#فوری
لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی و لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون #پالرمو به صورت ویژه در دستور صحن علنی امروز مجلس قرار گرفت.
گفتنی است که در برنامه اعلام شده برای صحن علنی بررسی این دو لایحه در دستور کار نبود اما بنا بر نظر هیئت رئیسه به صورت ویژه امروز در دستور کار قرار گرفت.
➖➖➖➖
@aroshan
🔴همزمان با تصویب FATFدر ایران/رئیس سازمان جاسوسی سیا:
امیدواریم نفوذ منطقهای ایران را کاهش دهیم.
🔹در دوره من، سیا سرمایهگذاری و تلاش بیشتری را برای جمعآوری اطلاعات درباره سختترین اهداف [اشاره به ایران، روسیه و...] انجام خواهد داد.
➖➖➖➖
@aroshan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چرا اروپاییها برای اجرای کامل FATF اصرار دارند؟
➖➖➖➖
@aroshan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥♨️ ایران؛ سه سال پس از پیوستن به FATF❗
🌀روایتی شنیده نشده از رابطه FATF و #پاکستان
➖➖➖➖
@aroshan
⁉️ تصویب لوایح مربوط به FATF موجب افزایش نرخ ارز شد/ مدعیان کجایند؟
با وجود اینکه برخی از نمایندگان مجلس با اظهار نظرات غیرکارشناسی می گفتند که تصویب لوایح مربوط به FATF باعث کاهش قیمت دلار می شود، به ویژه خانم مافی که گفته بود: «تصویب FATF باعث کاهش 50درصدی قیمت دلار می شود»، اما بعد از تصویب دو لایحه مربوط به FATF در روز گذشته در مجلس، شاهد افزایش بی سابقه نرخ ارز در روز جاری هستیم.
➖➖➖➖
@aroshan
🌐 مدیرعامل اسبق بانک صادرات: کار نکردن بانکهای اروپایی ربطی به FATF ندارد/ اروپاییها ۴ ماه است که ما را سرکار گذاشتهاند
🔺احمد حاتمی یزد: مساله اساسی متعهدین به برجام تصویب یا عدم تصویب FATF نیست. هرچند این لایحه برای ایجاد رغبت بانکها به تعامل با ایران کمک میکند، اما مشکل اینجاست که اگر کشور بخواهد با بانکهای بینالمللی همکاری کند، باید در کمال آرامش خاطر و به دور از تنشهای سیاسی باشد.
🔺تا زمانی که سناریوی مشخصی از جانب طرفین ارایه نشود، نمیتوان زمانی را برای حل مشکل نقل و انتقال مالی، عنوان کرد. اروپاییان در این ۴ ماه بارها و بارها از تدوین برنامه برای حمایت از ایران و برجام سخن گفتند ولی همچنان برنامهای در کار نیست.
➖➖➖➖
@aroshan
«رضایی»، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام:
🔹با تصویب FATF نه تنها ایران از لیست سیاه این مجموعه بیرون نمیآید بلکه تازه بحث Next Step یا همان قدم بعدی مطرح میشود؛ یعنی تازه گروه FATF بررسی خواهد کرد که آیا ایران از لیست سیاه بیرون بیاید یا نه!
🔹ممکن است این مرحله چندین سال طول بکشد و عملاً کشور با وجود تصویب لوایح FATF، چند سال معطل بماند.
➖➖➖➖
@aroshan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸وقتی #پزشکان_متخصص سرمایهدارِ مالک بیمارستان خصوصی بیایند در مقام سیاستگذاری قرار بگیرند، خروجیاش این است که همهکاره پزشکان شدهاند.
➖➖
@aroshan
♦️پخش زنده جلسه FATF از تلویزیون؟
🔺عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: طبق درخواست تعدادی از نمایندگان برای تشکیل نشستی به منظور بررسی FATF با حضور صاحبنظران و کارشناسان معتقد و منتقد در ارتباط با موضوع FATF کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اعلام کرد یکشنبه 15 مهر ساعت ۱۶ این نشست را برگزار خواهد کرد.
➖➖➖
@aroshan
هدایت شده از حمید رسایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 دهقان، نماینده مجلس: از مردم شرمندهام! طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان با ١٨٠ امضا، بابهانه يك نماينده که خلاف آیین نامه بود توسط رئيس جلسه ازدستور خارج شد!
🔺کانال حمید رسایی🔻
Eitaa.com/rasaee
♨️مبادا #FATF مانند #برجام شود/حوزه علمیه مخالف FATF است.
آیت الله حسین نوری همدانی پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم با اشاره به اینکه حوزه علمیه باید همیشه نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی جامعه توجه داشته باشد، بیان کرد: نظام ما یک نظام اسلامی است و نمی توانیم نسبت به مسائل این نظام بی توجه باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه وجود مسائلی در سکه، دلار، خودرو و... در جامعه اضطراب ایجاد کرده است، افزود: مردم می گویند نظام را شما به وجود آوردید و باید نسبت به مسائل آن نظارت داشته باشید.
این مرجع تقلید در بخش دیگری از سخنان خود به در دستور کار بودن بررسی قراردادFATF از سوی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: این قرارداد که بررسی آن در دستور کار مجلس قرار گرفته یکی از قراردادهای عبری، عربی و غربی است.
وی با اشاره به مفاد این قرارداد یادآور شد: از طریق این قرارداد می خواهند برای مقابله با تروریسم قواعدی وضع کنند و همه در این خصوص هم پیمان شوند ولی اختیار را به دست تحریم کنندگان ما و حامیان صهیونیست ها می دهند.
آیت الله نوری همدانی بیان کرد: هم پیمانان در این قرارداد اسرائیل کودک کش و عربستان سعودی را تروریست ندانسته ولی حزب الله لبنان را تروریست قلمداد میکنند؛ چنین قراردادهایی با هدف جلوگیری از پیشرفت نظام اسلامی پیگیری می شود.
این مرجع تقلید تصریح کرد: مبادا FATF مانند برجام شود ، وکلای مردم باید در خانه ملت مراقب باشند؛ در این میان حوزه علمیه نیز وظیفه دارد که بیدار بوده و با تمام قوا با این قرارداد مخالفت کند.
➖➖➖➖
@aroshan
🔴پیرامون چیستی #FATF
🔹گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نخستین بار در سال ۱۹۸۹ توسط هفت کشور بزرگ صنعتی (آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن و استرالیا)موسوم به گروه ۷ در ابتدا با هدف مبارزه با تامین مالی مواد مخدر تشکیل و در ادامه در سال ۲۰۰۱ پس از حادثه ۱۱ سپتامبر دامنه فعالیت آن به تامین مالی تروریسم و در سال ۲۰۰۸ به تأمین مالی سلاحهای کشتار جمعیاشاعهای گسترش یافت این نهاد که در حال حاضر ۳۷ عضو دارد در همان سال به بهانه خطر پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد و در سال ۲۰۱۰ بعد از صدور قطعنامه ۱۹۲۹ جمهوری اسلامی ایران را در لیست سیاه قرارداد.
🔸این نهاد در گزارشهای اکتبر ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ خود حزبالله را متهم به قاچاق مواد مخدر و تامین مالی تروریسم نموده است. اصلیترین منبع شناسایی تروریست از سوی FATF گزارش لیستSDN آمریکا میباشد و بر همین اساس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در ردیف گروههای تروریستی میشناسد.
🔹گروه FATF متشکل از ۳۷ عضو اصلی و ۲ عضو ناظر است که کار خود را با استانداردسازی درباره پولشویی آغاز کرده و سپس به تامین مالی تروریسم و بعد از آن، به تامین مالی تسلیحات کشتار جمعی رسیده است.
🔸در ماهیت سیاسی و غیرفنی این نهاد نیز همین بس که اصلیترین تامینکنندگان مالی تروریسم بینالملل یعنی آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس عضو اصلی، و عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی اعضای ناظر آن هستند. روندی که از سوی دولت ما تاکنون درباره FATF طی شده، از جایگاه «تصمیمپذیر» بوده است.
🔹تا کنون با توجه به بندهای ۸، ۲۴، ۲۷ و ۲۸ «برنامه اقدام» FATF، سه لایحه اصلاح قوانین مبارزه با تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی و الحاق ایران به کنوانسیون ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻣﻠﻞ ﻣﺘﺤﺪ ﺑﺮﺍی ﻣﺒﺎﺭﺯﻩ ﺑﺎ ﺟﺮﺍﺋﻢ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻓﺮﺍﻣلی (پالرمو) به تصویب مجلس رسیده است و صرفا هنوز تکلیف آخرین لایحه که همان لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (TF) است، در صحن علنی مجلس مشخص نشده است.
➖➖➖➖
@aroshan
آینده روشن
♦️پخش زنده جلسه FATF از تلویزیون؟ 🔺عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: طبق درخواست تعدادی از نمای
🔺وزرای اطلاعات، خارجه و اقتصاد درباره CFT به نمایندگان توضیح میدهند
🔺رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از حضور وزرای اطلاعات و خارجه، سرپرست وزارت اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و صاحبنظران دانشگاهی در جلسه بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) در جلسه یکشنبه آینده مجلس خبر داد.
⭕️رای دادگاه لاهه؛ پیروزی یا تقریبا هیچ؟!
🔹تاملی در ضمانت اجرای آراء دیوان بین المللی دادگستری
🔺مهمترین مساله ای که پس از صدور قرار موقت دیوان لاهه مطرح است، ضمانت اجرای آراء این دیوان و بررسی نتایج واقعی رای موقت دیوان می باشد.
🔺دیوان به عنوان رکن قضایی سازمان ملل متحد، سه نوع صلاحیت، الف-صلاحیت ترافعی در دعاوی بین الدولی ب- صلاحیت مشورتی در پاسخ به سوالات حقوقی ارکان و آژانس های تخصصی سازمان ملل متحد و ج- صلاحیت تصمیم موقت دارد و میتواند سه نوع رأی، رأی ترافعی (حکم)، رأی مشورتی و دستور موقت را صادر کند که ضمانت اجرای هر کدام از آرای دیوان بینالمللی دادگستری میتواند متفاوت باشد.
🔹اکنون دیوان بین المللی دادگستری صرفا تا زمان صدور رای نهایی که ممکن است تا چند سال نیز طول بکشد، تصمیم موقت گرفته است. در صورت عدم اجرا رای صدور موقت توسط آمریکا به عنوان محکوم علیه ، ایران می تواند در قالب «رجوع محکوم له به شورای امنیت بر اساس بند دوم ماده ۹۴ منشور» شکایت کند. شورای امنیت نیز براساس رویه خود در قضیه لاگران و الزام آور بودن تصمیم موقت دیوان، می تواند به شکایت رسیدگی کند.
🔺در نتیجه شورای امنیت می تواند در این مورد توصیه هایی(Recommnadition) نموده یا برای اجرای احکام دیوان تصمیم به اقداماتی(measures) بگیرد.
🔹از نظر غالب نظریه پردازان علم حقوق در این مرحله اگر محکوم علیه یکی از اعضای دائم شورای امنیت باشد نسبت به توصیه های شورا مجاز به استفاده از حق وتو می باشد و حتی توصیه که جنبه غیرالزام آور و جهت کسب پرستیژ و وجاهت می باشد، ضمانت اجرایی ندارد و البته در تایید این نظر، رویه شورای امنیت بعد از حکم دیوان بین المللی دادگستری در قضیه «فعالیت های نظامی و شبه نظامی در نیکاراگوئه» در 27 ژوئن 1986 که آمریکا در آن محکوم شد نشان می دهد با اینکه یازده کشور رای موافق ، سه کشور رای ممتنع و تنها با رای مخالف آمریکا ؛ آن قطعنامه که صرفا جنبه توصیه ای نیز داشت ، وتو شد. لذا شکایت ایران به شورای امنیت حتی منجر به صدور توصیه از طرف این شورا نیز نخواهد شد.
🔺 اما حتی اگر براساس بعضی نظریات معدود حقوقی، آمریکا مجاز به وتو کردن توصیه شورای امنیت نباشد؛ صدور توصیه شورای امنیت ، چیزی جز خدشه به وجاهت آمریکا درپی نخواهد داشت و موجبات اجرای حکم اعم از رفع تحریم ها یا تصحیح رفتارآمریکا نسبت به ایران نخواهد شد.
🔹اگر هم شورای امنیت تصمیم به اقداماتی خاص براساس فصل هفتم منشور و مواد 41 و 42 آن بگیرد ، آمریکا به راحتی می تواند از حق وتو خود استفاده نماید و آن را ملغی کند.
🔺اما از طرفی باتوجه به بند3 قرار موقت دیوان بین المللی دادگستری اگر آمریکا هرگونه تحریمی نیز وضع کند ، ایران که خود در مساله اعمال مجدد تحریم ها به عنوان شاکی ورود کرده نباید از برجام خارج بشود یا هرگونه عملی که مناقشه ارائه شده به دیوان را تشدید کند. که این خود تبدیل به وسیله ای برای مهار جمهوری اسلامی خواهد شد.
می بایست رویکرد تهاجمی نسبت به مداخلات و فشارهای غیرمشروع آمریکا از چندسال پیش آغاز می شد و بجای مذاکره برای «تقریبا هیچ» ، هم از ظرفیت دیپلماسی فعال در منطقه استفاده می شد و هم بواسطه شکایت های حقوقی در مجامع بین المللی حالت تهاجمی آمریکا را تدافعی و بواسطه احکام و رویه های حقوقی هزینه های واقعی بر آمریکا متحمل می کردیم.
🔹نهایتا باید گفت، تنها دستاورد این تصمیم موقت دیوان بین المللی دادگستری علیه آمریکا ، جنبه رسانه ای و پرستیژ آن در مجامع بین المللی است و هیچ جنبه الزام آور و جبران خسارتی علیه آمریکا نخواهد داشت.
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
🔻متن کامل
https://www.teribon.ir/archives/330921/