📌یک تلنگر برادرانه
📝فرازی از وصیت نامه شهید علاء حسن نجمه از شهدای مدافع حرم حزب الله لبنان خطاب به بانوان مسلمان:
«هرگاه تصمیم گرفتی بدون حجاب و با ظاهر غیر اسلامی بیرون بروی، بدان که غرب را در تهاجم فرهنگیاش یاری میکنی و توجه جوانانی که سعی بر حفظ نگاهشان دارند را جلب میکنی!
مبادا حجابی که بر تو واجب شده تا تو را با نجابت فاطمی پاکدامن نگه دارد را تحریف کنی چراکه تو آبروی تمامی دختران محجبه و پاکدامن هستی.
با این همه اگر همچنان به این مسئله بی توجه بودی، بدان که دیگر اسم شیعه بر روی تو نمیتوان گذاشت.»
#حجاب
#شهدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری #استاد_شجاعی
✘ بعضیا وقت ظهور به امام میپیوندند،
بعضیا هم بعد از ظهور،
اما اینا خیلی فرق دارند با کسانی که قبل از ظهور خودشون رو به امام رسوندند.
💎امام سجاد عليه السلام:
نَحنُ أئِمَّةُ المُسلِمينَ ...و بِنا يُنزِلُ الغَيثَ ، و بِنا يَنشُرُ الرَّحمَةَ ، و يُخرِجُ بَرَكاتِ الأَرضِ ، و لَولا ما فِي الأَرضِ مِنّا لَساخَت بِأَهلِها؛
ما امامان مسلمانان هستیم ... و باران را به سبب ما فرو مى فرستد و رحمت را در پرتو وجود ما مى پراكند و بركتهاى زمين را بيرون مى دهد و اگر كسى از ما در زمين نمى بود اهل خود را فرو مى كشيد.
📗 [أمالي الصدوق: ص 156 ، ح 15]
💎پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
إنَّ فاطِمةَ بَضعَةٌ مِنّي و هِىَ نورُ عَيني و ثَمَرَةُ فُؤادي؛ يَسوؤُني ما ساءَها و يَسُرُّني ما سَرَّها و إنَّها أوَّلُ مَن يَلحَقُني مِن أهلِ بَيتي؛
فاطمه پاره تن من و روشنى ديده و ميوه دل من است. آنچه او را ناراحت كند مرا ناراحت مى كند و آنچه شادش كند، مرا شاد مى كند؛ او نخستين نفر از اهلبيت من است كه به من مى پيوندد.
📗[الأمالى ، صدوق ، ص 575]
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌹🍃
🎬 کلیپ/به وقت معرفت
- دیگه نمیتونم تحملش کنم!
کاراش همش رو اعصابمه!
خسته شدم از این زندگی!
چرا خدا اصلا حواسش به من نیست؟!
🎙استاد شجاعی
🍃🌹ـــــــــــــــــــــــــ
صـــراط
@roshangari_samen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷صلواتی عالی برای #اهل_قبور
❤ از امام رضا علیه السلام روایت شده:
🔹هر کس داخل قبرستان مسلمین شود و این صلوات را بخواند، خداوند متعال تا ده سال عذاب از اهل آن بردارد و اگر دو بار بخواند تا چهل سال واگر سه بار بخواند هرگز خداوند آن قبرستان را عذاب نکند و هر کس بر سر قبر پدر و مادر بخواند چنان باشد که حقوق ایشان را ادا کرده باشد.
🌸اَللّهَّم َصَّل عَلی مُحمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ ما دامَتِ الصَلَواتِ وَ َصَّل عَلی مُحمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ ما دامَتِ البَرَکاتِ وَ َصَّل عَلی مُحمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ ما دامَتِ الرَّحَمهِ ، اَللّهَّم َصَّل عَلی رُوحِ مُحمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ فِی الاَرواحِ وَ َصَّل عَلی جَسَدِ مُحمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ فِی الاَجسادِ وَ َصَّل عَلی قَبرِ مُحمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ فِی القُبُورِ وَ َصَّل عَلی صُورَۃِ مُحمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ فِی الصُّوَرِ وَ َصَّل عَلی تُربَهِ مُحمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ فِی التُّرابِ وَ َصَّل عَلی نُورِ مُحمَّدٍ وَ آلِ مُحمَّدٍ فِی الاَنوارِ بِرَحمَتِکَ یا اَرَحمَ الرّاحِمینْ
📚 مصباح الهدی ص ۲۷۹
🌷خدایا ! رفتگان ما را ببخشا و بیامرز. آمین
#نشرمطالب_صدقه_جاریه_است
🍃🍃┅🌺 🍃┅─╮
@masirrbehesht
╰─┅🍃🌺 🍃🍃
Ali-Fani-Elahi-Azumal-Bala-320-1.mp3
9.08M
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم ...
♥السلام علیک یا ابا صالح المهدے♥
❣#قرار_عاشقے❣
✨بسماللهالرحمنالرحیم✨
🕊اِلـهی عَظُمَ الْبَلاءُ،وَبَرِحَ الْخَفاءُ،
وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ،وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ وَضاقَتِ الاْرْضُ،وَمُنِعَتِ السَّماءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ،وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى،وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِوالرَّخاءِ؛
اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدوَآلِ مُحَمَّد ،
اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْناطاعَتَهُمْ ،وَعَرَّفْتَنابِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم،فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِاَ وْهُوَاَقْرَبُ؛يامُحَمَّدُياعَلِيُّ ياعَلِيُّ يامُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُماكافِيانِ، وَانْصُراني فَاِنَّكُماناصِرانِ؛يامَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ؛
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ،
اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني،
السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ،
الْعَجَلَ الْعَجَلَ،الْعَجَل،
يااَرْحَمَ الرّاحِمينَ،
بِحَقِّ مُحَمَّدوَآلِهِ الطّاهِرين🕊
❤️بَر ثانیه ظهور مهدی صلوات❤️
•🌱•بَرقآمتِدِلرُباۍِمَھدےصلوات•🌱•
🌺دعای الهی عظم البلا
🌺ا#علیفانی #امام_زمان عج
#جمعه
هزار لطفِ نمایان به غیر کردی و من
هنوز تشنهی دیدارِ یک نگاهِ توأم ..
#صلیاللهعلیکیااباعبدالله♥️
دلم ز دوری رویت قرار و تاب ندارد
میان ما و رخت جز گنه حجاب ندارد
#جمعه_های_دلتنگی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
خوبى
عنه عليه السلام : إنَّما المَعروفُ زَرعٌ مِن أنمَى الزَّرعِ ، و كَنزٌ مِن أفضَلِ الكُنوزِ ، فلا يُزَهِّدَنَّكَ في المَعروفِ كُفرُ مَن كَفَرَهُ ، و لا جُحودُ مَن جَحَدَهُ؛ فإنَّهُ قَد يَشكُرُكَ عَلَيهِ مَن يَسمَعُ مِنكَ فيهِ .[الجعفريّات : 235 .]
امام على عليه السلام : خوبى كردن، زراعتى از بالنده ترين زراعت ها و گنجى از برترين گنجهاست. پس، ناسپاسىِ نا سپاسان و نمك نشناسىِ نمك نشناسان، نبايد تو را به خوبى كردن بى رغبت سازد؛ زيرا آن كسى كه خوبىِ تو درباره آنان را مى شنود [يعنى خداوند] پاداش كار تو را مى دهد.
امام علی عليه السلام:
خِلطَةُ أبناءِ الدُّنيا تَشينُ الدِّينَ، و تُضعِفُ اليَقينَ؛
معاشرت با دنياپرستان دين را عيبناک و يقين را سست مى كند.
غرر الحكم: ح۵۰۷۲
امان از انسان ناشکر و نمک نشناس
فاذا مس الانسان ضر دعانا ثم اذا خولناه نعم منا قال انما أوتیته علی علم بل هی فتن و لکن أکثرهم لا یعلمون (49- زمر) وقتی انسان گرفتار زیان میشود، ما را می خواند و هنگامی که ما از جانب خود نعمتی به او میدهیم [به جای شکر گزاری] می گوید: این با تلاش و درایت خودم به دست آمده است؛ در حالی که آن نعمت وسیله ای برای امتحان او بود و بیشتر مردم از واقعیت بی خبرند.
این آیه به یکی از ویژگیهای طبیعت انسانی اشاره می کند که به پیروی هوای نفس گرایش دارد و به نعمتهای مادی و اسباب ظاهری پیرامونش مغرور است و فراموشکار نیز هست؛ که هر وقت دچار گرفتاری می شود رو به خدا کرده و او را به خلوص میخواند ولی همینکه پروردگارش نعمتی به او داده و او را از گرفتاری خلاص می کند فورا آن نعمت را به خودش نسبت می دهد و می گوید: «هنر خودم بود» و پروردگارش را فراموش میکند و نمیداند که همین خود وسیله ای است که با آن امتحانش میکنند.(3) دو نکته: 1. انسان هم دارای طبیعت است و هم دارای فطرت. طبع و طبیعت او ریشه در جنبه مادی و خاکی او دارد (4) ولی فطرت او متعلق به عالم بالا و آن جنبه ملکوتی اوست.(5) بنابراین هر چه که برای انسان طبیعی و مربوط به طبیعت او می شود اگر تحت مدیریت وحی و فطرت در نیاید عامل سقوط و هلاکت انسان می شود. یکی از این طبیعی ها همین حالت است که در آیه به آن اشاره شد. 2. انسان باید تمام داشته های خود را نعمت الهی دانسته و شکرگزار او باشد و نیز بداند که داده های خدا جنبه آزمون و امتحان هم دارد که اگر با مصرف درست آنها در مواردی که رضای الهی در آن است شکر آن را بجا آورد علاوه بر حل مشکل دنیائیش، بهشت خود را هم آباد کرده است و اگر به محض دریافت نعمت، دهنده آن را فراموش کرد و در مسیر کفر و ناسپاسی قدم گذاشت؛ همان نعمت تبدیل به نقمت شده و جهنم او را شعله ور می کند.
مجازات نمك نشناسان
روزى جمعى از طايفه بنى صنبه كه بيمار شده بودند به حضور رسول اكرم صلى الله عليه وآله آمدند، رسول بزرگوار صلى الله عليه وآله به آنها فرمود: چند روز در مدينه باشيد تا با مراقبتهاى مستقيم و غير مستقيم، از اين بيمارى نجات يابيد، و بعد شما را به سوى نزديكانتان خواهيم فرستاد.
آنها پيشنهاد كردند اگر ما در اينجا بمانيم، ما را به خارج از شهر بفرستيد تا از آب و هواى مساعد آنجا بهره مند گرديم.
پيامبر مهربان صلى الله عليه وآله علاوه بر اينكه پيشنهاد آنها را پذيرفت، فرمود: چند شتر كه جزء بيت المال است با خود ببريد و از چراگاه بهره مند شوند شما نيز از شير آنها استفاده كنيد، آنها قبول كردند و با چند شتر به بيرون رفتند. و پيامبر صلى الله عليه وآله چند نفر را نيز براى نگهبانى شترها با آنها فرستاد.
در آنجا به زندگى طبيعى خويش پرداختند و بعد از چند روز از بيمارى نجات يافتند، جالب اينكه نگهبانان شترها را پيامبر صلى الله عليه وآله فرستاده بودند از آنها پذيرايى مىكردند.
ولى اين بيماران خوب شده كه دل بيمارى داشتند و بر اثر دورى از اسلام، خوى جاهليت در درونشان بود، بجاى قدردانى و نمك شناسى از سه نگهبان شترها، آن سه نفر را كشتند و شترها را با خود برداشته و فرار كردند.
خبر كشته شدن آن سه نفر و فرار نمك نشناسان به پيامبر صلى الله عليه وآله رسيد پيامبر صلى الله عليه وآله دستور دستگيرى آنها را صارد كرد، و آنها چون راههاى اصلى را نمى شناختند، بزودى در ميان بيابان توسط ماموران اسلام دستگير شده و به حضور پيامبر صلى الله عليه وآله آورده شدند، چند ساعتى در بازداشتگاه حكومت اسلامى بسر بردند، تا اينكه آيه محارب نازل گرديد:
انما جزاء الدين يحاربون الله و رسوله و يسعون فى الارض فسادا ان يقتلوا او يصلبوا او تقطع ايديهم و ارجلهم من خلاف او ينفوا من الارض ذلك لهم خزى فى الدنيا و لهم فى الاخرة عذاب عظيم (164)
كيفر آنها كه با خدا و پيامبر صلى الله عليه وآله به جنگ مىپردازند و در روى زمين دست به فساد مىزنند اين است كه يا اعدام شوند يا به دار آويخته گردند و يا دست و يا پايشان بر خلاف يكديگر (دست راست با پاى چپ و دست چپ با پاى راست) قطع گردد و يا از سرزمين خود تبعيد شوند، اين رسوايى آنها در دنيا است و در آخرت مجازات بزرگى دارند (165) طبق بعضى از روايات، پيامبر (صلّى الله عليه وآله) يكى از آنها را اعدام كرد، و ديگرى را به دار آويخت و در مورد سومى دستور داد دست راست و پاى چپش را قطع نمايند (166) واين دستور قرآنى براى محارب (كه با اسلحه مردم را مىترساند) و مفسد فى الاعرض، جزء قانون اسلام قرار گرفت.
نمک نشناسی
السلام علیک یا اباصالح المهدی
شاید اکثر ما این لفظ را هنگامی بکار ببریم که به کسی نیکی کنیم او قدر ناشناسی کند ولی منظور من اینجا فراتر از این حرف هاست
به یکی از بزرگان گفتند چه میکنی گفت نان و نعمت حق میخورم و فرمان شیطان لعین را میبرم
انصافا کدام ما هستیم که شکر او را در وسع خودمان بجا آوریم منظوریم از شکر فقط گفتن الحمد الله نیست گر چه که این هم شکر لسانیست و از اقسام شکر ولی منظور من از شکر به کار بردن نعمت در راستای خواست خالق است که در حقیقت آن خواست خالق هم بر اساس حکمت است و آن است که ما را رشد میدهد
خود و خودا٬ ما آیا همین شکر لسانی را هم خالصانه و از ته دل انجام میدهیم یا نه صد وسیله را دخیل و شریک نعمتمان میدانیم و با این تفکر شرک آلود یک یادی هم از او میکنیم
آیا نمیدانیم هر چه هست به اختیار اوست هرچه نیکی به ما میرسد از اوست و هرچه بدی از اعمال خودمان به ما میرسد
آیا فراموش کرده ایم خواهیم مرد و همه چیز را واگذار خواهیم کرد
آیا فراموش کرده ایم مهمان دو روزه ایم
آیا یادمان رفت کیست به ما نعمت داد و کیست که ما را آفرید
آیا نمک ناشناستر از ما پیدا میشود که با اینهمه نعمت خدا باز نماز را سنگین میپنداریم
آیا نامرد تر از ما پیدا میشود که نان او را میخوریم و با دشمنش شیطان همنشین میشویم فرمان او را میبریم
بعد فردا در لقاء یار جه داری بگویی؟
اگر بخشیدت تا ابد با شرمندگیت چه میکنی
نمک نشاس نباش!
قدرشناسی یک ویژگی اخلاقی بسیار مهم و ارزشمند است اما در کنار قدرشناسی باید «نمک نشناس» هم نباشیم! اصطلاحا می گویند فلانی نمک خورد اما نمکدان را شکست! یعنی در جواب خوبی و لطف دیگری او خیانت و بدی کرد.
خداوند هم به عنوان بخشنده ترین بخشنده ها الطاف زیادی به ما داشته و دارد. خداوند به ما توصیه می کند از تمام نعمت های حلال دنیا بهره ببریم و در ازای این خوبی های خداوند به او خیانت نکنیم و معصیت نکنیم.
این نکته در آیه ۷۷ سوره قصص به خوبی اشاره شده است.
متن آیه
(وَ ابْتَغِ فیما آتاک اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَ وَ لا تَنْسَ نَصیبَک مِنَ الدُّنْیا وَ أَحْسِنْ کما أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَیْک وَ لا تَبْغِ الْفَسادَ فِی الْأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لا یُحِبُّ الْمُفْسِدینَ ( القصص : 77)
معنی آیه:
و با آنچه خدایت داده سراى آخرت را بجوى و سهم خود را از دنیا فراموش مکن، و همچنانکه خدا به تو نیکى کرده نیکى کن و در زمین فساد مجوى که خدا فسادگران را دوست نمیدارد.
مردی كه بر بداخلاقی زنش صبر كند، چه ثوابی دارد؟
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلّم
مَن صَبَرَ عَلى سُوءِ خُلُقِ امرَأتِهِ واحتَسَبَهُ، أعطاهُ اللّهُ تعالى بكُلِّ يَومٍ ولَيلةٍ يَصبِرُ علَيها مِنَ الثَّوابِ ما أعطى أيُّوبَ عليه السلام عَلى بَلائهِ، وكانَ علَيها مِنَ الوِزْرِ في كُلِّ يَومٍ ولَيلةٍ مِثلُ رَمْلٍ عالِجٍ.
هر مردی كه به خاطر خدا و به امید پاداش او در برابر بداخلاقی همسرش صبر كند و آن را به حساب خدا گذارد، خداوند متعال برای هر روز و شبی كه شكیبایی میورزد همان ثوابی را به او دهد كه به ایّوب علیهالسلام در قبال بلایی كه دید، عطا كرد و گناه زن نیز در هر روز و شب به اندازه ریگهای ریگستان باشد.
منبع: ثواب الأعمال: 339 / 1 منتخب میزان الحكمة: 254
دریافت پاداش آسیه همسر فرعون
در همین مورد، روایت دیگری هم صدمین جلد از کتاب بحارالانوار آمده که پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله فرمودهاند: «من صبر علی سوء خلق زوجها اعطاها مثل ثواب آسیه بنت مزاحم؛ هر زنی که بر بداخلاقی شوهرش صبر کند خداوند مانند پاداش آسیه دختر مزاحم (همسر فرعون) به او عطا خواهد کرد.»
از طرف دیگر گاهی اتفاق میافتد که زنی در زندگی بداخلاقی میکند و بنای ناسازگاری میگذارد. در این شرایط اگر شوهر او صبور باشد و پرخاشگری نکند، از پاداش بزرگی بهرهمند میشود.
پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله به این مورد هم توجه داشته و طبق روایتی که در جلد دوم کتاب وسائل الشیعه نوشته شده، آن حضرت فرمودهاند: «کسی که بر بداخلاقی زنش صبر کند خداوند متعال برای صبری که میکند ثوابی مانند صبر ایوب علیه السلام بر بلایی که به او رسید، اعطا میکند و گناهان آن زن در هر روز و شب مانند جمع شدن شن انباشته میشود و اگر قبل از اینکه با مرد همدلی کند و او را راضی کند بمیرد، در روز قیامت همواره با منافقین در حالی که واژگون است محشور شده و به پایینترین درجه جهنم روانه میشود.»
منابع:
وسائل الشیعه، جلد دوم
بحارالانوار، جلد هفتاد و دوم
مکارم الاخلاق
من لا یحضره الفقیه، جلد سوم
رفتار پیامبر اسلام با همسرش
پیامبر رابطه ای نزدیک با نزدیکان و اعضای خانواده داشته و بسیار مهربان، خوش رفتار و خوش اخلاق بوده است. به گونهای که در قرآن کریم پیامبر صاحب خلق عظیم است. بنابراین برای او تحمل بداخلاقی برای چنین فردی سخت است.
پیامبر اسلام برای درمان بداخلاقی دو راه معرفی کرده است:
مرحله اول نسخه پیامبر
پیامبر در وهله اول صبرو شکیبایی در برابر بد اخلاقی را توصیه می کند البته صبری که آگاهانه باشد.
همچنین می فرماید: اگر فردی، بداخلاقی همسر خود را تحمل کند، خدا هم پاداشی مثل پاداش ایوب نبی به او عطا می فرماید و همچنین برای افرادی که شوهرشان دارای بدبینی و شکاکیت است می فرماید سه عذاب از روی زنان برداشته می شود و در روز قیامت با حضرت فاطمه محشورمی شوند.
خداوند به هر یک از زنان زیر پاداش هزار شهید می دهد.
زنی در برابر غیرت شوهرش صبر و شکیبایی داشته باشد.
زنی که بر بد اخلاقی همسرش صبوری کند.
زنی که مهریه خود را به همسر ببخشد.
در این دو حدیث به این موضوع تاکید شده است که صبوری هم برای زن و هم برای مرد سریع به نتیجه نمی رسد بلکه نیاز به زمان دارد اما این صبوری دارای پاداش اخروی است.
نکته جالب در این است که صبوری هم به زنان و هم به مردان توصیه شده است.
البته بار مشکلات زنانی که همسر بداخلاق دارند سنگین تر است.
بد اخلاقی باعث می شود که خانواده دچارمشکلات روحی روانی شوند و همچنین زندگی برای آن ها سخت شود.
امام علی میفرماید: کسی که بداخلاق است، خانواده ازاو خسته و بیزار می شوند. با توجه به اینکه اخلاق در روحیه فرد تاثیر می گذارد باعث موفقیت او در زندگی میشود
مرحله دوم راهکار پیامبر
راهی برای تبدیل شوهر بد اخلاق به خوش اخلاق معرفی کرده است و آن هم این است که تا حدی به او مهر و محبت داشته باشید تا او شرمنده شود.
البته این مرحله کمی سخت تر است زیرا ابتدا زن باید خود خوش اخلاق باشد و این خوش اخلاقی را درونی کرده باشد تا بتواند در ارتباط با دیگران او را منتقل کند اگر به این دو مرحله توجه کنید و آن ها را انجام دهید می توانید همسر خود را درمان کنید.
حدیث در مورد مرد بد دهن در میزان الحکمه :
قطعا انسان به خاطر بد اخلاقی ، به بدترین طبقه جهنم سقوط خواهد کرد. (میزان الحکمه/حکمت 5101)
حدیث در مورد مرد بد دهن طبق روایات
طبق روایات اهل بیت علیهم السلام، آثار بسیار خطرناکی برای صاحب سوء خلق بیان شده که بسیار تکان دهنده است؛ از جمله اینکه، چنین شخصی اعمالش فاسد شده و از بین می رود؛ توبه اش پذیرفته نمی شود؛ زندگی اش سخت و دردناک شده و بدترین همنشین و همراه است؛ در واقع او مومن نیست؛ اهل آتش جهنّم است.
دارای فشار قبر بوده و نفسش در عذاب است؛ اهل و عیالش از او دوری می کنند؛ راحتیش اندک است؛ رزق و روزیش کم است؛ به دوست و رفیق دست نمی یابد؛ به هدفش نمی رسد؛ زندگیش تیره و تار است و… (میزان الحکمه/باب سوء خلق) اینها، بعضی از آثار سوء خلق است که در روایات به آنها تصریح شده است.
بنابراین، باید توجّه داشت که سوء خلق در زندگی ما راه نیابد و گرنه، دنیا و آخرتمان را تباه می سازد. بد اخلاقی، چه در محیط کار و اجتماع و چه در زندگی مشترک، باعث تباهی و سیه روزی است و زندگی را برای صاحب سوء خلق و اطرافیانش تلخ و غیرقابل تحمّل می کند.
پیداست که کسی از افراد اجتماع چنین کسی را تحمل نکرده و همه از او دوری می جویند. همسر و نزدیکان او نیز قادر به زندگی با او نیستند؛ زیرا، زندگی چنین افرادی، جهنّم مجسّم است. پیداست که در صورت ابتلای یکی از زوجین به این خصلت ناپسند؛ دیگر نه محبّت و عشقی باقی می ماند و نه چرخ زندگی بر مدار چرخش خود استوار خواهد ماند.
مردان، باید توجه داشته باشند که اخلاق سوء آنان، موجب مشکلات زیادی می شود و آثار سوء بسیاری در زندگی زناشویی و غیر آن باقی می گذارد؛ به طوری که در روایات اهل بیت علهیم السلام از آن به عنوان گناه نابخشودنی یاد شده است. (میزان الحکمه/ح5087)