فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پروژهء ICERP/ بخش اول
📂موضوع پروژهء ICERP، هزینهکرد وامهای دریافتی از بانک جهانی توسط وزارت بهداشت برای مقابله با کروناست.
👆🏻قبل از شروع بحث، لطفاً کلیپ ضمیمه را ببینید.
✨رهبری، 1397/1/1:
«در طول سالهای گذشته، در دولتهای مختلف، چندبار میخواستند از بانک جهانی یا صندوق بینالمللی پول، وام بگیرند، بنده نگذاشتم؛ جلویش را گرفتم... اینکه ما از بیگانه طلب بکنیم و متعهّدِ در مقابل بیگانه بشویم، این خطای بزرگی است».
☑️با توجه به سخنان آشکار رهبری در مذمت دریافت وام از نهادهای بینالمللی، پرواضح است که ایشان، در قبال دریافت وام در زمان کرونا هم نظر مساعدی نداشته و این تنها القای فوریت و شرایط اورژانسی بود که این امکان را برای دولت و وزارت بهداشت فراهم آورد که برخلاف نظر صریح امام جامعه، اقدام به دریافت وام از بانک جهانی کنند. وامی که به لحاظ عدد و رقم، زیاد نیست و اساساً برای کشور ثروتمندی مثل ایران، رقمی نیست.
❓مهمترین سوالی که در اینجا بهوجود میآید آن است که با توجه به رقم نه چندان زیاد این وامها (50 و 90 میلیون دلار) هدف/ اهداف اصلی دریافتشان، چه بوده است؟
➖ادامه دارد، انشاءالله!
🆔@CoronaDeception
🌐لینک پیوستن به کانال:
https://eitaa.com/joinchat/93192196Cac05c503bc
پروژهء ICERP/ بخش دوم
🔰قبل از هر چیز، مروری داریم بر یک خبر در اوایل بروز کرونا در ایران:
🔙فروردین 1399، غریبآبادی، نماینده وقت دائم ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد اعلام کرد:
🔺«آژانس بینالمللی انرژی اتمی، دو دستگاه تشخیص سریع تست کرونا (PCR) به ایران ارسال میکند» و گفت: ما از آژانس بینالمللی انرژی اتمی و «رافائل گروسی» مدیرکل آن برای ارائه کمک در مسیر مبارزه با کرونا به کشورهای مختلف از جمله ایران، با استفاده از تکنیکهای هستهای قدردانی میکنیم.
♨️[برای این تشکر، باید خون گریست...]
🔺چند سؤال مهم:
❓آیا آژانس بینالمللی انرژی اتمی دلسوز ماست؟
❓کدام ابلهی فکر میکنه این آژانس خیرخواه ماست؟
♨️تمام هستهای ما رو تعطیل کردند، بعد به جاش برامون دستگاه PCR فرستادند!
❓ضمناً ارتباط تکنیکهای هستهای با دستگاه PCR در مبارزه با کرونا چه بوده؟
❓چرا این نهاد، نگران ما بوده و در همان ابتدای کرونا، برایمان دستگاه PCR فرستاده؟
♨️اساساً تست PCR، تست مشکلداری بود و نتایج مثبت کاذب زیادی داشت...
➖ پ.ن: لطفاً قدم به قدم پستها را به یاد داشته باشید، در اینجا، مسئلهء دستگاه وارداتی بسیار حائز اهمیت است...
➖توضیحات بیشتر را خواهم نوشت، انشاء الله!
🆔@CoronaDeception
🌐لینک پیوستن به کانال:
https://eitaa.com/joinchat/93192196Cac05c503bc
پروژهء ICERP/ بخش سوم
🔹آیسرپ، خلاصه عبارت «Iran COVID-19 Emergency Response Project» و به معنای «پروژهء پاسخ به فوریت کرونا در ایران» است.
🔸آیسرپ، حاصل همکاری مشترک وزارت بهداشت، وزارت اقتصاد، بانک جهانی و سازمان بهداشت جهانی است. این پروژه در شرایط کرونا به انجام رسید تا ظرفیت نظام سلامت کشور را با مجهز ساختن آن به دستگاههای تشخیصی و درمانی پیشرفته بالا برد. این طرح با گذشت بیش از 1 سال از شروع کرونا، در مرداد 1400 و در مدت کوتاهی با موفقیت به پایان رسید و به اهداف تعیین شدهاش، یعنی تشخیص زودهنگام و بهبود مدیریت بیماری دست یافت.
🔹آیسرپ، دو بخش اصلی دارد. بخش اولش که به هزینهکرد وام 50 میلیون دلاری بانک جهانی میپردازد، آیسرپ 1 است؛ گزارش آیسرپ 1 به امضای محسن اسدی لاری، مدیر وقت همکاریهای بینالملل وزارت بهداشت رسیده است.
🔸وام 50 میلیون دلاری بانک جهانی، صرف تأمین 451 دستگاه پزشکی و آزمایشگاهی ضروری، همراه با لوازم مصرفیشان و نیز کیتهای آزمایشگاهی برای 8،700،000 تست است که در 137 بیمارستان و 45 آزمایشگاه در کشور توزیع شد.
🔹از سوی دیگر، لزوم ادامه درمان به دلیل عوارض طولانیمدت کرونا، مانند موارد قلبی عروقی، ریوی و عصبی نشان میداد که هنوز نیاز به سرمایهگذاریهای اضافی برای تقویت ظرفیتهای بیمارستانی و آزمایشگاهی ایران برای پاسخگویی به کرونا وجود دارد. لذا، بودجهء اضافی (AF) 90 میلیون دلاری برای تجهیزات پزشکی بیشتر برای پاسخدهی به کرونا، درخواست شد. این وام دوم، همان چیزی است که تحت نام آیسرپ 2 شناخته میشود.
🔸برای سهولت در استفاده از این وام، بسیاری از الزامات مربوط به ترخیص گمرکی کالاها از سوی مراجع بالاتر، نظیر ستاد ملی مقابله با کرونا، لغو شد. (به نقش فراقانونی ستاد کرونا دقت کنید) بدین ترتیب، کل تجهیزات خریداری شده در موعد مقرر توزیع شدند.
🔹روند این پروژه، بسیار جالب است: به نظر میرسد که درخواست به بانک جهانی در 5 تیر 99 داده شده و 12 تیر ماه، عدم مخالفت بانک جهانی با درخواست ایران اعلام شده. نکته آن است که بهرغم شرایط تحریم، به این سرعت کارشان انجام شده. اگر تحریم نبودند، احتمالاً کل پروسهی کاری، یک صبح تا عصر طول میکشید!
➖ادامه دارد، انشاء الله!
🆔@CoronaDeception
🌐لینک پیوستن به کانال:
https://eitaa.com/joinchat/93192196Cac05c503bc
پروژهء ICERP/ بخش چهارم
👆🏻جدول ضمیمه، اقلام خریداری شده تحت ICERP1 است.
🔺به قسمت تجهیزات استخراج اسید نوکلئیک دقت کنید. آیا آنها برای کرونا، ضروری بودند؟ یا وارد شدند تا به مصارف دیگری برسند؟ (در این خصوص توضیح خواهم داد).
🔻به نظر میرسد که ICERP1 در مرداد 1400، تمام شد؛ اما آیسرپ2 که مربوط به وام 90 میلیون دلاری بانک جهانی به ایران بود و در ابتدای سال 2022، تصویب شد، همچنان ادامه دارد. شروع آیسرپ2، از ابتدای سال 1401 بوده است.
🔺در قالب این پروژه، مجموعاً 71 ادوات پزشکی شامل 42 دستگاه ام آر آی، 15 سیتی اسکن و 14 آنژیوگرافی و نیز 814 ادوات آزمایشگاهی در اختیار 65 بیمارستان و 160 آزمایشگاه در 78 شهر قرار میگیرد.
🔻البته در این میان، داستان کمی عجیب است، مثلاً اینکه بالاخره ما با وام بانک جهانی این ادوات را خریدهایم، یا به ما صدقه دادهاند:
➖10 آبان اعلام شد که 6 دستگاه MRI، اهدایی ژاپن است (اینجا).
🔺سوم تیر 1402، سمیعی رییس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت گفت: «پروژهء ICERP2 متمرکز بر طراحی و ایجاد شبکه آزمایشگاهی-پزشکی دانشگاههای کشور با توجه به شرایط پساکروناست».
🔻آیسرپ، در راستای دستیابی به هدف سوم سند توسعهء پایدار ۲۰۳۰ است.
🔺تا اینجای کار، تشریح موضوع بود و اینکه وام ارائه شده، چگونه خرج شده است.
➖ادامه دارد، انشاء الله!
🆔@CoronaDeception
🌐لینک پیوستن به کانال:
https://eitaa.com/joinchat/93192196Cac05c503bc