#حدیث
📣 حضرت علی بن موسی الرّضا علیه السلام:
🔸أوّلُ عِبادَةِ اللّهِ تعالى مَعرِفَتُهُ، و أصلُ مَعرِفَةِ اللّهِ تَوحيدُهُ.
🔸سر آغاز عبادت خداوند متعال،شناخت اوست و ريشه شناخت خدا، يگانه دانستن او.
عيون أخبار الرِّضا، جلد ۱، صفحهی ۱۵٠
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۹۷
🌿 فِيهِ آيَاتٌ بَيِّـنَاتٌ مَّقَامُ إِبْرَاهِيمَ وَمَن دَخَلَهُ كَانَ آمِناً وَلِلّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلاً وَمَن كَفَرَ فَإِنَّ الله غَنِيٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ (97)
ترجمه :
در آن (خانه) نشانه هاى روشن، (از جمله) مقام ابراهیم است و هر كس به آن درآید، درامان است وبراى خدا بر عهده ى مردم است كه قصد حج آن خانه را نمایند، (البتّه) هركه توانایى این راه را دارد. وهركس كفر ورزد (وبا داشتن توانایى به حج نرود، بداند كه) همانا خداوند از همه ى جهانیان بى نیاز است.
❇️ در این آیه دو امتیاز دیگر آن را ذکر مى کند، مى فرماید: در آن نشانه هائى روشن است (از جمله) مقام ابراهیم.
🔶 نشانه دیگر آن آرامش و امنیت حاکم بر این شهر است، مى گوید: و هر کس داخل آن شود در امان خواهد بود (وَ مَنْ دَخَلَهُ کانَ آمِناً).
🔶 و در جمله بعد به همه مردم دستور انجام مناسک حج را داده، مى گوید: و براى خدا بر مردم است که آهنگ خانه (او) کنند آنها که توانائى رفتن به سوى آن دارند.
🔶 از این دستور، تعبیر به یک بدهى و دَین الهى شده است که بر ذمه عموم مردم مى باشد; زیرا فرموده است: وَ لِلّهِ عَلَى النّاسِ: براى خدا بر مردم است.
🔶 واژه حجّ در اصل، به معنى قصد است و به همین جهت به جاده و راه مَحَجّة (بر وزن مودّة) گفته مى شود; زیرا انسان را به مقصد مى رساند، و به دلیل و برهان، حجت مى گویند; زیرا مقصود را در بحث روشن مى سازد.
و اما این که این مراسم مخصوص را حجّ نامیده اند براى این است که: به هنگام حرکت براى شرکت در این مراسم قصد زیارت خانه خدا مى کنند و به همین دلیل در آیه فوق اضافه به بیت (خانه کعبه) شده است.
همان طور که سابقاً اشاره کرده ایم مراسم زیارت خانه کعبه نخستین بار در زمان ابراهیم(ع) رسمیت یافت، و سپس به صورت یک سنت حتى در زمان عرب جاهلى ادامه یافت، و در اسلام به صورت کامل تر و خالى از هر گونه خرافه دوران جاهلى تشریع گردید.
🔶 حجّ بر هر انسانى که توانائى داشته باشد در عمر فقط یک بار واجب مى شود و از آیه فوق نیز بیش از این استفاده نمى گردد; زیرا حکم، مطلق است و با یک بار انجام دادن امتثال حاصل مى شود.
تنها شرطى که در آیه براى وجوب حج ذکر شده استطاعت است که با تعبیر: مَنِ اسْتَطاعَ اِلَیْهِ سَبِیْلاً: کسى که توانائى راه پیمائى به سوى خانه کعبه داشته باشد بیان شده.
🔶 و در پایان آیه براى تأکید و بیان اهمیت مسأله حج مى فرماید: و هر کس کفر بورزد (و حج را ترک کند به خود زیان رسانیده; زیرا) خداوند از همه جهانیان بى نیاز است (وَ مَنْ کَفَرَ فَإِنَّ اللّهَ غَنِیٌّ عَنِ الْعالَمینَ).
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
5.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 163 قرآن کریم
🔹سوره ۷ – #اعراف
🔹آیات ۹۶ الی ۱۰۴
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۹۸
🌿 قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللّهِ وَاللّهُ شَهِيدٌ عَلَى مَا تَعْمَلُونَ (98)
ترجمه :
بگو: اى اهل كتاب، چرا به آیات خداوند كفر مى ورزید، با آنكه خداوند بر اعمال شما گواه است.
❇️ یکى از یهودیان به نام شاس بن قیس که پیرمردى تاریک دل و در کفر و عناد کم نظیر بود روزى از کنار جمعى از مسلمانان مى گذشت، دید جمعى از طایفه اوس و خزرج که سال ها با هم جنگ هاى خونینى داشتند، در نهایت صفا و صمیمیت گرد هم نشسته، مجلس انسى به وجود آورده اند، و آتش اختلافات شدیدى که در جاهلیت در میان آنها شعله ور بود، به کلى خاموش شده است.
از دیدن این صحنه، بسیار ناراحت شد و با خود گفت: اگر اینها تحت رهبرى محمّد(ص) از همین راه پیش روند، موجودیت یهود به کلى در خطر است.
نقشه اى به نظرش رسید: به یکى از جوانان یهودى دستور داد به جمع آنها بپیوندد، و حوادث خونین بعاث (محلى که جنگ شدید اوس و خزرج در آن نقطه واقع شده بود) را به یاد آنها بیاورد، و آن حوادث را پیش چشم آنها مجسم سازد.
این نقشه که با مهارت به وسیله آن جوان یهودى پیاده شد، مؤثر واقع گردید، جمعى از مسلمانان از شنیدن این جریان به گفتگو پرداختند، و حتى بعضى از افراد طایفه اوس و خزرج یکدیگر را به تجدید آن صحنه ها تهدید کردند، چیزى نمانده بود که آتش خاموش شده دیرین، بار دیگر شعله ور گردد.
خبر به پیامبر(ص) رسید، فوراً با جمعى از مهاجرین به سراغ آنها آمد، و با اندرزهاى مؤثر و سخنان تکان دهنده خود آنها را بیدار ساخت.
جمعیت، چون سخنان آرام بخش پیامبر را شنیدند از تصمیم خود برگشتند، سلاح ها را بر زمین گذاشته، دست در گردن هم افکنده، بشدت گریه کردند، و دانستند این از نقشه هاى دشمنان اسلام بوده است، و صلح و صفا و آشتى بار دیگر کینه هائى را که مى خواست زنده شود، شستشو داد.
در این هنگام چهار آیه فوق نازل شد که دو آیه نخست، یهودیان اغوا کننده را نکوهش مى کند، و دو آیه بعد به مسلمانان هشدار مى دهد.
✅ در نخستین آیه مورد بحث، روى سخن به اهل کتاب ـ که منظور در اینجا یهود است ـ مى باشد، و خداوند به پیغمبرش فرمان مى دهد با زبان ملامت و سرزنش از آنها بپرسد: انگیزه آنها در کفر ورزیدن به آیات خدا چیست؟ در حالى که مى دانند خداوند از اعمال آنان آگاه است.
مى فرماید: بگو: اى اهل کتاب! چرا به آیات خدا کفر مىورزید با آن که خدا گواه بر اعمال شماست ؟!
🟢 منظور از آیات خدا در اینجا یا آیاتى است که در تورات درباره نشانه هاى پیامبر اسلام(ص) وارد شده، و یا مجموعه آیات و معجزاتى است که بر پیامبر اسلام(ص) نازل گردید و حکایت از حقانیت او مى کرد.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#حدیث
🌷 امام صادق (علیه السلام) :
☘ إِذَا اسْتَبْطَأْتَ الرِّزْقَ فَأَکْثِرْ مِنَ الإِسْتِغْفارِ .
💎هرگاه روزیت به کُندى آید و به سختى به تو رسد ، زیاد استغفار کن .
📖 بحارالأنوار ، ج 66 ، ص 407
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#نهج_البلاغه
🌷امام علی علیه السلام می فرمایند:
🤍 به خدا سوگند یاد مرگ است که من را از سرگرمی ها و بازی های دنیا بازمیدارد.
📚 نهج البلاغه خطبه ۸۴
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#پیام_سلامتی
☘ دوغ رو شگفت انگیز کنید :
🔹دوغ با نعناع و پونه : به ترشح شیره معده و هضم غذا کمک میکنه و نفخ حاصل از خوردن دوغ را رفع و دل پیچه را التیام میبخشد همچنین باعث گردش بهتر خون شده و مجاری گوارشی را ضدعفونی میکند
🔹دوغ با کاکوتی : مقوی قلب و معده بوده و مسکن سردردهای ناشی از گرمای هواست ، همچنین به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی ، کرمکش قوی بوده و خلط آور است ! دوغ حاوی کاکوتی برای التیام علائم رماتیسم عالی است !
🔹دوغ با گل محمدی : دوغ حاوی گلبرگهای گلمحمدی بسیار معطر، مقوی قلب و كبد و اعصاب، آرامبخش و نشاطآور بوده و برای تنظیم عملكرد دستگاه گوارش نافع و رفع كننده بوی بد دهان است.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۹۹
🌿 قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ اللّهِ مَنْ آمَنَ تَبْغُونَهَا عِوَجاً وَأَنتُمْ شُهَدَاء وَمَا اللّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ (99)
ترجمه :
بگو: اى اهل كتاب! چرا كسانى را كه ایمان آورده اند از راه خدا باز مى دارید و مى خواهید كه آن (طریقه ى الهى) كج باشد، در حالى كه خود شما گواهید (كه راه آنان درست است) و خداوند از آنچه انجام مى دهید غافل نیست.
❇️ پس از آن در آیه بعد آنها را ملامت مى کند که اگر خود شما حاضر به پذیرفتن حق نیستید چه اصرارى دارید که دیگران را نیز از راه خدا منحرف سازید؟ و راه مستقیم الهى را در نظر آنها کج و نادرست جلوه دهید؟
🔶قرآن مى گوید:
بگو: اى اهل کتاب! چرا افرادى را که ایمان آورده اند از راه خدا باز مى دارید و مى خواهید این راه را کج سازید، با این که شما (به درستى این راه) گواه هستید ؟!
🔶 در حالى که شما باید نخستین دسته اى باشید که این منادى الهى را لبیک گوئید; زیرا بشارات ظهور این پیامبر قبلاً در کتب شما داده شده و شما گواه بر آنید.
🔶 بنابراین، چرا با سمپاشى ها، وسوسه ها، القاى شبهات و روشن ساختن آتش کینه هاى فراموش شده، مردم را از راه مستقیم الهى دور مى سازید، و علاوه بر انحراف خود، بار سنگین مسئولیت انحراف دیگران را نیز بر دوش مى کشید! چرا؟
🔶 در پایان آیه آنها را چنین تهدید مى کند: خدا هرگز از اعمال شما غافل نیست (وَ مَا اللّهُ بِغافِل عَمّا تَعْمَلُونَ).
شاید تعبیر به عدم غفلت خداوند در اینجا به خاطر این باشد، که: یهود براى پیشبرد مقاصد شوم خود، غالباً دست به نقشه هاى مخفیانه و توطئه هاى پنهانى مى زدند، که در افراد غافل و بى اطلاع زود مؤثر واقع مى شد، لذا مى فرماید: اگر بعضى از مردم به خاطر غفلت، تحت تأثیر توطئه هاى شوم شما قرار گیرند، خداوندى که از اسرار نهان و آشکار آنها آگاه است، غافل نخواهد بود، و مجازات او در انتظار شما است!
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
5.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 164 قرآن کریم
🔹سوره ۷ – #اعراف
🔹آیات ۱۰۵ الی ۱۲۰
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۱۰۰
🌿 يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوَاْ إِن تُطِيعُواْ فَرِيقاً مِّنَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ يَرُدُّوكُم بَعْدَ إِيمَانِكُمْ كَافِرِينَ (100)
ترجمه :
اى كسانى كه ایمان آورده اید! اگر از گروهى از اهل كتاب اطاعت كنید، شما را بعد از ایمانتان به كفر باز مى گردانند.
❇️ سپس روى سخن را به مسلمانان اغفال شده کرده، مى فرماید: اى کسانى که ایمان آورده اید! اگر از جمعى از اهل کتاب (که کارشان نفاق افکنى، شعله ور ساختن آتش کینه و عداوت در میان شماست) اطاعت کنید شما را پس از ایمان به کفر باز مى گردانند.
🔶 به این ترتیب، به آنها هشدار مى دهد که اگر تحت تأثیر سخنان مسموم دشمن واقع شوند، و به آنها اجازه دهند در میان افرادشان نفوذ کنند، و به وسوسه هاى آنها ترتیب اثر دهند، چیزى نخواهد گذشت که رشته ایمان را به کلى خواهند گسست و به سوى کفر بازمى گردند; زیرا دشمن، نخست مى کوشد آتش عداوت را در میان آنها شعله ور سازد و آنها را به جان هم بیفکند و مسلماً به این مقدار قناعت نخواهد کرد، و به وسوسه هاى خود همچنان ادامه خواهد داد تا به کلى آنها را از اسلام بیگانه سازد.
🔶 از آنچه گفته شد، روشن مى شود: منظور از بازگشت به کفر که در آیه فوق به آن اشاره شده، کفر حقیقى و بیگانگى مطلق از اسلام است.
و نیز ممکن است: منظور از کفر همان عداوت ها و دشمنى هاى دوران جاهلیت باشد، که آن خود یکى از شعبه ها و نشانه هاى کفر محسوب مى شود، چه این که ایمان، سرچشمه محبت و برادرى است، و کفر سرچشمه پراکندگى و عداوت است.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir