eitaa logo
احکام بندگی، آئین زندگی
152 دنبال‌کننده
123 عکس
40 ویدیو
1 فایل
✓احکام شرعی ✓سبک زندگی ✓اجتماعی ✓انقلابی ارتباط با مدیر کانال و طرح سؤال: شیخ محمد عرب @arab1350
مشاهده در ایتا
دانلود
🌸🌸دعای عقیقه🌸🌸 قبل از ذبح حیوان این دعا خوانده شود : «بِسْمِ اللهِ وَ بِاللّهِ، اَللّهُمَّ عَقیقَهٌ عَنْ ..... (به جای نقطه چین، نام نوزاد گفته شود) لَحْمُها بِلَحْمِهِ وَ دَمُها بِدَمِهِ وَ عَظْمُها بِعَظْمِهِ اَللّهُمَّ اجْعَلْها وِقاءً لِآلِ مُحَمَّدٍ». پس از سر بریدن حیوان نیز این دعا خوانده شود : «وَجَّهْتُ وَجْهِیَ لِلَّذِی فَطَرَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ حَنِیفاً مُسْلِماً وَ ما أَنَا مِنَ الْمُشْرِکِینَ إِنَّ صَلاتِی وَ نُسُکِی وَ مَحْیایَ وَ مَماتِی لِلهِ رَبِّ الْعالَمِینَ لا شَرِیکَ لَهُ اللَّهُمَّ مِنْکَ وَ لَکَ اللَّهُمَّ هَذَا عَنْ فُلَانِ بن فلان ( به جای فلان بن فلان، نام نوزاد و پدرش گفته شود)
✅ پاسخ به سوالات شرعی در تمام ساعات شبانه روز از طریق پیامک و ایتا 🎤کارشناس: حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد عرب 09132621045📞 (سوالات شرعی خود را به طور کوتاه و گویا ارسال کنید. در اولین فرصت پاسخ داده می شود) @arab1350 _____________________________
👧احکام عقیقه ۱👶 یکی از مستحبات مؤکّد آن است که برای طفل عقیقه کنند. کسانی که قدرت مالی ندارند، هر گاه توانستند آن را انجام دهند و اگر هیچ گاه نتوانستند عقیقه کنند، اشکالی ندارد. و در استحباب عقیقه فرقی بین فرزند پسر و دختر و نوزاد اول و دوم و غیره نیست. در ارزش و اهمیت این عمل مستحب، همین بس که از امام صادق علیه السلام نقل شده است: «کُلُّ مَوْلُودٍ مُرْتَهَنٌ بِعَقِیقَتِهِ؛ هر مولودی در گرو عقیقه خود است.(الکافی)» به عبارت دیگر، اگر عقیقه نکند، در معرض انواع بلاهاست. اما باید دانست که در عقیقه اموری است که توجه به آنها لازم می باشد؛ یا مراعات آنها اولی و مستحب است و یا اصل عقیقه بدون آنها محقق نمی شود، و آنها عبارت اند از: 1. عقیقه حتما باید یکی از اَنعام ثلاثة باشد؛ یعنی یا از جنس گوسفند باشد که البته بز نیز در این باب با گوسفند یک جنس حساب می شود. و یا از جنس گاو باشد و یا از جنس شتر. 2. مستحب است برای مولود پسر حیوانی نر و برای نوزاد دختر حیوان ماده عقیقه شود. 3. مستحب است عقیقه در هفتمین روز ولادت باشد؛ ولی اگر با عذر یا بدون عذر از روز هفتم تأخیر افتاد، استحباب آن ساقط نمی شود، حتی اگر کودک بمیرد، باز هم مستحب است برای او عقیقه کنند. و اگر تا زمان بلوغ عقیقه نشد، مستحب است خودش برای خودش عقیقه کند. یعنی تا وقتی طفل بالغ نشده، استحباب و سنت بودن عقیقه برای پدر طفل است و پس از بلوغ، بر خود فرزند سنت است که برای خودش عقیقه کند. بلکه اگر برای خودش در تمام مدت زندگی عقیقه نکرد، مستحب است برای او پس از مُردنش عقیقه کنند.
👧احکام عقیقه۲ 👶 مستحب است شرائط حیوانی که برای قربانی تهیه می کنند، در حیوانی که برای عقیقه در نظر می گیرند نیز رعایت شده باشد؛ یعنی: الف. حیوان سالم باشد. ب. اگر شتر است، سنش کمتر از پنج سال نباشد. ج. اگر گاو است، کمتر از دو سال نباشد. د. اگر بز یا بزغاله است، کمتر از یک سال کامل نباشد. ه . اگر گوسفند یا بره است، کمتر از هفت ماه نباشد.
👧احکام عقیقه ۳👶 🔸 مکروه است والدین کودک و نیز کسانی که نان خور آنها حساب می شوند، از عقیقه مصرف کنند و این کراهت در مورد مادر شدیدتر است. 🔸گوشت عقیقه را می توان خام بین مؤمنین تقسیم کرد و می توان پخت و تقسیم کرد و همچنین می توان پخت و مؤمنین را دعوت کرد تا مصرف کنند و حداقل دعوت شدگان دَه نفر باشند. [و اگر خواستند گوشت را پخته یا خام تقسیم کنند، باز هم حداقل بین دَه نفر تقسیم کنند.] البته اگر بیش از دَه نفر باشند، افضل است. 🔸 دعوت شدگان یا کسانی که گوشت عقیقه بین آنها تقسیم می شود، فقط مؤمنین و اهل ولایت(شیعه) باشند. 🔸مستحب است کسانی که گوشت عقیقه را مصرف می کنند، پس از آن برای کودک دعا کنند. 🔸مکروه است که استخوانهای عقیقه شکسته شود، بلکه بهتر است آنها را از یکدیگر از سر مفاصل جدا کنند؛ به گونه ای که استخوانها نشکند. 🔸🔸 دفن استخوانهای عقیقه هیچ سند و مدرکی ندارد و کاری که برخی از مردم انجام میدهند(پیچیدن استخوانها در پارچه و دفن در قبرستان😳😳) کار درستی نیست و خرافات است.
خلاصه ی احکام عقیقه
با عرض سلام به اعضای محترم کانال سعی شد به طور خلاصه احکام و آداب عقیقه بیان شود. پس از مطالعه این موارد، در صورتی که سوالی در این زمینه دارید؛ در خدمت شما هستم. @arab1350 --------------------------------------------------- https://eitaa.com/arab1403 به کانال احکام بندگی، آئین زندگی خوش آمدید.
عقیقه.mp3
4.5M
تکمیل بحث عقیقه
✅ پاسخ به سوالات شرعی در تمام ساعات شبانه روز از طریق پیامک و ایتا 🎤کارشناس: حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد عرب 09132621045📞 (سوالات شرعی خود را به طور کوتاه و گویا ارسال کنید. در اولین فرصت پاسخ داده می شود) @arab1350 _________________________
یکی از برکات ماه مبارک رمضان حضور در نماز جماعت مساجد است. در شبهای قدر از خدا بخواهیم این توفیق را در طول سال به ما روزی فرماید.
احکام بندگی، آئین زندگی
یکی از برکات ماه مبارک رمضان حضور در نماز جماعت مساجد است. در شبهای قدر از خدا بخواهیم این توفیق را
💠 امام باقر عليه السلام: اللّهُمَّ اجعَلني مِن زُوّارِ بَيتِكَ ، و عُمّارِ « خداوندا! مرا از زيارت كنندگان خانه ات و آبادگران قرار ده ». ▫️ الكافي: ج ۳ ص ۴۴۵ ح ۱۲ ✅ در شب قدر از خداوند متعال خواهانیم که توفیق خدمت به خانه خودش را به ما عطا کرده و ما را جزء خادمان خانه خودش مقرر فرماید.
بسم الله الرحمن الرحیم تاریخ ایجاد کانال: ۸ فروردین ۱۴۰۳ مطابق با ۱۶ رمضان ۱۴۴۵ اهداف: بسیاری از سؤالاتی که مراجعین حضوری و پرسشگران عزیز در فضای مجازی می پرسند، موضوع مشترکی دارند و به عبارت دیگر تکراری هستند. از سوی دیگر پاسخ به برخی سوالات به صورت جزئی و کامل، وقت گیر است و شاید سوال کننده هم به پاسخ نرسد. بنابراین تصمیم گرفتم کانالی ایجاد کرده و مطالب پر تکرار را در آن درج و عزیزان علاقمند را به این کانال ارجاع دهم. البته مطالبی پیرامون سبک زندگی هم منتشر خواهم کرد . ان شاءالله. (شیخ محمد عرب)
دیدگاه اکثر مردم نسبت به نماز اینه که یک بدهی به خدا دارند و باید اون رو ادا کنند و مسجد و نماز خانه رو مثل بانک و صندوق قرض الحسنه می‌دانند که باید برن قسط شون رو بدن و توقف بیجا هم نکنند. بعضی هم احساس می‌کنند که [نعوذ بالله]خدا قلدر محله شونه وباید هر روز یه باج سبیل بهش بدن تا راحتشون بگذار زندگیشون رو بکنند. ولی ما باید بهشون بفهمونیم که مسجد بانک نیست، ایستگاه صلواتی هست آمدی اینجا پذیرایی بشی، مهمان خدا هستی. چای خوردی حالا کیک بخور کیک خوردی شربتم بخور میوه هم هست آجیل هم میدن. خلاصه تا میتونی از این پذیرایی ها استفاده کن البته زیاده روی نکن که رودل می‌کنی.😊😊😊
سوال: آیا با غسل شب قدر میتوان نماز خواند بدون وضو گرفتن؟ جواب: امام خمینی، آیت الله خامنه ای ، آیت الله بهجت: فقط با غسل جنابت میتوان نماز خواند و بقیه غسلهای واجب و مستحب کافی نیست و باید وضو بگیرد. آیت الله سیستانی، آیت الله مکارم شیرازی: با تمام غسل‌های واجب و مستحب میتوان نماز خواند. البته غیر از غسل جنابت، احتیاط مستحب آن است که وضو بگیرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش غسل به صورت تصویری ✅در چگونگی انجام غسل، هیچ فرقی بین غسل واجب و مستحب و بین زن و مرد نیست .
🔖دستور پیشنهادی شب قدر 🪴قَالَ أَمِيرُاَلْمُؤْمِنِينَ عَلِيُّ بْنُ ابي طَالِبٍ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهما : مَن قَرَأَ مِأةَ آیةٍ مِنَ‌القُرآنِ مِن أَی القُرآنِ شاءَ ثُمَّ قالَ «یا اللهُ» سَبْعَ مرّاتٍ فَلَو دَعا عَلی صَخرَةٍ لَقَلَعَها إن‌شاءالله. 🌱 امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب صلوات الله علیهما می فرمایند : هرکس صد آیه از هر جای قرآن بخواند سپس هفت مرتبه بگوید «یا الله» (و حاجت خود را بخواهد) ‌(اثر اجابت) آن چنان است که اگر دعا بر صخره سخت بخواند به یاری خدا آن را از جای برمی‌کند. منابع : 🔶وسائل الشیعة، ج ۴، ص ١١١۴ 🔶ثواب الأعمال و عقاب الأعمال , جلد۱ , صفحه۱۰۳ 🔶مکارم الأخلاق , جلد۱ , صفحه۳۴۳ 🔺آیات پیشنهادی👇حضرت فرمودند ۱۰۰ آیه از هر جای قرآن که دوست دارید 1⃣یک سوره واقعه ۹۶ آیه 2⃣ یک سوره توحید ۴ آیه 3⃣هفت مرتبه یا الله هرچی میخواهید بخواهید امشب.... https://eitaa.com/arab1403
احکام بندگی، آئین زندگی
آموزش غسل به صورت تصویری ✅در چگونگی انجام غسل، هیچ فرقی بین غسل واجب و مستحب و بین زن و مرد نیست .
نکته مهم: طبق فتوای آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی ، رعایت ترتیب بین سمت راست و چپ واجب نیست و مستحب است. یعنی مقلدین ایشان بعد از شستن سر و گردن، هر قسمت از بدن را شروع به شستن کنند صحیح است.
در ستایش اتفاقی که محفل در ورزشگاه آزادی رقم زد امیل دورکیم، پدر جامعه‌شناسی مناسک را ستایش می‌کند و آن را محل تولد جامعه انسانی می‌داند. دورکیم در مهم‌ترین اثرش درباره دین با استناد به داده‌های تجربی توضیح می‌دهد که مناسک به بازسازی و قوام اخلاقی افراد کمک می‌کند. دورکیم برای مناسک چهار کارکرد بیان می‌کند: ۱.انضباط بخش: انسان‌ها در مناسک از طریق تحمیل انضباط و خویشتنداری برای زندگی اجتماعی آماده می‌شوند. ۲.انسجام بخش: مناسک با گرد هم آوردن مردم، پیوندهای مشترک را ایجاد و تقویت می‌کند. ۳.حیات بخش: مناسک، میراث جمعی را احیاء و ابقاء می‌کند و ارزش‌های پایدار را به نسل‌های آینده منتقل می‌کند. ۴.شادی بخش: دین در شکل جمعی آن با برانگیختن احساس اطمینان و تنها نبودن به انسان در مواجهه با فقدان‌ها و ناکامی‌ها مانند تجربه مرگ کمک می‌کند. واقعیت آن است که غرب‌زده‌های کم فهم و جامعه‌ستیز، علیه مناسک می‌گویند: «مناسک همان فرم از محتوا و معنا تهی شده است». معتقدند دین نباید حیات و بروز اجتماعی داشته باشد اما اگر دین در جامعه نباشد، جامعه جسمی مرده خواهد شد./دکتر علیمردانی https://eitaa.com/arab1403
روز استقرار نظام جمهوری اسلامی مبارک