✅ چرا نماز؟ (شماره 25)
🔹عامل رحمت خدا!
🌷 امام علی (ع ) :
هنگامی که کسی برای نماز برمی خیزد، شیطان می آید و با نگاه حسادت به او نگاه می کند، زیرا می بیند که رحمت خدا او را فرا گرفته است .
📖 إذَا قَامَ الرَّجُلُ إِلَى الصَّلَاةِ أَقْبَلَ إِلَيْهِ إِبْلِيسُ يَنْظُرُ إِلَيْهِ حَسَداً لِمَا يَرَى مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ الَّتِي تَغْشَاه.
📚 بحار الأنوار ، ج79، ص: 207
✅ داستان کوتاه (222)
🌹 خدا حامی متقین
مردکی به نام بطحایی، پیش متوکل عباسی از امام هادي (ع) سخن چینی کرد که امام، اسلحه و پول و نیرو فراهم آورده و قصد قیام دارد.
متوکل به سعید حاجب دستور داد شبانه به خانه امام هجوم ببرد و هر چه پول و اسلحه بیابد ضبط کرده، بیاورد.
سعید حاجب می گوید: شبانه به خانه آن حضرت رفتم. نردبانی نیز همراه خود بردم و به وسیله آن خود را بالاي پشت بام رساندم. سپس از پلکان پایین آمدم. شب تاریک بود. در این فکر بودم که چگونه وارد اتاق شوم. ناگهان امام از داخل اتاق مرا صدا زد و فرمود: سعید! همانجا بمان تا برایت شمع بیاورند.
فوري شمع آوردند. داخل اتاق شدم. دیدم امام جبه اي از پشم به تن دارد و کلاهی بر سر گذاشته و جانماز را روي حصیر انداخته و مشغول مناجات است. امام به من فرمود: این اطاقها در اختیار شماست. می توانی همه را بگردي!
وارد اتاقها شدم و همه را بازرسی کردم. ولی چیزي در آنها نیافتم. تنها کیسه اي که مُهر مادر متوکل، خلیفه عباسی، بر آن خورده بود، پیدا کردم و کیسه اي دیگر که مهر شده بود، نیز با آن بود. هر دو را برداشتم. آنگاه امام فرمود: زیر این جانماز را نیز نگاه کن!
جانماز را بلند کردم. شمشیري که داخل غلاف بود، دیدم. آن را نیز برداشتم و همه را نزد متوکل بردم.
هنگامی که چشم متوکل به مُهر مادرش روي کیسه افتاد، مادرش را خواست و جریان کیسه را از او پرسید.
مادرش گفت: آن وقت که بیمار بودي، نذر کردم هرگاه تو بهتر شدي، ده هزار دینار از مال خودم به ابوالحسن هادي بدهیم. پس از بهبودي شما، آن را در همین کیسه گذاشتم و برای او فرستادم که ابوالحسن هادی حتی آن را باز هم نکرده است.
متوکل کیسه دوم را باز کرد. چهارصد دینار بود. آنگاه به من دستور داد یک کیسه دیگر روي کیسه زر مادرش گذاشته و هر دو کیسه را با آن شمشیر به ابوالحسن هادی باز گردانم.
من کیسه ها و شمشیر را به خدمت امام باز گرداندم. اما از حضرت خجالت می کشیدم. از این رو عرض کردم: سرورم! برای من سنگین بود که آن شب بدون اجازه شما وارد خانه شوم. اما چه کنم که مأمور بودم و توان سرپیچی از فرمان امیر نداشتم.
امام (ع) فرمود: و سیعلم الذین ظلموا اي منقلب ینقلبون: به زودي ستمگران خواهند فهمید به کجا بازمی گردند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 137
✅ بر اساس قرآن، الگوی سیاسی حضرت داوود (ع) در حکومتش چه بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ما به داوود چنین دستور داده بودیم:
«ای داوود! ما تو را به عنوان جانشین خود در زمین منصوب کردهایم. پس باید بین مردم طبق دستوراتِ به حقِ ما حکومت کنی و نباید تابع خواستههای نفس خودت باشی که در آن صورت از انجام دستورات خدا منحرفت می کند. شک نکن کسانی که در حکمرانیشان از مسیر انجام دستورات #واجب و #حرام خدا منحرف می شوند، به خاطر اینکه روز قیامت و حساب و کتاب آن را فراموش کرده و بر اساس میل خود حکومت می کنند، در قیامت عذاب سختی نصیبشان می شود.»
📖 يا داوُدُ إِنَّا جَعَلْناكَ خَليفَةً فِي الْأَرْضِ فَاحْكُمْ بَيْنَ النَّاسِ بِالْحَقِّ وَ لا تَتَّبِعِ الْهَوى فَيُضِلَّكَ عَنْ سَبيلِ اللَّهِ إِنَّ الَّذينَ يَضِلُّونَ عَنْ سَبيلِ اللَّهِ لَهُمْ عَذابٌ شَديدٌ بِما نَسُوا يَوْمَ الْحِسابِ (ص، 26)
آیه شماره 347
ضمن عرض سلام و آرزوی سلامتی و طول عمر خدمت کاربران وذاکرین محترم🙏🌺
❤️ از شما به واسطه ی قلب مهربان و دستان پر مهرتان درخواست کمک برای بیماران مستمند را داریم🙏🌺
🔰بیماران سرطانی، بیماران ریوی، بیماران زخم بستر، مستمندکه نیازمند کمک های شما هستندونیاز به درمان دارند و این درمان نیاز به هزینه دارد.✅
🙏🌺خواهش میکنم درهزینه دارو و درمان کمک بفرمایید واقعا دیگه برا این عزیزان خیلی سخت شده هزینه هامون خیلی سنگینه
🙏🌺از شما خیرین محترم خواستاریم تا در صورت امکان ما را از کمک خود محروم نکنید.
💳بانک ملی شعبان پور
6037998105409568
خواهشمندم کمک های نقدی تان را به این کارت واریز کنید تا هم دردی از دردمندان کم شود و هم توشه ای برای آخرت شما🙏🌺🌺
جزاکم اللّٰه خیرا کثیرا
خادم شما شعبان پور
May 11
✅ عاقبت دنیا به دست چه کسانی خواهد افتاد؟
🌺 امام خامنه ای:
«و العاقبة للمتّقين»؛ عاقبت اين سير عظيم تاريخى و جهانى، متعلّق به #متقين است. آخرت هم متعلّق به #متّقين است. عاقبتِ همين دنيا هم متعلّق به #متّقين است.
✍️ شرح: #متقین کسانی هستند که در امور فردی و اجتماعی، #واجبات را انجام می دهند و #محرمات را ترک می کنند.
پند 139
✅ در دادگاه قیامت چه خواهد گذشت؟ قاضی آن کیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! به کافران درباره روزِ قیامت که نزدیک است، هشدار بده؛ همان زمان که جانشان به گلو می رسد و از شدّت وحشت و اندوه، خودخوری می کنند. همان وقتی که ظالمان که با مسلمان نشدنشان و نافرمانیشان از دستورات واجب و حرامِ خدا در حق خدا ظلم کردهاند، نه رفیق دلسوزی دارند و نه شفاعتکنندهای که در دادگاه، حرفش خریدار داشته باشد. *
خدا از خیانت چشمها، نگاههای حرام و آنچه در سینهها می گذرد، آگاه است؛ چه برسد به گناهان پیدایتان. *
ضمن اینکه در آن دادگاه فقط خداست که قضاوت عادلانه می کند و خداهای خیالی که کافران با اسم خدا صدایشان می زنند، اصلاً قضاوتی نخواهند داشت و حکمی نخواهند داد؛ چون فقط خداست که همیشه سخنان انسانها را می شنود و اعمالشان را می بیند؛ نه غیر او.
📖 و أَنْذِرْهُمْ يَوْمَ الْآزِفَةِ إِذِ الْقُلُوبُ لَدَى الْحَناجِرِ كاظِمينَ ما لِلظَّالِمينَ مِنْ حَميمٍ وَ لا شَفيعٍ يُطاعُ * يَعْلَمُ خائِنَةَ الْأَعْيُنِ وَ ما تُخْفِي الصُّدُورُ * وَ اللَّهُ يَقْضي بِالْحَقِّ وَ الَّذينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِهِ لا يَقْضُونَ بِشَيْءٍ إِنَّ اللَّهَ هُوَ السَّميعُ الْبَصيرُ (غافر، 18 تا 20)
آیه شماره 349
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 28)
س: آیا اگر کسی از ما تعریف کند، اشکالی دارد؟
ج: ظاهرًا روایت در مکاسب محرمه است که از پیغمبر اکرم (ص) نقل کرده اند که ایشان فرمود: «اُحثُوا التُّرابَ فی وُجوهِ المَدّاحین». به صورت کسانی که از شما تعریف می کنند، خاک بپاشید که دیگر این کار را نکنند. این کار خوب نیست؛ چون نوع مردم در حال نفس اماره هستند. نفس اماره خیلی دلش می خواهد که از او تعریف کنند؛ لذا پول می دهند که از آن ها تعریف کنند. در روزنامه از او تعریف کنند. مدام دنبال این چیزها است. اگر تعریف کنند، باد می کند. وقتی باد کرد، دیگر نمی شود از عهده ی او برآمد؛ لذا گفته اند: «او را باد نکن. سعی کن باد او خالی شود. تعریف کردن خوب نیست.»
امیر المؤمنین (ع) جمله ای یاد داده اند که در مقامی که از انسان تعریف می کنند، این جمله را بگوید و خود را از شرّ تعریف خلاص کند. ایشان فرمودند: «اللَّهُمَّ لَا تُؤَاخِذْنِي بِمَا يَقُولُون وَ اجْعَلْنِي خَيْراً مِمَّا يَظُنُّونَ»: خدایا! مرا از آنچه این ها فکر می کنند، بالاتر قرار بده. «وَ اغْفِرْ لِي مَا لَا يَعْلَمُون». کسی که تعریف می کند، چیزهایی را نمی داند که اگر بداند شاید تعریف نکند. خدایا! آن چیزها را بیامرز.
این را بگوید که خالی شود؛ ان شاء الله.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
✅ یکی از دلایل حرمت ربا؟
❇️ سخن امام صادق (ع):
اگر ربا حلال بود، مردم تجارت و كسب مايحتاج خود را رها میكردند. پس خدا ربا را حرام فرمود تا مردم از حرامخوارى دست بردارند و به کسب حلال و تجارت و خريد و فروش روى آورند. پس قرض دادن بین آنها باقی ماند.
📖 محَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ اَلْحُسَيْنِ بِإِسْنَادِهِ عَنْ هِشَامِ بْنِ اَلْحَكَمِ : أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عَنْ عِلَّةِ تَحْرِيمِ اَلرِّبَا فَقَالَ إِنَّهُ لَوْ كَانَ اَلرِّبَا حَلاَلاً لَتَرَكَ اَلنَّاسُ اَلتِّجَارَاتِ وَ مَا يَحْتَاجُونَ إِلَيْهِ فَحَرَّمَ اَللَّهُ اَلرِّبَا لِتَنْفِرَ اَلنَّاسُ مِنَ اَلْحَرَامِ إِلَى اَلْحَلاَلِ وَ إِلَى اَلتِّجَارَاتِ مِنَ اَلْبَيْعِ وَ اَلشِّرَاءِ فَيَبْقَى ذَلِكَ بَيْنَهُمْ فِي اَلْقَرْضِ .
📚 وسائل الشیعه , جلد۱۸ , صفحه۱۲۰
📖 ریاضت اسلامی چیست؟
آنچه مهم است و ایجاد خطر میکند و دنیا را جنگل میکند، ترک #واجب و انجام #حرام است؛ لذا باید روی این تمرین کنیم. بدون تمرین فراهم نمیشود. نفس امّاره به راحتی زیر بار نمیرود. باید ریاضت را به او تحمیل کرد. اینکه خدا گفته: «باید روزه بگیری و باید پنج وقت نماز بخوانی»، اینها همه ریاضت اسلامی است.
چلّهنشینی نداریم. تا آخر عمر ریاضت اسلامی این است. کار بد نکن! این ریاضت همیشه هست. دست به مال مردم نزن! به ناموس مردم تجاوز نکن! خونی را که ریختنش حرام است، نریز! تمام اینها ریاضت است. خیلیها دلشان میخواست از این کارها بکنند؛ اما پیغمبر آمد و نهی کرد؛ چون خدا گفته نکن.
برای اینکه فشار زیاد نباشد و نفس امّاره از زیر بار فرار کند، خدا گفته: «حلالها عیبی ندارد؛ اما #حرامها را به هیچ وجه اجازه نده!»
وقتی با ترک #حرام بر نفس امّاره مسلط شدیم، آن وقت انسان میتواند کارهای دیگری را هم که عقل و نقل میگوید خوب نیست و مردم هم نمیپسندند، کم کم ترک کند؛ اما الآن بار سنگین میشود و لازم نیست. فقط انجام #واجب و ترک #حرام.
این سند آزادی انسان از عذاب الهی در روز قیامت است. پروندهای که اینجا تشکیل شده، اگر شهادت دهد که این انسان، #واجبات را انجام داده و #محرمات را ترک کرده و بقیه را آزاد بوده، این سند، انسان را به بهشت میبرد. خود خدا فرمود: «اُعِدَّتْ لِلْمُتَّقينَ»: بهشت در روز قیامت برای انسانهای #باتقوا آماده میشود؛ یعنی کسانی که #واجب را انجام دادند و #حرام را ترک، هر چند کارهای دیگر را انجام داده باشند؛ چون #حرام نیست و عیبی ندارد ...
این موضوع یکباره درست نمیشود. نفس امّاره بر ما مسلط است و به ما اجازه نمیدهد که یکباره همه را کنار بگذاریم؛ نمیشود؛ اما اگر تمرین شروع شد، آرام آرام انسان درست میشود. انسان به وسیلهی تمرین از مقام ضعف به مقام قوت میرسد. شروع کنیم ان شاء الله #حرام را ترک کنیم و #واجبات را انجام دهیم، در نتیجه انسان کم کم میبیند که به عکس شد و برای او عادی شد. دیگر انجام #واجب برای او کلفت و مشقت و ناراحتی ندارد، یا ترک #حرام برای او ناراحتی و مشقت ندارد. غرض این است که به اینجا برسیم که انسان دیگر راحت حرکت را شروع کند ...
📚 منبع: آثار بندگی (آیت الله خوشوقت)