⚫️ چه کنیم که کجروی های امت اسلامی صاف شود و امت از عذاب دائم حفظ گردد؟
🌺 حضرت زهرا (س) فرمود:
محمد (ص) و علی (ع) پدران این امت هستند. اگر این امت از آنها #اطاعت کنند و با آنها همراهی نمایند، آنها کجی امت را صاف می کنند و امت را از عذاب دائم نجات می دهند.
📣 توضیح: #اطاعت از محمد (ص) و علی (ع) و همراهی با آنان یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامهایی که آنها دستور داده اند. انجام #واجبات و ترک #حرامها دو اثر دارد: 1. مصونیت از کج روی دنیوی 2. نجات از جهنم اخروی
📖 أبَوا هِذِهِ الاْمَّهِ مُحَمَّدٌ وَ عَلىٌّ، یُقْیمانِ أَودَّهُمْ، وَ یُنْقِذانِ مِنَ الْعَذابِ الدّائِمِ إنْ أطاعُوهُما، وَ یُبیحانِهِمُ النَّعیمَ الدّائم إنْ واقَفُوهُما
📚 بحار الانوار، ج 23 ص 256
🖤 سخنان امام علی (ع) هنگام خاكسپاري حضرت زهرا (س) در کنار قبر پیامبر اکرم (ص):
🌷 سلام بر تو اي رسول خدا (ص)، سلامي از طرف من و دخترت كه هم اكنون در جوارت فرود آمده و شتابان به محضر شما رسيده.
اي پيامبر خدا! صبر و بردباري من با از دست دادن فاطمه (ع) كم شده، و توان خويشتنداري ندارم اما براي من كه سختي جدايي تو را ديده ام و سنگيني مصيبت تو را كشيده ام، شكيبايي ممكن شده.
اين من بودم كه با دست خودم تو را در ميان قبر نهادم و هنگام رحلتت جان گرامي تو در آغوش من پرواز كرد.
پس همه ما از خداييم و به سوی خدا باز مي گرديم. پس امانتي كه به من سپرده بودي برگردانده شد، و به صاحبش رسيد.
از اين پس اندوه من جاودانه، و شبهايم شب زنده داري است، تا آن روز كه خدا زندگی در خانه زندگي تو را براي من هم برگزيند.
به زودي دخترت تو را آگاه خواهد ساخت كه امت تو چگونه در ظلم به او اجتماع كردند. از فاطمه (ع) بپرس، و خبر احوال اندوهناك ما را بگير كه هنوز روزگاري سپري نشده، و ياد تو فراموش نگشته است.
سلام من به هر دوي شما، سلام وداع كننده اي كه از روي خشنودي يا خسته دلي سلام نمي كند. اگر هم از خدمت تو باز مي گردم از روي خستگي نيست، و اگر در كنار قبرت مي نشينم ، از بدگماني به آنچه خدا به صابران وعده داده، نیست.
📖 و مِنْ كَلَامٍ لَهُ (ع) رُوِيَ عَنْهُ أَنَّهُ قَالَهُ عِنْدَ دَفْنِ سَيِّدَةِ النِّسَاءِ فَاطِمَةَ (ع) كَالْمُنَاجِي بِهِ رَسُولَ اللَّهِ (ص) عِنْدَ قَبْرِهِ:
السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ عَنِّي وَ عَنِ ابْنَتِكَ النَّازِلَةِ فِي جِوَارِكَ وَ السَّرِيعَةِ اللَّحَاقِ بِكَ قَلَّ يَا رَسُولَ اللَّهِ عَنْ صَفِيَّتِكَ صَبْرِي وَ رَقَّ عَنْهَا تَجَلُّدِي إِلَّا أَنَّ فِي التَّأَسِّي لِي بِعَظِيمِ فُرْقَتِكَ وَ فَادِحِ مُصِيبَتِكَ مَوْضِعَ تَعَزٍّ فَلَقَدْ وَسَّدْتُكَ فِي مَلْحُودَةِ قَبْرِكَ وَ فَاضَتْ بَيْنَ نَحْرِي وَ صَدْرِي نَفْسُكَ فَ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ فَلَقَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَدِيعَةُ وَ أُخِذَتِ الرَّهِينَةُ أَمَّا حُزْنِي فَسَرْمَدٌ وَ أَمَّا لَيْلِي فَمُسَهَّدٌ إِلَي أَنْ يَخْتَارَ اللَّهُ لِي دَارَكَ الَّتِي أَنْتَ بِهَا مُقِيمٌ وَ سَتُنَبِّئُكَ ابْنَتُكَ بِتَضَافُرِ أُمَّتِكَ عَلَي هَضْمِهَا فَأَحْفِهَا السُّؤَالَ وَ اسْتَخْبِرْهَا الْحَالَ هَذَا وَ لَمْ يَطُلِ الْعَهْدُ وَ لَمْ يَخْلُ مِنْكَ الذِّكْرُ وَ السَّلَامُ عَلَيْكُمَا سَلَامَ مُوَدِّعٍ لَا قَالٍ وَ لَا سَئِمٍ فَإِنْ أَنْصَرِفْ فَلَا عَنْ مَلَالَةٍ وَ إِنْ أُقِمْ فَلَا عَنْ سُوءِ ظَنٍّ بِمَا وَعَدَ اللَّهُ الصَّابِرِينَ .
📚 خطبه ۲۰۲ نهج البلاغه
جابربن عبدالله انصارى ميگويد: روزى پيامبراسلام پس از نماز عصر با اصحاب و ياران نشسته بودند كه پيرمردى با لباس هاى مندرس و در كمال ناتوانى كه نشان ميداد از راه دورى با گرسنگى آمده وارد شد.
عرضه داشت مردى پريشان احوالم، مرا از برهنگى و گرسنگى نجات ده، رسول اسلام فرمود اكنون چيزى نزد من نيست ولى تو را به كسى راهنمائى ميكنم كه نيازمندى هاى تو را برطرف كند، راهنماى به كار خير مانند كسى است كه آن كار خير را انجام داده است، من تو را به خانهاى ميفرستم كه محبوب خدا و رسول و او نيز عاشق خدا و رسول است.
پيامبر به بلال دستور داد پيرمرد را به در خانه حضرت زهرا سلام الله عليها راهنمائى كند وقتى آن مرد بينوا به در خانه حضرت رسيد گفت:
«السلام عليكم يا اهل البيت النبوة»
او را جواب داده و پرسيدند كيستى گفت: مردى بينوا هستم خدمت رسول خدا آمدم و عرض حاجت نمودم، آن بزرگوار مرا به در خانه شما فرستاد، آن روز سومين روزى بود كه اهل بيت در گرسنگى بسر برده و پيامبر از آن آگاه بود.
فاطمه عليهاسلام چون چيزى در خانه براى عطا كردن به مرد عرب نمييافت بهناچار پوست گوسپندى كه فرزندانش حسن و حسين را روى آن ميخوابانيد به او داد و فرمود: اى مرد عرب اميد است خداوند گشايش و فرجى براى تو فراهم آورد، پيرمرد گفت: دختر پيامبر من از گرسنگى بيطاقتم شما پوست گوسپند به من مرحمت ميكنى: حضرت زهرا پس از شنيدن سخن پيرمرد گردن بندى كه دختر عبدالمطلب به او هديه داده بود به مرد عرب داد، پيرمرد گردن بند را گرفت و به مسجد آورد.
پيامبر را در ميان اصحاب ديد، عرضه داشت يا رسول الله اين گردن بند را دخترت به من داد و گفته آن را بفروشم شايد خداوند گشايش و فرجى براى من فراهم آورد، پيامبر گريان شد و فرمود: چگونه و چرا خدا گشايش نميدهد با اين كه بهترين زنان پيشينيان و آيندگان گلوبند خود را به تو داده است.
عمار ياسر گفت: يا رسول الله اذن ميدهيد من اين گردن بند را بخرم، حضرت فرمود: خدا خريدار اين گردن بند را عذاب نميكند، عمار به عرب گفت به چند ميفروشى پيرمرد گفت: به سير شدن از غذائى و يك برد يمانى جهت پوشاك و دينارى كه مصرف بازگشت خود به وطنم نمايم.
عمار گفت: من به بهاى اين گردن بند دويست درهم ميپردازم، و تو را از نان و گوشت سير ميكنم و بردى يمانى هم براى تن پوشت ميدهم و با شترم تو را به خانواده ات ميرسانم، عمار پيرمرد را به خانه برد و از غنائمى كه هنوز از خيبر نزد خود داشت به او داد.
عرب دو مرتبه خدمت پيامبر رسيد آنجناب فرمود: پوشاك لازم را گرفتى و سير هم شدى، گفت: آرى بلكه بينياز شدم سپس حضرت گوشهاى از فضائل فاطمه عليهاسلام را بيان فرمود تا جائى كه گفت: دخترم فاطمه را كه ميان قبر ميگذارند از او ميپرسند خدايت كيست؟ ميگويد: الله ربى، سؤال ميكنند پيامبرت كيست؟ ميگويد پدرم، ميپرسند امام و ولى تو كيست؟ ميگويد: همين كسى كه كنار قبرم ايستاده.
در هر صورت عمار گردن بند را خوشبو كرد و با يك برد يمانى به غلامى كه سهم نام داشت داد و گفت خدمت پيامبر ببر در ضمن تو را هم به حضرت بخشيدم، پيامبر سهم را با گردن بند نزد فاطمه فرستاد، دختر پيامبر گردن بند را گرفت و غلام را آزاد كرد، غلام پس از آزاد شدن خنديد، حضرت زهرا از سبب خنده اش پرسيد گفت از بركت اين گردن بند ميخندم كه گرسنهاى را سير و مستمندى را بينياز و برهنهاى را مالك لباس و غلامى را آزاد كرد و به دست صاحبش بازگشت
9.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨🚨مهم
حتما حتما ببینید
و بعشق شهدا نشر حداکثری دهید
🌹آقا فرمودند من باید برم گلزار شهداء
بدون برنامه قبلی.. ما محافظ ها فقط باید میگفتیم چشم
رفتیم رسیدیم به گلزار شهداء، آقا فرمودند کسی دنبال من نیاد
و بعد....
ببینید و لذت ببرید
هدیه به ارواح مطهر شهداء و امام شهداء و سلامتی نائب برحق امام زمان ( عج ) صلوات
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#سلامتی_رهبر_عزیز_صلوات
#سيدحسن_نصرالله
✅ وفاق بر چه چیزی؟
🌹امام خامنه ای:
همه - مخصوصاً كسانى كه زبان و حنجره شان براى گفتن و حرف زدن باز است - مراقب باشند با هيچ حركت و اشاره اى، موجب اختلاف بين مردم نشوند. همه بايد وحدت را بر محور #اصول انقلاب و #جريان_صحيح نظام اسلامى و #ولايت_فقيه حفظ كنند. اين، اساس قضيه است. اگر وحدتِ با انسجام و استحكامى كه تا كنون بوده است، محفوظ بماند، مطمئناً اين ملت و كشور به هدفهاى انقلاب خواهد رسيد. (19/ 07/ 1368)
پند 151
✅ شرط ادامه پیروزی های جبهه انقلابی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
اين ملت با حركت خود، با حضور خود، با نشاط خود، بر روى همه ى توطئه ها خط بطلان كشيد، بعد از اين هم همين جور خواهد بود؛ منتها شرطش ادامه ى #تقواست، كه #تقوا موجب رحمت الهى است.
به خودمان مغرور نشويم. مغرور شدن ملتها و مسئولان ملتها هميشه مايه ى سرنگون شدن و سقوط آن ها شده است. هيچ كس نگويد «من» كردم.
خداى متعال در قرآن با لحن استهزاءآميزِ نافذِ خود مى گويد كه قارون گفت: «قال انّما اوتيته على علم عندى»؛ من خودم بودم كه با توانايى خودم توانستم به اين نقطه برسم! خداى متعال او را در اعماق زمين سرنگون كرد.
ما بايد تلاش كنيم؛ ما بايد مجاهدت كنيم. هيچ ملتى بدون مجاهدت، بدون تلاش، بدون ابتكار، بدون نوآورى، بدون فتح مراحل گوناگون پيشرفت، به جايى نمى رسد؛ اما بركت از خداست، توفيق از خداست و #تقوا زاد راه است؛ لذا توصيه ى همه ى پيغمبران #تقوا بوده است. (07/ 04/ 1384)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات شرعی و قانونی، و ترک #محرمات شرعی و قانونی
پند 159
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 45)
س: علت غفلت قلب و راه غفلت زدایی چیست؟
ج: چشم، گوش و فکر انسان، یک عمر فقط در مادیات کار می کند. انسان تا بچه است، این طور است. بچه نه تکلیف دارد و نه عقل. دنبال بازی و خوردن است. دنبال چیزی است که میل دارد. این برای او عادت می شود و توجه به مادیات و غفلت از خدا برای او تا سن بلوغ عادی شده است.
حالا اگر بخواهیم برنامه ی «اُذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثيراً» را روی دوش او بگذاریم، برای او مشکل است. او تا به حال به مادیات عادت کرده است. با بچه ها بازی می کرده و فکرش محل بروز و ظهور معانی مربوط به مادیات و انسان ها بوده است و حالا هم می خواهد همان کار را ادامه دهد؛ لذا غفلتش زیاد است.
به تدریج با نماز خواندن، با تعقیبات و با دعا کردن کم کم می خواهد به عکس عادت کند؛ یعنی در برنامه ی زندگی، توجه به خدا را هم بیاورد؛ اما آن همچنان قوی تر از این است؛ لذا انسان می بیند توجهات مادیِ اکثر مردم تا آخر عمر، بیشتر از توجهات الهی آن ها است. این برنامه ها برای این است که ما را به این طرف بیاورد و بتوانیم کمی هم به یاد خدا باشیم.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
🔹 از علی آموز ...
🌹بهترین مکارم اخلاقی چیست؟
✅ امام علی (ع) :
از بهترین مکارم اخلاقی، دوری کردن از انجام #حرامها است.
📖 منْ أَحْسَنِ الْمَكَارِمِ تَجَنُّبُ الْمَحَارِم
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 318
✅ از علی آموز ...
هر گاه امام علی (ع) به منبر می رفت، می فرمود:
مسلمان باید از رفاقت و دوستی سه نفر اجتناب کند:
🔹 آدم بی باك و هرزه.
🔹 احمق (کم عقل).
🔹 دروغگو.
زیرا:
🔸 آدم بی باك و هرزه، #گناهانش را برای تو خوب جلوه می دهـد و می خواهـد تو هم مانند او باشی. چنین شخصی هرگز به درد دین و آخرت تو نمی خورد. دوستی با او باعث جفا و سنگ دلی می شود و رفت و آمدش با تو باعث ننگ و عار است.
🔸 اما احمق، هرگز خیر و خوبی از او به تو نمی رسد. هنگام مشکلات، امیدي به او نیست. اگر چه در حل آن تلاش کند. چه بسا اراده کند به تو خیري برساند (ولی به خاطر حماقتش) به تو ضرر می زند. پس مرگ او بهتر از زندگی اوست و سکوت او بهتر از سخن گفتنش و دوري از او بهتر از نزدیک شدن به اوست.
🔸 اما دروغگو، هیچگاه زندگی با او بر تو گوارا نیست. سخنان تو را نزد دیگران می برد و سخنان آنان را نزد تو می آورد. هرگاه صحبتی را تمام کند، سخن دیگري را شروع می کند. ممکن است گاهی راست هم بگوید. ولی مردم باور نکنند. او می کوشد مردم را با یکدیگر دشمن سازد و در سینه آنها کینه برویاند.
🔸 پس اهل #تقوا شوید و مواظب خود باشید که با چه افرادي رفاقت می کنید.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرّمات در زندگی فردی و اجتماعی
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 4 ص 56
✅ چه کنیم که هم خدا راضی باشد و هم مردم؟
🌹 امام هادی (ع):
هر کس از خدا #اطاعت کند، باکی از نارضایتی مردم ندارد. اما کسی که (با #اطاعت نکردن از خدا،) خدا را از خود ناراضی می کند ، یقین داشته باشد که مردم هم از او ناراضی خواهند شد.
📖 منْ أَطَاعَ اَلْخَالِقَ لَمْ يُبَالِ بِسَخَطِ اَلْمُخْلُوقِينَ وَ مَنْ أَسْخَطَ اَلْخَالِقَ فَلْيُوقِنْ أَنْ يَحِلَّ بِهِ سَخَطُ اَلْمَخْلُوقِينَ.
✍️ شرح: #اطاعت از خدا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها.
📚 مستدرک الوسائل , جلد۱۲ , صفحه۲۰۸