🔵 مصاحبه با آیتالله حائری شیرازی درباره مرحوم سید منیرالدّین حسینیِ هاشمی
ramzeobour.com/پیش-از-انقلاب-برای-ولایت-فقیه-طرح-داشت.html
🔵 مصاحبه با دکتر محمدباقر ذوالقدر درباره مرحوم سید منیرالدّین حسینیِ هاشمی
ramzeobour.com/برای-تصویب-اصل-ولایت-فقیه-شب-و-روز-نداشت.html
☑️ @moniroddin
🔆 سید منیرالدّین حسینیِ هاشمی، فیلسوف انقلاب است
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی(دام عزه)، انقلاب اسلامي در مرحله عبور از «نظام اسلامی» به «دولت اسلامی» قرار دارد.
تئوریزه کردن رفتار دولت، که تداول ایام بین جریانها صرفاً یک تداول ایام سیاسی نباشد و حقیقتاً یک اتفاق فرهنگی بیفتد، کار بسیار دشواری است. برخی این را یک کار ساده تلقی کردهاند اما به تدریج روشن میشود که اینطور نیست... .
من اهل مبالغه نیستم ولي مدعی هستم که تنها فیلسوف انقلاب اسلامي، علامه سید منیرالدین حسینی شیرازی (ره) است. بنده ایشان را فیلسوف انقلاب میدانم و لاغیر. کسی بود که عمق درگیری فرهنگی جبهه حق و باطل را فهميد و تلاش کرد مسیر انقلاب اسلامی را برای عبور از این فضا به سمت تمدن اسلامي، تئوریزه کند.
البته الحمدلله نیروهای بسیارخوب و فرهیختهای در حوزه و دانشگاه داریم که برخی از آنان به مفهوم حقیقی، نخبه هستند و دغدغه آنان همین مسئله است؛ اینان مایه امیدند. اما من فقط یک فیلسوف میشناسم که در مسير توليد تئوری بنیادین متناسب با عمق استراتژیک انقلاب اسلامی حرکت کرد.
خدای متعال بر درجات همه عالمان اسلام بیفزاید؛ زحمتهاي فراواني کشیده شده است؛ بنده نمیخواهم قدر زحمتی را کم کنم؛ غرضم این نیست. میخواهم بگویم مسئله انقلاب اسلامی بسیار جدی و عمیق است؛ اگر مبارزه را به آن لایههای بسیارعمیق نکشانیم، [موفق نميشويم؛] مثلاً گاهی در حوزه ما روش تحقیقهای غربی برای پایاننامههای فضلای حوزه تدریس میشود! آيا ما به این نحو، به عمق انقلاب فرهنگی میرسیم؟ اگر ما در روش تحقیق، با غربیها دعوا نداریم، سر چه دعوا داریم؟!»، ۹۶/۱/۱۸
☑️ @moniroddin
💠 خاطرهٔ مرحوم محمدجعفر امامی شیرازی (عضو سابق جامعه مدرسین حوزه) درباره خصوصیات اخلاقیِ سید منیرالدین حسینیِ هاشمی
🔷 رعایت آداب و اخلاق
از نگاه اخلاقي، او [سید منیرالدین حسینی] يك روحاني بسيار منضبط بود. از نگاه من، رعايت اين نكات اخلاقي كه او مراعات ميكرد واقعاً بسيار سخت است، در نشستن، ايستادن، راه رفتن با دوستان، لباس پوشيدن، استعمال كلمات و القاب، احترام به فقهاء و علماء و بزرگان، متانت در سخن و... بهگونهاي بود كه انسان دلش ميخواست بگويد «تا اين حد صلاح نيست». اين برخوردها نسبت به فرزندان و بستگان نزديك نيز مشاهده ميشد.
(از ميان همه موارد ميتوانم يك نمونه را بياورم، اگر شما همراه او در يك اتومبيل سوار ميشديد، از رعايت تقدّم و تأخر در نشستن كه بگذريم، تا شما را به مقصدتان نميرساند خود به مقصد نميرفت و اگر اصراري از ناحيه شما بود كه او اول به مقصد برسد و شما ميخواستيد اول كوچه پياده شويد و برويد، او هرگز راضي نميشد، پس از پياده شدن از راننده ميخواست كه تو را به مقصد برساند. در حالي كه ما بهراحتي، رفيقمان را در نزديكترين راه به مقصدش پياده ميكنيم و خداحافظي و احساس ميكنيم به او خدمتي نمودهايم ولي او هرگز حاضر نبود همراهش را در بين راه پياده كند.)
🔷 عبادت و دعا
گرچه ما هيچگاه همسفر نبوديم و در منزلي بيتوته نكرديم، ولي چند علامت گواهي ميداد كه بسيار اهل عبادت و دعا است. در زمانهاي مختلف كه ملاقات داشتيم او را در حال وضو يا خواندن نماز مستحبّي ميديدم، و قبل از آغاز هر بحثي، قسمت مهمي از بحث را به دعا اختصاص ميداد، دعاهائي كه مخصوص خودش بود، دعاهايي كه اكثر جنبه اجتماعي داشت. از همه گذشته، پينههايي كه روي پاهايش بود دليل روشني بر تداوم دعا و زيارت بود، به علاوه از ادبياتي كه در مباحثش به كار رفته، ميتوان استشمام نمود كه اهل دعا و زيارت بسيار بوده كه در نظامسازي از دعاها بهره فراوان جسته است. چه نظرياتش با اينكه از استدلالهاي عقلي و محكم برخوردار بود، ولي نظريهٔ مشهور فقها و بزرگان شيعه را همواره مدّ نظر داشت.
🔷 عشق و ارادت به اهل بیت(ع)
عشق و علاقهاش به خاندان وحي، در سر حدِ بالايي بود، از گريههاي بلند و تكاندهندهاش در مجالس سوگواري معلوم بود كه محبّت اهل بيت (ع) آنچنان قلبش را مالامال ساخته بود كه به هنگام شنيدن مصائب آنها قلبش از جا حركت ميكند و ميخواهد از سينه به بيرون پرواز كند. دوستاني كه در سفرهاي زيارتي مشهد رضوي (ع) با او بودهاند نقل كردهاند كه او از فاصلههاي دور كفشها را بيرون ميآورد و با بكاء شديد به سمت حرم حركت ميكرد.
خداي او را غريق رحمت خود سازد و بر اعمالش پاداش خير دهد، و با اجدادش محشور گرداند.
📝 منبع: بُرشی از یادداشتِ محمدجعفر امامی شیرازی (۸۰/۱/۱۷) بهمناسبت رحلت سید منیرالدین حسینی هاشمی
□ زندگینامه محمدجعفر امامی(ره): urly.ir/ajm9
□ زندگینامه سید منیرالدین حسینی(ره): urly.ir/Va6d
☑️ @moniroddin
#پرونده_هواپیماربایی
🔴 ماجرایِ حضورِ «علامه سید منیرالدین حسینی هاشمی» در هواپیمایی که گروهگِ تروریستیِ منافقین ربودند و به پاریس بردند (در ۱۵ تیر ۱۳۶۲).
💥 #سید_منیرالدین_حسینی: من در ماجرای هواپیماربایی بحمدلله اصلاً مضطرب و دلواپس نشدم و هویت خودم را هم کتمان نکردم و در بازجویی هم به صراحت گفتم که بنده عضو جامعه مدرسین هستم و در مرکزی به نام فرهنگستان کار میکنم. چون کتمان کردن را نوعی عقبنشینی از موضعِ خودم در دفاع از نظام اسلامی میدانستم.
💥 #مناظرهٔ سید منیرالدین حسینی با منافقین (در هواپیما) و با نمایندهٔ پلیس فرانسه (در فرانسه)
💥شعارهای انقلابیِ مسافران و به هم خوردنِ نقشهٔ #مسعود_رجوی در فرانسه برای بهرهبرداریِ سیاسی و رسانهای از ماجرای هواپیماربایی
💥شوخیِ آقای #هاشمی_رفسنجایی درباره ربوده شدن سید منیرالدین حسینی
☑️ @moniroddin 👈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹گزارش خبرگزاری فرانسه دربارهٔ هواپیمایی که منافقین در ۱۵ تیر ۱۳۶۲ ربودند و به پاریس بردند.
«سید منیرالدین حسینی هاشمی» در فیلم دیده میشود.
🔆 روایتِ #سید_منیرالدین_حسینیِ_هاشمی از ماجرای هواپیماربایی توسط تیم تروریستی منافقین (در ۱۵ تیر ۱۳۶۲)
🔆 به هم خوردن نقشهٔ مسعود رجوی برای بهرهبرداری سیاسی و رسانهای از ماجرای هواپیماربایی
1⃣ ۱۵ تیرماه سال ۱۳۶۲، یک #هواپیمای_بوئینگ ۷۴۷ شیراز - تهران با ۳۹۰ مسافر، توسط پنج نفر از #منافقین از آسمان شیراز ربوده شد. هواپیماربایان ابتدا هواپیما را به #کویت بردند و از مقامات کویتی درخواست کردند تا سوخت و آب و غذای مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهند. مسئولان کویتی با هواپیماربایان وارد گفتوگو میشوند و در نهایت میپذیرند تا پس از آزادی ۱۸۷ مسافر، سوخت و آب و غذای مورد نیاز را در اختیار منافقین قرار دهند.
پس از انجام این مراحل، هواپیماربایان هواپیمای ایرانی را به فرودگاه اورلی پاریس انتقال میدهند و در آنجا هم پس از مداخله پلیس #فرانسه و اعطای پناهندگی به هواپیماربایان، مسافران ایرانی به کشور باز میگردند.
http://urly.ir/kpvW
http://urly.ir/JOE7
https://eitaa.com/moniroddin/191
https://eitaa.com/moniroddin/192
2⃣ علامه سید منیرالدین حسینی هم جزو مسافران این هواپیما بودند. ایشان در حاشیهٔ یکی از جلسات علمی در فرهنگستان علوم اسلامی (تقریباً بیست روز بعد از آن ماجرا)، گزارشی از اتفاقات این هواپیماربایی ارائه میدهند.
□ ایشان میگویند «من در این ماجرا بحمدلله اصلاً مضطرب و دلواپس نشدم و هویت خودم را هم کتمان نکردم و در بازجویی هم به صراحت گفتم که بنده عضو جامعه مدرسین هستم و در مرکزی به نام #فرهنگستان کار میکنم. چون کتمان کردن را نوعی عقبنشینی از موضعِ خودم در دفاع از نظام اسلامی میدانستم.»
□ ایشان در داخل هواپیما با یکی دو نفر از منافقین مناظره میکنند و انحرافِ فکری و بیثمر بودنِ «روش مبارزه»ی آنها را متذکر میشوند. ایشان در فرانسه هم گفتوگویی صریح و چالشی با نماینده پلیس فرانسه انجام میدهند درباره مدیریت فاسد جهانی!
□ سید منیرالدین حسینی در این ماجرا تلاش میکنند که مسافران را برای تکبیر گفتن و شعار دادن علیه منافقین همراه کنند. شعارهایی مثلِ «خدایا خدایا! از صحنهٔ روزگار! منافقین رو بردار!» و... که ازسوی مسافران سرداده میشود، موجب میشود برنامه #مسعود_رجوی در فرودگاه پاریس برای بهرهبرداریهای سیاسی و رسانهای از این ماجرا با شکست مواجه شود.
3⃣ آقای #هاشمی_رفسنجانی در خاطراتش (روز ۱۵ تیر ۱۳۶۲) به حضور سید منیرالدین حسینی در این هواپیما اشاره میکند و به کسی که از حضور ایشان در میان مسافران هواپیما ناراحت بوده، به شوخی میگوید: ناراحت نباشید! ایشان با نظراتِ اقتصادیشان، اقتصاد آنها را زیر سؤال میبرند و ناچار تحویلشان میدهند! http://urly.ir/e7Xe
☑️ @moniroddin
اصل ماجرای هواپیماربایی .mp3
10.33M
🔈 گزارش سید منیرالدین حسینیِ هاشمی از اصل ماجرای هواپیماربایی توسط منافقین
🔆 من در این ماجرا بحمدلله اصلاً مضطرب و دلواپس نشدم و هویت خودم را هم کتمان نکردم و در بازجویی هم به صراحت گفتم که بنده عضو جامعه مدرسین هستم و در مرکزی به نام فرهنگستان کار میکنم. چون کتمان کردن را نوعی عقبنشینی از موضعِ خودم در دفاع از نظام اسلامی میدانستم... .
☑️ @moniroddin
برخورد علمی با منافقین در هواپیما .mp3
3.75M
🔈 گزارش سیر منیرالدین حسینیِ هاشمی از گفتوگوی علمی با منافقینِ هواپیماربا، در هواپیما
🔆 سید منیرالدین حسینی در این هواپیماربایی، در داخل هواپیما با یکی دو نفر از منافقین وارد بحث میشوند و ضعف مبانی فکری و ضعف روش مبارزه آنها را متذکر میشوند...
☑️ @moniroddin
برخورد علمی با نماینده فرانسه .mp3
11.12M
🔈 گزارش علامه حسینی از گفتوگوی علمی با نماینده پلیس فرانسه
🔆 ایشان گزارش میدهند که در پاریس، وقتی میخواستند ما را رها کنند، نماینده پلیس فرانسه (که از مسافران سؤالاتی میپرسید)، گفت «حرفی برای گفتن داری؟» گفتم «اگر حوصلهاش را داری، بله که دارم!» و شروع کردم به نقد مدیریت جهانی و اینکه همه این مشکلات، ثمرهٔ مدیریتِ فاسدِ جهانی و کشورهای خودِ شماست، و نکاتی از این قبیل.
نماینده پلیس فرانسه هم جوابهایی داده بود، ولی درمجموع، عاجز شده بود!
☑️ @moniroddin
🔆 نقش شعارهای انقلابیِ مسافران، در فراری دادنِ منافقین
🔆 همين «يا الله»، «يا رب» و هر شعار و دعايي که نسبت به رهبر انقلاب میکنی و شعائري که احيا ميکني و تعظيم ميکني، آثار عظيمی دارد.
🔵 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«در ماجرای هواپيماربايی¹ چيزي که آنجا ما با چشم ملاحظه کرديم، اين بود که همين که از هواپيما ما آمديم و شروع به نماز کرديم و شروع کرديم به شعار، اين شعار، آنها را فراری داد. با اينکه در مقدماتش بسيار کوشيده بودند که برای اين مطلب در خود رسانههاي بينالمللي در سطح جهان ـ نه فقط در اخبار فارسي براي ايرانيها ـ مسئله بتراشند. مصاحبه مستقيم گذاشته بودند! آن نادانِ ابله [رجوی] اعلام کرده بودند که براي استقبال میآید، ولي بالمرّه قدم نگذاشتند! نه فقط او نيامد، خبرنگارها هم نيامدند. نه فقط خبرنگارها نيامدند، ترسيدند که وارد شهر هم بشوند. قبلاً سعي ميکردند که هتلی در وسط شهر گرفته بشود، ولي همين که شعارها را دیدند، خوف بَرِشان داشت! ديدند تمام آن بافتههايشان که ميگويند «مردم، ناراضي از حکومتاند»، اين مردم دارند شعار براي رهبر عظيم الشان انقلاب، حضرت نائب الامام امام خميني (ره) ميدهند؛ شعار براي جنگ ميدهند؛ شعار عليه منافقين ميدهند. لذا جرأت آنها بريده شد!
اجازه تماس با خبرنگارها را هم بالمرّه ندادند بلکه از راه دور _ شايد فاصله سيصد چهارصد متري يا بيشتر _ داشتند با دوربين عکس برميداشتند و نزديک نمیآمدند!
اينها از برکت اسلام است. ربط به بندهٔ طلبه ندارد. اين، ربطِ به منطق اسلام دارد، ربطِ به شعار اسلام دارد، ربطِ به نماز دارد. شما این مطلب را کم نگيريد! هرچه امر نماز را زياد بگيريد، بالاتر از آن مقداري است که در اين عالم متوجه ميشويم. همين «يا الله»، «يا رب» و هر شعار و دعايي که نسبت به رهبر انقلاب میکنی و شعائري که احيا ميکني و تعظيم ميکني، آثار عظيمی دارد! در آن ماجرا هم، اثرِ آنهمه پولهايي که اينها خرج کرده بودند و مصاحبه مستقيمي که گذاشته بودند، خنثي کرد. درواقع، باطلالسحرِ آنها است.
الان هم که شما شعار ميدهيد، در داخل هم عيناً همينطور است. شما با اين شعارها، با اين نمازها، با اين توجهات، توانستيد آنها را خُرد کنيد. اين جبههها و شهادتها، برخاسته از همين شعارها است، برخاسته از همين نمازها است، برخاسته از همين توسلات است. توجهتان به اسلام، توجهتان به جنگ با کفر، ان شاء الله هر لحظه محکمتر باشد و ذرهاي سستي در بين شما راه پيدا نکند. آنها ميخواهند که با همه وسوسهها، شما يک لحظه در طرفداري از اسلام، در توجهتان به نماز، در توجهتان به تکبير، و در توجهتان به شعائرتان تردید کنید.
اگر آنجا همين تکبيرها نبود، عظمت اسلام نبود، و قطعاً آنها وقت بهرهبرداريشان بود که خبر را از خبر پنجم، به خبر درجه يک بينالمللي برسانند.» (۱۳۶۲)
1. https://eitaa.com/moniroddin/194
☑️ @moniroddin
🔆 اینگونه نیست که جوانها بلد نباشند ازدواج کنند یا مانعشان فقط پدر و مادر باشد، بلکه «محیطِ جامعه» تحقیرشان میکند!
🔆 علتِ اساسیِ محرومیتِ جنسی جوانان، به وجود ناهنجاری در وضعیت اقتصادی و سیاسی بازگشت میکند. من مانع ازدواج را این دو میدانم.
🔆 وقتی [مدل سرمایهداری] در اقتصاد حاکم است، توصیه به سادهزیستی و ازدواج ساده، یک تعارف است!
🔆 وقتی شما هر روز تبلیغات مصرفی ارائه میدهید و آبرو و آبرومندی را «مادی» تعریف میکنید، توصیه به «ازدواج ساده» چه معنایی میدهد؟! آیا میخواهید با «ازدواج ساده»، همه به یک جوان به چشمِ تحقیر نگاه کنند؟!
🔵 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«شما باید مسئله ازدواج را، که بهعنوان یکی از مسائل مهم است، خوب بشکافید. وقتی اشتغال را برای بین سن ۲۵ تا ۳۰ سال قرار میدهید و تعریف فقر و درآمد را هم بهگونهای قرار میدهید که زن و مرد نتوانند قبل از اشتغال ازدواج کنند، چگونه میخواهید به نیاز جامعه پاسخ دهید؟
اینکه میگویید بیاییم ازدواجها را ساده بگیریم، آیا میخواهید تعریف فقر را بههم بزنید؟
در این موضوع، شما باید شدیداً به الگوی توزیعِ ثروت و الگویِ برنامه حمله کنید!
وقتی شما هر روز تبلیغات مصرفی ارائه میدهید و آبرو و آبرومندی را «مادی» تعریف میکنید، توصیه به «ازدواج ساده» چه معنایی میدهد؟! شما خودتان تعریف فقر را عوض میکنید و [حالا] میخواهید با «ازدواج ساده»، همه به یک جوان به چشمِ تحقیر نگاه کنند؟! امکان ارضاء باید با چه رنجها و تحمیلها و تحقیرهایی همراه باشد؟
این شعار باید بهخوبی شکافته شود که علت اساسیِ محرومیتِ جنسی، به وجود ناهنجاری در نظام اقتصادی و اجتماعی بازگشت میکند. توصیه به سادهزیستی و ازدواج ساده، یک تعارف است و مثل این است که مثلاً بگویند «اگر یک عدهای گوشت و برنج بخورند و بقیه که گیرشان نمیآید نان و پیاز و سبزی و ترشی میل کنند، خیلی برای مزاج خوب است!»
شما به چه کسی و در چه جامعهای، این الگو را ارائه میدهید؟! آیا در جامعهای که نه درآمد و نه هزینه و نه شرایط سیاسیِ آن با قبل یکسان نیست، این الگو را ارائه میدهید؟ امروزه شرایط بهگونهای است که پسر و دختری که در خانۀ پدرشوهر یا پدرزن زندگی کنند، احساس ذلت میکنند و آبرومند نیستند. شما هویت آنها را اینگونه تعریف کردهاید و گفتهاید در مسکن استقلال داشته باشند. حتی اگر مسکنْ کوچک باشد هم تحقیرشان میکنید!
درموردِ ازدواجِ جوانان باید عوامل مختلف دقیقاً تحلیل شود. باید شما بتوانید از زبانِ جوان حرف بزنید. 👈 اینگونه نیست که جوانها بلد نباشند ازدواج کنند یا مانعشان فقط پدر و مادر باشد، بلکه «محیط جامعه» تحقیرشان میکند! دقیقاً ناهنجاری در شرایط اقتصادی و سیاسی، موانع ازدواج است. من موانع را این دو میدانم؛ زیرا ازنظرِ فرهنگی و اسلامی برای ازدواج در سن شانزده سالگی به بالا مانعی نیست؛ امّا امروزه نمیتواند آبرومندانه ازدواج کند و معنای آبرو هم مادی تعریف شده است.
این رنجها را که میگوییم، برای این است که [ریشۀ] پرخاشها معلوم شود.» ۱۳۷۸
☑️ @AndisheMonir
🔆 زن متدین کسی است که «تقابلِ نظامِ کفر با نظام اسلام» را بشناسد و تعیینِ موضع کند.
🔹 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«ما درباره زنِ متدین چه تصویری ارائه میکنیم؟ زن متدین کسی است که بتواند «روبهرو بودنِ روابطِ نظامِ کفر با نظام اسلام» را بشناسد و بتواند تعیینِ موضع کند و بتواند در تنظیم کارِ خود در خانه نسبتبه این امرِ مهم، تبیین منطقی داشته باشد و با شوهرش مشارکت کند.
[او باید بتواند] متناسب با کاری که شوهرش نسبتبه وظایف مردانه دربینِ مردها انجام میدهد او نیز در بینِ زنها، نسبتبه وظایف زنانه، آن وظیفه را دنبال و تعقیب کند؛ یعنی هردو، عضو یک حزب به نام حزبالله باشند؛ یعنی توسعه اسلامی را میفهمند و دنبال این هستند که ببینند در توسعه اسلامی باید چه نقش سیاسی، فرهنگی و یا اقتصادی داشته باشند و مسئولیت آنها چیست.» (۱۳۷۸)
☑️ @AndisheMonir
🔆 «عفتِ انفعالی و تحمیلی» یعنی از ترسِ شوهر، خودش را از مرد نامحرم میپوشاند؛ ولی اگر دستش به جایی برسد که هیچکس نباشد، هم چادر و هم سروگردن را رها میکند!
🔆 «عفتِ آگاهانه و انتخابی» یعنی زن میداند که حجاب، هم نزد خدا برای او رشد میآورد و هم در میان مردم برایش عزّت میآورد و هم هویت او را در موضع برتر قرار میدهد.
🔵 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«گاهی به زن مرتباً نق میزنند. چه کسانی نق میزنند؟ محیط اجتماعی، مادرشوهر، شوهر، خواهرشوهر. کمکم فرسایش شروع میشود؛ تحقیر را دیگران میکند و او هم فرسایشِ هویت پیدا میکند. در آن صورت، این عفتْ انتخابی نیست، ازرویِ آگاهی نیست، عفتِ آگاهانه نیست؛ بلکه عفت انفعالی است. عفت انفعالی یعنی از ترسِ شوهر، خودش را از مرد نامحرم میپوشاند؛ ولی اگر دستش به جایی برسد که هیچکس نباشد، هم چادر و هم سروگردن را رها میکند! ترس از شوهرْ ملکه شده است، لذا انضباط به چادر بهخاطرِ آگاهی نیست، بهخاطرِ این نیست که میداند حجاب، هم نزد خدا برای او رشد میآورد و هم در میان مردم برایش عزّت میآورد و هم هویت او را در موضع برتر قرار میدهد.
وقتی عفتْ آگاهانه نبود، احساس حقارت و پستی میکند و خودش را دربرابرِ قدرتِ مرد، پست میشناسد. لذا فتنهگری و رذالت [شروع] میشود؛ اگر یک جایی قدرت پیدا کند، کلِّ آن تحقیرها را یکجا تلافی میکند! کمکم سن او بالا میرود و از بیست سال به سی سال و از سی سال به چهل سال میرسد و کمکم بچههایی پیدا میکند و شوهر نمیتواند طلاقش دهد و خودش یک رُکن میشود، و کمکم مادرشوهرْ پیرزنِ ضعیفی میشود؛ حالا، هم فتنهگری و هم رذالت و پستی میکند؛ یعنی انتقامجوییِ ناخودآگاه میکند». (۱۳۷۸)
☑️ @AndisheMonir
🔆 دیدگاه «علامه سید منیرالدینِ حسینیِ هاشمی» دربارهٔ نظریهٔ «برخورد تمدنها» و «گفتگوی تمدنها»
🔵 سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
«جهانی شدن بر سه محور ممکن است:
🌀 نظریه اول (برخورد تمدنها) این است که بگوییم در عینیت، بهوسیلۀ زبانِ کارآمدی، با تمدن دیگر درگیر میشویم که درنهایت، با برخورد تمدنها، یک تمدن غالب میشود؛ یعنی کارآمدیِ خود را اثبات میکند و بسترِ هماهنگ شدنِ سایر تمدنها میشود. در این محور، «موضعگیری» اساسِ تفاهم است و منطق کارآمدتر و پیروز بستر هماهنگی قرار میگیرد و دیگران با آن همراه میشوند.
🌀 نظریه دوم (گفتوگوی تمدنها) این است که بر محورِ بهرهوری از دنیا به تفاهم برسیم. در این فرض، نیازی به موضعگیریِ عینی و کارآمدیِ رزمی نیست؛ بهجای برخورد، تمدنها گفتوگو میکنند. این گفتوگو پیرامون بهرهوری از دنیا انجام میگیرد؛ بهگونهای که هماهنگی در سطح جهانی براساسِ مابهالاشتراکها انجام میشود و سطوح هماهنگی و استقلال به «مابهالاشتراک و مابهالاختلاف» تعریف میشود.
▫️مابهالاشتراکِ جهانی، میدان و سطح موضوعاتی را تحویل میدهد که باید در مقیاس جهانی هماهنگ شود.
▫️در سطح پایینتر نیز مجموعهای از ویژگیهای خاصِ منطقهای است که در آن نیز مابهالاشتراکِ منطقهای وجود دارد. باید استقلالِ مابهالاشتراکهای منطقهای حفظ شود؛ باید مابهالاشتراک هر منطقه هماهنگ شود و به وحدت برسد و ادبیات خاص خود را پیدا کند تا درنتیجه، تفاهم در مقیاس منطقهای برای به حداکثر رساندنِ بهرهوری حاصل گردد.
▫️دربینِ یک ملّت (که پایینتر از سطح یک منطقه است) نیز مابهالاشتراکهایی وجود دارد که با ملل دیگر در یک منطقه تفاوت دارد. مابهالاشتراکهای ملّی اساسِ وحدتِ ملی قرار میگیرد. این وحدت همچنان ادامه پیدا میکند تا اینکه به یک شخصیت منتهی میشود.
با این توضیح، کلاً مابهالاشتراکها طبقهها و مراتبِ موضوعات را معین میکند، و تعیین میشود که وحدت و تفاهم تا چه سطحی لازم است و تا چه سطحی نیز باید استقلال حفظ شود، نه اینکه درگیری باشد. بنابراین فرض «استقلال» و «تفاهم»، هردو حفظ میشود.
🌀 نظریه سوم (درگیری با «تمدن کفر» و گفتوگو با «تمدنهای متأله») این است که اصل در تفاهم برای بشر، نیازهای مادی و بهرهوری از آن نیست، بلکه اصلْ جهتِ تکامل است. جهتِ تکاملِ یک انسان، کلیۀ نظامِ تعاریفِ ارزشی او را تنظیم میکند که میتواند با جهتِ تعاریفِ فردِ دیگر مختلف باشد. [لکن] وحدتِ جهت، علّت تفاهم است؛ «قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْاْ إِلَى كَلَمَةٍ سَوَاء بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ أَلاَّ نَعْبُدَ إِلاَّ اللّهَ وَلاَ نُشْرِكَ بِهِ شَيْئًا وَلاَ يَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضاً أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللّهِ». ما قدرتِ همجهت و همسو شدن با خداپرستان را داریم. تفاهم بر روی مابهالاشتراک صحیح است؛ «مابهالاشتراکِ در جهت»، قابلتفاهم است. اگر مابهالاختلافِ در جهت به محورِ وحدت ـ آنهم با حفظ استقلال ـ برسد، امکان تفاهم دارید و اگر به وحدت نرسد و مثلاً هم «سَوَاء بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ أَلاَّ نَعْبُدَ إِلاَّ اللّهَ» باشد و هم بتپرستی باشد، در این صورت، درگیری بهوجود میآید. پس، ما با «تمدن کفر» درگیری داریم و با «تمدنهای متأله» گفتوگو میکنیم. برای وحدت با متألهین، گفتوگو می کنیم و در برخورد و موضعگیری نسبتبه کسی که در جهتِ مقابل باشد، درگیری داریم.» (۱۳۷۸)
☑️ @moniroddin
🔆 علامه سید منیرالدین حسینیِ هاشمی: «در بالاترین افق، "دستگاه جدید ریاضی" تولید کردهایم.» ↙️
https://eitaa.com/moniroddin/106
https://eitaa.com/moniroddin/108
https://eitaa.com/moniroddin/110
https://eitaa.com/moniroddin/111
🔗 کتابِ «تحول در ریاضیات، لازمهٔ تحول در علوم انسانی» میتواند شما را با جنسِ نظریهٔ ایشان آشنا کند.
معرفی کتاب: https://eitaa.com/moniroddin/208
💥 «نشر تمدن نوین اسلامی» منتشر کرد:
📕 کتاب «تحول در ریاضیات، لازمهٔ تحول در علوم انسانی»
(بررسی امکان و ضرورت تأسیس ریاضیات اسلامی)
✍ نوشتهٔ استاد سید مرتضی حسینیِ الهاشمی
(فرزندِ علامه سید منیرالدین حسینیِ الهاشمی)
🌀 ریاضیات اسلامی چیست؟ آیا واقعاً چنین است که نتوان ریاضیات را به اسلامی و غیراسلامی تقسیم نمود؟
آیا مقصود از ریاضیات اسلامی، ریاضیاتی است که کاربرد اسلامی داشته باشد؟ آیا ریاضیات اسلامی بدین معناست که ۲ بهعلاوهٔ ۲، مساوی با ۴ نباشد و مثلاً ۳ یا ۵ گردد؟
آیا مقصود از ریاضیات اسلامی، ریاضیات استنباطی و تعبدی است که بتوان آن را از آیات و روایات استخراج کرد؟ آیا مقصود از ریاضیات اسلامی، ریاضیات دوره مسلمین است؟ آیا ریاضیات اسلامی، به معنای نفی سایر ریاضیاتهای موجود، به دلیل غیراسلامی بودن آنهاست؟ آیا با تأسیس ریاضیات اسلامی، ریاضیات قدیم و ریاضیات جدید از اعتبار ساقط شده و نسخ میگردند؟ آیا طرح موضوع ریاضیات اسلامی، مایه تضعیف دین است؟
⬅️ عمده مخالفتها نسبتبه ریاضیات اسلامی، ناشی از تصور نادرست و غیردقیق از این واژه است. لذا باید گفت پاسخ همه سؤالات فوق، منفی است و در این کتاب تلاش شده، ضمن ارائه تصور دقیقی از ریاضیات اسلامی، امکان و ضرورتِ آن به اثبات برسد.
💠 خرید کتاب (از ۱۵ تیر ۹۸)
(۲۰۰ صفحه + یک عدد DVD تصویری | ۳۰ هزار تومان، بهعلاوهٔ هزینهٔ پُست):
🆔 @tamaddonnovin
☎️ 09104646212
📀 این DVD بههمراه کتاب «تحول در ریاضیات، لازمهٔ تحول در علوم انسانی» ارائه میشود.
🔗 معرفی کتاب و نحوهٔ خرید آن:
https://eitaa.com/moniroddin/208