بمناسبت روز بزرگداشت مقام معلم امروز کنار مضجع شريف استاد فقید حضرت آیت الله یثربی ره
📚اهمیت علم و عالم در قرآن📚
🖌🖍🖌🖍🖌🖍🖌🖍🖌🖍
1⃣ خدا ترسی علماء ❇️
إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ
ﺍﺯ ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺧﺪﺍ ﻓﻘﻂ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﺍﺯ ﺍﻭ ﻣﻰ ﺗﺮﺳﻨﺪ.(فاطر٢٨)
2⃣ برابری مقام علماء با فرشتگان ❇️
شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِكَةُ وَأُولُو الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ
ﺧﺪﺍ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺑﺮﭘﺎ ﺩﺍﺭﻧﺪﻩ ﻋﺪﻝ ﺍﺳﺖ ﮔﻮﺍﻫﻲ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ ﻛﻪ ﻫﻴﭻ ﻣﻌﺒﻮﺩﻱ ﺟﺰ ﺍﻭ ﻧﻴﺴﺖ ﻭ ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ﻭ ﺻﺎﺣﺒﺎﻥ ﺩﺍﻧﺶ ﻧﻴﺰ ﮔﻮﺍﻫﻲ ﻣﻰ ﺩﻫﻨﺪ ﻛﻪ ﻫﻴﭻ ﻣﻌﺒﻮﺩﻱ ﺟﺰ ﺍﻭ ﻧﻴﺴﺖ .(آل عمران١٨)
3⃣ برابر نبودن علم و جهل ❇️
قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ
ﺑﮕﻮ : ﺁﻳﺎ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻣﻌﺮﻓﺖ ﻭ ﺩﺍﻧﺶ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺑﻲ ﺑﻬﺮﻩ ﺍﺯ ﻣﻌﺮﻓﺖ ﻭ ﺩﺍﻧﺶ ﺍﻧﺪ ، ﻳﻜﺴﺎﻧﻨﺪ؟(زمر٩)
4⃣اولین آیه نازل شده درموردخواندن است❇️
اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ
ﺑﺨﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﻧﺎم ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﻛﻪ [ ﻫﻤﻪ ﺁﻓﺮﻳﺪﻩ ﻫﺎ ﺭﺍ ] ﺁﻓﺮﻳﺪﻩ(علق١)
5⃣سوگند خوردن خدا به قلم ❇️
ن وَالْقَلَمِ وَمَا يَسْطُرُونَ
ﻥ ، ﺳﻮﮔﻨﺪ ﺑﻪ ﻗﻠﻢ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﻣﻰ ﻧﻮﻳﺴﻨﺪ ،(قلم١)
6⃣برتری اهل علم بر دیگران ❇️
يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ
ﺗﺎ ﺧﺪﺍ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺭﺟﻪ ﺍﻱ ﻭ ﺩﺍﻧﺸﻤﻨﺪﺍﻧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﺭﺟﺎﺗﻲ [ ﻋﻈﻴﻢ ﻭ ﺑﺎﺍﺭﺯﺵ ] ﺑﻠﻨﺪ ﮔﺮﺩﺍﻧﺪ.(مجادله١١)
7⃣علم آموزی هدف بعثت انبیاء ❇️
لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ
ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﻣﻨّﺖ ﻧﻬﺎﺩ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺁﻧﺎﻥ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﻱ ﺍﺯ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﺑﺮﺍﻧﮕﻴﺨﺖ ﻛﻪ ﺁﻳﺎﺕ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻧﺪ ﻭ [ ﺍﺯ ﺁﻟﻮﺩﮔﻲ ﻫﺎﻱ ﻓﻜﺮﻱ ﻭ ﺭﻭﺣﻲ ] ﭘﺎﻛﺸﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ، ﻭ ﻛﺘﺎﺏ ﻭ ﺣﻜﻤﺖ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻰ ﺁﻣﻮﺯﺩ.(آل عمران١٦٤)
💠 ﺷﯿﺦ ﺭﺟﺒﻌﻠﯽ ﺧﯿﺎﻁ تعریف میکرد:
🔻ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺑﻮﺩﻡ٬اﻧﺪﯾﺸﻪ ﻣﻜﺮﻭﻫﯽ ﺩﺭ ﺫﻫﻨﻢ ﮔﺬﺷﺖ بلاﻓﺎﺻﻠﻪ #ﺍﺳﺘﻐﻔﺎﺭ ﻛﺮﺩﻡ ﻭ ﺑﻪ ﺭﺍﻫﻢ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺩﻡ
▫️ﻗﺪﺭﯼ ﺟﻠﻮﺗﺮ ﺷﺘﺮﻫﺎﯾﯽ ﻗﻄﺎﺭ ﻭﺍﺭ ﺍﺯ ﻛﻨﺎﺭﻡ ﻣﯽﮔﺬﺷﺘﻨﺪ ﻧﺎﮔﺎﻩ ﯾﻜﯽ ﺍﺯ ﺷﺘﺮﻫﺎ ﻟﮕﺪﯼ ﺍﻧﺪﺍﺧﺖ ﻛﻪ ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻛﻨﺎﺭ ﻧﻤﯽﻛﺸﯿﺪﻡ،ﺧﻄﺮﻧﺎک ﺑﻮﺩ
▫️ﺑﻪ ﻣﺴﺠﺪ ﺭﻓﺘﻢ ﻭ ﻓﻜﺮ ﻣﯽﻛﺮﺩﻡ ﻫﻤﻪ ﭼﯿﺰ ﺣﺴﺎﺏ ﺩﺍﺭﺩ
▫️ﺍﯾﻦ ﻟﮕﺪ ﺷﺘﺮ ﭼﻪ ﺑﻮﺩ ؟!
▫️ﺩﺭ ﻋﺎﻟﻢ ﻣﻌﻨﺎ ﮔﻔﺘﻨﺪ:
▫️ﺷﯿﺦ! ﺁﻥ ﻟﮕﺪ ﻧﺘﯿﺠﻪ ی ﺁﻥ ﻓﻜﺮﯼ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﻛﺮﺩﯼ
▫️ﮔﻔﺘﻢ: آخر ﻣﻦ ﻛﻪ ﺧﻄﺎﯾﯽ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻧﺪﺍﺩﻡ
▫️ﮔﻔﺘﻨﺪ: خب ﻟﮕﺪ ﺷﺘﺮ ﻫﻢ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻧﺨﻮﺭﺩ
▫️ﻗﺎﻧﻮﻥ ﮐﺎﺭﻣﺎ ﺩﺭ ﮐﺎﺋﻨﺎﺕ ﺟﺮﯾﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ
▫️ﺣﺘﯽ ﯾﮏ تفکر منفی هم می تواند تاثیر منفی
❣️💧❤️💙💚💐💚💙❤️💧❣️
🕋انشالله که بعضی خانمها ناراحت نشوند ‼🤗🤔
🔴حکم غسل میت با ناخن مصنوعی ⁉️‼
🔴 آیا با ناخن مصنوعی میشه میّت رو غسل داد؟
📚 آیتالله خامنهای: ناخن مصنوعی هم باید مثل بقیه موانع برطرف بشه. اگه هم قابلبرداشتن نيست، احتياط واجب در اينه که علاوه بر غسل، تيمم هم انجام بدن.
📚 آیتالله مکارم شیرازی: اگه امکان جداسازی اون موقع غسل وجود داره، باید جدا بشه. در غیراینصورت، غسل رو بهصورت عادی انجام بدن.
📚 آیتالله سیستانی و وحید: هر چیزی که مانع رسیدن آب به بدن میت باشه، باید برطرف بشه و غسل جبیره در این مورد، صحیح نیست.
📚 آیتالله شبیری زنجانی: در صورت امکان، باید مانع (ناخن مصنوعی) رو از بدن میت جدا کنن و اگه امکان نداشت، همین که میت رو تیمم بدن، کافیه. با امکان تیمم بهصورت صحیح، غسل جبیرهاى مشروع نیست.
⭕️ نکته: بافت بدن میت ضعیفتر از انسان زنده است و اگه برداشتن ناخن باعث آسیب بشه، گناهه و دیه داره.
به همین دلیل، غسال برای اینکه دیه گردنش نیاد، معمولاً ناخن رو نمیکَنه و همونطور غسل میده. درنتیجه، چنین افرادی با غسل باطل دفن میشن. البته غسال هم تکلیفی نداره و خود اون میت که ناخن کاشته، گناهکاره.
🔺 سایت، خامنهای، استفتا: ۵۷۶۶۲۳؛ مکارم، استفتا: ۹۷۰۷۱۸۰۰۹۵؛ سیستانی، استفتا: ۳۸۲۴۹۴؛ شبیری، استفتا: ۲۰۵۲۵؛ وحید، استفتا: ۱۰۰۶۷.
🕋🕌
هدایت شده از کاروان حج 36010کاشان
⁉️حکم اکستنشن مژه (کاشت مژه مصنوعی) چیست؟
⚠️در وضو و غسل نباید مانعی در اعضا وجود داشته باشد كه سبب شود آب به عضونرسد.
👈 بر همین اساس اگر لاك روی ناخن 💅 باشد و یا ناخن ، ابرو و یا مژه مصنوعی و … كه جنبه آرایشی دارند، روی اعضا باشد حتما باید برداشته شوند.
💵 حتی اگر نیازمند هزینه كردن باشد.
☝ البته اگر باعث عسر و حرج شود بحث فرق می كند كه در ادامه بدان اشاره خواهد شد.
✍ امام خامنه ای : چنانچه نتواند در وقت وضو یا غسل آن مانع را برطرف کند و یا بر طرف کردن مانع حرج و مشقت داشته باشد باید به وظیفه غسل و وضوی جبیرهای عمل کند یعنی با دست مرطوب 💦 مانع را مسح نماید.
✍ آیت الله مکارم : در صورتی که ضرورتی برای این کار نباشد آن را ترک کنند، و چنانچه ضرورتی وجود داشته باشد و امکان جداسازی آن، به هنگام غسل و وضو نباشد، بصورت عادی، وضو یا غسل را انجام می دهد.
✍ آیت الله سیستانی : ناخن کاشته شده مانع از وضو و غسل وتیمم است و باید آن را جدا کند و تا جدا کردن آن به احتیاط واجب بین وضو و تیمم یا غسل و تیمم - به اختلاف وظیفه مکلف - جمع نماید.
#احکام_وضو_غسل
#احکام_اکستنشن
هدایت شده از کاروان حج 36010کاشان
🔴 پوشش زینت از نامحرم
👈 تعریف زینت
🕋🕌❓منظور از #زینت چیست که #خانمها باید از #نامحرم بپوشانند؟
✅- به زینت هایی گفته می شود که جزء بدن شخص
به شمار نمی رود، (مانند انواع زیورهای طلا و جواهر)، و هم به
آرایش هایی گفته می شود که به بدن شخص متصل بوده و گویی جزئی از اوست؛ (همانند سرمه و رنگ مو). علاوه بر این، خود زیبایی های طبیعی بدن (اندام و زیبایی های بدن) نیز زینت به شمار می رود، و در کل هر چیزی که عرفا زینت محسوب گردد بانوان باید آن ها را در برابر مرد نامحرم بپوشانند. البته صورت و دست ها تا مچ بدون
زینت از این حکم مستثنی می باشند. (امام خامنه ای)
•┈┈••✾❀💕✿💕❀✾••┈┈•
💕
هر روز معارفی از نکات قرانی
⚘⚘⚘⚘⚘⚘
🔻راز شاد زیستن🔻
🌏 خاک، تا دانهها رو سبز نکنه🌱، خودش سبزهزار نمیشه.☘🌿🍀
👈 این یعنی سبز کن، تا سبز بشی.
🔔 این یک قاعده است...
👌 وقتی که تو زندگیت برای شادی و خوشبختی دیگران تلاش میکنی،
حتماً خداوند کسی رو قرار میده که برای شادی و خوشبختی تو، تلاش کنه...
🔔 چرا که این قانون خداوند است...
🌴سوره الرحمن آیه ۶۰🌴
🕋 هَلْ جَزَاءُ الْإِحْسَانِ إِلَّا الْإِحْسَان؟!
💢 آیا جزای نیکی جز نیکی است؟!
یعنی:
👈 اگر احسان کنی، احسان میبینی.
👈 اگر نیکی کنی، نیکی میبینی.
پس:
☝️ اگر میخوای دلشاد بشی، باید دلی رو شاد کنی.😊☺️😃
🔰 پیامبر اکرم (ص) فرمود:
🔹 "مَن أَرادَ أن تُستَجابَ دَعوَتُهُ وَ أَن تُكشَفَ كُربَتُهُ فَليُفَرِّج عَن مُعسِرٍ".
🔸 هر كس که میخواهد دعايش مستجاب شود، و غمش از بين برود، بايد گره از كار گرفتارى باز كند.
📚 نهج الفصاحه ص ۷۵۹ ، ح ۲۹۶۱.
پس:
☝️ گره از کارِ مردم باز کن، تا خدا گره از کارت باز کند
✳️ استفاده از کفش جامانده به جای کفش خودمان
❓ اگر شخصی اشتباها کفش مرا هنگام خروج از مسجد پوشیده باشد، میتوانم مشابه همان کفش را بردارم؟
✅ جواب:
🔹 #امام_خامنه_ای: اگر بدانید کفش موجود برای همان کسی است که کفش شما را برده است و از یافتن صاحب آن ناامید باشید یا مشقت داشته باشد، می توانید آن را بردارید،
در این صورت، اگر قیمت آن بیش از کفش شما باشد، باید مابه التفاوت آن را به فقیر بپردازید و اگر نمی دانید کفش متعلق به همان شخص است، نمی توانید آنرا بردارید.
🔹 #مکارم: اگر بداند كفشى كه مانده مال كسى است كه كفش او را برده و اين كار عمداً انجام شده و دسترسى به آن شخص نيست، مىتواند آنرا به جاى كفش خود بردارد و اگر دسترسى به حاكم شرع دارد از او اجازه بگيرد و هرگاه قيمت آن از كفش خودش بيشتر باشد بايد هر وقت صاحبش پيدا شد زيادى قيمت را به او بدهد و اگر از پيدا شدن او ناامید شود زيادى را از طرف صاحبش صدقه مىدهد،
ولى اگر يقين دارد يا احتمال مىدهد كفشى كه مانده مال كسى نيست كه كفش او را برده، چنانچه از پيدا كردن صاحب آن ناامید باشد بايد آنرا صدقه دهد. (سایت مکارم)
🍃🌹
💠 #حدیث روز 💠
💎 عاقبت مرگ با انتظار ظهور
🔻امام صادق عليهالسلام:
مَن ماتَ مُنتظِرا لهذا الأمرِ كانَ كَمَنْ كانَ مَع القائمِ في فُسْطاطِهِ ، لا بَلْ كانَ بمنزلةِ الضّاربِ بينَ يدَي رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله بالسَّيفِ
✳️ هر كه در حال #انتظار اين امر (ظهور قائم) بميرد، همچون كسى است كه با قائم در خيمه او باشد؛ نه، بلكه به مانند كسى است كه پيشاپيش پيامبر خدا صلى الله عليه و آله شمشير میزند.
📚بحارالأنوار: ۵۲/۱۴۶/۶۹
•┈┈••✾••┈┈•
♦️منبر کوتاه♦️
#ثواب_زیارت_کربلا
#حضرت_عبدالعظیم حسنی علیه السلام
♦️سوال:
✍️چرا ثواب حضرت عبدالعظیم برابر با زیارت امام حسین علیه السلام است؟ آیا جایگاه عبدالعظیم مثل امام حسین است؟ حضرت عبدالعظیم چه مقام رفیعی دارد که درباره زیارت هیچ معصومی این ثواب نیامده است؟
❇️در ابتدا باید گفت: باید توجه داشت که آن ثواب ها که برای زیارت عبد العظیم ذکر شده در مقایسه با زیارت ائمه (ع) نیست، زیرا هیچ کسی با آنان قابل مقایسه نیست از این رو امیرمومنان(ع) فرمود: «لا یقاس بال محمد (ص) من هذه الامه احد، و لا یسوی بهم من جرت نعمتهم علیه ابدا؛ (۱) هیچ کس از این امت را با آل محمد نمیتوان مقایسه کرد. آنان که ریزه خوار خوان نعمت آل محمد اند با آن ها برابری نمیتوانند».
🔰از این کلام حضرت به روشنی به دست میآید که مردم و همه بشر نه تنها نمیتوانند به مقام ائمه (ع) دست یابند و به جا و مقامی معنوی برسند که آن ها دارند، بلکه همگان ریزه خوار نعمت معنوی آن ها و با آنان قابل مقایسه نخواهد بود. با توجه به این نکته حال باید گفت:
🔺اولا : در مورد دلیل اینکه چرا ثواب زیارت عبدالعظیم حسنی(ع) به مثابه زیارت سیدالشهدا(ع) در کربلا عنوان شده است، باید گفت: حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) حلقه وصل شیعیان در شهرهای مختلف بودند و می توان از ایشان به عنوان سفیر سیار ائمه(ع) یاد کرد.
ایشان از جمله محدثین و علمای برجسته شیعه است که به دلیل مجاهدتهای علمی و تلاش برای رساندن معارف اهل بیت به شیعیان مورد توجه و تأیید ائمه معصوم قرار گرفته است.
امامزاده عبدالعظیم حسنی در بین علما به عنوان محدث مطرح هستند. محدث کسانی هستند که فن جمع آوری احادیث و طبقه بندی روایات را می داند، آن را جمع می کند و یا می نویسد و یا شاگرد تربیت می کند. اما راوی کسی است که در سند حدیث نامش قرار می گیرد ضمن اینکه در محدث اصطلاح ویژه ای است و آن اینکه حدیث را مستقیم می شنود و دیگرانی که از او نقل می کنند راوی می شوند. لذا حضرت عبدالعظیم از محدثین است.
🔶در مورد دلیل اینکه چرا ثواب زیارت حرم عبدالعظیم به مثابه زیارت سیدالشهدا(ع) در کربلاست این نکته نیز قابل توجه است که : ممکن است در مورد سایر امامزادگان بزرگوار نیز روایاتی بوده، اما به دست ما نرسیده است چون ما هر یک از این امامزادگان را به نیت ائمه زیارت می کنیم و ثواب آن محفوظ است. اما روایت ثواب زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) به ما رسیده است.
برخی شیعیان نزد امام هادی(ع) رفته و گفتند ما از زیارت کربلا آمدیم - در آن زمان که حاکمیت بنی عباس بود این سفر و زیارت بسیار برای شیعیان مشقت داشت- و حضرت در جواب فرمود که شما در ری زیارت عبدالعظیم را بکنید مثل این است که امام حسین(ع) را زیارت کرده اید.
🔷البته با اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) از نظر علمی در میان علمای شیعه برجسته است اما جنبه امامزاده بودن ایشان در بین مردم غلبه دارد. برعکس، سید مرتضی و سید رضی که از امامزادگان هستند جنبه علمی آنها در بین مردم غلبه دارد.
🔶جنبه دیگر در حق حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) می تواند بحث مأموریتهای ایشان باشد. چرا که حضرت بین شیعیان که در جای جای خطه اسلامی نمی توانستند با هم ارتباط داشته باشند، حلقه اتصال بود. چون ائمه ایشان را قبول داشتند و ممکن است این ثواب ناظر به همین مجاهدتهایی باشد که در راه ارتباط بین شیعیان و رساندن پیام ائمه باشد که از ایشان می توان به عنوان سفیر سیار ائمه یاد کرد.
🔺ثانیا _ ممکن است شرائط خاص زمانى و مکانى، سبب گردیده باشد، که آن همه فضیلت برای زیارت حضرت #عبدالعظیم (ع) ذکر شده آن را مانند فضیلت زیارت سیدالشهداء (ع) محسوب داشته و این درک فضیلت را مخصوص آن زمان قرار داده باشد؛ زیرا متوکل عباسى و برخى دیگر از حکام جور، پس از تخریب بارگاه امام حسین (ع)، براى جلوگیرى از زیارت آن بزرگوار، مأموران دژخیم و جلادى را، به مراقبت و نگهبانى گماشته بودند، که به صغیر و کبیر رحم نمى کردند و جان افراد در خطر کشته شدن قرار می گرفت و حتى زائرین زیادى را، بی رحمانه به خاک و خون کشیده بودند.
چه این که مسئله لزوم پایگاه سازى و تشکیل مراکز تجمع نیروها و اجتماعات، موضوعى است، که به طور کلى از اخبار و احادیث به دست مى آید، روشن مى شود که ائمه اطهار (ع) دوست می¬داشتند، شیعیان با هم باشند، گرد هم جمع شوند، مذاکره کنند، و براى حفظ کیان تشیع و نشر معارف و گسترش مکتب، فعالیت هاى دینى و تبلیغى و اجتماعى داشته باشند.
📚پی نوشتها:
۱. نهج البلاغه، نشر موسسه امیر المومنین قم ۱۳۷۵ ش، خط
: ماه گرفتگی امشب، نماز آیات ندارد.
طبق نظر مراجع تقلید در خسوف نیم سایه
نماز آیات واجب نمیشود
📚 ماه گرفتی نیم سایه
❓سوال: آیا برای ماه گرفتگی نیم سایه، نماز آیات واجب میشود؟
✅ جواب:
🔹 #مقام_معظم_رهبری: در مواردی که به آن نیم سایه می گویند، ماه گرفتگی عرفی نیست و نماز آیات واجب نمی شود.
🔹 آیت الله #مکارم:در صورتی که مشاهده تاریکی مذکور دشوار باشد نماز آیات واجب نیست.
🔹 آیت الله #سیستانی: اگر این چنین است نماز آیات واجب نیست. و نماز ایات زمانی واجب می شود که نور بخشی یا کل قرص ماه مخفی شود
#
گریه بر شهید.mp3
2.56M
▪️ گریه بر شهید؛ گریه بر حضرت حمزه و گریه بر حضرت سیّدالشهداء (علیهما السلام)
👤 مرحوم شهید مرتضی مطهری
#لطیفه😂
حیف نون تو باغ دیگران داشت #میوه میخورد
رفیقش میگه: اینقدر نخور#حلال نیست!
حیف نون میگه: من به حلال ، #حرومش کاری ندارم، برا خاصیتش میخورم
😂😂😂
🌷🌹🌷🌹🌹🌹🌹🌹🌹
ـ🌧⛈🌧
#احکام 👇
احکامشرعی🌷🌹🌷🌹🌷
⭕#حـق المارّه و شـرایط آن :
✍️. کسی که درحال عبور به درختی میوه دار برسد با شرایط زیر میتواند از #میوۀ آن بخورد:
1- خوردن #میوه هایی که درخیابان و راه های عمومی هستند، مانعی ندارد.
2- استفاده از میوه های باغات مردم با شرائطی حلال است:
1️⃣ #یقین به عدم رضایت مالک نداشته باشد.
2️⃣به طور اتفاقی از آنجا عبور کند
نه با قصد خوردن میوه.
3️⃣ضرر و آسیب به درخت نزند
و میوه ها را تلف نکند.
4️⃣#میوه را همان جا بخورد و با خود نبرد.
5️⃣وارد ملک و باغ نشود.
6️⃣#باغ و زراعت فاقد دیوار و در باشد.
‼️موارد دیگر که شرایط فوق را ندارد
#حرام است.
#حضرت_حمزه_علیه_السلام
◾️ تفاوت گریهکنانِ سیدالشهدای «أحُد» با گریهکنانِ سیدالشهدای دشتِ نینوا...
پيامبرخدا صلى الله عليه و آله، پس از بازگشت از أحُد از كنار خانههاى قبيله «بنى عبدالأشهل» و «بنىظفر» عبور مىكرد، صداى بانوان اين دو قبيله را، كه بر شهداى خود مىگريستند، شنيد و حالت رقّت به آن حضرت دست داد و گريست و فرمود:
لكِنْ حَمْزَةَ لا بَواكِىَ لَهُ
▪️ولى عمویم حمزه گريهكُنی ندارد.
چون اين سخن پيامبر را به سعدبن معاذ و اُسَيد ابن حُضَير نقل كردند، به بانوان اين دو قبيله دستور دادند، لباس عزا به تن كنند و در كنار خانه پيامبرخدا، بر عموى آن بزرگوار گريه و عزادارى نمايند؛
آنان آمدند و مجلس عزایی برای حضرت حمزه علیهالسلام تشکیل دادند و مورد دعا و توجه رسول خدا صلیاللهعلیهوآله نیز قرار گرفتند.
📚سيره ابن هشام، ج۳، ص۴۲
✍ آه یا رسول الله!
این یک مجلس عزا بود که به راحتی نشستند بر عموی شما گریستند...
اما چه بگوییم و چگونه گریه کنیم بر آن زنان و بچههایی که وقتی میخواستند برای عزیز از دسترفته خود، گریه کنند، طبق فرمایش إمام سجاد علیهالسلام:
إِنْ دَمَعَتْ مِنْ أَحَدِنَا عَیْنٌ قُرِعَ رَأْسُهُ بِالرُّمْحِ
▪️دشمنان با نیزهها به دنبال و اطراف ما بودند! هر گاه چشم یکی از ما گریان میشد، با کعب نیزه بر سر او میزدند...
📚اقبال الاعمال ص۵٨٣
📚الفتوح، ج۵
#حضرت_عبدالعظیم_علیه_السلام
🔘 نحوه جانسوزِ شهادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام و مدفن آن حضرت با اشارۀ رسول خدا صلیاللهعلیهوآله...
در نقلها آمده است که:
مِمَّن دُفِنَ حَیّاً مِنَ الطّالِبِیّنَ عَبدُ العَظیم الحَسَنِیُّ بِالرَّیِّ.
▪️از جمله کسانی که از خاندان علی بن ابی طالب علیهالسلام زنده به گور شدند، عبدالعظیم حسنی علیهالسلام در شهر ری است.
📚المنتخب،طریحی، ص۷.
🔻بر پایۀ گزارش صاحب بن عبّاد (۳۸۵ق)، شب وفات حضرت عبد العظیم علیه السلام، یکی از شیعیان ری در عالم رؤیا، پیامبر خدا صلی الله علیه و آله را دید که به او فرمود:
«مردی از فرزندان مرا فردا از «سَکَّةُ المَوالی» میآورند و در باغ عبدالجبّار بن عبدالوهّاب، در کنار درخت سیب، دفن خواهند کرد».
آن شخص نزد صاحب باغ رفت تا آن درخت و مکان آن را بخرد. صاحب باغ به او گفت: این درخت و مکانش را برای چه میخواهی؟ او جریان رؤیای خود را بازگو کرد. صاحب باغ گفت:
من هم چنین خوابی دیدهام و بدین جهت، محلّ این درخت و همۀ این باغ را وقف سادات و شیعیان کردهام که اموات خود را در آن دفن کنند.
📚رجال النجاشی، ج۲ ص۶۶
📚رسالةٌ فی فضل عبد العظیم علیه السلام،صاحب بن عبّاد، نسخه خطی،ص۲۳
هدایت شده از دفتر مقام معظم رهبری در قم
بیان شرعی (online-audio-converter.com).mp3
962.2K
🔊 #بیان_احکام
حجت الاسلام والمسلمین #کاظمی_شیخشبانی🎙
🔹احکام وصیت:
۱. موارد وجوب انجام وصیت
۲. احکام ثلث اموال در وصیت
🆔 @KHAMENEI_QOM
هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : اهمیت حج واجب و عقوبت سنگین ترک آن
#حجت_الاسلام_والمسلمین_حسینی_قمی
💠 @samtekhoda3
هدایت شده از برنامه تلویزیونی سمت خدا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 کلیپ : پیش از درخواست، حاجت نیازمند را بر طرف کنیم
#حجت_الاسلام_والمسلمین_حسینی_قمی
💠 @samtekhoda3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هلُم إلی الحج، خانه را دریاب؛
قسمت هشتم
هدایت شده از اخبار و حوادث کاشان 🔥
💠 مسابقه کشوری اسامی متبرکه به مناسبت دهه کرامت 💠
💢 هر یک از بزرگوارانی که دارای یکی از اسامی ذیل هستند👇
زهرا محمد خدیجه ابوالفضل
فاطمه علی مهدیه جواد
زینب حسن طاهره هادی
ریحانه حسین مطهره مهدی
امالبنین سجاد اسما رضا
رقیه باقر آمنه عباس
سکینه صادق نرگس اکبر
معصومه کاظم نرجس اصغر
برای ثبت نام ابتدا وارد این کانال شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/3212247345Cbab8dd2e59
🎁ان شاءالله در روز میلاد حضرت معصومه(س) قرعه کشی انجام میشه و به برندگان جوایز نفیس و ارزنده ای اهداء خواهد شد.
امام على عليه السلام ـ وقتى بر مردى گذشت كه زياده گويى مى كرد ـ فرمود : بدان كه تو بر دو فرشته نگهبان اعمالت نوشته اى املا مى كنى و به سوى پروردگارت مى فرستى. پس، سخنانى بگو كه برايت سودمند باشد و از سخنان بيهوده دم فرو بند
الإمامُ عليٌّ عليه السلام ـ لمّا مَرَّ برجُلٍ يَتكَلَّمُ بِفُضولِ الكلامِ ـ : إنّك تُملِي على حافِظَيكَ كِتابا إلى رَبِّكَ ، فَتَكَلَّمْ بما يَعنيكَ و دَعْ ما لا يَعنيكَ
ميزان الحكمه جلد10صفحه 189
⚜️
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ.
وَ اَلسَّلاَمُ عَلَى عِبَادِ اَللَّهِ اَلصَّالِحِين وَ رَحمَةُ الله
#در_باره_مستحبات¬¬_نماز
مستحبّات موجب تقرّب انسان به خداوند سبحان میشود، چنانکه در حدیث قدسی آمده است: « و ما تقرَّب الیَّ عبدٌ بشیْ ءٍ احبُّ الیَّ ممّا افْترضْتُ علیهِ و انَّهُ لیتقرَّبُ الیَّ بِالنّافلةِ حتی اُحبَّهُ فَاذا احْبیْتُهُ کُنْت سَمْعَهُ الّذی یسْمع بِهِ، و بصرهُ الَّذی یُبْصرُ بِهِ و لِسانَهُ الّذی ینْطقُ بِهِ وَیَدَهُ التَّی یَبْطِشُ بها، انْ دعانی اجبتُهُ، و انْ سَئلنی اعْطَیْتُهُ.
هیچ بندهای به عبادتی بهتر از فرایض و واجبات به من تقرّب نجسته است و او به وسیله نوافل {مستحبّات} به من تقرب میجوید تا جایی که من او را دوست بدارم؛ آنگاه که دوستش داشتم من گوش شنوای او و دیده بینای او و زبان گویا و دست توانای او خواهم بود، اگر مرا بخواند پاسخش میدهم و چنانچه چیزی از من بخواهد ارزانی اش میدارم.
جامع احادیث الشیعه، ج۷، ص۹۹.
مستحبات نماز دو قسم است:
(۱) مستحبات ذکری،
(۲) مستحبات عملی
ـ🌺 👇👇👇👇👇🌺ـ
#برخی_از_مستحبات_ذکری:
۱- اذان و اقامه قبل از نماز
۲- استغفار
۳- گفتن «شش بار الله اکبر» قبل از تکبیرةالإحرام اول نماز
۴- گفتن «بسم الله الرحمن الرحیم» با صدای بلند،
۵- استعاذه؛ یعنی گفتن (اعوذ بالله من الشیطان الرجیم) قبل از سوره ی حمد در رکعت اول
۶- گفتن «الحمدلله رب العالمین» پس از اتمام سوره ی حمد،
۷- گفتن یک بار «کذلک الله ربی» در نماز فرادی یا سه بار «کذلک الله ربنا» در نماز جماعت، پس از سوره ی توحید
۸- گفتن تکبیر بعد از سوره قبل از رکوع و بعد و قبل از هر سجده
۹- گفتن تسبیح (سبحان الله) بیش از ۳ بار به عدد فرد در رکوع و سجده،
۱۰- فرستادن صلوات در رکوع و سجده
۱۱ - گفتن «سمع الله لمن حمده» بعد از رکوع و در حال ایستادن
۱۲- گفتن «استغفرالله ربی و اتوب الیه» بین دو سجده،
۱۳- گفتن «بِحَولِ اللَّه وَ قُوَّتِهِ اَقُومُ وَ اَقْعُد» هنگام برخواستن
۱۴- خواندن قنوت بعد از قرائت سوره در رکعت دوم،
۱۵- گفتن «بِسْمِ اللّهِ وَبِاللّهِ وَالْحَمْدُ لِلهِ وَخَیْرُ الْأَسْماءِ لِلهِ» قبل از تشهد،
۱۶- گفتن « وَ تَقَبَّلْ شَفَاعَتَهُ فِی أُمَّتِهِ وَ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ » بعد از تشهد دوم در نماز سه و چهار رکعتی،
۱۷- گفتن استغفار بعد از تسبیحات اربعه،
۱۸- گفتن :«اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَ تَرَّحَّم عَلی عَجزِنا وَ اَغِثنا بِحَقِّهِم» بعد از ذکر رکوع آخر نماز،
شاید بعضی ازشما دیده باشید برخی ائمه جماعات دررکوع آخر نمازشان این ذکر رامیگویند: «اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ وَ تَرَّحَّم عَلی عَجزِنا وَ اَغِثنا بِحَقِّهِم». این دستورالعملی است که خود آقا امام عصر(عج الله) دردیدار با مرحوم آیةالله العظمی مرعشی نجفی به ایشان فرمودند: که دررکوع های نماز بویژه رکوع اخر بخوانید.
۱۹- گفتن سه بار تکبیر بعد از سلام نماز و...
۲۰- سجده شکر و دعا کردن بعد از سلام نماز
۲۱- گفتن تسبیحات حضرت زهرا (سلام الله علیها) بعد از نماز.
و...
ـ🌺 👇👇👇👇👇🌺ـ
#برخی_از_مستحبات_عملی:
۱- پوشیدن لباس پاک، پاکیزه و زیبا،
۲- مسواک زدن،
۳- عطر زدن،
۴- شانه کردن موها قبل از نماز،
۳- انگشتر عقیق به دست کردن،
۴- استفاده مهر تربت کربلا،
۵- پوشیدن عبا،
۶- گذاشتن دست ها روی ران ها در حال قیام و ایستادن،
۷- نگاه به محل سجده در حالت قیام و ایستاده،
۸- نگاه به بین دو کف پا هنگام رکوع
۹- فقهای عظام می فرمایند: نگاه کردن به عقیق هنگام قنوت نماز، اگر به قصد ورود و جزء نماز باشد ترک شود، مگر این که به قصد ثواب مطلق (بدون جزئیت در نماز) باشد.
۱۰- بالا آوردن دست ها تا نزدیکی چانه هنگام قنوت.
کانال احکام انهار
🌸❁🌸❁✧═🌺
http://eitaa.com/ahkam_anhar
🌸❁🌸❁✧═🌺
الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم.