eitaa logo
هنر های تجسمی و صنایع دستی
81 دنبال‌کننده
67 عکس
0 ویدیو
1 فایل
ارتباط با ادمین : @Mina_Bahrami
مشاهده در ایتا
دانلود
سلام وقت بخیر کانون هنر های تجسمی و صنایع دستی در نظر دارد که هر ماه یک هنر را معرفی کند و نمونه هایی از آن هنر را به نمایش بگذارد.
چه چیزی قلم راپید را تبدیل به لوازم التحریر محبوب یک معمار می کند؟ شما عاشق راپید می‌شوید تنها به دلیل ترسیم خطوط ثابت, صاف و با ضخامت متنوع،ترسیم یک خط با شروع و پایان دقیق، را تنها می‌توانید با یک قلم راپید بدست آورید. همچنین در طولانی مدت، برای کسی که زیاد طراحی می‌کند مقرون به صرفه ترین انتخاب است. درست است که راپید یک قلم فنی عالی برای طراحی است، اما برای نوشتن آن‌قدرها هم عالی نیست. نوک فلزی آن که روی کاغذ کشیده می‌شود، برعکس خودکار و روان نویس خراش بیشتری دارد و به آرامی مانند نوک نمدی آن‌ها روی کاغذ سر نمی خورد.
راپید چیست و چه کاربردی دارد؟ قلم راپید همان قلم به روز شده راپیدو گراف, امروزه ابزاری تخصصی است که توسط مهندسین معمار یا طراح برای کشیدن خطوط با عرض ثابت برای نقشه‌های معماری، مهندسی یا فنی استفاده می‌شود. مکانیزم قلم‌ راپید شامل نوک قلم، نگهدارنده و درپوش نوک و یک مخزن جوهر پلاستیکی است. هر قلم راپید بر اساس عرض میلیمتری جریان جوهر از طریق مکانیسم نیب (NIB) اندازه گیری و برچسب گذاری می شود. مکانیسم نیب (NIB) از یک لوله فولادی ضد زنگ تشکیل شده که یک رشته‌ی سوزنی را در خود جای داده است. در صورت لمس نوک آن با سطح حین طراحی یا نوشتن، یک عنصر تغذیه کننده که به مخزن جوهر متصل می‌شود سبب ایجاد یک جریان یکنواخت از جوهر می‌شود. قلم‌های راپید با جوهر نقاشی، جوهر رنگی و جوهر قلم به خوبی کار می‌کنند. یک قلم فنی یا راپید برای بارها قابل استفاده مجدد بوده و با دوام است. با مراقبت مناسب، می‌تواند سالها در کشیدن طرح‌هایتان به شما خدمت کند.
برای تعویض سر قلم‌های راپید به این شکل عمل می‌کنیم که درپوش قلم را از بدنه جدا کرده و بدنه قلم را از مخزن جوهر پلاستیکی باز کنید. مخزن جوهر را از روی نوک قلم باز کنید و آن را کنار بگذارید. اکنون چهار بخش پیش رو دارید: کلاهک راپید، بدنه راپید، مکانیزم نیب (NIB) و مخزن پلاستیکی. از قطره چکان برای انتقال جوهر به مخزن قلم راپید استفاده کنید. جوهر باید بین دو سوم تا سه چهارم مخزن را پر کند. مخزن جوهر پلاستیکی را با مکانیسم نیب (NIB) به عقب پیچ کنید و بدنه قلم را دوباره به مکانیسم نیب (NIB) متصل کنید.
قلم را به گونه‌ای نگه دارید که نسبت به زمین افقی باشد و یک دستمال کاغذی را به آرامی به دور لبه بپیچید تا جوهر اضافی را جمع کند سپس قلم را چندین بار به آرامی تکان دهید. قبل از استفاده از راپید در طراحی روی یک قطعه کاغذ باطله خطوطی را به صورت امتحانی بکشید. اگر جوهر راپید روان نبود, مجدد دستمال کاغذی را به دور نوک راپیدتان بپیچید و چند بار دیگر آن را تکان دهید تا جوهر روان شود. فراموش نکنید که قلم‌های راپید برای جلوگیری از گرفتگی جوهر در قسمت نوک، پس از هر بار استفاده به تمیز کردن نیاز دارند. هرگز بیش از چند روز جوهر را در راپید بی‌استفاده نگذارید. هنگامی‌که کارتان با راپید تمام شد، مخزن آن را خالی کرده و با استفاده از آب گرم یا تمیز کننده‌های قلم و نوک انگشت آن را کاملاً تمیز کنید تا جوهر از کل مکانیزم آن خارج شود. برای اطمینان از این‌که تکه‌های خشک شده جوهر سبب گرفتگی محفظه نوک راپید نشود، به طور دوره‌ای نوک قلم راپید را در محلول تمیز کن جوهر برای یک روز کامل خیس کنید. همیشه پس از استفاده از راپید در آن را محکم ببندید تا از خشک شدن جوهر آن جلوگیری شود.
رنگ ویترای چیست؟ امروزه در جهان هنر بسیار موردتوجه افراد است و طرفداران زیادی پیداکرده است به‌طوری‌که می‌توانیم در جای‌جای زندگی خود وجود هنر را حس کنیم یکی از محبوب‌ترین رشته‌های هنر ویترای است. کلمه ویترای به معنای شیشه‌رنگی و یا شیشه نقشینه است این کلمه ریشه فرانسوی دارد و به استفاده از شیشه رنگین مورداستفاده در صنعت و هنر اشاره کند. هنر ویترای هنر نقاشی بر روی شیشه با رنگ‌ها و طرح‌های هنری است که قرن‌هاست از محبوبیت بالایی برخوردار است. در این مقاله به توضیح بیشتر درباره‌ی رنگ‌های مورداستفاده در هنر ویترای می‌پردازیم‌. با ما همراه شوید.
کاربرد رنگ ویترای چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟ رنگ ویترای به‌عنوان اصلی‌ترین ابزار برای نقاشی بر روی پلکسی گلس، شیشه، کاشی و سرامیک، کاغذ، فلز و پلاستیک است. رنگ ویترای مورداستفاده از شفافیت بالایی برخوردار است و قابلیت این را دارد که نور را از خود عبور دهد. داشتن این ویژگی باعث شده تا در صنایع مختلف کاشی، بلور، سرامیک و پلاستیک کاربرد فراوانی داشته باشد. یکی از مهم‌ترین کاربرد‌هایی که انواع مختلف رنگ ویترای از گذشته دور تاکنون داشته و بسیار محبوب و پرطرفدار است، نقاشی بر روی پنجره‌های مکان‌های زیارتی، عبادتگاه‌ها و ساختمان‌های قدیمی است. با تابیدن نور خورشید بر روی این پنجره‌‌های نقاشی شده با رنگ‌ ویترای باعث می‌شود که نور‌های رنگی به محوطه داخل بازتاب شود و فضایی دل‌انگیز و زیبا برای افراد به وجود آورد. یکی از نکات قابل‌توجه رنگ ویترای این است که این نوع از رنگ‌های دارای دو جزء اصلی هستند که شامل رنگ‌دانه و رزین است. از دیگر ویژگی رنگ‌های آن مقاومت بالا در برابر نور خورشید است؛ به‌طوری‌که باگذشت سال تابش نور خورشید کمرنگ نشده و از بین نمی‌روند. همچنین در برابر آب نیز مقاوم است و در شستشو مداوم از بین نمی‌رود. مبنا و اساس ساخت رنگ ویترای اب و یا تینر است. باید توجه داشته باشیم که اگر رنگی که برای نقاشی ظروف استفاده‌شده بر پایه تینر ساخته‌شده، باید ۲۴ ساعت به ظرف استراحت دهیم تا خشک شود. این نوع از رنگ‌ها در برابر نور و شستشو مقاومت بالاتری دارند. اگر ظرف با رنگی که بر پایه آب است نقاشی شود، باید برای مقاوم‌سازی خشک کردن ظرف از کوره آتش استفاده کرد.
انواع رنگ ویترای رنگ‌های ویترای موجود در بازار دسته‌بندی متفاوتی دارند که شامل رنگ ویترای اصلی، رنگ ویترای صدفی، رنگ ویترای مکمل و رنگ ویترای اکلیلی است. رنگ ویترای اصلی: شامل رنگ‌های سفید، مشکی، آبی، قرمز و زرد است. دلیل نام‌گذاری این رنگ‌ها به رنگ ‌اصلی این است که با ترکیب این رنگ‌ها می‌توان دیگر رنگ‌های موردنظر را ایجاد کرد. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود که به‌جای خرید تمام رنگ‌ها با قیمت بالا، رنگ‌های اصلی را خریداری کنید و همچنین دقت داشته باشید که رنگ‌های خریداری شده از یک برند باشند. رنگ ویترای صدفی: دلیل نام‌گذاری این رنگ به رنگ صدفی، وجود پودر صدف در آن است. ممکن است بعد از هر بار استفاده از این رنگ تا استفاده بعدی محتویات داخل ظرف ته‌نشین شود؛ به همین دلیل بهتر است قبل از استفاده با قلم‌مو به‌آرامی محتویات داخل ظرف را هم بزنید. این نوع رنگ ویترای برای افرادی مناسب است که به دنبال رنگ‌هایی با شفافیت کمتر و مات هستند. رنگ ویترای مکمل: رنگ‌های مکمل به رنگ‌هایی گفته می‌شود که در گروه اصلی قرار ندارند و نمی‌توان این رنگ‌ها را با ترکیب کردن ایجاد کرد. از طرفی استفاده از رنگ‌های مکمل به کار شما جلوه زیبایی می‌بخشد. رنگ‌های نارنجی، بنفش و قهوه‌ای در دسته رنگ‌های مکمل قرار می‌گیرند. رنگ ویترای اکلیلی: این نوع رنگ‌ها را می‌توان به‌صورت جداگانه تهیه کرد و به رنگ‌های اصلی، مکمل و صدفی اضافه کرد که درنهایت باعث زیباتر شدن کار شما می‌شوند.
حلال‌ رنگ ویترای چیست؟ حلال‌های رنگ ویترای شامل رزین اپوکسی، رزین کار و رزین کره‌ای است. در صورت غلظت بالای رنگ‌های ویترای مصرفی از حلال‌ها برای رقیق کردن استفاده می‌کنند. همچنین می‌توان خمیر دور گیر و یا سطح دور گیری شده قبل از شروع رنگ‌آمیزی به حلال‌ها آغشته کرد و سپس رنگ‌آمیزی را آغاز کرد. استفاده از حلال‌ها باعث می‌شود رنگ ویترای به‌صورت یکنواخت بر روی سطح موردنظر پخش شود. شایان‌ذکر است که از حلال‌ها می‌توان برای شستشوی تجهیزات و ابزار‌های مختلف کار با رنگ ویترای استفاده کرد. میزان مقاومت رنگ ویترای چگونه می‌توانیم میزان مقاومت رنگ ویترای را مورد ارزیابی قرار دهیم؟ برای این کار دو قطعه شیشه را انتخاب کرده و بر روی هرکدام رنگی را امتحان کنیم. برای ارزیابی بهتر می‌توان از چند رنگ استفاده کرد. سپس یکی از شیشه‌ها را در داخل اتاق و دیگری را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار می‌دهیم. پس از گذشت چند هفته می‌توان نتایج و ماندگاری رنگ‌های ویترای را مورد بررسی قرار داد.
معرفی بهترین مارک رنگ ویترای و نوع رنگ ویترای ایرانی و خارجی رنگ‌های ویترای در گروه‌ها و سطح‌های ‌متفاوتی طبقه‌بندی می‌شوند که در ادامه این مطلب به معرفی آن‌ها می‌پردازیم. رنگ‌های ویترای با قیمت مناسب و مقاومت کمتر گروه اول از رنگ‌های ویترای شامل رنگ‌های ورسای، ویناتو، وستا و پرشین است. این نوع از رنگ‌های ویترای دارای قیمت مناسب و مقاومت کمتری نسبت به خراشیدگی و نور خورشید دارد. اما اگر در محیط‌‌ و فضاهای داخلی مورداستفاده قرار بگیرند طول عمر زیاد یعنی حدود دو سال را دارند. این نوع از رنگ‌های ویترای بیشتر برای افرادی که مبتدی هستند و یا فقط برای سرگرمی نقاشی می‌کنند مناسب است. رنگ‌های ویترای خوش رنگ و با شفافیت و مقاومت بالا نوع بعدی از رنگ‌های ویترای شامل رنگ pebeo و LB هستند. بسیار خوش رنگ بوده و شفافیت و مقاومت بالایی دارند. این مدل از بهترین رنگ‌ ویترای موجود در بازار است و بسیار مورد توجه افراد حرفه‌ای در این رشته قرار دارد. کاربرد این رنگ‌ها در فضاهای محدود و تابلو‌های هنری است اما باید به این موضوع توجه داشته باشیم که اگر از این نوع رنگ ویترای برای گنبد‌ و یا شیشه‌های رنگی استفاده کنیم، پس از گذشت مدت کوتاهی شروع به پوسیدگی و کمرنگ شدن می‌کند. رنگ‌های ویترای بسیار مقاوم و با ماندگاری چند ساله گروه سوم نوع دیگری از رنگ‌های ویترای است که بسیار مقاوم بوده و ماندگاری چند ساله دارد. این نوع از رنگ‌ها میلاژ بالایی دارند و در مقابل خراشیدگی به‌طور کامل مقاوم هستند. به‌طوری‌که اگر بخواهید با شئ تیزی بر روی آن بکشید خراشیدگی ایجاد نمی‌شود. این نوع از رنگ‌ها حتی در برابر مواد شوینده قوی مانند تیتر نیز مقاومت بالایی دارند. از بهترین برندهای خارجی و داخلی تولید کننده رنگ‌های ویترای، می‌توان برندهای پرشین، وستا، باران، کامران، ورسای، LB و Pebeo را نام برد.