eitaa logo
اندیشکده ادبیات پایداری
253 دنبال‌کننده
47 عکس
0 ویدیو
6 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
باسمه تعالی 🔸🔹هفتمین دو فصلنامه اندیشه‌نامه پایداری به مدیر مسئولی محمدرضا سنگری و سردبیری جواد کامور بخشایش از سوی اندیشکده ادبیات پایداری منتشر شد. ✅پرونده ویژه این شماره از نشریه به موضوع ادبیات داستانی پایداری اختصاص یافته است. 📝ادبیات داستانی پایداری شاخه‌ای از ادبیات است که در ایران پیشینه‌ای کهن دارد و در آن از رشادت‌ها، شجاعت‌ها و ایثار ملتی روایت می‌شود که در دوره‌های گوناگون به دفاع از دین، هویت، سرزمین و آرمان‌های خود برخاسته‌اند و نقش‌آفرین بوده‌اند. 📌در بخش نخست این شماره با نویسندگان فعال در این حوزه از جمله احمد شاکری، محسن پرویز، محمدرضا سرشار، مهدی سعیدی، محسن مؤمنی شریف، محمد رودگر، راضیه تجار، یوسف قوجُق، هادی خورشاهیان، اکبر صحرایی و امیرشهریار امینیان بحث و گفت‌وگو شده است. 📖در بخش یادداشت‌ها و مقالات نیز مقاله‌هایی چون «ادبیات داستانی انقلاب اسلامی»، «رفتار شناسی مسئله‌مندان در جریان ادبی با نگاهی به جریان ادبیات داستانی جنگ و دفاع مقدس»، «مفهوم شناسی ادبیات داستانی انقلاب اسلامی» ، «بارقه‌های جهانی در داستان کوتاه دفاع مقدس» ، «سیر تحول و شکل‌گیری ادبیات داستانی دفاع مقدس در دهه شصت» و...... منتشر شده است. 🇮🇶🇦🇫ادبیات داستانی عراق و افغانستان از موضوعات جدیدی است که در این شماره از نشریه در دو مقالۀ «تصویر رزمندگان ایرانی در رمان‌های عراقی مربوط به جنگ تحمیلی» و «مؤلفه‌های پایداری در داستان زنان افغانستان» به آن پرداخته شده است. 🖋در این شماره همچنین، انتشارات راه‌یار در مصاحبه با یاسر عسگری معرفی شده است. 📚در قسمت معرفی آثار، کتاب‌های راهنمای کمبریج درباره ادبیات جنگ، کتاب‌های ممنوع: سرگذشت رمان‌های ممنوع شده به دلایل سیاسی در امریکا و جهان و برادران ماه مورد نقد و بررسی قرار گرفته‌اند و در ادامه نیز کتاب‌های پژوهشی منتشرۀ ادبیات پایداری در سال 1401 معرفی و واکاوی شده‌اند.
با سلام و احترام پنجاه و نهمین جلسه از سلسله جلسات مثنوی خوانی روز چهارشنبه 26 مهر ماه ساعت 8 صبح در سالن جلسات اتاق ۴۰۷ برگزار می شود. لینک کانال اندیشکده ادبیات پایداری در ایتا @andishkadehpaidary
بیست‌وسومین نشست اندیشکده ادبیات پایداری با عنوان «بازنمایی تاریخ در ادبیات: ویژگی‌های رمان تاریخی» روز سه‌شنبه 25 مهر 1402 ساعت 14 تا 16 در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار خواهد شد. رمان یکی از مهم‌ترین ابزار انتقال تاریخ و پیوند دهنده تاریخ و ادبیات است. سخنران نشست، دکتر حسین پاینده، استاد نظریه و نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبائی، در این موضوع به بررسی رمان‌های جنگ خواهند پرداخت.
با سلام و احترام شصت و دومین جلسه از سلسله جلسات مثنوی خوانی روز چهارشنبه ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۲ ساعت 8 صبح در سالن جلسات، اتاق ۴۰۷ با حضور استاد ارجمند دکتر محمدرضا سنگری برگزار می شود. شرکت در این جلسه برای عموم علاقمندان آزاد است. لینک کانال اندیشکده ادبیات پایداری در ایتا @andishkadehpaidary
استاد ارجمند جناب آقای علیرضا کمری تعداد ۲۷۷ عنوان کتاب در زمینه دفاع مقدس، ادبیات پایداری، ادبیات انقلاب اسلامی و سایر حوزه ها به اندیشکده ادبیات پایداری اهدا و وقف کرده اند. اندیشکده لازم می داند مراتب  قدردانی و سپاسگزاری خود را نسبت به این اقدام شایسته و خداپسندانه ابراز دارد.
بیست و چهارمین نشست تخصصی اندیشکده ادبیات پایداری با عنوان «واکاوی داستان انقلاب بر اساس مؤلفه‌های ساختاری و محتوایی ادبیات داستانی در غرب» روز دوشنبه، 29 آبان 1402 ساعت 14 تا 16 در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار می‌شود. بررسی انواع رمان انقلاب و نیز داستان کوتاه و مینیمال انقلاب از دیگر مباحثی است که به آن‌ها اشاره خواهد شد. استاد کامران پارسی‌نژاد، پژوهشگر، نویسنده و منتقد ادبی، سخنران این نشست خواهند بود.
گروه مرجع ادبیات انقلاب اسلامی اندیشکده ادبیات پایداری با همکاری گروه ادبیات اندیشه پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می‌کند. عنوان:‌ کرسی علمی – ترویجی «بررسی نظریه شعر انقلاب اسلامی» سخنرانان: دکتر حامد صافی، دکتر محمدرضا سنگری، دکتر محمود بشیری، حامد طونی زمان: یکشنبه، 19 آذر ماه 1402، ساعت 10 – 12 مکان: سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی حضور مجازی: skyroom.online/ch/iict/farhang
اندیشکده ادبیات پایداری حوزه هنری و فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار می‌کنند: همایش «چشم‌انداز اعتلای ادبیات پایداری: موانع و راهکارها» این همایش روزهای سه شنبه و چهارشنبه 28 و 29 آذرماه 1402 در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار خواهد شد. این رویداد در پنج کمیسیون «تحلیل و ارزیابی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری ادبیات پایداری»؛ «بررسی برنامۀ درسی و سرفصل‌های موجود در گرایش ادبیات پایداری»؛ «بررسی وضعیت موجود منابع درسی»؛ «کارگروه دانشجویان نخبۀ این گرایش» و «بررسی نشریات حوزه ادبیات پایداری» با حضور صاحب‌نظران و استادان دانشگاه‌ها برگزار خواهد شد. این همایش در روز اول به بحث و بررسی محورهای کمیسیون‌ها و جمع‌بندی آن‌ها می‌پردازد و در روز دوم نتیجه بررسی‌ها و جمع‌بندی‌ها به اطلاع حاضران خواهد رسید.
با سلام و احترام به اطلاع می رساند با توجه به برگزاری همایش ملی «اعتلای ادبیات پایداری: راهکارها و موانع» در روزهای ۲۸ و ۲۹ آذر ماه، جلسه هفتگی مثنوی خوانی در روز چهارشنبه ۲۹ آذر برگزار نخواهد شد.
هدایت شده از لیلا باقری
بیست‌وپنجمین نشست اندیشکده ادبیات پایداری با عنوان «تحولات نقد ادبی در نیمه اول قرن بیستم» روز دوشنبه 25 دی 1402 ساعت 14 تا 16 در سالن صفارزاده حوزه هنری برگزار خواهد شد. موضوع این نشست، نقد ادبی است که به‌عنوان یکی از روش‌های ارتقای سطح کیفی آثار خلاء آن در حوزه ادبیات پایداری مشهود است و ضرورت دارد نهادهای متولی به کاربردی کردن این روش بپردازند. گروه ادبیات دفاع مقدس اندیشکده ادبیات پایداری برای ورود به این موضوع در قدم اول، به برگزاری این نشست با سخنرانی دکتر حسین پاینده، استاد نظریه و نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبائی اقدام کرده است. تحولات نقد ادبی در نیمه اول قرن بیستم که همزمان با تحولات ادبی نوین در ایران است، در این نشست مطرح خواهد شد.