خط فقر عبارت است از مقدار درآمدی که برای تأمین حداقل نیازهای فردی در یک جامعه لازم است و تأمین نشدن آن توسّط افراد، موجب می شود چنین افرادی فقیر در نظر گرفته شوند.
بانک جهانی (Bank World) برای سنجش میزان فقر در کشورهای دنیا، آن ها را به چهار گروه تقسیم کرده؛ سپس برای هرکدام از گروه ها باتوجّه به میزان درآمد و نیز هزینه های زندگی در کشورها، درآمد روزانه لازم برای بهره مندی از حداقل نیازهای فردی را در نظـر گرفته و بر اساس آن، درصد فقرای کشورها را مشخّص می کند.
تقسیم بندی گفته شده به این صورت است:
۱. کشورهای با درآمد بالا (high income) 21/7 دلار؛
۲. کشور های با درآمد بیشتر از متوسّط (upper middle income) 5/5 دلار؛
۳. کشور های با درآمد کمتر از متوسّط (lower middle income) 3/2 دلار؛
۴. کشورهای با درآمد پایین (low income) 1/9 دلار.
در این تقسیم بندی، ایران جزو گروه دوم یعنی کشورهای با درآمد بیشتر از متوسّط قرار دارد.
صعود چهل ساله، ص 54
#کتاب
#انقلاب_اسلامی
#صعود_چهل_ساله
#استاد_راجی
@Arshiv_Gholam
سؤال کلان این تحقیق درباره چارچوبی است که برای ورود به عرصه فقه اخلاق باید به رعایت آن همّت گماشت؛ چارچوبی که با پاسخ گویی به سؤالاتی ترسیم می شود که برای ورودی پخته در عرصه علمی تازه ناگزیر از پاسخ گویی بدان هستیم؛ از این رو در این نوشته تلاش می شود تا ابتداء تصویری از فقه و تفقّه و ریشه ها و جلوه ها و روش های آن ترسیم شده و عرصه های فعّال و مغفول آن، مشخّص و از این رهگذر ضرورت بازنگری در گستره و روش کار فقه مشخص شود.
سپس در بخش دوّم از أصول به مثابه روش إستنباط فقهی گفت و گو شده و پس از تعیین چارچوب موجود آن، تبویبی تازه و متناسب با نیازهای امروز ارائه خواهد شد. در ادامه با عرصه های تازه أصول دیداری خواهیم داشت و از تولّد أصولی خبردار می شویم که در عرصه فقه الأخلاق ابزار إستنباط فقیه خواهد بود و همان وظیفه أصول موجود در فقه الأحکام را این أصول تازه در فقه الأخلاق بر عهده می گیرد.
در بخش آخر از بخشی از تفقّه و فقه در حوزه اخلاق سخن گفته می شود که گرچه پیشینه ای دارد، ولی چندان که باید به آن پرداخته نشده است. در این بررسی، پیشینه ای دارد، ولی چندان که باید به آن پرداخته نشده است. در این بررسی، پیشینه، عرصه ها، مصادر و منابع، نقش علم رجال و شیوه تحقیق در این حیطه و مهم ترین مسائل حوزه فقه اخلاق مورد توجّه خواهند بود.
✍ أثری از استاد امیر غنوی.
📚 پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی.
#معرفی_کتاب
#درآمدی_بر_فقه_اخلاق
#استاد_امیر_غنوی
@Arshiv_Gholam
امروزه أمور مختلفی سبب تأخیر در ازدواج می شود؛ ازجمله افزایش سطح توقّعات مادّی و غیرمادّی فرد و خانواده، آداب و رسوم دست و پا گیر و غلط، گرایش پسران جوان برای إحراز موقعیّت های بالای اقتصادی و اجتماعی قبل از ازدواج و تمایل برخی دختران برای کسب موقعیّت هایی همانند مردان و إشتغال در مشاغل خار ج از خانه، مشکالت خانوادگی، رعایت ترتیب در ازدواج فرزندان، ترس و نگرانی ناشی از سوءسابقه ذهنی، تغییر معیارهای گزینش همسر و گرفتار شدن به آرمان زدگی و ایده آل خواهی افراطی در انتخاب همسر، نداشتن خواستگار مناسب، سربازی و إشتغال به تحصیل.
دانش خانواده و جمعیت، ص 63 و 64
#کتاب
#دانش_خانواده
@Arshiv_Gholam
الْحُسَيْنُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ مُعَلَّى بْنِ مُحَمَّدٍ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (علیه السّلام) قَالَ:
إِنَّ الْعَبْدَ لَيَكُونُ بَارّاً بِوَالِدَيْهِ فِي حَيَاتِهِمَا ثُمَّ يَمُوتَانِ فَلَا يَقْضِي عَنْهُمَا دُيُونَهُمَا وَ لَا يَسْتَغْفِرُ لَهُمَا فَيَكْتُبُهُ اللَّهُ عَاقّاً وَ إِنَّهُ لَيَكُونُ عَاقّاً لَهُمَا فِي حَيَاتِهِمَا غَيْرَ بَارٍّ بِهِمَا فَإِذَا مَاتَا قَضَى دَيْنَهُمَا وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمَا فَيَكْتُبُهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بَارّاً.
الكافي، ج2، ص 163
#حدیث
#الکافی
#امام_باقر
@Arshiv_Gholam
انسان زمانی کامیاب است که خود را با قوانین آفرینش و سنّت های إلهی که تغییر و تبدّل ناپذیر است تطبیق دهد.
نائب المهدی امام خامنه ای
کتاب عدالت، ص 11
#کتاب
#کتاب_عدالت
#سید_علی_خامنه_ای
#رهبر
@Arshiv_Gholam
بر اساس مستندات بانک جهانی، حدود 60 درصد روستاییان و 30 درصد شهرنشینان ایران و با توجّه به نسبت بالای جمعیّت روستانشین، تقریبا 46 درصد از کلّ جمعیّت ایران در سال 1977م زیر خط فقر قرار داشته اند.
صعود چهل ساله، ص 54
#کتاب
#انقلاب_اسلامی
#صعود_چهل_ساله
#استاد_راجی
@Arshiv_Gholam
هرجوري باز بوده.mp3
12.55M
🎙هر جوری باز بوده اومدم آقاجون🎙
"کربلایی حسین سیب سرخی"
#صوت
#سینه_زنی
#حسین_سیب_سرخی
@Arshiv_Gholam
قرآن و أحادیث پیامبر اکرم (صلّی اللّه علیه و آله) و أهل بیت او (علیهم السّلام) منابع أصیل عرفان و اخلاق مأثور است. درک و فهم این رهاورد گران بها در گرو فهم روشمند کتاب و سنّت با روش إجتهادی است. آن چه همواره جای تأسّف داشته و دارد، تسرّی نیافتن این روش به إستنباط آموزه های عرفانی و اخلاقی است و این رساله در راستای پاسخ دادن به این ضرورت نگاشته شده است. رساله فرارو أبعاد الگویی روش إجتهاد در عرفان و اخلاق مأثور را در ده پرسش فرعی پیجویی کرده و پاسخ هر پرسش را در ضمن یک فصل إرائه نموده است. سؤال اصلی این رساله چیستی الگوی روش إجتهاد با أبعاد و مؤلّفه های آن در عرفان و اخلاق مأثور است. روش تحقیق عام در این رساله، موردپژوهی و اسنادی است، أمّا به إقتضای برخی پرسش ها از تحلیل محتوای کمّی و إستقرای سیستماتیک نیز استفاده شده است.
✍ أثری از استاد مصطفی همدانی.
📚 پژوهشگاه حوزه و دانشگاه.
#معرفی_کتاب
#عرفان_و_اخلاق_اجتهادی
#استاد_مصطفی_همدانی
@Arshiv_Gholam
﷽
هیئت یازینب (سلام اللّه علیها)
قرارگاه یارقیّه (سلام اللّه علیها)
#هیات_هفتگی
#شهادت_امام_هادی
سخنرانی:
شیخ غلامعلی بدرلو
با نوای:
ذاکرین أهلبیت (علیهم السّلام)
دوشنبـــــه 27 بهمن 1399
ســاعتــــ 20
گلزارشهــــداء علــی بن جعفر
حسینیهحضرت زینب (سلام اللّه علیها)
"ویژه برادران"
@yazeinaba_ir
@yaroghaiehe_ir
@Arshiv_Gholam
مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْقَاسِمِ الْهَاشِمِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السّلام) قَالَ:
مَنْ لَمْ يَهْتَمَّ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ.
عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَكَمِ عَنْ سَيْفِ بْنِ عَمِيرَةَ قَالَ حَدَّثَنِي مَنْ سَمِعَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (علیه السّلام) يَقُولُ:
سُئِلَ رَسُولُ اللَّهِ (صلّی اللّه علیه و آله) مَنْ أَحَبُّ النَّاسِ إِلَى اللَّهِ؟ قَالَ أَنْفَعُ النَّاسِ لِلنَّاسِ.
الكافي، ج2، ص 164
#حدیث
#الکافی
#رسول_الله
#امام_صادق
@Arshiv_Gholam
بسیاری از دانشجویان، إشتغال به تحصیل را مانع ازدواج می دانند و تصوّر می کنند ازدواج مانع پیشرفت تحصیلی آنان می گردد؛ درحالی که هرچند ازدواج سبب می شود تا آن ها ساعات کمتری درس بخوانند، ولی بازده آن بهتر و بیشتر خواهد بود.
(برای مطالعه نکات تکمیلی به کتاب مراجعه کنید)
دانش خانواده و جمعیت، ص 64
#کتاب
#دانش_خانواده
@Arshiv_Gholam
قیام پیامبران خدا و نزول کتاب و میزان إلهی، برای همین بود که مردم از فشار ظلم و تبعیض و تحمیل نجات یافته، در سایه قسط و عدل زندگی کنند و در پرتو آن نظام عادلانه، به کمالات انسانی نایل آیند. دعوت به نظام اسلامی، منهای إعتقادی راسخ و عملی پیگیر در راه عدالت اجتماعی، دعوتی ناقص، بلکه غلط و دروغ است. هر نظامی هرچند با آرایش اسلامی، اگر تأمین قسط و عدل و نجات ضُعفا و محرومین، در سرلوحه برنامه های آن نباشد، غیر اسلامی و منافقانه است.
نائب المهدی امام خامنه ای
کتاب عدالت، ص 10
#کتاب
#کتاب_عدالت
#سید_علی_خامنه_ای
#رهبر
@Arshiv_Gholam
أسد اللّه عَلَم در خاطـرات 30 بهمن 1348 نوشته است:
امروز بعدازظهر که به حضور شاه رفتم، وسط کار ماساژ و حمّام بودند. دوساعتی باهم صحبت کردیم. عرض کردم به نظـر من ایشان هم در ورزش و هم در فعالیّت های شبانه [!] افراط می کنند...! به تذکّرم خندید. بار دیگر پیشنهاد کردم به حدّ کافی خارج از مملکت بوده ایم و اکنون بهتر است برگردیم. مثل این [بود] که دنیا را بر سرش خراب کرده باشم! أمّا وظیفۀ من ایجاب می کند که به إطّلاع برسانم که پادشاه ایران نمی تواند ۴۵ روز را خارج از وطنش و صرفا بابت استراحت و سرگرمی بگذراند. مردم این چیزها را تحمّل نمی کنند.
صعود چهل ساله، ص 72 و 73
#کتاب
#انقلاب_اسلامی
#صعود_چهل_ساله
#استاد_راجی
@Arshiv_Gholam
این أثر کتابی درسی در حوزه عرفان اسلامی است که برای آموزش های غیر ضروری و به صورت پودمانی و خود آموز شکل گرفته است.
نگارنده در این کتاب کوشیده است با استفاده از ابزارهای مختلف ساده سازی و تفهیم، همانند ارائه کلیشه ها، جدول ها، نمودارها، پی نوشت ها و خلاصه درس و پرسش های هر درس، درک و فهم مهمترین مباحث عرفانی را برای تعداد بیشتری از مخاطبان فراهم آورده و راه را برای مشتاقان هموارتر سازد.
وی بر این باور است که اگر این أثر توسّط استاد و در مرکز آموزشی ارائه شود، با توفیق بیشتری همراه خواهد بود.
ساختار این متن آموزشی بر شانزده درس استوار شده است. در دو درس نخست که مقدمه سایر مباحث به شمار می آید، واژگان عرفان و تصوّف و أبعاد علمی، نظری، أدبی، تربیتی و اجتماعی عرفان اسلامی تبیین می شود.
پس از آن درس های سوّم، چهارم و پنجم تاریخ مختصری را از آغاز تاکنون عرفان ارائه می کنند.
درس ششم به روش شناسی عرفان اسلامی می پردازد و دیدگاه عُرَفا را در کاربرد روش های شهودی، عقلی و نقلی در عرفان عملی و نظری شرح می دهد.
از درس هفتم تا چهاردهم که غالباً به عرفان نظری و عملی إختصاص یافته است، این مباحث به چشم می خورد: وحدت شخصی وجود، تمثیل ها و براهین آن، هستی شناسی هستی و ظهر و بطن، تبیین حقیقت تعیّن های حقّی و خلقی، تشریح أسمای إلهی و أعیان ثابته ازنگاه عرفا، حقیقت سیر و سلوک، مقام ها و ساختار های سلوک، حقیقت ریاضت، عشق، فنا، کشف، کرامات، شطحیّات و...
✍ أثری از استاد علی امینی نژاد.
📚 مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (رحمه اللّه)
#معرفی_کتاب
#مبانی_عرفان_اسلامی
#استاد_علی_امینی_نژاد
@Arshiv_Gholam
ای طبیبا نظری کن دل بیمار مرا
آنقدر گریه کنم تا بخری بار مرا
قدر یک سال فقط گریه بدهکارم من
کرمی کن بپذیر عمر بدهکار مرا
پهن کردم سر راه تو بساطی ای دوست
تا که رونق دهد إحسان تو بازار مرا
پرده پوشی تو پایم به حرم وا کرده
به کناری نزدی پرده أسرار مرا
گردنی کج، سرِ پایین، به پناه آمده ام
آخرِ سال تو سامان بدهی کار مرا
آمدم تا که بگویم به خودم بد کردم
تا که أسباب شفاعت کنی؛ اِقرار ِمرا
آخر کار شده شوق شهادت دارم
پس به تأخیر میانداز تو دیدار مرا
خاک جبهه چقدر بوی وصالت می داد
کاش پاسخ بدهی خواهش و إصرار مرا
ناز دلدار کشیدن تن بی سر خواهد
درشلمچه تو ببین شاهد گفتار مرا
سامرا روضه به پا می کنی آقا، تنها
یاریِ خویش ببر دیده ی خونبار مرا
چِقَدَر بی أدبی شد به امام هادی
سخت کرده به خدا روضه ی او کار مرا
جایِ معصوم مگر بزم شراب است، آقا؟
گوش کن روضه ی این قلبِ عزادارِ مرا
توخودت گفته ای خون گریه کنم هر جایی
که بگویند غمِ عمّه ی بی یار مرا
وسط بزم شراب عمّه ی ما گیر افتاد
گفت یاربّ برسان میر وعلمدار مرا
آستین پاره حجاب سر وصورت می شد
پیش چشمش به لبِ یار جسارت می شد
"قاسم نعمتی"
#شعر
#مناجات_و_روضه
#امام_هادی
@Arshiv_Gholam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎖پرچم ها رو به ترتیب بچین🎖
"برگرفته از کتاب صعود چهل ساله"
#فیلم
#انقلاب_اسلامی
#صعود_چهل_ساله
@Arshiv_Gholam
امید به زندگی یک شاخص آماری است که پیش بینی می کند متوسّط طول عمر در یک جامعه چه خواهد بود؛ یا به عبارت دیگر هر عضوی از آن جامعه، چند سال می تواند توقّع حیات داشته باشد. هرچه شاخص های بهداشتی و نیز درمانی بهبود یابد، امید به زندگی افزایش خواهد یافت.
صعود چهل ساله، ص 92
#کتاب
#انقلاب_اسلامی
#صعود_چهل_ساله
#استاد_راجی
@Arshiv_Gholam