4_6003506806767224768.mp3
6.89M
پادکست ویژه شهادت امام صادق علیه السلام
▪️عظمت بعضی دردها گفتنی نیست،
دیدنی است؛
و عظمت درد غیبت تو را
آنهایی دیدند که ضجههای امام صادق علیهالسلام را در فراقت دیدند؛
همان لحظه که روی خاک نشسته بود
و مثل مادر داغدیده اشک میریخت
و میگفت:
«آقای من، غیبت تو خواب از چشمانم ربوده و آرامش دلم را گرفته...»
#استوری
#دلنوشته_مهدوی
#امام_صادق_علیه_السلام
▪️شعری که همیشه امام صادق علیهالسلام زمزمه میکرد:
🔹لِكُلِّ أُنَاسٍ دَوْلَةٌ يَرْقُبُونَهَا
وَ دَوْلَتُنَا فِي آخِرِ الدَّهْرِ تَظْهَرُ
🔸هر گروهی از مردم دولتی دارند که چشم به راهش هستند،
دولت ما اهلبیت هم در پایان دنیا (به دست حضرت مهدی علیهالسلام) محقق خواهد شد.
📚امالی صدوق، ص ۴۸۹.
📚روضة الواعظین، ج۱ ، ص۲۱۲.
#امام_صادق_علیه_السلام
4_6012447408259072224.mp3
7.69M
▪️نظری بر عظمت رئیس مذهب جعفری ، حضرت جعفربن محمدالصادق علیه السلام ...
🔘 سخن آوای #مذهب_جعفری
#امام_صادق
#یاری_حضرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این نه حرف ما که نجوای امام صادق علیهالسلام است:
سیّدی...از هجر تو دارم بسی دلواپسی
💢#شبانه_روز منتظر #فرج باشید
🔻امام صادق سلام الله علیه فرمود:
...إِذَا افْتَقَدُوا حُجَّةَالله فَلَمْ یَظْهَرْ لَهُمْ... فَعِندَها فَلْیَتَوَقَّعُوا الفَرَجَ صَباحاً و مَساءً
هنگامیکه شیعیان امامشان را از دست دادند... باید #صبح و #شام منتظر فرج باشند.
📚کمالالدين، ج۲ ص۳۳۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️نجوای امام صادق علیهالسلام با فرزند غریب و غائبش...
#نوای_انتظار
#امام_صادق_علیه_السلام
منظور امام صادق(ع) از لاینال شفاعتنا من استخف الصلاه و پیامد های سبک شمردن نماز چه می باشد؟
به دو سوالتان، به صورت جداگانه جواب می دهیم:
1. مفهوم سبک شمردن نماز:
در روايت از امام صادق (ع) آمده است: نماز اولين چيزي كه در قيامت مورد سوال قرار مي گيرد، و در صورت قبول شدن آن، ساير عبادات نيز پذيرفته مي شود.(1)
نيز امام صادق (ع) فرمودند: ((شفاعت ما به كسي كه نماز را سبك بشمارد، نمي رسد)).(2) بنابر اين كسي كه نماز نخواند هيچ عمل مقبولي ندارد و از شفاعت نيز بهره اي نمي برد و مورد سخت ترين عذابها واقع خواهد شد. قرآن مجيد مي فرمايد:" ملكه دوزخ از جهنميان مي پرسد: ((چه چيز شما را گرفتار اين عذاب سخت نمود؟ آنها مي گويند: ما از نمازگزاران نبوديم )).(3)
مقصود از سبك شمردن نماز، اهميت ندادن به آن است. يكى از مصاديق سبك شمردن نماز اين است كه شخص گاهى نماز را ترك مىكند و يا با نداشتن عذر شرعى، نماز را از اول وقت به تأخير مىاندازد هم چنين با سرعت نماز خواندن، ركوع و سجود را صحيح و كامل بجا نياوردن، قرائت و اذكار را بدون توجه و غلط خواندن، شرايط نماز (مثل طهارت، شناختن قبله و وقت، داشتن پوشش و ...) را رعايت نكردن، با وجود دسترسي به مسجد و جماعت، نماز را فرادا خواندن و ... همه اينها از مصاديق سبك شمردن نماز است.
شكی نیست كه بی اعتنایی به نماز گناهی بزرگ است. بنابراین شناسایی مصادیق این تحقیر ناپسند، مقدمۀ پرهیز از این گناه است.
2. مصادیق سبك شمردن نماز:
الف) تأخیر نماز:
امام صادق(ع) در تفسیر آیهی شریفهی قرآن، كه در ارتباط با مذمت بی اعتنایی به نماز نازل گردیده است.(4) میفرماید: «تاخیر الصّلاه عن اوّل وقتها لغیر عذرٍ»(5) مراد از بی اعتنایی به نماز، «تأخیر آن از اول وقت بدون عذر است».
البته روشن است كه مراد از عذر، ضرورتی است كه بصورت اضطراري پیش آید و قابل تأخیر نباشد و الاّ باید چنانكه برخي از مردان خدا توصيه مي كردند به كار بگوییم نماز دارم نه به نماز بگوییم كار دارم!
ب) عدم رعایت آداب آن در خلوت:
پیامبر اكرم (ص) در روایتی چنین میفرماید: «من احسن صَلَوتَهُ حین یَراهُ النّاسُ و أَساءَها حینَ یَخلُوا فتلك استهانهٌ»(6) یعنی: «آن كس كه در مقابل مردم با دقت نماز بخواند و در خلوت بدون دقت نماز گزارد به نماز بی اعتنایی كرده است».
مروری بر نمازهای خلوت و جلوت ما، روشن مینماید كه آیا احترام و توجه ما به نماز بیشتر بوده است یا به ناظران صحنهی نماز!
ج) فراهم نكردن مقدمات نماز قبل از اذان:
در روایت دیگری میفرماید: كسی كه وضوی نماز را تا وقت اذان به تأخیر اندازد او به نماز بی اعتنایی كرده است. آری كسی كه به كاري اهمیت میدهد، قبل از رسیدن وقت آن، مقدمات آن را فراهم میكند. كدام ملاقات و میهمانی است كه وقت آن فرا رسیده باشد و ما هنوز در فكر پوشیدن لباس و یا آماده كردن شرایط آن باشیم؟!
د) عدم یادگیری معانی:
آیا ندانستن معانی الفاظی كه روزانه ده بار در نماز تكرار میشود به معنی بی اعتنایی به نماز نیست؟! آیا اگر ما برای طرف گفتگوی خویش در نماز اهمیتی قائل باشیم در فكر این نخواهیم بود كه محتوا و مضمون مذاكره و نجوای خود را بفهمیم و با ادراك صحیح به سخن در برابر او بایستیم؟! چگونه ممكن است با اقامت كوتاه در یك كشور، تا حدودی به زبان مردم آنجا آشنا میشویم و با یكی دو بار عبور از مسیری، نام و نشان آن را فرا گیریم و در برخورد با هر بنایی از اسم و بانی و مشخصات آن جویا شویم. اما هیچكدام از این توجهات و حساسیتها در مورد نماز اعمال نشود؟! آیا اینها به معنی بی اعتنایی به نماز نیست؟! چگونه میتوانیم پاسخگوی عباداتی باشیم كه به دليل سبك شمردن و بي توجهي به آنها، بيش از آنكه بيانگر بندگي و خضوع ما باشد، بيانگر تكبر و بي اعتنايي ما مي باشد؟! اینجاست كه امام حسین(ع) به خداوند تبارك و تعالی عرض میكند: «الهی مَن كانَت محاسِنُه مَساوِی فكیف لایكونُ مَساوِیه مَساوِی»(7) (خدایا آن كس كه اعمال به ظاهر نیك او گناه است پس چگونه گناهان او گناه نباشد؟!)
فرق نمازگزارانی كه در نماز هیچ دردی را احساس نمیكنند(8) جز درد فراق دوست، از هیچ حادثهای مطلع نمیشوند،(9) هیچ صدایی را نمیشنوند و غرق در لذت با معشوقند، نماز گزارانی كه زیر شلاق و علیرغم هر گونه تهدید و شكنجه و محدودیتی نماز را بپا میدارند(10) با كسانی كه نماز را مانع و رنجی میدانند كه در برداشتن و عبور از آن باید شتاب كرد و در هنگام اقامهی آن به هر موضوعي جز سخن و راز و نياز با خالق هستي فكر كرده و به مخاطب و ارتباط خود با او نمي انديشند.
هـ) عجله و شتاب در نماز:
سریع خواندن نماز و تبدیل این عبادت به عادتی كه همچون عمل ماشین نویسی بدون توجه به معانی و بدون رعایت خشوع و طمأنینه انجام گیرد از نشانههای دیگر بی توجهی به نماز است.
استاد شهید مرتضي مطهری در این باره می گويد:
«(به اعتقاد روانشناسان:یك كار همین قدر كه برای انسان عادت شد، دو خاصیّت متضاد در آن به وجود میآید. هر چه كه بر عادت بودنش افزوده شود و تمرین انسان زیادتر گردد، كار، سهلتر و سادهتر انجام میشود). یك ماشین نویس كه به ماشین نویسی عادت میكند، هر چه بیشتر عادت میكند، از توجهش كاسته میشود. یعنی از اینكه این عمل او یك عمل ارادی و از روی توجّه باشد كاسته میشود و به یك عمل غیر ارادی نزدیكتر میگردد. خاصیّت عادت این است. اینكه در اسلام به مسألهی نیّت تا این اندازه توجّه شده، برای جلوگیری از این است كه عبادتها آن چنان عادت نشود كه به واسطهی عادت، به یك كار طبیعی و غیر ارادی و غیر فكری و غیر هدفی و كار بدون توّجه كه هدف درك نشود و فقط به پیكر عمل توجه گردد تبدیل شود.
اینها چیزهایی است كه ما تنها در نماز اسلامی به دست میآوریم و متوّجه میشویم كه بسیاری از برنامههای تربیتی به وسیله این عبادت و در پیكر این عبادت پیاده میشود، گذشته از اینكه خود این عمل، پرورش عشق و محبّت خدا و معنویّت در انسان است، كه این روح عبادت است.»(11)
مردی در حضور امیر المؤمنین(ع)نماز خود را با شتاب به جا میآورد. حضرت نگاهی به او كرده و فرمود: چند وقت است اینگونه نماز میخوانی؟ او گفت: مدت هاست. حضرت فرمود: مَثَل تو نزد خداوند مثل كلاغی است (كه منقار بر زمین میكوبد. سجده تو خضوع در برابر خدا نیست. منقار به زمین كوبیدن است) اگر اینگونه بمیری بر غیر ملت و دین پیامبر اكرم، مردهای. سپس حضرت در مورد كم گذاشتن در نماز فرمود: به درستی كه دزدترین مردم كسی است كه از نمازش بدزدد.(12)
برخی از پیامدهای استخفاف و بی توجهی به نماز:
1ـ قهر و قطع رابطه با عترت:
امیر المؤمنین ـ علیه السلام ـ در یك بیان قهرآمیز، با صراحت چنین خطاب فرمودند:
«لیس مِنّی مَن ضَیَّعَ الصّلاه»(13)(آن كس كه نماز را تضییع نماید از من نیست).
امام صادق ـ علیه السلام ـ در بیان معیاری برای شناسایی افرادی كه با آن حضرت پیوند مكتبی دارند چنین میفرمایند:
«اِمتَحِنُوا شِیعَتَنا عِندَ مواقیت الصلوه كیف محافظتهم علیها»(14) (شیعیان ما را از دقت آنان در انجام به موقع نمازها شناسایی كنید).
در روایت مشهور دیگری حضرتش سهل انگاری در مسئلهی نماز و استخفاف به آن را موجب محرومیت از شفاعت خاندان عترت و طهارت در روز قیامت شمردند(15) پیامبر اكرم(ص)نیز در بیانی دیگر میفرمایند: «مَن استَخَفَّ بالصّلاه لا یَرِدُ عَلیَّ الحوضَ لا و اللّه» (آن كس كه نماز را سبك شمارد (به خدا قسم) روز قیامت در كنار حوض كوثر، با من ملاقات نخواهد كرد).(16)
این تأكید و بیان همراه با قسم، حكایت از عمق فاصله بین پیامبر اكرم(ص) و نماز گزارانی كه به نماز اهمیت نمیدهند دارد.
2ـ غضب خداوند:
قرآن كریم با نكوهش افرادی كه نماز را ضایع میكنند(17) یا نسبت به آن بیاعتنا هستند.(18) مسلمانان را از این عمل بر حذر میدارد.
پیامبر اكرم(ص) خطاب به حضرت علی(ع)میفرمایند:
«فی تأخیرِها مِن غَیرِ عِلّهٍ غَضَبُ اللّه عزوجل»(19) (تأخیر نماز از اول وقت بدون دلیل، موجب غضب خداوند متعال میگردد).
امام صادق(ع) میفرمایند:
«إِذَا قَامَ الْعَبْدُ فِی الصَّلَاهِ فَخَفَّفَ صَلَاتَهُ قَالَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لِمَلَائِكَتِهِ أَمَا تَرَوْنَ إِلَى عَبْدِی كَأَنَّهُ یَرَى أَنَّ قَضَاءَ حَوَائِجِهِ بِیَدِ غَیْرِی أَمَا یَعْلَمُ أَنَّ قَضَاءَ حَوَائِجِهِ بِیَدِی»(20) (وقتی بندهای نماز خود را با عجله و شتاب به پایان میبرد و آن را كوتاه میكند خدا به ملائكه میفرماید: آیا نمیبینید بندهی من چگونه نماز خود را كوتاه میكند گویا میپندارد كه بر آوردن حوائجش به دست غیر من است (كه اینگونه عجله میكند.) آیا نمی داند برآوردن حوائجش به دست من است).
3ـ عدم اجابت دعا و محرومیت از دعای صالحان:
كسانی كه به نماز به عنوان تكلیف و خواست الهی بی توجهی كنند و آن را كوچك بشمارند خداوند نیز به خواستهها و اعمال آنان توجهی نخواهد داشت. پیامبر اكرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ در روایتی چنین میفرماید:
«من تهاون بصلاته من الرجال و النساء ابتلاه الله بخمس عشره خصله ... و كل عمل یعمله لا یؤجر علیه و لا یرتفع دعاؤه إلى السماء»(21) (هر كس به نمازش بیتوجه باشد و در برابر اعمالش مأجور نمیگردد دعایش به آسمان راه نمییابد.. و در ادامه، میفرمایند: مشمول دعای خیر صالحین نخواهد بود).
4ـ مضیقه و نارسایی دنیوی:
قهر و غضب خدا و پیامبر نسبت به كسانی كه نماز را كوچك میشمارند زیانها و خساراتی بر جای خواهد نهاد. گر چه ممكن است تارك و یا استخفاف كننده به نماز این تأثیر را درك نكند و متوجه علت مضیقهها و گرفتاریهای خود نباشد. امام صادق(ع)فرمود: خداوند بركت را از عمر و روزی كسانی كه نماز را كوچك میشمردند بر میدارد.(22)پیامبر اكرم(ص) نیز برای این گروه از افراد، تهیدستی و نیاز را پیش بینی نموده و میفرماید:
«قال رسول الله(ص) عشرون خصله تورث الفقر ... و الاستخفاف بالصلاه»(23) (استخفاف و سبك شمردن نماز موجب فقر و تهیدستی میشود).
5ـ سختی احوال قبر و قیامت:
امام صادق(ع)فرمود: نماز گزاری كه نمازش را سبك بشمارد وقتی از قبرش خارج شود خداوند ملكی را بر وی موّكل میگرداند كه او را بر عرصهی قیامت وارونه بر زمین میكشد و مردم به او نگاه میكنند و با شدت و سختگیری مورد محاسبه قرار میگیرد.(24)
منابعی برای مطالعۀ بیشتر:
1. آزادی معنوی، شهید مطهری(ره)، قم: انتشارات صدرا.
2. حکمت عبادت، آیت الله جوادی آملی، انتشارات: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی.
3. پرواز در ملکوت ( 2 و 1 )، سید احمد قهری، انتشارات: نهضت زنان مسلمان.
4. پرستش آگاهانه، دکتر محمد رضا رضوان طلب، انتشارات: ستاد اقامه نماز.
5. نماز از دیدگاه قرآن و حدیث، سید حسین موسوی رادلاهیجی، انتشارات: دفتر انتشارات اسلامی.
6. نماز از دیدگاه دانشمندان و متفکران، عباسعلی مغیثی، انتشارات: دفتر انتشارات اسلامی.
7.سلامت روح نماز و عبادت در تفسیر نمونه، عباس عزیزی، انتشارات: انتشارات نبوغ.
8. پرتوي از اسرار نماز، مؤلف: محسن قرائتي، انتشارات: طرح اقامه نماز.
9. يکصد و چهارده نکته درباره نماز، مؤلف: محسن قرائتي، انتشارات: ستاد اقامه نماز.
پی نوشت ها:
1. احمد بن محمد بن خالد البرقی، المحاسن، ج 1، ص 81، الناشر دار الکتب الاسلامیه.
2. همان، ص 80.
3. مدثر(74) آيه 42.
4. ماعون(107)آیۀ 5ـ4. فویلٌ للمصلّین، الذین هم عن صلاتهم ساهون.
5. مجلسی، محمدباقر بن محمد تقی، بحار الانوار، ج6، ص83، دار احیاء التراث العربی، بیروت، چاپ دوم، 1403ق.
6. محدث نورى، مستدرك الوسائل، ج3، 26، مؤسسه آل البيت عليهم السلام قم، 1408 ه.ق.
7. مجلسی، محمدباقر بن محمد تقی، بحار الانوار، ج95، ص225 .
8. اشاره به جریان كشیدن تیر از پای مبارك امیر المؤمنین ـ علیه السلام ـ در حال نماز.
9. فرزند امام سجاد(ع) در حالی كه حضرت در نماز بودند به چاه افتاد و حضرت علیرغم شیون افراد خانه متوجه آن نشد و پس از نماز فرزند را به سلامت از چاه بیرون كشید (بحار، 81/245).
10. به كتاب خاطرات آزادگان ایرانی در اردوگاههای عراق با عنوان «نماز در اسارت» چاپ سازمان تبلیغات اسلامی مراجعه شود.
11. شهید مرتضی مطهری(ره)، تعلیم و تربیت در اسلام، ص197، قم انتشارات صدرا.
12. بحارالانوار، 84/242.
13. مستدرك الوسائل، 3/98.
14. محمد بن الحسن الحر العاملی، وسایل الشیعه، ج4، ص 114، دار التراث العربی، بیروت، 1391 ق.
15. بحار الانوار 236/82.
16. بحارالانوار، 83/9.
17. فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلاه ((مریم(19) آیۀ 56)).
18. ویل للمصلین الذین هم عن صلاتهم ساهون ((ماعون(107)آیۀ 5)).
19. بحار الانوار، ج2، ص154.
20. شیخ کلینی، کافی، ج3، ص269، دارالحدیث، چاپ اول، قم،1429ق.
21. بحار الانوار، 80/21.
22. بحارالانوار،83/202.
23. بحار الانوار،73/315 .
24. بحارالانوار، 80/22.
حدیثی بسیار تکان دهنده
امام کاظم (علیه السلام) ، امام صادق (علیه السلام)
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ عَنْ أَبِي إِسْمَاعِيلَ اَلسَّرَّاجِ عَنِ اِبْنِ مُسْكَانَ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ قَالَ قَالَ أَبُو اَلْحَسَنِ اَلْأَوَّلُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : إِنَّهُ لَمَّا حَضَرَ أَبِيَ اَلْوَفَاةُ قَالَ لِي يَا بُنَيَّ إِنَّهُ لاَ يَنَالُ شَفَاعَتَنَا مَنِ اِسْتَخَفَّ بِالصَّلاَةِ
.
ابو بصير گويد: امام كاظم عليه السّلام فرمود:
هنگامى كه وقت وفات پدرم فرارسيد. به من فرمود:
اى فرزندم! همانا شفاعت ما خاندان به كسى كه نماز را سبك شمارد، نخواهد رسيد.
🔴بیخوابی و ناراحتی و ضجهی امام صادق علیهالسلام
برای عظیم ترین مصیبت تاریخ
🔰🔰🔰
سُدِیر
(یکی از اصحاب امام صادق علیه السلام)
میگوید:
من و مُفَضَّل بن عمر، ابو بصیر و ابان بن تغلب به حضور
حضرت امام جعفر صادق
صلوات الله علیه شرفیاب شدیم.
دیدیم امام، روی خاک ها نشسته و عبایی خیبری و بی یقه پوشیده که آستینهای کوتاهی داشت و در آن حال، مانند
!مادر فرزند مرده و جگر سوخته گریه میکرد!
و آثار حزن از رخسار مبارکش پیدا بود،
به طوری که رنگش تغییر کرده بود! ایشان در حالی که کاسه چشمش پر از اشک بود،
میفرمود:«ای آقای من؛
❗️غیبت تو خواب را از چشمانم ربوده!
لباس صبر بر تنم تنگ کرده،
و آرامش جانم را گرفته!
ای آقای من!
❗️غیبت تو مصائب مرا به اندوه ابدی که یکی بعد از دیگری از ما را میرباید و جمع ما را به هم میزند، کشانده است!
من(امام صادق علیه السلام)
با اشک چشم و نالههای سینهام،
که از مصائب و بلاهای گذشته دارم، نمی نگرم، مگر اینکه در نظرم بزرگ تر و بدتر از آنها مجسم میگردد؛
❌و شدیدتر و عظیم تر و بدتر از آن
در نظرم بلند میشود؛
و مصیبتهایی که با خشم تو عجین گشته و مشکلاتی که با غضب تو آمیخته است، در نظرم میآید! »
سدیر میگوید:
از این امر عظیم و نالههای جانگداز هوش از سر ما پرید❗️
و دل ما از جا کنده شد
و پنداشتیم که مصیبت بزرگی برای امام صادق علیه السلام روی داده است!
من عرض کردم: «ای فرزند بهترین مردم روی زمین!
خدا دیدگان شما را نگریاند!
برای چه این طور سیلاب اشک از دیدگانتان فرو میریزد؟
چه چیز باعث این مصیبت گشته است؟ »
امام آه سختی کشیدند که از اثر آن شکم مبارکشان برآمده و به شدت حالشان تغییر کرد❗️
آنگاه فرمودند: «امروز صبح در کتاب جفر مینگریستم. این کتاب مشتمل است بر علم مرگها و بلاها و مصائب، و علم گذشته و آینده تا روز قیامت که خداوند متعال به محمد و امامان بعد از او (صلوات الله علیه و علیهم اجمعین و لعن الله اعدائهم) ارزانی داشته است.
در آن کتاب دیدم که نوشته است قائم ما(عجل الله تعالی فرجه الشریف و سهل الله مخرجه و لعن الله اعدائه) متولد میگردد
و غیبت میکند.
غیبت او طولانی میشود
و عمرش به طول میانجامد.
در آن زمان اهل ایمان امتحان میشوند،
و به واسطه طول غیبتش،
شک و تردید در دل های آنها پدید میآید و بیشتر آنها از دین خود برمی گردند
و رشته اسلام را از گردن خود بیرون میآورند،
با اینکه خداوند میفرماید: «وَ کُلَّ إِنسانٍ أَلْزَمْناهُ طائِرَهُ فِی عُنُقِهِ» -. اسراء / ۱۳ -، { و کارنامه هر انسانی را به گردن او بسته ایم} که منظور از طائر ولایت است. از مطالعه اینها رقت گرفتم و اندوه بر دلم چیره گشت.»
📚📚📚📚📚📚
6⃣الغيبة (للطوسی)
ج ۱، ص ۱۶۷
5⃣الوافي
ج ۲، ص ۴۱۹
4⃣البرهان في تفسير القرآن
ج ۴، ص ۹۲
3⃣منتخب الأنوار
ج ۱، ص ۱۷۹
2⃣بحارالانوار
ج ۵۱، ص ۲۱۹
همه به نقل از:
1⃣کمال الدين و تمام النعمة
جلد ۲، باب ۳۳، صفحه ۳۵۲.
▪️عظمت بعضی دردها گفتنی نیست،
دیدنی است؛
و عظمت درد غیبت شما را
آنهایی دیدند که ضجه های امام صادق علیهالسلام را در فراقتان دیدند؛
همان لحظه که روی خاک نشسته بود
و مثل مادر داغدیده اشک میریخت
و میفرمود:
«آقای من، غیبت شما، خواب از چشمانم ربوده و آرامش دلم را من سلب کرده❗️»
🤲🏻 إلهی قسم میدهیم تو را
بجاه محمد و آله الطیبین
و به سوز دل مولانا امام صادق علیهالسلام و به چشمان بی خواب ایشان برای غربت امام زمانِ ما،
از باقی ماندهی غیبت مولای مظلوم و غریبمان همین امشب، صرف نظر بفرما🤲🏼
#اللهـمعجـللولیـكالفـرج
#ضجه #گریه #بکا #استغاثه
#استغاثه_و_دعا_برای_فرج
#امام_صادق_علیه_السلام
#معرفت
#امام_معصوم_مبالغه_نمیکند
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
وَ رَوْحَهُمْ وَ رَاحَتَهُمْ وَ سُرُورَهُمْ
وَ أَذِقْنِی طَعْمَ فَرَجِهِمْ
وَ أَهْلِکْ أَعْدَاءَهُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ
بترسید از استخفاف نماز و بی اهمیت شمردن و سروقت نخواندن و کسالت در نماز چرا که اگر تمام خیرات و ثواب کربلا و مکه هم در نامه اعمالتان باشد شفاعت اهل بیت نصیبمان نخواهد شد این وعده ی تخلف ناپذیر امام صادق علیه السلام است
⭐این صدقه دادن های اول صبح...
🔷️صبح را با صدقه آغاز کنید
🔺️امام صادق علیه السلام فرمودند:
مَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ حِینَ یُصْبِحُ أَذْهَبَ اَللَّهُ عَنْهُ نَحْسَ ذَلِکَ اَلْیَوْمِ.
کسى که بامدادان صدقهاى بدهد، خداى عزّ و جلّ پیشامد نحس آن روز را از او دفع میکند.
🔸️الکافی، ج 4، ص 6
این صدقه دادن های اول صبحت به نیت سلامتی امام زمانت (اگر چه مبلغ اندکی باشد) خیلی اوضاع و احوال زندگی ات را سر و سامان می دهد، مولا علیه السلام بدهکار تو و من نمی مانند و هزار هزار برابر برایمان جبران می کنند.
•••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
🌼اَللّهُمَّعَجِّللِوَلیِّکَالفَرَجَوَالْعافِیَةوَالنَّصْرَ🌼
#امام_زمان
🌕 تمام عمر به او خدمت میکردم
🔵 از امام صادق عليهالسّلام سؤال شد:
آیا قائم به دنیا آمده است؟ حضرت فرمود:
«لا وَ لَوْ أَدْرَکْتُهُ لَخَدَمْتُهُ أَیامَ حَیاتِی»
«خیر! اگر او را درک می کردم، در تمام ایام زندگی ام به او خدمت میکردم»
📚 بحارالأنوار ج ۵۱ ص ۱۴۸
⚫️ شهادت صادق آل محمد علیه السلام بر امام زمان علیه السلام و همه منتظران تسلیت باد.
#افزایش_رزق
🔴 دعای مجرب امام صادق علیه السلام برای افزایش رزق و روزی
🔹 معاویه بن عمار میگوید: از امام صادق علیه السلام تقاضا کردم که دعائى براى رزق و روزى به من بیاموزد پس دعائى به من آموخت که من بهتر از آن براى جلب روزى ندیدم. فرمود بگو:
🔵 اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی مِنْ فَضْلِکَ الْوَاسِعِ الْحَلَالِ الطَّیِّبِ رِزْقاً وَاسِعاً حَلَالًا طَیِّباً بَلَاغاً لِلدُّنْیَا وَ الْآخِرَهِ صَبّاً صَبّاً هَنِیئاً مَرِیئاً مِنْ غَیْرِ کَدٍّ وَ لَا مَنٍّ مِنْ أَحَدِ خَلْقِکَ إِلَّا سَعَهً مِنْ فَضْلِکَ الْوَاسِعِ فَإِنَّکَ قُلْتَ وَ اسْئَلُوا اللهَ مِنْ فَضْلِهِ فَمِنْ فَضْلِکَ أَسْأَلُ وَ مِنْ عَطِیَّتِکَ أَسْأَلُ وَ مِنْ یَدِکَ الْمَلْأَى أَسْأَل
🔺ترجمه دعا :
خدایا از فضلِ واسع و حلال و پاکِ خود، روزىِ واسع و حلال و پاک به من عطا کن، روزیی که به کار دنیا و آخرت من بیاید، روزیی که جاری و ساری باشد، گوارا و خوشگوار و بىرنج و منّت از أحدى، جز از فضل وسیع خودت، زیرا خودت گفتى: «از فضل خدا خواهش کنید»، من هم از فضلت خواستارم و از عطایت خواستارم و از دست پُربار تو خواستارم.
📚 کافی ج ۲ باب الدعاء للرزق روایت ۱
ما در #صراط_مستقيم الگو داريم.
هر روز ده مرتبه در نماز ميگوييم:
🌸«اهدنا الصراط المستقيم»🌸
❓چرا گفتهاند اين آيه را ده مرتبه بخوانيم؟
👈برای اين که بفهميم الگوی ما صراط مستقيم است. اهل بيت عصمت و طهارت و اولياءخدا. نه اين که هوای نفس را به عنوان الگو برداريم برای سنجش اعتقاداتمان و اعمالمان.
🔹نگو من اين طور تشخيص میدهم. تشخيصت را منطبق کن با خاندان عصمت و طهارت ببين درست است يا نه؟
«حاج آقا زعفری زاده حفظه الله تعالی
#آمادگی_برای_ظهور
#امام_زمان_ارواحنافداه مثل پدر مهربانی است که وقتی اذان میگویند منتظر است بچههایش بیدار شوند، مقداری صبر میکند میبیند اینها در خوابند، از طرفی هوا دارد روشن میشود و نمازشان دارد قضا میشود. با محبت بالای سر فرزندانش میرود، دستی بر سرشان میکشد میگوید عزیزانم نمازتان دارد قضا میشود. آنها که خوابشان سبک است سریع بلند میشوند.
🔹الان هم که ظهور خیلی نزدیک است، هر لحظه ممکن است ظهور شود. کسی که میبیند نمازش دارد قضا میشود لحظه ای را از دست نمیدهد سریعا وضو میگیرد و یا اگر وقت نیست تیمم می کند. از دید اهل معنا همینطور است. شاید برای ظهور وقت وضو گرفتن هم نباشد. باید سریع وضو بگیرید و نمازتان را اقامه کنید یعنی خودتان را بسازید.
💐استاد حاج آقا زعفری زاده حفظه الله تعالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸خدایا قلب منو واسه امام زمانم نرم کن
📌بخشی از قسمت سوم برنامه جرعه؛
مناسب برای استوری
#استوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهادت امام صادق علیه السلام تسلیت باد
4_5938402232205575101.mp3
2.33M
انتظار امر فرج و گشایش در زندگی
حجة الاسلام محمد حسین یوسفی
#کلیپ_کوتاه #امام_زمان
4_5809662704926853157.mp3
4.84M
#کلیپ_کوتاه
«ثواب ۱۰۰۰ شهید از شهدای بدر و احد در نامه عمل!»
استـاد محـمـد حـسـین یـوسـفی
#امام_زمان #انتظار #ثبات_قدم #آخرالزمان #اصحاب_اهلبیت #امام_باقر #احیای_امر_اهلبیت