🔻حسین امیرعبدالهیان، وزیر امورخارجه در توئیتر:
🔸دستور تحقیق در مورد فوت تراژیک مهسا، که چنانکه رییسجمهور گفت، مانند دختران خود ما بود، صادر شده است.
🔸حقوق بشر، برای ایران ارزشی ذاتی دارد - بر خلاف کسانی که به آن به چشم ابزاری علیه رقبا مینگرند.
🔸آمریکا باید به جای ریختن اشک تمساح، به تروریسم اقتصادی پایان دهد.
🔴فکر کردی حالا که حاج قاسم نیست میتونی با تحریک خانواده مرحومه #مهسا_امینی، در جانِ ما ایران بلوا به پا کنی؟!
نیروی قدس و حاج اسماعیل ادبت میکنن
💬عباس کلاهدوز
ماجراي استقرار شبانه نیروهای امنیتی عراق در خیابانهای بغداد چه بود؟
🔹رسانهها شب گذشته از حضور ناگهانی نیروهای امنیتی عراق در خیابانهای بغداد به خصوص مناطق اطراف منطقه سبز خبر دادند.
🔹یک منبع مطلع به «المعلومه» گفت: این عملیات در راستای ارزیابی میزان آمادگی نیروهای امنیتی برای مقابله با سناریوهای احتمالی همچون حوادث اخیر بود؛ بهخصوص اینکه برخی گروهها خود را برای تظاهرات ماه اکتبر آماده میکنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تشکیل و آموزش گروه های رزمی داوطلب مردمی در ارمنستان،جهت آمادگی دربرابر حمله آذربایجان.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 #درس_اخـــلاق
🔻خیلی ها اومده بودن کربلا برای تماشا، برای اینکه قصه رو جمع کنن!
نمیخواستن تیر و نیزه بزنن گفتند ما که امام حسین نمیکشیم
بعد هی خورده خورده قاطی شدن.....
🔻استاد پناهیان
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🛑تذکر مهم
دوستان عزیز توجه بفرمایید مطالبی که اخیرا بارگذاری می شود به منزله تایید همه افعال نظام جمهوری اسلامی نیست انتقادات ما به شیوه ی حکومتی مسولین نظام و اصلاح رویه های غلط و نادرست در امور سیاسی و اقتصادی و اجتماعی در جای خود محفوظ است همچنین ما نسبت به ابزارهایی مانند گشت ارشاد و پلیس امنیت اخلاقی نقد جدی داریم که باید حتما اصلاح بشود و تا اصلاح کامل و تربیت نیروهای متخصص و متخلق به اخلاق اسلامی و پرهیز از خشونت و ضرب و شتم در مواجهه با جوانان و نوجوانان چه زن و چه مرد و توجه به اخلاق اسلامی و فعالیت موثر در مدارس از ابتدایی تا مدارج بالا و ساخت و تربیت نسل امام زمانی این مراکز به ظاهر امر به معروف اما در باطن بی تخصص و باید متوقف شود چون اثر معکوس می گذارد اما بر عموم مردم امربه معروف و نهی از منکر واجب است ولی به شروط فقهی و تاثیر و مسائلی از همین قبیل ضمنا ابتدا باید در بدنه ی حکومت و خانواده ی مسولین نظام امربه معروف و نهی از منکر در سطح وسیع اتفاق بیفتد تا در مردم کشور هم نهادینه شود در هر صورت امروز مواجهه ی ما با دشمنان اسلام و هتاکان دین و کسانی که طالب بی عفتی و بی هویتی و بی غیرتی هستند می باشد و مخاطب ما در مبارزه این عمال و زیر دستان شیاطین هستند که در همه شهرها نفوذ کردند و حتی خانواده ها را آلوده نموده اند و ما برای نابودی این گروه از هیچ کوششی فروگذار نخواهیم کرد پس ما افعال و سیاست های نظام را مطلق تایید نمی کنیم و خواهان اصلاح واقعی تمامی سیاست ها ی سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی نظام جمهوری اسلامی هستیم تا مقدمه سازظهور ولی الله الاعظم باشیم
*امر به معروف و نهی از منکر در کلام مرحوم حاج اسماعیل دولابی*
🔸در امر به معروف و نهی از منکر مواظب باشید با فروع دین، گردن اصول دین را نزنید. احکام شرع، فروع دین است و محبّت و ولایت خدا و اولیائش اصل دین است.
🔸به گونهای روی عمل به احکام فشار نیاورید که افراد را از خدا و دین منزجر سازید و به اصل دینشان، یعنی محبّت آنها به خدا و اهل بیت علیهم السّلام، لطمه وارد شود.
🔸در آیهی هفتاد و یکم سورهی توبه، اوّل ولایت و محبّت بین مؤمنین را و بعد امر به معروف و نهی از منکر را مطرح میکند. امر و نهی وقتی اثر میکند که محبّت برقرار باشد.
🔸عقرب و مار سمّی بهترند از کسی که به اسم امر به معروف و نهی از منکر، به افراد نیش میزند و آنها را میآزارد و از خدا و اولیا و دین بیزار میکند.
🔸امر به معروف جایی مؤثّر است که طرف مقابل به تو مؤمن باشد و تو را قبول داشته و دوست داشته باشد. هر جا قرآن فرمود: مؤمنین را چنین و چنان بکن، مقصود مُؤمِنین بِکَ است، یعنی کسانی که به تو ایمان دارند.
🔸جوانان این زمان، تحریک را دوست ندارند. نمیخواهد آنها را خیلی امر به معروف و نهی از منکر بکنید، آنها فطرتاً در راه هستند. با اخلاق و صفات شایسته و با نیّت خوب و دعای خیر در حقّ آنها کار کنید و آنها را به سمت کمالات ببرید. آنها را باید با نماز دوست کنید، نه اینکه فقط نمازخوان کنید. کار بعضیها بینماز کردن مردم است. آنها با امر و نهی زیاد و مردمآزاری، جوانها را تارکالصّلاة میکنند، مقدّسمآبها و افراد سختگیر کارها را خرابتر میکنند.
🔸اینکه در احادیث آمده است در آخرالزّمان امر به منکر و نهی از معروف میکنند، معنیاش این است که امر به معروف و نهی از منکر که میکنند، اثر عکس دارد، چون دائم به افراد سیخ میزنند و آنها را از دین بیزار میکنند.
🔸به زور میشود کسی را مسلم کرد و مجبور نمود شهادتین بگوید، ولی ایمان به زور نمیشود. نکند بچّهات را به زور به نماز وادار کنی.
🔸آنقدر که گناه کردی و خدا به تو گفت عیب ندارد و اینقدر که مثلاً نماز صبحت قضا شد و به خودت گفتی عیب ندارد، خوب برای گناهان و خطاهای دیگران هم بگو عیب ندارد و آنها را از خودت نران.
🔸در همین بیعارها اغلب خدا چیز خوبی مثل صفت سخاوت یا مردانگی قرار داده است. لذا میگوییم آنها را از خودتان نرانید.
🔸همانگونه که خدا و اولیائش به خاطر خطای دوستانشان از آنها روی بر نمیگردانند و عنایاتشان را دریغ نمیدارند، شما هم با دوستانتان که از شما کوچکترند، همینطور رفتار کنید. اگر خلافی از آنها سر زد، از آنها روی نگردانید و قطع رابطه نکنید؛ حتّی اگر به این خاطر خسارتی هم به شما وارد شد، خدا ضامن است و جبران میکند.
🔸پدر و مادر مواظب باشند در اثر فشاری که برای عمل به عبادات و احکام به بچّه میآورند، محبّت بچّه به آنها لطمه نخورد. اگر پدر و مادر نمازخوان را فرزندشان دوست داشته باشد، خود فرزند نمازخوان میشود، نیاز به فشار آوردن زیاد نیست. و اگر از آنها منزجر شود، از دین و عمل به احکام نیز خواهد برید. اگر محبّت بچّه محفوظ ماند، ولو چند روزی در عمل به احکام شرع سستی کند، جای نگرانی نیست، آخرالامر به آغوش دین باز میگردد و با رغبت به احکام مقید میشود. عمل با کُره و بدون رغبت نه تأثیر سازنده دارد و نه ثواب و اجر. بگذارید فرزندانتان با رغبت به سمت دین و عبادت بیایند.
🔸همانطور که خدا با کارهایش خودش را به بندگانش نشان میدهد، تو هم با اخلاق و عملت خودت را به زیردستانت نشان بده.
🔸به زور افراد را به عبادت و عمل به احکام وادار کردن فایدهای ندارد. این کار مثل این است که از بازار میوههای خوب بخرید و به درخت چنار و نارون بچسبانید. چند روز که گذشت، میوهها میگندد و خشک میشود و میریزد. باید با محبّت و با عمل و نه با زبان، اشخاص را به دین خدا جذب کرد تا خودشان درخت میوه شوند و میوههای احکام و عبادت از درونشان سر برآورد.
📙مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
◼️◾️▪️شما حق ارشاد ندارید‼️
♦️ارشاد، کار هر کسی نیست و به شایستگیهای خاصی نیاز دارد.
به استناد خطبه ۲۳۶ نهج البلاغه، این هفت گروه حق ارشاد و دخالت در امور دیگران را ندارند:
🔻۱. جُفَاةٌ طَغَامٌ: کسانی که روحیه خشن دارند و فاقد احساسات لطیف و شخصیت اجتماعی اند.
🔻۲. عَبِيدٌ أَقْزَامٌ: انسانهای پَست و برده صفت که چشم بسته به هر فرمانی، تن میدهند و از کرامت بهرهای ندارند.
🔻۳. تُلُقِّطُوا مِنْ كُلِّ شَوْبٍ: کسانی که از گوشه کنار کشور جمع شده و فاقد درک اجتماعی هستند.
🔻۴. مِمَّنْ يَنْبَغِي أَنْ يُفَقَّهَ: کسانی که فهمشان از دین سطحی است و هنوز به شناخت عمیق از اسلام نرسیدهاند.
🔻۵. ... و يُؤَدَّبَ: افرادی که از ادب و فرهنگ برخوردار نیستند و نیاز به تربیت دارند.
🔻۶. ... وَ يُعَلَّمَ: کسانی که سواد لازم را نداشته و علم و دانش تحصیل نکردهاند.
🔻۷. ... وَ يُدَرَّبَ: کسانی که فاقد تجربه اند.
🔶بفرموده امیرالمومنین(ع) به این افراد نباید مسئولیتی محول نمود، بلکه به عکس:
-- باید آنها را کنترل نموده و قیّم برایشان قرار داد، نه آنکه آنها را قیّم بر مردم قرار داد: "وَ یُوَلّی عَلَیْهِ"
-- و باید مچ دستشان را گرفت نه آنکه آزاد بگردند و مچ دیگران را بگیرند: "وَیُؤْخَذَ عَلی یَدَیْهِ"
کسانی که اینگونه اند، ارشادشان اضلال و اصلاحشان افساد است.
امام کاظم (ع) به روایت از پیامبر (ص) از پدران خود میفرمایند: حق ندارد امر به معروف و نهی از منکر کند، مگر کسی که دارای سه خصوصیت باشد. اول با کمال مدارا و تادب، امر به معروف و با کمال مدارا و تادب نهی از منکر کند. دوم با رعایت عدالت و اعتدال، امر به معروف کند، با رعایت عدالت و اعتدال نهی از منکر کند. سوم درباره آنچه امر به معروف میکند عالم باشد (و مسائل شرعی آن را بداند) و درباره آنچه نهی از منکر میکند عالم باشد (و مسائل شرعی آن را بداند).
پیامبر (ص) میفرمایند: کسی که امر به معروف میکند نیاز دارد که خود از احکام حلال و حرام آگاه باشد.
امام صادق (ع) میفرمایند: کسی که امر به معروف و نهی از منکر میکند، باید سه ویژگی داشته باشد از جمله به آنچه امر میکند خود عمل کند و آنچه را از آن نهی میکند، خود ترک کرده باشد.
خداوند در آیات 43 و 44 سوره طه میفرمایند: به سوی فرعون بروید که او به سرکشی برخاسته است، و با او نرم نرم سخن بگویید، شاید بپذیرد، یا بهراسد.
پیامبر (ص) در حدیثی دیگر میفرمایند: برای موعظه کردن خلق صلاحیت ندارد مگر کسی که از عیب و ضعف سخن آگاه باشد، تعبیر درست از نادرست را در هرجایی تشخیص دهد، بهانهجوییهای درونی انسانها را بشناسد و هوای نفس و اغواگریهای نفس را از نظر دور ندارد.
پیامبر (ص) در حدیثی دیگر فرمودند: کسی که امر به معروف و نهی از منکر میکند باید خیرخواه مردم و دوست و مهربان نسبت به آنان باشد و عقدهگشایی شخصی نکند.
امام علی (ع) در حدیثی فرمودند: نصیحت کردن کسی میان مردم، سرکوفت زدن است.
پینوشت:
نوادر راوندی/21 بحار 100/87
بحار 100/91
سوره طه، آیات 43 و 44
بحار 52/2
بحار 100/84
غررالحکم /322
منبع:
الحیات، محمدرضا حکیمی