♦️ بسیاری از بیخدایان خود را نسبت به خداباوران کاملتر میبینند، بهطوریکه خود را ملزم به اثبات عقیدشان نمیدانند و بار اثبات و دلیل وجودیت خداوند را بر دوش خداباوران میاندازند.
🔷 برخی بیخدایان صاحبنام ازجمله برتراند راسل،کریستوفر هیچنز، دنیل دنت)، سم هریس و ریچارد داوکینز ، با استناد به آنچه جنبههای مضر آموزهها و اعمال دینی میدانند به انتقاد از ادیان پرداختهاند.
🔶 معمولاً جدل بیخدایان با مدافعان دین بر سر این است که آیا ادیان منفعت خاصی برای افراد و جامعه دارند❓
🔻 ابهام در تعاریف بیخدایی
🔷 تعریف بیخدایی را میتوان بستگی به درجه و اهمیتی که فرد برای خدا و خالق قائل است، بیان کرد که چنین تعریف گستردهای، نوزادان و کسانی که تا بهحال در معرض ایدههای خداباورانه قرار نگرفتهاند را هم شامل میشود!
🔶 گاهی بیخدایی، نبود اعتقاد به وجود خدا و خالق تعریف میشود و گاهی بیخدایی، از زبان خداباوران تعریفی غیرازاین دارد.
🔷 مثلاً رومیان باستان، مسیحیان را متهم به بیخدایی میکردند زیرا مسیحیان، خدایان پگان (Pgana) را پرستش نمیکردند؛ اما این برداشت از آتئیست بازهم دچار پارادوکس است و آتئیست به کلی تعریف غیر از خود میگیرد.
🔸 انواع بیخدایی
🔹 بیخدایی عملی
🔸 بیخدایی نظری
🔷 در بیخدایی عملی یا همان آپاتئیسم (Apatyysm )، افراد مسائل و اتفاقات پیشآمده در زندگی و طبیعت را بدون دخالت خدا و الهیات میدانند.
🔶 طبق نگرش این دسته از افراد وجودیت خدا انکار نمیشود ولی در عین حال غیرضروری و بیهوده تلقی میشود.
🔷 ازگونه های بیخدایی عملی در جوامع علمی میتوان به طبیعتگرایی (naturalism ) «متافیزیک» اشاره کرد. بیخدایی عملی درجات مختلفی را شامل میشود که عبارتاند از:
🔸 عدم انگیزه دینی و بیتأثیر خواندن نقش دین و خدا در رفتار
🔹 نادیده گرفتن خدا و دین در فعالیتهای فکری و عملی
🔸 بیتفاوتی و نبود هیچگونه علاقه به موضوع خدا و دین
🔻 بیاطلاعی از مفهوم خدایان
🔷 بیخدایی نظری (تئوریک) به ارائه دلایلی صریح علیه وجود خدا و خالق میپردازد و به دلایل رایج خداباوران پاسخ میدهد. بیخدایی نظری معمولاً یک هستیشناسی است.
🔶 این در حالی است که خداباوران دلایل محکم و متقنی مانند برهان امکان و وجوب، برهان صدیقین و ... برای اثبات خداوند آوردهاند.
🔻 این نوع بیخدایی را میتوان به دستههای متعددی تقسیمبندی کرد ازجمله:
🔹 وجودی
🔸معرفت شناختی
🔹 متافیزیکی
🔸منطقی
♦️ جمعیت شناسی بیخدایی
🔷 شمارش جمعیت بیخدایان جهان با ابهامات زیادی روبرو است.
🔶 افراد مختلف، بیخدایی و واژگان مشابه را متفاوت معنی میکنند و به این جهت تعیین مرزی بین بیخدایی، باورهای غیردینی، ادیان ناخداباور و باورهای معنوی دشوار است.
🔷 در بسیاری از این آمارگیریها هستند افرادی که خود را ندانم گرای بیخدا مینامند.
🔶 علاوه بر این، بسیاری از این آمارها افراد بیدین را شمارش میکنند، نه تعداد واقعی بیخدایان را.
🔷 به همین علت این دو را در یک گروه میگذارند. برای مثال تحقیقات نشان میدهند که سریعترین نرخ رشد در بین گروههای اعتقادی مختلف در ایالاتمتحده برای گروههای «بدون دین» است. درحالیکه «بیدین» انواع بیخدایان، ندانمگرایان و خداباوران را شامل میشود.
🔶 طبق نظرسنجی که در سال توسط موسسه یوروستات ،انجام شد، ۵۲ درصد از شهروندان اتحادیه اروپا اظهار داشتند: «بر این باورند که خدا وجود دارد» و ۲۷ درصد پاسخ دادند که «باور دارند روح و نیروی زندگی وجود دارد.» و ۱۸ درصد معتقد بودند«نه خدا، نه روح و نه نیروی زندگی وجود ندارد ».
🔷 نتایج حاصل از این نظرخواهی در کشورهای مختلف بهطور گستردهای متفاوت بوده.به عنوان مثال ۹۵% مردم مالت به پرسشی مبنی بر باور به خدا پاسخ مثبت دادند .
🔶 اما درصد کسانی که در کشور استونی به این پرسش پاسخ مثبت دادند تنها ۱۶% درصد بودند. بررسیهای متعدد نشان دادهاند سوئد یکی از بزرگترین کشورهای بیخدای جهان است.
🔷 در سرشماری که در سال ۲۰۱۱ در بریتانیا انجام شد حدود ۱۴٫۱ میلیون نفر یعنی یکچهارم کل جمعیت اظهار داشتند که بیمذهب هستند، این آمار نسبت به سال ۲۰۰۱ افزایش ۶٫۴ میلیون نفری داشته است. طبق محاسبه انجمن انسانگرایی بریتانیا (BHA) تا یک دهه دیگر مسیحیان در بریتانیا در اقلیت قرار خواهند گرفت.
♦️ طبق یک نظرسنجی صورت گرفته توسط بیبیسی در سال ۲۰۰۴ معلوم شد که تعداد مردم آمریکا که به هیچ خدایی اعتقاد ندارند بین ۹-۱۰ درصد است.
🔷 گزارش ARIS در سال ۲۰۰۹ بیان داشت ۳۴٫۲ میلیون آمریکایی (۱۵ درصد) بی مذهب هستند که از آنها ۱٫۶ درصد خود را کاملاً بیخدا (۰٫۷ درصد) یا ندانمگرا (۰٫۹ درصد) توصیف میکنند که حدوداً دو برابر گزارش قبلی ARIS در سال ۲۰۰۱ بود.
🔻ندانم گرایی یا آگنوستیک
🔷 ندانم گرایی دیدگاهی است که دانستن درستی یا نادرستیِ برخی ادعاها و بهطور ویژه ادعاهای مربوط به امور فراطبیعی مانند الهیات، زندگی پس از مرگ، وجود خدا و یا حتی حقیقت نهایی را نامعلوم و در اساس ناممکن میداند.
🔶 این اصطلاح برای نخستین بار توسط ( توماس هنری هاکسلی ) به مفهوم غیرقابلشناخت بودن ماوراء طبیعت بهکار رفت، اما پس از آن، در ادبیات فلسفی در معنای غیرقابلشناخت بودن جهان مادی بهکار میرود؛ که انواع ان عبارتند از:
🔹 قوی
🔸ضعیف
🔹اپاتئیسم
🔸خداباوری ندانم گرایانه
🔹خداناباوری ندانم گرایانه
🔻تفاوت آگنوستیک و آتئیسم
🔷 آتئیسم یک اعتقاد است و به معنی نداشتن ایمان و اعتقاد به وجود خداوند، درحالیکه آگنوستیک (Agnostic) یک نگرش و به معنی نداشتن دانش کافی برای اثبات خداوند است.
🔶 طبق این تعاریف ندانم گرا ها درعینحال هم میتوانند خداباور باشند و هم آن را نفی کنند.
🔷 به همین دلیل آتئیست ها، افراد آگنوستیک را جزء جمعیت اندک خود به حساب میآورند و همین امر باعث افزایش نموداری جمعیت آتئیست ها در سراسر جهان بشود.
♦️ یهود و بی خدایی
🔷 بیخدایی یهودی نوعی بیخدایی است که در آن فرد از نظر نژادی یهودی است.
♦️ چون امروزه یهودی بودن یک مؤلفه نژادی است نه یک دین.
🔷 بسیاری از یهودیان فرد بیخدایی را که مادر یهودی داشته باشد، کاملاً یهودی میدانند زیرا یهودیت بر اساس شرع یهود از طریق نژاد و نه عقیده به خدا منتقل میشود.
🔶 بسیاری از شاخههای یهودیت بر این باورند که اعتقاد به خداوند لازمه انجام عبادات یهودی نیست.
🔷 با توجه به تعاریف یادشده از انکار وجود خدا از طرف یهود و با استناد بر مؤلفههای شرع یهود، میتوان نتیجه گرفت که نگرش و بینش آتئیسم از نژاد یهود سرچشمه میگیرد.
🔶 یهود در قرن بیست و یک دیگر نه یک دین بلکه یک نژاد بوده که افرادی با دین یهودی نیز در آن وجود دارند.
♦️ یک نژاد کوچک و هدفمند.در تاریخ، یهودیان بسیاری وجود خدا را انکار کردهاند.
🔷 از فیلسوف معروف یهود (باروخ اسپینوزا) گرفته تا کارل مارکس رهبر جنبش کمونیسم - و گلد میرا - رئیس جمهور سابق رژیم صهیونیستی - همگی وجودیت پروردگار را انکار کردند.
🔶 در دنیا تنها چهارده میلیون یهودی وجود دارد؛ هفت میلیون در آمریکا، پنج میلیون در آسیا، دو میلیون در اروپا و یکصد هزار نفر در آفریقا.
🔷 طبق آمارها بیش از 50-درصد یهودیان آتئیست هستند. در میان این افراد بسیاری جزء افراد مشهور و شناخته شده این قوم به حساب میآیند
🔻 هشدار رشد خدا ناباوری در ایران
🔷 یهودیان به وسیله جنگ نرم و با بهرهگیری از زمینه دلزدگی جوانان در مقوله سوءاستفاده از دین، بهصورت متمرکز و سازماندهیشده به تئوریزه کردن خدا ناباوری در میان جوانان پرداخته اند.
🔶 یهودیان با ترجمه و طرح نوشتهها و اشکالات وارده از سوی خداناباوران در غرب، سعی در تثبیت این نوع عقیده در میان اعضای ایرانی شبکههای اجتماعی دارند.
🔷 در این باره و شبهه افکنی های صورت گرفته جای خالی نهادهای حکومتی و دینی حس میشود .
🔶 خدا ناباوری، ندانم گرایی، شک گرایی و... تماماً از تلاش یهود و صهیونیست برای تضعیف ایمان و باور انسانها به یگانگی خداوند نشأتگرفته است.
🔷 نژاد یهود به دلیل اعتقاد نداشتن به دین سعی در ترویج فرهنگ سکولاریسم و نگرش بیدینی در سرتاسر جهان دارد.
🔶 در عصر حاضر افراد نوظهور یهودی سعی در القای خدا ناباوری جدید در بین جوانان دارند.
🔷 خداناباوران جدید بر این عقیدهاند که مذهب ارتباطی به اخلاقیات ندارد.
♦️ این افراد از طریق نوشتن کتاب های عامه پسند، شبکه های اجتماعی، سینما و مطرح کردن سوالات شبهه انگیز سعی در کاشتن نطفه بیدینی در دل دینی داران دارند که جوانان سرزمین ما هم از این قاعده مستثنا نیستند!
https://eitaa.com/antihalghe
انهدام باند «عرفان حلقه» در همدان
🔹سپاه همدان: ۸ نفر از اعضای جریان انحرافی عرفان حلقه دستگیر شدند. این افراد با ادعاهای واهی همچون فرادرمانی، شفابخشی، جاذبه درمانی، تشعشع دفاعی و... فعالیت غیرقانونی داشتند.
@Farsna
https://eitaa.com/antihalghe
پایگاه تخصصی نقد عرفانهای کاذب
انهدام باند «عرفان حلقه» در همدان 🔹سپاه همدان: ۸ نفر از اعضای جریان انحرافی عرفان حلقه دستگیر شدند
#تکمیلی
🔴دستگیری تعدادی از اعضای فرق انحرافی عرفان حلقه توسط پاسداران گمنام امام زمان «عج» در همدان
👈کریمپور، مسئول روابط عمومی سپاه انصارالحسین«ع» استان همدان:
🔹پاسداران گمنام امام زمان در سازمان اطلاعات سپاه، اقدام به دستگیری و احضار ۸ نفر از فعالان فرقه انحرافی عرفان حلقه در سطح استان نموده که پرونده آنان جهت سیر مراحل قانونی به دستگاه قضایی استان ارسال شدهاست.
🔹اقدامات این افراد که با ادعاهای واهی همچون فرادرمانی، شفابخشی، جاذبه درمانی و تششع دفاعی و...فعالیت غیرقانونی داشتند، منجر به آسیبهای روحی وروانی در افراد شدهاست.
🔹مردم فهیم ضمن بالابردن هوشیاری خود نسبت به فعالیتهای انحرافی فعالان عرفانهای نوظهور در محیط پیرامونی خود، هرگونه تجمع و فعالیتهای افراد دراین خصوص را ازطریق تلفن ۱۱۴ ستاد خبری سازمان اطلاعات سپاه طلاع رسانی نمایند.(عصر همدان)
https://eitaa.com/antihalghe
29.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 حاکم اهل سنت شارجه، در مورد امام علی(ع) چه میگوید؟
شیخ سلطان بن محمد القاسمی، حاکم امارت شارجه در امارات متحده عربی، که اهل سنت و پیروی مذهب حنبلی است، در پاسخ به سئوال مطرح شده یکی از پرسشگران که از او پرسید: "الگوی شما در زندگی بعد از پیامبر (ص) کیست؟" با بغص گفت: علی
استدلال وی، از خود پاسخ، جالب تر بود
وی امام علی (ع) را به عنوان الگوی خود نام برد و گفت: علی جوانی بود که قبل از این که از نظر سن، بالغ شود، رشدش کامل شد
از سیرت او بسیار آموختم ، از شجاعت علی حرف نمیزنم، از عمق ایمان علی سخن نمیگویم، از شخصیت فرهنگی او سخن میگویم
علی نخستین شخصیت فرهنگی درجه یک اسلامی بود. هر کس میخواهد شخصیت فرهنگی خود را بالا ببرد، به نوشتههای علی توجه کند. من از همه میخواهم که به علی اقتدا کنند
https://eitaa.com/antihalghe
🔰🔰 هدف عرفان از دیدگاه امام علی(علیه السلام)
✍🏻 امروزه بازار عرفان در بسیاری از کشورها، همچنین کشور ما داغ شده است و بسیاری از جوانان حقیقت جو به دلیل کمبود آگاهی در این زمینه، دچار دام های افرد سودجویی شده اند که احساسات پاک آنان را برای مقاصد شوم خود به بازی گرفته اند.
🔸با توجه به فرا رسیدن ایام شهادت مولای متقیان حضرت علی علیه السلام بسار مجمل و مختصر به گوشه ای از اهداف عرفان ناب از منظر امام العارفین می پردازیم.
🔸امیرالمؤمنین(علیه السلام) وقتی مباحث عرفان نظری مانند توحید، ولایت انسان کامل و... یا مراحل سیر و سلوک (عرفان عملی) را بر می شمرد، هدفی جز تعالی روح معنویت افراد مؤمن ندارد؛ زیرا ایشان خود انسان کامل است که برای هدایت انسان ها تلاش می کند.
🔸امام علی(علیه السلام) اساس و شالودة دین را، معرفت خداوند و کمال شناخت حضرت حق را، تصدیق و توحید الهی می داند که موجب اخلاص انسان در تمامی مراحل زندگی است:
👈 أوّلُ الدّینِ مَعرِفَتُهُ وَ کمالُ مَعرفَتِهِ التَّصدیقُ بِهِ وَ کمالُ التَّصدِیقِ بِه توحِیدُهُ وَ کمالُ تَوحیدِهِ الإخلاصُ لَهُ (نهجالبلاغه، خطبه اول)
🔸اساس دین (آغاز دینداری) شناخت خداوند است و کمال شناخت خداوند، تصدیق به وجود او (باور داشتن او) و کمال باور داشتن خدا، اقرار به توحید و یگانگی اوست و توحید او با اخلاص نسبت به او تکمیل می شود.
🔸 بنابراین هدف دین، معرفت خداست و هدف عرفان از دیدگاه حضرت امیر علیه السلام توحید او و سپس اخلاص برای اوست. برای رسیدن به اخلاص فرد مؤمن باید ابتدا ایمان خود را کامل نماید تا به بینش توحیدی برسد و تنها به سمت معبود و محبوب حقیقی حرکت نماید.
🔸 بنابراین عبادت که همان تسلیم و خضوع در برابر معبود است، از احساس وابستگی وجود و کمال پرستش کننده به معبود ناشی می شود و این برخاسته از معرفت است.
👈 امیرالمومنین علیه السلام می فرماید:
ألاَ وَ إنَّ لِکلِّ مَأمُومٍ إماماً یقتَدِی بِهِ وَ یستَضیءُ بِنُورِ عِلمِهِ (شرح نهجالبلاغه، محمدتقی جعفری، ج 2، ص 53)
🔸 آگاه باشید که هر شخصی را پیشوایی است که به او اقتدا می کند و از نور دانش او روشنی می جوید.
🔸 بنابراین اگر بخواهیم به کمال انسانی برسیم، باید دستورات و برنامه های عرفان ناب را از امام العارفین علی(علیه السلام) دریافت کنیم و به گوش جان بسپاریم.
#عرفان_اسلامی
#عرفان_کاذب
https://eitaa.com/antihalghe
✅ به همت انتشارات #معنویت_پژوهی منتشر شد.
🌿 برای دانلود این اپلیکیشن می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.
https://behdashtemanavi.com/?p=6975
https://eitaa.com/antihalghe
✍🏻 کنترل اطلاعات در فرقه ها
🔶 اغلب اوقات اغلب اشخاص فرقه تا مدت ها اصلا شک نمی کنند که عضو یک فرقه شده اند شاید یک دوست یا خویشاوند با نظرات و تجارب فوق العاده ای رو به رو شده است و می خواهد آنها را به دیگران هم منتقل کند اگر مراجعه کننده شخص غریبه ای باشد اغلب شخص تصور می کند دوست تازه ای پیدا کرده است ولی در واقعیت دوستی یک شبه بوجود نمی آید.
🔶 دوستی واقعی در مدت زمانی طولانی شکل می گیرد که افراد دریک حالت متوازن و به تدریج نظرات خود را به یکدیگر منتقل می کنند افراد فرقه ها که برای جذب انتخاب می شوند در گرفتن اطلاعات از اشخاص بدون اینکه خود اطلاعات از خود یا گروه شان بدهند مهارت دارند. آنها به کسی نمی گویند که چه کسی هستند و چه اعتقادی دارند و نهایتا چه می خواهند.
🔶 با مجزا سازی اطلاعات ، فرقه ها اعضای خود را از دیدن تصویر کل یک پدیده محروم می کنند. به افراد تنها اطلاعاتی داده می شود که مناسب تشخیص داده می شود و به اندازه ای اطلاعات می دهند که خود لازم می دانند تا کارشان را انجام دهند.
🔶 ایدئولوژی فرقه سطوح مختلفی را در رابطه با بیان واقعیت ها مشخص می کند که شامل دکترین معروف درونی ها و بیرونی ها می شود اطلاعات محافظه کارانه مربوط به بیرونی ها که شامل وجوه رقیق شده اعتقادات فرقه است به افراد عادی و تازه واردها داده می شود.
🔶 به افراد جذب شده جدید که سوال دارند گفته می شود آنها هنوز به حد کافی برای دانستن تمامی واقعیتها آماده نشده اند اطلاعات بیرونی صرفا مخصوص کسانی است که به حد کافی برای دانستن تمامی واقعیت ها آماده نشده اند.
🔶 اطلاعات درونی مخصوص کسانی است که به حد کافی تحت القائات ذهنی قرار گرفته اند. به این ترتیب ارائه سیاست ها و قواعد و دکترین فرقه ها برای افراد جذب شده تا زمانی که قدرت تشخیص درست فرد به حد کافی تنزل داده نشده به تاخیر می افتد.
https://eitaa.com/antihalghe
مصاحبه با یک زوج مستبصر که مسلمان شدند در برنامه مثل ماه از صدا و سیما
شب شهادت علی علیه السلام سال 1400
دین #مثل_ماه
#بهائیت؛ #دین یا #سازمان؟!
آشنایی با این سازمان منحرف
لینک فیلم در تلگرام
https://t.me/mardomtve/1805
لینک آپارات
https://aparat.com/v/sX7Td
لینک فیس بوک
https://aparat.com/v/sX7Td
لینک صدا
https://t.me/mardomtve/1807
لینک اینستاگرم
https://www.instagram.com/tv/CObGzlMBIxM/
https://eitaa.com/antihalghe
💠واحد خواهران مفام برگزار می کند:
♻️ دوره آموزشی بررسی و نقد زرتشت و باستان گرایی
🔺اساتید دوره:
حجج اسلام مهدی هنرجو و مهدی کاویانی
🔸زمان ثبت نام:
تا 24 اردیبهشت 1400
این دوره بصورت آفلاین در پیام رسان ایتا برگزار خواهد شد.
🔸شرایط ثبت نام:
کارشناسی یا اتمام سطح 2 حوزه
🔹مدارک لازم:
تصویر مدرک دانشگاهی، یا تصویر ارزیابی یا گواهی تحصیلی حوزوی، تصویر کارت ملی، عکس 3×4، مبلغ 20 هزارتومان
🔺برای ثبت نام با آی دی تماس حاصل نمایید:
@f_Mirzaeeyan