#کتاب
🔸ویژهنامه «الهیات و علوم شناختی»
فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت، ش 173
زمستان 1403
@Andishnaak| اندیشناک
🔸شبکه سرمایهداری فاجعهمحور
گرچه هدف اعلام شده دولت بوش در سال 2001، جنگ با تروریسم بود اما پیامد آن خلقِ "شبکه سرمایهداری فاجعهمحور" است؛ یعنی ظهور اقتصاد نوین و تمام عیار به شکل خصوصیسازی شده در زمینه «امنیت داخلی، جنگ و بازسازیِ فاجعه». نیویورک تایمز در ۲۰۰۷ نوشت: "در غیاب گفتوگوی عمومی یا اخذ تصمیم به روالِ مرسوم، پیمانکاران عملا «قوه چهارم حکومت» شدهاند"
آنچه در دوران سردرگمی همگانی بعد از حملات ۱۱ سپتامبر روی داد، شوک درمانی اقتصادی در خاک خود ایالات متحده بود. تیم بوش در این تکامل جسورانهی "شوک درمانی"، به جای رویکردِ دهه نود که شرکتهای عمومیِ موجود را میفروختند، چارچوبی کاملا جدید برای کارهایش خلق کرد.
این شاهکار نیازمند دو مرحله بود. اول اینکه فضای رعب و ترسی که پس از یازده سپتامبر ایجاد شده بود به خدمت گرفته شد تا جو پلیسی، نظارت، توقیف و اختیارات قوه مجریه را به طرز چشمگیری افزایش دهد. دوم اینکه وظایفی چون امنیت، تهاجم، اشغال و بازسازی که اخیرا بودجه بسیار خوبی دریافت کرده بود، بیدرنگ به بخش خصوصی سپرده شد.
✍🏼 نوآمی کلاین، دکترین شوک
@Andishnaak| اندیشناک | محمدینیا
اندیشناک | محمدینیا
🔸شبکه سرمایهداری فاجعهمحور گرچه هدف اعلام شده دولت بوش در سال 2001، جنگ با تروریسم بود اما پیامد
🔸 پینوشت:
1. ما تا این نقطهی ایالات متحده، هنوز فاصله داریم، اما آیا در جهت مخالف آن پیش میرویم یا به سوی آن؟
2. یک شاخص بگویم: آیا در حال کاهش مستمر مرزها و اقتدار دولت هستیم یا نه؟ اگر آری، پس «جمهوری» در جمهوری اسلامی رو به زوال است. بین جمهوریت و دولت، رابطه مستقیمی وجود دارد، اگرچه دهها روایت ساخته میشود تا زوالِ دولت/جمهوریت را «تقویت بخش خصوصی» و «مردمسپاری حکومت» برای ما جا بزنند.
3. دهه فجر مبارک. اما فجر انقلاب اسلامی نیاز به مراقبت دارد، نه مراسم، فقط.
@Andishnaak| اندیشناک | محمدینیا