📤📧📩📬📨💌
سوالهای رسیده:
سلام علیکم و با کمال تشکر و قدردانی از تمام زحمات شما که در خدمت امام ارواحنا فداه انجام می دهید ان شاء الله در عنایت امام قائم آل محمد قرار بگیریم و جزء سربازان و خادمین امام باشیم و با دشمنان او دشمن باشیم.
سوال چگونه می توانیم به امام نزدیک شویم و احساس کنیم در کنار او هستیم و بتوانیم امام را به صورت یک لحظه ببینیم.
اللهم العن قتلة الزهرا المطهرة
📨📪📩📥📬📨
جواب:
سلام عليكم ورحمة الله وبركاته
ان شاء الله با ملزم شدن به نماز شب و اعطای زكات و استغفار زياد دوری از محرمات از غيبت و زنا و دروغ و غيره بدور باشيد، و ان شاء الله امام را خواهيد ديد و يقين داشته باشيد كه امام شما را دوست دارد كه توفيق خواندن نماز شب را به شما داده پس به اين راهتان ادامه بدهيد و ان شاء الله از بندگان امام روحي فداه خواهيد بود، بحق محمد و آل محمد.
📨📪📩📥📬📨
▪️🌿🌹▪️
🔴 موسس حوزه علمیه قم مخالف دخالت حوزه در سیاست بود/ محقق داماد: بعد از این چهل سال ما درستی تحلیل ایشان را می بینیم!
آیت الله مصطفی محقق داماد، رییس اسبق سازمان بازرسی کل کشور و نوه دختری موسس حوزه علمیه قم گفت: بعد از حضور مرحوم آیت الله شیخ عبدالکریم حائری، موسس حوزه علمیه در قم نامه ای از میرزای شیرازی کوچک در بیت ما وجود دارد که به ایشان نوشته من پیر شده و حوزه رئیس ندارد. به نجف بیایید. شما اینجا مقلد دارید. طلاب هم به شما علاقمند هستند. آشیخ نامه را نشان خانواده داده است. به ایشان نوشته بودند من اوضاع ایران را در تباهی می بینم و راه حلی برای آن نمی بینم مگر اینکه حوزه ای در اینجا تاسیس شود و این حوزه موفق باشد که جلوی این تباهی را بگیرد. من لازم می بینم که شما به ایران بیاید. ایشان جواب می دهند که شما به تکلیف شرعی خود عمل کنید.
او با طرح این پرسش که «این تباهی چیست؟» ادامه داد: این استنباط خودم است. به نظر من ظاهرا ۱۳ سال از اعدام شیخ فضل الله گذشته و تمام اوضاع علیه روحانیت بوده است. هم طرفداران مشروطه و هم مخالفان مشروطه علیه روحانیون بودند. شیخ فضل الله یکی از شاگردان ممتاز شیخ انصاری بوده است. کار به جایی می رسد که یک فقیه اعدام می شود. در اینجادر هر صورت آخوند بدنام شد. حاج شیخ به این نتیجه می رسد که اگر حوزه ای تاسیس شود که سواد و عقل و اخلاق در آن باشد و کاملا از سیاست جدا باشد، روحانیت دوباره در قلب مردم وارد می شود.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: ایشان معتقد بود که اگر طلاب وارد سیاست شوند دوباره همان بدنامی ایجاد می شود. ایشان زمانی حوزه را تاسیس می کند که به گفته امام اگر ماشین خراب می شد به طلبه می گفتند پایین بیا که به خاطر تو است. مرحوم آل طاهای واعظ مطلبی را نقل کردند که شیخ عبدالکریم به دیدن آشیخ محمد ارباب یکی از علماء می رود. آقای ارباب می گوید ریش ما در جنگ مشروطه و استبداد آلوده شده و ما در بین مردم آبرویی نداریم که حوزه داشته باشیم. گاهی چند طلبه می آیند و درس می خوانند و می روند. اما شما در سیاست دخالت نکردی و شما فقط می توانی اینجا تشکیل حوزه بدهی.
او تصریح کرد: بعد از این چهل سال ما درستی تحلیل ایشان را می بینیم. حرفها و نصیحتهای ایشان به طلبه ها هم موید این است./ شفقنا
عاشقیهای خدا آدمیزادی نیست که❗️
هرکیو بیشتر دوست داره؛ خـــوب زیر بار
تحقیرها و تهمتهای دیگران لِهاِش میکنه!
هرکیو نزدیکتر به خودش میخواد؛
مصیبتها و بلاهای عجیب و غریب
براش میتراشه!
عاشقِ هر کی میشه؛ میزنه همهی تعلقاتشو،
یکی یکی ازش میگیره!
🍃 آخه خدا؛ به ما، مثل خودمون نگاه نمیکنه!
خدا میخواد ما با یه روحِ سالم و وسیع برگردیم
کنارش، تا بتونیم همنشینش باشیم!
روح سالم هم، مُفتی بدست نمیاد
باشگاه میخواد!
باشگاه سختیها!
#تلنگر💥
#خدایخوبم🧡
【@emamzaman】
🍃وجود امام زمان ارواحنافداه اظهر من الشمس است.چرا او را نمیبینیم⁉️
چون حواس ما پرت شده، به خودمان معطوف شده،با خودمان درگیر شدهایم.
امام زمان ارواحنافداه لباس ملک را بر تن کردهاند و در همین دنیای ما وارد شدهاند، منتها چون چشم ما دائماً به دنبال ظواهر دنیا رفته، از امام زمانمان غافل شدهایم، امام زمانمان را نمیبینیم.
این دنیا مثل یک اتاق است که ما در آن هستیم، اولیاء خدا و امام زمان ارواحنافداه هم هستند.
دیدهاید که در بعضی جلسات که میروید چند تا بچه یک گوشه نشستهاند سرگرم بازی هستند و اصلاً متوجه نیستند که مثلاً یک شخص شخیصی در این محفل نشسته.
ما هم اینطور شدهایم.
#امام_زمان♥
【@emamzaman】
1_1346432135.mp3
3.06M
💐 #درس_اخلاق
🔻حاج آقا حسینی قمی
🔻بداخلاقی با خانواده
☀️ #حدیث_روز
✅ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
ای مردم! دنیا، سرای اندوه است و نه شادی! و جای دشواری است و نه آسودگی! با امیدی شاد نمیشود و با سختیای اندوهگین نمیشود.
🔹آنچه نمیدانی و هرچه میدانی مگو
امیرالمومنین عليه السلام:
لَا تَقُلْ مَا لَا تَعْلَمُ، بَلْ لَا تَقُلْ كُلَّ مَا تَعْلَمُ؛ فَإِنَّ اللَّهَ فَرَضَ عَلَى جَوَارِحِكَ كُلِّهَا فَرَائِضَ يَحْتَجُّ بِهَا عَلَيْكَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
امیرالمومنین علیه السلام :
چيزى را كه نمى دانى مگوى، حتى بسيارى از چيزهايى را، كه مى دانى، بر زبان مياور. زيرا خدا بر اعضاى تو احكامى واجب كرده كه در آن روز به آنها بر تو حجت آورد.
📚نهج البلاغه حکمت 382
معرفی کربلائی خلیل ایمانی معروف به عمو خلیل ، شهر #قزوین :
🔻عمو خلیل ، از اولیا الهی گمنام در شهر قزوین بودند.
عمو خلیل از مصاحبین مرحوم حاج سیدخلیل زرابادی بودند.وی عارفی دلسوخته بود که محب امام زمان عج بشمار می رفت.روی سنگ قبر ایشان هم نوشتند که قنبر امام زمان بودند...
ایشان امی بودند و شغل ایشان باغ داری بود ، هرشب جمعه دعای کمیل داشتند و هرسال مراسم تعزیه برگزار میکردند ؛ ایشان بسیار قوی و مخلص بودند.
از بزرگان و اهل علم و دانشگاه خدمت ایشان می رسیدند تا از نورانیت ایشان بهره ببرند...
قدیمی ترین قبرستان قزوین ، قبرستان نوبلی است که قدمت کهن ترین قبر یافت شده در آن به حدود 295 سال پیش باز می گردد؛ مزار عمو خلیل نیز در این قبرستان است و مردم ، اعتقاد خاصّی به او دارند . در وصیّت وی نیز آمده است که هرکه می خواهد به قبر من ، نزدیک شود ، باید از فاصله ی ده متری ، صلوات بفرستد.
معرفی عبد صالح خدا مرحوم شیخ حسین فاضلی ابرقویی ، شهر #قم :
✍️قسمت اول :
🔻عبد صالح خدا مرحوم حجت الاسلام حاج شیخ حسین فاضلی ابرقویی از اولیاء خدا بود که تشرف های مکرر به محضر امام زمان(عج) داشت.
⁉️یکی از پرسش های رایج درباره مهدویت، شیوه تشرف به محضر امام عصر(عج) است.
یکی از شرایط به نقل از بزرگان انجام اعمال مستحبی به نیابت امام زمان(عج) است چنان که از محضر یکی از اولیاء خدا (مرحوم حجت الاسلام حاج شیخ حسین فاضلی) سوال شد: کدام اعمال است که انسان را زودتر به نتیجه می رساند؟ فرمود: اعمالی را که آنها (امامان مثل نماز اول وقت و ...) دستور دادند، ترک نکند.
سوال شد: چه وقت دیدار آن حضرت(عج) حاصل می شود؟ فرمود: هر وقت خودشان بخواهند و فرمودند: دعاهای شب جمعه ترک نشود.
بعدها مشخص شد که رویه رفتاری این عبد صالح خدا اینگونه بوده که از سن تکلیف تا پایان عمر شریف شان تمام اعمال مستحبی خود را به محضر نورانی آن عزیز غائب(عج) هدیه می کرده اند لذا سرّ تشرف های مکرر او فاش شد.
👤 ایشان فرموده بود:
هر که عمل مستحبی را به حضرت بقیت الله (عج) اهداء کند دو اثر دارد
1️⃣ اول آنکه :
این اعمال ناقص ما قابل عرضه به محضر بلند و بزرگ آن حضرت(عج) را ندارد، اعمال ما غالبا شائبه های متعدد و نقص های بزرگ دارد لذا وقتی عمل را اهداء کردی خداوند متعال آن عمل را برای اهداء به حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه در سطح آن حضرت(عج) ارتقاء می دهد تا در شان آن امام(عج) قرار گیرد، پس اثر اول نیابتی، ارتقاء سطح کیفی عمل ما را در پی خواهد داشت و خداوند آن عمل را آنقدر بالا می برد تا در شان و مقام ان امام(عج) قرار بگیرد.
2️⃣ دوم اینکه:
وقتی عمل را خدمت امام(عج) ارائه می دهند، حضرت(عج) عطف نظری می فرمایند تا ببینند چه کسی این عمل را اهداء نموده و این نظر حضرت(عج) اثر معنوی غیرقابل توصیفی را درپی خواهد داشت، ایشان مثال زدند که اگر شما وارد منزل خود شوید و غذایی را به درب منزل شما آورند شما از خانواده خود می پرسید چه کسی غذا را آورد، می گویند فلانی، این در نظر شما می آید که فلانی غذا داد. وقتی ما نیز عمل نیابتی برای امام(عج) انجام دهیم حضرت(عج)نظر می فرمایند که چه کسی این عمل را انجام داده و این نظر حضرت(عج)، ارتقاء معنوی خاصی را به همراه خواهد داشت.
در تکمیل بحث، بیان می شود که: از عارف فرزانه آیت الله کشمیری سوال کرده بودند آن مقامات معنوی بلند برای مرحوم نخودکی چگونه حاصل شده بود؟ ایشان در پاسخ فرموده بودند: مرحوم نخودکی چهار سال از شب تا صبح در بالا سر حرم امام رضا(ع) قرآن خواند و به حضرت رضا(ع) اهداء نمود تا اینگونه مقامات برای او حاصل شد. فانهم و تامل.
🌕 پس نیت میکنیم از امروز کلیه اعمال مستحبی خود را تا پایان عمر به وجود نازنین حضرت بقیت الله (ارواحنا فداه) هدیه کنیم.
🍃شیخ حسین فاضلی مکرر خدمت امام عصر(عج) رسیده اند. چنانچه فرموده بودند روزی به امام عصر(عج)عرض کردم مولای من شما وقتی به قم وارد می شوید شب ها در کجا استراحت می فرمایید؟
امام(عج) فرموده بودند: «منزل ما در علی بن جعفر(ع) (امامزاده علی بن جعفر(ع) در انتهای خیابان چهارمردان قم است.) بود، من آنجا را بخشیدم به شهدا.
ایشان می فرمود: فردای آن روز دیدم شهدای جبهه را به انتهای خیابان چهارمردان قم می برند، پرسیدم چرا اینجا؟ گفتند: قرار شده شهداء را اینجا (علی بن جعفر(ع)) دفن کنند.
شاید روی همین اصل بوده که عارف فرزانه آیت الله کشمیری فرموده بودند: اینجا (علی بن جعفر(ع)) غرق در نور است وقلی مردم نمی بینند و تاکید فرموده بودند حتی خیابان های اطراف آن نیز غرق نور هستند. وشبیه همین جمله را نیز عارف کامل آیت الله انصاری همدانی در 40 سال پیش فرموده بودند.
🔸ما نجاتت دادیم
حاج شیخ حسین فاضلی، آن اهل دل می گفت: بر مبنای سنت بی بی فاطمه سلام الله علیها در روزهای آخر حیاتشان، از مدینه به احد پیاده می رفتم. به ذهنم آمد که عجب! ما اینقدر آقا را دوست داریم، یاد او می کنیم، هدیه می دهیم و... اما توجهی به ما نشده است. یعنی آقا به فکر ما هستند؟ ناگاه دیدم پشت سرم کسی حرکت می کند و سلام کرد. دیدم حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف هستند. فرمود:«آشیخ حسین! فکر می کنی ما به یاد تو نیستیم؟» و بعد گفتند که یادت هست آن روز، فلان جا می خواست چه شود، ما چه کردیم؟ به یاد داری چه بیماری داشتی که منجر به مرگت می شد، ما نجاتت دادیم؟ و... شیخ حسین می گفت: من به ایشان گفتم: توجه نداشتم! و در دل می خواستم زمین دهان باز کند و مرا در خود فرو برد که این چه فکری بود که کردم؟!
🌿و چه زیبا فرمود مرحوم حاج شیخ حسین فاضلی که:
با دیدن امام عصر (عج) تمام لذتهای دنیا در چشم انسان حقیر و ناچیز میشود....
معرفی عبد صالح خدا مرحوم شیخ حسین فاضلی ابرقویی ، شهر #قم :
✍️قسمت دوم :
🔹حکایتی درباره توصیه امام زمان(عج) به یادگیری زبانهای خارجی
👤حجة الاسلام حاج شیخ محمد حسین فاضلی ابرقویی نقل می فرمودند:
در منا بودم، دیدم شوق دارم از خیمه بیرون بروم، بیرون رفتم گویا به طرف مسجد خیف رفتم، به چادری رسیدم دیدم حضرت در آنجا تشرف دارند و ملل مختلف خدمتشان مشرف می شوند و با هر کدام به زبان خودشان صحبت می فرمایند و با من به زبان فارسی صحبت فرمودند، و فرمودند: این ها تشنه معارف دین هستند، چرا زبان های مختلف را فرا نمی گیرید تا معارف دینی را به آنان برسانید.
🍁مزار شیخ حسین فاضلی ، در شهر مقدس قم ، حرم مطهر حضرت معصومه س در مقبره شهید مفتح قرار دارد...
📚 منابع :
خبرگزاری شبستان
«زبور نور(هزار و یک نکته از زندگانی امام مهدی عجل الله تعالی فرجه)»
مجله خیمه خرداد و تیر 1385 - شماره 23
( کتاب روزنه هایی از عالم غیب، آیت الله سید محسن خرازی، ص 39)
29.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹حکایت شنیدنی تشرف شیخ حسین فاضلی ابرقویی ره خدمت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
گناهان مانع شناختن امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف است...
❖ مکاشفه یکی از شاگردان علامه حسن زاده آملی در موضوع <شهادت به عصمت حضرت زهرا سلام الله علیها در میان اذان و اقامه>
• یکی از عزیزانم که آزاد مردی است و در عرفان عملی دارای حظّی وافر است و به القاءات سبّوحی نایل است و به دستور یاد شده (شهادت به عصمت حضرت زهرا در میان اذان و اقامه) عامِل است، در اثنای فصول اقامه نماز مغرب شب یکشنبه دهم ربیع الاول ۱۴۱۹ هق، خواست که فصل مذکور را اداء کند، از نهاد دیوار مقابلش میشنود که کسی میگوید: <اَشهَدُ اَنَّ فاطمةَ الزهراء حُجّةُ اللهِ عَلَی الحُجَج>. شگفت اینکه همین عبارت شریف یاد شده، صورت روایت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام است، چنانکه سیّد عبدالحسین طیّب رحمة الله تعالی علیه آن را در تفسیر اطیب البیان (ج ۱۳، ص ۲۲۵) نقل کرده است: <قال الامام العسکری علیه السلام: نحنُ حُجَجُ الله علی خلقه، و جَدّتُنا فاطمة حجّة علینا>.
👤 علامه حسن زاده آملی،
هزار و یک کلمه، ج ۵، کلمه ۴۷۲
• پن۱: بعد از شهادت به رسالت پیامبر(ص) و ولایت امیرالمومنین(ع) در اذان و اقامه، شهادت به عصمت حضرت زهرا(س) از باب تبرک بیان میشود بدین عبارت و امثال آن: اَشهَدُ اَنَّ فاطمةَ الزهراء عصمةُ اللهِ الکبری و حُجّةُ اللهِ عَلَی الحُجَج؛ یعنی شهادت میدهم که حضرت زهرا(س) عصمت بزرگ خداوند و حجت خداوند بر دیگر حجتها (ائمه) است.
• پن۲: معنی روایتی که در آخر متن آمده است: امام حسن عسکری(ع): ما ائمه، حجتهای خداوند بر خلق هستیم، و جدهی ما فاطمه، حجت خداوند بر ما ائمه است.
• پن۳: شاگرد مذکور، مرحوم حاج رضا ولایی (خواجه ابوسعید آملی) نیست، و واقعه مربوط به ایشان، مکاشفه <فص حکمة عصمتیة فی کلمة فاطمیة> است نه مکاشفه <شهادت به عصمت حضرت زهرا سلام الله علیها>.
• پن۴: مکاشفه یعنی کشف و مشاهده یا شنیدن حقایق عوالم غیر مادی که برای برخی از سالکین در بیداری اتفاق میافتد. و کاش منکر اموری که علم نداریم نشویم.
Arefane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اذانی به سبک ظهور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اذان خاصی که علامه حسن زاده آملی رحمت الله علیه توصیه کردند
آیتالله نوری همدانی: جریمه دیرکرد حرام است
🔹 آیتالله نوری همدانی در دیدار رئیس بانک مرکزی: یکی از مشکلات بزرگ بانکها این است که در اسلام پول گرفتن برای تأخیر ادای قرض، حرام است ولی متأسفانه این مشکل در بانکها معمول است.
🔹بارها گفتهایم که جریمه دیرکرد نوعی ربا بوده و حرام است، من تا ریشهکنی ربا در این کشور برای تذکردادن در هرزمانی مصمم هستم و به رؤسای قبلی بانک مرکزی هم گفتهام.
@Farsna
✅نصایح آیت الله علامه حسن زاده آملی درباره نماز شب و انس با ملکوت
✍️یکی از مستحبات که برای سالکین الی الله در حد وجوب است (البته نه واجب تکلیفی) نماز شب است. نماز شب آب حیات است و دل شب، ظلمات و استاد سلوک، خضر این راه که اگر کسی از آب حیات نوشید به سعادت جاوید و حیات ابدی میرسد. مرا در این ظلمات آن که راهنمایی کرد؛ نماز نیمه شب بود و گریه سحری.
امام صادق (علیه السلام) میفرمایند: «لیس من شیعتنا من لم یصل صلاة اللیل» کسی که نماز شب نمیخواند از شیعیان واقعی نیست. عزیزان وقت نیست. دیر است! به انتظار ننشینید، انسان با 40 - 50 سال عمر میخواهد خودش را برای ابد بسازد، کم کم مزاج جواب میکند، البته با مزاج مخالفت هم نکنید، ثلث آخر شب بسیار خوب است. غذا هضم شده، هوا لطیف گشته، خلوت با شب داشته باشید که انس با عالم غیب و ملکوت به بار میآید.
🕌صلوات مخصوص عصر پنجشنبه، شب و روز جمعه
به سند صحیح از حضرت صادق علیه السّلام منقول است كه چون عصر روز پنجشنبه مى شود #ملائكه از آسمان به زیر مى آیند با قلم هاى طلا و صحیفه هاى نقره، و در عصر پنجشنبه و شب و روز جمعه تا آفتاب غروب كند به غیر از صلوات بر محمّد و آل محمّد، نمى نویسند
و شیخ طوسى فرموده كه مستحب است در روز پنجشنبه صلوات فرستادن بر پیغمبر صلّى الله علیه وآله هزار مرتبه و مستحب است كه در آن صلوات بگوید:
«اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ، وَ أَهْلِكْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الْجِنِّ وَ الاِنْسِ مِنَ الْأَوَّلینَ وَ الآخِرینَ»
و گفتن این صلوات صد مرتبه از بعد عصر پنجشنبه تا آخر روز جمعه فضیلت بسیار دارد.
📖 مفاتیح الجنان
🍃🌸 دعایی به سفارش منادیِ ظهور، دکتر ابوعلی شیبانی برای اینکه جزو یاران حتمی امام زمان بشیم که در این دعا یک جفر مهم نهفته است:
اللهمَّ یا علیُّ اُقسمُ عَلَیکَ بعَلي
الذی بِاسمِهِ رَدّیتَ الشمسَ
یا عليُّ بحقّ عليّ عَلَی عَليّ
ان تجعلَ فلان (اینجا باید بجای فلان اسم شخص و اسمپدرش و نام خانوادگیاش را بیاورد.)
کِینونیَّتاً فی نُصرةِ الامام
لا یرتدُّ عنها و لا یُدبِرُ
بحقّ علي حتی یَنصُرَ عَلي اذا ظَهَرَ علي
ترجمه:
خدایا، ای علیّ! تو را قسم میدهم به حق علیّ (ع)
همانکه به اسم او خورشید را بازگرداندی
ای علیّ! به حق علیّ بر علیّ
(فلانی فرزند فلانی) را
با تمام وجود در خدمت یاری امام قرار بده
بگونه ای که نه از یاری او باز گردد و نه پشت کند.
به حقّ علی تا اینکه علیّ را یاری کند هنگامی که علیّ ظهور میکند.
🍃🌹🍃🌹🍃🌹
این دعا را منادی، برای کسی که می خواست از انصار امام باشد گفتند، و فرمودند این دعا خیلی خیلی مهم هست.
دوستان احتمالاً متوجه شدید در این دعا هنگامی که میفرماید: (إذا ظَهَرَ عَلي)، در واقع ظهور امام زمان (عج) همان ظهور امام علی (ع) است...
❇️🌤❇️
✨فضیلت تلاوت سوره قدر بعد از نماز عصر روز جمعه
✨ از حضرت امام موسى علیه السلام روایت شده که خدا را در روز جمعه هزار نسیم رحمت است که هر بنده را آنچه خواهد از آن رحمت ها عطا فرماید پس هر که بعد از عصر روز جمعه صد مرتبه سوره إنا أنزلناه بخواند حق تعالى آن هزار رحمت را مضاعف گرداند و به او عطا فرماید.
📚مفاتیح الجنان
دعای سِمات دعایی منقول از امام باقر(ع) که خواندن آن در آخرین ساعات روز جمعه مستحب است. بنابر روایتی از امام محمد باقر(ع) اسم اعظم الهی در این دعا ذکر شده است. عالمان شیعه، شرحهای بسیاری بر این دعا نوشتهاند
سمات جمع «سِمَه» به معنی علامت و نشانه است. گفتهاند که چون نشانههای استجابت در این دعا بسیار است، به این نام نامیده شده است.[۱]
دعای سمات را شیخ طوسی در مصباح المتهجد،[۲] ابن طاووس در جمال الاسبوع،[۳] کفعمی در البلد الامین[۴] و مصباح،[۵] مجلسی در بحارالانوار[۶] و زاد المعاد[۷] با سندهای معتبر از محمد بن عثمان عمری (از نواب خاص امام زمان (عج)) با واسطه از امام صادق(ع) و ایشان از پدرشان امام محمد باقر(ع) نقل شده است.[۸] سید بن طاووس در جمال الاسبوع این دعا را از سه طریق نقل میکند.[۹] شیخ عباس قمی این دعا را در مفاتیح الجنان[۱۰] به نقل از مصباح شیخ طوسی آورده است.
ابوالقاسم خویی قوت سند را تأیید نمیکند.[۱۱] بنا به گفته مجلسی این دعا در بین اصحاب در غایت شهرت بوده و به طور منظم آن را میخواندند.[۱۲]
خواندن این دعا در آخرین ساعات روز جمعه[۱۳] و شبهای شنبه مستحب است و نیز هرکه در وقت رفتن به جایی یا طلب حاجتی و یا روی آوردن به دشمنی که از او بیمناک است یا زمامداری که از او هراسان است این دعا را بخواند حاجت او برآورده میشود و از شر دشمن محفوظ میماند و هر کس نتواند این دعا را بخواند این دعا را بنویسد و بر بازوی خود ببندد یا در بغل بگذارد، همان تأثیر را دارد.[۱۴] شیعیان دعای سمات را در ساعات پایانی روز جمعه به صورت جمع در مکانهای مذهبی، یا به صورت فردی میخوانند.
در دعای سمات، خدا را به اسم اعظم، پیامبران و مکانهای مقدسی که خداوند در آن مکانها با رسولانش تکلم نمود و بر آنان وحی فرستاد، قسم داده یا خوانده میشود. ابتدای دعا با مناجات خداوند آغاز شده و در ضمن آن به نعمتهای خداوند اشاره شده است. همراهی حضرت موسی با بنیاسرائیل عبور آنها از دریا و هلاک فرعون و لشگریان فرعون را یاد کرده است. در بندهای دیگر سخن گفتن خداوند با موسی بن عمران، ابراهیم، اسحاق، یعقوب و اینکه خداوند آنها را یاری رسانده را ذکر کرده است. رحمت خداوند را به حضرت آدم و ذریه او یادآوری میکند و سپس برکت خداوند بر امتهای گذشته را خاطر نشان میکند و بر شمول برکت خداوند بر امت، ذریه و امت پیامبر(ص) تأکید میکند و از خداوند میخواهد که بر پیامبر(ص) و خاندان او صلوات فرستاده و برکت و رحمت خویش را بر آنها شامل کند، کما اینکه بر ابراهیم و آل ابراهیم درود، برکت و رحمت خود را شامل کرده است.
در حدیثی از امام باقر(ع) آمده است که فرمودند: اگر سوگند یاد کنم که در این دعا اسم اعظم الهی است درست گفتهام.[۱۵
آقابزرگ طهرانی حدود بیست شرح بر دعای سمات را شمرده است.[۱۶]
پانويس :
1. دایرة المعارف شیعه، ج۷، ص۵۲۷
2. ↑ طوسی، مصباح المتهجد، ج۱، ص۴۲۰ ـ ۴۱۷
3. ↑ ابن طاووس، جمال الاسبوع، ص۵۳۸ ـ ۵۳۳
4. ↑ کفعمی، بلدالامین، ص۹۱ ـ ۹۰
5. ↑ کفعمی، مصباح، ص۴۲۶ ـ ۴۲۴
6. ↑ مجلسی، بحارالانوار، ج۸۷، ص۱۰۰ـ ۹۶
7. ↑ مجلسی، زادالمعاد، ص۳۹۸ ـ ۳۹۵
8. ↑ مجلسی، بحار الانوار، ج۹۰، ص۹۶
9. ↑ ابن طاووس، جمال الأسبوع، ص۳۲۱
10. ↑ قمی، مفاتیح الجنان، ص۱۳۵ـ ۱۲۸
11. ↑ خویی، منیة السائل، ص۲۲۴
12. ↑ مجلسی، بحارالأنوار، ج۸۷، ص۱۰۱
13. ↑ طوسی، مصباح المتهجّد، ص۴۱۶
14. ↑ دایرة المعارف شیعه، ج۷، ص۵۲۷
15. ↑ رجوع کنید به: مجلسی، بحارالانوار، ج۸۷، ص۱۰۰ـ ۹۶
16. ↑ آقابزرگ طهرانی، الذریعة، ج۸، ص۱۹۰
17. ↑ همان، ج۷، ص۲۲۷ و ج۱۳، ص۲۵۱
18. ↑ فهرست نسخههای خطی كتاب خانه آیة اللّه مرعشی، ج۶، ص۳۷۶
19. ↑ الذریعة إلی تصانیف الشیعة، ج۱۱، ص۲۵۵ و ج۱۳، ص۲۴۹
20. ↑ همان، ج۱۳، ص۴۰۹ و ج۱۵، ص۵۰؛ التراث العربی، ج۳، ص۴۷۷
21. ↑ الذریعة إلی تصانیف الشیعة، ج۱۳، ص۲۵۰؛ ج۱۸، ص۲۵؛ فهرست نسخ خطّی كتاب خانه دانشكده الهیات تهران، ج۱۰، ص۷۹۴؛ فهرست نسخ خطّی كتاب خانه آیة اللّه مرعشی، ج۲۴، ص۲۶۷
22. ↑ الذریعة إلی تصانیف الشیعة، ج۱۸، ص۳۴۶ و فهرست نسخ خطّی كتاب خانه مسجد اعظم، ص۳۴۰
23. ↑ حوزه نت
منابع :
* کفعمی، ابراهیم بن علی عاملی، البلد الامین و الدرع الحصین، بیروت، مؤسسه الاعلمی للمطبوعات، ۱۴۱۸ق.
* کفعمی، ابراهیم بن علی عاملی، المصباح فی الادعیه و الصلوات و الزایارات، قم، دارالراضی، ۱۴۰۵م.
* ابن طاووس، علی بن طاووس، جمال الاسبوع بکمال المشروع، بیروت، دارالرضی، ۱۳۳۰ق.
* طوسی، محمد بن حسن، مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، مؤسسه فقه شیعه، بیروت، ۱۴۱۱ق.
* مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار،دار احیاء تراث عربی، بیروت، ۱۴۰۳ق.
* مجلسی، محمدباقر، زادالمعاد، بیروت، چاپ علاءالدین اعلمی، ۱۴۲۳ق.
🔴 قرائت سوره مومنون در روزهای جمعه باعث عاقبت بخیری میشود.
🔹 امام صادق علیه السلام : اگر کسی سوره مؤمنون را تلاوت کند خداوند آخر کار او را به سعادت و خوشبختی ختم می کند و اگر همواره در روزهای جمعه بر قرائت سوره «مؤمنون» مداومت داشته باشد جایگاه او در منزل فردوس خواهد بود.(۱)
🔹 پیامبر اکرم(ص) فرمودند: هر کس سوره مؤمنون را در روز جمعه بخواند و به این امر مداومت نماید منزل او در فردوس اعلاء با پیامبران مرسل باشد و نیز فرمودند: اول و آخر این سوره از گنجهای بهشت است.(۲)
📚 (۱)ثواب الاعمال، ص ۱۰۸
📚 (۲) درمان با قرآن، ص ۶۴
✨﷽✨
✅اهمیت فراوان و فواید غسل جمعه
✍غسل جمعه مستحب موکد است که دارای ثواب زیاد وفواید فراوانی می باشد و در بعضى از روایات دارد که: غسل جمعه را ترک نمیکند، مگر شخص فاسق.
🌹حضرت علی علیه السلام :
اگر کسی غسل جمعه را ترک کند او در هم و غم خواهد بود تا جمعه ديگر .
🌹حضرت صادق علیه السلام :
غسل جمعه پاک کننده وکفارۀ گناهان است ميان دو جمعه.
🌹حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله :
هر کس غسل جمعه کند گناهانش آمرزيده ميشود تماماً و به هر قدمی که بر می دارد از برای غسل جمعه،بيست حسنه برايش نوشته می شود.
🌹حضرت علی(علیه السلام) :
غسل جمعه واجب است بر هر مسلمان.
🌹حضرت صادق(علیه السلام):
هر کس عمداً غسل جمعه را ترک کند بايد استغفار نمايد.
🌹حضرت صادق(علیه السلام) :
غسل جمعه بر هر مرد و زنی چه آزاد باشد چه بنده ، واجب است.
🌹حضرت صادق علیه السلام:
وقت غسل جمعه قبل از ظهر بهتر است وهر چه به زوال ظهر نزديکتر باشد افضل تر است.
🌹حضرت صادق علیه السلام:
اگر روز جمعه گذشت روز شنبه قضاء کند واگر روز پنج شنبه رسيد ومی ترسد روز جمعه دسترسی به آب پيدا نکند،روز پنج شنبه غسل را بجا آورد .
📚حلیت المتقین باب ۷
🗒 امروز #جمعه
✅ امروز متعلق است به:
💚امام زمان عجل الله فرجه الشریف💚
💠 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (100 مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (1000 مرتبه)
- یا نور (256 مرتبه) برای عزیز شدن