلی خود به سرفصلهای متعدد تقسیم میشود. دانش دکترینولوژی نیز بر اساس نقشهی آن، به سرفصلهای مختلف تنظیم میشود.
http://www.kolbeh-keramat.ir/index.php/topics
📣 ورود و حضور در جلسات برای عموم آزاد است .
📡 @andishejo
امروز تولد ۶۵ سالگی حاج احمد متوسلیان است، اولین نفر از بچه های انقلاب که برای مبارزه با اسرائیل به کیلومترها دورتر از مرزهای ایران سفر کرد.
🌹 @andishejo
♨️ حکایتی دردآور
🔹ﻭﻗﺘﯽ ﺍﺭﻧﺴﺖ ﭼﮕﻮﺍﺭﺍ ﺭﺍ ﺩﺭ ﭘﻨﺎﻫﮕﺎﻫﺶ ﺑﺎﮐﻤﮏ ﭼﻮﭘﺎﻥ ﺧﺒﺮﭼﯿﻦ ﺩﺳﺘﮕﯿﺮ ﮐﺮﺩﻧﺪ، فردی ﺍﺯ ﭼﻮﭘﺎﻥ ﭘﺮﺳﯿﺪ: ﭼﺮﺍ ﺧﺒﺮﭼﯿﻨﯽ ﮐﺮﺩﯼ ﺩﺭﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﭼﮕﻮﺍﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﺯﺍﺩﯼ ﺷﻤﺎﻫﺎ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﻣﯽﮐﺮﺩ⁉️
ﭼﻮﭘﺎﻥ ﺟﻮﺍﺏ ﺩﺍﺩ: ﺑﺎﺟﻨﮕﻬﺎﯾﺶ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ﻣﺮﺍ ﻣﯽﺗﺮﺳﺎﻧﺪ!!
—------------------—
🔺ﺑﻌﺪﺍﺯ ﻣﻘﺎﻭﻣﺖ ﻣﺤﻤﺪﮐﺮﯾﻢ ﺩﺭﻣﻘﺎﺑﻞ ﻓﺮﺍﻧﺴﻮﯼﻫﺎ ﺩﺭ ﻣﺼﺮ ﻭ ﺷﮑﺴﺖ ﺍﻭ، ﻗﺮﺍﺭ ﺑﺮﺍﻋﺪﺍﻣﺶ ﺷﺪ، ﻧﺎﭘﻠﺌﻮﻥ ﺍﻭ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﺧﻮﺍﻧﺪ ﻭ ﮔﻔﺖ:
💬«ﺳﺨﺖ ﺍﺳﺖ ﺑﺮﺍﯾﻢ ﮐﺴﯽ ﺭﺍ ﺍﻋﺪﺍﻡ ﮐﻨﻢ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻭﻃﻨﺶ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﻣﯽﮐﺮﺩ. ﻣﻦ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻓﺮﺻﺘﯽ ﻣﯽﺩﻫﻢ ﮐﻪ ﺩﻩ ﻫﺰﺍﺭﺳﮑﻪ ﻃﻼ ﻏﺮﺍﻣﺖ ﺳﺮﺑﺎﺯﻫﺎﯼ ﮐﺸﺘﻪ ﺭﺍ ﺑﺪﻫﯽ»
💬ﻣﺤﻤﺪﮐﺮﯾﻢ ﮔﻔﺖ: «ﻣﻦ ﺍﮐﻨﻮﻥ ﺍﯾﻦ ﭘﻮﻝ ﺭﺍ ﻧﺪﺍﺭﻡ ﺍﻣﺎ ﺻﺪ ﻫﺰﺍﺭ ﺳﮑﻪ ﺍﺯ ﺗﺎﺟﺮﺍﻥ ﻣﯽﺧﻮﺍﻫﻢ، ﻣﯽﺭﻭﻡ ﻭ ﺗﻬﯿﻪ ﻣﯽﮐﻨﻢ ﻭ ﺑﺎﺯ ﻣﯽﮔﺮﺩﻡ»
🔻ﻣﺤﻤﺪﮐﺮﯾﻢ ﺑﻪ ﻣﺪﺕ ﭼﻨﺪﺭﻭﺯ ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﻗﺎﻫﺮﻩ ﺑﺎ ﺯﻧﺠﯿﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻬﯿﻪ ﭘﻮﻝ ﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻩ ﺷﺪ ﺍﻣﺎ ﻫﯿﭻ ﺗﺎﺟﺮﯼ ﺍﯾﻦ ﭘﻮﻝ ﺭﺍ ﻧﻤﯽﺩﺍﺩ ﻭ ﺣﺘﯽ ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﻃﻠﺒﮑﺎﺭﺍﻧﻪ ﻣﯽﮔﻔﺘﻨﺪ ﮐﻪ:
«ﻟﻌﻨﺖ ﺑﺮ ﻣﺤﻤﺪﮐﺮﯾﻢ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺟﻨﮕﻬﺎﯾﺶ ﻭﺿﻌﯿﺖ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﯼ ﺭﺍ ﻧﺎﺑﺴﺎﻣﺎﻥ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺑﻪ ﮐﺴﺐ ﻭ ﮐﺎﺭ ﻣﺎ ﺿﺮﺭ ﺯﺩ...»
🔺ﻣﺤﻤﺪ ﮐﺮﯾﻢ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﻧﺎﭘﻠﺌﻮﻥ ﺑﺮﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻧﺪ.. ﻧﺎﭘﻠﺌﻮﻥ ﺑﻪ ﺍﻭ ﮔﻔﺖ:
💬 «ﭼﺎﺭﻩﺍﯼ ﺟﺰ ﺍﻋﺪﺍﻡ ﺗﻮ ﻧﺪﺍﺭﻡ !! ﻧﻪ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﮐﺸﺘﻦ ﺳﺮﺑﺎﺯﻫﺎﯾﻢ ﺑﻠﮑﻪ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺟﻨﮕﯿﺪﻥ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﺮﺩﻣﯽ ﮐﻪ ﭘﻮﻝ ﺭﺍ ﻣﻘﺪﻡ ﺑﺮﺍﺭﺯﺵﻫﺎﯼ ﻭﻃﻨﺸﺎﻥ ﻣﯽﺩﺍﻧﻨﺪ!!
🔺ﻣﺤﻤﺪﮐﺮﯾﻢ ﻣﯽﮔﻮﯾﺪ:
💬«ﺁﺩﻡ ﺍﻧﻘﻼﺑﯽ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻧﺎآﮔﺎﻩ ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﮐﻨﺪ، ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﮐﺴﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺁﺗﺶ ﻣﯽﺯﻧﺪ ﺗﺎ ﻧﻮﺭ ﻭ ﺭﻭﺷﻨﺎﯾﯽ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﺩﻡ ﻧﺎﺑﯿﻨﺎ ﻓﺮﺍﻫﻢ کند.»
🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❇️ از مأموریتهای اصلی #جوانان_مؤمن_انقلابی این است که سواد مردم را افزایش دهند؛ سواد دینی، سواد تربیتی، سواد سیاسی، سواد اقتصادی، سواد سایبری، سواد رسانهای و...
📡 @andishkadehrahmat
#سخنی_با_شما /رنجنامه جنبشی
آیتالله حائری شیرازی بانکها را با داعش و لشکر یزید مقایسه کردند
آیا علی لاریجانی اینقدر که از نفوذ #داعش در مجلس ترسید، از وجود ربا در مملکت وحشتی دارد؟
مردم چه باید کنند برای زدودن ربا؛ الا دوری از #طمع
مسئول مستقیم برای قانون و زدودن ربا مجلس است؛ شورای نگهبان تنها میتواند قوانین ناقص مجلس امثال لاریجانی،کروبی و حداد عادل را تایید یا رد کند.
ما قبیله گرای سیاسی نیستیم و برای همین متهم از جریانهای مختلف سیاسی بیبخار هستیم؛ از ما نیست کسی که بگوید لاریجانی اصول گرا است یا محمود صادقی اصلاحطلب
حداد عادل هم کاری برای زدودن ربا نکرد.
__
✊️نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @andishkadehrahmat
🔹 کانال رسمی اندیشکده یقین 🔹
💢 تنها مرجع رسمی اخبار، اطلاعیهها، و مطالب مربوط به اندیشکده یقین
✅ و هر آن چه در مورد مرکز بررسیهای دکترینال میخواهید بدانید
استاد حسن عباسی، رئیس اندیشکده یقین
🇮🇷 اندیشکده یقین، مرکز بررسیهای دکترینال
🌐 @andishkadehYaghin
📡 @andishkadehrahmat
🖋 کرسی نظریهپردازی کلبه کرامت
➖«اندیشکده» مرکز تولید و فراوری اندیشه است. کرسی نظریهپردازی اصلیترین مؤلفه یک اندیشکده است تا وجه تسمیه آن صحیح باشد.
⚪️ کرسی نظریهپردازی اندیشکده یقین به معلمی استاد حسن عباسی مرکز تولید فکر این اندیشکده است. این کرسی با عنوان عمومی «کلبه کرامت» دوره جدید خود را از ۵ بهمن ۱۳۸۵ آغاز کرد، و تا به امروز پس از ۱۱ سال به توفیق الهی بیش از ۷۵۰ جلسه برگزار شده است که در نوع خود بینظیر و یک رکورد است.
✔️ موضوع این کرسی، قاعدهشناسی (قاعدة القواعد یا دکترینولوژی) است. خلق الهی و جعلهای صورت گرفته در آن بر پایه قواعدی هستند که شناخت این قواعد و بازشناسی قواعد اساسی حاکم بر آن، جامعهسازی دینی را محقق میکند.
📸 http://llink.ir/80hw
❇️ محتوا و روش این کرسی در تقابل با هر آن چیزی است که بر پایهی قواعد حاکم بر خلقت نباشد و کرامت انسانی را آماج خود کند. «کلبه کرامت» تلاشی است فکری و عملی برای نظریهپردازی و گفتمانسازی پیرامون «علم مبارزه در اسلام».
📖 نقشه راه مطالعاتی کلبه کرامت در ماتریس متقاطع سه حوزه دکترین غرب، دکترین شرق، و دکترین اسلام با سه حوزه تاریخ طرحریزی استراتژیک، رویکردهای طرحریزی استراتژیک، و طرحریزی استراتژیک تعریف میشود. این نقشه از از این نشانی دریافت کنید:
⬇️ http://kolbeh-keramat.ir/Documents/Single/2517
📚 برای مطالعه بیشتر نیز به جلسه ۵۰۰ مراجعه بفرمایید:
⬇️ http://kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/346
🎥 تمام جلسات این کرسی فیلمبرداری شده و پس از تدوین حرفهای و درج پلتها و اسناد مربوطه در آن، در سایت بارگذاری شده که نسخه دیویدی آن از طریق انتشارات اندیشکده یقین نیز در دسترس است.
💽 اندیشهجویان و علاقمندان میتوانند با ارسال یک هارد اکسترنال به انتشارات اندیشکده، کل جلسات را به صورت یکجا دریافت کرده و سیر مطالعاتی کلبه کرامت را طی کنند.
🇮🇷 اندیشکده یقین، مرکز بررسیهای دکترینال
🌐 @andishkadehYaghin
📡 @andishkadehrahmat
📖 نقشه راه مطالعاتی دانش دکترینولوژی
📸 http://llink.ir/80iy
🖋 تدریس شده در جلسه ۵۰۰ در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۹۳:
⬇️ http://kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/346
🔺 اگر می خواهید با ساختار مطالعاتی کلبه کرامت آشنا شوید این نقشه را مطالعه بفرمایید.
🇮🇷 اندیشکده یقین، مرکز بررسیهای دکترینال
🌐 @andishkadehYaghin
📡 @andishkadehrahmat
🔺#ایمان_به_خدا تنها برای تحقق عالم کافی نیست بلکه #کفر_به_طاغوت نیاز است.
🔺یک انقلابی اگر کفر به طاغوت نداشته باشه یک تکنوکرات خطرناکه با آی کیوی بالا
🔺تکنوکرات ها آدم های کوچکی نیستند. آدم کوچک نمی تواند #انقلاب_اسلامی رو تبدیل کنه به #اقمار_آمریکا
🔺اگر کفر به طاغوت نباشد ما میشویم کارمندان جمهوری اسلامی که چادر و ریش و تسبیح داریم ولی تبدیل میشویم به پیچ و مهره های #آمریکا و #نظام_سرمایه_داری.
وحید یامین پور
@andishkadehrahmat
🔰جدیدترین توصیه رهبر انقلاب برای شناخت اولویتها
🌟باید با نهجالبلاغه مأنوس شوید
📌 دیدار رهبر انقلاب با هیأت دولت، معمولا جزو یکی از دیدارهای ثابت ایشان است که سالیان سال است که در ماه مبارک رمضان برگزار میشود. رسم همیشگی رهبر انقلاب در این دیدار آن است که در ابتدای آن، بخشهایی از #نهجالبلاغه را انتخاب کرده و دربارهی آن موارد و تذکراتی را ارائه میدهند.
↙️ نهجالبلاغهخوانی رهبر انقلاب البته مخصوص این دیدار خاص نبوده و در دیدارهای عمومیتر نیز فراخور بیانات خود، اشاراتی به این کتاب شریف داشتهاند. حتی از این بالاتر، در توصیهای به #جوانان چنین فرمودند که: «عزیزان با نهجالبلاغه انس پیدا کنید. نهجالبلاغه، خیلی بیدار کننده و هوشیار کننده و خیلی قابل تدبر است. در جلساتتان، با نهج البلاغه و کلمات امیرالمؤمنین(ع) انس پیدا کنید. اگر خدای متعال توفیق داد و یک قدم جلو رفتید، آن وقت با صحیفهی سجادیه - که علیالظاهر فقط کتاب دعاست؛ اما آن هم مثل نهجالبلاغه، کتاب درس و کتاب حکمت و کتاب عبرت و کتاب راهنمای زندگی سعادتمندانهی انسان است - انس بگیرید.»
⁉️ حال سؤال آن است که چرا رهبر انقلاب بر نهجالبلاغهخوانی اصرار دارند و همواره خواندن آن را (در کنار انس با قرآن) مخصوصا به جوانان توصیه میکنند؟
🔸اگر بپذیریم نقطهی آغازین "انحراف" یا "سقوط" انسانها، از انحراف یا التقاط فکری و معرفتی آنان سرچشمه میگیرد، نهجالبلاغه، "نظام باورها" و "ریشههای فکری" انسان را ترمیم و تصحیح میکند.
👈 چندماه پیش، در حاشیهی یکی از دیدارهای رهبر انقلاب با اهالی فرهنگ و هنر، ایشان در پاسخ به سؤال یکی از حضار که "چه کتابی بخوانیم که با توجه به راهبرد ائمه بتوانیم در تشخیص اولویتها دچار انحراف نشویم"، چنین فرمودند: «کتابی که - به قول شما- راهبرد ائمه را در هدایت مردم معین کرده باشد... من الان به ذهنم نمیرسد، منتها اگر شما میخواهید در این - باصطلاح- اولویتشناسی و اولویتیابی عمق پیدا کنید؛ با نهجالبلاغه اُنس پیدا کنید، نهجالبلاغه خیلی خوب است.
👈 الان واقعاً بنده بهعنوان مسئولی که در این جایگاه قرار دارم یکی از مشکلات اساسی خود من - من دارم واقعاً مشکل خودم را میگویم- در زمینهی بسیاری از این کارها ذهن [مسئولانی است که] مخاطبینم هستند یعنی آنهایی که با من همکارند که من از اینها میخواهم که مثلاً شما تولید ملی را پیش ببرید یا اقتصاد مقامتی را مثلاً فرض کنید که چه بکنید؛ من مشکل با ذهن اینها دارم. ببینید، اینکه ما میگوییم که به توان ملی، توان داخلی، آن اقتدار حقیقی داخلی تکیه کنید نه به بیرون و خب همه هم میگویند بله، منتها عمل نمیشود، چرا؟ چون مشکل ذهنی وجود دارد یعنی باور نیست.
👈 نهجالبلاغه خیلی راه باز میکند برای ما و خوشبختانه ترجمههای خوبی هم از نهجالبلاغه شده که میتوانید پیدا کنید. [آن را] با این نگاه بخوانید، با این نگاه که - به قول شما - اولویتها را بتوانید از آن دربیاورید. نهجالبلاغه خیلی خوب است، هم خطبهها خیلی خوب است و هم آن حکمتها خیلی خوب است، در نامهها هم خیلی چیزهای خوب هست. آدم دقیقاً در زمینهی باورها که من گفتم اولویت را پیدا کند، سعی کنید روی ذهنها اثر بگذارید، روی باورها اثر بگذارید.»
✳️ باری، فرصت سهماههی "بهار معنویت" (ماه رجب و شعبان و رمضان) فرصت مناسبی است برای جوانان مؤمن و انقلابی، که از آن استفاده کرده و خواندن نهجالبلاغه را در دستور کار قرار دهند. نهجالبلاغه، ریشهی باورهای انسان مؤمن و انقلابی است و جوانی که قرار است کار انقلاب را به پیش برد و فردای ایران را بسازد، چارهای ندارد جز آنکه ریشهی باورهای خود را هرچه بیشتر مستحکم کند، وگرنه در تندبادهای حوادث، خواهد لرزید، چنانکه در تاریخ اسلام و انقلاب برخی از دنیاطلبان لرزیدند.
📡 @andishkadehrahmat