🎯 توضیحات تکمیلی درباره یادداشت «مثلت برمودا در ایران»
1⃣ در یادداشت فوق در پی اثبات #بهائی_بودن «حاج علینقی کاشانی» نبودم بلکه یافتههای خود را درباره جایگاه حیرتانگیز منطقهٔ «آرادان - سُرخه - سنگسر» در تحولات اخیر ایران، از سال ۱۳۸۴ تا امروز (دولتهای محمود احمدینژاد و حسن روحانی)، بیان کردم.
2⃣ یادداشت فوق فقط نشان میدهد که #حاج_علینقی_کاشانی با کانون مالی- سیاسی معینی ارتباط و شراکت داشته که در منطقهٔ سمنان نفوذ فراوان داشت و، اگر «میر علینقی کاشانی» ذکر شده در یادداشت ۲۵ ذیحجه ۱۳۳۰ ق / ۱۴ آذر ۱۲۹۱ ش. عینالسلطنه همان «حاج علینقی کاشانی» باشد، این ارتباطات بسیار قدیمی بوده.
3⃣ آنچه فرضیهٔ یکی بودنِ «حاج علینقی کاشانی» سال ۱۳۲۴ ش. و «میر علینقی کاشانی» سال ۱۲۹۱ ش. را تقویت میکند نامهای است به محمد مسعود، منتشره در روزنامهٔ مرد امروز (شماره ۶۰، مورخ ۲۵ خرداد ۱۳۲۵، ص۷)، از فردی با نام مستعار «ب. ب.» که در آن حاج علینقی کاشانی را «حاج میر علینقی کاشانی» خوانده و مسعود را به رشوهگیری و سکوت دربارهٔ او متهم کرده. این نامه نشان میدهد که حاج علینقی کاشانی به «میر علینقی کاشانی» نیز مشهور بوده.
4⃣ در روزنامهٔ خاطرات عینالسلطنه فرد دیگری بهنام «حاج علینقی کاشانی» دیده میشود که در یادداشت یکشنبه، ۲۴ ربیعالثانی ۱۳۲۴ ق / ۱۷ ژوئن ۱۹۰۶ م. از او با عنوان «مرحوم حاج علینقی کاشانی» یاد شده یعنی در سال پایانی سلطنت مظفرالدین شاه مرحوم بوده. عینالسلطنه درباره این حاج علینقی کاشانی مینویسد:
📝 «این کاروانسراها را تا مشهد مقدس همه را مرحوم حاجی علینقی کاشانی تعمیر کرده. خدایش رحمت کند، بسیار زحمت کشیده و مصارف کرده است.» (روزنامهٔ خاطرات عینالسلطنه، ج۲، صص ۱۶۵۱- ۱۶۵۲)
5⃣ از حاج علینقی کاشانی فوقالذکر موقوفاتی بر جا است که فهرست آن در سال ۱۳۰۱ ق / ۱۸۸۳ م.، ده سال قبل از قتل ناصرالدینشاه، منتشر شده با مشخصات زیر: صورت موقوفات حاج علینقی کاشانی، تهران: ۱۳۰۱ ق، دارالطباعه سید آقا میر باقر رازی. روشن است که این حاج علینقی کاشانی را نباید با حاج میر علینقی کاشانی، که در سال ۱۳۲۵ ش. زنده بود، یکی دانست.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ #اندیشکده_مطالعات_نفوذ:
👉 @Anusism
✡️ حضور یهود در شهرهای مهم اسلامی (١)
1️⃣ شناخت موقعیت و خاندانهای #یهودی ساکن در #جزیرةالعرب و اطراف آن برای آشنایی با تاریخ یهود و تحولات تاریخی مسلمانان قبل و بعد از شهادت رسولالله (ص) امری اجتنابناپذیر است.
2️⃣ اهمیت این مسأله وقتی بیشتر معلوم میشود که بدانیم اقدام برخی از #سران_صحابه به #اخراج_یهود از جزیرةالعرب و اطراف آن به منطقهٔ شام، باعث شد سیل جمعیت یهودی به این منطقه منتقل شده و تأثیرات شگرفی را در معادلات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن منطقه بر جای گذارد.
3️⃣ براساس برخی از نصوص، در #مکه یهودیانی زندگی میکردند. اما #مدینه بر خلاف مکه، شهری بود که یهودیان زیادی در آن زندگی میکردند. تأسیس این شهر به حضور #یهودیان بازمیگردد و اوس و خزرج، پس از یهودیان به این منطقه نقل مکان کردند.
4️⃣ آمدن #یهود به این منطقه نیز بیحکمت نبود. براساس گزارشهای موجود، چند دلیل عمده برای آمدن یهود به مدینه و مقیم شدن در این شهر وجود داشت:
🔸١) انتظار پیامبر آخرالزمان
🔸٢) فراهم شدن بستر برای پیدایش پیامبر آخرالزمان از نسل اسحاق
🔸٣) تعیین مسیر برای سایر یهودیان، در مواجهه با پیامبر غیراسحاقی
🔸۴) طرد از سوی سایر یهودیان
🔸۵) فشار حکومت مسیحی روم و جنگ یهود و روم
🔸۶) حمله بختالنصر به فلسطین و آواره شدن یهود
✅ #اندیشکدهٔ_مطالعات_نفوذ :
🇮🇷👉 @Anusism
✡️ حضور یهود در شهرهای مهم اسلامی (٢)
1️⃣ نکتهای که «دلیل سوم» را بهصورت ویژه تقویت مینماید، گذشته از برخورد #یهودیان_حجاز با رسولالله (ص)، نوع چینش سکنایی آنها در این منطقه است.
2️⃣ آنها هیچگاه به سمت #مکه نرفتند و هیچ گزارش معتبری از سکونت قبیلهای از آنها در مکه در دست نیست.
3️⃣ از دیگر سو، مسیر سکونت آنها از #مدینه به سمت #شام است که در مرز میان حجاز و شام، دژ غیر قابل نفوذ #خبیر وجود داشت. خیبر در کنار استحکاماتی که داشت، به مجموعهای از شبکه راههای زیرزمینی نیز مجهز بود!
4️⃣ بهگفتهٔ واقدی، یکی از یهودیان به رسولالله (ص) گفت: «حتی اگر یک ماه هم قلعهٔ نطاة را محاصره کنی، به آنها ضرری نمیرسد. آنها دالانهایی زیرزمینی دارند که شبانه بهوسیلهٔ آنها خود را به آب میرسانند»!
5️⃣ گفته شده است هر روز، دههزار شمشیرزن از قلعههای این منطقه بیرون میآمدند و فریاد برمیداشتند: «محمد با ما میجنگد؟! امکان ندارد»!
6️⃣ آیا واقعاً این دژ برای دفاع از آخرین پیامبر در برابر تهدیدهای ایران و روم بود یا برای جلوگیری از نفوذ دین پیامبری اسماعیلی به سایر مناطق و ازجمله شام و بیتالمقدس؟!!
✅ #اندیشکدهٔ_مطالعات_نفوذ:
🇮🇷👉 @Anusism
✡️ حضور یهود در شهرهای مهم اسلامی (٣)
1️⃣ عدّه و عُدّهٔ #یهود در مدینه، بهگونهای بود که رسولالله (ص) در ابتدای ورود به این شهر، مجبور شد با آنها پیماننامه امضا کند؛ چنانکه گفته شده است یهودیان در مدینه ۵٩ قلعه داشتند.
2️⃣ ایشان در این پیماننامه برای آنها شروطی گذاشت، از جمله اینکه دشمنانش را یاری نکنند. سپس هر قبیلهای را به همپیمانانشان در مدینه ملحق ساخت. براساس گزارش دیگری، با آنها شرط کرد نه به نفع وی باشند و نه علیه او.
3️⃣ بسیاری از مردم #مدینه نیز با یهودیان اقسام رابطهها همچون رابطهی دوستی، خویشاوندی، همسایگی، همپیمانی، و شیرخوارگی داشتند.
4️⃣ تعدادی از زنان مدینه که فرزندانشان در کودکی میمردند، برای اینکه فرزندانشان عمری طولانی داشته باشند، نذر میکردند که نوزادشان را به #یهودیان بسپارند!
5️⃣ البته ما این مسأله را بیارتباط با جایگاه یهودیان در #سحر_و_جادو نمیدانیم! چنانکه پس از این، گزارشهایی از منابع غیرشیعی نقل خواهیم کرد که میفهماند یهودیان برای #کنترل_جمعیت مسلمانان، مهاجران را سحر کرده بودند!
6️⃣ نتیجهٔ این آمیختگی و غلبهٔ یهودیان، رواج برخی #سنن_یهودی در میان انصار بود.
✅ #اندیشکدهٔ_مطالعات_نفوذ:
🇮🇷👉 @Anisism
✡️ متن کامل مقالهٔ «حضور یهود در شهرهای مهم اسلامی» را به همراه مستندات آن در آدرس زیر مطالعه کنید:
👉 https://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/14216
✅ #اندیشکدهٔ_مطالعات_نفوذ:
🇮🇷👉 @Anusism
✡️ یهود؛ قاتل انبیاء و ابناء انبیاء
1️⃣ در #دعای_ندبه دربارهٔ وجود مقدس امام زمان (عج) میخوانیم:
👈 أيْنَ الطّالِبُ بِذُحُولِ الْأَنْبِياءِ وَ أَبْناءِ الأَنْبِياءِ؟
👈 أيْنَ الطّالِبُ بِدَمِ الْمَقْتُولِ بِكَرْبَلاءَ؟
2️⃣ در این فقره از دعا، قبل از اینکه شهادت سیدالشهدا (ع) را مطرح کند، از انبیاء و اولاد انبیاء سخن رانده است.
3️⃣ سؤال این است: امام حسین (ع) را چه کسانی کُشتند؟ جنگ اساسی امام زمان (عج) با چه کسانی است؟ عبارت «أَلا یا أهْلَ الْعالَمِ اَنَّ جَدِّیَ الْحُسَیْن قَتَلُوهُ عَطْشَاناً» با کیست؟
4️⃣ جواب همهٔ این سؤالات برمیگردد به شجرهٔ ملعونهٔ یهودی #بنیامیه.
5️⃣ آری! همین #یهودیان بودند که انبیاء و ابنای انبیاء همچون حضرت زکریا (ع) و فرزندش حضرت یحیی (ع) را کُشتند و در ادامه با به شهادت رساندن پیامبر (ص)، ابنای او، بهخصوص امام حسین (ع) را هم به شهادت رساندند.
6️⃣ شاهد ما آیاتی است که خداوند متعال میفرماید: «شما (یهود) بودید که انبیاء را کُشتید». چنانکه در سورهٔ بقره آیهٔ ۶۱ میفرماید:
👈 …ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُوا يَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللهِ وَ يَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ الْحَقِّ ذَلِكَ بِمَا عَصَوْا وَ كَانُوا يَعْتَدُونَ.
👈 چرا که آنان نسبت به آیات الهی، کفر میورزیدند؛ و پیامبران را به ناحق میکُشتند. اینها بهخاطر آن بود که گناهکار و متجاوز بودند.
📖 نقش یهود در شهادت امام حسین (ع) از نگاه قرآن و ادعیه:
👉 https://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/17635
✅ #اندیشکده_مطالعات_نفود:
🇮🇷👉 @Anusism