🌹🤔🌹
#حدیث
امام موسی کاظم علیه السلام :
🔰 تَفَقَّهوا فی دینِ الله فإنَّ الفقه مفتاحُ البَصیرة،وتَمامُ العِبادة و السّببُ إلی المنازل الرفیعة و الرُّتبِ الجَلیلة فی الدین و الدنیا،و فَضلُ الفَقیه علی العابد كَفَضلِ الشمسِ علی الكواكب و مَن لَم یَتَفَقَّه فی دینهِ لَم یَرضَ اللهُ لهُ عملاً.
👌 در دین خدا، دنبال فهم عمیق باشید؛ زیرا
فهم عمیق در دین
،كلید بصیرت و كمال عبادت و سبب تحصیل مقام های والا و مراتب شكوهمند در امور دین ودنیاست. و برتری فقیه بر عابد، مانند آفتاب است بر كواكب، و كسی كه در دینش فهم ِعمیق نجوید، خداوند هیچ عملی را از او نپسندد. تحف العقول ص410 🌱 https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#حدیث
از امیرالمومنین(ع)پرسیدند:
بزرگترین گناه کبیره چیست؟
حضرت نگفتند بینمازی؛
نگفتند بیحجابی؛
نگفتند روزه نگرفتن!
فرمودند:
"مایوس و نامید شدن از رحمت خدا
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۱۰۹
🌿 وَلِلّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ وَإِلَى اللّهِ تُرْجَعُ الأُمُورُ (109)
ترجمه :
و آنچه در آسمان ها و آنچه در زمین است، از آن خداست و بازگشت همه امور تنها به سوى خداست.
❇️ این آیه در حقیقت مشتمل بر دو دلیل بر عدم صدور ظلم و ستم از ناحیه خدا است.
نخست این که خدائى که مالک تمام هستى و موجودات این جهان مى باشد، ظلم و ستم از ناحیه او مفهومى ندارد، کسى به دیگرى تعدى مى کند که فاقد چیزى باشد که دیگران دارند.
🔶 به علاوه ظلم و ستم از ناحیه کسى مفهوم دارد که ممکن است بدون جلب رضایت او کارى صورت گیرد اما آن کس که تمام امور هستى از آغاز تا پایان به او باز مى گردد و هیچ کس بدون اذن او نمى تواند کارى انجام دهد ظلم و ستم از ناحیه او ممکن نیست.
🔶 قرآن مى گوید: و (چگونه ممکن است خدا ستم کند در حالى که) آنچه در آسمان ها و آنچه در زمین است مال اوست و همه کارها به سوى او باز مى گردد و به فرمان اوست (وَ لِلّهِ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الأَرْضِ وَ إِلَى اللّهِ تُرْجَعُ الأُمُورُ).
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
5.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 168 قرآن کریم
🔹سوره ۷ – #اعراف
🔹آیات ۱۴۴ الی ۱۴۹
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۱۱۰
🌿 كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَيْراً لَّهُم مِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ (110)
ترجمه :
شما بهترین امّتى هستید كه براى مردم ظاهر (وگزیده) شده اید. به خوبى ها فرمان مى دهید و از بدى ها و زشتى ها، نهى مى كنید و به خدا ایمان دارید. و اگر اهل كتاب (نیز به چنین آئین درخشانى) ایمان آورده بودند، قطعاً برایشان بهتر بود. برخى از آنان مؤمنند، ولى بیشترشان فاسق اند.
❇️ در این آیه بار دیگر مسأله امر به معروف و نهى از منکر و ایمان به خدا مطرح شده است، و همان طور که در تفسیر آیه 104 گفته شد، این آیه امر به معروف و نهى از منکر را به عنوان یک وظیفه عمومى و همگانى ذکر مى کند.
مى فرماید: شما بهترین امتى بودید که به سود انسان ها آفریده شده اند (چه این که) امر به معروف و نهى از منکر مى کنید و به خدا ایمان دارید.
🔶 نکته جالب توجه این که در این آیه مسلمانان به عنوان بهترین امتى معرفى شده اند ؛
و دلیل بهترین بودن آنها این ذکر شده که: امر به معروف و نهى از منکر مى کنند و ایمان به خدا دارند.
و این خود، مى رساند که اصلاح جامعه بشرى بدون ایمان و دعوت بحق و مبارزه با فساد ممکن نیست، و ضمناً از آن استفاده مى شود: این دو وظیفه بزرگ، با وسعتى که در اسلام دارد در آئین هاى پیشین نبوده است.
🔶 اما چرا این امت، بهترین امت ها باید باشد آن نیز روشن است; زیرا این امت پیرو آخرین ادیان آسمانى هستند و آخرین دین بر اساس حساب تکامل، کامل ترین آنها است.
🔶 در آیه فوق، به دو نکته دیگر باید توجه نمود:
⬅️ نخست این که کُنْتُم (بودید) به صورت فعل ماضى ذکر شده یعنى شما در گذشته بهترین امت بودید، درباره مفهوم این جمله، گرچه مفسران احتمالات زیادى داده اند ولى بیشتر به نظر مى رسد، تعبیر به فعل ماضى براى تأکید است، و نظیر آن در قرآن مجید فراوان است که موضوعات مسلّم، در شکل فعل ماضى ذکر مى شود و آن را یک واقعیت انجام یافته معرفى مى کند.
⬅️ دیگر این که امر به معروف و نهى از منکر در اینجا بر ایمان به خدا مقدم شده و این نشانه اهمیت و عظمت این دو فریضه بزرگ الهى است.
اگر این دو وظیفه اجرا نگردد ریشه هاى ایمان در دل ها نیز سست مى گردد، و پایه هاى آن فرو مى ریزد، و به همین جهات بر ایمان مقدم شده است. از این بیان نیز روشن مى شود، مسلمانان تا زمانى یک امت ممتاز محسوب مى گردند که دعوت به سوى نیکى ها و مبارزه با فساد را فراموش نکنند، و آن روز که این دو وظیفه فراموش شد، نه بهترین امتند و نه به سود جامعه بشریت خواهند بود.
🔶 سپس اشاره مى کند: مذهبى به این روشنى و قوانینى با این عظمت منافعش براى هیچ کس قابل انکار نیست.
بنابراین اگر اهل کتاب (یهود و نصارى) ایمان آورند به سود خودشان است، اما متأسفانه تنها اقلیتى از آنها پشت پا به تعصب هاى جاهلانه زده اند و اسلام را با آغوش باز پذیرفته اند در حالى که اکثریت آنها از تحت فرمان پروردگار خارج شده (وَ لَوْ آمَنَ أَهْلُ الْکِتابِ لَکانَ خَیْراً لَهُمْ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَ أَکْثَرُهُمُ الْفاسِقُونَ).
و حتى بشاراتى که درباره پیامبر در کتب آنها بوده نا دیده انگاشته و بر کفر و عصبیت خود همچنان باقى مانده اند.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#کلام_نور
🔹وَمَنْ يَعْشُ عَنْ ذِكْرِ الرَّحْمَنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطَانًا فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ
🔸هرکس از یاد خداوند رحمان رویگردان شود برای او #شیطانی قرار میدهیم که همواره همدمش باشد
📗سوره زخرف، آیه 36
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🤔🌹
#حدیث
🌷 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) :
✍ بنده ای نیست که به وقت های نماز اهمیت بدهد ، مگر اینکه من سه چیز را برای او ضمانت می کنم :
🔹 برطرف شدن گرفتاری ها و ناراحتی ها
🔹 آسایش و خوشی به هنگام مردن
🔹 نجات از آتش
📚 سفینه البحار، ج 2، ص 42
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایران_زیبا
🍎 تخت سلیمان - تکاب
🔷 #آتشکده آذرگُشنَسب یا تخت سلیمان نام محوطهٔ تاریخی بزرگی است که در نزدیکی تَکاب در استان آذربایجان غربی واقع شده است. تخت سلیمان بزرگترین مرکز آموزشی، مذهبی، اجتماعی و عبادتگاه ایرانیان در قبل از اسلام به شمار میرفت؛ اما در سال ۶۲۴ میلادی و در حمله هراکلیوس، امپراتور رومیان، به ایران تخریب شد.
🔷 دریاچه طبیعی تخت سلیمان که از چشمهای در عمق ۱۲۰ متری زمین میجوشد، یکی از شگفتیهای رمزآلود این مکان محسوب میشود. آتشکده آذرگشنسب با قدمت تاریخی بیش از ۳ هزار سال، در هر دورهای با نامهای مختلفی شناخته میشد. این مکان بزرگترین مرکز آموزشی، مذهبی، اجتماعی و عبادتگاه ایرانیان در قبل از اسلام به شمار میرفت. اوج شکوه و عظمت آتشکده آذرگشنسب در دوره ساسانیان بوده است.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۱۱۱
🌿 لَن يَضُرُّوكُمْ إِلاَّ أَذًى وَإِن يُقَاتِلُوكُمْ يُوَلُّوكُمُ الأَدُبَارَ ثُمَّ لاَ يُنصَرُونَ (111)
ترجمه :
آنها (اهل كتاب) جز آزارى اندك، هرگز به شما زیانى نخواهند رسانید و اگر با شما بجنگند، به شما پشت كرده و بگریزند، آنگاه هیچ یارى نشوند.
❇️ هنگامى که بعضى از بزرگان روشن ضمیر یهود، همچون عبداللّه بن سلام و یاران خود آئین پیشین را ترک گفته و به آئین اسلام گرویدند، جمعى از رؤساى یهود به نزد آنها آمده، زبان به سرزنش و ملامت آنان گشودند و حتى آنها را تهدید کردند که: چرا آئین پدران و نیاکان خود را ترک گفته و اسلام آورده اند؟
آیات فوق به عنوان دلدارى و بشارت به آنها و سایر مسلمانان نازل گردید.
🔶 در این آیه در حقیقت متضمن چند پیشگوئى و بشارت مهم به مسلمانان است که همه آنها در زمان پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) واقع شد.
⬅️ نخست مى فرماید: اهل کتاب هیچ گاه نمى توانند ضرر مهمى به شما (مسلمانان) برسانند، و زیان هاى آنها جزئى و زودگذر و دیر پاى است (لَنْ یَضُرُّوکُمْ إِلاّ أَذىً).
⬅️ و مى افزاید: هر گاه در جنگ با شما رو به رو شوند، سرانجام شکست خواهند خورد و پیروزى نهائى از آن شما مسلمانان است و کسى به حمایت از آنان بر نخواهد خاست (وَ إِنْ یُقاتِلُوکُمْ یُوَلُّوکُمُ الأَدْبارَ ثُمَّ لا یُنْصَرُونَ).
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir