التماس یک حسنه در قیامت
در خبر صحیح از نبیّاکرم (صلی الله علیه و آله) است که: همانا مردمان هرگاه روز رستاخیز و دقّت حساب و دردناکی عذاب را لمس کنند، همانا پدر در این روز به فرزندش میچسبد و میگوید: «من چطور پدری برای تو در دنیا بودم؟ آیا من تو را تربیت نکردم، از دسترنج و زحمت خودم تو را غذا ندادم و تو را نپوشاندم؟ احکام را به تو نیاموختم، آیا قرآن را به تو آموختم از فامیل خودم برای تو زن تزویج کردم، بودجهی زندگی تو و همسرت را تا زنده بودم تأمین کردم بعد از مرگ هم مال فراوانی برایت بهجا گذاشتم».
فرزند میگوید: «پدرم! راست و درست میفرمایی، خواستهی شما چیست»؟
پدر میگوید: «پسرم! همانا میزان عمل و کردارم سبک است، گناهم از ثوابم بیشتر است، فرشتگان گفتهاند اگر یک حسنهی دیگر داشته باشی میزان خوبیها از بدیها سنگینتر میشود هماکنون خواهش من از شما این است که یک حسنه از کردار نیک خویش به من ببخشی تا میزان خوبیهایم بهواسطهی همان حسنه سنگین شود امروزی که خطرش بزرگ است».
فرزند به پدر میگوید: «نه، به خدا حاضر نمیشوم پدر جان! خود من هم میترسم که کفّهی گناهانم سنگین و کفّهی کارهای نیک من سبک باشد، من قدرت اینکه چیزی به تو ببخشم ندارم».
سپس پدر میرود در حالیکه پشیمان و گریان است بر آن خوبیها که به فرزندش در دنیا کرده و همینطور مادر نیز فرزندش را در این روز ملاقات میکند و میگوید: «پسرم! آیا رحم من جایگاه تو نبود»؟
میگوید: «بلی، ای مادر»!
مادر میگوید: «آیا پستانم برای تو وسیلهی آشامیدنی نبود»؟
میگوید: بلی، مادرم»!
سپس مادر میگوید: «پسرم! گناهانم سنگین و فراوان است از تو میخواهم که یکی از گناهانم را تو تحمّل کنی و بپذیری تا سبکبار شوم».
میگوید: «ای مادر، از من دور شو! همانا من سرگرم نفس و حساب خودم میباشم سپس اشکریزان از پسر جدا میشود.
این است تأویل گفتهی خدای تعالی: هیچ یک از پیوندهای خویشاوندی میان آنها در آن روز نخواهد بود و از یکدیگر تقاضای کمک نمیکنند [چون کاری از کسی ساخته نیست]! (مؤمنون/۱۰۱)
و مرد هم به همسر متوسّل میشود و میگوید: «فلانی من چطور همسری بودم برای تو در دنیا»؟
زن، اوّل او را ستایش به خوبی میکند و میگوید که تو شوهر خوبی بودی برایم».
سپس مرد به او میگوید: «من فقط یک حسنه از تو میخواهم شاید بدان واسطهی نجات پیدا کنم و وارهم از این باریکبینی حساب و سبکی میزان و عبور از صراط».
زن بههمسرش میگوید: «نه به خدا! من طاقت این را ندارم من هم مانند تو از سرنوشت امروزم بیمناکم».
پس شوهر با دلی غمگین و افسرده و سرگردان از کنار زن میرود.
این موضوع در تأویل گفتهی خدای تعالی: اگر شخص سنگینباری دیگری را برای حمل گناه خود بخواند، چیزی از آن را بر دوش نخواهد گرفت، هر چند از نزدیکان او باشد! (فاطر/۱۸) یعنی نفسی که گرانبار به گناه شده از اهل خود میخواهد که چیزی از بار او بردارند، همانا ایشان باری از گناهش را برنمیدارند؛ بلکه حال مردم روز قیامت چنین است هرکسی میگوید: «خودم، خودم، آنچنان که خدای تعالی میفرماید: یَوْمَ یَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِیهِ* وَ أُمِّهِ وَ أَبِیهِ* وَ صاحِبَتِهِ وَ بَنِیهِ* لِکُلِّ امْرِئٍ مِنْهُمْ یَوْمَئِذٍ شَأْنٌ یُغْنِیهِ، روزیکه فرار میکند مرد از برادرش و مادر و پدرش و از همسر و برادرش، برای هر مردی از ایشان روز چنین کاری است که او را از هرچیز بینیاز میکند».
منابع:
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۷، ص۳۸۶ إرشادالقلوب، ج۱، ص۵۶
🌷 پیامبر اکرم(صَلی الله عَلیه وَ آلهِ) فرمودند :
✍ وقتی با کسی دوست شدی از هیچ کس دربارۀ او سؤال مکن ، چون ممکن است به یکی از دشمنان او برخورد کنی که درباره او سخنی به خطا گوید و میان شما تفرقه اندازد.
📖 نهج الفصاحه
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04
🌷 امام سجاد(علیه السّلام) :
✍ آخرين سفارش حضرت خضر به حضرت موسى اين بود كه :
👌 هرگز كسى را به سبب گناهش خوار نكن.
📒 الخصال ، صفحه 111
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04
قضم یا قضیم...
یکی از القابی بود که دشمنان
به امیرالمؤمنینعلیهالسلام داده بودند.
از امام صادق علیه السلام درباره این لقب
پرسیده شد، حضرت فرمودند:
زمانی که پیامبر همراه علی
از خانه بیرون آمدند؛
کودکان مشرکین طبق معمول
به پیامبر سنگ میزدند؛
ازین رو حضرت امیر به سمت
کودکان میرفت وگوش و بینی
آن ها را فشار میداد.
(مولا در آن زمان ۱۳ سال داشتند)
وقتی از کودکان دلیل
گریهشان را میپرسیدند میگفتند:
" قضمنا علیُّ قضمنا علی"
علی ما را گوشمالی داد.
به همین دلیل دشمنان
امیرالمؤمنین را " قضم" به معنای
گوشمال دهنده و درهم کوبنده
یاد میکردند.
#القاب
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04
پندی از ابلیس!!
امام صادق علیه السلام برای حفص بن غیاث حکایت فرمودند که: روزی ابلیس بر حضرت یحیی علیه السلام ظاهر شد در حالی که ریسمان های فراوانی به گردنش آویخته بود، حضرت یحیی علیه السلام پرسید: این ریسمان ها چیست؟ ابلیس گفت: اینها شهوات و خواسته های نفسانی بنی آدم است که با آنها گرفتارشان می کنم. حضرت یحیی علیه السلام پرسید: آیا چیزی از ریسمان ها هم برای من هست؟ ابلیس گفت: بعضی اوقات پرخوری کرده ای و تو را از نماز و یاد خدا غافل کرده ام. حضرت یحیی علیه السلام فرمود: به خدا قسم، از این به بعد هیچ گاه شکمم را از غذا سیر نخواهم کرد. ابلیس گفت: به خدا قسم، من هم از این به بعد هیچ مسلمان موحدی را نصیحت نمی کنم.
امام صادق علیه السلام در پایان این ماجرا فرمود: حفص! به خدا قسم، بر جعفر و آل جعفر لازم است هیچ گاه شکم شان را از غذا پر نکنند.
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04
#مرگ نزديك است، و زمانِ با هم بودن، اندك...
_علیبنابیطالبعلیهالسلام
| نهجالبلاغه،حکمت۱۶۸
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04
ابوالطفیل میگوید:
روزی بچه یتیم ها در محضر
امیرالمومنینعلیعلیهالسلام بودند؛
و دیدم که ایشان آنچنان به یتیمان
تفقد و مهربانی میکرد،
و به آنها عسل میخوراند؛
که بعضی از اصحابش آرزو میکردند؛
ای کاش ما نیز یتیم بودیم!
تا مورد توجه و لطف مولا قرار میگرفتیم...
#بابامعلی
|بحارالانوار،جلد۴۱،ص۲۹
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04
با دهان ناپاک دعا نکن!
حضرت صادق علیه السلام فرمودند: عابدی از بنی اسرائیل سه سال پیوسته دعا می کرد تا خداوند به او پسری عنایت کند؛ولی دعایش مستجاب نمی شد. روزی عرض کرد: خدایا! من از تو دورم که سخنم را نمی شنوی یا نزدیکی ولی جوابم را نمی دهی؟!
در خواب به او گفتند: سه سال است خدا را با زبانی که به فحش وناسزا آلوده است می خوانی،اگر می خواهی دعایت مستجاب شود فحش وناسزا را رها کن، از خدا بترس،قلبت را از آلودگی پاک کن و نیت خود را نیکو گردان.
حضرت صادق علیه السلام فرمود: او به دستورات عمل کرد، آن گاه خداوند دعای او را اجابت کرد و پسری به او داد. (اصول کافی 325/ج2)
#داستان_و_عبرت
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04
#صفات_الشیعه
#شهادت_ثالثه
✅ بانوی محدِّثه
~~~~🔆🔅~~~~~~~~~~
☑️ حضرت فاطمه #معصومه سلام الله علیها از بانوان محدثه به شمار می رود. ایشان از روات #فاطمیات هستند.
دو مورد از روایاتی که از این بانوی مکرمه از فاطمه دختر امام صادق علیهالسلام، از فاطمه دختر امام باقر علیه السلام ، از فاطمه دختر امام سجاد علیه السلام ، از فاطمه و سکينه دختران امام حسين علیه السلام، از ام کلثوم، از فاطمه زهرا سلام الله علیها، نقل شده است عبارتند از:
☑️#حدیث_منزلت و #حدیث_غدیر
👈 انسيتم قول رسول الله يوم غدير خمٍّ: من کنتُ مولاهُ فعلي مولاه و قوله: انت منّي بمنزلة هارون من موسي
📚 الغدير في الكتاب والسنّة والأدب، العلامة الأمينی، ج1 ص197
https://t.me/borrhan/34605
☑️ روایتی بسیار زیبا با این معنا:
#چون_علی_رادوستداشتند_ولادتشان_پاکگرديد.
👈 حضرت فاطمه معصومه (عليهاالسلام) از فاطمه دختر امام صادق عليه السلام با سند فاطميات نقل مي کند از فاطمه زهرا عليهماالسلام نقل مي کند که پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله در یکی از احادیث #معراج فرمودند:
🔹هنگامی که مرا به آسمان بردند داخل بهشت شدم، در آنجا قصری از دُرّ سفيد ميان خالی ديدم که دارای دَری بود زينت شده با دُرّ و ياقوت و روي آن پردهای آويخته بود. وقتی سر بلند کردم ديدم بر بالاي آن نوشته اند:
لا اله الّا الله، محمد رسولُ الله، عليّ ولي القوم؛
خدايي جز خداي يگانه نيست، محمد رسول خداست، علي وليّ و صاحب اختيار مردم است و بر پرده نوشته شده بود:
بخٍ بخٍ مَن مثل شيعة عليٍّ؛
به به چه کسی مانند شيعه علی است.
وقتی داخل شدم قصری از عقيق سرخ در آن ديدم که وسط آن خالی بود اين خانه نيز دری داشت که پردهای مزيّن به زبرجد بر آن آويخته بود. وقتی سرم را بلند کردم ديدم بر او نوشته:
محمّد رسول الله، علي وصيّ المصطفي؛
محمد رسول خدا، علی وصی مصطفی است.
و بر پرده نوشته بود :
بشّر شيعةَ عليٍّ بطيب المولد؛
به شيعه علی بشارت بده به #حلال_زادگی
وقتی وارد شدم به قصری از زمرّد سبز رسيدم که زيباتر از آن را هرگز نديده بودم. دری از ياقوت قرمز داشت که با انواع لؤلؤ زينت شده بود. بر پرده آن نوشته بود:
شيعة عليّ هم الفائزون؛
شيعيان علی رستگارانند.
پرسيدم: دوست من جبرئيل، اين کاخ از آن کيست؟ پاسخ داد:
يا محمّد، لابن عمّک و وصيّک عليّ بن ابي طالب(عليه السلام) يحشر النّاس کلّهم يوم القيامة حفاةٌ عراة الّا شيعة عليّ ... ؛
اي محمد! اين خانه پسرعمو و جانشين تو علي بن ابي طالب است، در روز قيامت همه مردم پا برهنه و عريان محشور میشوند، جز شيعيان علی، و همه مردم با نام مادرشان صدا میشوند جز شيعيان علی که با نام پدرانشان خوانده میشوند.
درباره راز اين مسئله پرسيدم، پاسخ داد: لانّهم احبّوا عليّاً فطاب مولدهم؛
چون علی را دوست داشتند ولادتشان پاک (و حلال) گرديد.
📚مستدرک سفینة البحار، علامه شیخ نمازی شاهرودی، ج6، ص 11
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04
#حضرت_معصومه
#ورود_به_قم
#دوبیتی
آواز رحیل کاروان میآید
خیزید زجا که میهمان میآید
إی مردم قم به ناقه اش گل ریزید
معصومه ملیکه جهان میآید
#قاروبی
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04
در زمان فتحعلیشاه قاجار و به دستور وی خانه هایی تحت عنوان عمارت شاهی در جنب حرم حضرت معصومه سلام الله علیها ساخته شد و وقف نامه ای هم برای آن تنظیم گردید تا زایرین خاص و شخصیت ها و رجال مملکتی از آن استفاده نمایند در یک بخش از عمارت که مخصوص پادشاه بود تالاری وجود داشت که چهره بیش از یکصد تن از شاهزادگان توسط محمد علی نقاش باشی اجرا شد .
در زمان حضرت آیت الله بروجردی و هنگام احداث مسجد اعظم قم در سالهای دهه سی ، این عمارت تخریب شده و نقاشی های گچی آن در قالب ۵۴ قطعه از دیوار جدا و در مجموعه حرم نگهداری میشد. در سال پنجاه و سه خورشیدی، این مجموعه نقاشی ها طبق دستور بنیاد فرح از موزه آستانه به منظور انتقال به موزه نگارستان به نماینده مربوطه تحویل می گردد . و یک قطعه آن در موزه آستانه برحسب اتفاق جا می ماند .
در سالهای اخیر که موضوع مرمت این نقاشی ها در تهران مطرح می شود مسئولین مربوطه فکر می کردند این نقاشی ها متعلق به یکی از بناهای قاجاری در تهران است.
در ادامه بررسی هایی که در موزه آستانه انجام گرفت اطلاعات جدیدی از نام نقاش و وقف نامه بنا و سایر اطلاعات مرتبط بدست آمد که در اختیار همکاران موزه نگارستان قرار داده شد . در شهریور نود و چهار این اطلاعات در قالب کتابی آماده انتشار جمع آوری شد . پس از اتمام مراحل پیچیده مرمت و نصب این مجموعه قطعات نقاشی در سالن مربوطه ، مراسم رو نمایی از این اثر کم نظیر ، تحت عنوان "صف سلام فتحعلیشاهی " با حضور گروهی از شخصیت های فرهنگی هنری کشوردر محل موزه نگارستان در تاریخ چهارده اسفند سال نود و پنج ، انجام پذیرفت.
منبع:موزه آستان حضرت معصومه سلام الله علیها
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04
✅ تسبیح چکاوک چیست؟
1)عَنْ سُلَيْمَانَ الْجَعْفَرِيِّ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا علیه السلام عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ علیهماالسلام قَالَ: لا تَأْكُلُوا الْقُنْبُرَةَ، وَ لا تَسُبُّوهَا، وَ لا تُعْطُوهَا الصِّبْيَانَ يَلْعَبُونَ بِهَا، فَإِنَّهَا كَثِيرَةُ التَّسْبِيحِ لِلَّهِ تَعَالَى، وَ تَسْبِيحُهَا: «لَعَنَ اللَّهُ مُبْغِضِي آلِ مُحَمَّدٍ علیهم السلام». (الكافي، ج6، ص225)
حضرت رضا علیه السلام از پدر گرامی از جدّ بزرگوارش علیهماالسلام نقل می کند که فرمود: (گوشت) چکاوک را نخورید و به این پرنده اهانت نکنید و در اختیار کودکان قرار ندهید که با آن بازی کنند، زیرا این پرنده، به مقدار زیاد، تسبیح خداوند متعال می کند، و ذکر تسبیح این پرنده، چنین است: « لَعَنَ اللَّهُ مُبْغِضِي آلِ مُحَمَّدٍ علیهم السلام»
2)قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله: إِنَّ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ خَلْقاً لَيْسَ مِنْ وُلْدِ آدَمَ وَ لَا مِنْ وُلْدِ إِبْلِيسَ يَلْعَنُونَ مُبْغِضِي عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ علیه السلام. قَالُوا: مَنْ هُمْ يَا رَسُولَ اللَّهِ؟ قَالَ: هُمُ الْقَنَابِرُ، يُنَادُونَ فِي السَّحَرِ عَلَى رُءُوسِ الشَّجَرِ: «أَلَا لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى مُبْغِضِي عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ علیه السلام، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ، وَ سَلامٌ عَلى عِبادِهِ الَّذِينَ اصْطَفى». (كشف اليقين في فضائل أمير المؤمنين عليه السلام، ص429)
رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: خداوند مخلوقی دارد که از فرزندان آدم علیه السلام و از فرزندان ابلیس نمی باشد، و این مخلوقات، بر مبغضین امیرالمؤمنین علیه السلام لعنت می کنند. سؤال کردند: ای رسول خدا! این مخلوقات چه کسانی هستند؟ فرمود: آنها پرندگان چکاوک هستند که در سحرها بر بالای درختان، ذکرشان چنین است: «أَلَا لَعْنَةُ اللَّهِ عَلَى مُبْغِضِي عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ علیه السلام، بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ، وَ سَلامٌ عَلى عِبادِهِ الَّذِينَ اصْطَفى»
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
#فضائل
✨ما را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/4066247196C93ed6e9a04