eitaa logo
اربعین خانوادگی
306 دنبال‌کننده
3هزار عکس
2هزار ویدیو
34 فایل
موکب مجازی خدمت به مشتاقان حضور در پیاده روی اربعین حسینی خادم موکب: @Abutaha95 🌐آدرس ما در سروش: ✅splus.ir/arbaeenekhanevadegi2
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از اربعین خانوادگی
4-be-eshghe-arbaeen-narimani-(harfetaze.com).mp3
9.27M
🏴 خداحافظی دل منو میسوزنن نزاری تنهاشم آخه همه دارن میرن 🎤
هدایت شده از اربعین خانوادگی
4_5800933707883743832.mp3
5.14M
🏴 هوامو داشته باش فقط یبار دیگه بزار به کربلا برم 🎤
هدایت شده از اربعین خانوادگی
Shab18Safar1396[04].mp3
7.83M
اربعین شد و هوایی ام دکتر حاج میثم مطیعی
هدایت شده از اربعین خانوادگی
Misaq-Haftegi960807[07].mp3
10.59M
کربلا کربلا ما داریم میاییم دکتر حاج میثم مطیعی
هدایت شده از اربعین خانوادگی
تو-دل-بارون.mp3
1.93M
تو دل بارون حاج محمود کریمی
هدایت شده از اربعین خانوادگی
22.mp3
8.4M
لبَّیک یا حسین (ع) دکتر حاج میثم مطیعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 تمدید گذرنامه‌های تاریخ گذشته برای سفر به از شنبه ♦️ سردار حاجیان، سخنگوی فراجا: از روز شنبه در تمامی ادارات گذرنامه ، پلیس گذرنامه ما در سراسر کشور فعال خواهند شد و برای تمدید گذرنامه افرادی که گذرنامه آن ها تاریخش منقضی شده است ، یعنی از ۱۰ سال گذشته است، به شرطی این که این گذرنامه سالم باشد ، می توانند به پلیس مهاجرت برای تمدید مراجعه کنند.
اللهم ارزقنا زیارت الاربعین 😔
اربعین خانوادگی
🔴 زائران #اربعین ارز مسافرتی می‌گیرند. ♦️رئیس ستاد مرکزی اربعین:زائران اربعین ارز مورد نیاز را از ش
زائران اربعین ۱۵۰ هزار دینار ارز مسافرتی می گیرند. بانک مرکزی اعلام کرد: به منظور تسهیل در ارائه خدمات ارزی به زائران محترم اربعین حسینی (ع) از روز شنبه مورخ ۱۴۰۱.۶.۵ بانک‌های ملی، سپه، ملت، تجارت و صادرات ایران نسبت به فروش ارز در سرفصل ارز زیارتی اربعین به میزان ۱۰۰ دلار به نرخ توافقی به هر زائر اقدام می‌کنند. همچنین صرافی‌های دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی نیز در چهارچوب ضوابط ابلاغی و احراز هویت متقاضیان (کارت ملی، شماره تلفن همراه به نام متقاضی و کارت بانکی به نام متقاضی)، مجاز به فروش ارز در سرفصل ارز زیارتی اربعین به میزان هر متقاضی ۱۰۰ دلار آمریکا به نرخ توافقی هستند. یادآور می‌شود، فروش ارز بابت سرفصل زیارتی اربعین حسینی (ع) هیچ‌گونه محدودیتی بابت فروش ارز مسافرتی در سال جاری برای متقاضیان ایجاد نمی‌کند.
🎪آداب سفر اربعین؛ ⬇️ 🚶قدم اول؛ حق الناس؛ 🚧حق الناسی ها،ممنوع است ورودشان به خیمه حسین علیه السلام، ممنوع ⛔ 📖«يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَأْكُلُوا أَمْوالَكُمْ بَيْنَكُمْ بِالْباطِل»[نساء/29] «ای مومنان،(اگر واقعا ایمان دارید)،به ناحق اموال و حقوق یکدیگر را نخورید؛⛔ آنکه حقی از دیگری به گردن دارد، یا مالی به ناحق از مردم خورده است،خرمنی از آتش را نوش جان نموده، خواسته یا ناخواسته «إِنَّما يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ نارا»[نساء/10]ویقینا آتش، اجازۀ همنشینی و نزدیک شدن به گلستانِ حسین علیه السلام و یارانش را ندارد؛↘ ⏰ساعتی مانده به آغاز نبرد عاشورا،فرزند فاطمه(س) ندا داد: «هرکه دَین و حقی بر گردنش مانده، در رکاب من پیکار نکند⛔،چرا که چنین فردی قطعا گرفتار آتش دوزخ می گردد»؛📢«نادِ فی النّاسِ أَن لا یُقاتِلَنَّ مَعی رجلٌ علیه دینٌ،فإنّهُ لیسَ مَن یموتُ و علیه دَینٌ لایَدَعُ لهُ وفاءً إلّا دخلَ النّارَ»📚[شرح احقاق الحقّ، مرعشی نجفی/ج19 ص429] 🚶↔️🎪 فاصله ما تا خیمه حسین و کربلایی شدن، همین حق الناس هایی است که مانده به گردنمان! همین دلهایی است که شکسته ایم و گرفتار آه شان هستیم حالا!!!💔 🤔 کسی چه می داند، شاید یکی از همین جمعه ها،پا در رکابِ قیام نماید یوسف فاطمه(سلام الله علیهما)؛ که اگر شد، وای بر ما؛ با اینهمه حق الناسی که بر دوشمان مانده! اگر ندا دهد: آنان که حق الناس به گردن دارند،در رکاب من جهاد نکنند⛔! ⌛تا مهلت هست، وقدم هایمان نرسیده به مرز مهران، فکری کنیم برای حقوق مردم، برای اینهمه دلهای فراوانی که شکسته ایم، خواسته یا ناخواسته!
نکات کوتاه در مورد سفر بخش اول ✅ اول اینکه همتون توکل کنید به خدا و هر طور شده پول جمع کنید یا قرض کنید تا بتونید برید کربلا یه زمانی راحت آدمُ میکشتن یا دست قطع میکردن در راه رفتن به کربلا الان واقعا شرایط آماده هست. کرونا و مشکلات سیاسی رفع میشه.. ✅ دوم اینکه هر کسی ماشین داره حتما با چند نفر دیگه بره. به هیچ وجه ماشین خالی نره لب مرز. تا اونجا که میشه وسایل اضافی همراه خودتون نبرید. خدا رو شکر خیلی از چیزایی که نیاز دارید اونجا هست. 🔵 بعدش هم اینکه از مرز که رد شدید اونجا هم ماشین های پولی هست و هم ماشین های رایگان 👌 فقط اونایی که رایگان هستن یه مقدار دور ترن و باید بیشتر پیاده برید تا برسید. معمولا هم تریلی هایی هست که به طور رایگان میرسونن.😊 اون ماشینایی هم که حالت وانت دارن معمولا رایگان سوار میکنن👌 ✔ خلاصه شدنیه که با کمترین هزینه برید کربلا و برگردید. نکته بعد اینکه سعی کنید از اونجا زیاد سوغاتی نخرید. باید تلاش کنید که پول نقد همراه داشته باشید. گاهی وقتا نیاز میشه. 🌹 نیاز نیست از هتل ها استفاده کنید. توی خونه های عراقی های عزیز و موکب های کنار راه جا به اندازه کافی هست. ✅ تصمیم بگیرید که شب ها حرکت کنید و روزها استراحت کنید که جای خواب بهتر گیرتون بیاد و اینکه شب ها هوا خنک تر هست؛ یا اینکه صبح زود تا عصر پیاده روی کنید و زود موکب انتخاب کنید تا جای نسبتا مناسب گیرتان بیاد و شب را خوب عبادت و استراحت کنید. ☢ نکته آخر اینکه خانم ها اگه بتونن گروهی بیان بهتره. البته واقعا امنیت اونجا خیلی عالیه ولی خب اگه یه تعداد با هم جمع بشن و برن بهتره. خصوصا اگه بتونید کاروانی برید که عالی میشه. 🌷 ان شالله که همگی به سلامتی به همایش باشکوه حسینی مشرف بشید و دعاگوی سایرین باشید.
🔹همراه بردن فرزندان 🔵 بعضی از خانم ها سوال میکنن که آیا برای پیاده روی اربعین، فرزندمون رو هم ببریم یا نه؟ 🔶 ببینید در روایات ما فرمودن که بهترین کارها سخت ترینشون هست ✔️ بله بردن بچه به پیاده روی سختی هایی داره و آدم باید مدام مراقب بچه باشه و آروم تر از بقیه حرکت کنه ولی "این یه سختی با ارزش" هست ☢ نگران بحث امنیتش هم نباشید. توی این همه سال میلیون ها نفر رفتن و برگشتن، از بینی یه نفر هم خونی ریخته نشده! فقط باید مراقب باشید که توی جمعیت گم نکنید فرزندتون رو. از جاهای خلوت حرکت کنید. ⭕️ اصلا هم نیازی نیست خودتون رو برسونید کنار ضریح! همین پیاده روی کافیه. بعدا در سایر اوقات سال میتونید به راحتی خودتون رو بچسبونید به ضریح! ✅ حتما فرزندانتون رو هم با خودتون به پیاده روی ببرید.
آداب سفر اربعین پیش از سفر هر اقدام از جمله سفر پربرکت اربعین حسینی، نیازمند نگرش کلان و تقسیم‌بندی گام‌هاست. بر همین اساس، اولین گام برای آغاز سفر اربعین، آمادگی پیش از سفر است، آداب باطنی و ظاهری که هر یک موجب تعالی و کمال زیارت خواهد بود. خلوص نیت بدون تردید شرکت در همایش باشکوه الهی اربعین، می‌بایست با قصد قربت و به منظور تقویت بنیه ایمانی و تجدید عهد ومیثاق با سرور شهیدان حضرت حسین بن علیj و الگوگیری از اسوه‌های تابناک دین صورت گیرد، لذا زائران کوشش نمایند تا با خلوص نیت و به قصد درک فیوضات الهی به این سفر پا بگذارند و راهی این سفر معنوی شوند. زیارت به نیابت از شهدا مناسب است زائران اربعین حسینی با پذیرش نیابت یکی از شهـدای عزیـز، شهیدی را همسفر خود کنند و ذیل عنایت و برکت خون شهدا، پیاده‌روی اربعین و زیارت سیـدالشهداj را مزین و تضمیـن نماینـد. انتخاب همسفر در این مسیر، انتخاب همسفران مناسب و همراه و سازگار از نظر اخلاقی، اهمیت ویژه‌ای دارد. طلب حلالیت حلالیت‌طلبیدن از دوستان و نزدیکان، امر سفارش‌شده‌ای است تا بتوان با رضایت و دعای خیر ایشان سفری با خیر و برکت در پیش داشت. وصیت وصیت‌کردن از جمله امور مهمی است که دین مبین اسلام بر آن تأکید دارد. اثر این اقدام آن است که زائران با فراغ بال از ادای حقوق مردم و خداوند سبحان برای تقرب به خداوند متعال سفر را آغاز نمایند. سایر اعمال صدقه‌دادن (خصوصاً هنگام سوار شدن به وسیله نقلیه) غسل‌کردن پیش از آغاز سفر خواندن نماز سفر و دعای سفر هنگام خروج از منزل (مانند آنچه در کتاب شریف مفاتیح الجنان آمده است) خواندن سوره‌های قدر، حمد، ناس، فلق و آية الکرسی گفتن «بسم الله الرحمن الرحیم» هنگام سوار شدن بر وسیله نقلیه
هنگام سفر * لازم است در طول سفر اهتمام زائر بر رعایت مسایل شرعی باشد و سایر همسفران نیز به انجام عبادات و توجه به معنویات، ترغیب و تشویق شوند. * شایسته است همه زائران و به خصوص بانوان، در تمام ایام سفر و در محضر امامان معصومb لباس مناسب داشته باشند و حجاب را کاملاً رعایت کنند. اقامه نماز اول وقت و نماز جماعت زائر حسینی نیک می‌داند که روایات شیعه سرشار از توصیه به نماز جماعت است و در این راهپیمایی و اجتماع عظیم معنوی، نمی‌توان آن را نادیده گرفت. عبادتی که در طول این همایش بزرگ باید در معرض دید عموم قرار گیرد و امام حسینj نیز در جریان نهضت عاشورا، توجه خاصی به آن داشت. بر همین اساس سعی زایر باید بر این باشد تا نمازهای پنج‌گانه را اول وقت و در صورت امکان به جماعت اقامه کند. در عراق برخی اقدامات لازم است از جانب زائران اربعین، در کشور میزبان رعایت شود. در این بخش، به مهم‌ترین آنها اشاره می‌شود: مسائل اجتماعی * توجه به این مسئله که مردم عراق، میزبان اصلی و صاحب‌خانه هستند و باید عزت، کرامت، استقلال و حرمت آنها حفظ شود، مورد تأکید و ضروری است. * همانطور که میزبانان عراقی، از مدت‌ها قبل، خود را برای پذیرایی از زائران آماده می‌کنند، مناسب است زائران نیز برای تقدیر و تشکر از آنها محترمانه و مؤدبانه برخورد کنند. * برخی عراقی‌ها، با زبان فارسی آشنا هستند، لذا مناسب است در گفت‌وگوها، حتی به شوخی از کاربرد کلمات اهانت‌آمیز و خلاف ادب اجتناب شود. * با توجه به اینکه در موکب‌ها، زائران از کشورها و فرهنگ‌های مختلف گرد هم می‌آیند، لازم است زائران ایرانی، شئون اخلاقی و فرهنگی را حفظ و از شوخی بی‌مورد و ایجاد سروصدا پرهیز نمایند و نماینده خوبی برای جمهوری اسلامی ايران باشند. * احترام به زائران دیگر و همکاری در خدمات‌رسانی موکب‌ها از اخلاق اسلامی است. * اهتمام به پاکیزه نگه‌داشتن اماکن مقدس و محل‌های عمومی، نشان‌گر شخصیت والای زائران است. * از گرفتن جای بیش از حد نیاز و جا ندادن به دیگران پرهیز شود. * توجه به این نکته لازم است که بسیاری از آوارگان مظلوم ساکن در موکب‌های بین راه و برخی از زائران که مسیر را با پای پیاده طی می‌کنند، از برادران و خواهران اهل تسنن هستند؛ اهانت به زائران دیگر، قطعاً مورد رضایت خداوند متعال و امام زمانf نخواهد بود. بنابراین نباید به گونه‌ای عمل شود که باعث تفرقه در صفوف شیعه و سنی و سایر ادیان الهی باشد. * کمک به خانم‌ها، افراد مسن، بیماران و کودکان در استفاده از وسایل نقلیه و خدمات دیگر و اولویت‌دهی به آنها از اخلاق پسندیده است. مسائل معنوی * سعی بر حفظ فضای معنوی زیارت و عزاداری ایام اربعین شود. * تداوم به اذکار «سبحان الله»، «الحمدلله»، «لا اله الا الله»، «الله اکبر» و «صلوات»، در زمان پیاده‌روی بسیار مناسب است. * دعا جهت تعجیل در فرج امام عصر حضرت صاحب الزمانf و هدیه ثواب زیارت به آن بزرگوار از پسندیده‌ترین کارهاست. * اگر در طول مسیر به صورت گروهی جایی برای اسکان، انتخاب می‌شود، بهتر است که برنامه‌ای معنوی (مانند خواندن زیارت‌نامه و تلاوت قرآن کریم) برای گروه در نظر گرفته شود. * لازم است با پرهیز از زیاده‌روی در مصرف غذاها و نوشیدنی‌ها و اسراف آنها که از دستورات دین مبین اسلام است، به این اخلاق پسندیده اسلامی جامه عمل پوشاند. با این عمل، ضمن حفظ سلامتی و تقویت روحیه قناعت، به تأمین غذای سایر زائران نیز کمکی خواهد شد. * کمک به سایر زائران در طول مسیر فراموش نشود، از آب، نوشیدنی، خوردنی و تجهیزات اضافی خود به کسانی که در آن لحظه به آن نیاز دارند، بخشش شود. * دستور قرآن در سوره آل عمران، اتحاد با دیگر ادیان الهی در نقاط مشترک توحید و معاد است: «قُلْ يَا أَهْلَ الْکِتَابِ تَعَالَوْا إِلَی کَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَيْنَنَا وَبَيْنَکُمْ أَن لَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَانُشْرِکَ بِهِ شَيْئًا وَلَا يَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللَّهِ؛ بگو: «اى اهل كتاب، بياييد بر سر سخنى كه ميان ما و شما يكسان است بايستيم كه: جز خدا را نپرستيم و چيزى را شريك او نگردانيم، و بعضى از ما بعضى ديگر را به جاى خدا به خدايى نگيرد.» اکنون که وحدت با ادیان توحیدی توصیه شده، اتحاد با هم‌کیشان مسلمان از مذاهب دیگر پسندیده و اولی است. لذا مبادا در این سفر با رفتار و کلمات اهانت‌آمیز که بارها از سوی مراجع عظام تقلید، حرام اعلام شده، موجب تفرقه دشمن‌پسند شویم. * نسبت به رعایت فاصله و عدم برخورد با نامحرم حتی در شلوغ‌ترین مکان‌ها دقت لازم مبذول شود.
امنیت در سفر گذرنامه * در طول سفر در حفظ و نگهداری از گذرنامه کوشش شود تا در هنگام خروج از عراق مشکلی رخ ندهد. * روادید، گذرنامه و کلیه مدارک و وسایل مورد نیاز هر زائر حتماً همراه خودش باشد، زیرا ممکن است از همسفران خود جدا شود. * گاهی به علت ازدحام در مرزها، مهر خروج یا ورود توسط متصدیان مرزی سهواً در گذرنامه زائر درج نمی‌گردد، لذا لازم است زائران از ممهورشدن گذرنامه خود به مهر خروج از ایران و مهر ورود به كشور عراق اطمینان حاصل نمایند تا هنگام بازگشت با مشکل روبه‌رو نگردند. * ممکن است در سفر به دلایلی گذرنامه زائر مفقود شود، بر این اساس توصیه می‌شود زائران تصویر گذرنامه، روادید و سایر مدارک شناسایی و چند قطعه عکس را به همراه داشته باشند. اقامت در عراق * ورود غیرمجاز به خاک عراق، مجازات سنگین و حبس طولانی مدت (دو تا ده سال) را دربردارد، بنابراین لازم است گذرنامه و روادید صادره، در طول سفر همراه زائر باشد. * زائران طبق مدت‌زمان مندرج در روادید صادره می‌توانند در عراق بمانند و پس از آن مدت، اقامت آنها، غیرقانونی محسوب می‌شود که در صورت عدم تمدید مدت اقامت، احتمال بازداشت و دریافت جریمه نقدی وجود دارد. احترام به قوانین * به مأموران عراقی اعم از نیروهای نظامی، انتظامی، حشد الشعبی (بسیج مردمی) و لواء الخدمة احترام گذاشته شود و به تذکرات امنیتی و حفاظتی آنان توجه گردد و از هرگونه برخورد کلامی غیرمعمول و رفتار خلاف ادب با مأموران اجتناب شود. * با توجه به وضعیت ویژه (کنترل‌های ضدتروریستی) کمال همکاری با نیروی نظامی انجام گیرد و هنگام بازرسی‌های امنيتی، با حوصله و خون‌سردی كامل با آنان همکاری شود. * فیلم‌برداری از اماکن، ادوات نظامی و اماکن مقدسه در کشور عراق ممنوع است، زائران جدّاً از اين امر خودداری نمایند. * حمل هرگونه مواد مخدر حتی به مقدار خیلی کم و برای مصرف شخصی یا به عنوان دارو، نزد محاکم عراقی قابل قبول نیست و احکام سنگینی در برخواهد داشت. * از به همراه داشتن یا خرید هرگونه وسایل غیر مجاز و نظامی مانند شوکر، باطوم، دستبند پلیس، جلیقه‌های مخصوص حمل سلاح و خشاب و غلاف اسلحه، سلاح سرد و... خودداری شود. حفظ وحدت * از طرح مسایل جنگ ایران و عراق یا شهدا و بزرگان دفاع مقدس در گفتگو با میزبانان عراقی اجتناب شود، زیرا ممکن است موجب کدورت و کینه گردد. * باتوجه به وضعیت سیاسی و امنیتی کشور عراق، زائران از هرگونه بحث و جدل سیاسی و سردادن شعارهای سیاسی خودداری کنند و از رفت و آمد با افراد مشکوک و به خصوص جریان‌های معاند نظام جمهوری اسلامی ایران اکیداً خودداری شود. * در ایام اربعین و زیارت عتبات عالیات، از انجام هرگونه عمل خارج از عرف و رویه‌های عمومی مذهب شیعه که موجب وهن مذهب و مکتب است، خودداری شود.
حفظ آرامش احتمال معطلی در مرز برای گذراندن تشریفات گمرکی و بررسی گذرنامه وجود دارد، لذا حفظ آرامش وعدم درگیری مورد انتظار است مسیر تردد * لازم است زائران برای رفتن به شهرهای زیارتی و هنگام حرکت به سمت پایانه‌ها، فقط از راه‌های اصلی که در نظر گرفته شده گذر کنند و از راه‌های فرعی و ناشناخته عبور نکنند * زائران از مسیرهای مشخص و پرتردد عبور نمایند و در طول مسیر از رفت و آمد به تنهایی در شب یا در مکان‌های خلوت یا مشکوک خودداری کنند و از انتشار اخبار غیرموثق پرهیز نمایند مراقبت از خود * لازم است زائر از نزدیک‌شدن به صحنه‌هایی نظیر تصادفات، درگیری، تجمع، تظاهرات خیابانی، انفجار، آتش‌سوزی و... خودداری کند و در صورت مشاهده این حوادث به سرعت از محل دور شود. * از حضور بی‌مورد در تجمعات و فضاهای بسته و بدون تهويه پرهيز شود. * همراه‌داشتن آدرس دقیق بستگان و شماره تماس آنان در ایران و نهادهای ایرانی در کشور عراق، برای مواقع اضطراری لازم است. * از موکب‌های مستقر در مسیر تردد زائران که بیشتر از سایر اماکن، امنیت دارد، برای استراحت استفاده گردد. * برخی از افراد به زائران وعده‌هایی همچون حرکت از مسیرهای میان‌بُر برای رسیدن سریع‌تر به مقصد می‌دهند که ممکن است قصد فریب آنها را داشته باشند؛ لازم است از همراهی با این افراد خودداری شود. حفظ اطلاعات * حتماً قبل از سفر نسبت به تخلیه حافظه تلفن، فلش مموری یا دوربین عکاسی و فیلم‌برداری از موارد غیر ضروری و شماره تلفن‌های مراکز مهم، اقدام شود. * در مکالمات تلفنی از بیان مطالب محرمانه و غیرضروری خودداری شود. * از معرفی و اظهار مشاغل خود و همسفران به افراد ناشناس و بیگانه پرهیز گردد. حفظ اموال * از قرار دادن مدارک و پول در جیب عقب شلوار پرهیز شود و بهتر است در جیب داخل که دارای دکمه و زیپ است، قرار گیرد. در صورت امکان از کیف‌های کمری یا گردن‌آویز استفاده شود. * مناسب است شماره تماس زائر در ایران و عراق بر روی وسایلی که از وی جدا می‌شود همانند کوله و کیف دستی، نوشته شود یا برگه‌ای از مشخصات تهیه و داخل آن وسیله قرار گیرد تا در صورت گم‌شدن، یابندگان بتوانند آنها را به صاحبانشان بازگردانند. * برای تسهیل پیگیری، یک شماره تماس غیر از شماره سیم‌کارت موجود در گوشی همراه، پشت گوشی نصب شود تا یابنده بتواند آن را بازگرداند. * توصیه می‌شود در آخرین صفحه گذرنامه، شماره تماس زائر در ایران و عراق درج شود تا در صورت گم‌شدن، یابنده بتواند آن را به صاحبش برساند. * زائر باید در مکان‌های شلوغ، مراقب گذاشتن اشیا و وسایل مشکوک در ساک و کوله‌پشتی خود باشد و از پذیرفتن هرگونه امانت مشکوک از افراد ناشناس پرهیز کند؛ در صورت مشاهده هر مورد مشکوک، مراتب را در اسرع وقت به مأموران امنیتی اطلاع دهد. * از جابه‌جایی بار افراد ناشناس در طول سفر به خصوص در کشور عراق خودداری نماید. * زائران، ارز مورد نیاز خود را از قبل تهیه نمایند و از مراجعه به افراد و صرافی‌های مشکوک خودداری کنند. * با عنایت به وجود برخی افراد کلاه‌بردار در اطراف حرم‌ها و اماکن زیارتی و بازار که به زبان فارسی نیز تسلط دارند، توصیه می‌شود زائران از پذیرش بسته‌های مختلف یا سایر پیشنهادهای آنان خودداری نمایند و کاملاً هوشیار باشند. * از تحویل تلفن همراه خود به افراد ناشناس، به ویژه هنگام خرید یا تعویض سیم‌کارت جداً پرهیز شود. وسایل همراه * در صورت امکان، از به‌همراه‌داشتن وسایلی از قبیل لپ‌تاپ، تبلت و هرگونه اشیای قیمتی، پرهیز گردد، در غیر این صورت، به خاطر حفظ و نگهداری، هنگام بازرسی‌ها و تحویل به امانات و... دردسر زیادی برای زائر ایجاد می‌شود. * استفاده از کوله‌پشتی برای حمل مختصر وسایل همراه، مناسب‌تر و راحت‌تر است. * از همراه بردن داروهای ممنوعه و نیز مواد مخدر اجتناب شود که این امر علاوه بر ممنوع‌بودن، از سوی دولت عراق یکی از جرم‌های سنگین محسوب می‌شود و شایسته زائر حضرت اباعبداللهj و کشور عزیز و ملت غیور ایران اسلامی هم نیست. تماس با ایران * دسترسی به اینترنت در عراق و ایام اربعین با دشواری روبه‌روست، بهتر است زائران برنامه‌ریزی را با در نظر داشتن این مسئله انجام دهند و افرادی که ممکن است نگران وی باشد را نسبت به احتمال سخت‌بودن برقراری ارتباط و تماس تلفنی توجیه کند تا مسائلی مانند در دسترس نبودن تلفن برایشان غیرمنتظره و موجب نگرانی نباشد. * توجه شود به سبب وضعیت امنیتی عراق، گاهی ممکن است اخبار نگران‌کننده از جمعیت شنیده شود، در این موارد سعی شود برای رفع نگرانی خانواده با ایران تماس گرفته شود.
✅ طبق روال همه ساله، از حدود ۳ هفته قبل از ، موکب ها برپا میشوند و خدمت رسانی میکنند. 🔸اگر قصد عزیمت دارید، تاریخ شنبه ۱۳ شهریور بهترین زمان است. (درست است که با گرمای هوای بیشتری روبرو میشوید ولی کمی خلوت تر می باشد.) سفری حدوداً یک هفته ای در این بازه زمانی برنامه ریزی کنید.
🔴 آیا لازم است اربعین برویم کربلا؟ 🔸بنده تعجب می‌کنم که هنوز برخی سؤال می‌کنند: «آیا لازم است اربعین برویم کربلا؟ خُب وقت دیگری می‌رویم که خلوت‌تر باشد!» 🔸به آن‌ها می‌گوییم: فقط این نیست که تو خودت را به حرم برسانی! مهم این است که این جمعیت را زیادتر کنی. 🔸بگو: «چون همه آمده‌اند، من هم آمدم.» این تجمع مؤمنین خیلی مهم است. چون باعث پیروزی حق می‌شود! 🎤 مسیر / ۹۴
این موضوع بسیار پرسیده می شود، از این جهت پاسخ استاد در همایش «آیت‌الایمان» آبان 1394 را یادآور می شویم: زیاد توصیه نمی‌شود آقایان خانواده‌ها را برای پیاده‌روی اربعین بیاورند. حضور خانم‌ها در پیاده‌روی در اولویت نیست؛ ازدحام هست، اذیت می‌شوند. مگر اینکه به شدت بتوانند مراقبت کنند. ولی هر چه بیشتر این سفر اربعین بتواند با حضور بیشتر مردان باشد بهتر است، اگر چه خانم‌ها هم دل دارند و احساس وظیفه می‌کنند و حضورشان هم خیلی از اوقات مفید است، ولی اگر کنترل نشود، ممکن است اکثراً خانم‌ها شرکت کنند و این از جهات مختلف به مصلحت نیست.
آیا با خانواده به پیاده روی برویم؟! پاسخ: در صورت امکان، بله - حضور پر شور تر 👪 - آشنایی همسر و فرزندان و استفاده همه آنها از این فضای معنوی 😇 - به تاسی از کاروان اسرای حسینی 😞 - تمرین سختی در راه خدا 💪 - خانواده کمتر از آنچه تصور دارید اذیت خواهند شد؛ سخت نگیرید. 😉 - همه زائران حسینی و علی الخصوص عراقیهای عزیز، با خانواده که باشید، همه جا خوب هوایتان را دارند. ✅ ! - خواهران حتما به همراه آقایان محارم خود به این سفر بیایند. (هم اذیتی نشوند، هم حمایت ایشان را داشته باشند و هم آن گونه که استاد پناهیان فرمودند، کار دست خواهران نیفتد!) - خواهرانی که نیمه دوم دوره بارداریشان است یا سن خیلی بالا دارند یا بیماری سختی دارند، موکدا تشریف نیاورند و پیشنهاد می گردد به جای آن و در حد توان کمک هزینه فردی را تقبل کنند تا به نیابت از ایشان به زیارت بیایند. - همراه آوردن نوزادان خیلی کوچک (مثلا زیر 6 ماه) توصیه نمی شود. 👶
احکام وضو * وضوگرفتن با آبِ آشامیدنی و آب‌سردکن‌های داخل صحن‌ها که مخصوص نوشیدن گذاشته شده، باطل است. چون آب وضو باید مباح باشد و این آب‌ها ویژه نوشیدن است، نه وضو گرفتن. * اگر زائر برای رفتن به حرم مطهر و زیارت، وضو گرفته باشد، تا زمانی که وضو باطل نشده، نمازخواندن و انجام سایر کارهایی که نیاز به طهارت دارد، با همان وضو منعی ندارد. * بانوان زائر باید مراقبت نمایند تا در برابر دیدگان مردان نامحرم، وضو نگیرند. نماز نماز مسافر * واجب است مسافری که کثیرالسفر نیست و قصد اقامت ده روز و بیشتر در مقصد ندارد، نمازهای چهار رکعتی خود را شکسته (در دو رکعت) بخواند. * در سفر، نافله‌های ظهر و عصر و عشا ساقط است. البته خواندن نافله عشا به قصد قربت اشکال ندارد. نیت نماز مسافر * به زبان آوردن نیت نماز لازم نیست. بنابراین وقتی که مسافر برای خواندن نماز ظهر یا عصر یا عشا به نماز می‌ایستد و تکبیر می‌گوید و به قصد قربت، نماز را دو رکعتی می‌خواند، صحیح است؛‌ ولی اگر بخواهد نیت را به زبان آورد، ‌می‌تواند بگوید: «نماز ظهر به جا می‌آ‌ورم،‌ قربة الی الله» یا «دو رکعت نماز ظهر به جا می‌آورم، قربة الی الله» یا «نماز ظهر شکسته به جا می‌آورم، قربة الی الله». نماز در اماکن تخییر * به فتوای مراجع تقلید، در مسجد کوفه و حائر حسینی، مسافر می‌تواند نماز چهار رکعتی خود را تمام یا شکسته بخواند، ولی تمام خواندن افضل است. * بهتر است زائر در صورت عدم اطلاع از فتوای مرجع تقلید خود، نماز را در مسجد کوفه و حرم امام حسینj به صورت شکسته به جا آورد که مورد اتفاق همه علما و مراجع می‌باشد. مقدم بودن بر قبر امام (ع) انسان باید رعایت ادب را نماید و جلوتر از قبر امامj نماز نخواند. اقتدای مسافر به حاضر * مسافری که نماز را شکسته می‌خواند، اگر به امام جماعتی که نماز را تمام می‌خواند اقتدا کند، ثوابش از نماز جماعتی که هر دو (امام و مأموم) نمازشان تمام یا هر دو شکسته باشد، کمتر است. * اگر از کراهت اقتدای مسافر به حاضر در نماز جماعت، سخن گفته شده، منظور آن است که در بالا گفته شد، ولی باز هم ثواب نماز جماعت از نماز فرادا بیشتر است. پس، بهتر است نماز به جماعت اقامه شود. قطع اتصال صفوف جماعت اگر عده‌ای از مسافران که در صف نماز جماعت ایستاده‌اند، در پایان رکعت دوم سلام دهند و اتصال صفوف جماعت قطع شود، به این معنی که فردی که نمازش کامل است، از هیچ سمت، نه از صف جلو و نه از سمت راست یا چپ، به نفر دیگری که نماز کامل می‌خواند، اتصال نداشته باشد، نمازش فرادا می‌شود و بعد از آن را باید خودش به نیت فرادا ادامه دهد؛ از این رو توصیه می‌‌شود زائرانی که نمازشان را شکسته می‌خوانند، در صف اول نایستند. اقتدا به امام در رکعت سوم اگر زائر در رکعت سوم اقتدا می‌نماید، چنانچه فرصت خواندن حمد و سوره یا حمد تنها را داشته باشد، می‌تواند قبل از رکوع امام اقتدا نماید، ولی اگر چنین فرصتی را ندارد، بنابر احتیاط واجب صبر کند تا امام جماعت به رکوع رود، آنگاه تکبیر بگوید و به رکوع امام جماعت برسد و صحیح است. اگر مسافر در پایان رکعت دوم سلام داد، لزومی ندارد حتماً نماز دو رکعتی اقتدا شود، بلکه وقتی نماز جماعت تمام شد، باقی مانده نماز را فرادا می‌خواند و صحیح است. نماز قضا به جماعت نماز قضا را می‌توان به جماعت خواند. لزومی ندارد نماز امام و مأموم یکسان باشد و نماز قضای دیگر را نیز می‌توان اقتدا کرد. نماز خواندن با غسل زیارت با غسل زیارت نمی‌توان نماز خواند و باید وضو هم گرفت. نماز قضا در سفر * اگر مسافر بخواهد نمازهایی را که در غیر سفر از وی قضا شده به جا آورد باید نمازهای ظهر و عصر و عشار را چهار رکعتی قضا نماید و اگر در سفر این نمازها از او فوت شود، باید قضای آن را دو رکعتی به جا آورد، هرچند در وطن آنها را قضا نماید. * مسافر گرچه در مقصد، ده روز نماند، اما می‌تواند قضای نمازهای چهار رکعتی را به‌جا آورد. نماز در وسایل نقلیه متحرک نماز در وسایل نقلیه متحرک از جمله قطار و هواپیما، در حال ضرورت و کمی وقت با حفظ شرایط نماز تا حد امکان، از جمله رعایت جهت قبله، اشکال ندارد. زائر برای احتیاط در اعاده نماز، به فتوای مرجع تقلید خود مراجعه نماید.
روزه نذر روزه ماه رمضان و قضای آن در سفر، صحیح نیست؛ ولی اگر بخواهد روزه مستحب را نذر کند که در سفر به جا آورد، چنانچه روزه واجب بر عهده نداشته باشد، اشکال ندارد. بنابراین کسی که روزه قضا دارد، اگر نذر کند در سفر روزه بگیرد، صحیح نیست. نذر باید پیش از سفر باشد؛ یعنی قبل از رفتن به سفر نذر کند که در این مسافرت روزه می‌گیرد. تصرف در اموال اهدایی به حرم تصرف در اموال حرم بدون کسب اجازه از متولی شرعی و مسئولان مربوطه جایز نیست. سجده در آستانه حرم ائمه * سجده برای غیر خداوند، حرام است. بعضی از زائران که در آستانه در حرم امامان (ع) پیشانی بر زمین می‌گذارند، اگر به قصد سجده شکر خدای متعال باشد، اشکال ندارد وگرنه حرام است. * بهتر است در شرایط فعلی که موجب اتهام است، از هرگونه سجده بر درگاه اجتناب شود. اختلاط زن و مرد طبق فتوای مراجع عظام تقلید، اختلاط زن و مرد، در مسیر و هنگام زیارت، اگر مستلزم مفسده یا خوف ارتکاب گناه در آن باشد، جایز نیست. حرم و مسجد حفظ حرمت نجس‌کردن حرم ائمه اطهار (ع) حرام است و اگر یکی از اینها نجس شود و نجس‌ماندن آن بی‌احترامی باشد، تطهیر آن واجب است، بلکه احتیاط واجب آن است که اگر بی‌احترامی هم نباشد آن را تطهیر نمایند. ورود یا توقف معذور * ورود و عبور جنب، حائض و نفساء از مسجد و حرم مطهر به طوری که از یک در، وارد و از در دیگر، بیرون رود، اشکال ندارد؛ ولی توقف در مسجد و بنابر احتیاط واجب در حرم امام معصومj جایز نیست. البته توقف در صحن‌ها و رواق‌ها اشکال ندارد. * اطراف ضریح مطهر امامان معصومb، زیر گنبد و به فتوای برخی از فقها، رواق‌های متصل به زیر گنبد، حکم حرم را دارد و معذور در آن قسمت نباید توقف کند. * اگر معذور از سر ناآگاهی یا فراموشی، داخل مسجد یا حرم امام معصومj شود، همین که متوجه شد، باید بیرون رود؛ اگر به سبب فراموشی باشد، گناه نکرده است، ولی اگر به جهت ندانستن مسئله باشد و در یادگرفتن مسئله کوتاهی کرده، گناهکار است. * اگر کسی در مسجد یا حرم مطهر خوابش برد و در خواب جنب شد، باید فوراً از مسجد یا حرم بیرون رود. خارج‌کردن مُهر و قرآن خارج‌کردن مُهر، قرآن و کتاب‌های دعای حرم و مساجد جایز نیست؛ چنانچه کسی عمداً یا سهواً از آن اماکن بیرون برده باشد، باید به همان حرم یا مسجد برگرداند. عزاداری کیفیت عزاداری * از اعمال و رفتارهایی که موجب وهن مذهب می‌شود، باید اجتناب شود. * بنا بر فتاوای مراجع عظام، استفاده از آلات موسیقی مناسب با عزاداری سالار شهیدان نیست و شایسته است مراسم عزاداری به همان صورت متعارفی که از قدیم متداول بوده برگزار شود. خواندن روضه‌های غیر معتبر * خواندن روضه‌های غیر معتبر اگر دروغ و موجب هتک و تمسخر باشد جایز نیست. * نقل مطالب و وقایع در عزاداری‌ها بدون این که مستند به روایتی باشد یا در تاریخ ثابت شده باشد وجه شرعی ندارد، مگر آن که نقل آن به عنوان بیان حال به حسب برداشت متکلم بوده و علم به خلاف بودن آن نداشته باشد. پوشیدن لباس سیاه * پوشیدن لباس سیاه در عزای اهل بیتb خصوصاً سیدالشهداءj برای تعظیم شعائر و به عنوان اظهار تأثر مستحسن است و کراهت ندارد. * سیاه پوشیدن از مصادیق عرفی عزاداری بر حضرت اباعبدالله الحسینj و سایر ائمه اطهارb می‌باشد که امری مستحب بوده و به آن ترغیب اکید شده است. سخنان تفرقه‌انگیز * هرگونه گفتار یا کردار و رفتاری که در زمان حاضر بهانه به دست دشمن دهد یا موجب اختلاف و تفرقه بین مسلمانان شود، حرام مؤکد است.
در حین پیاده روی اربعین چه کارهایی انجام دهیم؟ 1⃣ با وضو باشید، زیارت عاشورا بخوانید، ذکر بگویید، با ارباب خودمونی درددل کنید. دعا کنید خصوصاً دعا برای تعجیل فرج 2⃣ بحث نکنید، شبهه افکنی و حتی پاسخ به شبهات را رها کنید. 3⃣ در نمازهای اول وقت و جماعت و همچنین مراسم های سخنرانی و عزاداری حضور پیدا کنید. 4⃣ با روی خوش و مهربانی با همه زائرین به خصوص موکب داران و زائرین خردسال برخورد کنید. 5⃣ از اختلاط با نامحرم بپرهیزید. 6⃣ نظافت را رعایت کنید و زباله ها را رها نکنید. 7⃣ با زائرین ارتباط و تعامل بگیرید. کمی صحبت کنید، عکس بگیرید و هدایای کوچکی اهدا کنید.
یا طریق الفرات نام مسیر قدیمی زائران پیاده کوفه به کربلاست و از کنار رود فرات می گذرد این مسیر در زمانی که زیارت حرم امام حسین علیه السلام و سفر به کربلا ممنوع شده بود، توسط علما انتخاب و مرسوم شد و برای همین به طریق العلماء شهرت دارد. طریق کوفه، طریق علما یا طریق فرات مسیری که از شهر کوفه (پشت مسجد سهله) میتوانید به آن ملحق شده و به سمت کربلا پیاده روی کنید. نسبت به مسیر اصلی، کمی خلوت تر، خنک و خوش آب و هوا و خوش منظره تر بوده و موکب هایی نیز برای خدمات رسانی وجود دارند. ولی موکب ایرانی تقریبا وجود ندارد و تعداد موکب ها نیز کمی کمتر است. قدیم ها مسیر اصلی پیاده روی به سمت کربلا این مسیر بوده است.
آداب سفر اربعین پیش از سفر خلوص نیت، زیارت به نیابت از شهدا، انتخاب همسفر، برنامه ریزی سفر، طلب حلالیت، وصیت، ثبت نام در سامانه سماح، غسل‌کردن، صدقه‌دادن، دعای سفر هنگام سفر اقامه نماز اول وقت و به جماعت، رعایت شان این سفر، رعایت حجاب اسلامی، رعایت مسائل اجتماعی درتعامل با دیگر زائران و علی الخصوص میزبانان عراقی (مانند کرامت و ادب و احترام و ...)، پرهیز از شوخی بی‌مورد و ایجاد سروصدا، احترام به زائران دیگر و همکاری در خدمات‌رسانی موکب‌ها، اهتمام به پاکیزه نگه‌داشتن اماکن مقدس و محل‌های عمومی، پرهیز از گرفتن جای بیش از حد نیاز و جا ندادن به دیگران، عدم تفرقه در صفوف شیعه و سنی و سایر ادیان الهی، کمک به خانم‌ها، افراد مسن، بیماران و کودکان، سعی بر حفظ فضای معنوی زیارت و عزاداری ایام اربعین، تداوم به ذکر، دعا جهت تعجیل در فرج امام عصر (عج)، قرائت زیارت عاشورا هر صبح، پرهیز از زیاده‌روی در مصرف غذاها و نوشیدنی‌ها و اسراف، عدم اختلاط با نامحرم
قیمت دینار عراق امروز حدود ۲۰۰ ریال می باشد. (یعنی دینار حدود ۲۰ برابرِ تومان ارزش دارد.)
🔻عمودهای رند؟ نه! ✏️ محمد پاداش اربعین برای اربعینی ها همه‌اش خاطره است و امسال چون جماعیت اربعینی به طریق الحسین نرسیده اند، از چیزی حدود دو هفته قبل تر، خاطره بازی هایشان شروع شده. یکی تصاویر آب های لیوانی الکفیل، آن مکعب های دوست داشتنی را در صفحه شخصی اش می گذارد و با حسرت فقط می نویسد مای بارد، مای بارد! دیگری کلمن های نارنجی با یک لیوان پلاستیکی کهنه‌ی آویزان را یادمان می آورد و آن یکی آهنگ یوسف پیامبر حمل کپسول گاز در مشایه را دست و پا شکسته با دهان می نوازد. من هم مثل خیلی ها با همه‌ی اینها خاطره دارم! با عمودهای رُندی که برای قرار گروه های مختلف نشان می‌شد و به خاطر ازدحام جمعیت ما معمولا 5 عمود از عمود رُند بالاتر قرار می‌گذاشتیم، خاطره دارم. با مکالمه‌ی دو خطیِ +کبابش صف داره؟ -آره ولی سریع رد میشه، بیا وایسیم، خاطره دارم. با صدای نا مفهوم از پیش ضبط شده‌ی بلندگوهای متکدیان و دستفروشان عراقی خاطره دارم. با یخ در بهشت های سبز و زرد و قرمز شارع العباس که یک میلیون مگس روی میزها و میوه ها نشسته بود، خاطره دارم. با جمله یک خطی ِ +زودتر بریم یه موکب تمیز پیدا کنیم، غروب شد، خاطره دارم. با سرویس های بهداشتی بدون شلنگ، با استحمام با آب خنک، با خشک کردن با چفیه خاطره دارم. با موکب مختار ثقفی با عکس بزرگ فریبرز عرب نیا جلوی درش خاطره دارم. با ترکیب آخوند بدون عبا و کوله پشتی و کفش تن تاک خاطره دارم. با آب لیمو عمانی، با آب انگور تگری که تا نخوری ندانی خاطره دارم. با صدای خش دار "هلا بزوار" پیرمرد عرب که هر دو سه دقیقه یکبار، یک "وای فای رایگان" می گوید هم خاطره دارم. با سیم های برق کوچه پس کوچه های نجف، با گم شدن در وادی و السلام بی در و پیکر، با توک توک سواری خاطره دارم.با اظهار نظرهای بی سر و ته رفقا که زین یا آسیاسل، که دست آخر هر دو را هم می خریدیم و هیچ کدام آنتن نمی داد و رومینگ ایرانسل عزیز زحمت کنتور انداختن دوبله سوبله‌ی قبض‌مان را می کشید هم خاطره دارم.من با چشماشون می گفتن "یکی بردار"،با برچسب اسمامون با دست خط های خرچنگ قورباغه پشت گوشی هامون خاطره دارم. من با آن کامیون موزی که در میدان ثوره العشرین نجف، نمیدانم از کجا هرشب آن همه موز می آورد و دانه دانه روی سر مردم می ریخت،خوب خاطره دارم.با پیرمردی که یک دسته‌ی عینکش شکسته بود و ترکیب دمپایی و جوراب سفیدی که دیگر سفید نبود،خاطره دارم. نمی دانم شما با مبل های معمولا نارنجی خسته‌ی کنار جاده خاطره دارید یا نه؟اما من با آنها هم خاطره دارم.من با فنجان های چرک مرده‌ی قهوه‌ی عربی و آن صدای چیک چیک به هم خوردنشان خاطره دارم.با کوبیده های نصفه در سیخ،با لگن های پرآبی که استکان های دهن زده با یک بار فرو رفتن در آن مثلا تمیز می شوند،خاطره دارم.با صدای بلندگوی مرکز مفقودین که یک ریز روی مغز زوار پیاده روی می کند،با "سیده خدیجه الماجدی من اهالی البصره" هم خاطره دارم.با ستوته سواری یا به قول خودمان موتور۳چرخه های قرمز،با ون های دولا پهنا حساب کن گاراژ مرکزی کربلا،با رانندگی های خطرناک عراقی ها بدون گواهینامه خاطره دارم.با پیرزن های عرب،این اسطوره ها و سلاطین حفظ تعادل و آن ساک دستی روی سرشان خاطره دارم.با نصف شکر،نصف چای عراقی در لیوان یک بار مصرف که با وجود آن همه شکر بازهم به تلخی می زند هم خاطره دارم.با سیگار دست همه بچه ها،با تتوهای عجیب و غریب نوجوانان عراقی خاطره دارم.با نون ماهی شکل،با ترکیب خیار و گوجه و پیاز،با کباب ترکی و فلافل های مسیر خوب،خوب خاطره دارم.من با تلّ پتو و تشک های ته موکب،با تلّ دمپایی های جلوی حرم،با شلوغی صف قرمه سبزی جلوی تلّ زینبیه خاطره دارم.با کالسکه های دو قلو، با گاری،با زن نشسته در گاری،با ترکیب سبد میوه و طناب،با صدای بی وقفه‌ی کشیده شدن روی زمین خاطره دارم.با کوه خرما و ارده و کنجد،با دهین های نجف،با ببسی عربی یا به قول خودمان پپسی عربی خاطره دارم.با صدای ماشین ها که سریع رد می شوند، با خسته های راه،با تاول زده های کنار جاده که منتظرند۲۰۰۰۰تومان بدهند تا سیصد۴۰۰تا عمود بیفتند جلوتر، خاطره دارم.با بسته‌ی دستمال کاغذی،با عطر و اسپری در دست بچه ها خاطره دارم.با روز خواب،شب پیاده روی،با گرمای پدر و مادر دار سر ظهر خاطره دارم.با نیمروی اول صبح غرق در پاتیل روغن،با منقل ها،با دود چشم سوزشان،با قهوه جوش های طلایی چیده شده شان،با بوی عود،با دود عودهای عربی شان، خاطره دارم.با خورشید بغل جاده که می رود پایین،با دنبال پتوی گلبافت نباش پسر جان،با از کجا اومدین شما؟خاطره دارم.با پرچم کشورهای مختلف روی دوش آدم ها،با کاغذهای مبیت للنساء روی درب خانه ها خاطره دارم.من هم مثل شما یک دنیا با ،با مشایه،با کربلا خاطره دارم. اللهم ارزقنا زیارة الاربعین🤲
🔴سخت‌گیری برای ظهور 🔸همۀ ما می‌گوییم: «ای کاش من کربلا بودم و امام حسین(ع) را کمک می‌کردم». در زیارت هم می‌گوییم: «آماده‌ام برای یاری شما؛ وَ نُصْرَتِي لَكُمْ مُعَدَّة». اما باید ببینیم که آیا این‌را از ما می‌پذیرند؟ 🔸خُب اگر از همه پذیرفته بودند که امام زمان(ع) ظهور کرده بود! حضرت ۳۱۳ نفر می‌خواهد؛ ولی الان بیش از ۲۰ میلیون نفر اربعین می‌آیند، پس معلوم می‌شود که یک‌مقدار سخت‌گیری هم هست! 🔸فرمود: «مِنَ الْمُؤْمِنينَ رِجالٌ صَدَقُوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ؛ از میان مؤمنین، برخی به عهدی که باخدا بستند وفا کردند» (احزاب/ ۲۳) خدا می‌خواهد ببیند ما راست می‌گوییم یا نه؟ 🔸دوستان! در این پیاده‌روی اربعین، جدّی و مصمّم قدم بردارید. از یک حدّی به بعد، دیگر به باطن آدم نگاه می‌کنند. همین‌که به سمت کربلا قدم برمی‌داری، به سمت باطنِ این عهدی که با خدا می‌گذاری، قدم بردار. هر یک قدمی که بر می‌داری، در دلت بگو: «حسین! من راست می‌گویم» هرچه بیشتر به اعماق وجود خودت برو و روی خودت کار کن. 🎤 مسیر / ۹۴