6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 173 قرآن کریم
🔹سوره ۷ – #اعراف
🔹آیات ۱۷۱ الی ۱۷۸
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۱۲۰
🌿 إِن تَمْسَسْكُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَإِن تُصِبْكُمْ سَيِّئَةٌ يَفْرَحُواْ بِهَا وَإِن تَصْبِرُواْ وَتَتَّقُواْ لاَ يَضُرُّكُمْ كَيْدُهُمْ شَيْئاً إِنَّ اللّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُحِيطٌ (120)
ترجمه :
اگر خوبى به شما رسد، آنان را غمگین سازد و اگر بدى به شما رسد، آنها بدان شادمان مى شوند و اگر (در برابرشان) صبر كنید و پرهیزكار باشید، حیله ى بدخواهانه ى آنان هیچ آسیبى به شما نرساند. همانا خداوند به آنچه انجام مى دهند احاطه دارد.
❇️ در آیه ، یکى از نشانه هاى کینه و عداوت آنها بازگو شده است که: اگر فتح و پیروزى و پیش آمد خوبى براى شما رخ دهد، آنها ناراحت مى شوند، و چنانچه حادثه ناگوارى براى شما رخ دهد خوشحال مى شوند (إِنْ تَمْسَسْکُمْ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَ إِنْ تُصِبْکُمْ سَیِّئَةٌ یَفْرَحُوا بِها).
🔶 اما اگر در برابر کینه توزى هاى آنها استقامت کنید، و پرهیزگار و خویشتن دار باشید، آنان نمى توانند به وسیله نقشه هاى خائنانه خود به شما لطمه اى وارد کنند، زیرا خداوند به آنچه مى کنید کاملاً احاطه دارد (وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا لا یَضُرُّکُمْ کَیْدُهُمْ شَیْئاً إِنَّ اللّهَ بِما یَعْمَلُونَ مُحیطٌ).
🔶 بنابراین، از ذیل آیه استفاده مى شود: در امنیت بودن مسلمانان در برابر نقشه هاى شوم دشمنان، مشروط به استقامت، هوشیارى و داشتن تقوا است، و تنها در این صورت است که امنیت آنها تضمین گردیده است.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🤔🌹
#حدیث
بِسْمِ اللَّـهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ
🔹امام رضا (ع): هرکسی در ماه شعبان حتی به اندازه پارهای از خرما صدقه بدهد، خداوند بدناش را بر آتش حرام میفرماید.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
#حدیث
💎 راز خیر و برکت در خانواده
🔻رسول خدا صلياللهعليهوآلهوسلم:
اِذا اَرادَ اللّه ُ بِاَهْلِ بَيْتٍ خَيْرا فَقَّهَهُمْ فِى الدّينِ وَ رَزَقَهُمُ الرِّفْقَ فى مَعيشَتِهِمْ وَ الْقَصْدَ فی شأنهم وَ وَقَّرَ صَغيرُهُمْ كَبيرَهُمْ وَ اِذا اَرادَ بِهِمْ غَيْرَ ذلِكَ تَرَكَهُمْ هَمَلاً؛
❇️ هرگاه خداوند براى خانوادهاى خير بخواهد، آنان را
◻️در دين دانا میكند و
◻️مدارا در زندگى و ميانهروى در خرج كردن را روزيشان مى نمايد و
◻️كوچكترها، بزرگترهايشان را احترام مىنمايند و
◻️اگر براى آنان جز اين بخواهد، به خودشان واگذارشان مىنمايد.
📚 مستدرك الوسائل، ج ۸، ص ۳۹۲
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
6.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نهجالبلاغه
🌧خداوندا بارانى ده دانه درشت که پیاپى براى سیراب شدن گیاهان ما ببارد، چنانکه قطرات آن یکدیگر را برانند، و دانه هاى آن به شدّت برهم کوبیده شوند، نه رعد و برقى بى باران، و ابرى بى ثمر، و کوچک و پراکنده، و نه دانه هاى ریز باران همراه با بادهاى سرد.
#خطبه_115
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۱۲۱
🌿 وَإِذْ غَدَوْتَ مِنْ أَهْلِكَ تُبَوِّئُ الْمُؤْمِنِينَ مَقَاعِدَ لِلْقِتَالِ وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (121)
ترجمه :
و (بیادآر) هنگامى كه بامدادان (براى جنگ اُحد) از نزد خانواده ات بیرون شدى (تا) مؤمنان را در مراكزى براى جنگیدن جاى دهى، و خداوند (به گفتار و كردار شما) شنوا و داناست.
❇️ از اینجا آیاتى شروع مى شود که درباره یک حادثه مهم و پر دامنه اسلامى یعنى جنگ احد نازل شده است; زیرا از قرائنى که در آیات فوق وجود دارد استفاده مى شود این دو آیه، بعد از جنگ احد نازل شده و اشاره به گوشه اى از جریانات این جنگ وحشتناک مى کند و بیشتر مفسران نیز بر همین عقیده اند.
🔷 در آغاز اشاره به بیرون آمدن پیامبر(صلى الله علیه وآله) از مدینه براى انتخاب لشکرگاه در دامنه کوه احد کرده، مى فرماید: اى پیامبر! به خاطر بیاور آن روز را که صبحگاهان از مدینه از میان بستگان و اهل خود بیرون آمدى تا براى مؤمنان پایگاه هائى براى نبرد با دشمن آماده سازى (وَ إِذْ غَدَوْتَ مِنْ أَهْلِکَ تُبَوِّئُ الْمُؤْمِنِینَ مَقاعِدَ لِلْقِتالِ).
🔷 در آن روز گفتگوهاى زیادى در میان مسلمانان بود و همان طور که در شرح حادثه احد به زودى اشاره خواهیم کرد. درباره انتخاب محل جنگ و این که داخل مدینه بوده باشد یا بیرون مدینه ، در میان مسلمانان اختلاف نظر شدید بود.
پیامبر(صلى الله علیه وآله) پس از مشورت کافى نظر اکثریت مسلمانان را ـ که جمع زیادى از آنان را جوانان تشکیل مى دادند ـ انتخاب کرد و لشکرگاه را به بیرون شهر و دامنه کوه احد منتقل ساخت، و طبعاً در این میان، افرادى بودند که در دل، مطالبى پنهان مى داشتند و به جهاتى حاضر به اظهار آن نبودند.
🔷 جمله آخر آیه به این معنى اشاره کرده مى گوید: خداوند هم سخنان شما را مى شنید و هم از اسرار درون شما آگاه بود (وَ اللّهُ سَمیعٌ عَلیمٌ).
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
6.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐من فاطمه
🎊بر اهل کسا نور دو عینم
💐من مــادر
🎉شاهـنشه بین الحـرمینم
💐از شهر مدینه
🎊بدهم مژده به عُشاق
💐یک روز فقط
🎉مانده به میلاد حسینم..
🎊میلاد امام حسین (ع)
و روز پاسـدار مبارک 💐
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
6.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠صفحه 174 قرآن کریم
🔹سوره ۷ – #اعراف
🔹آیات ۱۷۹ الی ۱۸۷
#طرح ختم قرآن ، #تلاوت روزانه
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
📚📚📚
سوره #آل_عمران آیه ۱۲۲
🌿 إِذْ هَمَّت طَّآئِفَتَانِ مِنكُمْ أَن تَفْشَلاَ وَاللّهُ وَلِيُّهُمَا وَعَلَى اللّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ (122)
ترجمه :
آنگاه كه دو گروه از شما بر آن شدند كه (در جنگ) سستى نمایند، امّا خداوند ولىّ آنان بود (و به آنان كمك كرد كه از این فكر باز گردند،) پس مؤمنان تنها به خدا توكّل كنند.
❇️ سپس به گوشه دیگرى از این ماجرا اشاره کرده مى فرماید: در آن هنگام دو طایفه از مسلمانان تصمیم گرفتند که سستى به خرج دهند و از وسط راه به مدینه بازگردند (إِذْ هَمَّتْ طائِفَتانِ مِنْکُمْ أَنْ تَفْشَلا).
🔷 که این دو طایفه طبق نقل تواریخ بنو سلمه از قبیله اوس و بنو حارثه از قبیله خزرج بودند.
علت این تصمیم، شاید این بود که آنها از طرفداران نظریه جنگ در شهر بودند و پیامبر با نظر آنها مخالفت کرده بود.
به علاوه چنان که خواهیم گفت: عبداللّه بن ابى سلول با سیصد نفر از یهودیانى که به لشکر اسلام پیوسته بودند بر اثر مخالفت پیامبر(صلى الله علیه وآله) با ماندن آنها در اردوگاه اسلام، به مدینه بازگشتند.
و همین موضوع، تصمیم آن دو طایفه مسلمان را بر ادامه راهى که در پیش گرفته بودند سست کرد.
🔶 اما چنان که از ذیل آیه استفاده مى شود: آن دو طایفه به زودى از تصمیم خود بازگشتند، و به همکارى با مسلمانان ادامه دادند، لذا قرآن مى گوید: خداوند یاور و پشتیبان این دو طایفه بود و افراد با ایمان باید بر خدا تکیه کنند (وَ اللّهُ وَلِیُّهُما وَ عَلَى اللّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ).
💠 ضمناً باید توجه داشت: ذکر ماجراى احد به دنبال آیاتى که قبلا درباره عدم اعتماد به کفار بود، اشاره به یک نمونه زنده از این واقعیت است; زیرا همان طور که گفتیم و نیز بعداً مشروحاً خواهیم گفت، پیغمبر اجازه نداد یهودیانى که به ظاهر به حمایت او برخاسته بودند، در لشکرگاه اسلام بمانند; زیرا هر چه بود آنها بیگانه بودند و بیگانگان نباید محرم اسرار و تکیه گاه مسلمانان در آن شرایط حساس شوند.
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir
🌹🤔🌹
#بیشتر_بدانیم
فضیلت ماه #شعبان المبارک
شعبان ماه من است و رمضان ماه خدای عزوجل.
🌼 پس هر که ماه مرا روزه بدارد، در روز قیامت شفیعش خواهم بود و هر که ماه خدا را روزه بدارد، خداوند در قبرش وحشتش را از بین می برد و او را مانوس می سازد و تنهائیش را می زداید و هرگاه از قبرش خارج شود با روی سفید و در حالی باشد که در دست راستش کتابش را گرفته و جاودانگی را در دست چپش و می آید تا در برابر خدای عزوجل قرار گیرد
🌼 پس خداوند به او می فرماید:بنده ام! پاسخ می دهد:لبیک یامولای من! خداوند می فرماید:به خاطر من روزه گرفتی؟عرض می کند:آری مولای من، پس خداوند تبارک و تعالی می فرماید:(ای فرشتگانم) دست بنده ام را بگیرید و او را نزد پیامبرم بیاورید.
🌼 پس او را به حضور رسول خدا می رسانند. پس من به او می گویم:ماه مرا روزه گرفتی؟ می گوید:آری! پس من به او می گویم:من امروز شفاعتت می کنم. سپس خدای عزوجل می فرماید:اما من از حقوق خودم به خاطر بنده ام گذشتم و اما حقوق دیگر بندگانم که بر گردن او هست، هر که از او بگذرد و عفوش کند، من آنقدر تعویضش می کنم تا راضی گردد. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:پس من دست او را می گیرم تا اینکه او را به صراط می رسانم، پس آن را صاف و لغزنده می یابم که گام های خطاکاران برآن ثابت نشود و بلغزد، پس من دست او را می گیرم، فرشته موکل به صراط می گوید:ای رسول خدا، این کیست؟
🌼 می گویم:این فلان است (اسمش را می آورم) او در ماه من (شعبان) به خاطر دریافت شفاعتم، روزه گرفته و ماه خدا (رمضان) را به خاطر وعده الهی روزه گرفته، پس در بهشت را برای او می گشایم و رضوان (فرشته بهشت) می گوید که در آن روز به ما امر می شود که در بهشت را بر امتت بگشائیم. سپس امیرالمومنین(علیه السلام) فرمود:ماه رسول خدا را روزه بدارید تا در روز رستاخیز شفیعتان باشد و ماه خدا را روزه بگیرید تا از رحیق مختوم (شراب گوارای بهشتی) بیاشامید و هر که ماه شعبان را به ماه رمضان بپیوندد، برای او پاداش دو ماه پی در پی نوشته شود.
(فضائل الأشهر الثلاثة، ص64، ح46 و ص124، ح132.)
🌱
https://eitaa.com/arg351qurantafsirnoor_ir