#پای_درس_بزرگان
#درس_اخلاق
💠 درس فطرت
🔹 این دین به ما گفته یا درس نخوان و روی همان فطرت_عادی باش، یا اگر حوزه و دانشگاه وارد شدی یک درسی بخوان که با صاحبخانه درگیر نباشد!
فرمود من شما را بی سواد که خلق نکردم، آنچه که لازمه سعادت شماست در درون شما من نهادینه کردم همه فجور را همه تقوا را در درون شما گذاشتم، یا با فطرت_سالم زندگی کنید مثل مؤمنین عادی، یا اگر رفتید حوزه و دانشگاه درسی خواندید درسی بخوانید که با صاحبخانه درگیر نشود، یک درسی بخوانید که با ﴿فَأَلْهَمَها﴾ بسازد درس شک آور نخوانید، درسی که شما را غرور می دهد نخوانید. میهمانی دعوت کنید که با صاحبخانه درگیر نشود اینکه شما می بینید «أَعْدَی عَدُوِّكَ» بعد پیدا شد.
🔹 شما می بینید هیچ میوه ای در درون آن کِرم نیست مگر اینکه حرف باغبان را گوش ندهد، آن میوه ای که تحت تدبیر باغبان صحیح نیست حرف باغبان را گوش نمی دهد از آب خوب استفاده نمی کند، از کود خوب استفاده نمی کند، از هوای خوب استفاده نمی کند، در درون خودش کِرم می سازد، وگرنه میوه که در درونش کِرم نبود! حالا که کِرم پیدا شده، «أَعْدَی عَدُوّ» سیب، همین کِرمی است که خودش ساخته است. الآن تمام غذاهایی که این میوه تغذیه می کند بخش وسیعی اش را در خدمت این کِرم میدهد، این کِرم که بی خود رشد نمیکند، چه جور رشد کرده است؟ تمام فضای این سیب را گرفته! این آب را، این خاک را، این کود را گرفته، به جای اینکه به خودش بدهد به این کِرم داده است و این رشد کرده است، وگرنه در درون ما ذات اقدس الهی فرمود: ﴿أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ﴾ وگرنه «أَعْدَی عَدُوِّ» را که خلق نمی کرد.
🔹 بنابراین مائیم که دشمن می سازیم، مائیم در درون خودمان دشمن می تراشیم، ما می توانیم در درون خودمان اصدق_صدیق بسازیم، «صَدِیقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه» این بیان نورانی امام رضا (سلام الله علیه) است.
نفرمود: «عقل کل امرء صدیقه»، فرمود انسان یک دوست بیشتر ندارد و آن عقل اوست.
بنابراین عمل زنده است عامل را رها نمی کند اگر خوب باشد که به سود اوست و اگر باد باشد به زیان اوست.
درس اخلاق حضرت آیت الله جوادی در شروع سال تحصیلی سال ۹۰
@anvar_alhikmah
#نکات_ناب_عرفان
🕋 قال عبدالله بن یوحنا بن عبدالرؤوف:
لاینطق عارف قط الّا عن إذن الهی، و من نطق من غیر إذن الهی یعرفه ویسمعه فلیس بعارف. فلاینبغی أن یرد کلام اهل الله تعالی. فإنّه علم لا منازعة فیه.
🪺 عارف فقط و فقط با اجازهی الهی سخن میگوید، و کسی که بدون اجازهی الهی سخن راند تا او را بشناسند و سخن او را بشنوند پس عارف نیست.
سزاوار نیست کلام اهل الله تعالی رد شود. زیرا کلام آنها علمی است که در آن نزاع (جدال و مراء) نیست.
┄═༻⃘⃕❀❧❃ ⃟░⃟ ❃❧༻⃘⃕❀═┄
شیخ اکبر محییالدین ابن عربی
📕 العبادلة، القسم الاول، الجزء الرابع، ص ۷۶.❁
🔍 @anvar_alhikmah
🔍 @anvar_alhikmah_info
🔴قال رسول الله صلی الله علیه و آله
النَّظَرُ إِلَی عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ عِبَادَةٌ وَ ذِکْرُهُ عِبَادَةٌ وَ لَا یُقْبَلُ إِیمَانُ عَبْدٍ إِلَّا بِوَلَایَتِهِ وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِهِ.
🔴نظر به جمال علی بن ابی طالب عبادت است و ذکر و یادش عبادت است و خداوند ایمان هیچ بنده ای را جز با ولایت او و بیزاری از دشمنانش نمی پذیرد.
📚بحارالانوار ج۳۸ ص۱۹۷
#گزیده_ای_از_کتاب
❖ اولین شعری که جناب عمّان سامانی در کتاب «گنجینة الاسرار» آورده از زیباترین و مشهورترین اشعار ایشان است که خط استاد حبیب الله فضائلی به این زیبایی افزوده است:
کیست این پنهان مرا در جان و تن
کز زبان من همی گوید سخن؟
این که گوید از لب من راز کیست؟
بنگرید این صاحب آواز کیست؟
❖ این شعر مطابق با مبانی عرفانی مانند وحدت وجود، معرفت نفس و... سروده شده است.
🔍 @anvar_alhikmah
🔍 @anvar_alhikmah_info
«إعلم - أیّدک الله - أنّ أصل أرواحنا: روح محمّد -صلی الله علیه و سلم- ، فهو أوّل الآباء روحاً، و آدم أوّل الآباء جسماً، و نوح أوّل رسول أُرسل...»
بدان - که خداوند یاریت کناد - : اصلِ ارواح ما روح محمّد - صلی الله علیه و آله - است، پس ایشان از حیث روحانی اولین پدر هستند، و آدم - علیه السلام- اولین پدر از حیث جسمانی است و نوح - علیه السلام- اولین رسولی است که فرستاده شد...
شیخ الاکبر محیی الدین ابن العربی
📕 الفتوحات المکیه، باب ۳۱۳
#حکمتهای_علوی
هفت فضیلت اخلاقی در نهج البلاغه
بِکثْرَةِ الصَّمْتِ تَکونُ الْهَیبَةُ، وَبِالنَّصَفَةِ یکثُرُ الْمُوَاصِلُونَ وَبِالاِْفْضَالِ تَعْظُمُ الاَْقْدَارُ، وَبِالتَّوَاضُعِ تَتِمُّ النِّعْمَةُ، وَبِاحْتِمَالِ الْمُوَنِ یجِبُ السُّوْدُدُ، وَبِالسِّیرَةِ الْعَادِلَةِ یقْهَرُ الْمُنَاوِئُ، وَبِالْحِلْمِ عَنِ السَّفِیهِ تَکثُرُ الاَْنْصَارُ عَلَیهِ. (حکمت ۲۲۴ نهج البلاغه)
کثرت سکوت، سبب ابهت و بزرگی است و انصاف مایه فزونی دوستان است و با بذل و بخشش قدر انسان ها بالا می رود و با تواضع نعمت (الهی) کامل می گردد و با پذیرش هزینه ها (و رنج ها و مشکلات) عظمت و سروری حاصل می گردد، با روش عادلانه، دشمن، مقهور و مغلوب می شود و با حلم و بردباری در برابر سفیهان،یاوران انسان بر ضد آنها فزونی می یابند.
🔍 @anvar_alhikmah
🔍 @anvar_alhikmah_info
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸#تیزر اولین نشست مدرسه عالی انوارالحکمه
🕰 پنجشنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۲ ، ساعت ۹ صبح
📌 دانشگاه تهران دانشکده ادبیات
🔹 جهت کسب اطلاعات بیشتر به آیدی روابط عمومی در برنامه ایتا پیام دهید
🔍 @anvar_alhikmah
🔍 @anvar_alhikmah_info
مدرسه عالی انوار الحکمة
موقعیت مکانی نشست اصالت وجود
خیابان انقلاب اسلامی، خیابان قدس روبروی خیابان طالقانی درب شرقی دانشگاه تهران
بعد ورود اولین چهارراه دست چپ دانشکده ادبیات تالار إقبال آشتیانی
مدرسه عالی انوار الحکمة
🔸#تیزر اولین نشست مدرسه عالی انوارالحکمه 🕰 پنجشنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۲ ، ساعت ۹ صبح 📌 دانشگاه تهران دان
تا لحظاتی دیگر پخش زنده نشست پخش خواهد شد
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📸 #گزارش_تصویری |بخش اول
🔸نشست اصالت وجود (نشست اول)
🔹پنجشنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۲
📍دانشگاه تهران
۞ مدرسه عالی انوارالحکمه ۞
▪️ @anvar_alhikmah
▪️ @anvar_alhikmah_info
📸#گزارش_تصویری|بخش دوم
🔸نشست اصالت وجود (نشست اول)
🔹پنجشنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۲
📍دانشگاه تهران
۞ مدرسه عالی انوارالحکمه ۞
▪️ @anvar_alhikmah
▪️ @anvar_alhikmah_info