فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری | روز امام رضا علیهالسلام
روشنی شمس و مه ز آجر گنبد زرد رضاست
صحن باصفای او مدینه و مکه و کرببلاست
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
@aqr_ir
قدیمیترین نشریه آزاد و مردمی موجود در آرشیو مطبوعات رضوی رونمایی شد
🔹 همزمان با روز جهانی مطبوعات در یکصد و شصت و سومین برنامه سه شنبههای علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی روزنامه «ملتی» قدیمیترین نشریه آزاد و مردمی موجود در آرشیو مطبوعات گنجینه رضوی در محل تالار اجتماعات موسسه فرهنگی قدس رونمایی شد.
🔸 جمیله جهانی، کارشناس فضای مجازی مدیریت اسناد سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی:
🔹 پانزدهم محرم ۱۲۸۳ قمری برابر با ۱۰ خرداد ۱۲۴۵ شمسی، تاریخ انتشار نخستین شماره «روزنامه ملت سنیه ایران» است که با مدیریت و سردبیری علی قلی میرزا اعتضاد السلطنه به قیمت پنج شاهی در ۳۴ شماره منتشر شد. دومین شماره این روزنامه بعد از وقفهای دو ماهه به چاپ رسید و بعد از انتشار ۳ دوره این روزنامه نام آن به «روزنامه ملتی» تغییر کرد.
🔹 این روزنامه فاقد شناسنامه دست اندرکاران تحریریه بوده و در تعداد صفحات متغییر ۳، ۵، ۷ و ۹ صفحه به چاپ میرسیده است؛ روزنامه ملتی بیشتر روزنامهای ادبی و خبری در تهران با خط نستعلیق و چاپ سنگی در قطع ۲۴ ×۳۸ در دارالطباعه دولتی در مدرسه مبارکه دارالفنون به صورت ماهانه منتشر میشد.
🔹 انتشار این روزنامه فرصتی برای افراد عادی بود که بتوانند نوشتههایشان را در آن به چاپ برسانند که البته در عمل این امر محقق نشد و عمده مطالب آن به درباریان اختصاص یافت و همانند یک روزنامه ادبی معمولا در هر شماره آن شرح حال یک شاعر یا ادیب به چاپ رسیده که عمده مطالب روزنامه را تشکیل میدهد.
@aqr_ir
یادداشت/ حرم و فرهنگِ همسایگی
🔹 ما در سایه حرم زندگی میکنیم. به نوعی همسایهایم. در عینِ حال، آفتاب نشینِ صاحب حرم نیز هستیم. این دوگانه اقتضا می کند که رفتارمان را هم به ترازی، نظم دهیم که صاحب حرم برای ما و همه مردمان مهندسی فرموده است.
🔹 در این هندسه، هر کلام را نه با یک معنا که با شبکه معنایی باید فهم کرد. از هر معنا هم دریافتی روزآمد داشت. فهمیدگی و دریافتِ درست را نیز زیست کرد. از این جمله است همسایگی که خود را بدان تعریف میکنیم. میدانیم که حسنِ همجواری در ادبیات دیپلماتیک، صاحب جایگاه است و از مراوده کشورهای همسایه سخن میگوید اما باید این رسم الخط را در ساحتِ اجتماعی هم خواند.
🔹 در حق همسایههایی که سایهشان فقط یک خانه را در برمیگیرد زیرا در کنار خانه هایی که دیوار به دیوار هم ایستاده اند، ما هستیم و حُسنِ هم نشینی، از قدیم مورد توجه اهل معرفت بوده است تا جایی که بر زبان شیخ اجل، سعدی شیرازی چنین نشسته که؛ همنشین تو از تو به باید، تا تو را عقل و دین بیفزاید و این در شمار ضربالمثلها هم ایستاده است در زبان مردم ...
👇🏻 برای مطالعه متن کامل این یادداشت زیبا از "غلامرضا بنیاسدی"، به لینک زیر مراجعه کنید:
yun.ir/968t0e
@aqr_ir
10.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اطلاع_رسانی | چرا به گفتوگو نیاز داریم؟
🔹برنامه این هفته «تکیه مجازی» را حتما دنبال کنید
🔺چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ساعت ۲۲
بسترهای پخش:
روبیکا
rubika.ir/aqr_ir
گپ
gap.im/aqr_ir
آپارات
www.aparat.com/aqr_ir
هیئت آنلاین
heyatonline.ir/imamreza
روبینو
https://rubika.ir/shamstv_ir
تلوزیون اینترنتی لنز
lenz.ir/live/259199953
تلوزیون اینترنتی سپهر
https://sepehrtv.ir/live/shams
تلوزیون اینترنتی شمس
https://news.razavi.ir/293692/پخش-زنده-حرم-مطهر
سایت باب الرضا
https://www.razavi.ir/fa/shamstv
جام جهاننما؛ پرکاربردترین ابزار کهن نجومی
🔹 موزه ملی ملک؛ نخستین موزه وقفی- خصوصی کشور حافظ ۶ اسطرلاب مسطح شمالی است که منتخبی از آنها در تالار «علوم در ایران اسلامی» این موزه در معرض دید بازدیدکنندگان اهل علم و تاریخ قرار دارد. قدمت بیشتر این آثار به دوره صفویه برمیگردد و توسط حاج حسین آقا ملک بر این موقوفه فرهنگی آستان قدس رضوی در تهران وقف شدهاند.
🔹 اسطرلاب مسطح شمالی دایرهای شکل ساخته شده توسط «حمط بن حجر الاسطرلابی» در سال ۶۶۷ هجری قمری، قدیمیترین اسطرلاب موزه ملی ملک محسوب میشود که قدمت آن به دوره ایلخانی میرسد. در بالای این اسطرلاب، کرسی با دو سوراخ دایرهای بزرگ از جنس برنج قابل رؤیت است. کتیبههای آن نیز به خط کوفی کتابت شده است.
🔹 علاقهمندان برای آشنایی با اسطرلابهای این گنجینه علاوه بر بازدید از موزه ملی ملک، میتوانند به مطالعه کتاب «جهان نما: اسطرلابهای موجود در کتابخانه و موزه ملی ملک» بپردازند که در سال ۱۳۹۲ به زیور چاپ آراسته شده است؛ همچنین تعدادی نمایشگاه مجازی در قالب فتوکلیپ از این اسطرلابهای تاریخی در بسترهای مجازی این مجموعه در دسترس کاربران قرار دارد.
👇🏻 متن کامل گزارشی از مجموعه اسطرلابهای تاریخی کتابخانه و موزه ملی ملک:
yun.ir/3nyi7f
@aqr_ir
چه فرقی میکند از کدام سمت آسمان آغاز میشود...
طاق رنگین کمان از بهشت خراسان دیدنیست...
🔹نقش رنگین کمان در آسمانِ حرم مطهر امام رضا علیهالسلام
@aqr_ir
هدایت شده از آستان قدس رضوی و حرم مطهر
9.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از آهو نما
7.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#معرفی_کتاب
سلام بچههای عزیز، ما این هفته اومدیم با معرفی یک کتاب فوقالعاده زیبا و خواندنی برای شما
🌻 اسم کتاب: برای ضامن آهو 🌻
ببینم تا حالا شده به حرم امام رضا(ع) برید و چیزی ذهن شما رو درگیر کنه؟
🌺 اینجا براتون کتابهایی رو معرفی میکنیم تا بیشتر با ابعاد شخصیتی و زندگی امام رضا (ع) آشنا بشید 🌺
🌸 پس ببینید و بخونید و لذت ببرید 🌸
لطفا به کانال کودکانه حرم مطهر امام رضا علیهالسلام در پیام رسانها بپیوندید
@ahoonama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#زنده_از_حرم
🌧بارش باران در حرم مطهر امام رضا علیهالسلام
@aqr_ir
تثبیت جایگاه مردمی کانونهای خدمت رضوی و افزایش میزان جذب مشارکت خیران
🔸 محمدحسین استادآقا، مدیر عامل بنیاد کرامت رضوی، صبح امروز در مراسم تکریم و معارفه مدیر مرکز خادمیاری و کانونهای خدمت رضوی:
🔹 مرکز خادمیاری و کانونهای خدمت رضوی، که بیش از سه سال از تاسیس آن میگذرد، به لحاظ ساختاری و ماموریتی یک مجموعه فرابخشی است و طی این مدت، اقدامات بسیار شاخص داشته و توانسته در گرهگشایی از کار محرومان موثر باشد.
🔹 با تلاش مدیران و همکاری دبیران استانی و شبکه خادمیاری، نظام نامه این کانونها نیز تنظیم و ابلاغ شده و علاوه بر آن، ایجاد بستر برگزاری مجامع عمومی استانها هم به تقویت هویت آنها در ادامه فعالیت کمک کرده است.
🔹 دیدار با خادمیاران رضوی یکی از برنامههای ثابت تولیت معزز در سفرهای استانی است و این توجه ویژه تولیت آستان مقدس رضوی، اهمیت،کارآمدی و تاثیرگذاری فعالیتهای خیرخواهانه خادمیاران رضوی در سطح جامعه را به خوبی اثبات میکند.
🔹 با توجه به تلاشها و حمایتهای صورت گرفته طی سه سال گذشته، اکنون مرکز خادمیاری و کانونهای خدمت رضوی علاوه بر رسیدن به جایگاه حقیقی سازمانی و جلب اعتماد مدیران آستان قدس رضوی با عملیاتی کردن ماموریت های محوله، جایگاه مردمی خود را هم به خوبی پیدا کرده است، به گونهای که تنها در سال ۱۴۰۱، ارزش ریالی مشارکت های مردمی جذب شده توسط این کانون ها در سراسر کشور ۶۷۰۰ میلیارد ریال بوده است است.
@aqr_ir