eitaa logo
عارفانه
27 دنبال‌کننده
40 عکس
76 ویدیو
20 فایل
سلوک و تهذیب نفس
مشاهده در ایتا
دانلود
آیت الله العظمی جوادی آملی: «گرسنگی و كم خوابی همان گونه كه در شيوه اهل نظر ناپسند است، در سلوك اهل عرفان نيز مذموم است. سالك موظف است تغذيه و استراحت خود را به گونه ای تنظيم كند كه نه بر اثر كم خوری و فشار كار دچار ضعف شود و نه بر اثر پرخوری و پرخوابی، اسير كسالت گردد.» دانش و روش بندگی ص۵۰۹
هدایت شده از ولايت
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی: «هر كسی در هر گوشه عالم به مقام رضا برسد، به وساطت آن حضرت است؛ مقام رضا مقامی است كه هر كسی در هر گوشه عالم بخواهد راضی بشود ـ یك كسی در امتحان موفق شد، كسی در تجارت موفق شد،خوشحال شد ـ این به وساطت مقام رضاست. هر كسی را كه در عالم بخواهی راضی كنی، به وسیله مقام رضاست؛ مثل اینكه هر جایی خدای سبحان بخواهد یك درخت را سرسبز كند، مثل باران است. این طوری است كه در عالم هر كسی در هر گوشه جهان بخواهد خوشحال بشود، آنجا وجود مبارك حضرت حضور دارد، مقام رضا این است.»
هدایت شده از عارفانه
🌷 در غروب ، ۷ بار این دعا را بخوانید و تا هفته بعد از بلایا محفوظ بمانید. 👌 مرحوم آیةالله میرزا محمدتقی موسوی اصفهانی، صاحب کتاب شریف «مکیال المکارم» در کتاب دیگر خود با نام «أبواب الجنّات فی آداب الجمعات» می نویسد : ✍️ مرحوم آخوند ملا محمد باقر فشارکی(ره) در یکی از کتاب های خود نقل نموده است : کسی که وقت غروب روز جمعه این دعا را ۷ مرتبه بخواند ، از بلیات تا هفته بعد محفوظ می ماند ان شاء الله : 🤲 اللَّهُمَ‏ صَلِّ‏ عَلَى سَیِّدِنَا‏ مُحَمَّدٍ وَ آلِ‏ مُحَمَّد ؛ وَ ادْفَعْ‏ عَنَّا الْبَلاءَ الْمُبْرَمَ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأرْضِ ، إنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ. 📖 ابواب الجنّات في آداب الجمعات ، ص264
توکل چه کلمه زیباییست... "تو" و "کل"... وقتی"تو" ، "کل"را داری... به چه می اندیشی؟ دلت قرص باشد... چه زیباست"توکل"
آيت الله العظمی جوادی آملی «شما به طرف کمال حرکت کنيد، نگوييد سخت است! شما يک قدم برداريد، فيض خدا دَه قدم می‌آید، آن هم با سرعت می‌آید...»
آیت الله جوادی آملی: «اگر انسان تلاش کند در تمام لحظات زندگی مراقب اعضا ، جوارح و اندیشه های خود باشد قطعاً با حضور قلب بیشتری نماز می گزارد زیرا حضور قلب در نماز عصاره و خلاصۀ حفظ حضور قلب در تمام ساعات زندگی است. کسی که هر لحظه خود را در محضر خدا می‌بیند به راحتی و با حضور قلب کامل به نماز می ایستد؛ اما کسی که در طول شب و روز، به همه چیز جز خدا فکر می،کند قطعاً نمیتواند در نماز حضور قلب داشته باشد.»
🔰 همیشه در منظر خدا 🔸 امام جواد علیه السلام فرمودند: 🔸إعلَم أنَّكَ لَن تَخلُوَ مِن عَينِ الله فَانظُر كَيفَ تَكُونُ 🔸بدان كه از ديد خداوند پنهان نيستى! پس بنگر چگونه اى. 📚 تحف العقول، ص ۴۵۵
هدایت شده از معارف
💥 امتحانِ ، کمتر از امتحانِ نیست. امتحان در وقت ، آسان‌تر از امتحان در وقت نیست. 💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری: «ابتلای انسان دو جور است؛ گاهی به انسان آبرو و کرامت ظاهری می‌دهند و مردم برای کسی نشست و برخاست می‌کنند. گاهی‌اوقات هم انسان در تنگنا قرار می‌گیرد. هر دوی این حالت‌ها، امتحان است؛ هیچ فرقی نمی‌کند. کسی نباید فکر کند "امتحان به تنگنا" سخت‌تر از "امتحان به قدرت" است. دشوار است آدم بگوید امتحان حضرت ایوب سخت‌تر از امتحان حضرت سلیمان است؛ نه، معلوم نیست. آن‌جایی که خدا می‌خواهد امتحان بگیرد و آدم باید از عقبات عبور کند، خیلی دشوار است؛ چه با باشد چه با . این اشتباه انسان‌ها است که امکانات را علامت تکریم نهایی خدای متعال و این سخت‌گیری را علامت توهین و تحقیر می‌دانند. اگر مدار تحقیر و تجلیل، این شود، انسان نه از امکانات می‌تواند استفاده کند و نه از سختی‌ها. انسان باید متوجه شود که این‌ها، دو بستر است و در هر دو بستر، راهی به‌سوی مقصد که قرب خدای متعال و رضوان و پنجره‌ای به‌سوی عوالم غیب هست، وجود دارد و مسیر حرکت انسان به سوی خدای متعال، در دل هر دو صحنه گشوده می‌شود؛ چه در اوج باشی چه در . حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید: من تعجب می‌کنم از مؤمن که چه وجود مبارکی است؛ اگر همه حکومت دنیا را به او بدهند ضرر نمی‌کند و در این دنیا راه خودش را پیدا می‌کند؛ اگر هم او‌ را با مقراض و قیچی قطعه‌قطعه‌اش کنند، باز هم ضرر نمی‌کند. هم در آن سختی راه خودش را پیدا می‌کند و هم در آن راحتی. مؤمن همیشه این‌طور است و در هر دوی آن شرایط، راهی به‌سوی خدای متعال می‌بیند؛ با خود این‌ها کاری ندارد.»
🌼 چشم شهوتران خود را چگونه می‌توان تحت کنترل درآورد؟ ✍️ این حدیث قدسی چقدر عالی توبه را توصیف می‌کند: أنینُ الْمُذْنِبینَ أحَبُّ الَي مِنْ تَسْبیحِ الْمُسَبِّحین. خدای تبارک و تعالی، این رحمت مطلقه و کامله فرمود: ناله‏ گنهکاران در نزد من محبوب‌تر است از تسبیح تسبیح‌کنندگان. بروید به درگاه خدای خودتان ناله کنید. فکر کنید تا گناهان به یادتان بیاید. به کسی نگویید؛ اقرار به گناه پیش دیگران گناه است، ولی در دل خودتان گناهانتان را در نظر بگیرید. تقصیرهای خودتان را بگویید، ناله و تضرّع کنید، طلب مغفرت و شستشو کنید. خدا شما را می‌آمرزد، روح شما را پاک و پاکیزه می‌کند، به دل شما صفا عنایت می‌کند، لطف خودش را شامل حال شما می‌کند. 🔺 از آن پس حالتی در شما ایجاد می‌شود که شیرینی عبادت را در ذائقه خودتان احساس می‌کنید، گناهان و لذات گناهان در نظر شما کوچک می‌شود. دیگر رغبت نمی‌کنید که بروید فلان فیلم شهوانی را ببینید، به ناموس مردم نگاه کنید، غیبت کنید، دروغ بگویید یا به مردم تهمت بزنید؛ می‌بینید اصلًا همه رغبتتان به کارهای پاک و خوب است. 📚 استاد مطهری ، آزادی معنوی ، ص ۱۲۶ .