🔴 #محبّت_بیرونی
💠 هنگامی که با همسر خود بیرون منزلید نشان دهید که از بودن کنار او #خوشحال هستید!
💠 گاه به دور از چشم دیگران دست او را بگیرید، به او #لبخند یا چشمک بزنید و هیچگاه در جمع، همسرتان را #تحقیر نکنید.
💠 بعداً از اینکه همسرتان در مهمانی، فلان توجّه خاص و شیرین را به شما داشت از او #تشکّر ویژه کنید تا برای تکرار آن در دفعات بعدی انرژی داشته باشد
🆔
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «اسلام و درختکاری»
روز پنجشنبه 18 اسفند 1401 ه ش
✍️ مناسبت روز: در روز ملی درختکاری و هفته منابع طبیعی (١۵ لغایت ٢٢ اسفند ماه) قرار داریم، لذا سخن امروز را با عنوان «اسلام و درختکاری» تقدیم مینمائیم؛
خداوند متعال سرنوشت بشر را به گونهای رقم زده که در دامن طبیعت رشد کند و در طول عمر خود به زمین و محیط زیست وابسته و نیازمند باشد؛ متقابلاً طبیعت را نیز بهگونهای قرار داده که در خدمت انسان باشد و نیازهای وی را برآورده ساخته و آرامش و لذّت و شادی را برای آدمی به ارمغان آورد؛
همچنین از نظر اسلام، «انسان» آنچنان عظمتی دارد که خداوند به او مقامِ «خلیفة اللّهی» را اهداء نموده و تمام مخلوقات عالم را مُسَخّر او ساخته است؛
بدین معنا که خورشید و ماه، باد و باران، کوه و دشت، گیاهان و درختان و سبزه زارها... همه و همه، مواهب خدادادی هستند که در خدمت خلیفهی الهی بر روی زمین قرار گرفته و همه سرگشته و فرمانبردار انسانند! تا او از آنها در جهت بقا و حیات خویش بهره گیرد.
✍️ در این میان، «درختان» یکی از حیاتیترین نقشها را در حیات آدمی و سایر جانداران ایفا مینمایند و محاسن بسیار زیادی برای بشریت دارند؛ ازجمله اینکه درختان هوا را تصفیه کرده و دیاکسید کربن را جذب میکنند و اکسیژن و هوای پاک و سالم را به ساکنان زمین اهدا مینمایند؛
علاوه بر آن، آدمی از تمامی محصولات درختان، مانند: میوه، برگ، چوب، ريشه و... بهره میبرد؛ و بسیاری از پرندگان و جانوران مفید به حال بشر نیز، از درختان به عنوان مأمن و آشیان خود استفاده مینمایند؛
از طرف دیگر این سبز قامتان زیباروی، به طبیعت، خرمی و طراوت میبخشند و آدمی با دیدن آنها، روح و جان خود را تازه کرده و شاداب و سرزنده میشود.
✍️ اما نکته مهم این است که از دیدگاه اسلام، «درختان» در برابر این همه خدمت به بشریت، حقوقی نیز به گردن انسان دارند که در آیات و روایات اسلامی، این حقوق تبیین شده و در رابطه با ضرورت درختکاری و اهمیت آب دادن و حفظ و نگه داری آنها تأکید فراوان شده، بهگونهای که اسلام، حفظ درختان و درختکاری را از بهترین کارهای بشری دانسته است. (جامع أحاديث شيعه، ج ٢٣، ص ٩۵٩)
همچنین خداوند در قرآن کریم به مطالعه درباره آفرینش درختان، سفارش نموده و از درختان خرما، انگور، انجیر، زیتون و... که دارای خواص فراوانی میباشند، یاد کرده و حتی برای نشان دادن اهمیت فراوان درختان، خداوند در قرآن کریم به برخی از آنها مانند «انجیر و زیتون» قسم یاد نموده است: «وَ التِّينِ وَ الزَّيْتُون» (تین/١)
در روایات اسلامی نیز از درختان بهعنوان یکی از نعمتهای بزرگ الهی یاد شده و به کاشت و نگهداری درختان سفارش زیادی گردیده، که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ امام صادق(ع): «اى مفضّل! از آفرينش و آماده سازى حكيمانه و مدبّرانه اشياء براى رفع نياز انسان درس عبرت بگير... براى انسان، درخت آفريده شده و او بايد آن را در زمين بكارد، آب دهد و به آن برسد و از آن بهرهها گيرد...» (توحيد مفضل، ص ٨۶)
2️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هيچ مسلمانى نيست كه نهالى بكارد و انسان يا حيوان يا پرنده از آن بخورد مگر آنكه تا روز قيامت براى او صدقه بنويسند» (مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ٢٧)
3️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هركس درختى بكارد و آن درخت به بار نشيند، خداوند به اندازه ميوههاى آن درخت به او پاداش مى دهد» (همان، ص ۴۶٠)
4️⃣ امام صادق(ع): «شش چیز است که مؤمن بعد از مرگ خود از آنها سود میبرد، ازجمله درختی که در دنیا کاشته است...» (بحار الأنوار، ج ۶٨، ص ٢۵٧)
5️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هركس درختى را در بيابان... آب دهد، مثل آن است كه مؤمنى را از تشنگى سيراب كرده باشد» (وسائل الشيعه، ج ١٧، ص ۴٢)
6️⃣ امام صادق(ع): «درختان ميوه را نَبُريد كه در اين صورت خداوند پيوسته بر شما عذاب مى فرستد» (اصول کافی، ج ۵، ص ٢۶۴)
✍️ و سخن امروز را با دو حديث گرانقدر دیگر از رسول خدا در اهمیت درختکاری و حفظ آنها به پایان میبریم که حضرت فرمودند: «نزد من شکستن شاخهای از درخت همچون شکستن بال فرشتگان است» و همچنین فرمودند: «اگر در دست يكى از شما، نهال درختى است و قيامت (و مرگ او) نزديك شد، در صورتى كه مىتواند پيش از مرگ، آن را بكارد، بايد اين كار را انجام دهد» (مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ۴۶٠)
✅
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «هفته منابع طبیعی و روز ملی درختکاری»
موضوع: «#احکام_محیط_زیست»
✅ بیجهت نباید شاخهی درختان را شکست؛ اگر این درخت متعلق به مردم یا اموال بیتالمال باشد، این کار حرام شرعی است! و اگر هم باغ شخصی شماست، گاهی اوقات شکستن یک شاخهی درخت، اسراف یا ازبینبردن بیجهت اموال است!
✅ تخریب جنگلها و محیط زیست و پوششهای گیاهی، تخریب منافع ملی است و ویران کردن بخشی از جنگلها برای ساخت و ساز جز در موارد اضطراری، قطعاً به ضرر ملت است.
✅ کاشت درخت یک حرکت کاملاً دینی و انقلابی است، البته نگهداشت و حفظ درختان نیز کار بسیار مهمی است که باید رعایت شود.
. 👇👇👇کانال عمومی 👇👇👇
(تقویم همسران)
اولین و جامعترین مجموعه کانالهای تقویم نجومی اسلامی.
✴️ جمعه 👈19 اسفند/ حوت 1401
👈17 شعبان 1444👈10 مارس 2023
@taghvimehamsaran
🏛مناسبت های اسلامی ودینی.
🔵امور دینی و اسلامی.
❇️امروز روز خوبی برای امور زیر است:
✅امور ازدواجی خواستگاری عقد و عروسی.
✅ختنه کودک.
✅خرید رفتن و خرید کردن.
✅فروش اجناس.
✅آغاز بنایی و خشت بنا نهادن.
✅امور زراعی و کشاورزی.
✅عقد قراردادهای تجاری.
✅دیدار با روسا و دوستان.
✅درختکاری.
✅و شراکت و امور مشارکتی خوب است.
✅برای دریافت تقویم هر شب کافی است کلمه تقویم همسران را در تلگرام و ایتا و سروش جستحو کنید و به کانال ما بپیوندید.
👶برای زایمان مناسب و نوزاد مبارک و خوشبخت خواهد بود.
🚘مسافرت : سفر بی نتیجه است.
💏مباشرت امروز:
مباشرت امروز پس از فضیلت نماز عصر هم استحباب دارد و هم برای سلامتی مفید و فرزند حاصل از آن دانشمندی مشهور خواهد شد .ان شاءلله...
💑 انعقاد نطفه و مباشرت:
امشب: برای #مباشرت در جمعه شب (شب شنبه )،حکمی ندارد.
💠به کانال ما در موضوع حرز امام جواد علیه السلام و سایر ادعیه سری بزنید...👇
@Herz_adiye_hamrah
🔭 احکام و اختیارات نجومی.
🌓امروز قمر در برج میزان و برای امور زیر مناسب است:
✳️خواستگاری عقد و ازدواج.
✳️خوردن نوشیدنی ها.
✳️فروش جواهرات.
✳️نو بریدن و پوشیدن.
✳️آغاز درمان و معالجات.
✳️و مباشرت نیک است.
🔵نگارش ادعیه و حرز و نماز و بستن حرز خوب است.
@taghvimehamsaran
💇💇♂ اصلاح سر و صورت:
طبق روایات، #اصلاح_مو (سر و صورت) ، میانه است.
@taghvimehamsaran
💉حجامت.
خون دادن فصد و زالو انداختن...
#خون_دادن یا حجامت ،موجب صحت بدن می شود.
@taghvimehamsaran
✂️ ناخن گرفتن.
جمعه برای #گرفتن_ناخن، روز بسیار خوبیست و مستحب نیز هست. روزی را زیاد ، فقر را برطرف ، عمر را زیاد و سلامتی آورد.
👕👚 دوخت و دوز.
جمعه برای بریدن و دوختن، #لباس_نو روز بسیار مبارکیست و باعث برکت در زندگی و طول عمر میشود...
✴️️ وقت استخاره.
در روز جمعه از اذان صبح تا طلوع آفتاب و بعد از زوال ظهر تا ساعت ۱۶ عصر خوب است.
@taghvimehamsaran
😴 تعبیر خواب...
خواب و رویایی که امشب. (شبِ شنبه)دیده شود تعبیرش در ایه ی 18سوره مبارکه " کهف" است.
و تحسبهم ایقاظا و هم رقود...
و از مفهوم و معنای آن استفاده می شود که کسی دوست یا دشمن خواب بیننده به وی برسد . و چیزی همانند آن قیاس گردد...
کتاب تقویم همسران صفحه 115
❇️️ ذکر روز جمعه.
اللّهم صلّ علی محمّد وآل محمّد وعجّل فرجهم ۱۰۰ مرتبه
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۲۵۶ مرتبه #یانور موجب عزیز شدن در چشم خلایق میگردد .
💠 ️روز جمعه طبق روایات متعلق است به #حجة_ابن_الحسن_عسکری_عج . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد
🌸زندگیتون مهدوی 🌸
📚 منابع مطالب.
تقویم همسران
نوشته حبیب الله تقیان
انتشارات حسنین علیهما السلام
قم:
پاساژ قدس زیر زمین پلاک 24
تلفن
09032516300
025 377 47 297
0912 353 28 16
📩 این مطلب را برای دوستانتان حتما همراه با لینک ارسال کنید.
📛📛📛📛📛📛📛📛
📛📛📛📛📛📛📛📛
🔴 #خلاصهی_سریال_زندگی
💠 معمولاً هر شب هنگام پخش سریال در تلویزیون، #خلاصهی قسمتهای قبل، به صورت آنچه گذشت نمایش داده میشود تا بیننده، موضوع اصلی سریال را #گم نکند و با دیدن خلاصهی آن، داستان فیلم را مرور کرده و تسلّط بیشتری به ابعاد آشکار و پنهان سریال پیدا کند.
💠 چه خوب است زن و مرد گاه در تنهایی خود به ویژه در #سکوت، با تفکّر و یا دیدن آلبوم و فیلمهای قدیمی، سریال زندگی خود با همسرشان را در ذهن، #بازنگری کنند. تصوّر و مرور صحنهها و خاطرات تلخ و شیرین زندگی، تصوّر صحنههای گذر از سختیها و مشکلات، #تصوّر تلاشهای من و همسرم در رسیدن به اهداف و شرایط ایدهآل، تصوّر روزهای اوّل زندگی عاشقانه و بطور کلّی مرور ایّام سپری شدهی زندگی، #برکات و فواید خوبی دارد.
💠 اینکار تلنگر خوبی برای یادآوری زودگذر بودن، #فانی بودن و بیوفایی دنیاست و روحیهی گذشت، درک همسر، قدر یکدیگر دانستن و نگاه #اخروی را در ما زنده میکند.
💠 اینکار باعث میشود برخی از واقعیّتهای #فراموش شدهی زندگی و نقش مثبت همسر و تلاشهای او در #سریال زندگیمان دیده شود و این نکته را به ما یادآوری کند که هردو باهم تا این نقطه از زندگی را پیمودهایم در نتیجه حسّ اتّحاد و #همدلی را در ما تقویت کند.
🆔
Vاسم اعظم حضرت حـق
آيت الله ناصري در ضمن سخنان خود فرمود
زمانى از استادمان آیت الله سيد محمّد كشميرى رحمة الله -كه از اوتاد روزگار بود- درخواست كردم «اسم اعظم » را به من بياموزد. ايشان فرمود: «اگر اسم اعظم را ميخواهى، از نام مبارك صاحب الزمان غفلت مكن. اسم اعظم، همان جمله «یا صاحبَ الزَّمانِ اَغِثْنِيْ، یا صاحِبَ الزَّمانِ أدْرِکْنی" است».
سيّد استاد، بارها مشكلات مادّى و به ويژه مشكلات معنوى خود را با استعانت از اين نام و ذکر «يا صاحبَ الزَّمانِ اَغِثْنِيْ، یا صاحِبَ الزَّمانِ أدْرِکْنی» بر طرف كرده بود و بنده نيز خود بارها اثر اين نام مبارك را براى رفع مشكلات، به چشم ديدهام.
*نام تو اسم اعظم و مشکل گشای خلق
ادرکنی و اغثنی ، ذکرو دعای خلق
دست فلق ، بسان شفق ، سوی تو بلند
ای تو امان عالم و دار الشفای خلق – التماس دعا – شفیعی مازندرانی
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#بیدارگر_شرق»
روز جمعه، ١۴٠١/١٢/١٩
✍️ مناسبت روز: در ایام شهادت #سيد_جمالالدين_اسدآبادى (ره) در سال ١٢٧۵ شمسی قرار داریم؛ لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند این عالم مجاهد آغاز مینمائیم؛
سید جمالالدّین اسدآبادی از نوادگان امام سجاد (ع) و از عالمان روشنفکر و مجتهد قرن چهاردهم هجری قمری در ایران میباشد؛ او در زمینه علمی از شاگردان ویژه شیخ مرتضی انصاری (ره) بوده که زیر نظر حضرت استاد در علوم مختلف همچون قرآن، حدیث، فقه، اصول، کلام، منطق، فلسفه، ریاضی، طب، تشریح، هیئت و نجوم به تحصیل و تحقیق پرداخته و در تمام مدت تحصیل، کل مخارج ایشان را شیخ انصاری (ره) بهعهده گرفته و در نهایت نیز اجتهاد سید جمالالدین را شخصاً تصدیق و به وی اجازه فتوا اعطاء نموده است؛
اما متأسفانه در همین دوره که آوازه فراست و نبوغ سید جمالالدین تمامی عالِمان نجف، کربلا و سامرّا را به حیرت واداشته بود، مورد حسد و کینه برخی نااهلان قرار گرفته و به توصیه استاد اعظمش، مجبور به ترک عراق میشود؛
سید جمالالدین در راه تقریب مذاهب اسلامی و وحدت مسلمین جهان و همچنین مبارزه با استعمار غرب بسیار کوشید و برای تحقق این اهداف بزرگ، سفرهای پی در پی به کشورهای اسلامی و اروپایی داشت؛
او در این مسیر نورانی علاوه بر سخنرانیهای گسترده سیاسی و اجتماعی، فعالیتهای گوناگونی را در جهت روشنگری مردم جهان انجام داد؛ فعالیتهایی همچون انتشار روزنامه، برگزاری نشستهای علمی، نوشتن مقالات سیاسی و اجتماعی و هچنین نوشتن نامههای تأثیرگذار به علماء و بزرگان اسلام؛
سید را میتوانیم اولین متفکر مدرن و فعال اجتماعی در تاریخ معاصر بنامیم که نسبت به معضلات اجتماعی جوامع مسلمان و ضعفهای موجود در آن، رسماً وارد میدان شده و در مقابل استعمارگران غربی ایستاده و اسلامگرایی را به صورت جهانی تبلیغ نموده است و در کشورهای مختلف مخصوصاً ایران، افغانستان، مصر، عراق و هندوستان تأثیرات فراوانی بر جای گذاشته است؛
در تاریخ از سخنرانیهای آتشین و اثرگذار این مُبلِّغِ «بیدارگر شرق» سخنها به میان آمده، به صورتی که آوردهاند وقتی سید در «انجمن وطنی» در مصر برای جذب مردم سخنرانی نمود و از مهجوریت تعالیم الهیِ قرآن کریم شِکوه کرد، مردم چنان تحت تأثیر سخنان ایشان قرار گرفته بودند که تعدادی از آنها از شدت گریستن، بیهوش شدند!
سید جمالالدین، منادی بدعتزدایی و بیداری مسلمانان جهان بود که همواره به پرهیز از تفرقه بین مذاهب اسلامی توصیه مینمود و در اواخر عمر شریف خود با هدف ایجاد تقویت «جبههی اسلام» در مقابل استعمار غربی بریتانیا وارد کشور عثمانی (ترکیه) شد تا با تأسیس «جبهه واحد اسلامی»، عزت و شوکت از دست رفته مسلمانان جهان را به آنان بازگرداند؛
او حدود چهار سال برای تحقق این هدف مقدس تلاش نمود و نامههای بسیاری به شخصیتهای سیاسی، مذهبی و فرهنگی جهان اسلام نوشت و آنها نیز استقبال خوبی از این حرکت انقلابی نمودند؛
در این دوران، «سلطان عبدالحمید» حاکم عثمانی به خیال اینکه به وسیله سیدجمالالدین، خلیفه مقتدر عالَم اسلام خواهد شد، ابتدا با ایشان همکاری مؤثری نمود، اما وقتی خبر کشته شدن ناصرالدین شاه در ایران توسط میرزا رضا کرمانی، یکی از شاگردان سید جمالالدین به او رسید، احساس کرد که تخت و تاج وی نیز باید فدای آرمان بزرگ سید شود! لذا برای حفظ حکومت خویش با یک ترفند شیطانی، این «دانشمند سلحشور» را مسموم و به شهادت رسانید.
هرچند روح بلند سید جمالالدین اسدآبادی (ره) در سال ١٢٧۵ شمسی به ملکوت اعلی پیوست، اما آموزهها و اندیشههای متعالی او، چنان تأثیری بر روح و جان مسلمانان جهان گذاشت و آنها را همچون حلقههای زنجیره به هم متصل نمود که تا به امروز نیز که بیش از یک قرن و اندی از شهادت او میگذرد، هنوز در جای جای گستره جغرافیایی جهان میتوان آثار پُرافتخار این «فریادگرِ اصلاحطلب» را در جنبههای دینی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به روشنی مشاهده نمود.
✍️ و بالاخره سخن امروز را با کلام ارزشمند رهبر فرزانه انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «سید جمالالدین بزرگ، مرد اسلامخواهِ شجاع و مبارزِ بزرگ... در تاریخ اسلام است» (۱۳۸۹/۱۱/۱۵)
روحش شاد، یادش گرامی، نامش جاودان و راهش همواره پررهرو باد.
🔴 اثر مهم "احترام خانم به آقا و محبت آقا به خانم" بر روی فرزندان
💠 این که مرد دل خانم را نشکند و زن غرور مرد را، دو اثر بر روی فرزندان خواهد داشت. پسری که ابراز محبت پدر به مادر را در محیط خانه دیده است، میداند اساساً خانمها دارای یک جایگاه خاصی هستند، چون رفتار لطیف پدر با مادر را دیده است، در نتیجه به خودش اجازه نمیدهد به خانمها در سطح جامعه تعدی کند.
💠 از طرف دیگر دختری که احترام و اطاعت مادرش از پدرش را در خانه دیده است، پدر او در ذهنش دارای جایگاه خاصی قرار میگیرد. محبت این پدر که دارای احترام و عزت مناسبی در خانه است، دختر را از طلب محبت دیگران در سطح جامعه مستغنی میکند.
🔴 #استاد_پناهیان
🆔
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#نایب_سوم»
روز شنبه، ١۴٠١/١٢/٢٠
✍️ مناسبت روز: امروز طبق تقویم قمری سالروز رحلت سومين سفير و نايب و وكيل امام زمان (عج)، عالم جليلالقدر و شيخ بزرگوار ابوالقاسم حسين بن روح نوبختی (ره) است؛ او در حدود سال ۳۰۵ قمری پس از نايب دوم حضرت ولیعصر (عج) «محمد بن عثمان (ره)»، به نيابت خاصه آن حضرت دست يافت و به مدت ٢١ سال واسطه بين مردم با ذات مقدس امام زمان بود؛ لذا سخن امروز را با سلام و صلوات به روح بلند نایب سوم حضرت حجت (عج) آغاز مینمائیم؛
حسین بن روح (ره) از فقیهان و عالمان و محدثان مشهور شیعی و از دانشمندان متّقى خاندان بزرگ شیعه ایرانی «نوبختیان» است که مقیم بغداد شده بودند؛ [تاریخ سیاسی غیبت امام دوازدهم، ص۱۹۲]
او در زمان خود از شهرت و اعتبار دینی، اجتماعی و سیاسی بالایی برخوردار بوده تا جایی موافقان و مخالفان ایشان، وی را از عاقلترین مردم زمان دانستهاند؛
✍️ در روايات معتبر وارد شده كه در نزدیکی پایان عمر «محمد بن عثمان»، جماعتى از شيعه نزد وی جمع شدند و از او خواستند تا جانشین خود را معرفی نماید؛ او نیز در پاسخ گفت: «ابوالقاسم حسين بن روح، قائم مقام من است و در ميان شما، وكيل و امين و ثقه امام زمان (عج) است، پس در كارهاى خود به او رجوع نمائید و در مهمات خود به وی اعتماد كنيد، من مأمور شدم که اين مطلب را به شما برسانم» [بحارالانوار، ج۵١، ص٣۵۵]
بعد از آن نیز توقیعی از جانب امام زمان در تأیید و ستايش حسين بن روح صادر شد که حضرت در آن فرمودند: «او را مىشناسيم؛ خداوند، نيكى و رضوانش را به او بنماياند و توفيق و سعادت را نصيبش سازد؛ ما از مکتوب او آگاه شديم و او در آنچه متصدّىِ آن است، مورد اعتماد ماست؛ و نزد ما منزلت و جايگاهى (بلند) دارد كه خشنودش مىكند؛ خداوند، احسان خود را درباره او زياد فرمايد» [الغيبة شیخ طوسى، ص ۳۵۷، ح ۶۲۸]
همانطور که گذشت «حسین بن روح» نزد دوست و دشمن موقعیت ویژهای داشته و او را داناترین مردم میدانستند؛ وی در بین بزرگان حکومت و شخصِ «المقتدر بالله» خلیفه عباسی نیز دارای جایگاهی بزرگ بوده و اهل تسنن هم او را گرامی میداشتند؛ [تاريخ الإسلام، ج ۲۵، ص ۱۹۱]
البته رفتار او نیز در ارتباط با باورهاى عمومى مردم زمان خود بسيار محتاطانه بوده و با اهل سنّت به آرامى و تساهل برخورد مىكرده؛ [الغيبة شیخ طوسى، ص۳۸۴، ح ۳۴۷] و همین شيوه سبب شده بود كه او اقتدار و وجاهت لازم براى راهبرىِ نظام شيعى را در ميان حكومت و اهل سنّت به دست آورد تا جایی که علمای سنی او را «مفتىِ شيعيان» معرفى كردهاند. [سير أعلام النبلاء، ج۱۵، ص۲۲۲]
حسين بن روح (ره) از راویان بزرگ شیعه است که از امام حسن عسکری و امام زمان (علیهماالسلام) روایت نموده و محدثان بسیاری از او نقل روایت کردهاند؛ او در مسائل فقهی نیز کتابی با عنوان "التأدیب" نگاشته که علمای بزرگ شیعه در آن زمان، تمامی مطالب آن را صحیح و مقبول دانستهاند؛ همچنین مناظرات متعددی از او نقل شده که نشان از علم و دانایی و فراست وی دارد. [دایرة المعارف بزرگ تشیع، ج۶]
✍️ مورخین آوردهاند که ۵ سال آغازين نيابت حسين بن روح به آرامش سپرى شد اما در سالهای بعد حوادثى پديد آمد كه به اختفا و سپس حبس ایشان در سالهاى ۳۱۲ تا ۳۱۷ق انجاميد؛ [تاريخ الإسلام، ج۲۵، ص۱۹۰]
اما پس از كودتاى سپاهيان عليه حاکم عبّاسى، خليفه در سال ۳۱۷ قمری به زندان افتاد و حسين بن روح از زندان آزاد شد و دوباره اقتدار و موقعيت پيشين خود را به دست آورد. [همان، ص۱۹۱]
⬅️ و بالاخره نایب سوم حضرت صاحبالامر (عج) پس از ۲۱ سال نیابت خاص به امر آن امام غائب از نظر، جناب «على بن محمّد سَمُرى» را به عنوان نايب چهارم حضرت معرفى كرد و در روز چهارشنبه ١٨ شعبان سال ٣٢۶ قمری به سرای باقی شتافت و در «نوبختیه» بغداد به خاک سپرده شد؛
هماکنون مرقد شریف این عالم جلیلالقدر در مسجدی بزرگ با گنبدی زیبا به نام ایشان در اول بازار جدیدالتأسیس سوقالعربی، محل عبادت و زیارتگاه شیعیان است.
والسلام علیکم و رحمه الله و بر کاته التماس دعا
🔴 #مهارت_زیبانگری
💠 زیبانگری به #مشکلات از اسباب تحمّل آنهاست. یکی از مصادیق زیبانگری، زیبانگاه کردن به اطرافیان از جمله #همسر است.
💠 همسر ما نیز انسانی است که ممکن است #عاقبت به خیر شده امّا من عاقبتم به خیر نشود. شاید در نسل همسرم، سرباز امام زمان عج یا یکی از اولیای خدا وجود داشته باشد. شاید او روزی به #شهادت برسد، شاید در نزد خدا جایگاه والایی دارد که من مطلّع نیستم، شاید او روزی توبهی حقیقی کند و #رحمت خاص خدا شامل او شود و دهها شایدی که دور از ذهن نیست چرا که انسان، صاحب اختیار است و ممکن است مانند برخی از شهدای #کربلا در لحظهی آخر عمر، از گمراهی نجات پیدا کرده و به اوج سعادت برسد.
💠 با این نگاه، کینهها، نفرتها و ناراحتیهای ما #تعدیل شده و عامل خوبی برای ایجاد ارتباط صمیمانه و گرم با همسر میشود.
سلام علیکم
بسم الله الرحمن الرحیم
#گلبرگ_احکام
مناسبت: «روزهای پایانی سال و ضرورت خانهتکانی دل»
موضوع: #احکام_توبه
❓خواهشمندم شرایط قبول شدن توبه را که در آیۀ هفده از سورۀ نساء ذکر شده را به صورت واضح براى بنده ذکر نموده و توضیحات و راهنمایی هاى لازم را بیان فرمایید؟
✅ کسى که معصیتى کرده، واجب است که فوراً توبه کند، و معناى توبه این است که با پشیمانى از گناهى که کرده، تصمیم بگیرد که آن را تکرار نکند؛ و اگر حقّالناس است آن را جبران کند، و اگر حقّاللّه است و قضاء دارد، آن را قضاء نماید.»
❓جوانى ٢١ ساله هستم که در اوایل بلوغ مرتکب گناهى بزرگ شدم که توان گفتن آن را ندارم، اکنون تکلیف من چیست؟
✅ شما جدّا توبه کنید و گناه خود را به کسى إظهار نکنید إن شاءاللّه خداوند توبه را قبول مىکند.»
📚 استفتاءات امام خمینى (ره)؛ جلد سوم
✅
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز: «#خانه_تکانی_دل»
روز یکشنبه، ١۴٠١/١٢/٢١
✍️ مناسبت روز: در روزهای پایانی سال قرار داریم و بسیاری از مردم رسم زیبای «خانه تکانی» را پاس داشته و گرد و غبار یکساله را از در و دیوار خانهی خود میزدایند تا با تمیزی و پاکی هرچه تمامتر به استقبال فصل زیبای بهار بروند؛
از نگاه دین مبین اسلام نیز این رَسم زیبا اگر همراه با زیادهروی و وسواس نباشد، بسیار پسندیده و مورد تأیید و تأکید است تا جایی که پیامبر (ص)، نظافت و پاکیزگی را جزئی از ایمان و نشانه آن دانسته و فرمودند: «النظافه من الایمان...» (مستدرک الوسائل، ج١، ص١٠١) و امیرالمؤمنین (ع) نیز فرمودند: پاکیزگى و نظافت نیمى از ایمان است: «الطّهر نصف الایمان» (دعائم الاسلام، ج١، ص١٠٠)
اما در دین اسلام از این موضوع مهمتر و بالاتر آنست که آدمی به همراه «خانه تکانی ظاهری»، به «خانه تکانی باطنیِ دل و جان» بپردازد و وجود خود را از کدورت و زنگارِ معصیت و گناه، و دشمنی و بدبینی و بدگمانی و دیگر رذائل و معاصی الهی پاک نماید، تا سال جدید را با ظاهر و باطنی زیبا و پاکیزه آغاز نماید؛
َ✍️ اما در این مسیر همانطور که در نظافت خانه، اول با دقت نظر میکنیم که بدانیم چه آلودگیهایی در خانه وجود دارد و سپس شویندهی مخصوصِ آن را تهیه مینمائیم؛ در خانهتکانی دل نیز اول باید با دقت بررسی کنیم تا متوجه زشتیها و عیوب درونی خود بشویم؛ چراکه برخی از ما دچار عیوب بسیاری هستیم اما متأسفانه از آنها غافلیم! عیوب بزرگی همچون: حسادت، غرور، کبر، غیبت و تهمت و دروغ و دیگر رذائل اخلاقی هستیم، اما غافلیم! و به دلیل همین غفلت به دنبال شوینده و جبران کننده لازم نمیرویم! لذا اهلبیت عصمت و طهارت (ع) در روایات بسیاری تأکید کردهاند که در خانهتکانی دل، ابتدا باید به سراغ «حسابرسی نَفْس» برویم، چنانچه امیرالمؤمنین (ع) در خطبه ٢٢٢ نهجالبلاغه فرمودهاند: «از صفات انسانهای موفق که در جهت "کمال" حرکت میکنند، این است که به صورت جدی در بررسی وضعیت خود وقت میگذارند و اعمالِ خود را بررسی دقیق مینمایند تا جایی که میبینند در برخی از امور که به آنها امر شده، کوتاهی کرده و برخی امور دیگر که نهی شده، انجام دادهاند! پس سخت منقلب میشوند و در پیشگاه خدا متضرع شده و اعلام توبه و پشیمانی میکنند»
همچنین حضرت در خطبهی ٩٠ نهجالبلاغه میفرمایند: «قبل از اینکه به حساب شما رسیدگی شود به حساب خود برسید و قبل از این که نَفَس در گلوی شما گیر کند و مرگ به سراغتان بیاید، با نَفَسِ راحت به حساب خود برسید، و به اختیار خود به سمتِ امور خیر حرکت کنید قبل از اینکه با اجبار، شما را به عالَم دیگر بِکشانند» و سپس فرمودند: «ای انسان، بدان که اگر خودت به حساب خود نرسی، کسی نیست که تو را به خوبیها وادار کند، و کسی نیست که تو را نصحیت کرده و از بدیها منع کند»
لذا میبایست این روزهای پایانی سال را غنیمت شمرده، و بدانیم فرصت پاک شدن و خانهتکانی دل، همیشگی نیست! چراکه همانطور که سال ١۴٠١ به پایان خود میرسد، عمر آدمی نیز به پایان خود نزدیک میشود! و چه بسا که عدهای از ما، سال جدید را اصلاً درک ننماییم!
✍️ و در پایان تذکر این نکته نیز لازم است که همانگونه که در نظافت خانه، همهی اشیاء آلوده و کثیف را تمیز نموده و سپس با زیباییِ هر چه تمامتر، چیزهای تمیز و زیبا را جایگزین آنها مینمائیم، در خانهتکانی دل نیز پس از توبه، و تخلیه و شستشوی همهی بدیها و زشتیها، باید خوبیها و نیکیها و زیباییها را جایگزین آنها نماییم؛
«انشاالله که خداوند برای شما، سالی پر از خیر و نیکی و زیبایی تقدیر نماید»
والسلام علیکم ورحمه الله و برکاته التماس دعا