#انگیزشی
#ویژه_حفظ_قرآن
حفظ قرآن، گامی شگرف در مسیر نور و هدایت است. هر آیهای که حفظ میکنید، دریچهای به سوی حکمت و آرامش الهی باز میشود. تلاش و پشتکار شما در این راه، نه تنها شما را به خدای مهربان نزدیکتر میکند، بلکه نوری برای زندگی دنیوی و اخرویتان خواهد بود. استقامت و ایمان خود را حفظ کنید، که هر آیه از قرآن، گنجینهای است که در دل خود دارید و همیشه همراه شما خواهد بود. به راه خود ادامه دهید و بدانید که پاداش الهی برای کسانی که در این مسیر گام برمیدارند، بیپایان و بینظیر است.
https://eitaa.com/aqquran
#حفظ_موضوعی۱۶
معرفت و شناخت خداوند
#صفات_الهی #صفات_سلبی
۳. نفی شریک، فرزند و یاور از خدای متعال
#حفظ_موضوعی
نفی شریک، فرزند و یاور از خدای متعال
#آیه
وَقُلِ ٱلحَمدُ لِلَّهِ ٱلَّذِي لَم يَتَّخِذ وَلَدا وَلَم يَكُن لَّهُۥ شَرِيك فِي ٱلمُلكِ وَلَم يَكُن لَّهُۥ وَلِيࣱّ مِّنَ ٱلذُّلِّ وَكَبِّرهُ تَكبِيرَۢا
#ترجمه
و بگو: همۀ ستايش ها ويژۀ خداست كه نه فرزندى گرفته و نه در فرمانروايى شريكى دارد و نه او را به سبب ناتوانى و ذلت يار و ياورى است و او را بسيار بزرگ شمار
https://eitaa.com/aqquran
ادامه #حفظ_موضوعی۱۶
#تفسير
در حقيقت اين آيه نتيجهاى است بر كل بحثهاى توحيدى اين سوره و محتواى همه آن مفاهيم توحيدى. روى سخن را به پيامبر كرده، چنين مىگويد: "بگو حمد و سپاس مخصوص خداوندى است كه نه فرزندى براى خود انتخاب كرده و نه شريكى در حكومت و مالكيت جهان دارد، و نه سرپرستى براى حمايت در برابر ذلت و ناتوانى" ( وَ قُلِ اَلْحَمْدُ لِلّٰهِ اَلَّذِي لَمْ يَتَّخِذْ وَلَداً وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ شَرِيكٌ فِي اَلْمُلْكِ وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ وَلِيٌّ مِنَ اَلذُّلِّ ). و چنين خدايى با چنان صفات از هر چه فكر كنى برتر و بالاتر است "بنا بر اين او را بزرگ دار و به عظمت بىانتهايش آشنا شو" ( وَ كَبِّرْهُ تَكْبِيراً ).
نكتهها:
۱ - تناسب صفات سهگانه - در آيه فوق به سه قسمت از صفات خدا اشاره شده كه با توجه به فرمان ذيل آيه به چهار صفت تكميل مىشود: نخست نفى فرزند است، چرا كه داشتن فرزند هم دليل بر نياز، و هم جسمانى بودن، و هم شبيه و نظير داشتن است، و خداوند نه جسم است و نه نياز دارد و نه شبيه و نظير!. و دومى نفى شريك است چرا كه وجود شريك دليل بر محدوديت قدرت و حكومت، و يا عجز و ناتوانى، و يا وجود شبيه و نظير است، و مىدانيم خدا از همه اين صفات پاك است، قدرتش همچون حكومتش نامحدود و هيچ شبيهى براى او نيست. و سومى نفى ولى و حامى در برابر مشكلات و شكستها است، كه نفى اين صفت نيز از خداوند بزرگ و بى نهايت بديهى است. و به تعبير ديگر اين آيه هر گونه كمككار و شبيه را از خداوند نفى مىكند، چه آن كس كه پائينتر باشد (همچون فرزند) و آن كس كه همسان باشد (همچون شريك) و آن كس كه برتر باشد (همچون ولى).
مرحوم "طبرسى" در "مجمع البيان" از بعضى از مفسران كه نامشان را صريحا ذكر نكرده چنين نقل مىكند كه اين آيه ناظر به نفى اعتقاد انحرافى سه گروه است: نخست مسيحيان و يهود كه براى خدا فرزند قائل بودند، و ديگر مشركان عرب كه براى او شريكى مىپنداشتند، و لذا در مراسم صبح مىگفتند: لبيك لا شريك لك، الا شريكا هو لك! و ديگر ستارهپرستان و مجوس، چرا كه آنها براى خدا ولى و حامى قائل بودند.
۲ - تكبير چيست؟
- اينكه قرآن در اينجا به پيامبر به طور مؤكد دستور مىدهد خدا را بزرگ بشمار مسلما مفهومش اعتقاد به بزرگى پروردگار است نه تنها با زبان گفتن "اللّٰه اكبر". اين نكته نيز شايان توجه است كه معنى اعتقاد به بزرگى خدا اين نيست كه او را در مقايسه با موجودات ديگر برتر و بالاتر بدانيم بلكه چنين مقايسهاى اصلا غلط است، ما بايد او را برتر از آن بدانيم كه با چيزى قابل مقايسه باشد چنان كه امام صادق ع در گفتار كوتاه و پر معنى خود به ما تعليم فرموده است آنجا كه در حديث مىخوانيم: كسى نزد آن حضرت گفت: اللّٰه اكبر! امام فرمود: خدا از چه چيز بزرگتر است؟ عرض كرد: از همه چيز! امام فرمود: با اين سخن خدا را محدود كردى (چون او را مقايسه با موجودات ديگر نمودى، و برتر از آنها شمردى). آن مرد پرسيد: پس چه بگويم؟ فرمود: بگو اللّٰه اكبر من ان يوصف: "خدا برتر از آن است كه به وصف درآيد" . اى برتر از خيال و قياس و گمان و وهم و از آنچه ديدهايم و نوشتيم و خواندهايم مجلس تمام گشت و به آخر رسيد عمر ما هم چنان در اول وصف تو ماندهايم جالب اينكه در حديث ديگرى كه از همان امام ع نقل شده است مىخوانيم: هنگامى كه يكى از اصحاب عرض كرد منظور بزرگتر بودن خدا از همه چيز است، امام فرمود: و كان ثم شىء فيكون اكبر منه:" آيا اصولا در برابر ذات خدا وجودى هست كه او برتر از آن باشد؟" آن مرد صحابى از امام مىپرسد: پس چه بگويم؟ فرمود: بگو: اكبر من ان يوصف!
هدایت شده از KHAMENEI.IR
10.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ #خط_دیدار | در مسائل مهم باید صدای واحدی از کشور شنیده بشود
✏️ رهبر انقلاب، صبح روز گذشته: در مسائل مهمّ کشور هم باید صدای واحدی از کشور شنیده بشود.
✏️ در مسائل مهمّی که البتّه تشخیصش با شما است، یک جاهایی هست که بایستی دولت و مجلس و مسئولین گوناگون، یک حرف بزنند تا آن کسانی که در دنیا گوش تیز کردهاند که نشانههای اختلاف و دوگانگی را پیدا کنند، مأیوس بشوند؛ یک صدا باید شنیده بشود. ۱۴۰۳/۴/۳۱
💻 Farsi.khamenei.ir
بسماللهالرحمنالرحیم
دورۀ آموزشی ویدیویی #صحت_قرائت_نماز توسط استاد #علی_قاسمی #تجوید_نماز #تجوید_الصلاة #اذکار_نماز
جلسۀ یکم: خواندن حروف با حرکت فتحه
https://www.aparat.com/v/ihzsh05?playlist=10326027
جلسۀ دوم: خواندن حروف با حرکت کسره
https://www.aparat.com/v/phzd1m3?playlist=10326027
جلسۀ سوم: خواندن حروف با حرکت ضمه
https://www.aparat.com/v/lyx0ws4?playlist=10326027
جلسۀ چهارم: خواندن حروف ساکن
https://www.aparat.com/v/soem57y?playlist=10326027
🔺ادامه دارد ان شاءالله
📝 برای ثبت نام و مشاهدۀ اطلاعات بیشتر، به کانال زیر مراجعه فرمایید:
https://eitaa.com/quran_emtedad/6
🍃
https://eitaa.com/aqquran
https://eitaa.com/aqquran/1279
7.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❖~••✾🎞📺🎞✾••~❖
💻 تربیت رسانه ای
5⃣ سعی بکنید مصرف تصویریتون رو درجهبندی بکنید.
مثلاً بگید که این برنامه رو راس این ساعت تا این ساعت میبینیم.
🔹مصرف تصویرتون رو از شب به صبح منتقل بکنید.
اگر فلان سریال یا فلان برنامه رو میخواهید ببینید، اگر شده زحمت بکشید ضبطش بکنید و به ساعتهای صبح منتقلش بکنید.
" استاد اسماعیلی"
https://eitaa.com/aqquran
https://eitaa.com/aqquran/1280
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔹️ هشت توصیه و تذکر اخیر رهبر انقلاب به نمایندگان مجلس
👈 برای جایگاه مهم و حساس مجلس دوازدهم
📥 نسخه قابل چاپ | عمودی
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 نظر دکتر جفری لنگ، ریاضیدان مسلمان امریکایی، درباره نماز
#اسلام #نماز #آمریکا
https://eitaa.com/aqquran