🔹بزن باران، بزن باران ...
بارش غافلگیر کننده باران در یکی از گرمترین روزهای تیرماه باغ خاطرهها در حاشیه رودخانه گلستان، طرقبه/ جمعه ۲۳ تیر ۱۴۰۳
عکس و ویدیو از غلامحسین نوعی
#باغ_خاطره ها
#گردشگری_مسولانه
#دپارتمان_گردشگری_پارسه
@anjoman_parse
جناب دکتر پزشکیان
رئس جمهور محبوب و منتخبٍ عاشقان وطن
موفقیت شما و مردم ایران را به نسل های آینده که از انتخاب امروز بهره مند خواهند شد تهنیت می گویم
من شاگرد مکتب باستان شناسی هستم که در پیشگاه بزرگانی چون زرین کوب، نگهبان، باستانی پاریزی، سیمین دانشور، زریاب خوئی، اسلامی ندوشن، شیرین بیانی و شفیعی کدکنی زانو زده ام.
همهٔ آن بزرگواران به ایران و میراث های فرهنگی ایران می بالیدند و نشانه های عظمت و شکوه و افتخار ایران را در شاهکار های علمی و فنی و هنری کشف شده در شوش و شهر سوخته و حصار و هلیل رود و مارلیک و حسنلو و بیستون و تخت جمشید و تخت سلیمان و نیشابور و سلطانیه و اصفهان با افتخار و مباهات به ما نشانی می دادند و به ما می گفتند که: نخستین انسان های ابزار ساز در حدود هشتصد هزار سال پیش در کناره کشف رود می زیستند و فسیل جمجمه نخستین انسان هوشمند در غار کلدر خرم آباد کشف شده و برای نخستین بار انسان توانسته است به افکار و اندیشه خود در قالب نقاشی بر دیواره غار های میر ملاس و هومیان در کوهدشت لرستان تجسم دهد و برای نخستین بار انسان بر روی زمین در گنج دره هرسین کرمانشاه اقدام به کشاورزی و معماری و یکجانشینی کرده است و برای نخستین بار انسان در جیرفت اقدام به نوشتن خط کرده و برای نخستین بار منشور آزادی بشر را کورش، بزرگ ترین ناجی انسان های در بند ستمکاران نوشته است.
با این وجود همان گونه که استحضار دارید هیچ حاکمیتی چنانکه باید این ارزش ها و امتیازات را پاس نداشته و از مزایای آن ها بهره نبرده اند.
پر واضح است که همه شاهکارهای منقول موجود در موزه ها و غیر منقول، در قامت بناها، حتی کاخها را ملت ها خلق کرده اند و پادشاهان صرفا بهره بردار آن ها بوده اند، بنا براین تمامی آن ها اینک میراث های بر جای مانده از هنرمندان و مهندسان و معماران و دانشمندان و بر آمده از فرهنگ بومی این مرز و بوم و شایسته عزت و احترام هستند.
ما می توانیم به پشتوانه آن ها در دنیا سربلند باشیم و با معرفی عالمانه آن ها به جهانیان ضمن ارتقای هویتمان، انبوه گردشگران را به ایران جلب کنیم و از اقتصاد گردشگری بهره مند شویم.
لازمه این امر عشق به ایران، داشتن شناخت و تعریف درست و جامع از میراث فرهنگی و معرفی آن مقوله است.
گردشگری و صنایع دستی هم که با ادغام در میراث فرهنگی «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» را تشکیل داده اند می توانند در سایه مدیریتی قوی و کاردان و متخصص خوش بدرخشند و همدوش و همراه میراث فرهنگی هویت ساز و در آمد زا شوند.
بدیهی است وقتی سه حوزهٔ میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به بهره وری مطلوب می رسند که متولی هر حوزه ، متخصص و عالم و علاقمند به آن حوزه باشد قاعدتاً همان گونه که باستان شناس نسبت به قواعد و فرمول های فیزیک نا آگاه است، یک فیزیکدان هم نسبت به یک تپه باستانی و لایه های تمدنی نهفته در آن آشنائی ندارد و به دلیل عدم شناخت، قدر و ارزش آن را نمی داند بنا بر این به عنوان یک ایران دوست که سال ها بر روی تپه ها و کوه ها و دشتها و غارها و چاه ها در جستجوی آثار و نشانه های فرهنگ و تمدن این سرزمین اهورائی خاک خورده و دوازده سال معاون پژوهشی و هشت سال بعد از باز نشستگی از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۴مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی بوده ام متواضعانه خواهشمندم نهاد تخصصی و بنیادی «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» را به عنوان احیا کننده و معرف هویت ملی جدی بگیرید و اصل شایسته سالاری را در گزینش مسئولان اعمال فرمایید.
با سپاس و عذر خواهی از تصدیع اوقات شریف و گرانبهایتان رجبعلی لباف خانیکی ۱۴۰۳/۴/۲۰
رونوشت : جناب آقای دکتر نامور مطلق رئیس محترم کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جهت استحضار..
🔹🔹🔹🔹🔹کانال اطلاع رسانی رویدادهای گردشگری انجمن پارسه دوستداران میراث فرهنگی
@anjoman_parse
🔹🔹🔹🔹🔹🔹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گردشگری_راهی_برای_رهایی
🔹ساحل زیبای محمود آباد
ویدوی محبت آمیز ارسالی دوستداران انجمن پارسه از ساحل زیبای دریای خزر
جمعه ۲۲ تیر ۱۴۰۳
ویدیو از علی حمیدی
#ایران_زیبا
#گردشگری_مسولانه
#دپارتمان_گردشگری_پارسه
@anjoman_parse
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گردشگری_راهی_برای_رهایی
🔹 آیین سنتی علمبندان در ماه محرم در روستای زیبای ماسولۀ گیلان
#ماسوله_زیبا
#گردشگری_مسولانه
#دپارتمان_گردشگری_پارسه
@anjoman_parse
🏴 فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی، سالروز شهادت جانگداز سرور و سالار شهیدان کربلا حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و هفتاد و دو تن از یاران باوفای ایشان، برعموم آزادگان جهان تسلیت و تعزیت باد.
@anjoman_parse
🔺میراثِ مسعود
🖋️#مریم_اطیابی
🔸به گزارش میراثباشی؛ دو روز بیشتر نیست که ستاد گردشگری شما بیانیهای در خصوص میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منتشر کرد که در آن آمده بود: با این دیدگاه دکتر پزشکیان « به عنوان نامزد ریاست جمهوری ایران » میبایست متعهد به حمایت و حفاظت و گسترش این اندیشه و این میراث درخشان تاریخ ایران چه پیش و چه پس از اسلام چه در ایران و چه با خویشان و برادران و خواهرانمان در سرزمینهای پیرامون ایران که فرهنگ و تاریخ مشترکی داریم؛ باشد.
🔸برای این کار ما نیاز به دانش، آموزش از فرزندانمان تا بزرگسالانمان داریم. از همه مهمتر آموزش مسئولان و مدیران؛ تا بدانند تاریخ و ظرفیتهای بیشمار میراث فرهنگی، طبیعی، ملموس و ناملموس آن بویژه نقش آن در امنیت ایران، اتحاد بین اقوام ، دوستی با ملل پیرامون، بازیابی و گسترش فرهنگ خردورزی، حمایت از علم و فرهنگ در تمام این سرزمینها تا چه حد است. »
🔸به استناد همین حساسیت توجه به چند موضوع در حوزه میراث فرهنگی از وزیر آتی شما درخواست میشود:
1⃣ با توجه به حساسیتهای گسترده میراث فرهنگی اعم از ملموس و ناملموس، معاون کل میراث فرهنگی باید حتما فردی متخصص و جامعالاطراف باشد که به حوزههایی همچون باستانشناسی، موزهداری، مرمت، معماری، پژوهش هنر، تاریخ، مردمشناسی تا حدودی اشراف داشته باشد.اهل خرد جمعی باشد و از کارمندان جز تا مدیران به او دسترسی داشته باشند و بتوانند به راحتی به دفترش رفت و آمد داشته باشند.تا حدودی گستره ایران بزرگ را بشناسد و براساس آن در خصوص ظرفیت و امکانات ایران تصمیمگیری کند.
2⃣ مدیران ارشد را از کسانی که دستشان به منافع شخصی و مالی از قرادادهای غیر مستقیم تحت عنوان انواع طرحها و روابط با شرکتهای پیمانکاری، مشاوره و ... آلوده است و عضو هیات مدیره این شرکت و شریک آن شرکت هستند و با عناوین هیات علمی از این سوی و آن سو سفارش میشوند و مدتی سودای ارتقای مرتبه هیات علمی دارند یا بازنشستگانی که قدرت مخالفت در مقابل خواستههای غیر قانونی ندارند، یا افرادی که در تمام دولتها سودای پست دارند و هر روز بر اساس تغییر وزرا تغییر رنگ میدهند و خیالشان راحت است با پایان خدمت دوباره به هیات علمی خود یا دوره بازنشستگی باز میگردند و کسی با آنها کاری ندارد انتخاب نکند.
3⃣پاشنه آشیل میراث فرهنگی تفویض اختیار به مدیران ادارات کل استانی است. مدیران سفارشی، نامتخصص، ناآگاه و حتی گاهی با کارنامه ضد میراثی چگونه میتوانند در حوزه میراث فرهنگی از جمله پروندههای ثبت و عرصه وحریم و بافتهای تاریخی بویژه در حوزه پایگاههای ثبت ملی و جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند. قدرت و شأنیت پایگاههای میراث فرهنگی ملی و جهانی را به آنها بازگردانید.این پایگاهها باید با پایش مشخص کنند به چه نیروهایی نیازمندند و لزومی به دخالت مدیران کل در امور پایگاهها نیست، دست مدیران استانی در تصمیمگیری پایگاهها قطع کند.
4⃣دست حفاران غیر مجاز، قاچاقچیان، گنجیابان، رمالان و فالگیران و جنگیران را از حوزه باستانشناسی به جد کوتاه و قطع کند. این جماعت توانستهاند خود را به صاحبان قدرت برسانند و این بار با ایجاد توهم گنج کوروش، خشایارشا، داریوش، نادرشاه،یزدگرد، شاه عباس، قاجار و حتی در دوره معاصر گنج جنگ جهانی اول و دوم و خاندان پهلوی و... در ذهن این صاحبان قدرت نفوذ و آنها را اغفال کرده ،سفارش حفاری رسمی و قانونی در چهل گوشه کشور را از طریق صاحبان قدرت بدهند. حفاریهایی که در حوزه میراث فرهنگی به «حفاریهای پرحاشیه» شهره شده و یکی از آخرین نمونههای شرمسارانه آن حفاری در کاخ نیاوران بوده است!!!! این جماعت علی رغم فشار باستانشناسان به کار خود ادامه دادهاند، هرچند خوشبختانه در هیچ کدام حفاریها به خواستههایشان نرسیدند اما ننگ این اقدامات تا ابد بر پیشانی میراث فرهنگی باقی است و باید برای همیشه تاریخ قاطعانه به آنها پایان داد.
5⃣انجمنها و سمنهای میراث فرهنگی را دوباره فعال کنید و دیگربار، باب نقد و گفت و گوی مدیران و کارشناسان را در رسانهها بازکنید. سمنها و رسانهها بازوان نظارتی وزارتخانه میراث فرهنگی در سراسر کشورند.حذف آنها خسارتهای جبران ناپذیری به میراث فرهنگی وارد میکند.
6⃣مهمترین زنگ خطر در حوزه میراث فرهنگی نبود منابع انسانی است. به جد در این دوره بسیاری از متخصصان و کارشناسان بازنشسته میشوند.بکارگیری و آموزش مدیران فرهنگی و علاقهمند به میهن، و بهرهگیری از منابع انسانی نخبه و جوان که در حوزههایی همچون باستانشناسی، موزهداری، امیناموال، مرمت، معماری، پژوهش هنر، مردم شناسی، زبانشناسی و... متخصصاند جزو اوجب واجبات است.
7⃣به انتصاب مدیران غیر متخصص و بعضا سیاسی در موزهها و کاخ موزهها پایان دهد.
کانال اطلاع رسانی انجمن پارسه دوستداران میراث فرهنگی
@anjoman_parse
🔹«شله»
شله غذای سنتی و خوشمزه مخصوص عزاداری های محرم در شهر طرقبه با قدمتی بیش از یک قرن
#شله
#سنتهای_عاشورا
#دپارتمان_تاریخ_شفاهی_پارسه
@anjoman_parse
🔹برای ثبت در تاریخ
این فيش حقوقی پرسنل قراردادی آتش نشانی اصفهان با ۱۳ سال سابقه کار ستادی که لیسانس امداد سوانح داره:
حقوق ناخالص: ۳۷ میلیون تومان
مبلغ ۷/۸۰۰ میلیون رفاهی گرفتند
۳/۸۰۰ میلیون هزینه برای مسکن
۵/۲۰۰ فوق العاده جذب و خاص
منبع: کانال فخر نیوز
#دپارتمان_تاریخ_شفاهی_پارسه
@anjoman_parse
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گردشگری_راهی_برای_رهایی
🔹دیار عاشقی هایم
ِهمایون شجریان
با انتشار این ویدیو نوشت ....
مهربانان گرامی؛
تصنیف «دیار عاشقی هایم »
که برای ایران عزیزمان سروده شده است،
همراه با کلیپی از جناب خشایار لهراسبی تقدیم به نگاه پر مهر شما.
تصاویر این کلیپ حاصل شش سال کار جناب لهراسبی از هزاران کیلومتر تصویر برداری هوایی از میهن عزیزمان
می باشد ...
#ایران_زیبا
#گردشگری_مسولانه
#دپارتمان_گردشگری_پارسه
@anjoman_parse
🌱خوابگاهی متفاوت با حال و هوای مهربانی نیکوکاران
🎨زیباسازی مجتمع خوابگاهی بنیاد( پردیس ۷ )در حال انجام است.
▪️تاکنون تصاویر چهره برخی از خیّرین خوابگاه ترسیم شده است.
▪️زیباسازی فضاهای داخلی نیز در حال انجام است.
#بنیاد_دانشگاهی_فردوسی
حامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد
@Bonyadfum
#تاریخ_شفاهی_دانشگاه_فردوسی_مشهد
#دپارتمان_تاریخ_شفاهی_پارسه
🔹🔹🔹کانال اطلاع رسانی انجمن پارسه دوستداران میراث فرهنگی
@anjoman_parse
🔹🔹🔹🔹🔹🔹