#عمرانی
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، دکتر مجید کیانی از روند اجرای پروژه احداث جاده اوراسیا در امتداد شریان ائواوغلی - گردیان بازدید کرد و اظهار داشت: بهمنظور ایجاد کمربندیشرقی شهرستان جلفا و اتصال کریدور اصلی شمالغرب کشور به محور مرزی ارمنستان و منتهی به گذرگاه کلاله و کریدور ارس، این جاده با هدف تسهیل تجارت و کاهش بار ترافیکی ماشینآلاتسنگین در حال احداث است و باتوجه به انجام ۱۰ درصدد تردد ترانزیتی کشور از منطقه آزاد ارس، بهرهبرداری از این جاده ضروری است.
رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به نقش مهم جاده اوراسیا در کاهش سوانح رانندگی، خاطرنشان ساخت: قرارداد احداث ۸ کیلومتر از این مسیر اواخر سال ۱۴۰۰ منعقد و عملیات اجرایی آن از سال ۱۴۰۱ با اختصاص اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۱۲۰ میلیارد ریال آغاز شده است و باتوجه به تامین اعتبارات مالی توسط سازمان و ادامهی عملیات عمرانی، پروژه در سالجاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی تصریح کرد: باتوجه به تردد پرشمار کامیونها از محدوده منطقه آزاد ارس و جایگاه استراتژیک این منطقه در ترانزیت و صادرات، با بهرهبرداری از این پروژه در سالجاری کامیونهای عبوری از شهرستان جلفا، بدون ورود به داخل شهر از این شریان به سمت محور مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان خواهند کرد و از تخریب آسفالت درونشهری، آلایندگی محیطی، ایجاد ترافیک و... جلوگیری خواهد شد.
@Araspress
26.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید
روایتی از یک واحد تولیدی جدید در منطقه آزاد ارس که از واردات لوازم قنادی، به تولید و صادرات آن رسید
@Araspress
Araspress
#گردشگری
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، دکتر مجید کیانی در مراسم افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پروژههای گردشگری منطقه، اظهار داشت: در حوزه گردشگری میتوان با کمترین سرمایهگذاری بیشترین اشتغال و آورده را داشت و باید معرفی آثار متعدد تاریخی منطقه جهت جذب گردشگران داخلی و خارجی تداوم یابد.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات مهمی که در هیات مدیره و اقدامات در اولویت قرار گرفته است، تقویت بخش گردشگری است. تا امروز ارس را به عنوان صنعتیترین منطقه آزاد کشور مطرح میکردند و امروز این منطقه در کنار شهرت سابق خود بهعنوان قطب گردشگری شمالغرب کشور شناخته میشود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه این منطقه دارای ظرفیتهای خدادادی در بخش گردشگری است، خاطرنشان ساخت: برای نمونه ژئوسایت آبشار آسیاب از پدیدههای نادر زمینشناختی است. در موضوع ژئوپارک ارس و ثبت جهانی آن اقدامات پایه صورت پذیرفته و ما هنوز در ابتدای راه قرار داریم و سالها باید برای تقویت زیرساختهای گردشگری ژئوسایتها هزینه کرد.
وی با اعلام اینکه جزیره گردشگری با ۱۶ هکتار وسعت میتواند در جذب گردشگر علیالخصوص گردشگر خارجی نقش ایفا کند، تصریح کرد: جزیره گردشگری به پارک طبیعی ژئوپارک ارس تبدیل خواهد شد و درصددیم در کنار تکمیل خدمات گردشگری در این جزیره، با فضاسازی محیطی و نصب المانهای مرتبط مراجعین را با ژئوپارک جهانی ارس آشنا کنیم.
کیانی در پایان گفت: تقویت گردشگری در گرو توسعه زیرساختهای عمرانی است که در این راستا احداث میدان خانواده و جاده ژئوپارک برای کاهش ترافیک احداث شد و تکمیل باند دوم جاده جلفا – مرند نیز با همین نگاه در اولویت قرار گرفت.
@Araspress
Araspress
#گردشگری
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، احمد حمزهزاده ظهر دوشنبه در مراسم افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پروژههای گردشگری ارس، با اشاره به عملکرد مطلوب ستاد خدمات سفر ارس اظهار داشت: زمانیکه که گردشگران خارجی در ایران حضور مییابند ضمن اشاره به تناقضهای موجود در تصویرسازی غلط معاندین با واقعیتهای کشورمان، میگویند ایران و ایرانی را در مقابل هجمههای دشمنان مظلوم واقع شده است.
وی خاطرنشان ساخت: منطقه آزاد ارس به واسطه هممرز بودن با کشورهای متعدد خارجی، در محدوده وسیع جغرافیایی گردشگری قرار دارد که در راستای جذب گردشگر خارجی اقدامات مهمی اعم از ثبت جهانی ژئوپارک ارس با ۳۲ ژئوسایت، کاروانسرای خواجهنظر و مجموعه کلیساها صورت پذیرفته است و جنگلهای ارسباران که بخشی از آن در محدوده منطقه آزاد ارس واقع گردیده، در آستانه جهانی شدن است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی تصریح کرد: به واسطه جهانی شدن آثار متعدد تاریخی منطقه آزاد ارس، تورگردانان خارجی از سایت جهانی یونسکو، ارس را بهعنوان مقصد سفر در بستههای مسافرتی خود قرار خواهند داد که حذف ویزای ۳۳ کشور توسط اقدام خوبی بود که در این راستا انجام شد.
وی با اشاره به افزایش ۴۵ درصدی اقامت در استان، تاکید کرد: منطقه آزاد ارس بهواسطه برخورداری از آثار متعدد تاریخی از شهرهای ایدهآل و ورود بیش از ۳ میلیون خودرو غیربومی به این منطقه در سال ۱۴۰۲ موید این موضوع است که ارس میتواند زمینهساز حضور گردشگران خارجی در ارس باشد.
حمزهزاده تبلیغات را در افزایش ورود مسافران به منطقه آزاد ارس موثر خواند و گفت: زنجیرههای ارزش گردشگری شامل بازاریابی و تبلیغات، توسعه زیرساختهای گردشگری و آموزش است که بخش بازاریابی و تبلیغات مهم بوده و در این بخش هر چقدر سرمایهگذاری صورت پذیرد بیشتر موفق خواهیم بود.
وی در خاتمه با اشاره به قدمت بالای آثار تاریخی مکشوفه در محدوده خداآفرین اظهار داشت: طی کاوشهای باستان شناسی در حاشیه خدآفرین، اشیائی با قدمت ۶۵۰۰ ساله کشف شده است که با افتتاح موزه باستان شناسی خداآفرین این اشیاء جهت در معرض نمایش عموم قرار گرفته است.
@Araspress
#خبر_خوب
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، در مراسمی با حضور رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل سازمان و مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجانشرقی، پارک آبی رویال به بهرهبرداری رسید.
این مجموعه در وسعت ۲۵۰۰ متر مربع با سرمایهگذاری ۷۵ میلیارد تومانی بخش خصوصی احداث گردیده و با بهرهبرداری از آن برای ۲۰ نفر اشتغالزایی شده است.
پارک آبی رویال متشکل از استخر، سرسره، باشگاه بدنسازی، حمامهای ترک و نمکی، کافیشاپ و... بوده و آمادهی خدماترسانی به اهالی و گردشگران است و باتوجه به نیاز منطقه به امکانات تفریحی، تکمیلکننده زیرساختهای گردشگری است.
@Araspress
#ژئوپارک
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، محسن محمدزاده از اتمام عملیات عمرانی تکمیل راههای دسترسی و تجهیز ژئوسایتهای توهلوم، چوپان و آسیاب خبر داد و اظهار کرد: در راستای تقویت زیرساختهای گردشگری در ژئوسایتهای ژئوپارک جهانی ارس این پروژهها با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال با مشارکت معاونت عمرانی سازمان اجرایی گردید.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به سیاست هدایت گردشگران به سمت ژئوسایتها، تصریح کرد: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته و اعتبارات تخصیص یافته، در سالجاری شاهد تقویت امکانات در ژئوسایتها برای رفاه حال مسافران خواهیم بود.
وی ژئوپارک جهانی ارس را فرصتی برای برندینگ گردشگری ارس خواند و تصریح کرد: با تقویت امکانات ژئوسایتها در مرور زمان شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی بیشتری در این ژئوسایتها خواهیم بود.
@Araspress
Araspress
#میراث_فرهنگی
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، در راستای حفاظت از بناهای تاریخی محدوده و استمرار بهرهمندی گردشگران از جاذبههای طبیعی ارس، توافقنامه مرمت و ساماندهی ۵ اثر تاریخی منطقه در محدودههای جلفا و نوردوز به ارزش ۱۰۵ میلیارد ریال توسط مدیرعامل سازمان و مدیرکل میراث فرهنگی استان به امضاء رسید.
بر اساس این توافقنامهها سازمان منطقه آزاد ارس متعهد به پرداخت منابع مورد نیاز اجرای این پروژهها شد و باتوجه به تخصص ادارهکل میراث فرهنگی استان در مرمت آثار تاریخی، این ادارهکل عملیات مرمت قلعه عباس میرزا، حمام کردشت، پل ضیاءالملک و کاروانسرای خواجهنظر و عملیات تعیین عرصه و حریم ثبتی تپه سرباز شجاع را با پشتیبانی سازمان آغاز کرد.
مرمت و ساماندهی قلعه عباس میرزا کردشت، مرمت برج و باروری قلعه، ساخت دیوارههای تخریب شده، تسطیح و ایجاد مسیر بازدید، تکمیل دیوارهای چینهای، ساماندهی ابنیههای داخل قلعه برای بازدید، نورپردازی و ایجاد محوطه برای پارکینگ و... را با اعتبار ۴۵ میلیارد ریال شامل میشود.
مرمت و ساماندهی پل ضیاء الملک جلفا نیز شامل آواربرداری و پیگردی پیرامون دیوارهای پل، استحکام بخشی نمادهای سنگی و آجری به همراه کلافبندی چوبی، خاکبرداری، ایجاد مسیر بازدید و گردشگری با اجرای پی و دیوار سنگی، کف فرش سنگی و بندکشی و... با اعتباری بالغ بر ۳۵ میلیارد ریال است.
همچنین مرمت و بازسازی مجموعه حمام تاریخی کردشت با اختصاص اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال اجرا خواهد شد که در این پروژه اجرای نورگیرهای سقفی سنتی، تکمیل کفسازی داخل حمام و اصلاح اندود گچی سنتی، اصلاح و تعمیر سرویس بهداشتی، اجرای تاسیسات مکانیکی و برقی و تهیه و نصب درب چوبی و نرده فلزی در نظر گرفته شده است.
در مرمت و بازسازی کاروانسرای خواجهنظر با اعتبار ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز اصلاح عایق رطوبتی و سنگ فرش پشت بام ظلع شمال شرقی، تراشیدن اندودهای گچی فرسوده داخل دو حجره، اندودکاری سنتی داخل دو حجره و رنگ آمیزی دیوار و سقف و کفسازی داخل حجره، تکمیل تاسیسات برقی و رنگ زدایی و ... مدنظر است.
تعیین عرصه و حریم ثبتی سرباز شجاع و تهیه پرونده ثبتی غیر منقول و ناملموس ۱۰ اثر با اختصاص ۵ میلیارد ریال اعتبار پروژه مهم دیگری است که اجرایی میشود.
@Araspress
Araspress
#بخش_اول
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل سازمان منطقه آزاد ارس، دکتر مجید کیانی در دیدار با خبرنگاران منطقه با بیان اینکه در طول ۲ سال گذشته اقتصاد گردشگری مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: در کنار ثبت جهانی ژئوپارک، کاروانسرای خواجهنظر و... بهرهمندی از ساحل رود ارس بهعنوان نماد این منطقه مورد توجه سازمان بود و در همین راستا پیاده راه سلامت احداث، امکانات جوار رود ارس تقویت و مجوز جزیره گردشگری اخذ شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۳ میلیون خودرو با پلاک غیربومی وارد منطقه شدهاند، خاطرنشان ساخت: با تقویت زیرساختهای گردشگری در بخش تفریحی و هدایت مسافران بهسمت ژئوسایتهای ژئوپارک جهانی ارس و از همه مهمتر آشناسازی جوامع محلی با ژئوپارک، میتوان بر مدت اقامت گردشگران افزود و با همین هدف اقداماتی از قبیل تقویت امکانات و زیرساختها در ژئوسایتها و سرمایهگذاری در بخش گردشگری درحال انجام است.
رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه علیرغم افزایش ورود مسافر در سالجاری با کار عمرانی ترافیک درونشهری مدیریت شد، عنوان کرد: در ایام پیک سفر با احداث میدان خانواده، ژئوپارک و خیابان جاده ساحلی، شاهد ترافیک سنگین نبودیم و بهنسبت گذشته اهالی و گردشگران از این موضوع ابراز رضایت داشتند.
وی زیباسازی شهری را نشانهی توسعه خواند و گفت: ابتدای حضور در ارس متوجه شدم درختان ورودی اصلی منطقه تا انتهای خیابان را با تانکر آب میدهند و عملیات تجهیز این مسیر به سیستم آبیاری در دستور کار قرار گرفت و به بهرهبرداری رسید. تقویت زیست شبانه و افزایش نورپردازی و روشنایی، ایجاد حصار کارگاهی برای تعدادی از مجتمعهای نیمهتمام، اجرای دیوار سبز در حول میدان خانواده و مجتمع مسکونی راهآهن، افزایش المانهای شهری و... اقداماتی بود که برای ارتقاء زیبایی بصری شهر صورت گرفت.
کیانی از افزایش بودجه گردشگری در سال گذشته و جاری به نسبت سالهای قبل خبر داد و تاکید کرد: با تخصیص اعتبار تعداد برنامههای فرهنگی، ورزشی و گردشگری منطقهای، ملی و بینالمللی سازمان به شکل قابل توجهی افزایش یافته است.
وی هدف از اجرای پروژههایی همچون احداث مجموعه ورزشهای ساحلی ارس را تقویت اقتصاد گردشگری عنوان و یادآور شد: بارها تاکید کردهام همکاران سراغ اجرای پروژههایی بروند که در استان و سایر نقاط کشور تعدادشان زیاد نیست و مجموعه ورزشهای ساحلی با ظرفیت ۲ هزار تماشاگر برای میزبانی از رویدادهای ملی و بینالمللی و تقویت توریسم ورزشی درحال احداث است.
@Araspress